| Autor |
Zpráva |
Martina
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2005 13:53 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit
Máme fenku boloňáka, pro mnohé tady na diskusi jsem zjistila, že to není pes, ale "gaučák". Tak to ani moc nezmiňuju, ale jsme z ní všichni poprděný, jako každý zë svého pejsánka. Je to naše sluníčko, 9 měsíců. To víš, líbí se mi jiní pejsánci, např. boxer , bern. salašnický, výmar, setr atd. atd. Ale do našich panelákových a prostorových podmínek jsme vybrali boloňáčka. Ale říkám, až vyhraju, koupíme barák s pořádnou zahradou a to bude čoro moro Jen teda nevím kdy vyhraju? Ale jednou to přijde. Teď jsem vyhrála tisícovku, tak že by první vlaštovky ????
|
Denisa
|
# Zasláno: 5 Kvě 2005 14:18
- Nahlásit
Martino, boxer je taky "gaučák", víš jak Giordina okupuje náš gauč? Každý večer! Ale já vím jak jsi to myslela. No já si zas vážím těch co ví na co mají podmínky a na co se taky cítí! Neříkám, že třeba setr by nemohl být šťastnej v paneláku, když by za ním měl louku, pole a člověk by se mu denně několik hodin věnoval a nechal ho lítal podle libosti... ale některý psi už chtějí specifický podmínky držení! Jinak boxera do paneláku klidně! A boloňáčci jsou príma jako každej pes!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2005 14:27
- Nahlásit
Pro Martinu :
Já patřím k těm,kteří ačkoli mají radši velký psiska,tak rozhodně nezatracují psíky malé. Zrovna tuhle jsem pro bratránkovo děvče hledala boloňáčka pro maminku. Jsou to moc hezký bělounký kuličky. Určitě nehraje roli velikost! Jinak přeju hodně štěstí a dobrou volbu "vyhrávacích" čísel,aby byl dům,zahrada,maxipsiska...
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2005 14:30
- Nahlásit
Denisa
ola
Ani nevíte jakou jste mi udělali radost
|
Denisa
|
# Zasláno: 5 Kvě 2005 14:37
- Nahlásit
No však Martino, jestli nemáš tady na diskuzi partnery-boloňkáře, tak se klidně vetři mezi boxerkáře myslím,že tady není žádnej "rasista" psí... akorát třeba nepokecáš o obranách, stopách nebo tak, ale o NEposlušnosti určitě jo!
Jinak dnes to v práci balím a ven se psiskem valím! Ahojte!
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2005 08:51
- Nahlásit
Tak jsme včera byli u veta pro to potvrzení pro chovatelku. Hned jsme mu řekli že už máme vybranou chovnou stanici a že se v sobotu jedeme podívat. No a nakonce jsme se shodli že on CHS Z Ungeltu velmi dobře zná i paní chovatelku. A říkal že jsme si vybrali dobře. Tak už jste Deniso dva kdo mi to doporučil, takže tentokrát to snad opravdu vyjde. Taky říkal že je velice nepravděpodobný že by nás něco takovýho potkalo znovu (musim zaklepat). Jinak jdu chovat rybičky.
Martina
Boloňáci jsou suber. Sousedi ho mají a i já když jsem vybírala plemeno tak jsem o něm přemýšlela.
Jo a Kessi nebyla gaučák ale rovnou postelák, a náš nový pes bude určitě to samý
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2005 09:03
- Nahlásit
Denisa
Díky, díky, myslela jsem, že mě sprdnete, že se sem cpu.
Máš pravdu, že obrany, stopy, pouštěčky apod. mi nic neříkají, ale prostě to čtu, co kdyby někdy náhodou
Ala
Jo jo, "postelák", to je ten pravý výraz. U nás je to taky tak.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2005 09:16
- Nahlásit
Alo : Moc ti fandím,aby tě instinkt vedl k tomu nej... chlapíkovi z vrhu. Pak dej určitě vědět,který to vyhrál,abychom ho okoukli. Určitě se už nemůžeš dočkat?! Když si vzpomenu,jak jsem byla vydřená,když jsme se jeli dívat na FeeBee,tak je mi to jasný. A to jsme za ní jeli cca tři hodiny cesty autem-jak se mi v autě dělá špatně,tak tenkrát vůbec ne... Taky jsem omrkla v Ungeltu vrhy a rodiče atd. Zrovna tahle mamina Z Ungeltu se mi moc líbila(ikdyž máme zlaťačku a vždycky jsme ji chtěli,tak druhej boxiš by byl zaručeně žíhanec) Držím vám moc pěsti,aby všechno klaplo.
Martina : Boloňáci dokážou být asi taky pěkní draci,co? Sousedi mají pejska boloňáčka a já si pořád myslela,že je to mladík a ono už mu je sedm. Vůbec to na něm není poznat. Je to bělouš-fešák a čilej jako čert! Ovšem výchova a výcvik mu zrovna nic moc neříká!
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2005 10:12
- Nahlásit
ola
Těšim se a jak. Hned v pondělí vám napíšu jak jsme dopadli. Jestli před přítelem praskne kolik ty štěnda opravdu stojí tak mi asi požene těch 150 km před autem Ale ono to nějak dopadne.
Martina
U nás to s tim postelákem chvíli trvalo, protože máme postele dost vysoký a psina tam nevyskočila, ale jak se to naučila tak tam spala celou noc. Přítel se tada občas pokoušel jí odnest na pelech, že prý se do postele se psem nevejde, ale nakonec to vzdal a v noci se spolu pěkně tulili.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2005 10:18
- Nahlásit
Ala
Předpokládám, že sem na diskusi Tvůj přítel nechodí, můžeš napsat kolik budou stát a kolik jsi mu řekla? Možná je to blbej dotaz, tak kdyžtak nepiš.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2005 10:25
- Nahlásit
Když jsem manželovi před pořízením Fee řekla,kolik tak stojí boxiš s PP,tak striktně oznámil,že přes jeho mrtvolu. No a vidíš-žije. A to jsem původně měla vyjednaný štěně od známého jen za 8,000,-,jenže to nevyšlo(měl psy a já chtěla čubu),takže jsem se dostala s cenou ještě výš!!! Ale jelikož jsem "ukecená jako politik",tak jsem mu to dokázala vtlačit do hlavy,že to jako ani není tak moc-s PP,kvalita,zdraví... Prostě kecičky naší babičky,aby to přežil! A nakonec je rád!
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2005 10:31
- Nahlásit
Budou stát 12000, řekla jsem mu že 9000. Za předchozí fenku jsme dali 7500 a koulel očima. Ale těch 9 tis kousnul docela dobře.
Myslíš že je to hodně? Já co jsem už při prvním štěněti obvolávala chovatele tak se to kolem téhle ceny pohybovalo. Navíc tyhle štěňoulkové jsou ze zahran. krytí a to se taky promítne v ceně.
|
Denisa
|
# Zasláno: 6 Kvě 2005 10:44
- Nahlásit
Ahojte,
ty ceny se pohybují od těch 10 do 15. 12 je ještě v pohodě docela.
Olo, všimla jsem si, že jsme na tom stejně věkově akorát já mám oproti tobě asi zastydlou pubertu ještě! nebo jsem jen trochu opožděnější...
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2005 11:35
- Nahlásit
Ala
To jsi udělala dobře, lepší připlatit a máš jakousi jistotu, i když stát se může všelicos. Jenom Ti poradím z vlastní zkušenosti, až se Tě někdo zeptá "á kolik jste za pejska dali", tak aby z tebe hned nevypadlo že 12, to bys před přítelem už asi nevysvětlila a možná by tě hnal těch 150 km tam a ještě zpátky
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2005 12:14
- Nahlásit
Martina
Já myslim že časem mu to možná řeknu. Když se mi nědko ptá z rodiny tak bych musela ubírat i kdyby stál 5 tis. Napříkl. babičkám jsme museli říct že ten předchozí stál 2500 a to bys koukala jaký bylo tóčo. Vy blázni tolik peněz za psa. Jen kdyby tušili..
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2005 12:19
- Nahlásit
Ala
To je normálka, to mi připomělo moji babičku. My jsme dali za fenku 7 tisíc, je taky s PP. Když se babča zeptala kolik stála, tak jí říkám "sedm", a ona mi na to řekla "Ježíííši, sedm set za tak malýho psa". Ještě teď se válím smíchy, když si na to vzpomenu.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2005 12:33
- Nahlásit
Martina
Jo to je přesně ono. Rodičové jsou v pohodě, jsou to naše prašuje tak jim je to jedno. Ale babičky to je přesně tak jak píšeš. U babičky ve vsi má nějaká paní CHS yoršírů, když jsme se o tom bavili a já řekla že 10 tis. za to štěně je normálka tak řekla že snad žádný člověk nemůže utratiz za psa 10 tis. A ještě za tak malinkatýho.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Kvě 2005 14:00
- Nahlásit
Tak koukám,že všechny babičky mají ulehčenej život a klidnej spánek,když jim nakecáme "naše lidový ceny"! U nás to bylo totéž. A to kdybych řekla kolik nechám u veta,tak je to poslední věc,kterou by slyšela babča za živa! Můj bratranec si koupil rhodéskýho ridgebecka (ještě když to nebyl takovej boom jako je teď) a za čubu s PP dal 30.000,- Kč. To se muselo v rodině před členama staršíma 50ti let úplně tajit,protože by hrozil infarkt!! Ale Alo nemusíš mít špatný svědomí,je vidět,že ještě nejsi vdaná,protože pak si celkem zvykneš u některých věcí uvádět poloviční cenu rovnou...
Denis,taky mne napadlo,když jsem koukla na tvůj věk,že jsme stejně staré(teda mladé) Jenže já si připadám jako stařena,když už mám doma dva chlapy (7 a 3). Ale fakt je,že mi ještě často někdo říká "slečno.."
|
ola
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2005 14:04
- Nahlásit
Slečna se sklerózou jsem já.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2005 14:31
- Nahlásit
ola
pak si celkem zvykneš u některých věcí uvádět poloviční cenu rovnou
Jsem taky vdaná, mám dvě holky (12 a 8), takže moje řeč
|
ola
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2005 17:10
- Nahlásit
Pro Ivu :
Ahoj Ivo(dlouho jsi nepsala?!),tak jak se daří vaší boxerce? Doufám,že zdravíčko se v rámci možností zlepšilo? A mám jeden dotaz- jak funguje soužití boxíka s čivavou(dokonce dvěma?)? Není pro ty maličké boxerka nebezpečná? Jasně,že už je ve věku,kdy je "možná" usedlejší,ale stejně... Taky jsem jednu dobu uvažovala o malým psisku k boxerce,ale nedokážu si to dost dobře představit?!
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2005 07:27
- Nahlásit
Ahoj všichni,
tak v sobotu jsme si byli vybírat toho našeho novýho buclíka. Kdyby jste to tam viděli. Devět bobíků a jeden hezčí než druhý. NO, vlastně jsme si moc nevybírali, už byl volný jen jeden pejsek - MIRCO z Ungeltu. Tak se na něj kdyžtak podívejte. Když jsem si prohlížela jejich fotky než jsme tam jeli tak se mi tenhle líbil nejvíc. A 3. 6. si pro něj jedem. Už aby to bylo.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2005 08:26
- Nahlásit
Ala
Tak Mirco je super Fakt je asi nejhezčí, nebo je tak strašně fotogenickej Je mi jasný, že už se nemůžeš dočkat. Ale nebóóój to uteče jako voda a už budeš mít tlamičku doma
|
Denisa
|
# Zasláno: 9 Kvě 2005 08:33
- Nahlásit
Mně se taky Mirco moc líbí, já jsem spíš na ty bez bílých skrvn na ksichtíku, je krásnej (ale ostatní taky samozřejmě)
A jak mu budete říkat? Miro? A nechala jsi pí. chovatelku pozdravovat? Viděla jsi tam zlatou boxerku s kupírovanýma ušiskama? To byla Giordinina maminka.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2005 08:41
- Nahlásit
[b]Denisa[/b
Na to pozdravování jsem nějak pozapoměla. ale pojedem si pro něj za měsíc tak to už snad nezapomenu. Byla jsem totiž celá divá když jsem to tam viděla. Viděli jsme všechny feny i tu Giordinky mamku, všechny jsou krásný.
O jeho jméno u nás zatim vedeme boje
|
ola
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2005 08:54
- Nahlásit
Pro Alu:
Tak sláva! Moc jsem na tebe myslela. Zrovna tenhle pejsek se mi z těch žíhadel líbil nejvíc! Ovšem jméno bych mu asi trochu pozměnila. Mirco zní tak nějak "slovensky"(nic proti Slovákům)?! Myslím,že fenečky už byly taky zadaný(?),takže to mají docela dobře rozebraný na to,že jich bylo devět! Jedete si pro něj 3.6.? Tak to je super,vždyť to je už za pár... Tak nám sem nahoď nějaký jména,o který s přítelem bojujete,ať jsme v obraze..
|
Denisa
|
# Zasláno: 9 Kvě 2005 09:00
- Nahlásit
Jo, Alo, chápu, že jste měli úplně jiný myšlenky než pozdravovat... Jo, a taky chci vědět o jaký jména bojujete!!! Já vybírala sama a strašně mě to bavilo a zároveň štvalo. Tak napiš!
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2005 09:21
- Nahlásit
Takže: Mirco to určitě nebude. Přítel chce Maxe, ale to ne proto že by se mu jméno Max líbilo, ale protože tak pojmenovala známá syna a už vidim jak budeme volat na psa stejně jako oni na dítě. to by asi nepřežili.
Další jméno který by chtěl je Mike. Ale to nevim. Mě by se líbilo spíš něco jako Rick, Nero, Dutch, Nick. A víc nevim.
Tak "baby" raďte!!!
|
Denisa
|
# Zasláno: 9 Kvě 2005 10:20
- Nahlásit
Hm, no Max je každej druhej pes MIke se mi zdá takový nevýrazný, to se blbě řve a nezní to. Ty tvoje tipy jsou dobrý Rick, Dutch se mi líbí Ale není dutch v angl. kačer nebo kačena nebo něco takovýho, ale tak to je fuk, zní to dobře. Jůůů, tak vybírejte! Třeba přijdete ještě na jiný!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2005 10:35
- Nahlásit
Já bych se asi snažila zůstat u písmene M,ale ono je to celkem jedno,protože to vybraný jméno bude to nej... Třeba Denis,tobě se ani nedivím,že jsi Giordi přejmenovala,protože Isabella mi přece jen k šílený boxeřici až moc nesedí,co? U naší FeeBee je to celkem dobrý (fee-ang.poplatek,bee-včela, tudíž něco jako placená včela ) Lítá spíš jako prdlá včela... Alo, koukni na www.mujpes.cz (jména) nebo www.kennels.cz/psijmena a třeba tam něco najdete?!
|