| Autor |
Zpráva |
TomášW
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2009 20:01
- Nahlásit
taky vám všem přeju vše nej do nového roku! a hlavne zdraví, prtože ostatní se dá koupit jinak jsem se dneska Nerušu pokusil nějak víc unavit, je tochu na nervy, tak už je vevnitř. strašně mi vadilo, když jsem očekával na procházce štěkot spozaplotu a nic, tak jsem se kouknul a vidím jak se chudák pes krčí u dveří, ocas na břichu, uši dole a e videntně bez zájmu majitelů...
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2010 12:21
- Nahlásit
Žemle
Clarke je dost pobouřenej, že mu je nenechám chytat. Pak si sedne a znuděně se dívá po obloze, jak to bouchá a zívá. No bodejť vidět všechno modrý, taky bych zívala....
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2010 15:19
- Nahlásit
Taky všem dvounohým i čtyřnohým členům této diskuze přejeme s Maggie vše nej do nového roku.Hlavně to zdravíčko!
Jinak náš první Silvestr proběhl naprosto v klidu. Maggie si nic z dělobuchů nedělala i když byly hodně blízko.Venčili jsme jen na zahradě a pro ní bylo zajímavější hledat co sežrat nebo s čím rychle utéct než se lekat dělobuchů
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2010 10:49
- Nahlásit
Všem přejeme jen to nejlepší v Novém roce, hlavně hodně štěstí, zdraví a splněných přání páníčkům i chlupáčům.
Monča a Jess
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 12:46
- Nahlásit
tak u nas je vetsi vyskyt psincoveho kasle, z toho duvodu je do 31.1. Cvicak zavren. Docela maras
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 23:32
- Nahlásit
Tak mám úžasného nebázlivého psa. Na Silvestra jsme byli i venku a nějak jí to nevzrušovalo. Udělala mi ohromnou radost.
Na druhou strany petky na skříni ve výšce 1,5m jsou pro ní nízko. A jelikož nechce být sama a chce si otevřít, tak mám nechutně poškrabaný futra od dveří. Později se "pochlubím" fotkou.
Prozatím nějaké jiné starší fotečky: URL a URL a URL
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 13:38
- Nahlásit
Lemonka
Ahoj, ja k máš na tý jedný fotce bělouše Binga, nevíš odkud je?, něco mi to řiká....
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 14:24
- Nahlásit
Kde ste fšici?
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 14:28
- Nahlásit
Pumpa
ve worku přeci... Ale za 30 minutek už pádím domu a hurá s hafanama veen..
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 14:40
- Nahlásit
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 14:50 - Změnil/a: kalinka
- Nahlásit
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 14:54
- Nahlásit
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 14:57
- Nahlásit
hmm tak nic.Chtěla jsem poslat nějaké foto,ale prostě to nejde
Jinak s Maggie jsme se byli podívat ještě na jednom cvičáku a už jsme i cvičili.Bylo to bezva a je šikovná,takže doufám, že to takto bude pokračovat.
Máme trochu problém s přivoláním na zahradě a nevím co s ní
venku jí mám na stopovačce a ani nepotřebuji jí nijak tahat a přiběhne s radostí sama i včera na cvičáku přiběhla v pohodě,ale na zahradě jako když mě neslyší a jsem pro ní absolutně nezajímavá nevíte někdo jak na to?nebo jen trpělivost
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 07:20
- Nahlásit
kalinka
ani žádné žrádlo? Neroš teda piškoty chce, ale když je to z masa tak umí dělat salta jinak Maggie je netopýr! takové uši jsem snad neviděl a vypadá to moc hustě
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 07:36
- Nahlásit
TomášW
no právě ani na žrádlo.Najednou jako když utne předtím hned přiběhla.Ještě v neděli na cvičáku v pohodě a po něm doma na zahradě vůbec nechtěla.Nejsem si vědoma nějakého důvodu. Nikdy jí netrestám, když ke mě příjde.Naopak vždy dostaně piškota.Možná zkusím jinou ňamku,ale nevím zda mi to teda pomůže. Ona když na ní zavolám tak se otočí,tak začnu šaškovat a volat jí k sobě a ona se otočí zpět a dělá si co chce musím si pro ní vždy dojít a to jí také netrestám.Jen jí vezmu do náruče a jdeme domů.Je fakt, že jsem jí volala k sobě, když jsme šli domů,ale dělala jsem to tak, že jsem jí třeba 3x zavolala jen tak a až napočtvrté jí vzala domů....
Tak když ví, že mám ňamku a je zrovna u mě,tak by taky udělala cokoli,ale jak odběhne,tak si prostě dělá co chce.A je to hroznej bufeťák,ale neskutečný.Pořád má něco v tlamě.Ani nevím zda jí to mám zakazovat nebo ne protože to bych nic jiného nedělala než jí okřikovala.Tak vždy sleduju co má a pokud to není nebezpečné tak jí to nechám,ale né vždy vidím co má chjo.Pokud jí mám venku na stopovačce,tak ze 70% příjde a když ne,tak stačí cuknout stopovačkou a běží,ale na té zahradě je jak hluchá a slepá....
Jo jo je to super ušák hrozně se mi to líbí a ještě má ty ouška takové sametové.To je boží,ale na zádech a ocásku už má trdou srst.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 13:18
- Nahlásit
kalinka
bufeťákování zakazovat!!!! Až se ti něčím otráví, bude už pozdě.. Chce to naučit fuj a to honem rychle..Na cokoliv, co najde na zemi a tobě se to nelíbí...
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 13:21
- Nahlásit
Montik
já Clárka odnaučila požírání všeho, vcelku fofrem, jediný čenu neodolá je kravský hovíno, nebo spíš taková ta směs, hovíno, siláž, bláto sníh seno, co upadne z bot.... To je lábuš, vždycky když to honem slupne, důrazně zavelím fuj a klepnu ho přes čumec. Pět minut je v cajku, ale pak se mu to zase vykouří z hlavy...
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 13:44
- Nahlásit
Jedno vytahání za kůži a bylo to. Jako je fakt, že občas máme drsnější hry, tak je zvyklý, že '' lítá '' vzduchem ale fuj máme na 120%
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 14:33
- Nahlásit
hmmm tak to se máte venku jí mám na vodítku nebo n astopovačce,tak to fuj tak ze 70% zvládne sama a když se k ní přiblížím tak to vyplivne,ale horší je to na zahradě. Prošla jsem jí už nevím kolikrát.Pozbírala vše nebezpečné,ale to jako by se to tam samo plodilo. CO mám dělat když jí mám na zahradě volně a ona začne něco žrát a já nevidím co.Jen vidím, že žvejká?na přivolání nereaguje a když chci jít k ní,tak začne zdrhat.Asi budu muset venčit s vodítek i na zahradě.Ona ví co je FUJ(si teda myslím, podle reakce na vodítku),ale na volno je jí to prostě šumák a to jsem jí už taky párkrát vytahala, když jsem jí polapila.Chjo asi nevím jak na to.
On je problém, že strčí do huby fakt všechno, kameny, hlínu, mulčovací kůru, kořínky, listy, shnilé ovoce, prostě vše co se na zahradě najde či vyhrabe.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 14:58
- Nahlásit
kalinka
jsou dvě možnosti, já jsem použila tu první... Vem si kovovej řetízkovej obojek nebo klíče a když uvidíš, že něco žere, mrskni to SMĚREM NA ní, ne do ní, ale hoď jí to jakoby za zadek nebo před čumák... Se lekne, ty jí strašně hodňoučkým hlasem zavoláš a dáš jí nějakou echt ňaminu...To opakovat.. Taky je dobrý si ty situace vytvořit..jako někde pohodit ňamku, pustit jí, počkat si, až to najde a bude to chtít sežrat, zkusit zavelet FUJ, pokud to neklapne, viz výše.. A pořád to trénovat, nějdřív na zahradě, pak venku...
Druhá možnost je výměnný obchod... Kdykoliv bude mít něco v papule, naučit jí, že ty máš ještě něco lepčího.. Ale tady tu metodiku nemám moc zmáklou...
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 15:05
- Nahlásit
Montik
no a co když to hned po tom co to pustí zase lapne a zdrhá?jako po tom hodu?znám jí ona je potvůrka.Myslí si, že jí budu honit.To jí naučila babička už jsem jí to teda vysvětlila, že jí nemá honit s něčím co nemá mít v puse.Jenže teď ke mě prostě nejde, když něco má a když se přiblížím tak zdrhá s lupem v tlamě.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 15:18
- Nahlásit
kalinka
a trénuješ taky s něčím jiným, než sou piškoty?? Normálně kup párek a ať ona ví, že ten párek máš... Jinak, to, že to an ní takhle hodíš by jí mělo dost šokovat..ty musíš hned začít volat a třeba dělat kotouly, aby přišla...Prostě být opravdovsky zajímavá.. a pak jí dát toho super nejlepčího buřta... Chce to vyzkoušet... Kdyžtak to chce mít u sebe třeba dvoje klíče nebo tak, aby, když to pustí a chtěla by si to znmovu vzít, tak hop, znova a zase volat...
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 15:23
- Nahlásit
Montik
nooo buřta jsem jí nedávala a dávám jí převážně piškoty....to je možná chyba. Dneska jsem zkusila koupit ještě jiné ňamky..teda psí,tak to zkusím,ale je fakt, že buřt je buřt kdyžtak zítra koupím.No dělat kotouli u nás moc nejde...
a asi jí nemám nechat ze země žrát nic ne?prostě vůbec nic.Ani kořínky, hlínu,listy.Bojím se aby něměla pak zlozvyk a vše všude žrala.Tak já to zkusím.uvidíme.A vysvětlim to i babičce jak to má na ní zkusit.
Jen abych ty klíče pak našla a nebo mi je nevzala a nezdrhala s nima )))))
|
Sibyla
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 19:13
- Nahlásit
kalinka
Zkus po zahradě něco záměrně k žrádlu rozházet, ale něco většího, aby to musela aspoň párkrát rozkousnout a tys měla dost času zabránit sežrání... pak psa vzít na vodítku a řetízkáči na "procházku okolo těch mlsek" no a jak sehne hlavu a bude to chtít sežrat, tak FUJ, škub s vodítkem (přiměřeně psovi...) a jak je hlava na hoře tak odměnit aby se zafixoval líp ten povel... a když už něco žere a ty ho nemáš na vodítku, a víš, že zatim na ten povel neposlechne, a ty nemáš jak si to vynutit, tak je asi na ní zbytečný křičet a honit kor když už víš, že to nepomáhá... a aby si pak spojila že někdy jí to projde a někdy ne... pak to bude zkoušet znova (neposlechnout)... A souhlasim že to chce něco zajímavějšího než piškot, kterej dostává i za spoustu jinejch věcí... ono asi celkově ty mlsky to chce obměňovat a když učíš něco novýho, tak to musí být opravdu spešl, takže bych na tohle taky raději zvolila spíš něco masitýho než piškoty...
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 09:45
- Nahlásit
kalinka
škvarek zkus, nesolenej, ty bejvaj neodolatelný....
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 11:08
- Nahlásit
Sibyla
jo děkuji za rady.Ona když jí mám na vodítku tak většinou nic nevezme a když jo stačí fuj a ona to pustí,ale když je volně na zahradě,tak to právě žere úplně vše.Jak jsem psala.A na fuj se jen podívá a ví, že to nemá jíst,ale jelikož jsem od ní dál,tak to klidně zbaští...Včera jsem koupila nějaké jiné ňamky,tak se hned přivolání zlepšilo Teď ještě to fuj no....když já vím, že ona to ví, že je to fuj,ale prostě to zbaští.
Mám jí zabraňovat žrát asi vše co?i hlínu,mulčovací kůru....a ostatní nezbytné věci na zahradě? Snažím se jí to zakazovat co to jde.Pomalu se to lepší,tak snad se to zase nezlomí zpět.Jen ty hovínka pořád žere. Teda hlavně doma!když příjdu z práce je hovínko napůl sežrané a ještě roztahané do všech stran.Čuník jeden.Tomu ale asi nezabráním co?
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 11:25
- Nahlásit
Pumpa
po tom by se mi asi po**** a ty se kupují normálně v krámě?Já to totiž nejím,tak ani nevím kde to koupit.
|
Sibyla
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 11:27
- Nahlásit
kalinka
ono jí to i částečně přejde... mě žral taky všechno možný, kamínky, kousky betonu,... a nějak ho to pak pustilo... jinak já nemam problém že když něco žere a nic mu neřeknu a jdu k němu, tak neutíká... možná bys toho taky docílila, kdyby poznal že se o to nemusí bát když k němu jdeš... mě se jde někdy i pochlubit co našel... nebo když ho najdu že něco baští co našel a vidí mě po delší době, tak se s tim jde ještě přivítat... tak třeba na zahradě pohodit větší kost (o kterou zájem mít bude, ale hned jí nezblajzne...) a přibližovat se a na fuj nabídnout kus masa nebo něčeho co hned zbaští a pak jí zase nechat okusovat tu kost... jako že jí nevezmeš to co si našla ale ještě jí k tomu něco přidáš, když to na chvíli nechá... třeba se tak aspoň odstraní to utíkání před vámi...
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 11:43
- Nahlásit
Sibyla
taky neutíkala než babička dostala super nápad jí s tím honit bohužel jsem to nevěděla, že to dělá a když jsem jí, řekla,že mi teď utíká,tak se mi pochlubila jak jí krásně vyběhala.Bohužel.Tak ona nikdy nedostala vynadáno, nebo nikdy jsem jí nic neudělala. Vždy jsem jí to měnila za ňamku a to šlo.Teď už bohužel ne.I když ví, že tu ňamku mám,tak chce abych jí honila což já teda nedělám.Ale pak mrznu a čekám až to sežere a uráčí se přijít.
|
Sibyla
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 11:50
- Nahlásit
kalinka
tak když na ní tak "čekáš"... tak jdi k vrátkum jako že jdete ven a zavolej jí... psi zbystří že se někam jde a nenechaj si ten výlet ujít... ale spíš bych to trénovala záměrně na tom vodítku než při nahodilejch situacích kdy jí nemáš pod kontrolou... a taky jí dej na tom vodítku později šanci poslechnout než s ní škubneš...
|