Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Německý boxer
<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . >>
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 21 Říj 2005 10:26
- Nahlásit

Libka
Děkuju. Mně se taky strašně líbí. Je moc milá a mazlivá, ale taky dokáže být pořádnej rošťák. Věra

Libka
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 10:47
- Nahlásit

Věra
To, že štěně zlobí a vymýšlí lumpárny, je jen známkou toho, že je vše o.k. - si myslím. Já mam teď doma devítitýdení mimčo, tak si to taky moc užívám. A jsem taky moc šťastná, že jsem vybrala boxera

ola
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 10:50
- Nahlásit

Vcelka
S těma rukávama bych to řešila co nejdřív. Dokud je mladší a lehčí,protože až bude mít ke 40ti kg,tak to už nebude legrace. On to dělá,protože mu to dovolíš. Nechci tu být za chytráka , ale veškerou nežádoucí činnost je třeba utnout a důsledně to dodržovat. Jakože jednou ho necháš za rukávy tahat-je to legrace a podruhý tě to naštve. Já to řeším "domluvou", která spočívá v tom,že při nežádoucí činnosti (v mladším věku-rvaní nohavic dětem atd.) chytnu FeeBee za kůži na krku (na stranách krku) a zvednu ji do výšky s důrazným káráním a zaklepáním. Na ni to opravdu působí. Doufám,že to nevyzní moc drasticky,ale bohužel někdy člověk i na toho svýho miláčka musí být tvrďas,aby mu nepřerostl přes hlavu. Chce to vymezit určitý hranice,který se musí respektovat. ( A po zklidnění chválit! )

Vcelka
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 10:50
- Nahlásit

Věra
Esterka je hezoučká, už je mi blbý se tu furt opakovat ale mně se prostě líbí všechny boxíci. Jsou to takový šmudlové krásný. Tak ti přeju s Eesterkou samý hezký chvilky.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 10:56
- Nahlásit

Ola
když to neni tak jednoduchý, Viky už má skoro třicet kilo a tohle vytahání do výšky se mi nedaří, on hlavně děsně uskakuje a je jak pytel blech takže neni vůbec snadný ho chytit když chci. Když už ho chytim, tak ho třeba chytnu za kůži vzadu a vytahám, on zakňučí a když pustim tak na mně jde ještě víc vztekle. Taky ho třeba povalim a přitisknu k zemi, nebo teď už jsem ho trochu pověsila za stahovák, ale to všechno nemá většinou žádný účinek. Soused už nám řekl ať mu prostě nařežeme, že jinak toho nenechá. To se mi ale moc nechce, ono se řekne nařezat ale jak přece ho nebudu mlátit hlava nehlava.

Anonymní
# Zasláno: 21 Říj 2005 10:57
- Nahlásit

Vcelka
Děkuju ti. Mně se taky líbí všichni boxíci. Ze začátku jsem vůbec boxera nechtěla, ale pak jsem si o něm začala číst všechny možný informace, tak jsem si ho zamilovala a pak jsem si řekla, že ho prostě musím mít. Tak ho mám. Věra

Pajus
# Zasláno: 21 Říj 2005 11:03
- Nahlásit

Vcelko, Tina je v tomhle docela chápavá a asi jsem si jí už naučila že prostě fuj znamé fuj a má toho nechat. Tak co ho za to když ho to ještě rozzuří trochu vytahat za kůži za krkem a prostě mu tím dokázat že to myslíš vážně. Přeci musí pochopit že když nechceš tak by měl přestat

Pajus
# Zasláno: 21 Říj 2005 11:07
- Nahlásit

Přesně tak jak psala Ola (zasekla jsem se na stránce před touhle), neboj se on to pochopí a když bude dorážet ještě víc tak to zopakovat a fakt použít rozzlobenej hlas...neříkej že z vás nemá respekt. Nesmí to v tomhle přerůst přes hlavu a musí znát svoje hranice...
Ukaž že pánem jsi ty

Pajus
# Zasláno: 21 Říj 2005 11:11
- Nahlásit

Tak mi to taky nedalo a musela jsem mrknout na Esterku a je to fakt taky fešanda...to je hrůza jak vidím ty krásný štěňátka tak bych si zase hnedle nějaký vzala, ale to už by jsme pak doma měli psí ráj

Ala
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 11:28
- Nahlásit

Ach jo, tak už se pokouším druhý den dovolat paní na ten cvičák kam jsme chtěli tenhle víkend už konečně jít. Ale nikdo mi to tam nebere.
takže z toho asi tento víkend nic nebude. A to už jsem se těšila.
Jdu domů za tím mým rošťákem,takže hezký víkend všem

Pajus
# Zasláno: 21 Říj 2005 11:58
- Nahlásit

Alo tobě taky pěkný víkend!!!

Vcelka
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 12:21
- Nahlásit

Alo taky hezký víkend a Pajo tobě a Tině vlastně držim pěsti ať vám přeje v sobotu štěstí.

alli
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 12:34
- Nahlásit

Vcelka
Na Allis se mi osvědčily srulované noviny (když ani vytahání za kůži nezabíralo), stačilo jednou lehce přetáhnout přes zadek a nyní stačí je vzít pouze do ruky a ukázat jí je. Ale je fakt, že úplně na vše to také úplně nefunguje např. za slepicemi se rozběhne i když ví , že nesmí, ale ty jsou prostě neodolatelné.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 12:42
- Nahlásit

Já už mám pocit že jsem zkusila všechno možný, s novinama jsem ho honila doma, napřed stahnul zadek a utíkal a teď se je snaží chytit, je fakt že už jsem dlouho noviny nepoužila, na procházky si je sebou běžně neberu. I když na zahradě bych mohla, mně stačí na zahradu jen vkročit a už vidim jak mně zbystří, přikrčí se a za chvíli udělá pár skoků a mám ho na rukávě.

Pajus
# Zasláno: 21 Říj 2005 12:47
- Nahlásit

Vcelka tak třeba budeš mít dobrého obranáře...ale stejně že by to měl až tak na háku je dovný. Když ho výhružně okřikneš tak jak reaguje?
Jinak moc děkuju za držení pěstí na zítřek asi to budeme fakt potřebovat. Mě už se jenom při tom pomyšlení stahuje žaludek a to vím že se potřebuju do zítra hodit do klidu abych tím Tinu nějak neznervózňovala, tak snad se mi to nějak podaří. Ikdyž na dnešek se mi o tom už i zdálo...já nevím proč vždy tak šílím...no třeba až půjdeme někdy na naší další zkoušku, tak to tak prožívat nebudu, ale teď mi to nějak nejde

alli
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 13:05
- Nahlásit

Pajus
Také držíme pěsti na zítřek
Vcelka
Na procházku také noviny běžně nenosíme jen jednou jsem je schválně brala, chtěla jsem ji zarazit vystartování na psa, který štěká za plotem, když ona jde na vodítku, táhne vždy jak blbá...už je to lepší.

Libka
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 13:17
- Nahlásit

Pajus
Taky přejeme hodně štěstí!!!!

A všem super víkend

Vcelka
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 13:30
- Nahlásit

Pajus
to sem si taky řikala že by to mohl být dobrý obranář,akorát by jsme asi měli začít jezdit na jiný cvičák, protože pochybuju že tady vůbec obrany začneme když už budem za měsíc končit. Když ho okřiknu tak nereaguje nijak, možná ještě přitvrdí, když ho okřiknu doma aby třeba něco nevzal nebo podobně tak to poslechne a jde od toho, ale v tomhle amoku neposlouchá.
Uplně tě chápu že máš ze zítřka nervy, já na nějaký soutěže nemám vůbec povahu, jsem vždycky šíleně nervozní, tak se soutěžím už kolik let vyhybám. Jak se tady ale každou chvíli někdo pochlubí nějakým úspěchem tak mám hroznou chuť to taky s Vikym někam dotáhnout. I když je pravděpodobný že zůstane jen u tý chuti.
Budem na vás zítra myslet a řeknu Víťovi ať taky zatne pěstičku pro štěstí. Když jsem viděla ty fotky ze záchranářiny, tak věřim tomu že to zítra zvládnete.

Pajus
# Zasláno: 21 Říj 2005 13:41
- Nahlásit

Všem moc děkuju a hned jak budu vědět výsledek tak sem napíšu jak jsme dopadly a jaký to bylo...třeba se vám to taky bude hodit
Taky bych s ní ráda nějaké zkoušky složila, ale uvidíme a ono taky hodně záleží na mě abych jí nějak nerozhodila Líbí se mi když se člověk alespoň taky trochu může poclubit že i se svým pesanem dokázal něco složit
Vcelko, to je fakt divný. Tak až to zkusí znovu tak na něj prostě zařvi fuj a jinak ho fakt pořádně vycukej za tu kůži za krkem, to se musí odnaučit. U nás teda vytahání za kůži funguje výborně...samozdřejmě ale na zajíčky na ty prostě nezabírá

Pajus
# Zasláno: 21 Říj 2005 13:42
- Nahlásit

Vcela a v těch obranách to zkus!!!
A na vašem cvičáku se členy stát můžete ne? Určitě tam někdo obrany dělá, nebo se pletu? Odkud vůbec jste?

Vcelka
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 13:53
- Nahlásit

My jsme ze Sedlce-Prčice chodíme na cvičák v Sedlčanech, ani nevim jak to tam je jestli bych se tam mohla stát členem a jestli jim tam jezdí nějaký obranář. Máme to jako dvouměsíční kurz pro štěňata, takže nevim. Bylo by asi lepší jezdit přímo do Benešova na cvičák,nechce se mi ale jezdit 30 kiláků tam a 30 zpátky. Je to všechno dost z ruky. Když ale budu chtít dělat něco víc, tak my stejně nic jinýho nezbyde, teď spíš uvažuju jakym směrem se s nim vydat. Před chvílí jsem koukala na ZZO co to vlastně obnáší a nepříde mi to tak hrozný, třeba by jsme to časem taky zvládli až se prďola uklidní. A Tinuška tak to určitě zvládne neboj, teda když ovšem nepoběží kolem nějaký zajíc.

Pajus
# Zasláno: 21 Říj 2005 13:57
- Nahlásit

Tak se na tom cvičáku zeptej, určitě ten cvičák asi neprovozujou kvůli školičce...
Já vím že to tak hrozný není, jenže když ztratíme 10 bodů na aportu a pak třeba ještě něco, tak se do té přípustné hranice už nedostanem

Pajus
# Zasláno: 21 Říj 2005 13:58
- Nahlásit

No nic, tak já už konečně končím, tak všem pěkný víkend s placatkami!!!

ola
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 14:03
- Nahlásit

Pajus
Taky moc držíme pěstičky-určitě to bude v poho... Pak dej vědět co a jak? Já budu od tebe asi nejblíž-Opočno. No, to není od Pardubic až tak daleko. Navíc v Pardubkách studuje syn mojí ségry hotelovku..
Vcelka
To mi netvrď, že ho nezvedneš do výšky?! FeeBee má cca 28kg a já mám cca 54 kg a když mne nase.. tak jede za kůži na krku až ke stropu. A je to OK. Pak je jak mílius. Teď už jsem to móóóc dlouho nepotřebovala udělat,takže si to asi pamatuje a stačí vrknout a škaredý kukuč a je klídek. Chce to pevnou vůli a nebát se ukázat,že jsi šéf - teda šéfová!!!

Vcelka
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 14:25
- Nahlásit

Ola
hmm tak to má stejně jako teď Viky a ty máš stejně jako já, asi máš větší bicepsy než já Příště to teda vyzkoušim . Dneska jedem ještě k vetovi a pak zajedu k našim ať se vyřádí s Fíkem a já se s nim nemusim peklit na procházce. Tak hezký víkend.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 14:25
- Nahlásit

Vcelka
Tak tady čtu co radíte na ty Vikyho amoky a napadlo mě -doufám že mě neukamenujete - co takhle proutek. Já jsem ho použila na Ramba jen JEDNOU, když měl tendenci tahat na vodítku. Už na něm dávno uměl chodit a prostě občas chytil nějaký pach a najednou mě strhnul tím směrem. Tak dostal jednou jen lehce proutkem přes nos a pak stačilo mu jen ten proutek ukázat! Když ho Včelko nezvedneš, tak by to mohlo být taky řešení. Ale myslím že hlavně si to musíš sama ujasnit co a jak s ním a být fakt důsledná, a na nežádoucí činnost rychlá reakce, a hned mu dát nějaký povel aby udělal něco za co ho můžeš pochválit... atd.

ola
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 15:02
- Nahlásit

Ketrin
Proč bychom tě kamenovali? Já naprosto souhlasím s určitým umravňováním-obzvlášť u psa,jehož velikost a váha je mnohdy i pro samotného majitele problém. Taky jsem nejdřív zvažovala,jestli si nebudete myslet,že jsem na bobulku příliš drsoň,ale člověk musí dát na jevo svoji pozici,jinak je z ní bleskurychle sesazen. A vždycky, když vidím v inzerátech, ať už u psa z útulku nebo pod titulem "daruji", že se ho někdo zbavuje,protože pes je "moc silný" (teď jsem četla takovou nabídku z útulku - u mastifa),tak je mi jasný,že čím dřív začneš s výchovou a umocňováním své vůdčí pozice,tím líp to ten psí miláček pochopí. Každý má na to možná jiný názor,ale já si u FeeBee snažím vybudovat takovou pozici,aby jednou nenastal problém a já před ní třeba nemusela chránit vlastní děti.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 15:06
- Nahlásit

ola
Právě, že ze Včelky mám trochu pocit -nic ve zlým- že jednou mu něco povolí, podruhý to samý zakáže a pes ji možná bere spíš jako sobě rovnou... Zatím je ještě čas mu to vyjasnit, ale měla by na tom makat. A vůbec, od čeho jsou cvičáky?

ola
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 15:19
- Nahlásit

Vcelka
Přesně jak píše Ketrin. Budeš muset přitvrdit. Viky už není úplný miminko a jelikož je to pes-samec,budeš muset vynaložit hodně síly, abys mu ukázala,že ty jsi ten kdo povoluje a zakazuje. Ono člověk má tendenci těm miloučkým očičkám a tlamičkám moc ustupovat,ale pes je přece jenom šelma a navíc soužitím s člověkem získal určité vědomosti,jak si tu lidskou část domácnosti pěkně podbrobit. Můžeme mu to i povolit,ale jen do určitých mezí.

Denisa
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2005 19:08
- Nahlásit

Ahojte, dnes jsem nemohla být na netu a zrovna takový téma pro mě! Hm, Vcelko, tak já se veřejně přiznávám, jsem si prožívala přesně to co ty a už si přesně nepamatuju kdy se to zlepšilo, ale možná jak jsme začali dělat ty obrany a hlavně víc makat... Jestli to nebude tím, že ty mámy těch našich pošuků jsou sestry!No na obrany se dej, určitěš mu to půjde úžasně! Ono je to těžký, ale když vám řeknu, že ve 3 měsících G. neukočíroval policejní psovod, velmi úspěšný psovod a řekl mi, že ten pes bude jednou na elektriku... všechny strašidelné fuj s hozením na zem z výšky, převalení na záda, atd. - to v ní vyvolávalo ještě větší euforii... Prostě príma zábava, fyzický tresty nepomáhaly, nikdy ani nezakvikla, tohle cesta nebyla... Ignorace taky nezabírala. Ona byla vážně šílená a ničeho se nikdy nebála. To je pak s takovým psem těžký a klasický rady jsou na houby. Takovýho psa byste museli buďto umlátit k smrti a zlomit různýma způsobama, do kterých jsem já ale nešla neb jinak to byl a je super pes. Nebyla to zloba, jen nevybouřenost a nedostatek činností pro takovýho akčního psa. Takže rada od majitelky možná stejně prdlýho psa:
Buď můžeš tady toho využít a nasměrovat to směrem kde se vyřádí a kde mu takovej naturel bude k užitku - tzn. sportovní kynologie-obrany, poslušnost na míček, stopičky... bude utahanej fyzicky, ale hlavně taky psychicky!!!
Nebo to z něho "vymlátíš", necháš ho jen na zahradě+procházky a aktivity s přetahováním se o cokoliv mu zakážeš a dělat je s ním nebudeš vůbec.
Nebo ti z toho vyroste, další možnost, že po pubertě se ti změní na kliďase!
S tím trestáním, může zabírat to co psala např. Ola, ale já co jsem debatila s cvičitelama, tak jim, i mně, funguje naopak to, že psovi dáš hlavu co nejníž k zemi, s patřičným komentářem a držíš mu ji tam delší dobu, pak pomalu pouštíš až je uklidněnej, pak dáš nějaký lehni, sedni, to co umí a jede se dál... Při velmi škaredých prohřešcích svalíš psa na záda a lehneš si na něj, zase do té doby než se uklidní a zcela podvolí, to může být taky pěkně dlouhá doba. Ale v klidu i u tebe. To mi u G. pomáhalo. U dětí se to jmenuje Terapie objetím a je to o tom, že např. neklidný dítě v afektu pevně obejmeš a říkáš mu třeba, že ho máš rád, že to bude dobrý atd. do té doby než se uklidní, vypláče... Giordina se pak začala vždycky oblizovat a spokojeně si mlaskat a někdy si u toho i zdřímla... No já zkoušela vše co mi mohlo pomoct když měla svůj "záchvat" Jí se to stávalo totiž hlavně doma, venku jsem ji zaměstnala, ale doma jaksi nebylo až čím tak...
Jo a to cvičení klidu a akce, jak jsem psala minule, to je právě ono, co taky pomohlo, to střídání vzruchu a útlumu, to že musí počkat, být vklidu, aby pak až já dovolím, to mohla parádně rozpálit...
O tom by se dalo dlouho vykládat, ale hodně by ti pomohl dobrej cvičák!"Lidicvičákový"si takový psy jako je G. pořizují zcela záměrně a vybírají si takový magory, tak by ti tam někdo měl ukázat jak s takovým žihadlem dělat. Jedině někdo kdo takový psy zná a dělá s nima, ti může poradit, tak rozhoď tam u vás sítě a ptej se, furt otravuj, a někoho kdo má se psy taky nějaký výsledky, kecalů a radičů je spousta, ale to už si musíš roztřídit sama... Hlavně jednej vklidu a důsledně a časem přijdeš na to co na miláčka platí! Jo a nevím proč, ale FUJ i když ho G. znala odmala, tak neúčinkovalo jak by měla na tyhle situace, daleko líp zabralo NE! temným hlasem. Někde jsem i četla, že to naše fuj se v řeči spíš řve s takovou intonací, že zní moc akčně jakože povzbudivě?! Neumím to napsat.Ale já osobně nedokážu říct fuj tak temně a příkazově jako NE!, hlavně mi to fakt zabíralo a zabírá.

Jo a všem pěkný víkend!!!

Jó a Esterka je krásnáááá! A tatínka má tedy veleúspěšného!
Ale my nezávidíme neb máme zase veleúspěšnou babičku!

<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání