| Autor |
Zpráva |
Pajus
|
# Zasláno: 19 Říj 2005 08:30
- Nahlásit
Dobré ráno,
Vcelka: my taky pokud to jde, tak chodíme na stopovačce, jenže ono je to vcelku jedno, protože když je právě na ní, tak nikam nezdrhne. Prostě není blbá a ví kdy to vodítko má a kdy ne. Jinak mám taky ráda když pěkně někam dojdeme a pak sí jí můžu úplně na volno pustit. Tak když se třeba časem nějaká metoda osvědčí, tak dám určitě vědět!!!
Ola: název tanec hula, hula mě fakt pobavil, ale je to dost výstižní
Libka: Eliška je opravdu fešanda...je krásný jak je ještě maličká , když ono se to nezdá a najednou jsou z nich už velký placatky a člověk to skoro ani nestuhne zaregistrovat
a Alli(s) je taky moc pěkná žíhanda!!!
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 09:01
- Nahlásit
Ahojte,
tak na cvikoš jsem se dotáhla, teda byla jsem nucena a ještě jsem to vzala přes výběh, takže placatice spokojená, já znavená
Ale zapomněla jsem napsat, že na cvičáku máme super štěŇátku, žíhanou, 4,5 měsíční boxinku, no fakt kouzelnou... no a včera už se jen nekoukali, ale i cvičili, je to správnej prdlouš
Dnes jdeme s kamarádkou placaticí na stopičky, už se těším na chrochtající duo!
Už aby bylo odpoledne!
|
Pajus
|
# Zasláno: 19 Říj 2005 09:04
- Nahlásit
To je hrůza, na každým cvikoši je většinou tolik boxišů a zrovna na našem jsme zástupci pouze my... (akorát do jarní školičky chodil jeden, ale dál už nepokračuje) jinak je to skoro samej ovčoun
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 09:13
- Nahlásit
Pajus
Z toho si nic nedělej, mi na cvičáku taky nemáme žádný boxíky. Jen samý labradory a retrívry ostatních plemen je tam jen po skromnu.
Ale na tom druhym kam se chystam už tuto neděli by prý boxeři měli být. Už se těším.
Alli
Koukala jsem se na tvý stránky. Na některých fotkách uplně vidim Rokouše.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 09:13
- Nahlásit
Pajus - v Brně jsem byla asi na 4 cvikoších, chodím na 2 nejvíc, ale všude jsem našla alespoň 2 cvičící boxíky Samo, že někteří chodí jen na základní poslušnost a pak už ne, ale pár cvičenců se zkouškami se tu najde! Jo, anebo na cvičácích za Brnem! Jsem vždycky nadšená když se jdu mrknout na zkoušky a účastní se i boxeři! Jinak kromě ovčounů jsou tu hodně maliny a dobrouši, ale i jiný plemena... No, a hned jak se potkáme s nějakým boxerkářem, tak se družíme a vytváříme boxklan!
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 09:24
- Nahlásit
S toho si nic nedělej my jsme na cvikoši taky jediný boxík a už se stalo pravidlem že když máme něco předvést tak jdeme první na řadu, takže to taky podle toho vždycky vypadá. Včera mně ale potěšila jedna věc, přišla tchýně a řiká že u mý švagrovky v práci vyprávěla jedna pani jak chodí se psem na cvičák a že tam chodí jeden krásnej boxer, že je prostě správnej a že se jmenuje Viky. Tak vida jaký máme úspěch.
Včera mně ale děťátko zase vytočilo, šla jsem s nim na stopovačce a bylo to teda utrpení, napřed dobrý furt ten jeho knoflík na nose u země a jel, ale pak začal dělat ty jeho blbiny že mi za něj začal rvát a pak i kousat do rukou, byl zase jak magor. Takže jsem prohlásila že bude chodit prostě na volno a když zdrhne tak zdrhne. Nemám na to nervy, když ho tenhle amok chytne tak nejde zastavit. Přitom když jde na volno tak tohle ani nedělá. Doma na zahradě mi pak zase stačil natrhnout kus rukávu, nechápu že z tý skvělý mazlivky se najednou stane takový rapl.
Dneska má premieru ve svém novém příbytku, dostali sme takový to dětský lehátko jak se na tom dřív spalo ve školce, tak na tom dneska spal celou noc a ráno sme mu to přenesli do dílny samozřejmě i s peřinkou a už bude používat ty prolejzací dvířka ven. Museli sme udělat úklid aby tam udělal co nejmíň škody, manžel tam má i motorku, tak doufejme že mu tam nepřekouše nějaký hadičky.
|
Pajus
|
# Zasláno: 19 Říj 2005 09:29
- Nahlásit
Tak já vím asi taky o dvou cvičákách kam chodí více boxíků, ale nechce se mi kvůli tomu přecházet...
Třeba někdy čase naší populaci nějaký zvedne a nebo až si pořídím druhou placatku, tak si tam počet pak zvýším vlastně sama
Ale samozdřejmě když někde vydím další placatky, tak se snažím taky družit...ale setkala jsem se už s takovýma který se moc družit nechtějí, asi to že mají boxlíka tolik neprožívaj
Nedávno jsem ale náhodou dokonce i s Tinou šla okolo jednoho domečku a hle co na nás nevyběhlo. Krásnej zlatej pesan, S Tinou si byli hodně podobný akorát byl o kousek větší, tak už mám alespoň pár tupů na ženichy
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 09:51
- Nahlásit
Vcelka
Já jsem Rockyho měla na stopovačce jen jednou a už víc nechci. Ne že by zlobil, ale stál a nechtěl jít. A když šel tak z toho byl takový celý přešlý. Prostě žádný lítání a bláznění.
Včera jsem mu chtěla vynahradit podnělí, kdy jsem s ním nidke nebyla. Tak jsem ho vzala do vedlejší vesnice kde narozdíl od nás mají lesy. Docela jsme se prošli, k mému údivu jsem ani nezabloudila. Ale když jsme se blížili zpátky do vsi tak jsem ho vzala na vodítko a dělala přesně to co popisuješ. Skákal na mě jako blázen, rval mi za rukávy, tahal vodítko no děsný. Samozřejmě že jsme zrovna tam bylo spousta lidí a koukali docela divně. Asi si mysleli že mě chce Rocky sežrat
|
alli
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 10:10
- Nahlásit
Vcelka - Allis také chytá občas rapl, začne skákat kolem mě a chytat za rukávy (pokud není poblíž syn, to si vybere ho) a to i když je na volno. Po několikatém okřiknutí toho nechá, ale stejně se snažím hned najít něco na házení a zaměstat jí "aportem". Zatím má spíš snahu s klackem čekat, že jí začnu honit, než aby ho přinesla. Někdy ho i přinese, ale když jí ho chci vzít, tak s ním uteče. A pak provokuje, že si lehne, klacek položí před sebe a dělá, že na něho kašle, ale jakmile se k ní ohnu, že klacek vezmu, tak ho lapne a uteče.
Olo - občas se nás někdo ptá, co jí děláme se srstí, že se tak krásně leskne, dokonce i chovatel, když se na ní teď byli podívat, prý jestli na sobě nemá nějaký gel. (nemá)
Denisa - zdravím tedy vzdálené příbuzné
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 10:14
- Nahlásit
Viky šel napřed v pohodě, ani netáhnul, mám pěti metrovou takže se držel tak na těch pět metrů, pěkně si čuchal, já si občas zkusila tu přivolačku, no a pak začal blbnout. Nejhorší je že fakt v tu chvíli na něj nic nezabere. Prostě ty moje rukávy jsou neodolatelný. Teď mně napadlo jak tu občas někdo napíše že místa který pes okusuje potřít pepřovou vodou, že bych to zkusila, akorát nevim jestli bych pak celou cestu sama nekýchala.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 10:16
- Nahlásit
Alli
a čim krmíte? Nemá ten lesk po granulkách?
|
alli
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 10:22
- Nahlásit
Vcelka
Asi bych ten lesk přikládala granulím, protože nic jiného na srst nedáváme, krmíme Purinou ProPlan Large Puppy.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 10:33
- Nahlásit
Tak to asi bude granulkama a nebo má ten lesk jako blesk vrozený.
Viky měl taky docela lesklou a sametovou srst, teď ho ale už týden krmim dietou a mam pocit že snad zhubnul. Nějak nevim dávkování vařený stravy, on se hlavně může po rýži nebo těstovinách s masem utlouct, takže by žral teď furt. To až zase najedu na granule tak se bude ofrňovat. Zapomněla sem se zeptat veta do kdy má být na tý dietě, tak asi ještě počkám do pátku.
|
Pajus
|
# Zasláno: 19 Říj 2005 10:34
- Nahlásit
tak to my máme stopovačku na 15m, takže to je pak taky něco a hlavně když to vezme okolo nějakého stromu Jinak jí to nevadí, ale je na ní prostě vidět že o tom ví že je pod dohledem a případném přišlápnutí...dokonce jsme i na stopovačce zkoušeli buzeraci zajíců. Šla jsem přes pole a asi dvakrát se podařilo že pod tou euforií vyběhla a mě jak naschvál při natažení vodítka (a že to je docela síla) vylítlo očko za co se drží z ruky a ještě jsem jí měla z části spálenou...takže tudy u nás cesta asi taky moc nevede...
Dneska po práci razím na cvičák, tak jsem zvědavá na ten aport
|
Pajus
|
# Zasláno: 19 Říj 2005 10:37
- Nahlásit
Já krmín teď purinou excellent a musím jí teda taky vychválit, Tina má po ní taky pěknou srst...bohužel je taková že jí lecjaká granulka prostě nedeje a to ani eukanuba, ani proplan atd., tak jsme konečně našly něco co jí docela i šmakuje...a doufám že hned tak nepřestane, jsme na nich o června a zatím pořád baští (samozdřejmě každý den je musím krapek zalít mlékem a nebo vmíchávám tavěňák :tongue ...je to strašnej važránek)
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 10:43
- Nahlásit
Vcelko,
nic proti, ale to je pěkná blbost to jsi myslela ze srandy, že jo? Už tě vidím jak si ničíš bundu a Vikymu je to šumák...
Já už jsem to tady psala několikrát, že G. nás okusovala dost dlouho a dost drsně... Jediný co můžu říct, že pomohlo - věk, nabídka blbnutí s kousacíma pomůckama, pak obrany a pouštěčky a pak totální utahání a zaměstnání... a taky mi pomohlo to, že jsem se od cvičákových dozvěděla, že je to super, mít tak akčního a kontaktního psa... V současné době nechávám G. občas zablbnout i s vodítkem!!!, tzn. že do něho může kousat a přetahovat se se mnou, ale řeknu DOST! a okamžitě je pokoj. To samý s balonkama, peškama... ale než jsem se to naučila JÁ, tak mi to dost trvalo Zrovna včera jsme tak na cvičáku spolu blbli, že mě G. srazila k zemi, normálně jsem sebou švácla na zem jak po mně, teda balonku skočila... ale to bylo povolený
Nevím, ale já mám fakt superakční svini a třeba i teď je dost umění když cvičíme "klid" a "akci", tzn. útlum - což u G. je problém neb má problém vydržet... a vzruch - s tím teda problém nemá , ale síla je tady to střídat a aby to pes zvládal. Pro někoho samozřejmý věci, ale pro nás teda nee. Každej pes to má jinak... Vy všichni máte ještě štěňátka, tak je normálka, že takhle blbnou...
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 10:48
- Nahlásit
Je fakt že já jsem z toho byla zkraje taky pěkně vyplašená. Ale teď už to prostě neřešim. Taky už se docela zklidnil a rapl ho vezme jen občas. Ale je lepší mít temperamentního pesana než nejakýho bezduchýho lenocha, kterýmu je všechno jedno
|
Pajus
|
# Zasláno: 19 Říj 2005 10:56
- Nahlásit
Určitě je lepší mí akčního psa, hlavně na cvičení...
My máme někdy problém se zaktivnit u nás bohužel třeba balónek nepomáhá, spíš motivace hlasem
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 10:57
- Nahlásit
Denisa
Chtěla jsem se tě zeptat, když jste byli s Giordi na svodu. To vám nějak dávala chovatelka vědět nebo jste se přihlásili sami. Když mi totiž volala naposledy chovatelka, tak říkala něco v tom smyslu že se mi pak ozve kvůli svodu. Oni prý občas chovatelé chtějí aby měl celý vrh svod najednou, aby viděli štěňata pohromadě. Já vim že máme ještě čas, jen mě to tak napadlo.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 10:58
- Nahlásit
Pajus
Mi máme problém se zaktivnit po ránu. Ale pak zase nejde zabrzdit.
Na toho mýho pažravce zabírá jedině žrádlo.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 11:05
- Nahlásit
Alo,
na svodu byla když jí bylo zhruba 11 měsíců (musela jsem kouknout na stránky ) a protože jsem v pobočce boxerklubu, tak jsem se dívala kdy mají svody a oni mi dali přihlášku a chovatelka se tenkrát taky ozvala... Giordi je ve stejné pobočce s bráchou, tak jsme tam byli oba. Ale asi můžeš na svod i do jiné pobočky než které seš členem?! Ale to nevím, jen si to myslím.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 11:14
- Nahlásit
Denisa
Díky, já ještě nejsem členem nikde. Musim to napravit. Ale asi až od příštího roku. Ale taky si myslim že se může i do jiné pobočky.
Libko, tak jsem koukala na ty e-stránky. No nevim, píšou tam: budete mít vlastní stránky do 3 minut. To asi ještě nezažili mě. No až budu mít chvilku čas tak to zkusim.
|
Pajus
|
# Zasláno: 19 Říj 2005 11:15
- Nahlásit
Ala: no tak o ránu ani radši nemluvím, když v sedm odcházím na bus do práce, tak to moje zvíře chrní jak zabitý...to je taky vcelku úplně bez aktivity. Možná ale kdybych vzala do ruk\ vodítko tak by zaktivněla...
Však jsem taky zvědavá jak to s ní bude vypadat v sobotu na cvičáku...pro nás by bylo asi lepší dělat ty zkoušky někdy =po obědě
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 11:21
- Nahlásit
Pajus
Já s ním chodím každý ráno ven. No kdyby mě někdo pozoroval jak ho budím, tak mě asi pošlou šupem do blázince. Mluvim s nim jako s malym dítětem když má vstávat do školy. Nakonec ho nalákávám na piškot, aby slezl z gauče. Je to docela síla. Když jsem si pořizovala psa čekala jsem že mě bude v 5 ráno budit abych už s nim šla a u nás je to naopak. O víkendu je schopný vstávat až v deset. A to usíná večer kolem sedmý. Ale zase si to vynahradí řáděním před den
|
Libka
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 11:32
- Nahlásit
Tak my jsme dneska byly s Eliškou na očkování, a pan doktor mi řekl, že má prcek špatně kupírovaný ocásek, že by jí to mohlo dělat problémy, a že se to dá ještě doupravit pod nakózou, tak mi hned nasadil brouka do hlavy. Jinak byla statečná.
Ala
Určitě to není o moc složitější než si tu založit tu galerii, jenom si to chce projít pomalu ten průvodce nastavením.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 11:37
- Nahlásit
Hm, Libko, G. má taky špatně kupírovanej ocas, mělo se to původně stáhnout samo, ale nic se nestáhlo, takže teď jí leze z pahýlku trošku kosti, ale operovat jsem jí to pak nenechala, jí to nevadí, ani v zimě... Sice moc pěkně to nevypadá a musím občas zodpovídat dotazy co se jí přihodilo, ale jinak pohoda.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 11:41
- Nahlásit
Libka
Denisa
No Rocky má taky divně kupírovanej ocásek. Ale nijak jsem to neřešila.
|
Pajus
|
# Zasláno: 19 Říj 2005 11:52
- Nahlásit
Ala to je jakoby si úplně mluvila o Tině, tak vstává o víkendu taky tak v deset. je teda fakt že v osm se chce jít vyčůrat ale pak zase pěkně rychle domů a do vyhřáté postele
Libka: a ty stránky jsou úplně zadarmo? taky nad tím přemýšlím...
|
Libka
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 12:32
- Nahlásit
Denisa
Taky jí z toho čumí kost, já si taky myslela, že se to stáhne.....
Pajus
Zatím je to jako zkušební provoz, takže je to zdarma 30dní, potom je základní verze zdarma - což si myslím, že stačí, ale můžou ti tam frknout reklamu, a nebo si můžeš zaplatit myslím 500,- ročně, a máš k dispozici víc prostoru, a lepší funkce, a nedají ti tam reklamu. Je to ale přesně popsaný na těch stránkách
|
alli
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2005 13:07
- Nahlásit
Ala
Na svod můžeš i do jiné pobočky. Dokonce myslím ani nemusíš být členem žádné pobočky, ale pak se platí vyšší poplatky.
|