| Autor |
Zpráva |
kalinka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 20:08
- Nahlásit
Baico
vím, že to je moje chyba,ale nepočítala jsem s tím, že mi uteče z takové dálky.všude s píše, že se štěně drží páníčka a chtěla jsem aby se na poli vybehala a nikdy jsem jí navolno u toho plotu neměla kurtovala jsem jí ještě kus na poli...prostě se najednou sebrala a pelášila.
děkuji za radu.Mluvíme na ní s klidem, že se nic neděje,ale zkusíme ještě ten pamlsek.Dávali jsme jí ho až potom,ale při tom to bude možná lepší.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 20:13
- Nahlásit
kalinka
zkusíme ještě ten pamlsek
Ale musí to být něco echt gold dobrýho!! Třeba tavený sýr, maso, nebo třeba syrečky. Držím palce, čeká vás spousta citlivého napravování, aby jí tahle zkušenost nepoznamenala na celý život.
že se štěně drží páníčka
Nojo, ale musíš si uvědomit, že jste jí ještě neměli doma ani týden. Neměla moc času se na vás navázat. Musíš přemýšlet a kombinovat, co by se mohlo stát. A vždycky mysli na to nejhroší, co se může stát a snaž se tomu zabránit. prostě myslet dopředu.
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 20:28
- Nahlásit
Baico
vím.ponaučila jsem se na celý život, to mi věř....!!!jsem z toho sama ještě mimo.Nadávám si,ale čas nevrátím
Taky doufám, že jí to nějak nepoznamená....modlím se za to,aby jsme jí z toho láskou a péčí dostali.Aby nebyla agresivní a nebo příliš bojácná....
dopředu jsem myslela,ale né až tak.Na kraji pole a v ulici jsem jí poutala a předtím dny nebyl problém, hlídala si mě.... ale to není obhajoba...to je jen mé hloupé předešlé uvažování
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 20:30
- Nahlásit
Baico
a syrečky může?jako malé štěně?Děkuji bohu, že to nedopadlo hůře.....mohlla jí tu hlavu ukousnout raz dva.... a to mi majitelka říkala jaké budou kamarádky,že má ráda štěňátka a asiatka vždy když malou viděla vrtěla ocáskem a kňučela........
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 20:32
- Nahlásit
kalinka
Já vím je to těžký, ale stalo se. Důležitý je ten klid a pohoda a hlavně nepospíchat, bude to chtít hodně času a moře trpělivosti.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 20:36
- Nahlásit
kalinka
a syrečky může?jako malé štěně?
Jasně, ale nesmí jich sbaštit kilo denně
a to mi majitelka říkala jaké budou kamarádky
To je možný, ale asiati jsou poměrně dost teritoriální a běluška jí vlezla na její území bez dovolení. Možná jí nechtěla ublížit, je jí dát výchovnou lekci a trošku to přehnala.
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 20:43
- Nahlásit
Baico
děkuji.Do budoucna se s ní budu všude bát chodit bez vodítka,aby na ní někde nějaký pes neskočil.Tady je totiž plno psů dost agresivních což jsem nevěděla.Jsou zavřený jen na zahradě a když se otevřou vrata,tak .......nikdy člověk neví.
Vím půjdu na ní pomalu,aby poznala, že všichni psi nejsou zlí.Kolega má asi o týden mladší štěně,tak až se uzdraví,tak pomalu začneme....nechci nic zanedbat a nebo přímo zkazit,ale teď je ta obava ještě větší....přeci jen to bude velký pes....
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 20:47
- Nahlásit
Baico
jo však já vím, že malá strčila hlavu k ní na území proto to s majitelama nijak neřeším.Jen jsem jim řekla co se stalo,aby o tom majitelka věděla.moc moc mě to mrzí......a vyčítat si to budu asi pořád.....chuděra moje malinkatá....
hlavně ať má brzy krček ok....
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 20:54
- Nahlásit
kalinka
hlavně ať má brzy krček ok
to bych se nebála, kůže se hojí dobře. Moc držím palce!!
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 20:59
- Nahlásit
Baico
no má to trochu podebrané,asi od špičáku a do toho si to "olizuje"(líže si ty ťapky a pak o ně otírá krk) myslíš, že to hodně vadí?nechci jí stále říkat, že to nesmí a odvádět pozornost nejde protože jí to opravdu moc svědí.
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 21:00
- Nahlásit
a děkuj za palce...budeme je potřebovat!
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 21:04
- Nahlásit
kalinka
nechci jí stále říkat, že to nesmí
No chtělo by to antibiotickou clonu, to znamená antibiotika na polykání a asi i antibiotickou mast, ale nejsem veterinář. Záleží, kde to na krku má,pokud by to šlo, tak bych jí dávala límec.
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 21:10
- Nahlásit
Baico
tak antibiotika dostává každých 12h.límec nevím, má to pod bradou tak by to možná šlo...poradím se s veterinářem.říkal jen aby si to neškrábala,ale asi ho nenapadlo, že bude tak vynalézavá a bude ti to "lízat"takto....
moc ti děkuji za rady!!!
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 21:20
- Nahlásit
kalinka
moc ti děkuji za rady!!!
Vůbes neni za co. Mám jen obavu o tu její psychiku. Běloušové jsou fakt cíťové a ona dostala první ťafku dost brzy. Ale snad to bude výhoda, že jeještě tak malá, že to rychle zapomene.
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 21:23
- Nahlásit
Baico
taky v to doufám a budu se snažit maximálně aby na to zapomněla.těď je důležité uzdravení a pak začnu pomalu znova se socializací.z lidí naštěstí strach nemá a z koček také ne....snad to bude v pohodě...moc doufám!!!
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 21:27
- Nahlásit
kalinka
A6 budete v pohodě, tak se domluvíme a můžeme k vám přijet s Baicem, je velikej, ale pohodář a tak trochu terapeut, tak by jsme vám s tou resocializací mohli pomoc.
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 21:39
- Nahlásit
tak to by bylo super!!!ještě nevím jak bude reagovat na jiné psi,ale pokud nebude chytat nějaký amok,tak se určitě domluvíme.Nejdříve to zkusím se štěňátkama a pak uvidíme.Pokud bude vše ok tak 19.12. asi pojedeme do Řeporyj na seznamovací lekci,ale to uvidím jak vše bude.Jak jsi říkala musím na ní pomalu.Ale dík za nabídku a beru tě za slovo.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 21:42
- Nahlásit
kalinka
dík za nabídku a beru tě za slovo
Ó.K. Za Baica dám ruku do ohně, že jí neublíží.
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 21:47
- Nahlásit
Baico
jo jo viděla jsem ho na výstavě a vím, že je kliďas.A vím, že s ním pracuješ,takže ho znáš dobře a né lidé co mají psa jen na zahradě......poučená!
tak ještě jednou díky a já dám vědět jak se léčíme a jak postupujeme.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 21:50
- Nahlásit
kalinka
A vím, že s ním pracuješ
JJ, dneska jsme udělali canisterapeutickou zkoušku.
dám vědět jak se léčíme a jak postupujeme
Určitě, informuj.
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2009 00:02
- Nahlásit
kalinka
Je mi moc líto co se vám stalo. Rány se jistě brzy zahojí, povaha za déle, ale určitě to bude také dobré, jen pomalu a trpělivost.
Baico
Taveňáky odvápňují. Já bych je nedávala. Ne takto často a u prcka.
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2009 00:03
- Nahlásit
Jak jste si jinak užili dnešní procházku běloušků?
My byli dnes potřetí na cvičáku. Žádná sláva ani hrůza
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2009 00:04
- Nahlásit
malá ochutnávka foteček malé Jessinky: URL
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2009 19:34
- Nahlásit
Taveňáky odvápňují
Lemonka
Pokud vím, tak syrečky ani maso nejsou taveňák. A psala jsem, že se to nemá krmit po kilech.
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2009 22:31
- Nahlásit
Baico
Pouze jsem upozornila. Plno lidí to neví. O masu ani syrečkách jsem nemluvila
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2009 22:36
- Nahlásit
Jo a díky za typy ohledně vyčesávání.
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2009 21:47
- Nahlásit
Halo halo...?
Nemáte tip jak odnaučit psa neotvírat petku? Dnes - 1 litr coly v koberci Flaška samozřejmě neporušená, jen víčko trošku ožužlané. Opravdu jen trošku, normálně použitelné aniž by tekutina vytejkala ven. Že si nanajde lepší zábavu než zlobit paničku...
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2009 06:56
- Nahlásit
Lemonka
ahoj, bych zkusil třeba dát ty flašky někam jinam nebo třeba jí dát prázdné na hraní
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2009 09:44
- Nahlásit
Lemonka
Nemáte tip jak odnaučit psa neotvírat petku?
Dát mu jí z dosahu. Protože u psů platí, alespoň ze začátku, na co dosáhnu je moje. Pokud jí nechytneš při činu, tak jí to ani neodnaučíš.
|
Žemle
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2009 11:34
- Nahlásit
Lemonka
Že si nanajde lepší zábavu než zlobit paničku...
Ona nezlobí, hraje si .
|