| Autor |
Zpráva |
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2005 11:28
- Nahlásit
Denisa
Promiň, že Tě s tím furt otravuju. Já se pohybuju mezi retrívrářema, kteří se psy makají a tohle jsem prostě nezažila. Jak reagovali majitelé té feny-měli snahu ji nějak omlouvat a okecávat to, nebo jim došlo že mají problém? Nevíš jméno feny? Doufám že není chovná. Jestli to nechceš probírat tady, můžeš mi napsat na Ketrin2000@seznam.cz. Dík.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2005 11:33
- Nahlásit
No jo no. Já vím, že je to divný-labradorka,canisterapeutická,druhej pes má koš, takže jen uhýbá-bylo mi té mojí příšery líto. Kdyby neměla koš, tak jí to určitě vrátí, to by asi byla ještě mela! A navíc by z toho vyšla jak zabiják.Takhle víme své.Ale už o tom dost, stane se, ale fakt jsem velmi poučená!Měla jsem taky tendence jako někteří lidi být téměř psím rasistou a dělit psy na "hodná" plemena a "problematická" plemena, i když ne nijak doslova, ale trošku jo. A teď se dívám jen na individuality a může mi někdo říct, že zlaťákovi/pudlovi/bíglíkovi a podobným roztomiloušům nedá koš, protože taková plemena by mouše neublížila, ale já že ať koš dám, protože ti boxeři vypadají divně a beztak jsou podobní pitům a tak budou nejspíš taky "bojový". Poženu je sviňským krokem! Anebo stejný podmínky, pokud moje koš, tak jejich taky atd.
Včera jste měli vidět ty naše placatice jak do sebe bušily packama, úplnej boxerskej zápas!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2005 11:45
- Nahlásit
Ola:
pokud jde o tohle téma tak nevím jak ty ale já smysl pro humor ztrácím. Asi bych na něj do toho telefonu pěkně ječela.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 20 Zář 2005 11:56
- Nahlásit
Ketrin - fakt jsem je viděla kdysi a pak teď a vidět je už nechci a ta kamoška má tak leda kontakt na mejl... ale prosímtě stejně takových majitelů a psů je... problém předemnou nepřipustili, já nejsem cíťa, G. jsme prohlídli,zjistili,že nic vážnýho zdravotně
, otřeli kapesníkama krev a šlo se dál, to video jsem viděla až pak... já mám za to, že canister.pes nemá kousnout ani když je vyprovokovaný, natož když vyprovokovaný není že jo. Pak jí vlastně ani nedali koš, vlastně ho sebou asi ani neměli. Na co taky, když canister. pes může chodit všude bez koše.
Já proti nim nehodlám zbrojit, to měl být jen příklad pro ostatní co se může stát, i když by to člověk vůbec nečekal.
Olo, máš doma stejnýho vtipálka jako já! Ale snad je i zároveň zodpovědný jako ten můj. Jo a bacha na jezevčíky, Giordina si při prvním hárání k jednomu přilehla na zem, to jsem vám možná psala...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2005 12:04
- Nahlásit
Denisa
No nevím, jestli canisterapeut.pes může všude chodit bez koše. Pokud jo, tak je to pro mě novinka. Tuhle výjimku mají pokud vím jen slepečtí psi.
Canisterapeutický pes nejenže nesmí za žádné situace kousnout, nesmí na druhého psa ani zavrčet, ani jakkoli projevovat přehnanou dominanci. Ovšem otázka je, kde a jak tato fena získala CT osvědčení. Úroveň zkoušek bývá různá. Sama jsem viděla leccos. Podobní lidi si nejspíš ani neuvědomujou, že pokud v praxi k něčemu dojde, tak zničí veškerou práci ostatních a léta budovanou důvěru ze strany různých zařízení. No necháme toho.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2005 12:32
- Nahlásit
Hm, no co na to víc říct. Bohužel stávají se různý věci.
Jinak s těma košema to nevím, to jsem si vydedukovala z toho když jsem byla 2x svědkem toho jak v MHD nechtěl řidič pustit psa bez koše, paní ukázala na dečku a řekla že je to canist.pes, dítě který doprovázela tak mělo ručky pahýlky, nevidomý se mi nezdálo, a potom jedna paní taky se psem s dečkou, ale toho asi měla jen na výcvik... tak jsem si myslela, že na každýho canist. psa to pla, že může být bez koše. Ale jinak o tom nevím, to byla čistě moje dedukce, vůbec se v tom neorientuju, anebo se mi zdá, že je to tak v povědomí obecně... no ale hlavně by ho fakt neměli doopravdy potřebovat
Dívala jsem se do fóra fotky na tvý fota mazlů, jsou to plyšáci a taky se mi chce spát!
Jdu zas cosi popracovat
|
Libka
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2005 15:53
- Nahlásit
Lepíte svým pesanům uši?
|
ola
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2005 18:02
- Nahlásit
Libka
Uši jsem nelepila! FeeBee měla přirozeně dobrý postavení ušních boltců a má hezký tvar doteď.
Ketrin
Ani jsem kvůli tomu černýmu humoru neřvala,protože jsem z telefonu poznala, že manžel sedí v garáži a FeeBee má na klíně. Zrovna nám firma montovala nový vrata a když je zkoušeli zvedat nahoru a dolů,tak FeeBee štěkala jako blázen. Prostě jí přišlo divný,že se to samo pohybuje...
Denisa
Podle toho jak jsi psala,že si Giordi nenechá od někoho jen tak foukat do kaše,tak asi můžeš být ráda,že měla zrovna na tom svým placatým čenichu koš. Kdo ví,jak by to dopadlo,kdyby se tý čubě bránila?!
|
Libka
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2005 19:21
- Nahlásit
Ola
No já vůbec nevěděla, že se to dělá, ale nedávno jsem někde narazila na nějaký stránky, kde byl postup jak uši lepit, tak jsem na to zůstala koukat, právě, že jsem nevěděla jestli se to dělá vždy nebo jen když není postavení v pohodě. Vůbec jsem netušila, že nějaký lepení uší existuje...............
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2005 09:04
- Nahlásit
Olo - no vzhledem k tomu, že Giordi na útok odpovídá bojovým stylem á la judo+box dohromady, tzn. soupeře si tlapama a tělem nacpat pod sebe a zuby přitom nepoužívá, tak by to pro ni asi dopadlo ještě hůř, protože by se nám je nepodařilo tak rychle oddělit a těch dír na hlavě by tudíž mohla mít ještě víc. No ono vůbec, když má boxer placatou tlamu, tak i kdyby chtěl kousnout, nikdy nekousne, resp. nerozevře na kousnutí tu tlamu tak, jako ten druhý-s normální délkou čumáku a tak, aby soupeře pokousal na hlavě... tak maximálně ho může kousnout do ucha, do nohy, ale jinak je dost v nevýhodě... představte si ten jeho předkus a to jak málo může otevřít tlamu a představte si třeba dobrmana a jeho tlamu, no nebo piťákovské čelisti jéžiš, já jsem dnes po ránu jakási krvelačná no radši si to ani nepředstavujte.
Ketrin - já tě teď budu asi zásobovat příšernýma historkama o labrouších, sorry, ale to se musím podělit. Včera byl totiž na cvičáku neznámý labrador s lidma co tam jinak nechodí, ale s instruktorem individuálně prováděli přivolání pomocí elektrickýho obojku! Labrouš nereagoval totiž na přivolání, tak to zkoušeli pomocí elektriky. Fakt by mě zajímalo jak jde u takovýho plemene docílit toho, aby kvůli normálnímu přivolání, museli šáhnout k elektrice. Jo jo, to se dějou věci !
Jinak Giordina včera na cvikoši prováděla taky šílený věci, vůbec se nesoustředila, to bylo dílo! No nemůže být každý den posvícení.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2005 09:08
- Nahlásit
Denisa
To radši ani nechci vědět, jak se páníčkům "podařilo" psa takto zmrvit. Závisláka labradora, kterej nejde od nohy. Musím se držet, abych nebyla sprostá.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2005 10:31
- Nahlásit
Ahoj holky,
nám včera Viky zdrhnul ze zahrady, prokousal v pletivu díru jak vrata, naštěstí to bylo když sem byla doma a on se zdržoval jen vedle na pozemku, takže jsem ho po dlouhym přemlouvání chytila. Tak si tak nějak nejsem jistá jestli ho dneska najdu po příchodu z práce na zahradě. Tohle jsem docela nečekala, ani se mi nechtělo věřit že ta díra byla od něho. Když sem přijela z práce tak tam byl, ničeho sem si nevšimla, pak sme byli na procházce a když sme přišli tak si hrál na zahradě a najednou ho nevidim a on za plotem. Soused si ten pozemek nechává zavážet bordelem a Vikyho to hrozně přitahuje, je tam tolik pro něj zajímavých věcí. Jestli nám bude zdrhat tak s toho asi brzo zešedivim.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2005 10:54
- Nahlásit
Vcelka
Nám zdrhá ten dalmatin co ho mají přítelovo rodiče. A řeknu ti že to je děs běs. I když já si myslim že utíká protože oni na něj se... ! Ale ten nemůže zůstat sám zahradě, někdy stačí aby jsme se jen otočili a pes je fuč.
Ale třeba byl jen zvědavej, přitahoval ho smrádek z bordelu. Pořádně zabezpečte plot!
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2005 11:04
- Nahlásit
Vcelko, je to blbý v tom, že jakmile se to psovi jednou povede, může furt zkoušet dostat se zase ven. Hlavně takoví ti urputníci urputní. Měli byste to zabezpečit tak, aby se mu to už nikdy nepovedlo.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2005 11:08 - Změnil/a: Vcelka
- Nahlásit
no to asi budeme muset udělat dřevěný, to pletivo moc nevydrží, nebo nevim jak jinak. To sme šli včera dva kilometry procházku, házela sem mu míček, ještě pak lítal po zahradě s plyšákem, takže si myslim že byl vyběhaný dost a pak zdrhne a když chci aby šel ke mně tak lítal jak splašenej a uskakoval, když sem zašla do baráku tak stejně nepřišel, pak když se mi podařilo ho chytit a dala sem mu vodítko tak se zaseknul a nechtěl jít. Někdy má fakt stavy. Jestli už nám neleze do puberty.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2005 18:19
- Nahlásit
Ach jo! Už aby to hárání bylo za náma! FeeBee je znechucená životem, hubu rozpláclou na opěradle křesla a smutně pozoruje ten nespravedlivej svět,do kterýho ji ta její ohavná panička nechce pustit. Co kdyby náhodou?! Teď bych řekla, že je ve stadiu, kdy by chtěla nějakýho fešáka i ona. Víte někdo, po jaký době krvácení nastane to plodné období? A kdy asi tak už nehrozí nebezpečí zabřeznutí? Kupodivu její hárání moc okolní psí gentelmani neregistrují, takže je relativně klid. Ven s ní radši moc nechodím,jedněm lidem teď začal často utíkat obr-novofunlanďan. Je to sice kliďas, ale nevím, nevím, kdyby se vrhl na tu moji háravku...
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2005 19:22
- Nahlásit
Ahojky Olo, ne že bych byla nějaká chytrá, ale já našla tohle. I když z toho nejsem zrovna moc chytrá. Hlavně tam píšou, že u každé feny je to jinak, takže Ti nezbyde než hlídat, hlídat a hlídat. Samotnou by mě to zajímalo, až Ti někdo napíše něco přesnějšího.
Říji feny dělíme na tři fáze: proestrus, estrus a metestrus
V proestru (začátek říje) sliznice dělohy silně zduřuje, ke konci tohoto období fena začíná krvácet (barvit), vulva je zduřelá.
Estrus je období vlastní říje, ve vaječnících se uvolňují vajíčka, silně červené zbarvení přechází v hnědavou barvu a slábne. V tomto období je vulva zduřelá, fena se často vylizuje, močí častěji ve velice malých množstvích. V období 3. až 8, dne říje krvácení natolik zesílí, že se fena již nestačí očišťovat a krev z ní po kapkách kape na zem. Sliznice pochvy je výrazně lesklá a načervenalá, vulva je až dvakrát zvětšená. Fena ještě není svolná k páření, ale ztrácí poslušnost, má tendenci utíkat, sama vyhledává psy, dráždí je, je neklidná a trvale sleduje možnost úniku. Říji je možné pohodlně zjistit u feny, která je držena v bytě a je tedy denně pozorována. U fen držených v hromadném ustájení v kotci nebo ve výběhu je mnohdy obtížné zjistit zejména počáteční stadium říje. Období uvolňování vajíček u většiny fen probíhá v období 9. až 13. dne, u některých fen až do 16. dne, proto je zjištění počátku říje velmi důležité pro stanovení nejvhodnější doby pro nakrytí feny. Nesprávný odhad tohoto termínu je hlavním důvodem převážné většiny neúspěšných krytí. Stanovení nejvhodnější doby krytí feny je velmi individuální,některé feny je nutné krýt již 9. až 10. den, jiné vyžadují krytí až kolem 14. dne, vyskytují se však i feny, které porodily zdravá štěňata po krytí v 16. až 19. dnu říje.
Metestrus je období, kdy říje končí, děložní sliznice je připravena přijmout uvolněná oplozená vajíčka, ve vaječníku vzniká žluté tělísko. V tomto období dochází bud' k březosti (žluté tělísko ve vaječníku přetrvává) v případě, že došlo k oplození, nebo fáze metestru přechází v diestrus (děložní sliznice se zklidňuje, žluté tělísko se vstřebává) a říje přechází do období celkového klidu - anestrus.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 07:18
- Nahlásit
ola
Olo, je to individuální. Dokud fenu nebudeš krýt a nezabřezne ti, tak nebudeš vědět, kdy je ke krytí. Moje čuba je třeba ke krytí až 13.-14.den od začátku barvení. Pro jinou už by to bylo dávno pozdě. Prostě hlídej, hlídej a hlídej minimálně do toho 21.dne od začátku.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 07:25
- Nahlásit
Teď koukám že vlastně píšu to samé co Martina, tak sorry
ale je to z vlastní zkušenosti
|
ola
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 08:55
- Nahlásit
Díky za odpovědi! FeeBee hárá cca jedenáctý den,což je právě asi nebezpečná doba pro možnost nechtěného krytí. Proto hlídám, střežím, špehuju... Musím ale říct, že při prvním hárání děsně dlouho trvalo, než začala krvácet. Dlouho byla nateklá,ale krev nikde. Teď podruhý jsem si cca v sobotu všimla,že je nějak zvětšená a už v pondělí začla "krvit". Možná to u toho prvního trvá delší dobu,než se to rozjede. Fakt je,že psi to už tušili,protože setr jednoho známého v parku se k FeeBee dost měl a pořád jí očuchával. Ona si sedala a byla z toho na nervy. No a pak za dva dny začla hárat. Už aby to bylo za náma a ona mohla lítat po venku bez moje dozorování. Sama už je z toho znechucená!
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 09:13
- Nahlásit
Tak kdo jste tu nedávno psal že mi závadíte že Rocky doma neničí. Včera byl doma od 10 hod asi do 16. A odnesly to moje pantofle, který teda byly stejně připravený na vyhození, a odnesl to můj deštník. To by mi zajímalo jak se k němu ten ďábel dostal, protože byl na něj vysoko. Ale ten byl na kousíčky.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 09:45
- Nahlásit
Ala
jo pro ně neni asi nic dost vysoko, taky jsme se vždycky divili jak se mohlo něco válet na zemi po jeho devastaci když to leželo před tim než sme šli do práce nahoře na baru. Řikala sem že má náš pes asi křídla. Byl to malej prďola ale když chtěl lumpačit došáhnul pomalu všude.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 10:51
- Nahlásit
Libka
Nechystáte se náhodou teď o víkendu kouknout na štěnda?
Vcelka
Už si představuju boxera s křídlama Já fakt nevim, asi se tak dlouho snažil až se to povedlo. Ještě shodil vázu když se koukal v kuchyni z okna. Ale tý se nic nestalo, jen se vylila voda. Tak doufám že z něj nezačíná být ničitel.
|
Libka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 13:50
- Nahlásit
Ala
Jedeme tam v sobotu, strašně se těšim, no a pak ještě 14 dnů čekání Týden z toho hlídám psa rodičům, tak snad to uteče.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 13:53
- Nahlásit
Libka
Neboj, to už uteče jako voda, uvidíš. Moc tam odemě pozdravuj.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 14:43
- Nahlásit
Libko, ode mě taky! Hlavně naši mamču Ívn!
Děcka, včera jsem pakovala Giordině bágl na to soustředko a pomalu potřebuje víc věcí než já výcvikový pomůcky, různý postroje, vodítka, obojky, aporty, stopovačka a věci na stopy...+ granule atd., no a co do objemu přepravovaného, tak jasně vede určitě, jen klec s celým příslušenstvím, dekama atd., no to je jak převážet zoo! A to mám jedno zvíře a ještě celkem malý, skladný...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 19:55
- Nahlásit
Ahojda,
Denisa
Závidím ti,že valíte na soustředko s psiskama. To nám teda nehrozí. Teď někam vyrazit s FeeBee,tak budeme středem pozornosti. Je čím dál znechucenější a když jí nasazuju ty hárací tanga,tak na mě opovržlivě vrhá pohledy.
Ala
S tou shozenou vázou jsem si uvědomila,že jsem vám nepsala,jak jsem našla doma na zemi rozmetanou orchidej. Původně stála na okně. Když jsem venku před inkriminovaným oknem drbala se sousedkou,tak FeeBee vylezla přes křeslo na parapet okna a tam se producírovala. Zabušila jsem na okno a za chvilku byla pryč. Doufala jsem,že slezla a šla dělat něco kloudnýho. Jo, prdlajs! Našla jsem na zemi chudinku orchidej s úplně holou kořenovou soustavou. Po celým pokoji rozmetaná taková ta kůrová směs. Naštěstí to stačilo smést a znova přesadit. FeeBee mi celou dobu jasně říkala pohledem-kdybys mě vzala s sebou na drby,tak tu nedělám bordel.... Zkrátka miláčkové!
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2005 06:49
- Nahlásit
Ahojte, krásný víkend že?
Já jsem byla s Giordi na tom soustředku, bylo to skvělé, opravdu výborný, jsem ještě v euforii vyvedly se nám stopičky, obrany, jinak i to počasí, lidi byli suproví, někteří mi i hodně poradili, večer zábava, no škoda, že to bylo jen 3 denní... Áchjo, už se těším na další taková soustředka!
A co vy, jak jste s boxíky prožili tak krásný, slunečný víkend?
|
alli
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2005 07:22
- Nahlásit
My jsme měli tentokrát náročný víkend. V sobotu jsme byli na nácviku na chovný svod dorostu a na zkoušku chovnosti. Kde jsme si potvrdili, že pokud má naše fena složit zkoušku chovnosti, tak budeme muset navštěvovat cvičák - výcvik obrany. No a v neděli jsme byli na NVP Brno ve třídě dorostu, Allis naštěstí ostudu neudělala a získala ocenění:velmi nadějný 1. Po sobotním nácviku jsem měla trochu strach z předvedení, protože tam tedy v kruhu moc pěkně neběhala, táhla, s nosem u země a když se měla postavit před poradkyni chovu, tak ocas mezi nohy a pokrčené zadní nohy, moc se jí nezdálo, když na ni pískala cizí paní. Naštěstí na výstavě to vypadalo úplně jinak, asi zabrala manželova domluva , že když udělá ostudu tak jí nakrájí do salámu .
|
Libka
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2005 08:40
- Nahlásit
Tak my jsme byli s přítelem za našim miminkem......No trošku nám holčička povyrostla a zjistili jsme, že je to pěkný číslo Když jsem tam byli minule, tak všechny štěnda jen spaly, Elišku jsme si vzali ven, ale byla z toho taková hodně vykulená. V sobotu ty prcky vypustili na zahradu, to bylo tóčo. A to naše "mimi" tam lítalo jak splašený, pořád mělo tendenci se z někým rvát, a někoho usměrňovat, tak doufám, že to nebude zkoušet na nás Odjížděli jsme ale se slzou v oku, už se těšim až toho raubíře budu mít doma. Když si ale uvědomím, že konečné rozhodnutí o tom, že si pořídíme pejska padlo v červnu, a od té doby čekám, tak těch 14 dnů už musí utéct jako voda. Akorát jsem zapoměla pozdravovat, ale určitě to příště napravím
|