| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Čen 2005 13:44
- Nahlásit
Pouzivate pro svoje holky granule do 25 kg, nebo pro velka a obri plemena. Nase cubina ma 24,5 kg a vic asi uz nevyroste, tak vaham co je lepsi. Proradite prosim ?
|
Denisa
|
# Zasláno: 13 Čen 2005 14:10
- Nahlásit
Ahojte,
Olo, tak snad už se vám to teď zlepší a ode všech pilulí a léčení si odpočinete a budete si užívat jen letních radovánek. My jsme se měli báječně, v pátek jsme byli na 4h výletě po lese s ostatníma hafákama, ztratili jsme se a v 21h teprve našli cestu k autu, takže sranda. No a v neděli zase delší výlet s dalšíma hafanama, a to už bylo v pohodě, pejsci se i vykoupali, následně vybahnili, takže se zase museli namočit, no moc se jim to líbilo
Anonymní, já dávala granule nad 25kg, přesně jsem taky nevěděla jako vy, protože je to přesně na hraně, ale veterináři mi doporučili large breed, tak jsem na ně dala. Teď žere pro mladý aktivní+dospělý psy a už ani dávkování ani jiný věci neřeším, má kvalitní granule Eagle pack a v pohodě, vyrostla normálně na tom large breed, tenkrát na Purině Proplan. A co je to za pejsku, nechceš nám o ní něco napsat, nemá někde foto?
|
Mark
|
# Zasláno: 13 Čen 2005 15:39
- Nahlásit
Dik za radu. Ona zere od malinka Eukanubu, ale ted mela delsi dobu od veta nejakou spesl, protoze si casto vykusuje tlapky, ale nepomohlo to, takze se vracime na standardni.
To jsem byla ja Mark, asi jsem se zapomnela podepsat. Ja mam chrty, ale doma jsme meli od mych 11 boxeri holky, tahle uz je v poradi treti a je moji mamy, ja jsem se zmesila na chrtika, protoze s boxerem bych nemohla chodit do prace a v breznu mi pribyla vipetka. Trosku jsem se toho bala, protoze boxer byl pro me nejlepsi hafusa na svete, ale chrtik si me okamzite omotal kolem prstu, takze jsem to poopravila a nejlepsi na svete je pro me boxer a chrti(ti kratkosrsti).
A ted o boxerce. Jmenuje se Bara, protoze Bara byla i predesla boxerka a mame se to pletlo. Opravdove jmeno a chovnou stanici zjistim. Vim, ze jsme pro ni jeli nekam ke Kolinu.Jsou ji 2 a pul a diky mamine vychove vubec neposloucha. Je to rozmazlenej milacek, kterej by se porad jen choval.Bylo by toho hodne na povidani. Fotek je plno, ale zadna na netu. Nejakou najdu a vlozim.
|
Tanaki
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 20:25
- Nahlásit
CTETE CTETE CTETE
tak tohle jsem v zivote nevidela...
Jak jsem již psala, tak moje rodiče schánějí štěňátko, protože jim umřela boxerka, od kamarádky jsem dostala kontakt na poradkyni chovu boxerů, paní Müllerovou, která mi dala kontakt na chovatelskou stanici "ze Šárovce" u Vlašimi, byli jsme se tam tedy minulý týden podívat, první co jsme uviděli byl dům u kterého byl ve předu betonový výběh cca 2x3 metry v kterém byli dva boxeři - feny, jedna dospělá - matka štěnat a jedno odrostlejší štěně, mezi nima pobíhal nějaký mops nebo co, šli jsme dovnitř, už při vstupu nás do nosu uhodil smrdad, místnost do které jsme vešli smrděla tak, že jsme se málem pozvraceli, v ní svítila žárovka a v rohu bylo malé sklepní okénko, před námi bylo něco jako chlív ze dřeva, dva vedle sebe, dřevěný, hodně sešlý, vepředu výlez asi metr oplocený, paní zdvihla pletivo a desku, která přikrývala ten chlív a povídá ať si řeknem které štěně chceme vyndat, bylo tam asi šest štěńat německých boxerů, stáří 3 týdny, byla na nějakém hadru a měla tam nějaký tác s namočenýma granulema, každé štěně, která jsme dostali do ruky mělo slepenou srst, smrdělo a okamžitě nám začlo cucat prst a za chvíli fňukat, tedy měla evidentně hlad, paní se chlubilatím že je zootechnička, ve smrduté místnosti se štěňaty byly na zdi jakési diplomy z výstav, za štěně chce 10 000 CZK, při odchodu jsme ještě viděli venku klec, ve které byly další dvě feny německých boxerů
tak tedy vemte si z toho co chcete, nás to docela vzalo, vživotě jsem něco tak hroznýho neviděla
|
bord
|
# Zasláno: 15 Čen 2005 06:54
- Nahlásit
To je dost děsný!A nedalo by se to napsat jako stížnost někam na klub boxerů?Když má baba chov. stanici,měla by být někde registrovaná...skoro se tomu nechce věřit.Spíš bych řekla,že se tohle může vidět u lidí co štěňata ani nechtěli,co mají křížence apod.,ale u člověka,který je má cíleně na chov??
|
ola
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 08:01
- Nahlásit
Tanaki
Kontaktovala bych zpět paní Müllerovou,která přece coby poradkyně chovu musí daný vrh dozorovat. Tak snad jí ty podmínky nepřipadají normální?! No,podle všeho ale asi ano,když vám dala kontakt?! Co se koupě štěněte týká,radši se mrkni na www.boxerklub.cz a tam v nabídce štěňat si najdi lepší chov. stanici! Teď tam je placatých bobíků docela dost ! Držím palce!
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 08:52
- Nahlásit
Ola, Denisa
Tak mam nějaký fotečky Rokouše, ale bohužel je mám jen v PC a ne na netu, tak je nemůžu uložit tady do galerie. Jestli chcete tak mi napište mail já bych vám je poslala. Stojí za to
Tanaki
teda to je síla. Určitě bych taky někoho kontaktovala aby se tam na to jel podívat. Tohle totiž neni normální! Chudinky psíci.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 09:45
- Nahlásit
Ala
Můj meil je zdenek.stojan@quick.cz! Takže se těším na fotečky! A co jinak,jak to jde s výchovou malého žíhadla?
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 10:08
- Nahlásit
ola
Tak jsem ti poslala fotky. Doufam že dojdou. S výchovou to docela jde. Snažíme se to jeho vzteklý vyjíždění utínat. Ale ono to zase neni tak horký. Jenže někteří u nás doma prostě nechápou že štěňě si hraje tím že hryže a že má ostrý zuby. Ale když to už fakt překročí tak ho vytaham za kůži za krkem a on přestane (teda většinou). Jinak je to řádidlo. Včera jsem mu koupila takovej ten míček co se do něj sypou granulky. To byla sranda. Jenže granulky se sypali a psisko na to ještě nepřišlo a jen honil ten míč protože to v něm chrastilo.
|
Denisa
|
# Zasláno: 15 Čen 2005 10:35
- Nahlásit
Ahojte boxíkáři!
S tím chovem u rádobychovatelky je to hrůza, ale bohužel takových "chovatelských stanic" je víc a pochybuju, že by se tím třeba poradci chovů až tak zaobírali, ani nevím jaké vlastně mají pravomoci, jestli vůbec nebo jak to vlastně je. Ale ta paní poradkyně by měla vědět, jak to tam vypadá, když má štěnda "ve své péči", leda by jí ta pí. chovatelka štěnda na kontrolu a např. tetování zavezla... ale fakt nevím, zdá se mi to podivný. Sice vám může být pejsků líto, ale rozhodně bych si odtam nebrala... Já sama mám fenku z kotce, ovšem s výběhem na zahradu a s přístupem i do domu...
Alo: fotečky mazlíka prosím zašli na giopi@seznam.cz Moc díky! Budu se kochat!
Včera jsme byli kousat i s kamarádkou-další žíhanou placaticí, jo jo, placatky jsou šikovní pejskové!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 11:05
- Nahlásit
Alo,fotky došly-díky! Je přesně takovej jak jsem si myslela-prostě nádhernej!!! Snad ani není pravda,že byla FeeBee taky takováhle kulička. Jeho kukuč nad tou želvičkou napovídá,že to bude pořádnej prima uličník ! Má nádhernou barvu-já teda vždycky inklinovala ke zlatým,ale jelikož ji už doma mám ,tak mě teď zase berou žíhaný! Na fotce jak spí s tím vykuleným bříškem (taky dobrý ),tak už podle tlapek,to nebude žádný ořezávátko,ale pořádnej bafan! Jo, a jak se snáší s tím dalmatinem? Asi ho pěkně procvičuje co?
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 11:59
- Nahlásit
Denisa
Tak fotky máš poslané
ola
No jo uličník je to pořádnej. S dalmatinem se snáší celkem v pohodě. Teda spíš damatin ho snáší. On už je to takovej starej dědek, tak si ho moc nevšímá. Ale nechá si od něj všechno líbit. Až jsem se někdy uplně divim. Rokoun ho kouše do břicha (protože výš zatim nedošáhne), když dalmatin sedí nebo leží tak mu kouše špičku ocasu, a on nic. Čekala jsem že alespoň zavrčí nebo se po něm ožene, ale nic. Rocky by si s nim ale chtěl hrát, jenže na to starouš už neni. Budeme se muset poohlídnout na prochajdě po nějakym štěněti nebo mladšim psu se kterým by se pořádně vyřádil
|
Denisa
|
# Zasláno: 15 Čen 2005 12:22
- Nahlásit
Alo: díky moc za fotečky, je suprózní prcek! Prosímtě a co ta želva? Neukousne jí hlavu nebo nohu , tý jo, bych se bála (být želvou, anebo o želvu:biglol , v pohodě jo?! Já bych taky totiž stála o želvu, ale aby si samozřejmě taky mohla navolno chodit a nevím nevím, aby ji G. někdy náhodou nesežrala. Ale ona je šílená. Anduláčka jsem s ní vůbec nemohli nechat, už není, teda ne vinou Giordiny naštěstí. Chtěla jsem morčátko, ale to by asi nedopadlo nejlíp a nad želvou taky přemýšlím. Kámoška má taky 2 želvy a 2 psi a taky pohoda. Chm, chm, že bych nakonec zakoupila? Třeba Giordi k narozkám!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 12:28
- Nahlásit
Denis, v případě "nehody" bys udělala želví polívku a Giordinka by měla slušivou helmičku na coursing? Jo,Giordi bude mít dva roky,že jo? Tak všechno nejlepší a hodně zdravíčka,a taky úspěchů při kousačkách a závodění!!!
|
Denisa
|
# Zasláno: 15 Čen 2005 12:33
- Nahlásit
Ola: Jo to by bylo teda! Bych ji přizabila!
Giordi slaví příští úterý! Děkujeme za přání! No oslava bude velká, ale až o tom dalším víkendu asi. Úplná psí narozeninová párty, pak poreferuju!
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 12:50
- Nahlásit
Želva to přežila Ona patří mí budoucí švagrové a většinou spí v akváriu. Loni v létě jí ale vybudovali takovou ohrádku venku na zahraně, aby se taky vyvenčila. Jenže občas někoho napadne želvuchu z ohrádky vyndat, občas když jí nehlídáme tak nám někam zaleze a to pak celá rodina lítá po zahradě a hledá želvu. Docela sranda Ale samotnýho psa bysme s ní nechat nemohli, to by asi fakt hrozilo ukousnutí končetin nebo hlavičky.
|
Tanaki
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 23:57
- Nahlásit
kurna, prave mi doslo ze delame za 14 dnu ZZZka, furt jsem si rikala to je za dlouho v lete a najednou koukam do kalendare a ono je to za 14 dnu, hruza, me trefi, aport mame naprdlacku, vstan nam taky nejde dokonale a stopou si nejsem taky jista, budu muset brutalne trenovat
|
ola
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 07:48
- Nahlásit
Ježíš Tanaki,buď ráda jak jste na tom. Já se nikdy neodhodlám ani k ZZO! Aport-to je jedno z mála,na co je FeeBee fakt nadržená,takže to je celkem v pohodě (někdy mírný oblouček atd. ) ,vstaň-tak to taky nic moc (nějak to ještě nepochopila) a se stopičkou teprve začínáme a zrovna se můžu zeptat : co s čubou,když na nášlapu zalehne a pak se pošupováním po břiše blíží pamlsek za pamlskem k cíli?? U naší Fee mám pocit,že kdybych s ní přišla na zkoušky,tak ona když si usmyslí,že na ni někdo "čumí",tak teda zrovna vůbec neslyší povely...
Denis,jak jsme mluvily o těch cecíkách ,má je Giordi měkký? Teda myslím to naběhlé okolí. FeeBee totiž u toho posledního páru má fakt jelita-mám obavy,aby jí to nezatvrdlo a neudělal se zánět. Dávala jsem jí octový obklady,ale nic moc. Asi mi nezbyde,než opět navštívit veta! Jenže představa,že jí nacpe zase nějakej hnus mne děsí...
|
Denisa
|
# Zasláno: 16 Čen 2005 10:23
- Nahlásit
Ahoj, ahoj,
Tanaki držíme pěsti, to zmáknete anebo to zkusíte podruhý, zkouška´je od slova zkoušet, to jsem si vždycky říkala já
Olo, musím si máknout, ale jo má je měkký, vlastně. Nenech si nutit žádný srajdy, jen pokud by to bylo vážně nějaký špatný, já si myslím, že zvlášť když je to první hárání, tak se s tím bude třeba potýkat víc, G. 1. hárání bylo taky šílený, měla i teploty, srajdu majdu... a zkus třeba jinýho veta, ten ti třeba zas poradí něco jinýho! Já třeba vím, že když půjdu k jednomu, tak rozhodně vyfasujeme antib. minimálně, k druhýmu, že ten to bere tak nějak přirozeněji a přírodněji a vyber si! Anebo jdu rovnou na VFU (brn. fakulta veteriny) a tam je těch vetů víc a jinýho zaměření a mezi sebou to zkonzultují... no dlouho už jsme veta nepotřebovali naštěstí (ťukám na dřevo), a v prvním roce g. života furt něco bylo, až bylo podezření na slabší imunitu a po prvním hárání je zdravá jak řepa! Jinak zítra mám dovču a v neděli jedeme na coursing opět, tak držte pšsti ať to v tom vedru vše uběhá!
|
Tanaki
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 00:48
- Nahlásit
Ola - no mě zas po stopě letí jak šílenec a ani kostky vařenýho hovězího jí moc nezajímaj, no pokud se ti plazí, zkus tam ty pamlsky vůbec nedávat a dej jí je až u předmětu, třeba víc najednou, třeba si myslí že pamlsek je taky předmět
jo a Bára má taky ještě falešnou březost, má to okolo cecků taky nateklý, ale měkký, tak to nijak neřešim a čekám až to přejde a občas to kontroluju
Denisa
nojo jenže když ty zkoušky uděláme, tak Bára konečně dostane ten obojek s tím šátečkem s křížem a já puknu pýchou
|
ola
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 08:12
- Nahlásit
Tak jsem včera radši navštívila veta. Asi si už myslí,že jsem do něj zamilovaná... No,ale nebylo to zbytečně-dal FeeBee injekci na povolení těch cecíků-má to zatuhlý! A pak máme mazat a dávat obklady! Včera už než jsem jela,tak jsem dávala obklad namočený ve studený octový vodě a musím říct,že držela jak ztuhloň! Asi jí to dělá dobře-bodejť ne,vždyť ten otok musí bolet (já měla při kojení zánět dvakrát a nikomu bych to nepřála!!!) Vyplázla jsem 410,- Kč...(náš vet staví barák,takže bych řekla,že už jsem mu vydělala na novou koupelnu !) Ale co,hlavně aby to už bylo OK!
Tanaki,moc bych ti úspěch u zkoušek přála! Připadá mi,že boxeři jsou občas v dnešní době podceňováni! Tak všem aspoň ukážete,že to není pravda!
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 08:25
- Nahlásit
ola
To je fakt síla, snad už to bude dobrý co? Naše teď dohárala, ale když tady čtu, co ta tvoje feňulka, tak to hárání je proti tomu brnkačka co? A to má prosímtě po každým hárání falešku nebo jenom někdy?
|
ola
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 09:25
- Nahlásit
No,veterinář mne právě varoval,že když už se to jednou objeví,tak se to většinou opakuje. Horší je,že z toho v pozdějším věku může být rakovina mléčné žlázy! Jo a FeeBee hárala v březnu a falešku má cca tři týdny!!! Až takhle později se to může vyvrbit! Lepší je varianta,kdy čuba dělá hnízdo,tahá hračky,kňourá atd. bez fyzických příznaků. FeeBee to má obráceně! Moje teta má beaglici a tu musela dát ve čtyřech letech vykastrovat,protože měla tak příšernou falešnou březost po každým hárání,že měla vemena jak dojná kráva a mlíko jí teklo proudem... Co je vykastrovaná,tak je klid!
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 09:52
- Nahlásit
Co vaše placatky a koupání? Zdá se mi že náš Rocky vodu bude milovat. Včera jsem mu 4 x měnila vodu v mističce co má na zahradě, protože se v ní prostě chtěl koupat. Oborvský skok do misky, chvíli se tam ráchal, převhnul a voda byla fuč. Taky když zaléváme záhony tak si pokaždý stoupne tak aby na něj ta voda z kropáče tekla. tekla Je to pěkná kačena
|
Denisa
|
# Zasláno: 20 Čen 2005 08:58
- Nahlásit
Ahojte boxíkáři, tak máme vyběhaný ty licence a konečně můžeme začít závodit! Akorát teda pojedeme až v říjnu na další coursing, protože teď budeme na 2 táborech+v září soustředko obran, nějaká dovča se psy+bez G.+koupelna rekonstrukce atd.,takže penízky se jen sypou směrem pryč ode mě...
Jinak všechny zdravíme a k vodě, Giordi je kachna co se týče potoků a rybníků a prase co se týče vody v kalužích a strouhách...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2005 09:45
- Nahlásit
Nazdar všichni,
teda Denis,nejsi ty nějaká moc aktivní?! Tolik táborů,dovolených se psy a ještě rekonstukce koupelny... A co ještě takhle pořídit Giordince zábavu v podobě miminka?
Alo,já se bála,že se FeeBee bude vody stranit,ale teď o víkendu jsme byli s klukama u řeky a ta tam řádila jak divá. Než se osmělila,tak pořád jen pila (už jsem myslela,že praskne) a pak šla po lokty,po bříško a nakonec tam lítala až jsme byli zmáčení všichni! Líbilo se jí to moc-ovšem v autě pak byl smrad,jak kdybych vezla zmoklej cirkus!!!
Jo Denis,koukalas na výsledky výstavy od Olomouce? Irwin zabodoval a urval druhý místo! Asi měl lepší náladu než v Olšanech (nebo ho vystavoval páníček místo paní)!
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2005 09:48
- Nahlásit
Olo co FeeBee, co ty cecíky, povolilo ji to? Už je v pohodě?
|
ola
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2005 10:00
- Nahlásit
No,řekla bych,že jí jednak pomohla ta injekce od veta,ale hlavně moje octové obklady a natírání kostivalovou mastí. Připadám si sice jako blbec,ale co bych pro ni neudělala. Ty poslední (co měla nejhorší) už krásně změkly,takže zánět je zažehnán! Ty blicí prášky byly tudíž k ničemu a už bych jí je nedala. Jsem radši,když to jde aspoň trochu přírodní cestou. A faktem je,že se jí už ty "vemínka" stahují,takže nevypadá jako zasloužilá matka! Ale děsím se dalšího hárání-aby to nebyl kolotoč... Co tvoje sněhobílá holčička?
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2005 10:07
- Nahlásit
Tak moje prďolka už má týden po krvácení, ale pro pejsi je pořád atraktivní. Včera jsme šli celá rodinka domů, moje dcerušky napřed a pes u baráku cítil naši fenku i z nich a začal holkám jezdit po noze, jedný pak druhý, vůbec ho od sebe nemohli dostat jak byl nadrženej. Tak jsme rychle zapadli do baráku. Jak říká můj otec: "jo chuť je zlá věc".
Ale už se ji vrací chuť, granule slupne jak malinu a už ji to i venku baví. Dělá blbosti a dovádí, tak jsem ráda.
|
Denisa
|
# Zasláno: 20 Čen 2005 11:01
- Nahlásit
Olo: já ti dám díťátko, zas tak aktivní nejsem! To je mi jasný, že bych měla utrum se psíma aktivitama v takovým množství co teď! No musíme si to s G. užít ještě teď když je mladá a já svobodná, jakože opravdu svoboda v tom co budu robit... No ale až jednou... to se z toho teprve zblázním, něco se asi bude muset změnit...
Ahoj Martino a bílá kuličko! Jo, psí nápadníci jsou dotěrní ještě dlouho, je to otrava, hlídat a hlídat, nám se to hárání taky blíží, bohužel jí to vyjde někdy na prázdniny nejspíš, vůbec se netěším... snad se to vyhne těm táborům
|