| Autor |
Zpráva |
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2009 22:20
- Nahlásit
Hih, já to brala spíš jen jako řečnickou otázku pro pobavení
Jinak prázdné petky má a pokud panička nezapomene, tak plné jsou z dosahu.
A další fotečky: http://www.facebook.com/album.php?aid=18093&id=136 6002023&l=b467484cc7
|
Žemle
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2009 07:01 - Změnil/a: Žemle
- Nahlásit
Lemonka
Hih - já to pochopila . Dík za fotky, vždycky se ráda podívám.
Foto č.27 - Ellie je ,,místní" nebo ufoun?
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2009 19:01
- Nahlásit
čuste, co nového? mi včera pes poprvé zdrhnul za zajícem, takže sranda, snad si bude pamatovat, že se to nedělá jo a asi máme vlohy pro stopování nebo Nero je aspoň nějak miluje(ikdyž jsme je dělali všehovšudy asi 10x). zkusil jsem si našlápnout stopu nad barákem, krátkou a on na mě viděl, nemohl jsem najít normální obojek, tak jsem přepnul očko na stahováku, než jsem zavřel bránu tak se mi vysmek a sprintem pročuchal tu krátkou stopu, debil a jinak se máme fajn, roste strašně teďkom a Anka je super, guvna jak mají být. Jo a ztratil jsem fungl nový talíř bo jsem ho hodil do rybníka
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2009 21:46
- Nahlásit
Žemle
To my se ještě nějakými pochlubíme
Ellie je místní ufoun. Tedy snad stále místní, hrozně dlouho jsme jí nepotkali.
TomášW
S ním zkoušíš sám nebo na cvičáku? Je to šikulka Talíř není poslední, takových věcí ještě bude Ztracených či zničených
Jinak na nás leze puberta nebo nevím. Včera vůbec neposlouchala. Lepší psi než pánička. Asi jsem jí až moc socializovala... Vobluda moje jedna.
|
Barka
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2009 23:36
- Nahlásit
Lemonka
to nebude puberta.........neha to dela od malicka
proste pejsove jsou vseobecne lepsejsi nez lidi
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2009 08:18
- Nahlásit
takhle vypadá naše zvířectvo, když se je podaří nacpat do jednoho záběru
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2009 08:32
- Nahlásit
Tak mě se konečně podařilo vyfotit Baica s naším "novým" kocourem. Kocourovi je sice už 5 měsíců, ale takhle si lehával v podstatě od 1. týdne u nás.
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2009 08:34
- Nahlásit
Baico
ty jo, celkem čumím, tohle by se u nás zatím teda nepovedlo- hlavně proto, že Ronaldo se kocoura bojí a nevydržel by s ním a Nero a Elemír jsou moc mladí na to, aby spolu leželi, ti se spíš pořád otravujou a hrajou si..
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2009 08:47
- Nahlásit
Baico
no to je paráda...když to takto vidím u nás je to docela drsné, protože Maggie si chce s kočkama za každou cenu hrát a nějak mi nejde jí vysvětlit "nech kočičky" a kočky jsou malinko psycho a zdrhají, takže jí to ještě víc láká.Nejhorší je to vyštěkávání ke hře...snad jí to brzo přejde.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2009 12:45
- Nahlásit
TomášW
Ty brďo, ten roste jak z vody
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2009 12:51
- Nahlásit
Pumpa
jojo, už bude mít přes 20 kilo, výšku netuším. Na té fotce je totálně unavený, tak má i ty uši tak naširoko jak usíná a už by mohl měnit zuby, mám totož dost pokousané ruce z těch ostrých mlíčňáků:-/
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2009 15:16
- Nahlásit
Aje... počasí naprd a tady se spí.....
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 10:08
- Nahlásit
jo jo počasí je pěkně na prd
tak jsem si myslela, že malá bude úplně v pohodě,ale včera jsem s ní šla poprvé po tom pokousání ven za vrata s tím, že zkusím obejít blok.Cesta v pohodě...sice se jí nechtělo,ale když jsem šaškovala,tak za mnou šla, čuchala všude a dobrý....když jsme zašli za první roh,tak už se chvilkama otáčela a chtěla zpět...zase šaškování a šly jsme dál.Za druhým rohem už opravdu nechtěla a pořád se otáčela a šla na druhou stranu.Zase šaškování a došli jsme za třetí roh s tím, že za dalším rohem už bydlíme.Koukala jsem do zahrad(i když teda už byla skoro tma) a nikde žádný pes.Najednou za dřevěným plotem štěkot, malá odskočila a začala kvičet jak když jí na nože berou....tak tak jsem jí uklidnila s tím" že je to strašpytel, že je pejsek za plotem" kvičet přestala ale odmítala jít dál a chtěla zpět....prostě se fakt nehnula a šaškovat jsem mohla jak jsem chtěla nic jí nezajímaloKlepala se.Tak jsem jí vzala na ruku.To se ke mě přitiskla a kousek jsme popošli.Zase jsem jí pustila a opět nikam nechtěla.Tak jsem zase šaškovala a to kousek popošla. Nakonec jsme došli domů.Otevřu vrátka a ona táááááhla domů jak blázen.nevím co mám dělat když tady ty psi prostě všude štěkají. k plotu s ní chodit nechci a odvést pozornost se mi nedaří.Co by jste poradili?neutěšuju jí...jen jí říkám, že je strašpytel aže se nic neděje,ale moc to nezabírá.asi není ale dobré jí brát do ruky to vím...
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 13:49
- Nahlásit
kalinka
ahoj...hele, to chce klíd... Oni ti štěňuchové jsou prostě prdlíci..Děláš to dobře, žádný utěšování a dělání tajtrdlíků je super..Ale, na ruku bych jí určo nebrala..raději bych jí vzala jinudy, třeba se kousek vrátit, poblbnout, rozběhnout se a tak.. Jinak bych taky doporučila předvídat todle štěkání (já vím, že to nejni snadný..) Ale pokud bych šla kolem baráku, kde VÍM, že je pes,tak bych prostě zrychlila, začala s ní blbnout, popobíhala..prostě nedat šanci, aby se vylekala... Ona většina štěníků nechce moc chodit ven..Ty musíš ukázat, že je to príma.. Jo a ber jí ven co nejčastěji, aby si zvykla, že o nic nejde..neseparuj jí na zahradě.. A taky jí bet vyběhat někam na to pole, ať ví, že venku je to opravu fajn, že se tam hážou míčky a tak..To se poddá, neboj...
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 13:57
- Nahlásit
Montik
děkuji za rady....zkusím to no.Na pole je to težké protože se zase bojím, že mě uteče nějak mám v sobě ten strach.Ona moc neposlouchá a příjde mi to, že čím objevuje novější a novější věci,tak já jí zajímám míň a míň jako,když už vše očuchá a vylupačí,tak třeba příjde.....ono je to právě těžké na té vesnici, protože skoro za každým plotem je pes a nevím zda začne štěkat nebo ne, zda je někde zalezlej nebo číhá za plotem.ona právě blbnout moc nechce...spíš teda vůbec.Nějak se víc soustředí na okolí a do toho je ještě takto hnusně.Měla jsem sebou včera míček na šňůrce co normálně nemá a kousla do něj asi 2x a pak jí vůbec nezajímal i když jsem s ním blbla o sto šest.Doma by si s ním vyhrála,ale to já právě nechci.podle mě se vyleká i když začnu blbnout.....no zkusím to....nevadí mi dělat šaška,ale pak to bylo zbytečné.Prostě blok a ani se nehla.A nechla jsem jí tahat na tom vodítku, proto jsem jí kousek poponesla,ale zase hned pustila.....už to dělat nebudu...zkusím jít na druhou stranu.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 14:03
- Nahlásit
kalinka
myslím, že to je normální, Tebe zná a venku je prostě spousta novinek na každým rohu všichni pejsové píšou zprávy a i když je malá asi neumí přelouskat, je to pro ni škola. Venku je moc faktorů, co štěně rozptýlí. Ona musí hlavně vědět, že u Tebe je to útočiště, ale jinak ji dál podporuj a nech ji zkoumat svět. Hrajte si hodně doma, na zahradě, samo se jí snaž rozptýlit i venku, ale nelam to přes koleno nebo ji tím otrávíš.
Můj brácha tak učil Clarka štěkat, každou chvilku ho s tím otravoval, až se mu stalo, že jenom přišel dom a pes už se dekoval jinam.
Ono to přijde časem jak říká Montik
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 14:14
- Nahlásit
Montik
Pumpa
No ono vzhledem k tomu, co se tý čubince stalo se není čemu divut. Kalinka psala, že bylo vše v pohodě, než si jí ta asiatka protáhla k sobě tim plotem.
kalinka
Jdeš na to dobře, ale má za sebou veliý, ale orpavdu velký trauma, takže nepospíchej. Postupuj pomalu krok po krorku. Nemusíte hned obcházet celý blok, ale třeba jen tu stranu u vašeho baráku, aby nabrala zase jistotu. Rány na těle se zahojí rychle a těm na duši to trvá dýl. Zkus místo míčku motivivat žrádlem a tudíž pokud možno chodit venčit hladové štěně.Moc držim palce!
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 14:18
- Nahlásit
kalinka
hele, ale to chce taky budovat důvěru...nejde se jenom bát, že ti uteče.. Bylo by dobré jí vzít někam, kde ti nemůže utéct.. Někam dál od baráku, kde to nezná, kde jí máš na očích..pustit jí, nechat jí si čmuchnit a tak..Počkat, až poodejde a třeba se jí schovat (ale tak ať jí máš pořád na očích)..šak ona tě začne hledat.. počkat až tě najde, nebo si jí zavolat a mooc odměnit, často měnit směry a vždycky, když k tobě dojde mooc odměnit a radovat se... Chce to, aby si tě začala hlídat, páč pak si zaděláváš na mega problémy do budoucna... Ale jak píše pumpa, nervat to přes koleno..Ale zároveň jí zase všechno nesežrat... nechceš jít?? tak fajn, vrátit se kus zpátky nebo jí oblafnout a jít jinam.. A třeba jí vyprávět pohádky.. Když třeba bude chvíli v pohodě, tak jí dát nějakou super ňaminu... Když bude v nervu, tak třeba chvíli počkat....Pak zase zkusit odvést pozornost..nesmí se moc soustředit a hledat, čeho by se lekla...Je to dost fuška, ale věř mi, časem se všechno zlepčí.. Kdyže jdeš na tu seznamovačku?? Bych se tam možná stavila a mohli bychom pokecat...
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 14:27
- Nahlásit
Baico
jo děkuji.Jo jo na piškotky jsem jí taky lákala a to pomáhalo.Teda na chvilku no jo zkusím to pomalu.Ona je zvídavá to jo,ale ten štěkot jí prostě vyděsil.Dneska mě přítel vysadí u zastávky a zkusím dojít s ní domů.Musím zkusit jak se bude hcovat, když nebude vědět kde je směr domů.Zda se mě bude více držet.Je to kousek od baráku,takže kdyby něco tak jsme za chvilku doma.Chtěla bych jí učit i na MHD, protože občas s ní budu jezdit.....tak to asi zítra zkusím na chvilku.Mám sraz s mamkou a jejím pesanem s kterým si teda nehraje,protože mamky není s pesanama hravá,ale možná za ní bude naše odvážlivějc ťapkat. musím vyzkoušet jak se kdy chová.
Děkuji za palce a možná by jsme se mohli na někdy domluvit,ale nevím co bude dělat Baico,když na něj bude třeba dorážet.Ona hrozně štěká, když si chce hrát s nějakým psem.A prostě jí nemůžu uklidnit.i když odvádím pozornost,tak prostě jiné zvíře je pro ní víc než cokoli...třeba jí na ňamku odvolám,ale pak hned zase běží za tím zvířátkem(mluvím o zvířátkách protože to platí jak na kočky tak na psi...jiné zvíře zatím neviděla, osmáka nechává docela v klidu a to i poslechne,že ho má nechat) .
taky vaši pejskové štěkají a vyzývají tím ke hře..teda asi jako štěňata...a co jste s tím dělali?
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 14:37
- Nahlásit
Montik
jdu 19.12. v těch 9 ráno.Jo to by bylo fajn pokecat.
no bojím se, že mi třeba uteče i tak....musela bych jí asi vzít do náruče, protože autem tam nedojedem a možná kdyby věděla kudy je domů,tak by utekla...nevím.Předtím mi právě utekla směr domů a to z docela velké dálky...nečekala jsem to,jak tu každý říká, že pes si tě hlídá a daleko se nevzdálí....a na poli se těžko schovává tak ráda bych jí někam vzala na volno...to mi věř. musím překonat sama sebe...
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 14:42
- Nahlásit
kalinka
nevím co bude dělat Baico,když na něj bude třeba dorážet.
Nebude dělat nic a nechá se vyprovokovat i ke hře Baico je extrémní kliďas z jeho reakcí fakt strach mít nemusíš. Jinak když jí píškoty moc nejedou, tak zkus buřta nebo maso
Jinak jsme už canisterapeutický pes. A poslušnost jsme měli nejlepší z 22 dvou psů, dokonce lepší i než pes, který se účastnil mistrovství světa rotvajlerů
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 14:49
- Nahlásit
kalinka
hele, tak já se příští týden stavím, páč musím setjnak k našim a mám to po cestě... Hele, chce to se krapet obrnit..vyjet někam pryč (třeba autem), do lesa nebo prostě kamkoliv, kde ona nebude vědět, kde to doma je a nebude jí tam hrozit žádné nebezpečí (myslím pád pod auto nebo pes zpoza plotu).. Pustit jí a nevšímačka..pak jí zkusit zavola, nepůjde, tak se rozeběhnout od ní, ona přijde..Jo a mít u sebe něco super, ne jen piškoty.. Kup třeba ty smradlavý věci (plíce, střívka, lososky nebo i maso...) musí to být něco echt super, aby přišla.. Tam se jí schovávat, měnit směry, hrát si..na chvíli jí vzít na vodítko, pak zase pustit... Spoustu věcí se dovíš od Barunky na cvičáku.. Zbytek ti můžu říct, až se uvidíme.. Jinak na MHd jí určo zvykej co nejdřív..stačí jen jedna zastávka třeba..a venku taky, co nejčastěji chodit venku a všude, aby si zvykla....
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 14:58
- Nahlásit
Baico
jo to je super.Jste šikovní...!!! tak se můžeme nějak domluvit.Kde bydlíš?
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 15:02
- Nahlásit
Montik
tak jo bezva.To se uvidíme a já si rad a pomoci velice cením,protože mi na výchově záleží a chci jí čas věnovat a né jí mít jen na zahradě,ale musím holt někam dál, protože u Prahy jsou všude silnice a psi.. každej využije volného prostranství....
A co se dělá na té seznamovací lekci?
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 15:08
- Nahlásit
Montik
a co jsou lososky? to myslíš jako kus lososa?
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2009 16:56
- Nahlásit
nazdarek, tak se zas po dlouhe dobe musim pochlubit - vcera jsme s Freyou slozily 3.zkousku A1, takze uz mame splneno na prestup do A2 V te zkousce byla Freya dokonce 2.
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 09:39
- Nahlásit
drakka
gratulace!!!
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 09:52
- Nahlásit
drakka
hezky! a o co se tam vůbec dělá? nějak nevím...
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 12:08
- Nahlásit
drakka
ahoj, moc gratuluju!!
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 20:09
- Nahlásit