| Autor |
Zpráva |
Baico
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2009 12:05
- Nahlásit
Gerda
Bóže to je jelito ))))))
Teda nevim, jestli zrovna tudle chřipku, ale leží na infekčním v Motole.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2009 12:16
- Nahlásit
Baico
leží na infekčním v Motole
kamarádka, co se jí vrátil přítel z pakistánu, od něj chytla břišní tyfus a leželi na bulofce. Taky na infekčnim. Prej tam z nich měli velkou radost, protože už dlouho žádnou zajímavou chorůpku neměli.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2009 12:24
- Nahlásit
Gerda
Prej tam z nich měli velkou radost, protože už dlouho žádnou zajímavou chorůpku neměli
No tak teď se tam asi nenuděj
Možná, že už je doma, ale nechci ho otravovat, jestli je ještě furt v léčení. Ale až plgát bude, určo se pochlubím
|
Barka
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2009 10:28
- Nahlásit
Asi jsem slepa nebo blba, ale chci se prihlasit na svod a vystavu ve Skalici, ale nikde tam nepisou kde to ma byt? Ba jo, pisou......v Cesky Skalici Nevito o tom nekdo neco vic prosim? A jeste jsem se chtela zeptat, kdy vam poprve zacaly harat fenky? Ja jestli to treba vyjde na to zari....
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2009 10:37
- Nahlásit
Barka
Předpokládám, že když to je v České Skalici tak to bude v ATC Rozkoš jako loňská BBI výstava.
Ale zkus napsat někomu z vedení klubu.
Ohledně hárání ti neporadim, protožr jsem vždycky měla jenom psy.
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2009 21:17
- Nahlásit
Barka
v 11,5 mesici uz jsem se bala co s ni je, ale ted pro zmenu hara 3x rocne, takze taky radost
|
Barka
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2009 09:53
- Nahlásit
drakka
jezis, tak to radsi driv a jen 2x rocne
|
Bibinka7
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2009 15:33
- Nahlásit
Barka
No tak u nás je to nějak divně, poprvé začaly obě v sedmi měsících, pak jedna po 4 a druhá po 6 měsících. Ta jedna po třetí opět po 4 měsících a ta druhá taktéž po 4, takže do teď nevím na čem jsme, a jak to bude dál...
|
Bibinka7
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2009 15:38
- Nahlásit
Baico
Do Rakouska vám držíme všechny palečky v naší rodině, koukejte jim to tam nandat!!!
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2009 16:17
- Nahlásit
Bibinka7
tak to je taky radost
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2009 18:43
- Nahlásit
Bibinka7
koukejte jim to tam nandat!!!
No nevim, to je v podstatě IPO poslušnost a ta nám nejde. Teda lépe řečeno nemáme u toho ten správnej projev. Ale Elfrieda (majitelka od Baicova táty) je tak hodná, že s tou svojí čubinou jde od kategorii výš, aby nám nekonkurovala. Al já budu rádá, když uděláme body na zkoušku.
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2009 23:00
- Nahlásit
Ahoj vsem,
tata uvazuje o porizeni BSO, tak nejak casem za pul roku az rok. Myslite, ze bych se mohla s Vami poradit?
Zajimalo by me jak se zorientovat, kde se o plemeni dozvedet vic, jake ma naroky na pohyb. Tata slibil, ze by chodil na cvicak. Ale urcite by s nim nedelal nejakou vrcholovou sportovni kynologii. Kde se poohlizet po steneti? Nemel by byt z pracovni linie, bude to spis kamos nez pracak. Da se takove stene sehnat? Poradite nejake chovky? Chtela bych, aby byl s PP, ale nepocitam moc s chozenim na vystavy, takze klidne muze mit nejakou exterierovou vadu.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2009 07:24 - Změnil/a: Baico
- Nahlásit
lucYnka XIII
Ahojky! Bělouš je pes, který je nejradši se svým pánem. Přizpůsobí se jeho režimu,ale pohyb potřebuje jako každý větší pes. Ale opravdu potřebuje kontakt se smečkou. Stejně důležitá je socializace. S vrcholovou kynologíí bych si hlavu nedělala, protože v současné době je v ČR 1 pes se složenou vrcholovou zkouškou IPO 3, takže to není ideální plemeno pro vrcholové sportovce.
Učí se rychle a snadno chápe. Nejlepší výkony z něj člověk dosáhne pozitivní motivací, nátlak a dril vevedou u tohohle plemene k ničemu. Jsou to takoví cíťové.
Základní info dostaneš na stránkách klubu. Z chovných stanic bych ti doporučila Ancilia a Nubika. Obě majitelky jsou moje kamarádky a vím, jak se štěňatům věnují. A odchovy z těchto stanic znám také osobně a povahově jsou to super zvířata, kontaktní, dobře socializovaná už od chovatele a je tam zaručen i výborný chovatelský servis.
|
meduzka
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2009 13:40
- Nahlásit
Baico:
BEZ KOMENTÁŘE!!!
lucYnka
Baico má ve všem pravdu, pokud chceš mít super psa tak jedině Ancilia!!! Nic jinýho, pokud neni někdo Baica kamarád, tak jejich psi stojí totiž za úplný h...o!!!
Já bych se nebála ani Donnevary, ani La-blankpapilia a rozhodně ani TAIEN! Muj pes má super povahu a jeho táta má IPO 3 aniž by měl barevný předky. (P.S. ani máma nemá)
Sem už se fakt nedá chodit.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2009 13:59 - Změnil/a: Baico
- Nahlásit
meduzka
pokud neni někdo Baica kamarád, tak jejich psi stojí totiž za úplný h...o!!!
To jsem nikdy a nikde nenapsala!!!
Píšu o zvířatech, se kterými mám zkušenosti a opravdu nejvíc zvířat znám z těchto CHS. Proto vím, že zvířata odtud jsou povahově o.k. Pak bych mohla doporučit CHS z Rakouska a Francie, ale to je asi tady v tom případě trošku zbytečné.
Ještě si dovolim poznámku ohledně zdraví. Múžeš mi říct, kteří bílí ovčáci měli v Čechach udělané DNA testy a testy na mutaci MDR1? Odpovím si sama. Byla to zvířata z CHS Ancilia. To asi o něčem trošku svědčí.
A nemůžu si pomoct, ale vadí mi prostě, že se tady porušujou mezinárodně daná pravidla. To by jsme si do chovu klidně mohli pustit samojeda, je bílej a má vzpřímené uši. Už to tady psala dřív Montík, stímhle přístupem FCI bílého švýcarského ovčáka nikdy neuzná oficiálně, zatím je to plemeno uznané prozatímně na 10 let a teprve potom se rozhodne, zda budeme patřit mezi FCI plemena.
Sama píšeš, že jsou už i pracovní jedinci s vrcholovýma zkouškami i bez barevných předků, tak proč teda ty s barevnými do chovu pouštět?
jeho táta má IPO 3
A děláš něco proto, aby tvůj pes dosáhl alespoň nějakého pracovního úspěchu, jako jeho táta? Aby se potvrdilo, že tam ty pracovní vlohy jsou?
|
meduzka
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2009 14:23
- Nahlásit
Baico:
Ano Jerry pracovní vlohy má a úžasný, stopuje krásně bez milionovýho vysvětlování a na obranách byl taky dobrej. Měl krásný revíry bez toho, abych ho musela nějak násilně donutit k tomu, že figuranta nemá napadat... stačilo jednou říct a úplně v klidu, že musí štěkat, nápřahů se nebojí, z placu mi neutíká. Na výstavách se mu naproti jeho dobrejm obranám může rozhodčí na povel "ukaž zoubky" podívat do huby a sám.
Bohužel, teď už ho přes půl roku cvičit nemůžu, po čase se k tomu snad zase vrátíme. Co se týče exterieru: protože nemůžu ani na výstavy, tak Markéta ho vždycky krásně odvedla a dokonce i na výstavu pomáhala připravit, koupali ho spolu s manželem a sušili... Myslim, že neni nikdo, kdo by chtěl, aby jeho psi nestálo ZA TO, dokonce aby nestáli za nic.....
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2009 14:41
- Nahlásit
meduzka
Jestli máš zdravotní problémy, tak je mi to líto. Doufám, že bude brzy všechno o.k.
Markéta ho vždycky krásně odvedla a dokonce i na výstavu pomáhala připravit
Už jsem říkala, že nemám nic proti Markétě. Věřim, že chovatelský servis je taky super.
Jenom nechápu, proč kryla psem, o kterém už tehdy musela vědět, že podle FCI nemůže být registrován jako BŠO a tudíž ani jeho potomci nemohou být FCI. Jak jsem psala,je v zahraničí nepříbuzných a pracovních psů bez barevných předků do 4. genarece už dost.
Channelu taky nechala nakrýt ještě předtím, než byla uchovněná v ČR. Proč? Mohlo se na FCI zažádat o vyjímku a řešit to oficiální cestou a ne takhle pokoutně a v podstatě podvodem.
A jak to řeší KBO? Místo, aby ji potrestal (stejně jako před léty potrestal Vobořilovi pro stejnou věc), tak jí zvolí předsedkyní revizní komise.
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2009 15:35
- Nahlásit
Baico
Tohle prece neni tvuj boj, myslim ze jsme tu vsichni tak nejak uznali ze kryti tim psem byla chyba, byt jeho dcera Chantal Taien vyhrala svetovku BBI na Rozkosi a na vystavach je extremne uspesna. Jinak zrovna MDR1 testy ma uz vic psu z vice CHS a tusim ze zrovna Taien je mezi nimi (nevim presne, jen co jsem asi zahlidla na webu). Kazdopadne nikdo nerika ze Ancilia nema velmi krasne a prima hafany a to i bez clenstvi v klubu.
Na druhou stranu si myslim ze na to upozornujes trochu moc a velmi halasne a ze to je k Meduzce nefer, protoze kazdy je hrdy na svoji psi "rodinu" a na sveho chovatele a jedna vec jsou fakta a druha emotivni propaganda. Takze tak. Pokud ma nekdo zajem o stene BSO, nasmerujme ho na mista kde se dozvi vsechny potrebne informace, predejme mu vlastni zkusenosti a poprejme mu hodne stesti, ale nehazejme na sebe spinu, to uz delaji v jinych klubech a diskuzich a neni to moc hezky...
|
Barka
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2009 21:55
- Nahlásit
souhlasim s drakkou!
lucYnka XIII
Ja mam fenu (ted pubertaka) z chovky Beluda, chovatel pentas sem taky obcas zajde. cuba je kontaktni, kamaradska (maximalne steka na cizi lidi, nez si je vocmucha a samozrejme zalezi na tom, jak se k ni staveji). Na cvicaku jsou z ni vedle.............jak je sikovna (stopy parada, na obrany je nadrzena). V tomhle mame problem ve me. Je to muj prvni pes a tak ja nevim jak s ni poradne cvicit. Jinak je to zavislak a bydli v byte. Kazdej den chodime na prochazky a netvari se nestastne. Samozrejme mezi kazdym plemenem mas aktivnejsi a nebo linejsi psy. Na klubovejch strankach se toho uplne moc nedozvis....bohuzel. Jen kdyz budes nekoho kontaktovat, tak ti poradi. Jo dozvis se tam charakteristiku, jak by se mel belous chovat, ale to, ze to tak v mnoha pripadech neni (a oni o tom vedi) to tam neuvadi. Nevim, momentalne jsem se svoji cubinkou maximalne spokojena, ale je to jeste mlade. Nevim jestli se jeji povaha nezmeni behem dospivani (to bych strasne nerada ) Jinak osobne jsem potkala šegy (nevim jak se to pise) z chovky Nubika a ta take pusobila prima, vyrovnane. A je sikovna ve vycviku. Tot ode mne lajka vse.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2009 22:03 - Změnil/a: Baico
- Nahlásit
drakka
Jinak zrovna MDR1 testy ma uz vic psu z vice CHS a tusim ze zrovna Taien je mezi nimi
To máš pravdu, teď už to má víc psů. Ale v ČR měli tyto testy první v CHS Ancilia.
Upozorňuju na to z toho důvodu, že všichni ostatní to mlčky tolerují.
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2009 22:09
- Nahlásit
co jsou MDR1 testy?
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2009 07:10 - Změnil/a: Baico
- Nahlásit
lucYnka XIII
MDR = multi drug resistence gene
Některá plemena, mezi něž se bohužel přidal také bílý švýcarský ovčák, jsou citlivá na určité léky. Tato citlivost je způsobena mutací genu MDR1.
Mezi tyto léky patří např. antiparazitikum (proti parazitům) Ivermectin, Salamectin, Moxitectin, antiemetikum (proti zvracení) Ondansetron, antidiarrhoikum (proti průjmu) Loperamid , antibiotikum Erythromycin , imunsupresivum (potlačení imunity) Cyclosporin A, cytostatikum (při terapii u nádorů) Doxorubicin, Vincristin ; Dioxinu, glykosidu působící na srdce a řady dalších.
Pes může mít MDR 1 -/- = sám tímto onemocněním trpí a přenáší tuto vlohu na své potomstmstvo-
MDR 1 +/- = zvíře není klinicky nemocné, ale je přenašečem vlohy pro nemoc
MDR1 +/+ zvíře je zdravé a nepřenáší nemoc
Vlohy se přenášejí podle jednoduchých zákonů dědičnosti. Takže nejlepší je spolu krýt zvířata, která jsou obě +/+, protože všichni potomci budou také +/+. Naopak zvířata -/- mají potomky trpící touto nemocí. Jedinec +/+ a jedinec -/- spolu dají potomstvo, které je sic zdravé, ale vlohu předává na potomstvo. A rodiče +/+ a +/- mají potomstvo zdravé, ale některá štěňata jsou přenašeči. Rodiče +/- a +/- mohou produkovat potomstvo +/+, -/- i +/-.
Proto je dobré vědět, jaký genotyp tvůj pes má. Aby třeba i banální odčervení neskončilo uhynutím psa. Je dobré, že u bíláků se na tuto mutaci přišlo relativně brzy a těch přenašečů nebo nemocných zvířat není tolik. Ale třeba u kólií s tim mají v populaci docela problém.
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2009 13:29
- Nahlásit
Baico
tak to jsou relelevantni informace, dekuju sama jsem to az tak do detailu nevedela Jinak ja jsem osobne CHS Ancilia doporucila sve kamaradce ktera si od nich ted bere stenatko, takze je urcite povazuju za dobrou CHS, na druhou stranu rozhodne nepovazuju mixovani bilych NO do chovu BSO za nejaky zasadni dlouhodoby problem chovu, tim je myslim spis napr. vrozena rezervovanost az bazlivost mnoha BSO stenat (spolecenske plemeno!) ktera pri dukladne praci a socializaci zmizi treba az na 2-3 letech... A to se clovek nikde nedocte, natozpak na klubovych strankach...
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2009 13:42
- Nahlásit
drakka
tak to jsou relelevantni informace, dekuju
Neni za co. Dobrý je, že stačí vědět MDR 1 u rodičů tvýho psa a víš i hned jak je na tom tvůj pes. Teda pokud rodiče nebyli oba +/-, to si ten test musíš nechat udělat.
napr. vrozena rezervovanost az bazlivost mnoha BSO stenat
Já si myslím, že tenhle problém je v chovu hlavně v ČR v Rakousku, Francii, Německu se s tím už tolik nepotkáš. Já si myslím, že je to hlavní problém socializace u chovatele. Pokud tam se něco zenedbá, tak se to pak už horko těžko dává dohromady. Rezervovanost bych až jako takový problém neviděla, ne každý pes je extrovert,aby se s každám mazlil.Ale ta bázlivost problém je, ale vidím v tom spíš problém rané socializace než genetiky.
CHS Ancilia doporucila sve kamaradce ktera si od nich ted bere stenatko
Takže bude mát malé Myšátko? Zítra je uvidim Nevíš, který z nich?
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2009 16:09
- Nahlásit
Baico
tezko rict jestli socializace nebo genetika, kazdopadne jsem se na hromadnych akcich BSO setkala s mnoha bazlivymi psy a to z ruznych CHS i od lidi kteri se jim hodne venovali. Ale je fakt, ze i kdyby to byla nejaka vrozena dispozice tak kvalitni ranna socializace to muze hodne ovlivnit. Zkratka a dobre BSO neni kotcovy/zahradni NO...
jj, male mysatko, jednu holcicku ale ona jeste nevi kterou
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2009 16:12
- Nahlásit
Zdravím všechny,
tak i na nás se konečne usmálo štěstí a našli si nový byt, jehož majitelka proti pejskům nic nemá. Takže za 14 dní se stěhujeme a pomalu začínáme vybírat rodiče. Vidím to asi na nějaké zimní nebo jarní štěnátko.
A teď jedna perlička. Ten byt je na Praze 5 ve Stodůlkách, takže kousek od metra, od rybníčků a parádní přírody. Než jsme šli na jeho prohlídku, tak jsem vyslala přítele, aby se jel mrknout na okolí toho bytu, nechtěli jsme spolíhat jenom na mapu. On přijel celý nadšený s tím, že tam viděl jednoho bělouše, na kterého majitelka volala: Freyo! Takže mě bylo hned jasný, o koho jde...
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2009 18:24
- Nahlásit
LuSta
haha, kde tu budete bydlet? ))
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2009 18:35
- Nahlásit
drakka
Budeme bydlet asi tak 2,3 minuty od Lužin. Hned z kraje toho sídliště. Je to ulice Píškova. Kde jste vy?
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2009 18:51
- Nahlásit
jeste bych mela dotaz, existuje dlouhosrsta a kratkosrsta varianta?
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2009 19:52
- Nahlásit
LuSta
ulice Melodicka, to je asi na druhe strane parku na tom mirnem svahu - jsou tam 3 rady domu do L-ka a nad nima jeden vysoky. jestli chcete muzete s nama nekdy vyrazit vencit at vite zac je toho loket )))
lucYnka XIII
jo, presne tak casto se DS i KS stenata vyskytuji v jednom vrhu...
|