Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bílý švýcarský ovčák
<< 1 ... 189 . 190 . 191 . 192 . 193 . 194 . 195 . 196 . 197 . 198 . 199 ... 222 . 223 . >>
Autor Zpráva
Grin
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2011 08:21
- Nahlásit

LuSta No vám to slušííííí! a opravdu jarní atmosféra, to je bomba, Chira je úplná modelka

Grin
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2011 08:22
- Nahlásit

chvilka a tohle je tyk fešanda!!

Grin
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2011 08:33
- Nahlásit

Baico děkuju, jsou úúúžasný! A ještě se vám podařilo vyfotit kousajícího Gríňu, hele:

LuSta
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2011 19:26
- Nahlásit

Grin
Ten se u toho teda dobře xichtí .

Lemonka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2011 22:25
- Nahlásit

Baico
jasný, jsem si nemyslela, že psy byli daleko 100m takže celýho půl roku nedostal ani kousnout? a jaké vlastně byly začátky obran, že se figurant rozhodl na to jít tímto způsobem?

kořistnický pud - to bych rozhodně potřebovala pomoc jak na to. lovecký má, ale kořistnický jaksi bída s nouzí.

fotky jsou super. pokud se povede, zkusila bych přijít v sobotu pro rady a taky se seznámit zatím neháráme, asi jsem měla velký oči. uvidíme co bude.

Lemonka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2011 22:32
- Nahlásit

Grin
taky moc děkujeme za procházku. já byla asi víc vyflusaná než pes a tady na konci je pár foteček z procházky - URL

Grin
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 09:29
- Nahlásit

Lemonka HEFKÝÝÝÝ
já jsem byla mrtvá úplně, ale naštěstí pes též
PS ještě že jsem ho nekoupala - včera jsem byla s kámoškou a jejíma psama, a pes vystřídal v následujícím pořadí:
potok, bahnitý rybníček, louži, močál, potok, močůvku a kamarádčino zahradní jezírko.
Čekala nás ještě hodinová cesta domu v autě ale pes tak smrděl, že jsem poprosila kámošku jestli bysme ho nemohli vykoupat u ní. Vzhledem k tomu, že měla psy jenom o zahradní jezírko méně špinavé, tak jsme koupaly všecky tři

Grin
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 09:31
- Nahlásit

LuSta to jo, vyhrožuje

chvilka
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2011 21:18
- Nahlásit

LuSta - no přišla na to uplně sama a ted jí z vody nemůžu dostat, po procházce sama čeká na kraji jestli jako dneska joo nebo ne. A když jo... tak to je radosti.. občas se ještě trošku bojí ale to stojí ve vodě po krk a knučí protože ten klacek je "daleko" a ona musí sebrat odvahu aby se vrhla do vody.. no ale když už se tam vrhne tak to stojí za to

muf
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 11:55
- Nahlásit

chvilka
LuSta - no přišla na to uplně sama a ted jí z vody nemůžu dostat, po procházce sama čeká na kraji jestli jako dneska joo nebo ne. A když jo... tak to je radosti.. občas se ještě trošku bojí ale to stojí ve vodě po krk a knučí protože ten klacek je "daleko" a ona musí sebrat odvahu aby se vrhla do vody.. no ale když už se tam vrhne tak to stojí za to

Tě ta radost určitě přejde. Ta moje je do vody blázen a plavání v lednu není žádný problém. Jelikož chodíme hlavně kolem řeky, tak se domů moc často suchá nevrací. No a né každá voda je to pravé...
Kéž by měla ráda poslušnost stejně tak jako obranu a plavání

Calleb
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 15:30
- Nahlásit

Ahojík milovníci bělásků ...

chtěla bych se Vás majitelů běloušků zeptat na povahu BŠO ...

1) Je tento pes vůbec vhodný do panelového bytu ? (panelák máme obklopen loukami a deně podnikáme procházky asi na 8 hodin, tj. ráno na 2 hodiny - odpoledne na 4-5 hodin a večer na 1 hodinku na vylítání před spánkem)
2) Pokud odpověď k mé první otázce je ANO, nejsou tito psy ječený ? Čili neštěkají když člověk odejde z domu pryč a je nechá doma ? Vím že to je hlavně o výchově, ale jestli to rpostě nejsou tzv. závisláčci ....
3) Jak to mají s poslušností ? Vyrovnají se klidně i NO ?
4) Kolik tak stojí štěndo s PP ?
5) Kdyby Vás něco napadlo co mi ještě o nich napsat byla bych Vám moc vděčná ...

Předem všem děkuji

Pumpa
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 15:40
- Nahlásit

Calleb

v poslušnosti jsou takoví, jak se mu věnuješ a jak mu porozumíš, páč to nejni NO a nechová se tak. Má svou hlavu a nad vším "přemýšlí" je-li to třeba.
Je vhodnej tam kde jsou jeho lidé a jestli je to garzonka nebo 1+24 je úplně jedno.
když si uvědomí, že když odejdeš, tak se zase vrátíš, není to typ co sedí u dveří a řve a inteligenci na to má.
a štěně s papíry?, já mám psa za deset tisíc, ale záleží na tom, jakou chovku si vybereš.

A pokud jde o to co ještě by mně napadlo ke švýcarům, je to láska na celej život a je to v první řadě parťák, kterej chce trávit čas s Tebou a všchno co dělá, dělá pro to, aby Ti udělal radost... toť má zkušenost

Grin
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 15:52
- Nahlásit

Calleb
1)ANO, mám ho ve 2+kk a pokud tam neni 24/7, a má dost pohybu, proč ne. Oni jsou rádi s člověkem.
2)ne, naučíš ho bejt doma sám a on je doma sám a bez problémů. Gríňa po 14 dnech co jsem ho měla doma už vydržel 6 hodin sám a ani nepíp. ALE jsou s člověkem rádi, vyhledávají jeho společnost, nejsou to úplně samorosti.
3)No je pracovní pes plnící příákazy. BŠO při plnění přemýšlí. Což je výhoda, pokud s tím umíš pracovat, ale jestli chceš jen slěpé plnění příkazů, na to BŠO moc neni.. často musím při výcviku přemýšlet, a oni přemýšlí taky, hlavně "jak si ulehčit práci"
4) tak cca 8 - 12 000 podle chovky.
5) jsou to cíťové, potřebují pozitivní výcvik a žádný tvrdý zacházení. Pokud neumíš psa vychovat bez bití, tak si BŠO nepořizuj.
Špatný zážitky si pamatujou obvykle celej život, hlavně ty ze štěněčího věku.

Calleb
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 15:52
- Nahlásit

Pumpa
Děkuji moc ... jenom se tě ještě zeptám, trpí běloušci nějakou nemocí ? Třeba jako přímo jejich ? ... Dám příklad NO - dysplazie ( vím že to není jen jejich ale májí jí poměrně dost) , nebo ND srdce a srůstání páteře ...

Z jaké chovné stanice máš ty pejsu ? ...

Calleb
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 15:57
- Nahlásit

Grin
Moc děkuji ... já právě přemýšlim jestli si vzít NO nebo BŠO, ale na BŠO se mi líbí to jejich myšlení. NO jak já tvrdím vycvičí každý a může to být úplný laik ... Mám ráda komunikaci se psem a rozhodně ne nějaké bití ... Chtěla bych s ním dělat kynologii takže by jsme byly hodně spolu, jinak mají také nějaké negativy ? já v těch pejsech vidim jen samí klady ...

Grin
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 16:00
- Nahlásit

Calleb
občas mají takovej zmutovanej MDR 1 gen, mívaj to hlavně kolie, spočívá to v tom, že nedokážou zpracovat určité léky a můžou se po nich otrávit..
a taky dysplazky ale mnoooohem míň než NO, hlvaně pes se nesmí uchovnit s víc než 1/1 a v tom případě nesmí krýt /nesmí být kryt jiným než 0/0 (aspoň mám teda ten pocit )

Gerda
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 16:07
- Nahlásit

Calleb
NO jak já tvrdím vycvičí každý a může to být úplný laik ...
nemyslim si to, na NO tu jsou jiní odborníci lidi, co je znají mnohem víc, ale zrovna u volby mezi NO a BŠO bych šla jednoznačně do NO, co se cvičení a sportu týká, u bělouše spíš narazíte na přecitlivělýho měkkýho psa, kterýmu třeba někdo může říkat přemýšlivej typ. Když sem zaskočí Baico, ta má dva prímovnický bělouše, s jedním z nich se sportu věnuje dost intenzivně, řekne vám názor svůj, já osobně ten její považuji za hodnotný, proto vám jen doporučím tuhle uživatelku.

Calleb
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 16:09
- Nahlásit

Grin
Je mi jasné že to nemůže být kompletně zdravej pes bez nemocí ... každý máme tu svou i my lidi ... NO už mi poslední dobou přijde moc přešlechtěnej, neboť se na něm podepisují ty miliony lidí co z něj chtěj udělat nej psa a všelijak a všelicos zkoušejí ...

Jinak asi půjdu do BŠO ještě si o nich něco přečtu Pojedu se podívat někam do chovky a možná na prázdniny bych si ho vzala ... jinak ty máš BŠO ?

Calleb
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 16:12
- Nahlásit

Gerda
O NO vím sama poměrně dost ... mamka je předtím chovala, ale mě to přijde takovej já nevím no ... takový trošku pes jen na výcvik, ještě uvidím ... kdybych neměla psa jednoznačně bych šla do celočernýho NO a BŠO

Grin
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 16:15
- Nahlásit

Calleb
no pro mě teda jedinej zápor je ta opatrnost, nechci říct bázlivost páč všichni bílí nejsou bojavý, ale všichni jsou opatrnější, každej v něčem jinym třeba, ale bejvaj. Jinak milujou vodu, což taky nemusí bejt pro někoho příjemný.

Gerda
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 16:21
- Nahlásit

Calleb
takový trošku pes jen na výcvik
on každej má zkušenost jinou, já znám jen skvělý společníky, univerzální, schopný fungovat s člověkem ve všech sférách jeho života. U BŠO jen možná budete mít těžší ten výběr správnýho štěněte, páč když třeba narazíte na nějaký, povahou podobný Baicovi, bude to veliká výhra, moc vám to přeju, pokud si ho zvolíte, takový štěně najít, jsou to nesmírně krásní psi, mám je taky moc ráda.

Grin
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 16:23
- Nahlásit

Calleb
ps joo já mám právě toho BŠO co se o něm bavíme vedle že se bojí lidí

Calleb
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 16:46
- Nahlásit

Grin
Věnuju se kynologii už dost dlouho a mě osobně moc "nebaví" psy kteří nemají žádnou vadu ... mě právě baví ty psy utvrzovat v tom že se ničeho bát nemusí a že je všechno ok ... Jinak tobě a tvému pejskovi přeji moooc štěstí v odbourávání ...

Gerda
Já NO znám jen pracanty ... je pravda že jsou mooooc pracovití, ani nevím jestli s tím BŠO dělat kynologii jako takovou kdybych měla psa s PP asi by to byly výstavy a sem tam nějaký ten závod jako že bych ho chtěla dostat na špici a šampionáty to asi ne ... mám psy jako parťáky a ne jako ustavičný roboty Jinak s tím že to jsou krásní psy souhlasím ... hlavně nejsou tak rozšíření ... což je takové + protože nemám ráda když jdu a potkávám tísíc psů stejného plemene ... samozřejmě jsem ráda když je sem tam někdo kdo má stejnýho medvídka jako já ...

Grin
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 17:03
- Nahlásit

Calleb
mě osobně moc "nebaví" psy kteří nemají žádnou vadu
já jsem si BŠO vybrala (krom toho že jsou hezký) ještě kvůli tomu, že se na ně fakt musí pozitivně, a že maj všecky předpoklady nebejt agresivní na psy, lidi ani ostatní zvířata. Taky nelověj tolik, a snadno zi zvyknou na jiný zvířata v bytě.
Chtěla jsem psa, kterýho bude předevšim bavit bejt se mnou a zkoušet různý věci, nechci nic dělat vrcholově a tak.

Montik
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 17:40
- Nahlásit

ahojky, tak se musím pochloubit. o víkendu na závodech se nám vcelku dařilo. ve zkoušce LA1 Lucky zaběhl krásné 2. místo a v nedělním jumpingu místo desáté. Všechno ostatní byl disk, ale podle videí to byly pouze chyby paničky!! Takže já su spokojená a mám spoustu nové energie na další trénování.
Tady je videjko z těch zkoušek, kde byl Lucky druhej.

http://www.youtube.com/watch?v=Rqqsq8hmeYs

(ještě chci pochválit i Montika, kterej se na prvních závodech vcelku předvedl a taky si přivezl jednu medajlu..:-D)

LuSta
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 19:02
- Nahlásit

Grin
To naše Chira lidi miluje, na každého by nejraději skočila a hrála si s ním . Ale zase je opatrnější na větší divoké psy. Většinou ji začnou honit a to se jí nelíbí. Raději se snažím jen nechat očmuchnout a poutat pozornost na sebe, aby k tomu nedocházelo.
Jinak v neděli poprvý "plavala". Na chvilku nedosáhla na dno, tak udělala pár zběsilých temp . Ale na poprvé dobrý .

Calleb
BŠO jsou úžasní psi. Taky máme v bytu 2+kk a v pohodě. To přemýšlení u cvičení si myslím není vždycky. Nesmí se u toho nudit.

Grin
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 19:04
- Nahlásit

LuSta
naše Chira lidi miluje
já vím trochu vám to závidím
v neděli poprvý "plavala".
zase dáme někdy rande s Gríňou a zaručuju ti že přeplave rybník, víš jak to minule dopadlo

Pumpa
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 19:16
- Nahlásit

Calleb

v tom má Gerda pravdu, běloušové jsou strašně citlivý a inteligentní duše. Tím nemyslím, že NO není, ale jsou prostě jiní a chce to extra přístup...

LuSta
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 19:17
- Nahlásit

Grin
Dáme rande, už se těším. Už aby se trochu zlepšilo počasí.
Já jsem hrozně ráda, že z lidí nemá zbytečný respekt, je to pro mě její vlastnost, které si nejvíc cením. Tříleté dítě ji bralo z tlamy míček a ona jen koukala jak trubka .
Minule se Grinďovi nechtělo do proudu a teď už plave? Když byla Chira mokrá, bylo vidět, jak je drobná a lidi okolo se docela bavili .

LuSta
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 19:18 - Změnil/a: LuSta
- Nahlásit

Pumpa
Mně přijde, že jsou víc takoví citliví společníci do rodiny a ne tvrďáci a pracanti jako NO.

<< 1 ... 189 . 190 . 191 . 192 . 193 . 194 . 195 . 196 . 197 . 198 . 199 ... 222 . 223 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání