| Autor |
Zpráva |
ola
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2005 19:51
- Nahlásit
Ahoj všichni,
tak naše háravka je chudák nějaká přešlá. Jednak ji štve,že je furt doma a na zahradě ji špehuju za záclonou (což ona moc dobře ví ) a taky jí asi začínají pracovat hormony. Zkrátka puberta!
Pro Kláru a Sáru : Kupodivu to zatím pořád ujde! Vedle nás mají sousedi boxera bez PP(tudíž hlídám i jeho případný sexuchtivý atak :sad ,ale sebekriticky musím konstatovat,že ta naše šmajchlovnice má o to evidentně větší zájem než on! Takže zatím v poho..
PS : vznesu do diskuse dotaz na ty kalhotky-ohledně velikosti a nositelnosti.. Kdo má zájem,tak se taky mrkněte!
|
Jarča
|
# Zasláno: 21 Bře 2005 22:47
- Nahlásit
Ahoj všichni milovníci boxerů, už i naše rodina jsme třetím měsícem majitelem 5ti měsíčního boxera Richarda a tak brousím po stránkách o boxerech a hledám informace. Měla bych prosbičku na zkušené. Co krmivo? Krmili jsme na radu v obchodě LEONEM a zrovna dneska nám řekl veterinář, že to bude nějaký laciný šunt, a že bychom měli krmit aspoň K9. Tak nevím, mám investovat anebo je to vyhazování peněz? Dík za rady. J.
|
Denisa
|
# Zasláno: 22 Bře 2005 11:46
- Nahlásit
Jarčo, vyhazování peněz to rozhodně není, měla byste se poinformovat třeba u veterináře nebo prošmejdit internet nebo ve zverimexech (lepších), jedno to rozhodně není čím krmíte a vyhazování peněz - to pak můžete vyhazovat peníze u vetů až budete řešit problémy třeba i kvůli špatnýmu žrádlu. Investice do žrádla se jednoznačně vyplatí! Zvlášť boxeři mívají citlivý žaludek, občas problémy se střevama, no jak který...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2005 19:37
- Nahlásit
Ahoj všichni,
tak Deniso,co FirstMate? Taky nepozoruješ žádný zmenšení "dávek venčení" jako já? Kdyby stravitelnost byla 90%, tak by toho musela naše Fee sežrat pokaždý tak do vany! Hromádky jsou jak od většího poníka !
Pro Kláru a Sáru : Opruzovači zatím v klidu! Až se divím! Teď už asi nastalo to plodné období(už téměř nekape a barva je dost světlá?!),takže jsem zvýšila ostrahu. Procházky jsem omezila na minimum a zahrada podle toho vypadá
!
Jinak se chci zeptat všech,jaký používáte šampon na svoje placatky?
|
Denisa
|
# Zasláno: 24 Bře 2005 09:13
- Nahlásit
Olo: Jsem trochu zklamaná, žere to už dost dlouho na to, aby se to projevilo, nevím, hromádky jsou stejný jako u Puriny Proplan, možná na tom FM líp nabírá, ale nevím nevím, moc mi to nesedí. Teď jsem to furt nějak řešila a přejdeme asi na Eagle Pack, má to být nej krmivo na trhu, tak uvidím. Rok a něco byla na té Purině, nějak jsem to neřešila, protože prospívala, ale teď mě štve fakt ten odpad, nějak se to zhoršilo či co, otázka je, jestli je to vůbec granulema, ale asi jo. Když jsem jí vařívala občas, vysoce stravitelnou rýži, brambor, kuřátko když mívala přechodně dietku, tak to bylo super, kaky jednou za den a malý. Teď za každou prochču je to třikrát, čtyřikrát hromada jak z dogy a ráno a večer... Drsný, chtěla bych aby taky v tom psu něco z těch granulí zbylo! Poreferuju pak! Mejte se krásně.
Jo, šampón má jakýsi štěněcí, značku nevím, je to růžovo bílý:tongue bal a celokoupání má tak jednou za 1/4 roku a umývání podvozku podle potřeby, kvůli srsti to ale nepřeháním, spíš ji omývám jen vodou... Boxeři mají docela samočistící srst naštěstí, pak ji jen třeba vykartáčuju.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2005 09:28
- Nahlásit
Pro Denis : Taky mi ten odpad z FirstMate připadá podezřele maxi na to,jakou uvádějí stravitelnost. Jinak manžel teď koupil pytel Nutramu,takže ho zkrmím a uvidím. Sice to je asi nižší třída,ale to mi jeden odborník řekl o FirstMate taky(prý střední kvalita)!? To mě s ohledem na ty prachy za balení dost překvapilo!
A co se týče koupání,tak já ji ještě úplně nekoupala,jen sprcha bez šamponu(měla jsem obavy z vyrážky),ale teď při tom blátě a s blížícím se svodem ji chci trošku zkulturnit
,aby si na svodu nemysleli,že se mezi boxerky dostalo prase! Jak to děláte s packama od bláta? Sousedka jejich hafinoj pokaždý tlapku po tlapce namáží do kbelíčku s vodou a on už z toho má fobii-jen vidí kbelíček,tak řve jak tur !
|
Mark
|
# Zasláno: 24 Bře 2005 12:57
- Nahlásit
Po kazde prochazce jde automaticky do vany. Casem zacala sama podavat nozicky. Kybliku se taky bala.
|
Denisa
|
# Zasláno: 24 Bře 2005 13:01
- Nahlásit
Neboj, boxeři co znám se vyválejí ve všem, ovšem Giordi docela vede, ta si přímo libuje v bahně, kalužích atd. Packy utírám mokrou žíňkou a když tlapky od blata, tak taky v kyblíku, to Giordi taky nemusí, ale přežije to a hlavně zadní jí jakoby zatuhnou v křeči, no je to sranda, vždycky jí říkám, že za to nemůžu že jich má tolik... Jinak jí po venku taky utírám hubu, protože ji má (v zimě ne) oslintanou a pěnu u huby jak lítala
|
ola
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2005 21:01
- Nahlásit
Denise : Tak jsem okoukla tvoji krasavici Giordinku na MUJPES a mám jeden "zásadní" dotaz! Jak jsi ji proboha naučila ten perfektní výstavní postoj??? To teda nechápu! Naše Fee neví co po ní chci a když se jí snažím zadní nohy posunout dál,tak se začne točit jako vrtule. Mám neklamný dojem,že na svodu budeme za blbce. Takže poraď,jak na to?
|
Denisa
|
# Zasláno: 25 Bře 2005 08:35
- Nahlásit
Ole: Na svodu se mi taky takhle ještě nepostavila, i když pak možná i trošku jo, až se uklidnila. No to ti fakt neporadím, ona si tak stoupne normálně Ale jde to taky tak, že jí někdo bude ukazovat nějakou oblíbenou hračku a ona se napne, můžeš jí třeba ty nožky vzadu trochu "napnout", prostě když bude v maximálním soustředění, tak si to nechá a bude stát a ty ji budeš chválit. Já jsem jí říkala stůj, protože to už zná. Já jí třeba žádnou hračku na výstavě ukazovat nemůžu, protože okamžitě jde na zadní a začne šermovat předníma packama, dělá to vždycky když něco moc chce a je na vodítku, no děsný, ale okolí se velmi baví, že to se jen tak nevidí. I na obranách to je schopna dělat než jdem na to. Na postoj se vyprdni, jestli můžu poradit, tak nacvičujte běhání dokolečka tak jako na výstavách to dělají, to mám "povel" kruh a neměla by po tobě skákat, ale hezky běžet ve svižným tempu, aby se hezky předvedla. Ale i tak to na svodu tolerují nějaký ten výskok atd. vždyť jsou to mlaďoši a mají být temperamentní (pokud možno ale ne neukáznění ), ale to se časem doladí, uvidíš jaká to je legrace ten svod! Fakt prkotina prkotin.
Jinak všem boxíkům přejeme krásné velikonoční svátky!
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2005 09:29
- Nahlásit
Zdravím Vás a přeji krásné velikonoce. Mám dotaz. Kessi strašně škytá a to nejen po jídle. Je to normální? Čím by to mohlo být?
|
ola
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2005 21:18
- Nahlásit
Ahoj Alo,
naše Feebee taky hodně škytala,ale neboj upraví se to věkem. Fakt je,že to působí dost děsivě,když tím malým tělíčkem otřásá taková pořádná škytavice!
Pro Denisu : No,tak nevím,ale naše prdlá psice až bude muset jít v kruhu nebo dokonce "plavně klusat",tak jak ji znám,tak bude skákat jako koza a já budu za blbce. Poslední dobou mi připadá,že se chová líp bez vodítka než na vodítku. Dokonce i přivolání máme tak 85%,což u tak praštěného zvířete jako je naše Fee je nadlidský vlastně nadpsí výkon!
Mějte se fain a pište, co ty vaše placatky vyvádějí,ať v tom nejsem sama! Jo a veselé velikonoce!
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2005 08:14
- Nahlásit
Tak jsme byli včera s Kassi u veterináře. Poslední dobou se nám totiž nějak nezdála. Pořád byla taková unavená a když běhala tak potom hrozně kašlala.
Veterinář nakonec potvrdil moje obavy, že má srdeční vadu. Ještě nás poslal na příští týden na EKG , ale říkal že to slyší uplně zřetelně už při poslechu, že srdíčko není úplně OK. Taky se divil že je dost hubená. Takže ještě přístí týden pojedeme na odběr krve a udělá jí kompletní rozbor jestli tam neni náhodou ještě něco jiného.
No, můžu vám říct že jsem z toho pěkně rozhozená........
|
ola
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2005 12:34
- Nahlásit
Pro Alu:
Tak to je děsný! Nedivím se ti,že z toho máš nervy pryč. Člověk u těch placatých bambulů bere každou nemoc jako u dítěte a na náladě to teda nepřidá. Navíc Kassi je ještě pidiboxerka, a proto je to určitě pro tebe jako majitele ještě větší rána. Co vám jinak vet řekl k budoucí léčbě té srdeční vady nebo to upřesní až po tom EKG? Moc vám oběma držím palce,aby ta prognóza byla co nejmíň drastická a Kassi byla v rámci možností zdravá.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2005 12:50
- Nahlásit
Zatím nám neřekl nic moc. Jen jí hlídat aby se nepřetěžovala. Takže krátký procházky, moc nelítat (to se mi nějak nedaří docílit) a hodně odpočívat. Pak se uvidí jak to EKG dopadne. Ale moc růžově to nevidim.
Prý jsou na to nějaký prášky, který pes celý život bere, ale to se domluvíme až podle výsledků. Taky se mu nechtělo dávat prášky ani ne čtyřměsíčnímu štěněti. Dostali jsme zatim jenom nějaký vitamíny, jedny na chuť k jídlu, i když tu má, jen je pořád hubená a multivitamíny.
Uplně se toho děsim co nám ten příští týden řekne.
Je to můj první pes a zrovna se tohle stalo. Veterinář říkal že za to ale nikdo nemůže, ani chovatelka ani mi. Že prostě někteří psi se s tim narodí a že na to nemají rodiče. Je to prostě jako u lidí....
|
ola
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2005 13:17
- Nahlásit
Naprosto chápu tvoje rozpolcený pocity. Člověk se konečně rozhodne,že si domů přiveze tvorečka,za kterýho převezme odpovědnost ve všech směrech,zamiluje se do něj(což u boxíků není problém ) a najednou zjistí,že je nemocný a bude s tou nemocí muset žít po zbytek života. Podobnou situací si prošla moje rodina u středního knírače,který trpěl epilepsií! Ve čtyřech letech jsme ho s těžkým srdcem museli nechat uspat. Sám veterinář litoval nevyhnutelnosti zákroku u tak krásného mladého psa. Doufám,že pro Kassi je spousta jiných variant, a že dnešní medicína dokáže pomoci zajistit jí plnohodnotný život! Jo neřekl ti veterinář,jak by chtěl udržet boxíka v klidu,a to ať je mu pět let nebo čtyři měsíce?! Vždyť zvláště tohle plemeno neví, co je to jít pomalu,nelítat,neskákat atd. Budete potřebovat hodně pevných nervů ,ale doufám,že to bude OK!!!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2005 13:58
- Nahlásit
Ahoj všichni,koukám,že sluníčko vás vytáhlo ven a na netu nikdo!
Álo: Tak jak jste na tom? Už máte hotový EKG? A co Kassi,jak to snáší?
Pro Denisu : Asi to bude znít blbě,ale ptám se jako nezkušený začátečník. Kdy se může absolvovat výstava? Myslím tím,co musíš mít splěno,abys mohla na nějakou výstavu boxišů? Svod dorostu? Tys už na výstavě byla,tak určitě víš co a jak?!
A ještě jeden dotaz: Krmí tady někdo Eukanubou???
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2005 14:21
- Nahlásit
ola
Ahoj, EKG ještě nemáme, i když bych radši kdyby to bylo za náma. Veterinář ke kterému jezdíme ho nemá a ten u kterého nám to domluvil v nešem městě má zase rozbitý nějaký počítač co k tomu je. Takže se to asi odkládá na příští úterý.
Ta tvoje otázka na výstavy není zas tak blbá, protože mě by to taky docela zajímalo. Nikde jsem to totiž nevyčetla. Takže díky za ní.
A když už jsme u těch blbejch otázek. Mohla bych s Kassi vůbec na výstavu když se jí potvrdí ta srdeční vada? Bohužel štěnda, který jsme jednou plánovali už tím padli.
A jak to vlastně chodí na svodu?
|
ola
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2005 16:11
- Nahlásit
Myslím,že srdeční vada není důvod k zákazu vstupu na výstavy. Tam se přece hodnotí exteriér (a ne interiér , takže podle mne jakožto laika by to nemělo vadit. Co se svodu týče,tak to nám musí říct Denisa,ta už to má za sebou. (Tak Denis, vem už tu Giordinku domů,sedni k netu a informuj nás prosím ) My jdeme teď 23.4.2005! Už teď z toho mám průjem ! Mám pocit,že nás vykopnou-jednak má teď FeeBee světlejší nosní houbu (dotazovala jsem se zde v diskusce) a pak jí taky občas "čumí" jeden špičák z papule. Veterinář říká,že svod je brnkačka,ale já coby začátečnice z toho mám lufta. Připadám si jako blbec,ale i přes pročtení chov. řádu atd. jsem z toho jaksi nepochopila ,co musíme mít splněno,aby na nějakou (jakou?) výstavu čubina mohla!?
|
Agnes
|
# Zasláno: 8 Dub 2005 08:56
- Nahlásit
Ahoj!
Sice nejsem Denisa, ale k výstavám odpovědět můžu - na výstavu nemusíš mít splněno vůbec nic. Výstavní kariéru můžeš zahájit klidně ve 3 měsících ve třídě štěňat.
|
Agnes
|
# Zasláno: 8 Dub 2005 09:03
- Nahlásit
Ještě k tomu svodu: na svod můžeš od 6 měsíců cca do 2 let (můžeš i později), je lepší počkat až bude pes hotový, z vlastní zkušenosti bych šla až kolem roku a později. Na svodu musí pesan ukázat zuby, psovi zkontrolují varlata, posoudí psa ve statice (rádoby výstavní postoj) a pak machaniku pohybu a vše zanesou do karty, kterou obdržíš. Nemusíš mít vůbec strach. V kruhu jsou štěňata jen z daného vrhu, takže když dorazíš bez sourozenců (sourozenci nejsou podmínkou, ale když se sejdou má svod větší vypovídací hodnotu o kvalitě daného spojení) budeš v kruhu sama.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 12:12
- Nahlásit
Takže jsme objednaný na EKG v úterý v 9:00. Tak nám držte palečky a tlapičky, atˇto dopadne alespoň trošku dobře
|
Klara a Sara
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2005 21:59 - Změnil/a: Klara a Sara
- Nahlásit
Tohle je moje krasavice Sára !!!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2005 13:41
- Nahlásit
No to je brouček nádhernej!!! Má krásně tmavou masku,a taky bezvadnou barvu oka! Fakt fešanda. Kolik jí vůbec je? A jak jste na tom s výcvikem? Taky je to takový třeštiprdlo jako naše Feebee?
|
ola
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2005 16:13
- Nahlásit
Pro Alu : Budu na vás obě moc myslet,aby to dobře dopadlo!!! Potom dej určitě vědět,jak to dopadlo a co vám řekli.
Pro Agnes : Máš taky boxera? Já mám čubinu až od Rakovníka a na svod jdeme v České Skalici (okres Náchod),takže se dá předpokládat,že její sourozenci tam nebudou žádní. Ikdyž kdo ví,kam až se její bráškové rozutekli!? Sice mne každej uklidňuje,že to nic není,ale připadám si, jak když jdu k matuře !
|
Agnes
|
# Zasláno: 11 Dub 2005 08:56
- Nahlásit
Pro Olu: Boxery mám dva - matku s dcerou. Chovatel matky nás povolal na svod do jejich pobočky, tak jsme jeli. A já jsem též při předávání štěňat požádala nové majitele, zda by mohli přijet na svod k nám - právě aby jsme se viděli.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 10:24
- Nahlásit
Ahojky,
Tak vám musím napsat jak jsme dopadli včera u veta. Pěkně blbě. Nejdřív jí udělaj EKG, tam nic nezjistil, takže jsem skoro jásala. Jenže mě veterinář vyvedl z omylu, že to že nevidí nic na ekg neznamená že tam nic není. Tak jí udělal rentgen srdce a tam už byla ta vada vidět. Nevím přesně co to je, ale je to hodně špatný, protože nám řekl že by bylo vhodný domluvit se na nějaký klinice v Praze na operaci, jinak že jí nedává víc než rok. A to jí ještě odebíral krev a výsledky se dozvím dneska odpoledne. Ale ani se mi tam nechce volat.
V pátek jedeme i svýsledkama k našemu vetovi aby nám na to řekl taky svůj názor. A hlavně aby mi pořádně vysvětlil co a jak.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 10:41
- Nahlásit
Pro Alu : Tak to je děsný! Moc jsem na vás včera myslela! Řekl ti ten doktor,jaká by po tý operaci byla pro Kassi možnost dalšího života? A zda by ta operace tu vadu odstranila úplně? To je hrozný,že tak malá čubinka má takovej velikej problém! A co její sourozenci z vrhu? Víš o nich něco? Mohou mít tu vadu taky?
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 11:00
- Nahlásit
Já nevim, abych pravdu řekla nebyla jsem tam moc schopná slova. Ale na všechno se chci zeptat v pátek toho našeho veta. Chovatelce chci volat v pondělí a nějak se s ní domluvit, taky asi aby řekla ostatním majitelům, kteří si od ní vzali štěnda že by se to u nich mohlo objevit a aby je nechali vyšetřit.
Dostala jsem od toho veterináře kontatk na nějakou kliniku v Praze. TAk jsem koukala na jejich stránky ale moc jsem tam toho nevyčetla.
Ale zatim chci počkat až co mi řekne náš veterinář. On totiž dřív taky chovat boxery tak k nim má docela blízko. Když sjem se s nim totiž bavila při tý první prohlídce, tak řekl že tam vada je, že víc pozná až z vyšetření, ale že se to neoperuje. A tehle na nás zase vytasil hned operaci.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2005 11:22
- Nahlásit
Tak to jsem zvědavá,co ti ten váš vet řekne?! A taky co ti řekne chovatelka,to víš,nikdo neslyší rád,že zrovna štěně od něj má nějakou vadu. Ale určitě by to měla vědět a ty ostatní upozornit! Držím moc palce,aby ti váš vet řekl něco pozitivního! Třeba,že ta operace je řešení problému!
|