| Autor |
Zpráva |
TomášW
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 20:38
- Nahlásit
to mi doslo ale spis me zajima jake jsou rozdily v jednotlivych tridach
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 21:36
- Nahlásit
bohuzel vic nevim, doslo mailem
Posílám Vám fotečku a prosbu o pomoc jedné osamělé psí duše. Jmenuje se Yoko a umřel jí páníček tak hledá nového. Je jí půl roku a je to fenečka Bílého Švýcarského ovčáka. Jestli nemůžete pomoc vy pošlete tento email prosím dál
a třeba se někdo najde kdo pomůže.
Kdyby se Vám Yoko líbila volejte na 777 030 766 Díky
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 21:38
- Nahlásit
|
Žemle
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2009 22:00
- Nahlásit
Steph
páni ta je nádherná. Už jednoho BŠO máme, dva by bylo už moc - teda pro nás. Věřím, že se takové krásné fenečky ujme nějaký dobrý páníček...Rozešlu pár emailů..
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2009 14:15
- Nahlásit
hmmmm, páníček nám to zatrh, že prý jedno telátko stačí....
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2009 14:16
- Nahlásit
No a co jinak fšichni?
Jak se připravujete na Vánoce, co máte napečeno, co jste koupili za dárečky a tak.....
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2009 10:14
- Nahlásit
Čues lidí my se máme dobře, akorát mrzne voda a Neroš zjistil, že i ten led se dá okusovat, ale prý to není ono...aspoň, že už nejsou ty blátivé sračky a guvna se líp sbírají, můžu je pohrabat hráběma na hromadu vánoce moc neřeším, stěhujem se totiž a nestíháme, jako dárek jsem naším koupil zvonek a poštovní schránku a jako překvápko Activity, znáte, hrajete? je to luxus hra jinak v Ově teď krásně sněží..máte též sníh a mráz? je to fajn, budou bílé Vánoce snad po X letech
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2009 23:40
- Nahlásit
Barka
já vím, že puberta teprve příjde. ale měla zlobící období asi deset dní. poslouchání hrůza a v té době začala žrát hovňouse, který nedlabala ani jako malá. už se to ustálilo, jen teď na jednom si ještě s Lumpíkem (pes), který začal, pochutnala. aneb psí romantická večeře
kalinka
neboj, je to malý prcek. my se taky báli pejsků. lekali se, utíkali, schovávali. a nejhorší byl štěkající pes za plotem. naštěstí má zdravou zvědavost a společně jsme to překonali. jediný co nám stále dělá problém je řítící se pes na nás, byť s dobrými úmysly. zkus najít někoho kdo má taky malé štěně nebo hodné psy, ze začátku spíš menší. i přes naší bázlivost jsem byla nekompromisní. sice jsem věděla, že jsou citlivky a bojínci, ale aby se můj pes bál jiných psů když je potkáme všude? ani náhodou. teď si pro změnu skoro vyčítám, že jsem jí na sebe víc nefixovala je to hold těžký, zvlášť když je to první pes.
a co se chození týká, tak je to pro ní nové, neznámé. Jess sice byla do tří měsíců na zahradě, ale je to vesnická burnaka. ještě tě čeká obodbí "já nikam nejdu"
důvěru si teprve buduješ. trpělivost, ale snahu. pomalu. co se týká pole, napadlo mne vzít stopovačku. bude na skoro volno a přitom pod dozorem.
ale taky by mne zajímalo kdy bude brát víc v potaz mne než vše kolem. abych moc dlouho neomlouvala to že je štěně.
drakka
gratuluje k úspěchu
další nové fotečky: http://www.facebook.com/album.php?aid=18844&id=136 6002023&l=cc1fabe288
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2009 07:50
- Nahlásit
Lemonka
Radíš Kalince dobře. Ale její čubinka byla naprosto v pohdě, dokud si jí sousedovic asiatka neprotáhla skrz plot a neudělala jí díru do krku. Čubinku doma neměli ještě ani týden, nebyla tam ještě pořádně vybudovaná vazba na novýho páníka, o to je to horší. Bude to chtít postupovat velmi pomalu a opatrně a důsledně zabránit další špatné zkušenosti pro štěně.
ale taky by mne zajímalo kdy bude brát víc v potaz mne než vše kolem
Že to štěně, tak neznamená, že by si jí neučial, aby vnímala jen tebe. Ty musíš být vždycky to nejdůležitější pro psa, aby byl ovladatelný za jakékoliv situace. Takže zákaldy trénujte pěkně od mala, kdy je nejvnímavější.
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2009 08:34
- Nahlásit
Lemonka
jo to naše je taky zvědavá. Tudle jsem s ní šla jen kolem baráků a začal jeden velkem štěkat.Malá stála ocas a už mě táhla domů,ale já ne zastavila jsem, říkala jsem jí, že je troubelín,že ten pes je za plotem a tak s humorem na rtech jsem s ní mluvila.Pak jsem odváděla pozornost povelama, protože ty jí baví, jelikož ví, že něco dostane a pes nás pozoroval a přestal štěkat no a v zápětí se malá sebrala a táhla prozměnu za ním. Chtěla se na něj asi podávat blíž,ale to jsem raději neriskovala a pes stejně odcházel směr barák....
No naše je taky partyzán. Jak ví kde je,tak si mě nehlídá a nejsem si jistá, zda by si mě hlídala i na jiných místech raději prozatím se stopovačkou.Sice jí občas kouše a nosí,ale když jí zabavím,tak dá pokoj vodítku
Pumpa
no napečeno toho ještě moc nemám.S Maggie je těžké něco dělat v kuchyni hrozně jí baví mi ležet na nohou a nebo prostě natažená podél linky.Dám povel místo,tak se tam většonou odkolebá,ale asi tak na dvě vteřiny a zas si lehne ke mě tudle jsem už musela zavolat na přítele, protože otevřená trouba, v jedné ruce horkej plech, druhou jsem odstrkovala psa, protože se sápala směr trouba no fakt super jinak dárky už mám téměř všechny a když už nic nekoupím,tak se nic neděje,takže jsem spokojená. Ještě něco chci koupit Maggie. Tý pořád něco kupuju,takže pod stromem bude mít spíše ňamky a taky bych pro ní chtěla tu deku do auta,ale ta jí bude asi ukradená )))
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2009 08:43
- Nahlásit
Baico
máš pravdu musím na ní pomalu,ale zase ne moc.Vidím na ní jak moc si chce se psama hrát a zajímá jí všechno.Takže teď v sobotu Hafbo a seznamovačka a tam uvidím jak se bude chovat k větším psům.Je tam přihlášen větší NO,tak uvidím.
Jinak se musím pochlubit. V sobotu jsem s ní jela poprvé MHD a úplně super!!!!čekala jsem, že bude histerčit,ale opak byl pravdou. Chvilku teda kníkala,ale fakt malinko.Uklidňovala jsem jí a měla jí mezi nohama.Dávala jsem jí sedni a odměnila jí.Pak i lehni a ona si fakt lehla.Sice jí ze začátku zajímali nastupující a vystupují lidé,ale pak dokonce skoro usnula.Jeli jsme 20 min.
Vyběhala jsem jí v Letňanech na letišti a zpáteční cesta byla úplně v pohodě.Byl plný autobus,já jsem si sedla a jí si dla opět mezi nohy.Ona sama lehla a usnula.Fakt jsem byla tak překvapená a nadšená....teda uvidím příště.Jak se říká..první vyhrání....
Jinak už si pohrála s o týden mladším štěndou a úplně super.Sice ho trochu valchovala,ale my jí brzdili,aby z neměl strach
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2009 08:59
- Nahlásit
kalinka
máš pravdu musím na ní pomalu,ale zase ne moc.
No to záleží na tobě, musíš se jí naučit číst . Ale je důležitý, aby měla už jen pozitivní zážitky. Další průšvih se psem a veškerej pokrok by byla zase pryč. Ale vypadá to slibně, to jsem za vás obě ráda
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2009 09:48
- Nahlásit
Baico
taky jsem ráda,ale nejhorší je, že človšk nikdy neví co ho potká.Budu se snažit předvídat a koukat všude kolem,ale nevychovaní, agresivní psi jsou bohužel skoro všude.Takže se pořád bojím, že když půjdu někam do parku nebo do míst kde je více psů, že by nějaký mohl na ní zaútočit a i když třeba zasáhnu,tak je to opět špatný zážitek....a jelikož pořád čtu o napadení v různých fórech,tak nějak ztrácím ideu, že se mi už nic takového nestane a nevím jak se v takové situaci zachovaám.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2009 10:00
- Nahlásit
kalinka
ztrácím ideu, že se mi už nic takového nestane
Hele po tom, když už má pes dostatečné sebevědomí, tak ho nějaké napdení psem nevyvede z míry. |Myslím, že na cvičáku budeš mít kontaktů se psy dost, tak bych se teš trošku vyhýbala rizikovým prosotrům jako jsou parky a tak.
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2009 10:11
- Nahlásit
no snažím se,ale přeci jen kolem té Prahy a v Praze je psů hodně a každé volné prostranství je využíváno pejskaři. Nebo alespoň u nás jo,takže je to trošku problém. Uvidím jak to bude v sobotu.Jinak na volno jí stejně kromě zahrady zatím nepouštím.Teda na stopovačce jo,ale to jen,když vím, že nikde nikdo a lítám s ní já.
Ještě jsem se chěla zeptat kolik by tak štěndo mělo vážit v 11 týdnech.Zhruba samozřejmě.A taky je to fenka.
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2009 08:55
- Nahlásit
Myslíte, že - 13°C je pro Nera v zateplené boudě ze stran i zespoda, s předsíňkou a se slámou velká zima?
|
Žemle
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2009 09:48 - Změnil/a: Žemle
- Nahlásit
TomášW
Máme nejspíš stejnou boudu...To tam máte už pořádnou zimu...Eggy je zatím v boudě jelikož tu víc než -10st. nebylo. Ale -13 už je dost, to už bych ho vzala na noc domů.
Co na to zkušenější?
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2009 09:58
- Nahlásit
Žemle
jako vypadá, že ho to vůbec nerajcuje, leží ve sněhu a furt by něco dělal, ale pokud to půjde pod -15 tak ho vemu dovnitř
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2009 10:01
- Nahlásit
TomášW
Žemle
Mám psa od 3 měsíců venku. Narodil se v lednu 2006, to byla ta zima na základě, který Nohavica napsal Ladovskou zimu. Nemáme zateplenou boudu, psi spí v garáži, Baico má jen koberec, strej jezefčík i matraci. Oba psi jsou v pohodě, je důležité, aby na ně nefoukalo a nebyli ve vlhku. Jinak mám vědecky potvrzené, že Baicovi tělesné teplo utíká akorát z vnitřku uší a čumáku, jinak mu kožich velmi dobře izoluje. Kolega mi tenkrát ještě v bývalé práci udělal jeho snímek termokamerou
Takže si myslim, že je daleko horší psy, kteří jsou zvyklý venku mít přes noc v teple a ráno je pak zase vyšoupnout na mráz. Ale myslím tím hladkosrstá zvířata jako je boxer, dobrman, rotvík.
|
Žemle
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2009 10:02
- Nahlásit
TomášW
no jistě - jsou to vlci - a sníh milují. Náš taky řádí, jen mně se moc do tý zimy nechce
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2009 10:03
- Nahlásit
TomášW
ale pokud to půjde pod -15 tak ho vemu dovnitř
Zbytečně mu rozhodíš termoregulaci, která se postupně přivykala na zimu. Spíš bych mu třeba granule zalívala teplým vývarem,aby se prohřál zevnitř. Ale do bytu bych ho fakt nebrala.
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2009 10:06
- Nahlásit
Baico
tož tak ok, myslel jsem do předsíně, kde bych stáhnul topení, bylo by tam cca 10 -15°C. Granule mu zalívám teplou vodou pořád, teď víc, aspoň se napije, protože mu voda hned mrzne...myslíš, že ikdyž bude třeba -20 tak to zvládne v poho?
|
Žemle
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2009 10:08
- Nahlásit
Baico
no říkám si, že pokud budou skutečně veliké mrazy , tak bych ho vzala do chodby, a vypnula topení. Takže by ten přechod nebyl tak markantní...
Je legrační ho pozorovat ráno když vylézá z boudy. Sklepe ze sebe slámu, protáhne se, zívne...a pak se jde přivítat
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2009 10:22
- Nahlásit
TomášW
bude třeba -20 tak to zvládne v poho
určitě, bělouši a psi obecně mají dobře vyvinutý termoregulační systém.
Žemle
vypnula topení. Takže by ten přechod nebyl tak markantní...
Když bude venku -10, tak i když vypneš topení, tak se ani v tý chodbě nedostaněš pod nulu. Potom máš tenrozdíl víc jak 10 stupňů, což je hodně. Pokud má pes k dispozici zateplenou boudu, tak bych ho tak nechala. Jen bych hlídala, aby měl alespoň 3x denně k dispozici nezamrzlou vodu.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2009 15:08
- Nahlásit
ahoj všici.....
když to tak poslouchám a vzpomenu, jak je můj mazel doma, na dečičce schoulen pod topením, ne že by mu byla zima, ale občas si prostě lebedí před krbem a nahřívá kožiš. Ráno by radši puk, než aby se došel vyčurat.... včera stál u auta uši stažený, ocas jako chrtík.....
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2009 15:27
- Nahlásit
Pumpa
na dečičce schoulen pod topením
Nojo, ale je tam furt. U něj by byla zase problém, kdyby jsi ho teď šoupla na noc ven.
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 13:04
- Nahlásit
Baico
Já vím, já to četla. Já jen psala co bylo normální u mého psa. Že bázlivost ze psů jsme taky měli. Tak jen aby sama porovnala co už je nad rámec po té nehodě. Proto i větší trpělivost, jít na to pomalu, leč důsledně atd. Maggiino zranění naštěstí nebylo až tak vážné, tedy po té fyzické stránce. Podle mne to zvládne.
Základy - nejen už ty - procvičujeme. Jen je děs, že venku nám do jde líp než na civčáku. Ale taky bychom vás (i ostatní klidně) rádi viděli a získali osobní rady
kalinka
Taky jsem se bála, že narazíme na agresouše. A proto jsem se v našich parcích ptala zda-li o nějakém takovém ví, jeslti tam chodí a tak.
Ono i s našimy bytovými psy to není lehké to počasí. Vevnitř dvacet a venku mínus deset. Zatím to ale zvládáme. Jen ta sůl je fakt děs na packy. Jsem se poprvý zhrozila co se jí stalo když stála na třech.
Mimochodem, včera na cvičáku pán co měl dřív taky bělouše říkal, že prý mají dutý chlup a oproti tmavým lepší termoizolaci. Hold máme lední ovčáky
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 15:09
- Nahlásit
Baico
to jo
myslíš, že kdybych ho od jara zvykala na bydlení venku, přizpůsobil by se? Asi jo, že?
Hodlám zkoncovat s miliony a miliony chlupů všude i v zavřených plechovkách s paštikou.......
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 15:19
- Nahlásit
Pumpa
myslíš, že kdybych ho od jara zvykala na bydlení venku, přizpůsobil by se?
Určitě ano. Jak jsem psala, amjí termoregulaci dobrou, jen musí mít čas se aklimatizovat.
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 17:56
- Nahlásit
Lemonka
Baico
já určitě vezmu všechny rady a uvidím co zabere.Jdu na ní pomalu,ale zase nechci moc pomalu,abych něco nezanedbala.
Teď mě zase trápí s těma kočkama....zkusím dát tady někde dotaz, zda nemá někdo zkušenosti, protože mě to začíná docela štvát.Od koček jsem se skoro izolovala, protože mi to nestojí za nějaké rozčilování.Maggie si vůbec nedá řáct, nejde odvést ppozornost.Vidí kočku a startuje asi by jim nic neudělala,ale u kocourka jsme to zkusili co bude dělat, když bude u něj blízko a nejdřív čuchne, pak lízne, pak šlápne a ve finále kousne Uklidňujeme Maggie, že je to hodná kočička, klídek pohoda,ale ona ne...je úplně v tranzu. Kočky před ní utíkají a to jí vždy ještě víc rozdráždí. Kdyby byla Maggie v pohodě,tak kocour je úplně v klidu a kočka by potřebovala čas si zvyknout,ale takhle nemá šanci.A kočka ta prská, syčí, vrčí.Maggie na ně i štěká....okřikneme jí, zkoušíme převést pozornost jinak,ale v tu chvílí jsme vzduch i kdybych se stavěla na hlavu.Amyslím, že odvedení pozornosti je otázka chvíle,ale já potřebuji aby je nechala být i nadále.Nepočítám, že by byli kamarádi,ale púotřebuju aby ona po nich nestartovala.Každý tu říkal, že nemá nějaký velký problém se psem a kočkama,ale já bych ten problém mít mohla a hlavně do budoucna.
|