Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bílý švýcarský ovčák
<< 1 ... 189 . 190 . 191 . 192 . 193 . 194 . 195 . 196 . 197 . 198 . 199 ... 222 . 223 . >>
Autor Zpráva
LuSta
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2011 20:30 - Změnil/a: LuSta
- Nahlásit

drakka
Jo, je to o kousíček výše. Chybí nám zoubek a ráda bych snížila riziko rakoviny, zánětů a dalších zdravotních problémů.
A jak se vůbec máte? Co nové bydlení? Nám asi taky hrozí stěhování. Lepší lokalitu, než je tu, si ani neumím představit .

drakka
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2011 20:32
- Nahlásit

LuSta
tak riziko tim nejspis snizis, na druhou stranu je to docela zasah do organismu a do psychiky psa...plus pomerne znacne riziko inkontinence ve vyssim veku...

drakka
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2011 20:34
- Nahlásit

LuSta
no pote co jsme prezili prvni zimu v hostivari mezi zajici a srnkami to konecne zacina byt lepsi, uz muzeme taky chodit po vetsine mist navolno ale nejlepsi je predzahradka co ted mame, uz se tesim az konecne dojde na stavbu toho domu a bude velka zahrada

kam se budete stehovat?

LuSta
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2011 20:36
- Nahlásit

drakka
O všem vím a myslím si, že kladů je víc než záporů. Navíc po pár dnech fenky už bývají už fit.

LuSta
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2011 20:38
- Nahlásit

drakka
My plánujeme také stavět. Ale majitelka bytu, kde jsme, nás tu dýl než 2 roky nenechá (a navíc chce zvednout nájem), tak bychom to asi nestihli. Zatím nevím kam. Poohlídnem se příští měsíc. Po téhle lokalitě bude laťka hodně vysoko.

drakka
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2011 20:41
- Nahlásit

LuSta
no jde i o tu psychiku, chovani...ale to by spis vysvetlil nejaky etolog

no tak mrknete po necem tady v okoli a muzem chodit vencit spolu aspon by si freya zvykla na dalsiho biluska vedle sebe, coz ji vyhledove stejne ceka

babou
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2011 21:49
- Nahlásit

LuSta
hoj, v devíti měsících téměř přesně mi začala hárat a ve třech letech u čůrání zvedat nohu (fena )

Jinak u té kastrace by mě asi taky trápila změna povahy..teda spíš je to asi moje neznalost, ale předpokládám, že na kastraci chcete jít po prvním hárání. Většina lidí to teda tuším tak dělá, že je jako fenka pohlavně dospělá. Ale když uvážím, jaké změny v psychice u mojí nastávaly po prvních třech háráních vždycky... mám zpětně pocit, že kastrace by jí možná v psychice po prvním hárání někde nějak zamrazila. Nevím no, jestli to takhle funguje nebo ne...

LuSta
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2011 22:54 - Změnil/a: LuSta
- Nahlásit

drakka
Ještě jsem ti chtěla poděkovat. Byla jsi pro mě tak trošičku odstrašující případ ohledně lovení. Díky tvým zkušenostem s Freyou jsem si fakt dávala pozor, aby si Chira nic takového nevyzkoušela. Dost dlouho jsem ji měla na vodítku, než začala poslouchat a v "nebezpečných" zónách poutám pozornost na sebe. To nejhorší je snad za námi. Před 14 dny prošla na volno s míčkem v tlamě tak 5 m od kachen a ani nemrkla.
Jednou jsem tu potkala tvou známou (má borderu, chodíte spolu na agility) a jedna z prvních jejích otázek byla, jestli Chira loví. Asi to měla s BŠO tak nějak spojené. V tý době Chirce bylo asi 5 nebo 6 měsíců a byla to taková trubka. Zajíce jsem si všimla vždy dřív než ona a než cokoliv zpozorovala, byl pryč .

drakka
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2011 12:05
- Nahlásit

LuSta
nojo, ono se o tom loveni moc nemluvi ale imho lovi dost BSO, jen kdyz treba vyrustaji sami v rodine a nemaji tu smecku ktera by je strhla a podporila, tak se to neprojevi tak dramaticky nebo treba taky vubec...jsem rada ze jsme poslouzily i jako "odstrasujici priklad" snad v nas nekdy nekdo najde i pozitivni vzor ))

chvilka
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2011 11:41
- Nahlásit

LuSta - jak se to projevuje, minulý víkend jsme byli na táboření a v neděli po procházce koukám že má pod okem takovou divnou žloutou slzu, myslela jsem že se jí jen do oka dostal pyl nebo něco podobného, ale pořád na to oko mrkala a přívírala ho, když byla unavená tak se jí plně neotvíralo třetí víčko, v pondělí to samé, a v úterý ráno jsem jí hned vzala k vet.

Lemonka
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2011 22:56
- Nahlásit

babouTak jsem si koupila Psí sporty, děkuji za typ. Článek pročten, bohužel jsem tam nenašla přesně to co potřebuji. Ale jiné se hodit budou.
Nemáte někdo předchozí číslo? Tam je první díl o obranách. Ptala jsem se v trafikách, ale dávno vyprodáno. Mohli byste mi to prosím někdo oscanovat (vyfotit) a poslat do mejlíku?

Jinak to co psala ta holčina, myslíte, že to tak je? Rozdíl mezi kořistnickým a loveckým pudem? Popř.i kdyby někoho napadla jakákoli rada pro nás, nebo i jen názor, budu moc vděčná.

Baico a Gerda
to mne mrzí, že na poslušnost nemůžeme, pár nových rad by se hodilo. tak aspoň ty obrany. a někdy Prokopák. jen nevím jestli to v květnu zvládnu, pže to chodím na náš cvičák a o víkendu jsem zjistila, že za necelý měsíc budou zkoušky. a já byla v tucha, že až na podzim...
Baico, fotky Farouška jsou super jak kouše. Člověk by nevěřil co takový úvaz dokáže. Musím ho vidět! A Baica taky. Jsem na ně moc zvědavá. Ještě malý dotaz k Farouškovi - na úvaze byl sám nebo byl opodál i jiný pes uvázaný? A ty jsi byla kde? Chválila jsi ho?

LuSta
my hárali v 11,5měsících
kamarádky blabladorka chodila už dva týdny po kastraci na obrany. problém byl vlastně jen první den kdy naříkala, jinak se zotavila velmi rychle.

chvilka
co jste na očíčko dostali? my měli taky poraněnou rohovku, ale čuba to nedala znát a já si ničeho nevšimla. až když se to zahojilo a měla tam jizvičku, tak jsem si všimla. a zůstala tam...

Lemonka
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2011 22:58
- Nahlásit

zpracovala jsem video z obran, takhle jsem "kousali" před víc než půl rokem. je tam i kalinky Maggie - URL

Baico
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 08:25
- Nahlásit

Lemonka
Ještě malý dotaz k Farouškovi - na úvaze byl sám nebo byl opodál i jiný pes uvázaný? A ty jsi byla kde? Chválila jsi ho?
U brány byl uvázaný sám. Nejdřív jsem byla schovaná v klubovně a časem jsem stála pár metrů od něj a ve chvíli, kdy se správně projevil, tak jsem chválila.

chvilka
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 21:33
- Nahlásit

LuSta, tak my měli taky rohovku, ale jak jsme z toho byla vedle, jsem si to popletla a napsala duhovku,, takže dneska jsme byly na kontrole a prý už dobrý, tak jsme vyfasovaly další mastičku a vit. A, a za týden ještě jednou...ono je to prý hrozně naprd tyhle zranění, může se jim do toho dostat infekce a šup zákal je tam a už na něj neuvidí..já bych si toho asi taky nevšimla jenže ona na něj víc mrkala a když byla unavená tak se jí uplně neotvíralo třetí víčko..
to je to samý jak s tím drápkem minule, honili se s nějakým psiskem ona škobrtla o obrubník a dopma jsme si všimli že má španavou packu od krve, no a drápek na malíčku na tři kousky štíplej,,tak k vet. že na stříhání no a jen se na to mrknul a hned šel pro injekci a drápek šel pryč celý..a kdyby se nevytrh tak by pak mohl špatně narůst.. achjo...

LuSta
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 22:16
- Nahlásit

chvilka
Tak to teda máte pech na takový zbytečný zranění .

chvilka
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2011 15:03
- Nahlásit

LuSta to teda jo, nebudete tomu věřit ale dneska Belu uštkla zmije, do čumáku ,, byly jsme na chatě a na procházce jdeme po silnici, Beli mám na stopovačce vesele si tak čenichá v távě okolo a najednou zaknučěla a odskočila až do půlky silnice, na čumáku kapku krve, jdu se kouknout jestli to fakt byla ona protožře mamka si nebyla jistá, a afakt že jo, stočená do klubíčka a syčela jak smyslů zbavená, no takže nastala velká akce se scháněním čísla na pohotovost protože náš vet. nebyl k zastižení, a pak hurá na veterinu, naštěstí nám i táta přijel naproti, u vet. dostala injekci a kapačku a ted chuděrka spí a má oteklý čumák..

mmj aby toho nebylo málo, bylo nám zděleno že sérum po uštknutí už se nevyrábí protože ty příznaky u lidí nebyly až tak takové,, no ale i tak dochází po uštknutí k rozpadu červených krvinek a pak by byla nutná transfůze, takže máme nařízený klid, a do týdne pokud bude vše vpořádku - bez zhoršení - malátnost, unava aj, na kontrolu a odběr krve na kontrolu.. achjoooooo
ještě mě dost nasrali protože když jsem volala na pohotovost tak první co mi bylo oznámeno bylo že protože je neděle a státní svátek tak je příplatek šest stovek. Tak jsem se faktr dožřrala a velmi nahlas jsem jí do telefeno řekla že je mi uplně jedno kolik bude za to bude chtít, že mě zajímá jestli můžem přijet..

tak nás ta "sranda" vyšla na 1300 Kč, ale čert vem prachy.. taky máte co se týče psů - nebo jiných uplně jiné pojetí o ceně peněz?

Olie
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2011 20:53
- Nahlásit

Ahoj, po delší době se tu zase objevujem.
Pročetla jsem všechno co jsem promeškala.
Uštknuté čubinky je mi fakt líto, doufám ze to bude dobrý.
BTW - JSME S ÚSTÍ - kdo to tu psal, že tu žádní bělouši nejsou?

Angie je 9 měsíců ale po Ústí se moc nepohybujeme. Pokud ano tak v centru v parku a tam jsme znááméé
Cvičit jezdíme do TP a jsme spokojené.
Ale - s ostatníma ústeckýma běloušema bysme rády někam vyrazily, co vy na to? Slibuju, že to tu budu víc sledovat

Baico
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2011 21:16
- Nahlásit

Pozor pozor!!
Chlubíme se velmi, protože pan Bajkonůr dnes složil IPO I. ))

LuSta
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 00:01 - Změnil/a: LuSta
- Nahlásit

Olie
To je najednou ústeckých běloušů jak máku . Kdo by to byl řekl .

chvilka
Hlavně, ať je chuděrka OK. Určitě piš, jak se to vyvíjí dál. Snad má to nejhorší za tebou. Ježiš, ta vaše holka má ale smůlu. Doufám, že už si ji všechnu vybrala. Já zmiji za celý život ani neviděla. Držíme, včetně Chirušky, všichni palce.

LuSta
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 00:04 - Změnil/a: LuSta
- Nahlásit

Baico
Tak Baico je tedy borec. Obrovské gratulace vám oboum.

chvilka
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 07:01
- Nahlásit

Baico gratulujem,
LuSta no já seuplně hrozím co příjde příští měsíc,
protože - březen - drápek, duben - očko, květen- zmije,. panebože co příjde v červnu ? Háraní? to bych si oddechla,, ale snad je to tak že do třetice všeho dobrého i zlého,, mmj moc pěkná fotka..
Olie těšíme se na setkání

LuSta
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 09:13
- Nahlásit

chvilka
My jsme měli krásný aktivní víkend. Chiru jsme vzali 5 km na brusle a pak u rodičů lítání na zahradě. Ale od včera trochu pokulhává. Snad se to srovná samo. Na packách jsem nic zvláštního neobjevila. Asi špatně došlápla při honičce s roční maďarskou ohařkou.

Lemonka
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 10:43
- Nahlásit

Baico gratulujeme.

drakka
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 11:01
- Nahlásit

chvilka
at se Bela rychle uzdravi, hadi jsou previti Nam se nastesti nic takoveho jeste nestalo nikdy.

Baico
Gratulace!

My se taky pochlubime, na sobotnim specialu BSO v agility jsme se umistily na 3.miste

Lemonka
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 17:37
- Nahlásit

drakka
Moc krásné, také gratulace

Belce přejeme brzké uzdravení.

chvilka
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 19:37
- Nahlásit

LuSta já začínám pomalu zjištovat že se asi nic jentak nezahojí samo, teda alespon v našem případě, i když dneska už mi příjde normální,. včera teda celý půlden prospala a dnes taky ale jen co jsem přišla z práce začala mě honit že teda kdy půjdeme na procházku no a venku by jste na ni nepoznali že jí něco bylo.. ale měla holka smůlu, klid je klid...

Lemonka
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 23:08
- Nahlásit

Abych nezapomněla... Jessinka dnes slaví druhé narozeniny. Hrozně to letí...

tomsoon
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2011 20:01
- Nahlásit

Zdravím Vás a prosím o radu,mám úžasné 10týdení štěně Abbí a začla na hřbetu a ocásku hnědnout,ocas je na tom hrozně a nevím co s tím,,krmím doporučeným krmením http://www.royalcanin.cz/psi/produkty/velka-plemen a-do-44-kg/maxi-starter.html ,třikrát týdně jednu dávku kuřecího s rýží a jeden bílý jogurt denně,sem tam sušený pamlsek...ten maxi starter obsahuje 40ml betacarotenu tak nevím jestli nemám zvolit něco jiného ale byl mi doporučen,,,moc prosím Vás poraďte mi,děkuji s pozdravem Tom

chvilka
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2011 20:31
- Nahlásit

Beli s ním byla krmena ještěu chovatelky ale pak nám doporučila Platinum Natural a po něm nerezne.. přidávám jí k tomu ještě pulku odměrky Caniviton na klouby a necelou půlku Roboran pro černé a bílé psy, a má jen malinko tmavší chloupky na okrajích uší... jak na tom byly rodiče s barvou?

mmj dneska jsme byly na odběru krve a na testech a naštěstí nedělní příhoda se zmijí skončí bez následků krev, játra, ledviny všechno bez nálezu...tak jsem jí za odměnu koupila slepici, tak si zblajne až rozmrzne

tomsoon
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2011 20:33
- Nahlásit

Ještě posílám foto ,,galerie ta první Abbie,, zhruba v pulce je fotka na které to jde vidět ale ve skutečnosti je to mnohem víc,,mooooc dík https://picasaweb.google.com/lh/myphotos

<< 1 ... 189 . 190 . 191 . 192 . 193 . 194 . 195 . 196 . 197 . 198 . 199 ... 222 . 223 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání