| Autor |
Zpráva |
Martina
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2005 10:14
- Nahlásit
Jéé holky ještě, že je tady tak veselo. Teď jsem vypravila moji osmiletou holčičku na tábor (první). Tak jsem z toho trošku rozhozená.
Olo, to je úspěch ty granule, jen tak dále. Naše byla zvyklá, že když přijdeme z venku tak ji dám kousíček piškotu. Včera přišla a dala jsem ji granuli, tak na mě koukla jak na blázna. V těch granulích co mám teď ty nový je pár bílých, červených a zelených, ale jen tak trošku. Takže normální nežere, jen červený a bílý. Asi zavolám do toho shopu jestli by mi paní nechtěla vybrat červený a bílý z desetikilovýho pytle.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2005 10:31
- Nahlásit
ola
Knírač Andy byl veselá kopa
Ještěže se tu s váma můžu zasmát, jinak bych se tu s tím mým suchoprdem kolegou ukousala nudou. Ten se teď asi diví, proč se šéfová najednou dusí smíchy
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2005 10:48
- Nahlásit
Tak se tady z vašich zážitků bavim zase od rána.
Teď jsem přidala do fotogalerie tři obrázky Vikouše, tak se na to mrkněte, včera jsme přišli z procházky a manžel se natáhnul na gauč a Viky si vylezl hned na něj, nakonec to dopadlo tak že tam Viky zustal sám tak jak je vyfocenej. Dneska ráno sem ho zase pustila jako každý den na 3/4 hodinky k nám do postele, tak to byl taky pohled, nalepil se uplně na mně a pomalu ale jistě mně vystrkoval na kraj postele.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2005 10:58
- Nahlásit
Včera byl přítel u jeho známých na grilování. Tak jsem si večer když jsem šla spát taky vzala psisko sebou do postele. Když se pak vrátlil tak něco hučel na způsob: No jo jen na chvíli vypadnu až mi zabírá místo čokl Rockyho přelesl na gauč a tam chrněl až do rána. Od tý doby co se naučil lézt na gauč tak svůj pelech uplně ignoruje.
Jeden dotaz. Včera jsem Rockyho trochu zkoumala a zjistila jsem že mu vůbec není vidět tetování. Co s tím???
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2005 11:05
- Nahlásit
Alo: A bude hůř....
S tim tetovánim nevim, je fakt že Viky už ho má taky dost světlý, zatim ale je k přečtení. Vůbec nevim jestli se nějak obnovuje nebo co, snad někdo poradí líp?????
|
ola
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2005 11:30
- Nahlásit
Zrovna včera když jsem FeeBee tahala to klíště na břiše,tak jsem jí taky tetování prohlížela a říkala jsem si,že kdyby se zaběhla nebo tak něco,tak by ta vytetovaná čísla teda určitě nikdo nerozluštil! Má to jednak světlý a jednak blbě čitelný!
Martino,neboj,před chvílí jsem jí odebrala netknutou misku ! Ta potvora chodí po kuchyni okolo mne a čučí,co by kde jinýho čmajzla k sežrání... Takže hlad na ni! Přečetla jsem si na těch granulích návod a tam jasně píšou,že nedoporučují něco přidávat. Tudíž to mám potvrzený a vytrvám! (teda aspoň doufám)
Ketrin,jo,jo Andy byl borec na průšvihy. Bohužel žil jen čtyři roky (měl padoucnici),ale ten jeho krátký život byl jeden velkej komediální thriller.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 07:11
- Nahlásit
Tak hladovka! Včera ráno - nic, večer - nic... Když jsem koukala na televizi,tak jsem neslyšela zvuk,jak jí škrundalo v žaludku,takže je jasný,že hlad má. Za celý den jsem jí nedala nic jinýho,jen kousíček rajčete,protože vím,že ho nerada. Sežrala ho,když viděla,že ho jím taky. Myslím,že teď až jí dám,tak si taky nevezme. Jde mi to na nervy,ale zároveň je mi jasný,že jen bojuje,do kdy to vydržím. Nedovedete si představit tu závist v očích,když vidí,jak dávám kočce konzervu a zbytek masa... Ach jo,ta pevná vůle mi dává zabrat!
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 07:27
- Nahlásit
Čau holky,
tak včera jsem zažila nic moc zážitek s naší fenkou. Jedu si takhle se švagrovou s kočárkem, já mám fenu na vodítku.
Projíždíme (na vesnici) okolo otevřených vrat a v klidu z nich vyjde pes (nějakej kříženec, podle mne dost starej, cca 40 cm v kohoutku). Lehl si před vrata na trávu, tak jsem si stáhla fenu k noze a jakože v klidu projdem. Najednou vycenil zuby a vystartoval po nás. Samozřejmě jsem se držela zásady nebrat psa do náruče. Dupala jsem na něj a nic. Vydržela jsem to tak minutu nebrat ji, protože šel po ní opravdu naostro. Chytla jsem ji do náruče a on na nás skákal, mě "štípl" ne kousl do ruky a fenu přesto, že jsem ji držela dost vysoko do nohy. Kvikla ale naštěstí ji nekousl. Měl plnou tlamu chlupů. Pak už přišla panička a se slovy: "Jé já se omlouvám, on by mu nic neudělal" si ho odtáhla. Já se jen zmohla na to, že jsem řekla: "No, to jsem viděla". Švagrová byla vyplesklá, protože jsme měli jejího kloučka na kočárku, u kterýho se to všechno odehrávalo. Pak to říkám bráchovi a on, že toho hajzla zná, že ho jednou kousl do nohy. Řekněte mi jak to, že můžou mít takovýho zmetka na vesnici na volno? Ještě, že nešla s fenkou dcera, nebo co kdyby jelo okolo nějaké malé dítě na kole? Já to fakt nechápu
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 07:29
- Nahlásit
Já už bych to asi nevydržela. Co budeš dělat když nesežere nic ani do konce týdne? Já sem postupně přestala přidávat všechno možný do granulí a teď už několik dní jen trochu navlhčim a sežere to, někdy k tomu napřed čuchne a odejde ale pak to zblajzne, chvílema si dá i suchý granulky. Tak jsem docela ráda i za to.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 07:50
- Nahlásit
ola
Ty máš výdrž, ale když už jsi to vydržela tak dlouho tak fakt neustupuj. Já vím dobře se to radí, ale seš fakt dobrá. Jak píše Vcelka, já už bych to asi taky nevydržela.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 08:35
- Nahlásit
Olo, to já bych asi taky už dávno nevydržela. Jsem slaboch.
Včera měl psisko přítel s sebou v práci (má dílnu u babičky). NO samozřejmě že babička Rockyho narvala zbytkama, odpolene přijel domů a byl jako sud. Tak jsem si pěkně zanadávala. A dneska uzob z misky pár granulí a šel od toho. Tak jsem ho přivolala a dojedl to, ale moc se mu nechtělo. Asi je to tím že mu začali padat zuby. Nebo si prostě myslel že dostane nějaký zbytky jako včera. Snad brzy přijdou ty nový granulky.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 08:35
- Nahlásit
Teď jsem jí dala misku. Čuchla-odešla. Pak za chvíli se vrátila a normálně jen tak do špičky huby vzala dvě granule a vyplyvla před misku. Pak vzala další tři granule a vyplyvla je pod stolem na koberec. Vrátila se k misce a zabořila do ní šňupák,pár granulí sežrala,pak posbírala ty vyplyvaný a sežrala je a ještě trochu si vzala z misky. To bylo celý,ale podle mne úspěch. Vzala jsem jí teda ten zbytek a vysypala ho zpátky. Myslíte,že jí to mám nechat přes den v misce nebo jí to mám takhle odebírat?
Martino,nedivím se ti,že jsi z toho byla hotová. Já šla tuhle s mladším synem a s manželem na procházku a najednou proti nám dva psi-podvraťáci na volno. Jeden prošel a ten druhý-fena, počkala až projdeme (FeeBee šla klidně u nohy manžela) a já říkám,že určitě zaútočí,protože už ohrnovala pysky.A taky jo! Normálně šla Fee po zadku. Ještěže měl syn v ruce klacek,se kterým si hrál-manžel mu ho vzal a po psoj majznul,že kdyby se byl klacek nerozpadl,tak byl pes na tři půlky ! Já z toho byla teda pěkně grogy. Taky nevím co bych dělala,kdybych šla s dětma sama?! Pak jsem se dozvěděla,že už ta fena napadla fenu labradora a dokonce s ní musel majitel na šití. Hrůza.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 08:41
- Nahlásit
Olo, každý to dělá jinak, ale já bych ji to vzala. Ona si v makovičce spojí, že když to neslupne teď tak má prostě smůlu. Nebo aspoň mi to tak někdo říkal.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 08:52
- Nahlásit
Alo
tohle je s některýma rodinýma příslušníkama a i jinýma lidma neštěstí s těma zbytkama, člověk jim to může řikat horem dolem aby mu nic nedávali ale stejně neposlechnou. Trochu s timhle bojuju s mojí mámou, nějak jí nejde pochopit že prostě chceme psa krmit granulema a ničim jinym. Ona mu pak tajně podstrkuje knedlíky od oběda a tak a pak ještě řiká jakej je to chudáček když mu nic jinýho nedáváme. Proto jsem se letos i vzdala toho jet někam na dovolenou, měla jsem možnost jet bez psa, ale přehodnotila jsem to že kdybych ho dala k jednějm nebo druhejm rodičum, tak by se nám vrátil se zvykama který nechceme aby měl atd. Ani se pak nedivim že Rockymu po tom kdy se u babičky natříská lidskym jídlem granule už nevoní.
A s těma cizíma pejskama je to taky blbý, docela mám taky furt strach aby se od někud nevyřídil vzteklý hafan a nešel po nás. Jak jsme byli tuhle na houbách tak šli kolem lidi s vlčákem a on běžel k nám, volali na něj on nic. Tak jsem v poslední chvíli Vikyho zaklekla, protože chtěl letět k tomu psovi a zvedla do výšky, vlčák už byl u nás, naštěstí ho jeho pani dohonila a odvedla si ho, jinak nevim co by sme dělali. Hlavně když s nim jdu někam sama tak bych toho asi moc neubránila. Občas taky potkáme nějaký podvraťáka bez páníčka....Asi bych ječela jak hysterka kdyby šel nějaký pes po Vikoušovi....
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 09:05
- Nahlásit
Vcelka
Jo já pořád slyšim. Chudák pes, on musí žrát jen ty granule, nic jinýho neochutná. Nehorší je že to mam i doma s přítelem. Jí třeba buchtu, řeknu mu ať to psovi nedává. A odpověď? Je to je chudinka, on za celej svůj život neochutná ani buchtu? Jenže ten to dělá spíš proto že ví jak mi to štve a že se hned vytočim.
Třeba tchýni jsme to řekli jednou, a ta mu nic nedá. A když tak přijde a řekne že mu dala třeba rohlík nebo piškot, což mi až tak nevadí. Ale přítelovo babička, to je katastrofa. Tu předchozí fenku tam s sebou bral a když jsem jednou viděla co tam mají psi v kastrůlku a tak mi bylo zle. Uplně zkyslý zbytky. No hnus.
Takže už tam psa přítel bere jen v krajní nouzi.
A k těm cizím psům. Když jdu s Rockym na procházku tak musíme projít okolo rodiných domků, který jsou trochu stranou. V každý zahradě je psisko a každý druhý vrata jsou tam otevřený. Takže na nás pokaždý vyběhne nějakej pes. Ale asi nejsou nikaj agrasivní, protože na ně stačí zařvat "Jdeš domu" a oni zalezou. Ale mě to docela zaráží, proč si ty lidi vrata nezavřou
|
ola
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 09:18
- Nahlásit
Já jsem vnitřně přesvědčená,že bych FeeBee ubránila. Nevím tedy třeba u pita nebo asiata atd.,ale u vořecha snad jo. Třeba s manželem strach nemám,protože moc dobře vím,že by útočícího psa bez váhání zabil (jako pokud by ta bestie trhala FeeBee). Já bych spíš volila variantu zastrašení bez fyzickýho kontaktu. Jenže mnohdy se to odehraje tak rychle,že na přemýšlení není moc času. U nás moc pitů není,ale chodí tu chlápek se Středoasiatem. Na výšku jsou tak nastejno. Pochybuju,že kdyby se pes rozhodl,že by ho udržel.
Jinak co se ještě žrádla týče,tak zrovna tu byli moji rodiče a když jim říkám,že Fee už druhý den pořádně nežrala,protože nechce samotný granule,tak moje mamka pravila,že ať určitě vydržím,že to čubě neuškodí, a že je zmlsaná. Divila jsem se,protože mamina bobulku miluje a vždycky se jí zastává a nosí jí pamlsky.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 09:24
- Nahlásit
Alo
No to nevim proč si ty vrata nezavíraji, někdy jsou ty lidi fakt divný. Já jsem to už začala praktikovat tak že psa prostě naložim do auta zajedu někam za město a tam se jdem projít, protože když sme chtěli jít někam za město na druhý straně, tak než sme tam došli to bylo hrozný, taky za každym plotem pes, řval jako kráva, Viky byl celej splašenej a já na to neměla nervy. Už se docela těšim až u nás posečou ty pole z obilim že bude víc míst kam chodit, teď je to všude zarostlí že neni vidět pořádně před sebe jestli tam třeba někdo nejde se psem. Chodim nejradši tam kde ho můžu pustit na volno a nemusim furt hlídat jestli nejede auto nabo nejde někdo se psem.
Olo
řikaji že ta miska by se měla odebírat, já se ale přiznám že to nedělám. Viky vždycky sežere třeba půlku a pak se vrátí a dožere zbytek.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 11:55
- Nahlásit
Tak jsem teď dala FeeBee vylízat plastovou vaniču od tvarohu (dělala jsem meruňkový knedlíky) a málem do ní vydřela jazykem díru. Snědla i kousek meruňky. Takže hlad se stupňuje! No,uvidíme večer. Ovšem musím podotknout,že nervy už mi pracují! Ale MUSÍM VYDRŽET!
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 11:57
- Nahlásit
ola
A co granule, uklidilas je nebo nechala a zůstávají netkuté?
|
ola
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 12:04
- Nahlásit
Uklidila. My máme na granule takovou plastovou "popelnici",která je uzavíratelná,vejde se do ní cca 20kg,takže je super. Provokativně jsem to tam před ní vysypala zpátky se slovy : "Tak ty už nebudeš?" Je na ní vidět,že vyloženě čeká,že polevím. Je o tom přesvědčená,protože to tak bylo vždycky. Ale to se plete. Teda zatím! Je to dost divnej pocit nechat psa hladovýho,když má koupený superprémiový granule!
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 12:45
- Nahlásit
Olo, to máš výdrž, já jak se znam tak už bych vařila masíško
Lidi já jsem tak naštvaná. Ty granule co už mam objednaný víc jak týden ještě nedorazily. Včera ráno jsem jim poslala mail, a žádná odpověď.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 12:56
- Nahlásit
Ala
Zkus tam ještě zavolat co se děje. Tak nevím, kdo se na ty granule těší víc jestli Ty nebo pejsánek? Jestli to dopadne jako u nás a u Oly, tak budou fakt možná Tvoje.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2005 07:38
- Nahlásit
Olo, vydržela si?
Ten náš trouba včera u babičky spadl po hlavně do jezírka mezi lekníny. Sušili jsme seno a on se tam asi chtěl napít a než jsem stačila otevřít pusu že na něj zařvu tak tam sletěl. To jste měli vidět tu rychlost jakou jsem přeběhla zahradu. Naštěstí než jsem tam stačila doběhnout tak už se psisko snažilo vydrápat ven. Pak se jezírku hodně velkym obloukem vyhýbal. Takže si dokážu živě představit jak to bude vypadat u nás až si jezírko nainstalujeme na zahradě.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2005 09:27
- Nahlásit
Alo,
vydržela! Večer dáma odkráčela od misky,tak jsem ji zavolala zpět , zavřela a odešla. Poslouchala jsem za dveřma a ona sežrala půl dávky! Nechala jsem jí tam zbytek do rána a hned po probuzení mi starší synátor hlásil,že FeeBee tam nechala jen jedenáct granulí! Takže celou večerní dávku má v sobě. Teď ráno opět odmítla. Nevadí! Uvidíme večer. Teď frčíme k manžel.rodičům,takže zatím ahojda! Přeju všem krásný den a ještě hezčí víkend!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2005 08:36
- Nahlásit
Nazdárek při pondělku,tak jak to u vás jde? Já pokračuju v teroru s granulema,ale už jsem z toho totálně vynervená. Sice už teda žere suchý granule,ale z denní dávky sežere tak 1/3 až 1/2! Docela mne překvapilo,že u toho Hill´su je denní dávka pro cca 30kg psa 500g?! To se mi zdá dost!? Faktem ovšem je,že je FeeBee skleslá a není to prostě ona. Žere vyloženě s nechutí. Stojí mi to za to? Nedělám to ze svojí pohodlnosti,jen jsem myslela,že to je pro ni lepší. Teď už mám pochybnosti,že to výrobci píšou proto,aby pes sežral co nejvíc granulí a oni měli odbyt. Nejradši bych se sebrala,zajela na jatka a koupila jí něco,co by jí opravdu potěšilo. Děsný co? Tak teď "baby" raďte!?!?!?!? Mám ještě vydržet?
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2005 08:44
- Nahlásit
ola
Tady je každá rada drahá, ale řekla bych, že když už jsi to vydržela tak dlouho a už Ti sežere aspoň půl dávky, že je to úspěch. Já vím dobře se to radí, ale uvědom si, že jak ji teď něco uvaříš, tak je s granulema konec. To je teď na Tobě, ale obdivuju Tě, musíš mít nervy jak špagáty.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2005 09:37
- Nahlásit
Ahojte boxíkářky, tak jsem zase v práci, měly jsme se parádně, teda ty vedra nám ale daly zabrat, Giordi jsem nechala fungovat jen ráno a večer, jinak měla leháro a válela se a válela... já taky
Olo, vydrž, už jste blízko cíle , no třeba bych ji pak koupila ještě jiný granule až sežere ten pytel, jestli jí nezachutnají líp. Ale jestli má 30kg, tak bych se vůbec nebála. Giordi má i s pelechem 25kg a když je v zátěži, tak 23-24kg a pohoda. Ono taky v tom vedru může žrát ještě míň než obvykle. Kolik váží? Zhubla nějak moc nebo ne? Pokud ne, tak bych ji zatím nechala ať si trucuje, ale vidíš, že když sežere 1/2 dávky, tak to je o.k. ne? Ono taky ti výrobci ti tam napíšou 500g, ale každej pes potřebuje míň, víc, to je různý... No držím i tak pěsti!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2005 09:58
- Nahlásit
ola
Olo, já Tě nechci zrazovat od tvého cíle, ale proč vlastně tak lpíš na tom, aby čuba žrala jen suché granule?
Já celou dobu co mám psy (10 let) tak jim do granulí přidávám něco málo na ochucení a ovonění. Ne moc, opravdu jen malinko, aby to nebyla taková suchárna. Třeba polívky pro rodinu vařím už s ohledem na to a solím a kořením až poté, co odeberu psům. Vždycky koupím hromadu masa, uvařím v papiňáku, umelu na strojku, udělám porcičky do mrazáku, každý den jednu rozmrazím v mikrovlnce, nastrouhám spoustu syrové mrkve a vše zamíchám do plné porce granulí. Zhruba jednou týdně do toho přijde ještě syrové vajíčko.
A žerou ostošest /i když oni by žrali i suché jsou zdraví a mají pěknou srst a tuhé bobky.
Samozřejmě vím, že se říká, že se nemá kombinovat klasická strava a granule, ale myslím si že tohle vylepšování nemůže vadit. Blbý by bylo jeden den dát psovi kolínka s masem a druhý den suché granule a tak to střídat. To bych taky nedělala.
No ale dělej, jak myslíš. Jenom se mi zdá, že zbytečně trápíš sebe i čubu /sebe zřejmě víc
|
Mark
|
# Zasláno: 1 Srp 2005 10:27
- Nahlásit
Ahojky, mam na Vas prosbicku. V sobotu jsem nasla na netu v melnickem utulku asi rocni holcicku boxera, zeptala jsem se mamy, jestli by ji nechtela ke sve dvoulete boxerce a ona, ze urcite, at ji ho privezu, jenze boxerka uz je zamluvena.Mama byla desne natesena, tak jsem Vas chtela poprosit o info, kdyby nahodou nekdy nekdo vedel o boxeri holcicce bez domova. Diky.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2005 10:33
- Nahlásit
Ola
taky myslim že když už sežere polovinu dávky že to je docela úspěch. Zkus jí zvážit jestli nezhubla a když ne, tak by jsi v tom mohla pokračovat, já osobně bych na to ale tak dlouho nervy neměla. My jsem teď s těma novýma granulema docílili toho že mi je žere určitě líp než Eukanubu, já mu je teda trošku vlhčim, ale stane se že sežere i suchý, to se stává spíš navečer kdy má největší chuť k jídlu, třeba ráno to mu do nich musim přidat aspoň tvaroh nebo Bobíka. Zrovna dneska ale ještě nežral, slyšim jak mu kručí v břiše, on ale čuchne a odejde.
Asi bych na těch suchých granulích za každou cenu netrvala a nebo leda zase vyzkoušet jinou značku a radši si objednat jen malý pytel aby jste se nemuseli měsíc trápit z něčim co ona vyloženě nechce. Budu na vás myslet ať to dopadne ke spokojenosti vás obou.
|