Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bílý švýcarský ovčák
<< 1 ... 198 . 199 . 200 . 201 . 202 . 203 . 204 . 205 . 206 . 207 . 208 ... 222 . 223 . >>
Autor Zpráva
Eninka
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 19:01
- Nahlásit

Grin
aha krysaříka, taky jsme na tom hilsu, d/d na potravní alergii a j/d na ty klouby a syrový masíčko taky na přilepšenou. A máš je oba v posteli?

Grin
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 19:02 - Změnil/a: Grin
- Nahlásit

Eninka
no právě toho krysaříka je to libová dvojka

edit: http://myshotaurus.rajce.idnes.cz/Psi/#jo,_jdeme_s pravne.jpg

Grin
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 19:06
- Nahlásit

Eninka

V posteli je jen krysařík, Grineček nechce je mu tam vedro
ale ráno se jde zmazlit

Eninka
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 19:07
- Nahlásit

Grin
http://www.fromlilachouse.cz/index.php?str=fotogal erie.inc&adr=fotogalerie/odchovy/odchov_A/majitele /angel/
na tomto odkazu jsme zase my čtyři baby
no ale vy jste teda super parta, malej a velkej

Grin
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 19:10
- Nahlásit

Eninka
jeeeeeee ta černobílá je úplně hustě barevná, jak má toho moncla hefký a harlekýní se mi taky líbí. Ofšem bělouš je bělouš

Eninka
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 19:12
- Nahlásit

Grin
moje řeč, není nad bělouše...ta borderka je divoká, australačka dominantní ale Baruška je boží, mají fakt moc bezva povahu i s těma drobnýma mouchama

Grin
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 19:14
- Nahlásit

Eninka

Mně se na Grinovi líbí že je takovej klidnej obřík, ale nelíbí se mi jak je uštěkanej, to je snad jediná věc co mě na něm sejří..

Eninka
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 19:19
- Nahlásit

Grin
tak na Báře mi to štěkání taky dost vadí, hlavně večer, ona večer pořád vyštěkává "na nic", cokoliv se kde šustne, hned začne štěkat, jakýkoliv sebemenší zvuk a už štěká, mnohdy ani nic neslyším, ale ona ano...to s těma dvěma nehne nic, ona štěká na letadla, na létající balóny, no na kdeco, ale prý to mají tihle běloušci takto nastavený

Grin
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 19:22
- Nahlásit

Eninka

Grineček to má nejspíš po tetce a po té taky podědil že nemusí cizí lidi. Je fakt že asi většne bělob tady je opatrnějších, bázlivějších a tak.. no holt to chce víc Bajků a Fandů

Eninka
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 19:28
- Nahlásit

Grin
jo, jo, každej pejsek - rasa - je jinej

Pumpa
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 19:33
- Nahlásit

Grin

to je u nich asi normální, oni se spíš straní cizích lidí a jsou dost rezervovaní. Ale když řekneš, že je všechno v oukeji tak se tak zařídí. Nezapomeň, že je ještě "malej". Brzo poochopí, že na cizí se patří vy.... A jak říká Bajkofka, potřebujou čas, dozrávají jako víno
Vidím to na svým Medvjedovi denně

Grin
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 21:03
- Nahlásit

Pumpa
no vždy\ť jo.. teda pokud ho to štěkání nějak vnitřně neuspokojuje

Eninka
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 21:17
- Nahlásit

Grin
štěkání nějak vnitřně neuspokojuje
to ne, oni údajně dávají pořád okolí najevo "bacha na mě, tady jsem já a hlídám smečku", je to info z doslechu, ale od odborníka, tak buď ráda, máme hlídače štěkající, ale je fakt, když dojde k nějaké zátěžové situaci (třeba když se ke mně jednou ve tři ráno někdo dobýval a začal houkat alarm), tak to je po štěkotu, schováváme se za záda páníka

Grin
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 21:34
- Nahlásit

Eninka

Grineček taky hlídá jen když jsme doma, když nejsme, tak je prej jak pěna

Eninka
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 21:40
- Nahlásit

Grin
hlídá jen když jsme doma, když nejsme, tak je prej jak pěna
tak to máme stejně, ptavám se sousedů, když nejsem doma, a třeba i večer, co se tady děje, údajně je klid po pěšině, a to jsou holky v mé nepřítomnosti venku (takhle to chtěj)

LuSta
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 22:16
- Nahlásit

Grin
Tak to mi skoro neštěkáme. Chirku jsem slyšela jen párkrát. Zatím ji v tom nijak nepodporuju. O hlídání zatím nemůže být řeč. Nevítá nijak výrazně, ale každému chodí naproti . Ale myslím si, že se to změní s dospíváním. Zatím je to takové přerostlé dítě .
Jinak od mala jsme cvičili jen na granulky, žádný rozmlsávání . S žravostí nikdy problém nebyl a zatím jí to vydrželo.
Chiru to v posteli zase nebaví. Je to divoška a tam je nuda. Po pár minutách buď začne něco kousat, tak ji "vyhodím" nebo se sama zvedne a odchází.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2011 10:05
- Nahlásit

věděli ste, že Clarke má idyjánské předky?, Je Ten jehož víčka jsou těžká....

ráno si musel schrupnout, aby si po celý noci odpočinul od toho ležení

Grin
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2011 11:51
- Nahlásit

LuSta
Tak to mi skoro neštěkáme

závist ale tak zase Chiruška je taková strašně vyrovnaná a pohodová a možná že ani štěkat nezačne.

Olie
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2011 12:04
- Nahlásit

Tak to my štěkáme jen na pár lidí které potkáváme v práci a kteří se nám vyloženě nelíběj (jsou to 3 chlapi, buď se jich bojí nebo oni jí protože to by je sežrala co vyvádí). Ostatní nechává v pohodě. Jooo a na psy za plotem, to je hrdinka, to jí lítá pěna od tlamy...
Jinak vůbec a ani to od ní nechci, doma nepípne (kromě ze spaní když někde bojuje ) a jsem ráda. U nás v domě má každý psa a jediný, který tam hlídá je ten nejmenší Ale je pravda, že na obranách by štěknout občas mohla, zkusíme zapracovat.. asi ale neštěká proto, že to je formou hry a nic jí neděsí...
S tím žraním/nežraním jsem si to udělala bohužel sama a dala bych si za to přes ústa ale ona v tý kuchyni má vždycky tak smutný očíčka

Grin
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2011 14:24
- Nahlásit

Olie

grineček na obranách řve moc rád...jeho to vyloženě baví seřvávat toho fíka Ale neni to ze strachu, možná zezačátku bylo ale teď už si hraje a napíná vodítko, ale stejně řve, protože to je na tom to nej

LuSta
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2011 18:10
- Nahlásit

Grin

Tak říká se, že psychicky dospívají kolem dvou let, možná později. Myslím si, že se v ní ty ovčácký pudy probudí . Na obranách se vybudit ke štěkotu nechá, ale teprve jsme začali. Zatím jsme spíš učili, jak si peška správně nést...
Ona má ale strašnou slabost pro lidi, co jsou nějakým způsobem "snížení". Na procházkách ji musím pořád hlídat, protože jakmile někdo sedí na lavičce nebo třeba rybář na břehu, má pocit, že tak jsou kvůli ní a jde si pro pohlazení . Ne každý je nadšený - hlavně ti rybáři .

Grin
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2011 18:14
- Nahlásit

LuSta

Ona má ale strašnou slabost pro lidi, co jsou nějakým způsobem "snížení".
juu Grin to má přesně naopak, jakmile někdo vypadá že si ho chce pohladit, už na něj řve

LuSta
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2011 18:17
- Nahlásit

Grin
On se v těhle situacích i ozve, jo? Ten je teda ukecanej .

Grin
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2011 18:24
- Nahlásit

LuSta
JJ, on zdraví. Dokonce když před nim řekneš "dobrý den", "ahoj" nebo "čau", tak štěká i když v okolí nikdo neni. Prostě je to jeho způsob jak pozdravit.. někdy se teda taky bojí a někdy jen držkuje.. mouše by ale neublížil. Málokdo to ale pochopí

LuSta
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2011 18:30
- Nahlásit

Grin
To chápu, když je to takovej kus chlapa . U nás občas i někdo pozná, že je mladá. Asi i podle toho, jak se xichtí.

Grin
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2011 18:32
- Nahlásit

LuSta
Na Chiře to vidět je, a ono i na Grinečkovi, kdo zná psy, hned pozná že to je ještě mrňátko; ale kdo psy nezná tak se mu nedívá do očí ale na tu masu a vejšku... no jo a přiznám, že to je prostě velkej péééf...

Olie
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2011 09:53
- Nahlásit

Tak to můj pesan se cizým lidem poměrně úspěšně vyhýbá, když na něj promluví tak je očmuchne ale jak napřáhnou ruku že ho pohladí tak cukne a jde na jejich psíka tedy v dobrém samozřejmě, je to ňunínka, která si pořád myslí, že si s ní všichni pejsci budou hrát ale jak se nějaký jen zle podívá - už je za paničkou a jen vyčuhuje a už už aby byl pryč
A je úplně jedno, co je to za psa, tuhle mi jí parkem hnali dva jorkšíři naštěstí jí vždy ženou směrem ke mě, to jsem nás za tu dobu aspoň zvládla naučit
Co byste poradili na odbourání toho strachu? On je to dost tenký led, zas nechci, aby ty psy papala, že takže nějaké hecování ať se nedá by mohlo být kontraproduktivní...

Grin
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2011 14:23
- Nahlásit

Olie
jj Grin taky moc do kontaktu nejde, ale když ty lidi vidí už poněkolikátý tak už je to pak dobrý. Ono to je někdy lepší než mít psa totální vtírku...

Eninka
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2011 15:21
- Nahlásit

Olie
Co byste poradili na odbourání toho strachu
já si nemyslím, že je to strach, je to taková spíš rezervovanost a trošku i plachost, já mám doma to samý, a když někoho jak říká Grin vyloženě nezná tak se taky nijak obzvlášť nedruží, až později..ale na druhý straně to má něco do sebe, protože na rozdíl od Barušky moje bordera a australačka se druží až moc a ne každýmu je po chuti, pominu-li seznamovací a vítací rituály včetně pokusů skákání až na hlavu, tak i pak chtějí být obě neustále středem pozornosti atd...

Grin
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2011 15:25
- Nahlásit

Eninka
já to čtu te´d podruhý a mám pocit že ona mluvila o strachu ze psů---
Olie
---což ovšem neporadim protože Grineček psy miluje a vbec se jich nebojí a nikdy nebál;

<< 1 ... 198 . 199 . 200 . 201 . 202 . 203 . 204 . 205 . 206 . 207 . 208 ... 222 . 223 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání