Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bílý švýcarský ovčák
<< 1 ... 99 . 100 . 101 . 102 . 103 . 104 . 105 . 106 . 107 . 108 . 109 ... 222 . 223 . >>
Autor Zpráva
lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2009 19:55
- Nahlásit

drakka
ahaa a jak velky je rozdil v ks a ds?

drakka
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2009 20:07
- Nahlásit

KS

DS

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2009 20:38
- Nahlásit

drakka
dekuju
me se vic asi libi ks

na jake choroby BSO trpi?

drakka
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2009 20:50
- Nahlásit

lucYnka XIII
prakticky na zadne...kratce se ted sleduje uz zminena MDR1, jinak dlouhodobe dysplazie kycli a nove i loketnich kloubu, ale myslim ze je to docela v pohode. do chovu se nepousti fenky s vyssim DKK nez 2/2 a psi 1/1

drakka
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2009 20:52
- Nahlásit

lucYnka XIII
jo jinak nekteri BSO trpi desnou zravosti ))) a taky hydrofilii )))

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2009 22:22
- Nahlásit

desnou zravosti a taky hydrofilii ¨

hydrofilie by se dala zvladnout blizko je Seberak, s tou zravosti to bude horsi, aby nas nakonec nesned

Pumpa
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2009 13:12
- Nahlásit

Zdravím všechny....
Už jsem se na jedné diskuzi ptala, ale chci se zeptat ještě zkušených BŠOáků

Clarke se začal hrozně bát. Na cvičáku spadl z lávky, pani ho tam ještě přiškrtila a od tý doby se všeho bojí. Třeba rachot plech-schody nebo, plácnu o sebe rohožkama a nic, udělá to samé tchyně a je podělanej strachy.
Když přijdu domů, krčí se, sice mává, ale jakoby čekal, že dostane, přitom jsem ho nikdy nijak nemlátila, nehledě k tomu, že to dělá od toho cvičáku...

Žemle
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2009 13:49
- Nahlásit

Pumpa
...též zdravím
Sice nejsem zdaleka zkušená, ale já z toho mám pocit jestli nemá nějaký zdravotní problém o kterém nevíš. Zda ho něco nebolí, netrápí...?

Pumpa
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2009 13:53
- Nahlásit

Žemle

jsem nad tím taky přemýšlela, jenomže, hned jak se odhodlá, že bylo dost strachu a vyrazíme ven, tak je to zase úplně normální vyčůraný Clarke, jak ho všichni znají, bez jakékoliv známky bojácnosti. Dokonce, když potkáme někoho, kdo se mu nezdá, začne frkat, jen tak poblafávat, krok změní v takový ten vysoký klus plnokrevníka a v tu chvíli je nejdůležitější a nejodvážnější na celém světě.

Žemle
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2009 14:00
- Nahlásit

Pumpa

Tak to už je na psího psychologa .
Řekla bych - nereagovat na jeho strach soucitně, ale ignorovat, maximálně dát najevo tvůj údiv nad jeho chováním. Nejspíš to chce čas, on se zase srovná.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2009 14:04
- Nahlásit

Žemle

jen mi nejni jasné, kde k tomu přišel

Žemle
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2009 14:10
- Nahlásit

Pumpa

Hele, třeba mu je vážně smutno, když nejste doma. Nevím jak dlouho ho necháváš samotného. Co my víme co se těm našim chlupáčům v hlavách honí?

drakka
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2009 14:14
- Nahlásit

Pumpa
boji se jen zvuku? nebo taky treba pohybu? konkretnich lidi? v jakem prostredi?

Pumpa
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2009 14:18
- Nahlásit

Žemle

no to je fakt, když jsem si ho vzala, byl pořád se mnou. Když mu byli čtyři měsíce odletěla jsem na stáž a byla jsem tři měsíce pryč. Ne, že by trpěl, byl s našima a ti taky neříkali, že by nějak moc smutnil. Když jsem se vrátila, měla jsem strach, že mně nepozná, ale opak byl pravdou. Jen jsem vylezla s auta, letěl ke mně, babička za ním na vodítku "zoom zoom" a strašná radost. Od té doby jsme zase pořád spolu. Jen když jsem v práci je doma, v poledne za ním přijdu a jdeme na chvilku ven.
Jen mi do toho furt nějak nezapadá ten pád z lávky. Leda, že by si, jak dospíval, uvědomil, že jsem ho nechala jednou samotného, tak že určitě uteču zas. Ale na to nemá závit, tak nevím.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2009 14:23
- Nahlásit

drakka

Bojí se všech dětí, to od mala. Nebo se jim spíš vyhne. Když je jedno a jsme chvíli společně, tak si pak začne hrát.
Nemá rád lidi co mají něco na hlavě, kapucu, čepici apod.
Střelba mu nevadí, ale když prásknu igelitový pytlík, následuje ztracení se psa nejlépe pod postel.
Do vody skáče z lodě, mola a je mu docela jedno, jak je to vysoko.
V neděli jsem okolo něho šermovala lonžovacím bičem a on ležel a koukal na mně jako trubka a nic.

drakka
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2009 14:39
- Nahlásit

Pumpa
myslim ze je to prumerny bily ovcacek, tak trochu labilni. to ze reaguje jen na nektere zvuky a na jine ne (strelba x pytlik) mi neprijde az tak vyznamne, kazdy ten zvuk je uplne jiny. Jinak urcite vidim souvislost v tom padu z lavky a naslednem chovani, mohlo to v nem proste nastartovat nejakou strachovou reakci, celkove zhorsit ten jeho pocit nejistoty. Kazdopadne na tu lavku uz jste ho znovu davat nezkouseli? Ta pani vycvikarka je imho nic moc...holt jak rikam, BSO na klasickem cvicaku neni uplne nejlepsi napad.
Myslim ze se to casem zas zlepsi, pokud teda nezazije zas nejake trauma, ale lepsi by bylo kdybyste s nim zacli nejak pracovat pomoci pozitivni motivace, hlavne v tech stresovych situacich.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2009 14:50
- Nahlásit

drakka

už tam nechodíme no a co se týká lávky, jak jsou na sídlištích okolo pískovišt takové ty zídky, různě vysoké a pod různým sklonem, tak jsem ho už po tom pádu zkusila na to navést a byl úplně v pohodě. Pravda je, že je to daleko širší byť než předpisová lávka, ale i tak pozitivum.
Momentálně se mu začalo líbit skákání, skáče přes všechno, přes co se dá. Plot, kapota, lavička, popelnice.....

drakka
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2009 14:54
- Nahlásit

Pumpa
to je prima, kdybyste meli sanci chodit na agility tak by mu to urcite prospelo pac spousta puvodne bazlivych psu je na agi k nezastaveni a i diky tomu zjisti ze ti bubaci co se jich predtim tak bali vlastne nejsou tak desivi )

Pumpa
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2009 14:59
- Nahlásit

drakka

No nech bejt, takový bubák v podobě igeliťáku nahání strach i mně....

Pumpa
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2009 15:00
- Nahlásit

drakka

Budu muset něco splašit, minimálně se teď vyřádí u koní přes parkúr. a hopsá po balíkách se slámou.

Sibyla
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2009 13:08
- Nahlásit

Ahoj, všechny Vás zdravím... můžu se také přidat mezi Vás...?
Mám také BŠO, pořádnýho chlapa... teď je mu cca 14 měsíců... a aktivně jsem nás přihlásila na výcvikovej tábor do Chlístovic, pročítala jsem si tady dřívější diskuzi a všimla si, že někteří s tím máte zkušenost... tak bych se na ty zkušenosti chtěla poptat...

drakka
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2009 15:02
- Nahlásit

Sibyla
vitej, co mas za psika?resp.odkud?

Montik
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2009 10:04
- Nahlásit

Sibyla
a kdy jedeš?? my jedeme 13.-16.8. je to tam super, můžu jen doporučit... A přesně jak se ptá Drakka, odkud máš hafana??

Sibyla
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2009 10:20
- Nahlásit

drakka
Montik
Psa mam z CHS Taien, jsem to tady nechtěla hned tak psát vzhledem k nedávným rozporům tady na diskuzi ohledně CHS... a protože tomu nerozumim a ani to nějak neřešim, tak jsem se do toho nechtěla moc míchat... Ale pes je teda boží, nestěžuju si...
Jmenuje se Jason, takže už asi tušíte, že je to brácha Jerryho...

Montik
Jedeme 7.-16.8. A pro psy tam jsou nějaký kotce kam se můžou dát, nebo si mam vzít něco kde bych ho uvazovala...? On teda není zvyklej ani na jedno...

Baico
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2009 10:34
- Nahlásit

drakka
Ta pani vycvikarka je imho nic moc...holt jak rikam, BSO na klasickem cvicaku neni uplne nejlepsi napad.
Všude se najdou kreténi, ale jinak bych všechny cvičáky do jednoho pytle neházela. Chce to vyzkoušet. Já měla to štěstí, že hned první klasickej cvičák, kam jsme přišli byl v pohodě. A už jsem jich objela celkem dost a myslím si, že většina už jich je dobrých, necvičí se klasicky svazarmovsky, ale pozitivní motivací.
Jinak si myslim, že paní výcvikářka by neměla mít v ruce ani plyšovýho psa, když jí pes spadne z kladiny. To se prostě stát nesmí, psa začátečníka musí jistit minimálně 2 lidi.
Pumpa
Je dobře, že už am nechodíš. A myslím, že časem se pejsa srovná.
Jinka hlásím, že pan Bajkonůr je od soboty 7 zkouškový pes a na závodech jsme obsadili krásné 3. místo o jediný bod před naší chovatelkou a Natálkou. Bylo mi řečeno, že už mě nikam nebudou brát, protože už je to po druhý, co jsme jim o bod sebrali 3. místo

Bibinka7
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2009 10:44
- Nahlásit

Baico
I zde vám tedy pogratulujeme k obrovskému úspěchu, je to super!!! A jak dopadla výstava?

Montik
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2009 11:20
- Nahlásit

Sibyla
jj, jsou tam kotce... A neboj pejsa bude mrtvoň, takže si zvykne rychle... Tak to se uvidíme.. Já přijedu ve čtvrtek odpoledne, tož to se moc těšíme na dalšího nového bělouška...

Baico
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2009 12:17
- Nahlásit

Bibinka7
A jak dopadla výstava?
Coco v dorostu velmi nadějný a nejlepší dorost- i když jsem ho předváděla já
Blanc Berry V 3 v konkurenci 10 psů ve třídě mladých a Natálka V3 ve třídě šampiónů.
elkově vyhrál francouz, kterje měl uplně, ale uplně zakroucenej vocas a ještě křivej. Moc hezkej pes, ale ten ocas vypadal, jako by k němu vůbec nepatřil. Něco jako byl ten pes teď na jaře v Letňanech, jestli si pamatuješ.

Sibyla
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2009 16:32
- Nahlásit

Montik
Na kotec snad jo, doma ho má na zahradě taky, ale víceméně tam chodí akorát tak na jídlo a pití... Ale co trošku povyrostl, tak už tam taky strávil noc a byl i ticho, tak myslim že to zvládne v poho... možná líp než já ve stanu...

Ale ještě moc nevim jak to udělam s dopravou... jezdí se tam někam na výlety a je auto zapotřebí i tam? Se rozmýšlim jestli si mam vzít auto na celý týden nebo jenom že mi tam někdo odveze a pak si pro mě zase přijede...

meduzka
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2009 21:45
- Nahlásit

Sibyla:

Ahojky nic si z toho špičkování tady nedělej. To všichni myslí tak dobře, až z toho vznikají tahanice.
Normální ženský, klasika - to víš. Já se na výcvikovej tábor chystala tak dlouho, až jsem se dochystala no... ale aspoň bude jeden zástupce z našeho vrhu, tak to je fajn!

<< 1 ... 99 . 100 . 101 . 102 . 103 . 104 . 105 . 106 . 107 . 108 . 109 ... 222 . 223 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání