| Autor |
Zpráva |
Žemle
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 18:31 - Změnil/a: Žemle
- Nahlásit
kalinka
Každý tu říkal, že nemá nějaký velký problém se psem a kočkama
Každý ne , u nás jsme se taky snažili, ale marně. Kočka když spatřila Eggyho tak vystartovala, a on za ní. Spolužití se nekoná, kočka se časem přestěhovala k sousedům. Zpočátku chodila alespoň na jídlo, to když se ujistila, že pes není v dohledu. Ale i to časem odbourala.
Myslím si, že je mnohem jednodušší donést domů malé koťátko a pak se pokoušet o spolužití, ale naše kočka už je stará dáma, tudíž na pubertálního psa není vůbec zvědavá, a je velmi ostražitá...
|
Barka
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 22:41
- Nahlásit
tak tady mate ty uniky teplot
|
Barka
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 22:42
- Nahlásit
je zajimavy, ze kocce to usima ven nejde, kdezto hundemu jenom zarej
|
Barka
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 22:49
- Nahlásit
kalinka
ja nevim, co takhle trosku bejt na ni kvuli tem kockam prisnejsi?
my jsme ji prisnym tonem rikali, ze ma kocoura nechat. a kdyz to nepomohlo, tak sla na misto. pak dostala pres cumak a zklidnila se. prala jsem si aby dostala, protoze jedine tak ji mohl kocour dat jasne najevo, kdy uz je toho prave dost. ale myslim si, ze kdybych ji pustila ke kocce a jeste ji u toho rikala, ze kocka je hodna, tak by to spis brala jako povzbuzovani, ze ona nic spatneho nedela.
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2009 07:33
- Nahlásit
Žemle
tak to je přesně u nás,ale doufám, že se kočky neodstěhují.Tak oni přes den sjou venku a nebo dole u babičky s dědou,ale večer se dávají k nám nahoru.Kočka byla zvyklá i přes den chodit dvířkama k nám,ale to teď nedělá.A nebo když vidí psa za dvířkama tak do nich mlátí ťapkou,jako by Maggie chtěla profackovat.
Barka
věř mi, že kvůli kočkám jsem na ní asi nejpřísnější.Když na ně startuje. No to je právě problém.Kocour ten jí asi neprofackuje.Ten se prostě proplíží nějakou dírkou z jejích spárů a zdrhá a u kočky se bojím, že by nedostala jen pár facek,ale že by se kočka do ní pěkně pustila. A to se pak zase bojím aby na kočky nějak nezanevřela a až bude velká je nechtěla zakousnout.Myslela jsem, že to bude jednodušší to soužití....kdyby Maggie nestartovala a byla v klidu,tak kocour je úplně v klidu a kočka by si časem taky třeba zvykla.NEvím jak mám zamezit tomu startování.Odkážu na místo a tam je asi vteřinu a už by se za nima zase hnala....už jsem jí i vytahala za kůži když se snažila dostat přes ten záteras a to né jen jednou.Nic nepomáhá.Je jak v tranzu.Kouká jen tím směrem.Jen na piškot se dokáže odlákat,ale to nechci praktikovat chci aby se naučila být v klidu a nestarovat.....ale toho chci moc po hravém štěndu )))
|
Barka
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2009 07:48
- Nahlásit
kalinka
že by se kočka do ní pěkně pustila
ver mi, ze z toho jsem mela taky strach. ale nekonalo se to. a to mam vazne hodne hodne hodne moc agresivniho kocoura. takhle zlou kocku jsem jeste nikdy nevidela. je fakt, ze hned po tydnu jsme je nechavali 9 hodin samotne. asi si nejak proste zvyknul. taky kdyz o ni nestoji, tak chodi na akvarko, kam pesa nemuze. proste si to nejak vyrikali a ver mi, ze neha jako stene byla neskutecne temperamentni. nezanevrela ani na ostatni kocky, coz je trosku problem. mame v baraku starou babku, ktera si tam taha 8 smetistnich kocek. a ty jsou trochu divoky. kdyz jdeme ven a potkame nejakou na schodech, tak se k nim hned neha hnala a chtela si hrat. i proto jsme durazne dodrzovali povel nesmis a nech kocicku. protoze ty se bojej a kdyz se nahovou k nim dostane bliz, tak utocej. ale utecej tak, ze vystartujou, seknou a stahnou se.
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2009 08:00
- Nahlásit
Barka
no samotené ještě nebyli...bojím se Maggie o oči a čumák.Jinak ať klidně dostane....koleduje si. Kočka většinou úspěšně uteče,ale bojím se, že kdyby byla v místě kde nemá kam utést, že by fakt byla hodně zlá.Jinak je to mazel,ale srab.Bojí se všeho.Hlavně teda venku.jo to nesmíš a nech kočičky ona bych řekla, že zná.Vždy letí k tomu záterasu do jejich pokoje a tam nesmí na něj skákat.Občas jí to ujede,ale když řeknu nesmíš, tak se většinou po chvíli otočí a jde pryč a nebo si tam sedne či lehne a čeká, zda to zase nějaká kočka nezkusí Ale ty kočky máš jen doma ne?
|
Barka
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2009 08:12
- Nahlásit
kalinka
jo mam kocoura jenom doma. ale ma koupelnu, kde ma v zavrenych dverich diru, aby si tam mohl chodit trucovat. jinak jsou spolu doma porad.
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2009 08:18
- Nahlásit
Barka
no to je právě rozdíl. Naše kočky jsou celý den venku nebo u babičky a u nás jsou jen večer.takže o to je to zvykání težší a hlavně znají i jiné psy ze zahrad.Kocour dokonce už byl pokousanej, proto se divím, že na Maggie nezaútočí spíš on,ale on je takový ten velký pomalý kocour....co utíká až když mu teče do bot
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 14:27
- Nahlásit
ví viš ju mery krismas,ví viš ju mery krismas,ví viš ju mery krismas end hepy ňů jír
krásné Vánoce fšem
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 15:05
- Nahlásit
taky hezké Vánoce vám všem přeju, my se stěhujem, nestíhám vás číst, stromek budem zdobit asi pozítří a fenka přítelkyně má psinkový kašel, je to nakažlivé nevíte?
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 15:09
- Nahlásit
TomášW
je to v podstatě něco jako zánět horních cest dýchacích u člověka. Klasická virová nákaza, takže poměrně lehce přenosný.
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 15:13
- Nahlásit
Pumpa
hmm tak Nero to má tímpádem taky, dneska chodí a vypadá to jako by ho natahovalo, ale může to být kašel, moc to nepoznám...
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 15:16 - Změnil/a: Pumpa
- Nahlásit
TomášW
uvidíš, je tam problém, že z toho lehce vyklube chronická choroba a je s tím proublém... :-/
|
Žemle
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 21:08 - Změnil/a: Žemle
- Nahlásit
Zdravím všechny, snažím se, snažím vložit obrázek, ale opět neúspěšně ...Tak zbývá zase ta galerie
|
Žemle
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 21:22
- Nahlásit
Žemle
A pokud se vám nechce klikat na galerii, tak tady - KRÁSNÉ VÁNOČNÍ SVÁTKY, KLID, POHODU, A KONEČNĚ NĚJAKÝ SNÍH
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2009 08:49
- Nahlásit
tak je to potvrzene, fakt to má, a 26 a 28 musíme na injekce, možná i dál, to netuším.. super termíny si ti čoklové vybrali, ale spoň, že ten vet je suprovní tak hezký štědrý den
|
Žemle
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2009 08:53
- Nahlásit
TomášW
Tak aby se z toho psi rychle dostali.
A super termíny? Nemoc se nehodí nikdy
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2009 10:40
- Nahlásit
Žemle
no to je pravda. zas na druhou stranu mám volno a čas jezdit obden k vetovi, je tam totiž od 7 do 10 a od 13 do 15 a to by v pracovní dny šlo těžko. Doufám, že se z toho vylíže brzy ať můžem lítat
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2009 09:25
- Nahlásit
Tak trochu opožděně přeji hezké Vánoce a vše nej do nového roku!!!
TomášW
tak to mě mrzí,ale zase jak říkáš.Alespoň máš teď čas.Tak ať se brzo uzdraví!
|
Bibinka7
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2009 18:26
- Nahlásit
Krásné prožití dnů svátečních i když opožděně a s jarním počasím vám všem!!!
Jaké jsou u nás klidné svátky:
Jen vám chci nastínit naše úžasné svátky: 23. přijdu ve 14hod z práce a volá kamarád jehož brácha je na dovolený že bráchy kocour bleje, no nic, měli jsme jet nakoupit poslední dárky, místo toho razíme na veterinu s kocourem Už předem se děsím toho rodea, kdo zná kočky tak si to dovede představit, leč kocourkovi evidentně nebylo dobře tak si nechal oholit nohu napíchnout kanilu odebrat krev a vpravit si infůzi uplně s přehledem. Výsledky krve: zánět močáku, ledvin, žlučových cest, účet na 600.- druhý den (24.12) znovu na infůzi!!!
Fain konstatujem že v sedm hodin už nikam nejedem, obzvlášť když musím ještě kydat do stáje. Rozhoduji se obětovat spánek a ráno vyrazit do Prahy k vietnamcům u těch se vždy něco sežene. Příjdu ze stáje pomáhám s vyřením a babička se přizná že jí je dost blbě. Odjíždí na pohotovost a v 23.30 nám volá že zůstává na JIPce s podezřením na slabý infarkt. Vyšetření až druhý den odpoledne.
Žůžo, vařím rabí polívku a odcházím ve 2.00 do postele vynervovaná a unavená.
Vstávám v 6.00 jedno rychlokafe, nakrmit a vypustit koně, sehnat hlídání pro děti vyvenčt psy a manža mne veze do Phy k těm ťongům ( teprv vybalovali ) V 10.00 jsem už doma a klepu řízky obaluju a tak, prostě vánoční véča . Když už je vše hotový, jen osmažit a ochutit polívku tak konečně volá babička že ji propouštějí. To jste museli slyšet všichni tu ránu jak mi kámen spadl ze srdce, hned šlo vše líp. Prostě prima svátky, už teď se hrozím co bude na Nový rok
Omlouvám se ale musela jsem si výlejt srdíčko!
P.S: kocour stále na infůzi, ale vození na veterinu jsme přehodily na kamaráda. Injekce by byly fain ty zvládám píchat i koním
Brzké uzdravení chorým zvířátkům a těm zdravím přeji stálé zdraví!!!
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 13:03
- Nahlásit
Všechny zdravím mezi svátky...
Tak hlásím, že jsme Vánoce přežili, Clarke musel bejt strašně hodnej, protože dostal ohromnou hromadu dárků a většina hlasitě hvízdá piští a knučí, tudíž panička asi zlobila, že jí tak trestají. Pak jsme z Vetamixu koupili Mlsíka, prý je mocinky dobrej.
jen teď řeším problém, jak přemluvit rodinu, že odměňování jen tak a soustavné litování, jakej je ten pes se mnou chudák u nás vede akorát k tomu, že se stávám jeho otrokem....
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2009 11:24
- Nahlásit
Haló Haló Haló..... :-O
Aje, tady to spí.....
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2009 13:06 - Změnil/a: Montik
- Nahlásit
Pumpa
to víš, někdo maká (jako já) a ostatní jsou zase někde venku..jak já jim závidim... ¨
Jinak my jsme po svátcích všici přežraní a spokojení. ještě přežít toho Silvestra a bude to zase vše OK... Jo a jedna taková klasická perlička...Venku na ulici jsme potkali pána a ten na nás..jé, to je ten bílej tesák z televize!!!
Jo a ještě jedna fotečka z minulého pondělí...
;0)
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2009 13:13
- Nahlásit
Montik
Jen pracuj,ať nám ekonomika vzkvétá
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2009 13:14
- Nahlásit
Montik
to mi povídej, letos jsem strávila v práci víc času než bylo zdrávo
Bojí se rachejtlí?
bééé, nic nevidím....
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2009 13:38
- Nahlásit
jana33
tsssssssss, ti dám..náhodou, bumbáme vínko a svařáčka a papáme cukroví. přijdeme v devět, v jednu nebo ve dvě jdeme domů... Ty jo, taková dřina, zase bych to neměla přeháňet...
Pumpa
ono to z těch estránek občas nejni vidět. Mrkni na moje stránky do fotogalerie - sekce různé...
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2009 14:34
- Nahlásit
Montik
už jsem to našla, kuju... fešáci, hmmmm...
závidím bílé kamarády. Tady máme dva, jeden je jak utržený vagon a druhého dvounožci nemají čas.... Je to tady na prd...
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2009 14:35
- Nahlásit
Do nového roku přeji všem výstavní i chovatelské úspěchy, pejsům hodně času stráveného se svými dvounožci a hlavně zdraví a štěstí, lásku a spoustu nových přátel na všech frontách. :-*
Mějte se
|
Žemle
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2009 18:03
- Nahlásit
Pumpa
to stejné přeji i tobě a ostatním .
Jinak - jak vaši bělásci snášejí dělobuchy a rachejtle? Eggy štěká, a dost ho rozčilují...už v poledne tu s začali nějací nedočkavci bouchat, že už i mně to leze na nervy. Nakoupí toho hafo, a bouchají jak zběsilí...chjo...
|