| Autor |
Zpráva |
LuSta
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 19:58 - Změnil/a: LuSta
- Nahlásit
Calleb
A plánuješ pejska nebo fenku? Jinak my jsme z Prahy 5 a naše holka má štěnísky ráda .
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 20:04
- Nahlásit
Gerda (a i pro Calleb)
Praha 5, kousek od Anděla
|
Calleb
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 20:04
- Nahlásit
LuSta
Jelikož chodíme na třeba i denní (18hodin) výlety, tak se mi spíše hodí pejsek než fenečka. Sice fenka má lepší to že se drží u páníčka, ale zase nevýhoda že hárá ...
Takže jdu do pejska ... Se psy jsem zatím žádný problém neměla
My jsme z Ústí nad Labem
|
Calleb
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 20:07
- Nahlásit
Lemonka
Páni takže kdyby jsme navštívily LuStu tak by jsme mohly potkat i tebe ... To je super
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 20:19
- Nahlásit
Calleb
s Lustou jsme od sebe asi pět stanic metra, ale když se domluvíme, tak určitě.
ostatně stejně by to chtělo hromadnější srazík
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 20:37
- Nahlásit
kořistnický pud
Baico, tahám se s ní. Kdysi ne, což je i škoda, měla by lepší základ do obran. Ale stejně nevím jak moc velký kořistnický pud ta moje potvora má. Myslím si, jestli to není i mnou, špatným výcvikem či že při tom málo blbnu. Navíc to souvisí s motivací, obranami i aportem.
Toto jsem našla na jednom fóru, týkalo se to i obran:
já si myslím, že lovecký a kořistnický pud je něco jiného, pes lovec či spíše lovec, prostě ten co má více loveckého pudu má požitek z toho, že něco loví, třeba u NO takový pes preferuje honění kutálejícího míčku, nejvíc ho baví třeba chytat míčky ve vzduchu, rád míčky střídá.
Pes kořistník naproti tomu má rád to, že něco MÁ, najde někde třeba míček a s oblibou si to nosí, kolikrát to ukazuje a prostě je šťastný, že MÁ. Ani tolik ho nebaví výměna míčku, nejraději si někam zaleze a MÁ svůj míček.
Tady jsem to popsala s míčky, ale lze si to představit i s figurantem...
a pokračování:si vezmeš na platz kořistníka, máš ho na volno a dáš mu míček, pokud ten pes na tebe nebude mít takovou vazbu (třeba mladý pes cca půl roku), můžeš pak za psem lítat jak blb, protže on má svůj míček... lovce můžeš zavolat na ten druhý... samozřejmě je lepší předvídat a mít takového psa na vodítku, pokud tam ta vazba není až tak silná. Mám třeba fenu, co má 8 měs a když jí takto něco dám, tak s tím uteče, někde si lehne a je spokojená, ale ona zas má ještě silnější motivaci na žrádlo a je velmi kontaktní, takže ji přivolám, ale tomuto se snažím předejít při cvičení.
No a Jess - za míčkem či čímkoli jiným běhá ráda. Když je to náše, nechce to moc nosit. Nejen mne, ale i sama. Klidně to po chvíli vyplivne a jde dál. S Klárkou a Grin když jsme byly na prochajde, našla v potoce malý míček. To byla pro ní její kořist, hlídala si ho přes půl hodiny, nosila. Když ho zapomněla u cesty, poslala jsem jí zpět pro něj a ona běžela asi 10m a zase si ho nosila. (pro naše věci se většinou moc nechce vracet či ne s takovou radostí). Grinovi mezitím párkrát při hře vzala jejich tenisák na šňůrce, ale nenesla ho snad ani minutu. Pak jsme o náš nalezený bohužel přišly Teď jsem zkoušela tu výměnu, konkr.u klacků, občas ho přinesla i do ruky, občas cestou ztratila, občas jí to ani nebavilo, tedy běžela pro jeden, lehla si a okusovala či si šla něco čmuchat.
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 20:47
- Nahlásit
Calleb
Celý život jsem strávila u Ústí, než jsem šla do Prahy na vejšku. Znáš Chabařovice? Tam maj naši baráček .
Lemonka
Hromadnější srazík by to chtělo, to je fakt .
|
Calleb
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 20:55
- Nahlásit
LuSta
To je jasný že znám Chaba ... Páni škoda že jsem tě nepoznala dřív
Hromadný sraz by to určitě chtělo, já bych alespoň tak nějak poznala bělochy ... a mohla se zeptat na všechno co by mě napadlo
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 21:05
- Nahlásit
Lemonka
Praha 5
takže nemáš problém se přesunout třeba na parhu 4, abys tam mohla být nabrána, nebo na prahu 7 přímo na holešovice, nebo do letňan k tesku nebo prostě po praze, že jo? Pak totiž nemáš žádný problém se dostat i do zlovsi na bílé bránění
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 22:08
- Nahlásit
Gerda
to víš že můžeme s MHD problém fakt nemáme. to bych byla moooc ráda.) se domluvíme až přestaneme hárat.
btw v neděli tam máte jen obrany nebo i poslušnost?
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 23:11
- Nahlásit
Callebmimochodem já jsem taky praha 5 ale zbraslav a není problém dojet kamkolif
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2011 08:33
- Nahlásit
Lemonka
btw v neděli tam máte jen obrany nebo i poslušnost?
Hele poslušnost je jen pro členy nebo čekatele ZKO. Obrany jsou zpoplatněný zvlášť, takže i pro cizí.
|
Calleb
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2011 08:36
- Nahlásit
Grin
To je super ... my tady v Ústí žádného BŠO nemáme nebo jsem teda žádného ještě nepotkala ... ani na cvičákách. Jinak jak to tak vydím tak by jste měly srazík asi někde v Praze co ? ...
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2011 09:25
- Nahlásit
Calleb
Asi jo..ja uz s LuSta i Lemonkou venku byla a jsou to fajn slecny
|
babou
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2011 09:50
- Nahlásit
Ahojte
Lemonka
v časopise Psí sporty (http://www.czech-press.cz/index.php?option=com_co ntent&view=article&id=3111&Itemid=8) od letošního prvního čísla vychází seriál o obranách, který píše J.Ščučka, jestli Ti to něco říká . Právě v posledním čísle, které by ještě snad mohlo být k dostání, byly poměrně podrobně popsané rozdíly obranného/agresivního/loveckého/bojovného chování atd.; navíc jsou přímo u toho ilustrační obrázky s bíloušem ..to jen takový tip, který mě napadl, když tady pročítám, ..možná by mohl zaujmout
|
Calleb
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2011 17:09
- Nahlásit
Grin
Páni tak to se někdy musíme domluvit ... kamarádů pejskařů není nikdy dost
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2011 17:12
- Nahlásit
Lemonka
no tak paráda, až dohárá, dej vědět, objevujem se tam víceméně skoro každou neděli, pročež Bajkofka zase na oplátku v podstatě každou sobotu v prokopáku či tam, kde je pražské bránění V sobotu můžeš jít i s háravicí, Mařena taky chodila háravá na obrany do prokopáku.
|
chvilka
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2011 21:24
- Nahlásit
Calleb - my jsme z ústí nad labem - severní terasa
LuSta - hlavně že je krásná pro tebe, to je to hlavní
|
chvilka
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2011 21:26
- Nahlásit
mmj v ústí je prý běloušů asi 5, jde o to že někteří jsou na střekově a někteří vypadají že to vůbec běloušové nejsou - co se týče barvy, tady na severce potkávame jednoho který je dost do žluta, je fakt že u nás na cvičáku jsme taky jediní
a děkujeme všem za gratulace máme ( hlavně teda já¨) veeelikou radost
|
Pentas
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2011 15:01
- Nahlásit
Přeji všem pěkné svátky.
Tak se mi dostalo do rukou první letošní číslo Zpravodaje BŠO a jsem dost nemile překvapen,absolutně chybí výsledky výstav,prý nikdo nedodal a také množství majitelů chovných fen a psů,kteří již dále nejsou členy klubu/nezaplacené příspěvky/ no a sdělení,že tetování štěňat je i nadále povinné.Takže ,kdo chce se psem od července do ciziny,musí čipovat ,u 2 fen na svodu jsem byl upozorněn na špatně čitelné tetování a bylo mi doporučeno je očipovat.Takže jsem spíše očekával,že bude stačit pouze čip a ejhle.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2011 15:51
- Nahlásit
Pentas
také množství majitelů chovných fen a psů,kteří již dále nejsou členy klubu/nezaplacené příspěvky
Možná by se současné vedení klubu mělo zamyslet, proč tomu tak je.
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2011 10:16
- Nahlásit
chvilka
Ještě je jedna bílá holka u nás v Chabařovicích. Má ji bývalý starosta. Abych se přiznala, tak jsem se ještě na VŠ do ní zamilovala a vlastně jsem si pořádně tohodle plemene všimla. Do té doby jsem si díky našemu domácímu atlasu psů myslela, že je to v podstatě jen bíle zbarvený NO. Bohužel je to ale jenom zahradní pes. Takže s přibývajícím věkem tloustne a ztrácí o cokoliv zájem.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2011 21:17
- Nahlásit
Půl roku na úvaze a už ty obrany pomalu k něčemu vypadají
|
Calleb
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2011 16:25
- Nahlásit
chvilka
Vážně ? Já jsem z Dobětic
|
chvilka
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 07:41
- Nahlásit
Calleb no tak to je jasný, to se musíme sejít )
já ted musím s Belou na veterinu kvůli oku, snad to nic neni
|
chvilka
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 20:07
- Nahlásit
no takže máme poraněnou - poškrábanou duhovku.,.sakra,, doufám že se to dobře a rychle zahojí..
|
Calleb
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2011 17:04
- Nahlásit
chvilka
Doufám že budete brzo zdraví ... jinak se na setkání určitě moc těším. Kolik je tvému bělouškovi ?
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2011 19:25 - Změnil/a: LuSta
- Nahlásit
Calleb
Belce od chvilky je skoro stejně jako naší fence, je zhruba o 14 dní mladší, takže 9 měsíců .
chvilka
Tak snad bude holka brzy v pohodě. Jak se to projevovalo?
Nás čeká během května kastrace . Doufám, že všechno dopadne dobře.
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2011 19:28
- Nahlásit
Všichni
Kdy vám feny poprvé háraly?
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2011 20:20
- Nahlásit