| Autor |
Zpráva |
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 10:05
- Nahlásit
Ahoj holky koukám že než se sem dneska dohrabu, tak vy už tady dávno vesele diskutujete.
Olo, doma to vypadalo tim že sem dala všechno z dosahu docela v pohodě, akorát vylezl po židli na stůl a překousl mi jednu kytku a rozkousal mi takovou tu špulku jak se na ní u šicího stroje navlíká spodní nit a ještě jedno prostírání mi rozkousal. No takže uplně v pohodě to nebylo. Co sem ale byla ráda, že už vydržel, od rána do půl čtvrtý se nevyčurat a nevykakat. A to mi pro něj zrovna v pátek přišla dobírka za osmset, sprej na klíšťata a dvě hračky, no prostě sem neodolala když sem to objednávala, tak vlastně za to co mi tam provedl ještě dostal nový hračky.
V sobotu jsem ho vzali na celý den na jednu akci, kde bylo docela dost lidiček, tak aby se otrkal. Dostal trošku nafackováno od jedný feny, ale to měl za to že na každýho psa hned skáče, pak už měl hned jiný respekt. No jinak s námi o víkendu spal dvakrát v posteli, takže sme tam měli dost těsno, včera už ho manžel odnesl do jeho křesla, tak byl ráno docela bublinka.
Alo, tak to věřim že vy jste po chození po lese byli vyřízený a Rokouš měl energie na rozdávání, to je jak u nás. Já už sotva lezu a ta koza skákavá neví co by ještě provedla.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 10:27
- Nahlásit
I když jsme říkali že Rockyho nebudeme brát do postele, šup a v neděli ráno už tam byl. V pět hodin totiž začal usilovně kousat pískala, který vydává příšerný zvuk, že se to nedalo. Tak ho sám přítel vzal a hodil ho do postele. Tam se zavrtal a chrápal ( a to doslova) až do devíti. Nejhorší bylo že si pořád chtěl dávat tlamu na muj obličej a ty jeho fousy nebo co to má na bradě, hrozně píchali takže jsem se steně nevyspala. A pak se budeme divit, až vyroste, a do postele vyleze sám, že se nám tam bude pořád sápat
Postupem času zjišťuju, že třiměsíční štěně má lepší fyzickou kondici než já. No budu muset ze sebou začít něco dělat.Protože se vracíme z procházek a já funim víc než ten pes
S tim žebráním u stolu jsme na tom taky dost bledě. Dělá jako kdyby jsme mu nedali nažrat. A myslim že by cibuli nebo česnek slupnul a ještě by se olizoval
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 10:45
- Nahlásit
S tim česnekem to musíme taky vyzkoušet sem na to zvědavá.
Viky si klidně vyleze mezi nás na sedačku když jíme a čumí nám do talíře a případne si i lízne, to pak teda letí. Ale najednou je děsnej kamarád když máme nandáno na talíři.
Alo to si piš že až Rokouš vyleze sám na postel, že se sám obslouží, u nás stačí jen když si pro něco jdu do ložnice a Viky už je na posteli. V neděli ráno sem ho musela vyhodit aby se šel nažrat, protože mu tak kručelo v břiše, že sem nemohla usnout. A jemu se nechtělo, prostě co nejdýl tam chce vydržet, nejde čurat nic. Když jsme ho tam taky nechtěli ze začátku pouštět, tak jak píšeš, dělal pěkný bordel, hlavně o víkendu vstal v šest ráno a začal tam honit pet flašku a to se nedalo, tak sme ho k nám začali pouštět vždycky až ráno a byl klídek třeba až do jedenácti. No a někdy o víkendu spí s námi i přes noc, ale to nepude dlouho, protože už má 21 kilo a já pak spim pomalu na zemi. Příští týden bude manžel pryč, tak jsem zvědavá na to jestli vydržim mít Vikouše za dveřma. Asi ne, musí mně přece někdo hlídat
|
ola
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 10:48
- Nahlásit
Ala,to je zvláštní,ale FeeBee si taky nejradši vystaví pupulu na můj obličej. Když si ji vezmu na křeslo na klín (vždycky se jde přimazlit a už tou zadní nohou našlapuje,aby vylezla nahoru ),tak mne objímá packama a hlavu si položí hubou na moji hubu ! Dá se to teda vydržet jen chvilku-obzvlášť,když před tím něco jedla... Je to taková ta "intimní" chvilka-kupodivu se většinou ani nehne! Jo,ještě mám na vás jeden ze svých poťouchlých dotazů : Když placatky venčíte na vodítku,tak jak je vodíte? Vždycky u nohy nebo je necháte jít před sebou? Jsem z toho nějak na rozpacích,protože,když budu vyžadovat vždy chůzi u nohy,tak mi připadá,že si tu procházku ani neužije. Když ji ale zase nechám courat před sebou nebo okolo sebe,tak mám obavy, aby jí pak nedělalo problém chodit u nohy?! (zní to asi krapet zmateně )
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 11:23
- Nahlásit
Olo, ptáš se jestli k boxerce psa nebo fenku? Mě napadla jiná věc, a co takhle klukům sestřičku?
|
ola
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 11:43
- Nahlásit
To bych musela upadnout z veliiiiký výšky na hlavu!!! Vždyť jdu po sedmi letech do práce! Už se těším mezi lidi,neříkám NIKDY,ale teď určitě ne! A ten pejskovej přírustek by taky nebyl tak hned! To jen tak předběžně.. ! Ty se chystáš pořídit holkám bratříčka? A vůbec myslím,že já a ty máme zatím vybráno,to jsou tady jiný adepti na zvýšení porodnosti v Čechách,že jo Alo,Včelko,Denis.... ?!?
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 11:49 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit
ola
No musím Ti říct, že jsem si myslela, že už jsem za zenitem a moje biologické hodiny dávno odtikaly. Ale teď máme v příbuzenstvu dva kloučky, (jeden šmudla 10 měsíců a druhej měsíc) a jsem z nich úplně vykolejená. Možná bych do toho šla, kdybych měla kam dát postýlku. Jedině ho tak pověsit pod strop do houpací sítě.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 12:04
- Nahlásit
Známá má teď zase pro změnu holčičku a tuhle jsem si ji byla vykoupat. No,taky se mi to v tu chvilku nezdálo tak špatný! Když jsem přišla domů,tak jsem jen tak prohodila,že ty miminka,teda ty miminka fakt tak krásně voněj.... a manžel upadl z gauče!
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 12:11
- Nahlásit
Ha ha ha Olo to měl být pokus o vtip jo? Nám teď docela stačí miminko v podobě Vikyho a Viky taky krásně voní, teda když se zrovna nevyválí v nějakym hovínku
Jestli se nepletu tak ty nastupuješ do práce už příští týden? Nemáš trému nebo se naopak šíleně těšíš? A co feebee vysvětlila jsi jí že už bude velká holka a bude zůstávat sama doma, těší se?
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 12:14
- Nahlásit
ola
To mi povídej. Já celý víkend koupala, přebalovala, krmila, jezdila po parku s kočárkem. Prostě jsem si to užívala. Tak jsem pořád manžílkovi říkala, hele jak mi to sluší, ještě by to šlo ne?
Tak sice neupadl z gauče, ale řekl mi: "Počkej si na vnoučata".
Tak to byla teda sprcha.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 12:41
- Nahlásit
Včelka
nastupuju za měsíc. Těším se,ale zároveň se toho děsím,to víš nezvyk. Ráno vstávat není problém,protože mladší syn je ranní ptáče,takže to mám nacvičený,ale představa jinýho režimu,odpovědnosti atd. No,ale zase si půjdu na oběd,aniž bych musela protisedícímu rozkrájet maso,posbírat po něm rýži atd. Jo těším se!! FeeBee je zvyklá být sama,protože často někam musím zajet, a taky jsem ji na to odmala připravovala,takže snad nebude problém. Jinak bych jí fakt musela pořídit toho psího kámoše!
Ještě co se dětí týče,tak já tuhle čekala před cukrárnou na svýho sedmiletýho syna a děsně tam na mne vymrkávali dva cca 16ti letí hošani. Když pak Mates vylezl ven a pravil : "Mami, dej mi ještě dvě kačky" ,tak mladíkům drobet spadla brada. Takže doufám,že za cca 2-3roky bych s miminkem ještě nevypadala jako prarodič!?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 12:51
- Nahlásit
ola
Olo, to docela potěší, viď?
Mně se asi tak před 2-3 roky stávalo, když jsem šla se svým prostředním synem (kterého jsem měla ve 20 letech), že si lidi mysleli, že jsme buď partneři (byť já o něco starší) nebo brácha se ségrou. Ale on se proti tomu hned ohrazoval
|
ola
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 13:09
- Nahlásit
Ketrin
To teda potěší. Narozdíl od doby,kdy jsem ve 22 letech čekala prvního syna, a jelikož jsem vypadala fakt mladě,tak na manžela,který si mne vodil s pupkem za ruku,hóóódně lidí koukalo jako na pedofila! To už není ani pravda! Jinak co jsi psala,že se syn ohrazoval,tak já jednou s mým otcem seděla někde v čekárně a chlapi na něj závistivě koukali (to mi bylo tak 16) a když jsme vylezli,tak táta konstatoval,že si asi mysleli,že jsem jeho mladá milenka! Hned jsem nadula hubu,a pravila,že to bude tím,že jsme byli na očním!! Papínek se tenkrát móóc urazil!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 13:16
- Nahlásit
ola
nojo, problém je, že uvnitř se člověk cítí pořád na 18, ale jinak aby už se fakt chystal na ty vnoučata - na podzim jsem byla na srazu ZŠ po 25 letech (!!!) a jedna spolužačka byla babičkou už v 37 !
Ale to už není o psech. Tak se tu mějte, já jedu na finanční úřad.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 13:56
- Nahlásit
ola
Ježíši já tu chvíli nejsem a už je ze mně adept na zvýšení porodnosti v Čechách!!! Teda děti fakt ještě ne. Jsem ještě moooc mladá. Když jsme si pořídili pesana tak mi kámošky říkali, že když teď mam psa, tak asi mimčo v brzký době nebude a měli pravdu. Až tak za 4, 5, 6.... let, no uvidíme. Zatím jsem plně vytížena miminkem čtyřnohým a radši než dvounohý bych pořídila ještě jedno psí.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 14:41
- Nahlásit
Ala,
Já si před prvním synem pořídila perskýho kocourka-taky s myšlenkou jakože děti hóóódně dlouho ne. Měli jsme ho cca 3/4 roku a šup-byla jsem v jiném stavu. Když měl syn rok,tak jsem musela dát kocoura známým,protože se u synka objevila alergie na kočky (po manželoj)! Tenhle scénář píše život,takže pozor na to! U spousty mých známých po pořízení zvířete "propuklo" těhotenství!
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 14:51
- Nahlásit
Olo ty nám dáváš, i když je fakt že já už se tomu zase tolik nebránim, tak nějak už by mi to bylo jedno kdyby nějaký to mimi bylo, přeci jenom léta letí a jestli bych chtěla první do třiceti tak bych pomalu měla začít. Vikouš to mimčo zatim docela ale bohatě nahradí.
Tady začal zase pěkný slejvák, tak se s vámi za deset minut loučím a spěchám za Vikoušem, dneska už je vystrčenej venku tak si toho deštíku docela užil.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 16:05
- Nahlásit
Právě jsem se koukala na stránky boxerklubu, samozřejmě na i na nabídku štěňat a zjistila jsem že CHS ETNA BOX co jsem od nich měla předchozí fenku bude mít zase štěňata. Dokonce jsou tam i fotky toho předchozího vrhu. Já jsem předtím nikde na jejich stránky nemohla narazit. To jen tak pro info, kdyby jste se chtěli podívat.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 16:43
- Nahlásit
Ala
Koukla jsem na ETNA-BOX a zjistila jsem,že tatínek vaší min.čubinky je tatínek naší FeeBee! Je to fešák,ale bohužel jsem zjistila,že jeho dysplazie je 2/3,takže se už dopředu děsím,jaký výsledek bude mít naše bobule! Oni totiž u toho Yékého většinou mazaně uvádí jen spondylozu,kterou má 1! A přitom to je tak často používanej pes na krytí!!!???
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 06:39
- Nahlásit
ola
Tak tohle mě docela zajímá. U vás může do chovu jedinec s DKK 2/3 ? U nás (LR) jen do 2/2, a to ještě musí být křížen s negativním partnerem (0/0 až 1/1). Docela bych se toho bála. Já bych dvojkovým psem nekryla. I když samozřejmě dysplazka může ve vrhu vyskočit i po negativních rodičích. Je to těžký.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 07:25
- Nahlásit
Ketrin
Teď doufam že nenapíšu nějakou blbost. U boxerů je poviné jen vyhodnocení na spondylozu. DKK mít nemusí, takže ho nemusí uvádět i když ho mají. Záleží pak jen na chovatelích.
ola
To máš pravdu, Yéké je hodně používanej pes na krytí. To jsem teda ani já netušila když jsme si pořizovali Kassi že má DKK 2/3
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 07:34
- Nahlásit
Tak to to máte taky blbý. I když oni boxeři možná na tu DKK tolik netrpí, žejo. Přecejen jsou to jinak stavění, lehčí psi.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 08:25
- Nahlásit
Ahojda, Alo máš pravdu,DKK není u boxišů povinná-zatím. Někde na schůzi boxerklubu se myslím říkalo,že to chtějí udělat povinností. Což by bylo jen dobře. Fakt je,že když se podíváš na výsledky spondylozy u MVDr. Deckera,tak začínají být vidět dost psi s 3 i 4!!! Což je děsivý. Já jsem pevně rozhodnutá,že když bude mít Fee špatnou spondy nebo DKK(nechám jí ji udělat taky),tak na ní nebudu mít štěňata. Pro mne to byl teda šok,když jsem zjistila,že takovej kaňour jako je Yéké má tak děsnou DKK! Já nechala udělat Fee v 7 měsících kontrolní Rtg a vypadalo to zatím dobře. No,uvidíme,radši na to nemyslet! Ketrin ty máš LR-znám jednu paní z obce odkud pochází manžel a ta má chovnou fenu-teď měla tuším 8 štěníků a tá má taky nějakou horší DKK. Ale štěňata měla nádherný.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 08:28
- Nahlásit
Tak jsem to omrkla fena je Hanny z Famkadu a má 2/2! Otec byl Indigo z Muchovy boudy (ten má 1/1)-fešák má CAC i BOB atd. To jen pro Ketrin!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 08:32
- Nahlásit
ola
Indiga znám, to je pěkný pes, má stejného otce jako moje holka. Jinak dvojky, jak říkám, jsou ještě pouštěné do chovu, ale já bych na takové feně nechovala a nekryla bych takovým psem.
Všechny štěňata jsou nádherný. Co z nich bude, ukáže až čas.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 08:42
- Nahlásit
ola
Já bych taky byla pro kdyby bylo vyšetření DKK povinné. Já jsem taky rozhodnutá Rockymu udělat jak spondy tak i DKK. Třeba v Rakousku (odkud je Rockyho otec) je povinné u boxerů i vyšetření srdce.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 08:44
- Nahlásit
Přesně! Já bych si štěně z tokového vrhu nevzala! Kdybych to věděla! A právě u naší Fee jsem to nevěděla a ukolíbalo mne vědomí,že mají oba rodiče dobrou spondynu! Takže vlastně taky ukáže až čas,jak moc to FeeBee vyžrala za tatínkovy kyčle!
Jinak holky,dnes mi přijdou nový granule (Hill´s) a jsem rozhodnutá tu moji můru převést na suchý bez přídavků,takže držte palečky. Jo a abyste se taky pobavily,tak včera manžel na zahradě vytáhl ze země zatlučený kolík-byla po něm dírka tak 5cmx5cm. FeeBee zalehla a čuchala do tý dírky-asi jakože myš. No a když jsem se vrátila z nákupu,tak koukám co to a ona ta naše psí blůma byla v té původně maličké dírce tak,že jí koukal jen zadek!!! Udělala tam jámu jak na slona. Zkrátka okrasná zahrada je v hajzlu! A to jsem jí ještě vyhmátla,jak jednu z velkých thújí pomalu ale jistě zbavuje od spodu větviček. No,manžel to ještě neví,takže než se vrátí z montáže,tak to tam budu muset asi nalepit vteřinovým lepidlem!
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 08:52
- Nahlásit
No Rocky byl včera s přítelem (už jsem tak zblblá že jsem chtěla napsat s manželem) v práci tak u náš byla zahrada dobrá. Ale dneska už neprší takže zůstal doma. To bude tóčo. Jenže jak je zmetek zvyklej že buď jezdí s přítelem do práce, nebo je s nim někdo doma tak nechce zůstávat sám. Ráno jsme ho vyhodili na zahradu. A on hned do auta. Tak jsem ho z auta vyndala. Zavřela jsem za nim a jeli jsme. A on běžel celou cestu okolo plotu, než jsme odjeli z dohledu. To je hrůza pak sedět v práci. Ale on se doma zabaví. Už abych měla dovolenou, bude se hošík znovu učit být sám doma.
Jinak já už jsem začala dávat suchý granule. Včera večer jsem se docela pobavila dala jsem mu misku. On trochu užral pak začal dělat kolečka po kuchyni a vždycky se přiblížil k misce, uzob pár granulý a zase dokola. Ale nakonec to zdlábnul všechno.
Já taky očekávam že mi přijdou ty granulky Mastery každým dnem. Docela to trvá.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 09:13
- Nahlásit
Tak jsem se po tom co tady čtu musela taky podivat jak je na tom Vikyho táta, spondylozu i DKK má v pořádku, u nás je to stejně tak že nám ho k chovu nedaji protože je to nestandart tim že je celý bílí. Čim dál víc přemýšlim jakym směrem se s nim vydat, ani pořádně nevim co bych s nim mohla všechno absolvovat když je to nestandart, ale myslim že různý zkoušky že tam tohle nevadí. V sobotu sem konečně sehnala číslo na jeden cvičák, byť teda 25 kiláků od nás, ale aspoň něco. Tak uvidim.
Olo to si mně s feebee zase pobavila, my vždycky když přídem z práce tak obejdeme zahradu a včera sem se taky musela smát, to je vidět malá dirka od myšky a kolem toho velká díra od psa. A ty záhonky se zeleninou to už je taky jedna díra vedle druhý. Hrozně bych taky chtěla vysadit nějaký tůjky, ale když to tady slyšim, tak to asi zatim fakt nemá cenu. Včera sme koupili zahradní nábytek a první co bylo že to Viky začal okusovat, tak aspoň se syčák nebude nudit až budem v práci.
Včera večer jsem mu granule jen navlhčila vlažnou vodou a to uplně vymetl, že jsem mu nakonec dvakrát přidávala, tak jsem byla docela překvapená. Ráno to už zase moc nechtěl tak sem mu tam musela přidat trochu tvarohu. Taky jsem mu koupila ten Pangamin a vodičku na čištění uší, to byla zase operace. Dělá jak blázen, že neni možný mu ty uši vyčistit.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 09:28
- Nahlásit
Vcelka
Mi se doma taky pořád rozhodujeme na kterej cvičák od záři nastoupíme. Buď k nám do města, na ten jsem sice slyšela takový pomluvy že je to tak trochu k ničemu tam chodit, nebo dojíždět 35 km. No ono 35 tam, 35 zpátky, a to každý týden, to poleze pěkně do peněz. Ale zatim ještě máme časík.
Uši, to je něco. Já mu je čistim když je v útlumu a chrní. I když to je vzácná chvíle. A to mam většinou tak jedno ucho na den. Psisko pak někam zaleze a dokud nevidí že vatu pokládám tak nevyleze. A co používáš za vodičku? Já mu je čistim jen vatou?
|