| Autor |
Zpráva |
chvilka
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 21:30
- Nahlásit
tak děvčata pochlubte se jak bylo v Chlístovicích?
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 22:02 - Změnil/a: LuSta
- Nahlásit
Uf, zrovna jsem na rajče nahrála fotky. Je jich nějak hodně a to jsem je ještě promazávala . Jinak bylo nádherné počasí, takže paráda!
Videjko z obran bude až zítra.
Největší pokroky máme s aportíky, protože Chiru baví .
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 21:52
- Nahlásit
Tak video z obran už je taky hotové: http://www.youtube.com/watch?v=TD-rLjYHILA
Co ostatní, jak se máte, co děláte?
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2011 00:09
- Nahlásit
Hojky. No já si to užila i protrpěla zároveň Užívala neb se mi tam líbilo a trpěla, protože mne v pátek bacil bacil a to tak, že marodím dosud Fotky ani video jsem zatím nezpracovala.
Vyprávěním jsem "donutila" kamarádku (jinou než kalinku, které se tam mimochodem taky moc líbilo) tam jet 12.11., sic jen na den, ale aspoň něco
|
Simina
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2011 10:36
- Nahlásit
Ahoj všem příznivcům tohoto plemene... nevím, jestli to patří zrovna do této diskuze, ale znáte jejich povahy a možná mi dokázete poradit... před rokem jsem si přivezla domů cca již 14ti týdenní štěndo Tonánka a stádium největšího poznání do 12-týdnů jsme propásli a jako hrdina se opravdu nenarodil... Co dělalo největší problém, byl strach (a to až panický) z jedoucích prostředků od aut až po vlaky (s těmi bojuju do dneška)... Auta jedoucí do 50 km v hodině jsme již celkem zvládli, což je po chůzi městem dostačující, jenže se rapidně vracím na bod mrazu a to s ubývajícím světlem po ránu... hledá jen sebemenší křoví, schovává se, někam mě vláčí a já už opravdu nevím, co s tím... kdyby měl 5 kg, snad by se tomu nikdo nedivil... většinou se mu vysměju, že je to posera, ale tak už mi nějak dochází trpělivost a nejradši bych ho zakousla... jenže má o pouhých 5 kg míň a větší zuby Nic nezabírá, ani "zažrat" to pamslkama, ty jsou v tu chvíli bezpředmětný... Nedokážete mi poradit, jak na něj?
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2011 11:05
- Nahlásit
Simina
Ahoj, problém nevidím v tom, že sis ho brala později (sama mám čubu od 12ti týdnů), ale v jeho povaze a špatné výchově. Nebo se mu něco přihodilo???
Vrať se na úplný začátek, představ si, že je to mimino a znovu ho postupně začni se vším seznamovat. Buď trpělivá. Zkusila bych i chodit se psy, které má rád a kteří jsou vyrovnaní. Zabav ho, hrou, cvičením, prostě čímkoli. Věř, že to zvládne, hlavně nepanikař, nepředpokládej problém. Nepodporuj ho v jeho strachu. Důležitá je taky Vaše souhra, váš vztah a tudíž i důvěra.
Chodíš s ním na cvičák? Tam Ti nikdo neporadí? Nebo z okolí nějaký zkušený psovod? Jedna věc je radit po netu a druhá ukázat v praxi, třeba stále děláš nějakou blbost co ho umocňuje ve strachu a ty si to jen neuvědomuješ.
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2011 11:08
- Nahlásit
Simina
Mrkni i na tohle video: http://www.ulozto.cz/6012274/06-znalec-psi-duse-lu na-a-cviceni-psi-policejni-jednotky-k9-avi?utm_sou rce=search&utm_campaign=1&utm_medium=all Nedávám Ti to jako návod jak na to, ale spíš k popřemýšlení.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2011 11:27
- Nahlásit
Simina
Mám taky děsnýho poseru, ze strachem z lidí bojujeme do teď, auta měl taky, ale odnaučili jsme to - prakticky jak já to vidim je nehladit, neutěšovat, nemluvit na něj prostě jakkoliv ho "nepodporovat" v tom že se bojí. A nenechat ho od těch věcí utíkat, schovávat se. Všecko tohle ten strach umocňuje. Je blbý že je pro tebe tak těžkej, já Grina utáhnu i když se zabejčí, že nepude. Tím utáhnutím myslím,že např. má projít mězi 2 lidma, začne couvat, snažit se utéct, já jdu dál, na vodítku ho zatáhnu trochu k sobě, jakmile udělá krok ke mě a mezi ty lidi tím pádem, tak povolím tlak.. ale chce to teda trochu praxe.. asi nej by bylo fakt zajít za někym kdo by ti to ukázal, kdo by ti pomohl. Odkud jsi? Jeslti z Prahy tak bych ti dokázala asi poradit ke komu zajít
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2011 12:12
- Nahlásit
Moje čuba není posera, jsou chvíle, kdy je opatrná či se až bojí. Občas jí vadí autobusy. Někdy před nimi couvá a nechce moc dovnitř, někdy má i stažený ocásek uvnitř busu. Někdy je naprosto v pohodě. Ale jde tam se mnou vždy, protože mi věří.
U některých věcí je možné mu ukázat (třeba dotekem), že se jich bát nemusí. Bohužel ne u jedoucího auta či vlaku.
Viz např.: http://www.youtube.com/watch?v=tTqA0EfrU50
http://www.youtube.com/watch?v=rbakRI4lCvQ
|
Simina
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2011 09:49
- Nahlásit
mockrát děkuji za rady i videjka, když to jde, tak takhle postupujeme to mi je jasný, že největší problém jsem já, ne nadarmo se říká, jaký pán, takový pes chovatelka bydlí v podstatě na samotě u lesa, a tak mi příšlo, že když jsem ho vzala poprvé véééén, tak snad projíždějící auto ještě neviděl, takže to mám tak od začátku... ale jak píšeš, zkrátka fšecko od znova včera večer po prochajdě jsem si ho hezky posadila na chodník a koukali, co se všechno děje... jede auto? tu máš hrst dobrůtek, za rohem vlak? ještě víc ňaminek a tu je mííííííííček a ráno znova... Je to teda trošku fuška, aby se na mě soustředil, ale celkem to jde Nevím, co se mu přihodilo, jestli ten hluk se světly ho děsí?? Tak mi z toho byla včera nějak ouvej na cvičák chodíme, to mi právě poradili tohle a to docela celkem zafungovalo, tak se to zase snad časem uklidní...
Fakt si na žádný utěšování nehraju, ale když to najednou přijde, tak mi uskočí jak střela a já na vodítku s ním a hele, "máma" se taky lekla... tak se mu snažím spíš vysmát, jako že je to posera ale řekla bych, že to nezabírá... on je spíš zvědavej, co se týče kolemjdoucích lidí, natahuje čumák, jestli náhodou nemaji taky po kapsách nějakou dobrotu jsem z mělníka, takže do prahy to není daleko.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2011 10:11
- Nahlásit
Simina
jsem z mělníka,
A nechodíš náhodou pravidelně okolo jedné hodiny na procházku k Mlazickým tůním? Byla jsem ve středu návštěvě u kamarádky a možná jsem tě viděla z okna.
|
Simina
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2011 11:30
- Nahlásit
Baico
No jasně že jsem to já pauza na oběd
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2011 12:00
- Nahlásit
Simina
No jasně že jsem to já
No tak to jsi ve středu minula zelenou fábku, kde byli zavření dva bělouši
No ale to chodíš na výborný cvičám, tam ti určitě poraděj.
|
Simina
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2011 16:54
- Nahlásit
Baico
Sice si to nevybavuju, ale asi jezdíš za tou "holčinou" s těma belgičákama, že jo?
to víš, že se jich tam optám, jsou fakt dobrá parta pospolu
když jsem to tam řešila poprvý, tak mi poradili právě to zažírání pamlsků, a teďka to mám zase nebo mi po ránu zakážou chodit ven
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2011 15:16
- Nahlásit
Simina
Sice si to nevybavuju, ale asi jezdíš za tou "holčinou" s těma belgičákama, že jo?
JJ, přesně tak
když jsem to tam řešila poprvý, tak mi poradili právě to zažírání pamlsků
A jestli to funguje, tak se nabalím na ranní prochajdu pamlskama a řeším to tak. Bělouši jsou prostě plašani a dokážou je rozhodit i naprosto triviální věci. A taky není problém se domluvit a jít venčit spolu. Jsem z Velvar, tak to na Mělník nemá až tak daleko.
|
Olie
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 14:58
- Nahlásit
Taky se Vám stává, že pesan začne zuřivě reagovat (plašit samozřejmě) na něco co nikdo kromě jeho nevidí? že šňafe na pytle nebo kusy hadrů na zemi jsem si zvykla ale na nic...
|
Simina
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 16:06
- Nahlásit
Baico
tak mi byla doporučena úplně opačná metoda, tedy to, že se bojí, je zkrátka nežádoucí, a když to řeknu blbě, tak se musí bát toho, že by se eventuálně bál... přijde mi to proti srsti a úplně obráceně, než to má být, ale on mě v těchto situacích dokáže tak nevnímat
Ale jo, na společnou prochajdu já slyším
Olie
to mě taky dělává, někam se zadívá a začne štěkat a občas jako že tomu ničemu uteče... což vypadá opravdu komicky a tak ho ještě poňouknu, co jako blbne, tak se otočí, že se mu směju, vrátí se na to místo, asi pak zřejmě zjistí, že tam nic není a jde nenápadně dál...
|
Olie
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2011 10:19
- Nahlásit
Simina
přesně, to jak jdou nenápadně dál je fakt boží
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2011 10:25
- Nahlásit
Simina
tedy to, že se bojí, je zkrátka nežádoucí, a když to řeknu blbě, tak se musí bát toho, že by se eventuálně bál...
To mi přijde u bělouše jako naprostá kravina. Kdo ti to poradil? Mě s prostě njlíp osvědčilo toho psa ochodit, aby si zvyklul, ale všechno o dobrým. Bělouš má na šptné zážitky sloní paměť a strašně špatně to napravuješ.
Ale jo, na společnou prochajdu já slyším
Tak se domluvíme
|
Simina
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2011 16:34
- Nahlásit
Baico
No, byla jsem s tím na cvičáku... taky mě to přišlo nelogický, ale jak on má tu tendenci se někam schovat, třeba i za mě, tak i když ty pamlsky v tu chvíli stejně málem nevidí, tak nevím, jestli ho v tom "hraní si na schovávanou" nakonec ještě nepodporuju... To třeba můžeme dělat blbiny a jakmile se blíží ta plechová svítící krabice, tak je s tím v tu ránu konec, nevidí, neslyší, zpomaluje a schovává se takže je to "fuj" a teprve potom, co nehne brvou a jde hrdě dál, ho odměním, a řekla bych, že to zabírá...
A jak můžeš s těma procházkama? u mě to je v týdnu takový na prd... běhám s ním ráno, pak jak víš odpoledne (ten svět je stejně malej ), a pak můžu tak od 5 nebo pak víkendy, co se odbudou ty povinné práce na zahradě už aby byl sníh... Auto taky mám, tak se klidně můžeme někde sejít... a to máš psí páreček?
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2011 17:06
- Nahlásit
Simina
no jako jestli tím myslíš, že ho jako nějakym způsobem vytrhneš z toho strachu (nějakým fuj třá) tak to jako logiku má, když to uděláš včas - ještě než on vůbec začne jančit, - ale jakmile už je rozjetej, tak to fungovat podle mě nemůže...
al určitě je dobře na ten jeho strach když už reagovat (já bych teda doporučila spíš nereagovat vůbec, ale ti co ti to poradili toho psa viděli, takže předpokládám že vědí co dělají), tak reagovat negativně - ne, fuj... abys ho v tom strachu ještě víc neutvrzovala. Ale myslim si že na bělouše to může bejt až moc silná káva... u nich je fakt strašně potřeba zvážit tu hladinu toho co si můžeš dovolit...
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2011 07:33
- Nahlásit
Simina
ta plechová svítící krabice, tak je s tím v tu ránu konec, nevidí, neslyší, zpomaluje a schovává se takže je to "fuj" a teprve potom, co nehne brvou a jde hrdě dál, ho odměním, a řekla bych, že to zabírá...
No tak to jo. Já jsem si to představila trošku drastičtější. Musíš ho prodtě takhle ochodit a on si časem zvykne , ale chce to opravdu hodně trpělivosti.
A jak můžeš s těma procházkama?
Jsme na to úplně stejně Teď mám plný i víkendy do konce října.
to máš psí páreček?
Mám dva kluky Bajkonůra a Fandu, oficiálně to jsou Baico Ancilia a Faraon White Ancilias
|
Simina
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2011 16:28
- Nahlásit
Holky, opravdu se snažím být co nejvíce "něžná" k tomuto plemeni... ale někdy prostě nevím, co dělat.... je to v podstatě můj první pes a někdy si fakt nevím rady ano, chodíme na cvičák, ale tam je to zkrátka jiný a to jistě víte a některé situace možná řeším třeba zbytečně a nebo jinak než zkušený pejskař, tak je prostě každej názor a rada dobrá jen jsem to tady měla možná okouknout dřív... v podstatě moc známých se psem nemám, a když, tak jsou to gaučový povaleči, kterým páníčci nevěnují moc pozornosti...
Baico, pomocí jmen tvých psů, jsem našla tvé stránky a máš můj veliký obdiv jsou fakt šikovný a nádherný, ten můj mi přijde pořád jako střízlik...
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2011 17:06
- Nahlásit
Ahoj mám dotaz, tchyně má nalezence, je to v podstatě zmenšenej "švýcar" a tvrdí, že ho nemůže vyčesat klasickým kartáčem-mě se to teda dařilo, ale ona tvrdí že to nejde a hodlá s ním navštívit salon, aby ho tam vyčesali....přijde mi to zcestný, tak bych byla ráda, kdyby jste mi napsali s jakým typem "vyčesávadla" máte dobrou zkušenost....děkuju moc
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2011 18:02
- Nahlásit
hally001
A je dlouhosrstej nebo kratkosrstej? Asi DS ne?
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2011 19:46
- Nahlásit
hally001
My doma kartáč nemáme jen hrablo (s otočnými hroty). Fenku vyčesáváme jednou týdně, ne že by to tak často potřebovala, ale abychom eliminovali množství chlupů doma . Ale témeř ho nepoužíváme, maximálně ji tím přejedu jen na začátku. Vyčesáváme furminátorem, který toho zvládne tak desetkrát víc.
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2011 22:57
- Nahlásit
hally001
Furminátor
http://www.youtube.com/watch?v=Fmh89miTJUk
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2011 19:05
- Nahlásit
Lemonka
Asi tak no .
|
Olie
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2011 01:17
- Nahlásit
Taky používám furminátor.
Doufám, že není možný, abych jí tím rvala novou srst taky už měníte? My začaly o víkendu a leze z ní snad celej kožich, se úplně bojím, aby jí tam něco zbylo, zimní ještě nemá. Tak bych nerada ten zimní furminátorem vyrvala za růstu není to možný, že nee?
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2011 11:42
- Nahlásit
Simina
máš můj veliký obdiv jsou fakt šikovný a nádherný, ten můj mi přijde pořád jako střízlik...
Moc děkujeme za pochvalu. Jsem na kluky moc pyšná. Ale fotky matou. Faru taky není zatím moc udělanej, jen má dlouhý chlupy a tím se to maskuje .-)
je to v podstatě můj první pes a někdy si fakt nevím rady
Hele Baico je taky můj první pes, se kterým něco dělám. Chce to jen vzít rozum do hrsti a vybrat si ze všech rad to nejlepší pro tvýho psa. Ty ho znáš nejlíp. Bělouši jsou plašani, ale časem se dokážou ochodit, pokud teda nezískají špatnou zkušenost, to se pak napraveje dýl.
|