| Autor |
Zpráva |
Pajus
|
# Zasláno: 25 Říj 2005 12:25
- Nahlásit
No tak to je slášný...to já mám spíš u našich stop problém s tím že stopu našlápnu a když je krátká trává tak mám pak problém kolikrát najít i ten blbej začátek...samozřejmě dávám si tam klacík (moje slíbená cedulka ještě nebyla udělána), ale kolikrát nevidím ani ten...tak´že v mém případě kolikrtá chudák pes
Chtěla bych zkusit udělat stopu naší jezevčici, ta je po jídle jak zblázněná a myslím si že by jí to mohlo jít skvěle...jen škoda že jsem si jí nevzala do parády já od mala - je to totiž pes sestry ale teď už u nás zůstane
|
ola
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 12:57
- Nahlásit
Ala
Tak to u nás to většinou jsou dětičky-narušitelé. Když ťapu stopu a soustředěná kladu pamlsky,tak ve 3/4 nášlapu se mi za zády přikrade malej Jakub a :"Mami dej mi vysmrkat!" To by mě vždycky čert vzal... Stopa pošlapaná a ještě se diví,že má maminka blbý řeči!
No, jinak jsem zvědavá,co dnes bude za výstavu na zahrádce?! Jo a ke granulím-už jsem najela na ten Nutro Choice a musím říct,že FeeBee má krásnou,lesklou srst a je tak hlaďoučká,jako nikdy nebyla. Bobany jsou celkem OK (barva podezřele žlutá?!). Tuhle měla trochu řídko,ale to bych možná mohla přičíst těm sušeným hnusotkám-plícím atd. Uvidíme,včera jsem jí ovařila králičí hlavu a přidala masko a vývar a to se panečku jen zaprášilo! A víte na co jsme stopovaly na cvičáku? Na olomoucký syrečky... Hned jsem to všem oznámila,aby si nemysleli,když k nim zafouká ode mne vítr,že jsem se nacpala hrachový kaše a ....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Říj 2005 13:09
- Nahlásit
Ahoj. Zaujala mě ta stopa, jak se to učí? Co mám dělat? Karla
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 13:09
- Nahlásit
ola
tady v kanclu jsou všichni docela zvědavý čemu se pořád směju. Ale víš že mě to s těma syrečkama napadlo taky. Rocky se po nich může utlouct.
|
Pajus
|
# Zasláno: 25 Říj 2005 13:10
- Nahlásit
Ola, já stopuju na točený salám, ale o syrečkách jsem už několikrát uvažovala (ikdyž aby ten jejich pach nepřebyl úplně mojí pachovou stopu :biglol . Teď už jsou naše stopy mnohem lepší, ale dřív to byla hrůza. Moc jí to nebavilo a často zvedala hlavu a začala se rozhlížet...teď už konečně zájem má. Tak asi u točeňáku zůstaneme...
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 13:14
- Nahlásit
Anonymní-Karla
Mě docela zaujal tenhle článek. Hlavně je to tam psaný docela srozumitelně. Tohle je jen úvod, pod článkem jsou odkazy na pokračování http://www.hafbezobav.cz/view.php?cisloclanku=2005031902
|
ola
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 13:14
- Nahlásit
Taky jsem se ptala výcvikáře,že když ji teď učím na syrečky, tak abych si pak nemusela 3/4 roku nemýt nohy... To jsem začínala na Nivu (ale to nebylo stále to pravý)!
Pajus
Taky mi zvedá hlavu a ten zájem není ještě nic extra. Letí rogalo a ona si čumí....
|
Pajus
|
# Zasláno: 25 Říj 2005 13:19
- Nahlásit
Anonymní-Karlo, jde o to že si vyhlédneš vhodný terén...nejlépe louka (je dobrý když ta tráva není úplně kraťoučká-teda alespoň pro nás) a taky by se na té louce nemělo pohybovat moc lidí to by si pesana mohla pěkně zmást...
Uděláš si nášlap (nějak si ho klackem nebo cedulkou označ) tím že budeš přešlapovat na jednom místě a pak tam necháš pamlsek a potom už vyjdeš a to tak že se ze začátku dává co krok to pamlsek. Kroky dělej tak aby vcelku navazovala, šlápni a trochu sjeď botou zpátky a do místa kde byla špička dej pamlsek. Ze začátku se stopa moc dlouhá nedělá a na konci stopy se zanechává buď nějaký předmět, nebo hračka a nebo pytlík (krabička) s pamlsky a samozřejmě velká pochvala!!! Se zaleháním předmětů ti moc neporadím, protože Tina mi zatím ani nepochopila že na konci stopy u té krabičky má zalehnouzt bez mého povelu
V pokročilejším stadiu se samozdřejmě dělají stopy různých druhů, s jedním lome, s dvěma, účko a podobně.
Samozdřejmě jestli jsem něco zapomněla nebo napsala špatně, tak mě holky opravte!
Ale myslím že Denisa ti poradí asi úplně najlíp...to už je takovej profík!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Říj 2005 13:23
- Nahlásit
To mě zaujalo, holky moc děkuju. Karla
|
Pajus
|
# Zasláno: 25 Říj 2005 13:23
- Nahlásit
Ola tak to je přesný. Ze začátku ze nás výcvikář ke kterýmu jsem se přidala nemohl. Tina ušla tři kroky a už si koukala po něčem zajímavějším...no hrůza.
Pak mi poradil ať zkusím stopu fakt pořádně prošlapat a to tak že jsem dělala krok vedle druhýho (nevím jak to napsat, vypadalo to asi tak: //////, prostě jsem to šlapala na plocho) a musím uznat že její zájem se opravdu zlepšil a začala se soustředit daleko víc. teď už zase šlapu normálne po kroce a zatím taky dobrý, tak doufám že tu stopu časem zmáknem abych mohla jít na ty záchranářský zkoušky a nedělala v brigádě ostudu
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 13:59
- Nahlásit
Tak zatímco jsem byla na dlouhém obědě se šéfíkama, tak vy tu probíráte stopičky, to je fajn, už to chci delší dobu zkusit a nějak se do toho ne a ne vrhnout. Spíš furt řešim co udělám se psem když pudu našlápnout stopu, kam ho v tu chvíli dám. Moc se mi nechce ho nechat někde přivázanýho. A nebo teď se možná zeptám blbě, ale může on na mně vidět co dělám když jdu našlapovat? Co prostě s tim psem uděláte když jdete našlapovat a nemáte nikoho po ruce?
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 14:08
- Nahlásit
Vcelka
Já jsem ho nechala přivázanýho pod mezí takže na mě neviděl. Ale jak jsem psala byla jsem u babči na vsi, takže tam nechodí vůbec žádný lidi.
Teď to chci jít zkusit u nás. Máme tu takovou louku co se docela hodí. A je to tak 5 minut. Takže psa nechám asi doma a pak se pro něj vrátim. Taky by se mi nechtělo nechat ho uvázanýho někde kde chodí lidi.
|
Pajus
|
# Zasláno: 25 Říj 2005 16:26
- Nahlásit
tak já klasicky někde Tinu uvážu a jdu šlapat. Ona je naprosto v klidu a čeká až si pro ní zase dojdu...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2005 18:28
- Nahlásit
Vcelka
Ve tvém předchozím příspěvku zcela poznávám naši zahrádku?! Trávník (ehm,ehm ojedinělé nažloutlé trsy), v němž uprostřed zeje cca 40x40 díra a v ní pietně položená gumová slepička, pár vytahaných ohlodaných polínek, okrasné stromky většinou v bonsaj úpravě a mulčovací kůra roznosená do všech možných i nemožných koutků zahrady. Jediné, co má hezký a dobře viditelný tvar, jsou Feebeenčiny hromady ho..., jež jsou zásadně esteticky umístěny co nejblíž u plotu,aby kolemjdoucí dobře viděli,že ty nový granule FeeBeence opravdu, ale opravdu nepůsobí trávící problémy....
|
Pajus
|
# Zasláno: 25 Říj 2005 19:27
- Nahlásit
Tak jsem se asi přd hodinou vrátila ze stopiček na které jsme šly ještě s jednou zmámou co má asi o dva měsíce mladšího boxeřího pesana. Stopa se nám dnes povedla a pak se ty naši draci mohli pořádně vyřádit a že jim to trvalo . Tina mu sebrala peška a začala se s ním honit, což jí děsně baví a hlavně ví že on při jeho váhové kategorii jí dlouho nestačí...takže jsme konečně jednou neprohnaly zajíce ale boxeřího kámoše
|
ola
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2005 08:15
- Nahlásit
Libka
Teda ta fotka, kde sedí Eliška s Denisem se svorně namířeným pohledem je super. Opakuji, že Eliška je nádherná. Napiš zase nějaký novinky?!
|
Libka
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2005 09:05
- Nahlásit
ola
V pondělí jsem začala chodit do práce, takže jsem ráda, že si přečtu vaše příspěvky, jinak jsem v jednom velkym kolotoči....V práci máme celkem fofr, takže i když jsem celý den on-line, tak kolikrát se na internet ani nedostanu. V pondělí a v úterý byla s Eliškou ještě doma moje drahá polovička, takže zatím žádné velké škody, akorát třeba když je tu 2-3 hodiny sama tak likviduje koberec, ale s tím jsme počítali. Mám problém s krmením, chovatelka krmila Boschem, tak jsem to nechtěla měnit, ale má dost řídký hovínka, až skoro chvílema průjem, tak řešim co zkusit, a jestli, když ten bosch není o.k., tak jestli mám na to nový krmení najet rovnou, nebo jestli jí to mám postupně míchat. Jinak dneska tu bude trošku delší dobu, tak jsem zvědavá jak to zvládne.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2005 09:38
- Nahlásit
Libka
Naše FeeBee nemá problémy při přechodech na jiný granule, ať už přejdu rychle nebo postupně přidávám. U malýho štěnda bych asi radši postupně přimíchávala nový do starých. Pokud má po Boschi řídko, tak je lepší to změnit.
Jinak já se v práci taky dostanu na net jen když je šéf pryč (což je právě teď), jinak občas jedním očkem přečtu...
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2005 10:05
- Nahlásit
Řiká se že by se při změně granulí měli přimíchat postupně nový do starých, že by to mělo trvat aspoň týden nebo 14 dní kdy napřed dáváš víc těch starých a pak zase víc těch nových. Já to při první změně taky tak udělala. A teď sem využila toho jak měl Viky tu dietu, že vlastně týden jedl jen rýži nebo těstoviny s masem, tak sem hned po dietě začala už krmit novýma granulema. A žádný problémy mu to neudělalo. Zatim mi ten Happy Dog papá s chutí pěkně na sucho, snědl by toho klidně ještě víc než mu dávám tak jsem zatim spokojená. Radši značku fakt změň jestli jí to nedělá dobře.
|
Libka
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2005 10:09
- Nahlásit
Ještě bych potřebovala poradit, paní chovatelka mi doporučila jedno krmení dát místo granulí třeba pacholíček, nebo tvaroh se žloudkem a glukopurem a tak, ale na veterině mi to kritizovali, že to dělat nemám, tak teď nevim, co myslíte vy? Vlastně jsem nejdřív myslela, že má řídko po tom mléčnym, ale i když jsme to vysadili, tak se nic nezměnilo.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2005 10:14
- Nahlásit
Libka
Já tvaroh nebo pribináčka nebo jogurt přimíchávám jednou za čas do granulí (cca 1 - 2x týdně). Kluci když dojedí jogurt, tak nechávájí čubině vylízat kelímek, což je vlastně každý den. Ona to miluje-drží si kelímek jako veverka a vylizuje. Pak má zastříkanou celou hlavu a voní třeba po jahodách...
|
Pajus
|
# Zasláno: 26 Říj 2005 10:20
- Nahlásit
U malýho štěňátka bych asi taky přešla pomalu, ale 14dní to asi zase trvat nemusí. Včera jsem si dovezla 3kg pytlík nového krmení od českého výrobce...jmenuje se Eminent a složením špatně nevypadá. Už 14dní čekám až mi přivezou granule a pořád nic, takže Tina přešla na jiné teď e dne na den, protože už mi tamten pytel došel. Když by jí šmakovaly tyhle nov, tak je asi taky vyzkouším a pak se třeba můžu vrátit na už vyzkoušené...
Libko, rozhodně nedávej tvarohy a podobné tak často. Taky jsem se na to kdysi ptala na veterině a říkali že to taky není správné hrnout to do nich každý den, mohlo by zase dojít k převápnění a vcelku to co by měla dostat, tak to by mělo být v těch lepších granulích...
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2005 10:24
- Nahlásit
Libka
Já jsem taky přidávala pribináčka nebo tvaroh tak 2x týdně. Teď už trochu míň. Ono je možný že ty granule Bosch jsou trošku mastnější. Zkuste je změnit. Mi jsme s nima zkrmili jen to co nám dala chovatelka a pak jsme přecházeli na jiný.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2005 10:27
- Nahlásit
Vcelka
Jak ten Happy dog vypadá? Jaký to jsou granule? Velikost-tvar? A cena?
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2005 10:36
- Nahlásit
Já sem mu ze začátku když mi nechtěl žrát suchý granule taky občas zamíchala bobíka nebo lipánka, někdy i trochu navlhčila mlíkem, což asi nebylo zrovna nejlepší, ale bylo to jen málo tak snad k převápnění nedošlo. Teď už jsem ráda když mi je žere suchý a tvaroh a celý jogurt už mu nedávám. Akorát ten kelímek od lipánka mu taky necháváme vylízat s tim že mu v tom ještě trochu necháme. Už jak vidí že ho vytahneme z lednice, tak zbystří a sedí a čeká až mu ho dáme, taky chytne jak veverka a vylizuje a je strašně rád.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2005 10:39
- Nahlásit
Víte co je zajímavý, vždycky tu nakonec skončíme u granulí. Já jsem teď načala druhý pytel Nutramu a musim říct že Rockymu už moc nejedou. Už jsem vysadila polední jídlo, takže mu dávam je 2x denně a řekla bych že mu to stačí. Ráno mu to musim něčim ovonět aby to chtěl. A večer to s chutí zblajzne celý. Je vidět že přes den vytráví.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2005 10:45
- Nahlásit
Ola
podivej se na www.happydog.cz já koupila ten Junior Croq GR23, 15 kg pytel stojí 1277,- s tim že tam ještě daji 5% slevu, ale platila sem zase 150,- za dopravu. Ty granulky jsou menší kulatý, oproti Nutrience jsou o půlku menší. Ty už asi kupuješ pro dospěláky, tak se tam mrkni na tu nabídku je tam vidět i tvar těch granulek. A taky když si tam napíšeš tak ti pošlou vzorek zdarma.
No ale jestli FeeBee chutná ten Nutro Choice, tak bych u něj asi zustala. Koukala jsem na něj a myslim že je taky dobrý, akorát cena pro štěňata ještě docela velká, sice tam maji teď tu akci, ale ta nebude věčně.
|
Pajus
|
# Zasláno: 26 Říj 2005 10:46
- Nahlásit
To buďte rády že nemáte doma takovýho nejedlíka jako je Tina, občas z ní už fakt rostu
|
Lenka2
|
# Zasláno: 26 Říj 2005 10:47
- Nahlásit
Libka
Já nakonec krmím Proplankem.Ze začátku jsem přidávala tvaroh,ale veterinář mi to rozmluvil.Prý stačí ty granule.Já si to myslím taky.Doufám,že mi Brauny nebude loudit,když nepozná co jíme my.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2005 10:54
- Nahlásit
Lenka2
Naše FeeBee taky neloudila... Kdysi... Než jí dětičky daly ochutnat! Teď když jím pro ni něco lákavě vonícího,tak mi položí papulu na stehno a civí... A slintá. A já pak mám furt na nohavicích fleky!
Vcelka
Mrknu tam až budu doma a objednám si vzorek. Granule vypadají dobře. A když je Viky baští suchý...
|