| Autor |
Zpráva |
Klara a Sara
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2005 22:42
- Nahlásit
Diskuse pro všechny majitele a obdivovatele boxíků
|
iva
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2005 23:25
- Nahlásit
Ahojky! Právě dnes řešíme problém s onemocněním naší milované 9tileté boxeří dámy. Je to fantastický pesan, milovník lidí, výborná ke psům, prostě super holka. Bohužel už má svůj věk a boxeři se moc nedožívají. Bojujeme s nádorovým onemocněním, po půl roce klidu v tom lítáme znovu. Jediné, co mě těší, že fenka viditelně nemá bolesti, je v pohodě a celkem i v kondici. Snad se nám to zase podaří zvládnout. Držte nám pěsti, naše kámoška si to zaslouží.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Led 2005 09:41
- Nahlásit
ČAu Kláro+Sáro! zdraví vás Denisa a Giordi.
Ivo, držíme pěsti - štěstí! Hlavně ať nemá bolesti. Jinak 9 let je krásný věk u boxišů a že posílá ta moje té tvojí - boxeří slintavý hubisko.
|
Klara a Sara
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2005 14:20
- Nahlásit
Čauky Deniso a Giordi,
Co vy tady děláte?
Já to tady objevila náhodou a koukám že tu není žádná diskuse o boxících, no a tak jsem jí musela hned založit.
Jinak jak se máte?
pro ivu,
my taky držíme pěsti určitě to dobře dopadne,já se teď budu opičit ale 9 let je vážně nádhernej věk.
hodně štěstí!!!
|
Denisa
|
# Zasláno: 24 Led 2005 15:10
- Nahlásit
No já taky vlezu všude, víš? Náhodou se tu člověk dozví docela podnětný věci k výcviku třeba. Občas sem mrknu, kdyby tak člověk nemusel makat, ale jen projíždět psí servery, že? No máme se fajn, jen kdyby bylo víc času a líp mi to s Giordi šlo, nějak pořád mi připadá, že v té praktické kynologii tápu, ale snaha je, i když někdy mám chuť se na nějaký cvičení vyprdnout a nechat ji lítat hlavně se psama, ale pak mi to zas nedá a vymýšlím jak s ní dodělat správně ten aport... hm, to víš začátečník s pejsou magorkou... ale šikovnou Ahojte!
|
iva
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2005 08:19
- Nahlásit
Ahojky lidičky! Veterinář nás uklidnil, situace prý není tak hrozná, zatím čekáme a bereme léky, kdyby to nepomohlo, tak by nás čekala operace, asi tak za měsíc. Ale prý je fena ve výborné kondici, že ani na svůj věk nevypadá, takže se nemáme čeho bát. Hurá! A díky za podporu, zase se ozvu.
|
Klara a Sara
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2005 18:11
- Nahlásit
Ahojda holky (Denisa a Giordi)
Jo souhlasim s tebou,taky lezu po celym netu a shánim informace,aby ta moje potvora mě poslouchala a já poslouchala jí
A kolik je vlastně Giordi?Jo taky jsem koukala na vaši galerii (teda doufám že byla vaše-Isabella z ungeltu?)
A máte tam nějaký nový fotečky,že jo?Giordi je vážně krasavice,ta postavička,hmm Kdyby takhle vypadala Sára až bude větší tak bych se vážně vůbec nezlobila
Ty a začátečník?Už to vidim Giordi tě určitě poslouchá jako hodinky
Tak se mějte páček
|
Klara a Sara
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2005 18:14
- Nahlásit
iva
Tak to je super,tak ať vám to vyjde a fenka je zase v pohodě
Tak ještě jednou hodně štěstí!!!
Klára a Sára
|
Klara a Sara
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2005 18:26 - Změnil/a: Klara a Sara
- Nahlásit
[img]\100KM005\PICT0260.JPG[/img]
|
Klara a Sara
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2005 18:28
- Nahlásit
Tak toho si nevšímejte to byl jen můj pokus o vložení fotky.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 27 Led 2005 18:46
- Nahlásit
Ahoj boxerkáři,mám sedmiměsíční boxerku a v současné době řeším několik problémů,s nimiž jak doufám mi pomůžete. Za prvé : Krmím Acanu Junior Large Breed,ale poslední dobou jí nějak nechutná. Ráno se většinou ani nedotkne(pouze čumákem odstrká misku na jiné místo) a večer naopak většinou všechno sežere bez problému. Granule jí máčím a někdy zalévám vývarem s masem. Co s tím? Myslím,že je ještě mladá na to,aby jedla jen jednou denně?? Má 23kg,takže vychrtlá určitě není. Čilá je až moc,takže zdravotní problém v tom asi nebude. Že by prostě jen vyžadovala změnu "značky"?? Další problém tkví v neustálém okusování mého mladšího syna(3roky). Už si připadám jak dozorce,jak ji pořád musím buzerovat,aby mu něco nedělala. Rozhodně to není ve zlém,ale mám obavy do budoucnosti,aby ho nerafla. Dnes ho nechtěně plácla tlapou před obličej,ale naštěstí z toho nic nebylo. Malej to ořval,ji jsem nehubovala-nevěděla by za co. Takže prosím o radu??? Pardon za dlouhý příspěvek
|
iva
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2005 23:36
- Nahlásit
Pro anonym :
Naše boxeří dáma patří k opravdovým dámám , co se jídla týká. Papá decentně a jen dle svých potřeb. Osvědčily se nám granule Chiciopee, nyní jsme na NUtram - jehněčí s rýží, obojí chutná, ale granulky měníme tak 1x za 5-6 měsíců, lépe pak chutnají. I dospělou fenku krmím 2x denně. Naše holka vyrůstala také se synem - byly mu dva roky, když jsme si jí pořídili. Od té doby ho pokládá za kamaráda, společníka her ( dnes jim je téměř 10 a klukovi 13 let). Lady absolvovala výcvik na cvičáku (se starším synem - v začátku výcviku 12 let), kam chodili 3 roky. Získala perfektní poslušnost. Vůči malému jsme jí zpočátku krotili, po roce věku se k němu sama začala chavat navýsost opatrně. Dnes je s ním náramný kamarád, může jí venčit, přitom ho poslechne na přivolání, ale jinak ho nerespektuje - aport, odložení apod.
Asi bych mladou fenku krotila, okřiknout : FUJ, NesMíš! pokud by měla tendenci vyskakovat na děcko, okřiknutí při hrábnutí packou by bylo na místě - pokud je to ihned, fenka pochopí, co němá dělat. Naopak odměňovala bych při milém a opatrném chování. Vzhledem k boxeřímu temperamentu bych rozhodně nenechala malé dítě a dorostenku samotné. Časem se to srovná a vy možná budete bojovat s problémem, jak po právu lehce potrestat syna aniž by ho vaše fenka bránila.
Přeji vám monoho krásných a nezapomenutelných zážitků s boxeří slečnou a dobré zvládnutí hierarchie celé vaší lidsko-psí smečky, neboť to je základ.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 28 Led 2005 10:50
- Nahlásit
Kláře a Sáře: ahoj dnes jsem ti dokonce psala na mujpes Ano, Giordi je Isabella z Ungeltu, je to takovej líbivej typ, díky za pochvalu, zato si s ní užiju co se týče povahy, ona je super, ale všeho má až moc, není to legrace ukočírovat její temperament, je to obtížný, ale na druhou stranu je to paráda, takovej akční pes to se dá využít No a s tím posluocháním, fakt je co pilovat! Blbosti by jí šly, ale když zrovna se máme někde předvést na cvikoši s přesnýma cvikama, tak jsem tam dost za blba a někdy je zas předpisová, no jen někdy... jinak je hodně dominantní co se týče psů, ale zase s většinou je perfektní kamoška anebo s pár vybranýma je totální nepřítel, prostě ve všem ode zdi ke zdi... A je to můj první pes, takže mám co dělat, to mi věř...
Pro paní se 7měs. boxerkou - pokud má ta vaše takový temperament jako naše a tak tvrdou náturu k tomu... tak já v jejích 7 měsících jsem měla co dělat, aby respektovala mě psovodku, že do mě nemá vrážet, vyskakovat, chňapat atd. vše bylo z její veselé, raplovské povahy, dávala tak najevo svou náklonnost, chtěla na sebe upozornit, chtěla si hrát, pracovat a je doteď šíleně zbrklá, opravdu temperamentní, musela jsem ji hodně hodně hodně zklidňovat, jinak bych ji musela umlátit, což by stejně nešlo, fyzický tresty jí byly vždycky šuma fuk, jen upevnit to FUJ, a pak bych ji trochu zklidňovala, ono to pomůže i k tomu dítěti se pak chovat. Naše doteď třeba letí z pokoje do pokoje přitom narazí hlavou do železných futer, ani se nezastaví a pokračuje dál... jsou to temperamentní blázni a je to napsáno i v každým atlase, že: "při své velikosti a temperamentu, veselé povaze, mohou být nechtěně svému okolí nebezpeční..." To můžu potvrdit milion modřinami, dokonce i v obličeji, párkrát mi tekla z nosu červená, párkrát jsem měla monokla... zatím si neumím představit jak to bude s mým dítětem, moje boxerak má rok a půl a do jejích 3 let si dítě pořizovat nechci, takže mám dost času nějak ještě zapracovat na její poslušnosti a vybít její temperament tím správným směrem... Myslím, že ale boxer dítěti může ublížit jen svou neohrabaností a překypujícím tempermentem než zlou vůlí, děti fakt milují všechny co jsem kdy poznala. S jídlem neporadíme, naše žere všechno a má pořád málo. Jen si myslím, že jestli má v 7 měsících ta vaše 23 kg, tak je to až moc a jídlo bych neřešila, ona si vezme co její tělo potřebuje a právě kvůli kloubům a růstu bych to nepřeháněla. Všechny boxerky dospělé co znám, tak mají mezi 23 - 25 kg, podle standardu ostatně, takže máte už v 7 měs. vpodstatě dospěláckou váhu. Ale jestli není papírová, může být větší a mohutnější, takže to pak nevím. Hodně radosti vaší ratolesti s boxerkou.
Ivo, to je dobře, že se vaší seniorce boxeří daří! a že je v tak skvělé kondici!
|
Denisa
|
# Zasláno: 28 Led 2005 10:51
- Nahlásit
TEn předchozí příspěvek je od Denisy
|
ola
|
# Zasláno: 28 Led 2005 18:36
- Nahlásit
Díky všem za rady. Musela jsem se na nad příspěvkem Denisy smát,protože přesně vystihla naši čubinu. Rapl,šílenec a blázen to je přesně ona. Úvod vycházky sestává z obrovských skoků na moji postavičku,poté šklubáním a kousáním vodítka,čímž se prakticky vede sama a následuje čmuchání od rohu k rohu. Snažím se ji cukat za vodítko,řvu jako tygr,aby šla pomalu,ale houby platný. Jediné co pomůže(ovšem s naprostým odporem a znechuceným obličejem feny) je vodítko pod přední packou. Pak jde u nohy jako beránek(jenže ten výraz -dlouho to nevydržím! Jinak čubina je s PP a ta váha mě taky zaráží. Nežere nějak moc(viz. výše) a žebra hravě spočítáš na první pohled,ale má mohutný nohy a hruď,tak nevím. Rozhodně není zkrmená nebo otylá. To by při svém temperamentu ani nepořídila. Pár dotazů ještě na Denisu : Jak probíhá svod atd. a kdy ti začla fenka hárat? Naše boxina je rovněž moje první psice
|
ola
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2005 22:53
- Nahlásit
Ještě jednou ahoj všichni,dala jsem do galerie fotečku naší Feebee(doufám,že jsem vše provedla správně),takže si tu naši uličnici můžete prohlédnout Mějte se fain.
|
Klara a Sara
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2005 21:15
- Nahlásit
Denisa
Jo jo Sára je taky můj první pes,ale myslim že boxera jsem vybrala dobře,i když je to prdlouš,magor a taková stíhačka,furt lítá a skáče po lidech,což je sice hroznej zlozvyk,ale učíme se to odnaučit.Jak popisuješ Giordi ,tak mi to dost silně připomíná Sáru
Asi to budou podobný blázni .A na cvičáku jsem taky často za blázna,vždycky před cvičákem musíme alespoň na dvě hoďky do lesa aby se vyblbla a na lekci byla hodná,ale stejně to moc nepomáhá
A cvičíte na nějakou specializaci třeba záchranařinu,obrany,agility,flyball,stopy...?
A co boxéří tábor,pojedete?Ty už si tam byla co?
Tak se mějte pěkně,ahojky K+S.
|
Denisa
|
# Zasláno: 1 Úno 2005 11:30
- Nahlásit
pro Olu:
mrkla jsem na Feebee, fešanda! S tou váhou, ono taky záleží jaký typ boxera to je. Prý je jich vícero "typů", rozhodně jakože 2 - něm. a ital. a nevím kterej je kterej, ale jedni jsou takoví lehčí, atletičtější, plošší... a druzí spíš buldokovitější, podsaditější, mohutnější... i CHS některý preferujou svý "typy"... na každé výstavě je vidět trochu odlišný typy boxerů a naopak hodně stejný typy. Na svodu jsem právě viděla mladou fenku a myslela si, že to musí být určo pes, ale ta teda byla mega obrovitá oproti mojí chcíplince. No i když teď už se mi ta moje taky spravuje
A svod to probíhá tak, že se pejsci jako v kruhu na výstav s páníkem proběhnou, ukáží se v pohybu, pak se na ně 2, 3 lidi zblízka koukají, pískají na ně hračkama, ukázat zuby musí umět a jinak nic myslím, je dobrý nacvičit si ten pohyb v kruhu, aby neskákala jako koza celou dobu... A pak už jen dostanete papír kam si vše zapisovali...
Hárat moje začala kolem 10. měsíce a teď po roce a půl znovu, teď to má čerstvě za sebou.
pro Kláru:
děláme sportovní cvičákovou kynologii, takže poslušnost, obrana, stopy, hlavně jí jde obrana, na to je expertka jinak bych s ní ráda dělala ještě třeba agility a všechno možný, ale jaksi časově raději dávám přednost jejímu lítání se psíma kamarádama a výletům se psíma kamarádama, myslím, že to ji baví nejvíc chci s ní zkusit bikejoring na jaře a jinak cvičíme takový ty blbosti jakože na tanec se psem a psí kusy, ty jí jdou skvěle. Ještě jsem si říkala, že bych zkusila trochu něco z fresbee, to jo, ale teď hlavně se musíme zaměřit na cvičák, aby tam dotáhla jaksi poslušnost ehm ehm, ona ví moc dobře, ale zkouší dělat hluchou a tupou někdy! Na boxiš tábor se chystáme, i na dva, zatím mám typy na 3 tábory, kde by měli být boxišové v převaze... nebo aspoň se vyskytovat hojně.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2005 18:27
- Nahlásit
pro Denisu :
dívala jsem se na tvoji boxinku a je moc krásná. Tmavá maska-to já mám moc ráda. Ale mám ještě jeden dotaz: jak vylepšit ukazování zubů? Naše čubina má už od štěněte odpor k ukazování zoubků,ikdyž to denně zkusíme aspoň jednou(nechci jí to zošklivit úplně?!). Je mi jasné,že to budeme na svodu potřebovat,takže bych se ráda dozvěděla,jak jí to zpříjemnit?! Možná,kdybych se domluvila s tím, kdo ji bude ty zuby prohlížet,aby si před tím kousl do uzenýho a pak na ni hodně foukal,tak by tu papulu otevřela...
|
Denisa
|
# Zasláno: 2 Úno 2005 08:49
- Nahlásit
Ole:
díky za pochvalu, já to Giordině vyřídím na svod budete potřebovat jen aby ukázala ty přední zoubky, tzn. odhrnout pysky zepředu a v podstatě ukázat skus, tzn. se zavřenou tlamou. Aspoň po nás to tak chtěli. A na výstavě (byli jsme jednou) už samozřejmě chtěli vidět skus, přední zubiska a i otevřenou tlamu a docela dlouho to pan rozhodčí zkoumal, to teda bylo něco... No vydržela to. Jim se nechce, není to, že by byli agresivní, to ne, ale prostě to asi není příjemný... Já mám na to normoš jakože povel, Giordi zuby! Zuby ukaž! a otevřu jí tu tlamu a pysky oddělávám atd., ale jen před tou výstavou jsem to párkrát zkusila. Musí si to nechat líbit, pak jsem jí vždycky dala nakonec pamlsek a chválila jí u toho... Myslím, že se to poddá samo u vás. Jo, ale je to dobrý i na to třeba, v sobotu zrovna si u obran kousla tak, že jí visel horní pysk napíchnutej na horním špičáku, figurant to samozřejmě viděl, už jí tekla krev taky, měla to jak zaječí pysk, tak jsem musela jí to z toho špičáku ztáhnout dolů a taky jsem použila: zuby! zuby Giordi! No ona je magor a kousala by i přesto. Tak jsem jí to sundala, málem se mně udělalo mdlo, krve jak z vola, ale nebyl čas, protože Giordi chtěla pokračovat, takže zase zakusovala parádně a jen figurant pak chudák musel čistit rukáv... ale prej v pohodě, nevadilo mu to, to mu spíš vadí když mu ho Giordi vždycky tak šíleně oslintá
|
ola
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2005 18:42
- Nahlásit
Ahoj všichni,
pro Denisu : z tvých předchozích příspěvků je jasné,že se Giordi důsledně věnuješ (no máš štěstí ,že ještě nemáš děti,tak se nemusíš o svou pozornost dělit) a tak se chci ještě optat (promiň,že se furt dotazuju),ale zajímá mne ta obrana. Teď na cvičáku mi říkali,že bychom už mohli začít s obranou,ale já z toho mám trochu obavy. Nebude pak fenka celá napružená,když před ní syn máchne rukou. Např. když jdeme na procházku a syn vezme klacek nebo mává rukama,tak ona mu jde po rukávu. Ne agresivně,jako hrou,ale pak při cvičení obrany by to mohlo přitvrdit nebo ne? Uvažuju,zda se do toho vůbec pouštět!?
Ještě jeden dotaz pro všechny : čím krmíte ty svoje placatý čumáčky?
|
Denisa
|
# Zasláno: 3 Úno 2005 09:23
- Nahlásit
Ole: kdybych se měla G. věnovat tak, aby jí to fakt stačilo, tak nemůžu chodit do práce , ona je totiž děsně aktivní a hrrr do každé akce, s dítětem malinkým si to moc představit nedovedu, leda že by dítě bylo hodné a furt spalo a spalo...
To o tom cvičáku a dítěti bych spíš napsala tady na stránkách do fóra OBRANA, tak jsou fakt lidi výcvikáři, figuranti, poradí vám. Já si myslím, když beru tu svou šílenkyni, ale ona je fakt extrém na ty obrany a kořistnický pud, to mám potvrzeno z mnoha stran, tak že to nemá nic společnýho s cvičákovou obranou, před ní když člověk pohne (schválně píšu jen pohne) s něčím, tak po tom jde...! Je třeba jí to nedovolit, aby synovi cokoli brala nebo se s ním tvrději o něco prala... Ale prakticky si to v 7 měs. u té své nedovedu představit, po roce už se s ní dalo "komunikovat", ale předtím jakoby nevnímala a mohla bych ji umlátit a nic, nevnímala... jóóó to byly krutý časy. Ale ono se ta snaha přece jen zúročí, teď to třeba neuvidíte, když ji budete vychovávat, ale chce to neustupovat a tvrdá důslednost a jak začne vyspívat, tak se to projeví. Aspoň tolik moje zkušenost. I když je to pořád rapl a blázen, tak už mě dokáže vnímat a respektovat, že teď bude klid, teď bude čekat nehybně než já to a to, teď prostě bude na ten klacek čučet tak dlouho než jí řeknu že si ho může vzít... atd. no pro jiný psy žádnej problém, ale pro mou to bylo před rokem nemyslitelný. A jak to máte se soustředěním? Ta moje byla děsně roztěkaná do roka, teď je to o dost lepší. A s tou obranou na cvičáku, je důležitý aby to byl dobrej figurant, což je pro začátečníka těžký zjistit. A začíná se stejně jen s přetahováním o hadr, rukáv je až po hodně dlouhé době, nemá cenu to uspěchávat... JInak sportovní obranu, kde figurant je vlastně kámoš, kterej dává psovi kousat do kořisti, můžu jen doporučit, G. se u toho bezva vyblne, uspokojí svůj kořistnický pud... Já to fakt dělám pro její a mou zábavu, rozhodně ne aby mě nějak někdy v reálu ubránila, ona miluje všechny lidi, figuranty nejvíc a chce je po obranách jít oblízat k smrti... To není obrana jako u služební kynologie, to je jen hra, "agresivní" je tam pes na ten rukáv a ne na figuranta. Samozřejmě záleží taky jak se to cvičí kde. A taky záleží na psovi. Moje teda miluje figuranty a trhá rukáv. A navíc, psa musíte u obran naučit dokonalé ovladatelnosti, poslušnosti, takže já myslím, že by to pro vás bylo dobrý.
Krmím Purinou Proplan odmala, teď má zátěžovku od PurinyProplanky-Performance a dnes si dovezu FirstMate Maintenance 26, chci zkusit změnu, napřed jí to budu míchat. Prý je u toho daleko menší "odpad", lepší stravitelnost, což mi u Puriny přijde, že bobků je nějak moc, teď mi přijde, že víc vytentí než sežere, což je teda nic moc...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2005 18:48
- Nahlásit
Denise: Ptáš se na pozornost naší Feebee? No,tak to bych se tě nejdřív musela zeptat : pozornost-co to je? Naše čuba zná slovo pozornost snad jen tehdy,když vytahuju z pytle ze Zooobchodu smrdutou krkavici nebo prasečí ocásek,jo, to pak sedí v klidu a je pozorná až moc(to kdyby mi to náhodou upadlo!!). Taky se mi občas zdá,že špatně slyší ,protože jindy super zvládnutý povel sedni atd. jí dělá najednou problém. Mrskne uchem,jakože registruje,ale zadek dolů nejde. Až když syčím jako kobra... Rovněž přivolání nám zatím dělá problém(asi jako chůze na vodítku u nohy nebo povel "lehni" ve sněhu nebo "fuj" když má můj syn v ruce klacík atd. atd....) Ještě se máme co učit. Např. dnes v parku na volno, sem tam ji přivolám spolu se zřetelným sáhnutím do kapsy pro piškot,takže přijde a předsedne přede mne. Vše OK. Po chvíli parta výrostků u lavičky a naše dáma hluchá,slepá! Kluci nevydrží a pomuchlí se s ní. Přivolávám a odcházím-ona se baví v hloučku... Když jsem dost daleko a sednu na bobek,tak se dáma uráčí a přijde. Ačkoliv bych ji vzteky rozsápala,dávám jí piškot,že přišla a sedla. Sice jsem za blba,ale kdybych jí vyčinila,tak příště asi na protest odejde s hošma. No,to je vzhledem k poslušnosti a upoutání pozornosti asi na ukázku.. Doufám,že jak píšeš,tak se to věkem zlepší. Jinak mám opět jeden dotázek:zdá se mi,že jí světlá nosní houba-co s tím? A taky se mi zdá,že má jeden špičák víc ve předu než druhý(tzn. křivá čelist??)- asi ji moc zkoumám!? Jo,jelikož Acanu fakt už moc nechce,tak jsem dnes koupila 3kg pytel Bosh(u nás v obchodě mají bohužel spíš z těch levnějších krmiv). Ale na pondělí jsem si objednala pytel FirstMate,což mi bylo řečeno,že by jí mělo chutnat. Takže uvidíme. Co na tuhle značku říkala Giordi?
|
Klara a Sara
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2005 14:36 - Změnil/a: Klara a Sara
- Nahlásit
Denisa
Ahojky řikáš (píšeš) bikejoring?No to je super,my teďka chceme začít s canicrossem,máme nakoupený šňůry,postroj prostě všechno jenže jako na potvoru začala hárat,potvora Takže až přestane tak vyrazíme,už se těšim,ale budu mít zase nervy,až jí budu učit zatáčet.Ty chceš dělat bikejoring závodně nebo jen tak pro zábavu?
Jak píšeš že by jsi se chtěla věnovat ještě agility atd. tak jsme na tom stejně já bych taky chtěla,ale neni čas Ale na jedný hodině agility jsme dokonce byly
Jo,obrany ty mi taky děláme,ale zatim jen kouše do hadru,kdy začala Giordi kousat do rukávu?
Jinak my taky krmíme proplan ale zatim puppy large breed,Sára je prcek
Na 3 tábory? Ty jo to bude potom Giordi poslouchat jako hodinky,co?Ty se máš taky bych chtěla,aby ta moje obluda tak poslouchala
Tak se mějte hezky a užívejte
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Úno 2005 11:19
- Nahlásit
Ole: no to je přesný! Akorát já bych se svýma zkušenostma na ně obě šla jinak, člověk se učí... s věkem to bude lepší, ta pozornost, ale základ je přivolání a to se jen tak s věkem nezlepší, je na tom třeba dělat, např. Giordi musí ve svém roce a půl chodit v "inkriminovaných" místech na stopovačce... Ostuda ostudná. Jenže na tom nejsme tak, že by vždy poslechla, takže smůla. Já bych ji Feebee dávala taky. Dělají si z nás pr... a to nejde. Je to těžký, ale např. s tím vaším příkladem, já na G. musím tak, že pokud neuposlechne an přivolání, tak si pro ni dojdu, samozřejmě ona malá Feebee by uskočila, takže to chce tu šňůru dlouhou, za tu si ji přitáhnout, resp. přicukat, čapnu ji za kůži na hřbetu a dovleču na místo odkud jsem ji volala, no když už spolupracuje, tak samo pamlsek, hračku nalákat a v nejlepším případě ji dám zase volno a pak přivolám a měla by přijít za velké mé pochvaly už sama... ale nevím jeslti by to na tu vaši nebylo moc, je ještě mladá a taky nevím jeslti je tvrďas spíš nebo citlivka?! To chce vyzkoušet a právě dozrát - Vy i pes, tak jako já (možná, snad) a že už vím jak na tu moji, co na ni bude asi platit, jenže s druhým psem se to můžu učit znovu, že!
Světlejší nosní houba může být přes zimní období, G. to taky má, může se dávat na podporu biotin, mořská řasa, ale na jaře se sluníčkem to zas odezní, má to tak plno psů...
S těmi špičáky nevím, u boxišů to bývá, hlavně u bezpapíráků, ale co s tím to netuším... jestli je to jen málo, tak je to jen vada na kráse a jinak nic, max. bude ještě srandovnější než obvykle boxer je
FirstMate bohužel u nás neměli, tak má zatím Proplanku, ale doobjednávám ho, takže ještě nevím, ale prý psům fakt hodně chutná... Bosh měla jako mimino u chovatelky, to je dobrý krmivo myslím, že dostačující.
Klára: my bikejoring jen pro zábavu, kdepak závody! a s placatou tlamou bychom toho tolik stejně neujely, přece jen nestačí s dechem nějakým ohařům a spol. ... a ten širokej hrudník, to vidím když lítá s rhod. ridgebackama nebo loveckejma, tak ti boxiši jsou spíš na krátký trasy a na ty obrany a poskakování... no ale náhodou v Brně v květnu jdeme na coursing!!! a myslím, že ji to bude náramně bavit, ale zase jen tak jakože sranda! nemůžeme se poměřovat s chrty nebo RR!
Giordi začala s rukávem až po roce, sice jí ho strkali dřív, že dobře kouše, ale na rady druhých jsem to nechtěla uspěchat, takže až po roce... No a na 3 tábory právě jet nemůžu, musím si vybrat, minule jsme byli na 2 a bylo to dobrý, ono by mezi nima měla být pauza, aby si psi odpočinuli a měli chuť zas do práce. cha cha, jenže min. rok mi říkali, že každej pes má po týdnu táboru plný zuby a že je utahanej a že je nemáme nechat běhat, jen cvičit a stopovat a kousat a když se dověděli, že G. má už 1 tábor za sebou v tom měsíci a je na druhým a lítá si i mimo cvičení,tak mě sprdávali, ale pak pochopili když na konci tábora byla G. čerstvá a furt plná zájmu a měla tam přezdívku gumítek jak furt skákala jak na pérech... hm, tak to mám doma
|
ola
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2005 18:17
- Nahlásit
Denise : V neděli jsem s tou naší opicí byla na cvičáku. Zatímco ostatní psi jsou s psovodem u nohy, max. táhnou,tak ta naše obludice skáče jak gumák,snaží se mi servat rukavici případně oblíznout nos... No klasika. Ovšem při nácviku přivolání jsem ji nepoznávala-druhý psovod ji držel za obojek a já couvala a přivolávala a musím říct,že ke mně letěla jak střela. Cvičitel nás chválil ! Aport jí teď moc nebere,vyletí,ale míček se sněhem do papule moc vzít nehodlá.. Jo, dnes zkouším FirstMate a docela jí to chutná-tzn. sezobala i suché!!(Chci ji převést z máčeného na suché-aby do budoucna neměla zubní kámen?!) A ještě poznámečka:na cvičák dorazil pán s boxerem a ten pesánek měl přes 45g!! Takovou kouli jsem viděla poprvé. Bylo mu osm let,vypadal zachovale,ale ten bůček po těle...
|
Denisa
|
# Zasláno: 8 Úno 2005 11:45
- Nahlásit
ole: no to je opravdu klasika, ale to neva, když to zvládnete, tak pak aspoň bude mít u poslušnosti radostný projev a co odložení??? to je u nás furt problém, jiní psi zalehnou, jsou rádi, že mají pokoj chvilku, ale s tou mojí šijou všichni čerti a s odložením bojujeme, no po chvilkách to už jde, pochopila, že musí, ale na žádnou zkoušku to odložení ještě není...
Tak ať jí ten FM chutná, labužnici!
Včera jsem se dověděla smutnou zprávu, sestřička té mé umřela, tenkrát jsem se rozhodovala mezi ní a Giordinou, jo život je pes!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2005 18:39
- Nahlásit
Pro Denisu : O odložení u nás zatím nemůže být ani řeč! Čuba si odmítá na sněhu lehnout,když ji "přeperu" tak leží na zádech (opět jsem na cvičišti za blba a kašle na povely. Co mne však překvapilo,že jsem s ní trénovala aport s tím,že musí zůstat sedět,když hodím a vyrazit až na můj povel, a to pochopila takřka ihned. Nebude hloupá,jen zkouší co panička vydrží. Taky se mi zdá,že nějaký drill na ni neplatí. Dokonce mi připadá,že když si ji třeba při povelu "k noze" stáčím rukama do sedu u levé nohy,tak ona si musí sednout aspoň kousek šikmo.. To opravování jí evidentně leze na nervy. Poradíš mi něco na tahání na vodítku? Chvíli jde celkem slušně, ale jen vidí hromadu ze sněhu(očuranou) tak rve jako kůň!? Na radu jsem zkoušela obojek těsně za uši,jde sice dobře,ale vypadá hrozně-tvrdá jako veka a procházka ji nebaví. Pokud to jde, pouštím ji na volno,takže vylítat se může,ale na vodítku si hraje na tahouna. Co s tím? Jo, a s papáním opět stávkujeme,ráno sezobala půl dávky a zbytek nechala. Teď dostala novou dávku a znechuceně to tam žoudá. Ovšem tentokrát vytrvám,dokud nebude baštit suché granule s potěšením a chutí. Bude to kdo z koho!
|
nadik
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2005 07:58
- Nahlásit
Ahoj všichni, prima diskuse o boxících. Jelikož si chceme co nevidět malinkého pořídit, hltám všechny zkušenosti, které kdo pustí do éteru.
Ráda bych, aby mi někdo poradil. Máme 5 ti letého čivaváka Frediho. Pro boxera jsme již rozhodnuti na 100%. (Zkušenosti s temperamantem máme po našem dobrmánkovi Ertexovi). Ale nikdy jsme neměli více psů najednou. Takže z jiných diskusí už jakžtakž vím, jak zvládnout dva psy (později k nim přibude ještě jeden čivavák). Ale teď k tomu boxíkovi. Chtěli jsme štěně psa, tmavého žíhaného co nemladšího (to aby ten váhový rozdíl mezi oběma pejsky nebyl pro začátek tak velký).
Ale jak už to bývá, všechno úplně jinak. Víme o volné fence. Viděla jsem prozatím jen fotku na www, měla by být světlá s černou maskou. Ale je jí už 6 měsíců a prý cca 23 kg. Nabízí se nám z chovné stanice ORION CHOV z Libhoště u Nového Jičína.
Můžete mi někdo dát o této stanici reference? (pan Kiss jistě promine, že se chci ujistit z více stran)
Prozatím nevím nic o zdravotním stavu fenky, tak ještě prosím zopakujte na co si mám dát pozor.
A opravdu nevím, nejsme rozhodnuti. Obavy mám z její velikosti oproti čivavce, kvůli zvykání na sebe. Aby si ji Freduška mohl usměrnit, asi by bylo lepší opravdu 8 týdenní štěně, ne? Prosím o Váš názor, co s tím.
Všichni jsme moc natěšení, jeli bychom okamžitě pro tu 6 měsíční, ale pejska nepořizuje člověk na rok, beru ohled taky na našeho Fredušku, aby kamaráda měl, ale aby si s ním mohl udělat pejskovský pořádek. Takže teď řešíme velké dilema, každá rada drahá.
Promiňte za ten dlouhý příspěvek, já když se rozepíšu.
|
Denisa
|
# Zasláno: 15 Úno 2005 08:52
- Nahlásit
Ahoj Nadik, já jsem ti psala na mujpes, že zrovna ta moje malý psiska nemusí, resp. je tak divoká, že by je zmasakrovala, ona si nějak s malýma neumí hrát, není vůbec něžná, nejlíp si vyhraje s obropsama, její styl hry je dost drsnej, ona je to taková drsňačka co se týče všeho. Takové se vám dostat, tak je s čívou ámen. A v jejím půl roce kdy byla jak neřízená střela a měla problém vůbec vnímat, no to si nedovedu představit. Ale ona je spíš extrém, však víš, Markét má malý psy a k tomu boxiše a v pohodě, ale taky ti radila KLIDNĚJŠÍ boxerku. Chtělo by to vědět, jak se tamta bude chovat k malým a taky proč ji dávají pryč?! Jinak tu stanici znám jen podle jména, jinak bohužel ne. Já bych se na ni jela podívat i s čívou a na neutrální půdě je vypustila seznámit, jestli by to byl půlroční prdloch s velmi rozvinutým kořistnickým pudem a hodně temperamentní, tak bych do toho nešla. Pokud by byla spíš klidnější, žádnej nerv atd., tak super, proč ne. Samozřejmě, že byste si ji vychovali k obrazu svýmu, ale mít něco tak bojovnýho a dravýho jako já, tak proč si od začátku zadělávat na problémy. Taky jsem se rozepsala. Hodně zdaru při výběru!
Ole: máme už taky FM, Giordi baští až jí granule od huby lítají, hlavně aby se po nich trochu nabušila, byla zas 2 dny na dietě )sežrala cosi) a je jak chcípáček. S tím taháním, taky jsem měla ten problém, a spousta lidí taky, mně se osvědčilo normálka povel pomalu anebo ani nic neříkám a když táhne, tak řádně cuknu, ale fakt cuk! a pak povolím, když to nepomáhalo, tak jsem zastavila, dala sedni, no pakárna a můžu říct, že toto fakt odeznělo s věkem, do toho roku, jsem jí mohla cuknout, že letěla vzduchem a prdlačky, okamžitě vyrazila znovu, ale tím právě jak jsem psala, že pak po tom roce mě začala konečně vnímat, tak teď už nemá tu potřebu všude se mnou smýkat... akorát teda když jdeme do výběhů, kde čeká kámoše, na urč. známý místa srazů, tak to si taky zatáhne, ale to se taky zároveň tak třepe po celým těle nedočkavostí, že to prostě neřeším, má holt radost velikou
|