| Autor |
Zpráva |
Ala
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2005 13:22
- Nahlásit
Tak v neděli taham přítele ráno do lesa a půjdeme taky. Už se mooc těšim. Hlavně na Rokouše, to bude dílo.
Garfield
Ten náš blboun takhle orval půl záhunu jahod. Nejdřív zelený. Pak jsme mu dali z misky červenou a už si chodil trhat jen zralý. Nejhorší na tom bylo že zválel celý záhon. Ale teď už ví že tam jahody nejsou a ani se toho nevšimne
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2005 14:20
- Nahlásit
Ten náš taky chodil na jahody, teď když nejsou tak tam aspoň hrabe díry. Máme i pár malin, tak když vidí že trhám tak se pokouší trhat taky. No a v záhonku s mrkví tam pro změnu jen šlape.
Alo na houby můžete jít klidně i jindy než ráno, roste jich tolik že je to fakt jedno. My byli odpoledne a paráda.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2005 14:58
- Nahlásit
Vcelka
No to jsem zvědavá, při mý slepotě stejně nenajdeme nic. Mě by totiž musela houba praštit po hlavě abych si jí všimla. Ale jinak mě to strašně moc baví
|
ola
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2005 16:09
- Nahlásit
Jo, v lese je krásně. A hub bude fakt dost-u nás je ještě brzy,ale i tak jsem byla překvapená,že jsme něco našli. Taky musím říct,že ačkoli jsme měli FeeBee celou dobu v lese na volno,tak si nás krásně hlídala a nevzdalovala se. Dokonce našla nějakou ohryzanou nohu z čehosi (asi srnče) a na moje Fůůůj! to hned přestala očichávat a mazala dál! Na tohle je fakt dobrá,že nezhltne každej hnus,co najde! Teď jsem jí dala vepř.ucho a řádí s ním tady v obýváku! Začíná tu být vzdoušek ! Láskyplně si ho nadhazuje a olizuje,ale nedej bože,když jí zaletí pod skříňku!
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2005 07:30
- Nahlásit
Ach jo, tak jsem měla takovou radost, jak to Rokouš zvládá sám doma když ráno odejdeme do práce, ale dneska to bylo ródeo. Protože máme otevřený schodišttě tak mu na něj dáváme takovou velkou dřevostřískovou desku aby nelítal po schodech, když nejsme doma. Většinou byl hodný, ráno jsem mu dala něco na kousání, zalezl si do pelechu a byl klid třeba prý až do deseti (to ho pouští přítelovo rodiče ven). Ale dneska! Skákal na tu desku, kňučel, štěkal, no jako blázen. Ale zdálo se mi že když jsme stáli venku na zahradě že už to utichlo. Tak snad to bude dobrý. Myslim že to udělali přítelovo rodiče, protože si ho vzali k sobě hned jak jsme odešli a on si prostě zvyknul. Pěkně mě to štve protože pak se nebudeme moct od psa hnout. Přitom doteďka to bylo fakt v pohodě.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2005 07:45
- Nahlásit
Alo, to bude vpohodě, ale musíš přítelovým rodičům rychle zatrhnout, aby ho brali k sobě, hned jak odejdete. Oni si rychle mazlíčci zvyknou. Naše to na nás taky zkoušela. Stačilo třeba po víkendu nebo po nějaký dovolený. Zvykla si být s náma od rána a pak v pondělí to těžce nesla. Takže jim to zatrhni. Buď tvrdá snacha.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2005 07:53
- Nahlásit
Martina
Hmm, to já už jim to říkala asi 100x. Hlavně přítelovi aby jim to řekl, přece jen jsou to jeho rodiče. Jenže nejhorší je že pak nejsem doma, oni řeknou že ho tam neměli, a já si stejně myslim že ho tam měli. S tou předchozí fenkou to totiž bylo strašný, tu to takhle naučili a mi se od ní pak nehnuli. Pomalu jsme nemohli jet ani nakoupit, protože tam ztropila takovej randál že to slyšeli i sousedi. Tu si musel přítel brát sebou do práce, protože nemohla zůstat doma sama. I když jinak byla čistotná tak když jsme odešli to tam dokázala zřídit k nepoznání.
Právě proto jsem měla takovou radost že to je s Rockym v tomhle směru v pohodě, a ono tohle. Ale já jim to asi dneska vysvětlim. Stačí aby ho tam nechali třeba do těch 10 hod. A pak odpoledne, snad to pochopí.
Martino, a jak jste na tom s papáním?
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2005 08:37
- Nahlásit
Alo, je fakt že oni si na tohle hrozně rychle zvykaji, my jsme v tomhle asi taky udělali pár chyb, taky jsme měli desku aby nemohl aspoň do obýváku, jenže jí za čas stejně přelezl, divili sme se jak ale dokázal to, čim byl větší tak ten binec doma byl taky větší. Teď už ho ráno vystrčíme ven a je přes den venku, no jenže zrovna dneska to byl zase horor, protože jakmile prší tak tam nechce. Nakonec to dopadlo tak, že sem ho nechala doma, odstranila všechno možný z jeho dosahu a ještě mu otevřela do ložnice takže on teď leží v posteli. Musela sem počkat až manžel odjede, protože tohle by se mu nelíbilo. Takže jsem byla opět měkká. Nejlepší je že on vždycky když má strach že ho od někud vyhodíme nebo prostě se mu nechce takhle ven, tak začne škytat. Teď taky já ho strkala po smyku ven, do huby sem mu dala tyčinku a on začal škytat a trochu kňučet. Nakonec sem ještě přijela pozdě do práce. Ono je to hrozně jednoduchý radit ale pak když to člověk vidí, tak se ho toho psa zželí. A do tý ložnice sem ho pustila spíš s toho důvodu že si myslim že bude celý den chrnět a aspoň tam nebude dělat bordel.
Olo, když dostane feebee ucho spracuje ho celý a nebo si ho taky někde zahrabe? Ten náš všechno zahrabává, koupili sme mu teď uzený prasečí ocásky a ještě nějaký kousky a stejně si s tim pohraje a někam to uloží, včera sem koukala že to dává zase do záhonu. Dokonce když byl jednou přes den doma, tak si ho schoval na jeho křesle pod deku.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2005 08:42
- Nahlásit
Alo, dobře se mi to mluví, ale vím jak to s rodičema chodí. Počkej až budete mít děti, to bude ještě horší. U nás děda vždycky naládoval holky před obědem bonbonama a čokoládou a babička pak u oběda lamentuje "Táááková dobrá polívka a ta holka to nejí" (teď jsem chtěla napsat nežere, no fuj). Takže Ti radím buď tvrdá snacha, ale vím, že je to fakt někdy těžký.
Jo a k tomu našemu papání. Teď žere namočený granule, úplně rozmačkaný, aby nenašla celou, protože pak to plive vedle misky, a zamíchám do toho sardinku. Tak to sežere, ale nevím, jestli ji zase můžu tu sardinku dávat pořád, nevíš?
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2005 09:13
- Nahlásit
Vcelka
To ten náš kanec právě má k dispozici kuchyni, chodbu i obývák tam má totiž pelech tak aby si měl kam zalézt. V posteli moc být nechce a sám tam ani nevyskočí. Takže u nás se ložnice zavírá, taky proto, že se do ní nastrkají všechny věci který nesmí přijít s Rockym do styku během dne když je doma sám.
Já ho taky nechávam venku, jenže dneska je počasí hnusný, a navíc on pak řádí v záhonech a na skalce, takže si myslim že je lepší když něco zdemoluje u nás doma než tchýni záhony. A ono doma už to máme udělaný tak že nemá skoro co zničit.
Asi budu muset dneska odpoledne dát s tchýní řeč. Ještě že je v pohodě. Já vim že je to těžký když tam slyší psa "brečet" aby ho nepustili k sobě, ale musí to vydržet alespoň chvilku.
Martino, já myslim že že jí ta sardinka neublíží. Jen takovej dotaz. To jí dáváš jako tu sardinku z konzervy? Neni to slaný? A co zkusit normální rybu. Jenom jí podusit a přidat na granule. Ta by jí neměla vadit určitě
|
ola
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2005 09:33
- Nahlásit
Ahojda lidi,
to je hnusný počasí co? Když už se tu bavíte o samostatnosti bafanů,tak naše FeeBee je v tomhle celkem v pohodě. Fakt je,že jsem ji na to zvykala od malinka,aby byla sama. Ikdyž jsem zatím na mateřský,tak bylo jasný,že jednoho dne půjdu do práce a pak by byl problém. Pořídili jsme tudíž do dveří tzv. lítačky a ona si chodí ven a domů,kdy se jí zachce. Přestupní stanici má mísnost vedle budoucí garáže,kde má ležení a kde jí otírám paciny,když je takhle hnusně. Jinak doma je v pohodě a nic neničí-většinou pospává.
Včelka,naše FeeBee s uchem lítá,hází si s ním,prostě dělá ptákoviny,ale pak když ho dostatečně ocucá,tak ho začne okusovat a pracuje na něm tak dlouho dokud to jde. Občas když jí zůstane menší kousek,tak se ho snaží spolknout a pak ho zas "vykrkne",ale to když vidím,tak jí to seberu,protože na to nemám nervy! Je zvláštní,že ne každý ucho jí chutná a voní. Řekla bych,že záleží na tom,jak to v obchodě skladují.
Alo,taky dávám normální sardinku z plechovky "pro lidi"-není slaná. Myslím,že jí to ublížit nemůže. Včera jsem k sardince přidala ještě kousíček Nivy a to bylo vymeteno během chvilky. Někdo tu na netu radil rybu syrovou,že jsou kosti měkký. To by asi FeeBee taky dobře vonělo,ale nemám zdroj ryb. Martino,budeme muset poučit svoje manželata,že na jejich rybolovu závisí zdravotní stav a chuť k jídlu našich psích miláčků.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2005 09:51
- Nahlásit
Alo, dávám taky sardinky z plechovky.
Olo, kdyby zdravotní stav a chuť k jídlu naší feňulky závisel na úlovcích mého drahého chotě, tak to už by byla naše fenka v psím nebíčku.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2005 10:05
- Nahlásit
Já sem dala taky sardinky z plechovky, včera jsem pro změnu přidala tvaroh, napřed se na to moc netvářil ale pak to sežral. Teď jsem četla na diskusi Strava že taky možná záleží na tom z jaký misky to má žrát. Je pravda že jsem nad tim taky uvažovala jestli mu nevadí ta nerez miska, člověk aby si furt lámal hlavu proč mu nechutná. No u nás to spíš vypadá že náš pes bude buchtovej. Potom co nám už párkrát vyluxoval zapomenutý talíř s buchtama a v sobotu mi strhnul celý pekáč, tak včera sme dostali krabičku svatebního cukroví a furt kolem nás brousil a v momentě kdy jsem se otočila tak byla krabička dole ze stolu i s cukrovym.
Olo tak vy to máte docela vyřešený dobře, s těma lítačkama, my zatim pro něj nemáme venku pořádný zázemí, pracuje se na výběhu, zatim má jen boudu do který moc nechodí, takže když prší tak nemám to srdce ho vyhodit ven.
A s tim uchem když zbyde kousek a ona ho spolkne a pak vykrkne, tak to udělal Vikouš asi dvakrát z kouskem kosti z prasečí nožičky, někdy navečer to musel spolknout a pak ráno to vyzvracel, takže teď mu to dám okousat a když vidim že už to má na kousky tak mu to seberu.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2005 10:16
- Nahlásit
Olo, to co píšeš že zbytek spolkla a pak vykrkne. to dělala ta naše první fenka. Ale ne ze zbytkem. Ta rozžvýkala to ucho celý, aby bylo v takovym měkkym stavu a pak ho celý nasoukala do krku, takhle to udělala několikrát a pak ucho nikde. No hnus. Tak jsem jí ho nechávala jen do tý doby než bylo celý rozblemtaný, pak jsme ho ho vzala.
Tak to já Rokoušovi taky občas zkusim tu sardinku přidat, ale ne moc často, aby si na to kaňour nezvyknul.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2005 10:35
- Nahlásit
Takže dámy,naše vrána právě dokonala dílo zkázy. Koukám na zahradu,co tam tak bujaře nadhazuje a ejhle jeden ze stromečků z mého "kdysiozdobného" džberu(popis viz. výše). Holé kořeny,okousaný kmínek a značně pocuchaná korunka nebohé thújky... Druhý stromeček ležel opodál,kořínky ožraté... Smutná bilance! Nacpala jsem je do konve s vodou,ale nedávám jim moc nadějí! Ta potvora byla ještě uražená,že jí takovou bezvadnou zábavu beru!?! Seřvala jsem ji,doporučila polepšení s tím,že bude-li se to opakovat,tak ji bude brzo ukazovat Srstka v Chcete mě? Jsem taky jen člověk,ještě doma jsem se smála jejímu výrazu ve stylu : co zase řveš,no ježíš pitomej stromek no,a jak smrděl a ještě ke všemu z něj mám jehličí v hubě,a to tě jako nezajímá,že jo?!
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2005 10:44
- Nahlásit
Teda Olo ty mi dáváš s popisem Fee lumpáren. V práci se pořád diví co mam v tom počítači tak k smíchu
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2005 10:47
- Nahlásit
Ala
A to ještě určitě nesedíš se šéfem v kanclu.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2005 10:52
- Nahlásit
Jednou sepíšu knihu a bude se to jmenovat : Kupte si boxera a volejte Chocholouška!!! Když to spojím s popisem zážitků s vlastníma dětma, tak to bude nejprodávanější kniha na trhu! Ovšem název by musel být : Děti,pes a jiná mozku nebezpečná zvířena!
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2005 11:53
- Nahlásit
Martina
No ještě se šéfem v kanclu, to by se ze mě chudák picnul. Nás pěkně dělí dveře, i když občas když mam výbuch smíchu (třeba když u Oli na zahradě sněžilo) tak to musí chudák slyšet i tam. A kolegyně ta je ze mě na nervy, a vždycky mi říká at jí ten srandovní obrázek pošlu. No a když jí povim o co jde tak řekne jen aha a ještě se urazí. To jsou holt ty nepejskaři
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2005 12:14
- Nahlásit
S těma výbuchama smíchu jsem na tom podobně, nás se šéfem sice taky dělí dveře ale jsou furt otevřený, naštěstí furt někde běhá. Feebee mně teda opět pobavila
Taková knížka jak jsi Olo psala by vůbec nebyla špatná, hned bych si jí koupila.
Docela už začínám být napnutá co mně čeká po návratu domu. I když docela věřim tomu že se nehnul z postele, vždycky si tam tak rochní že to je až neuvěřitelný. Leží na zádech, packy nahoře...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 08:28
- Nahlásit
Včelka,
tak jak to vypadalo doma? Doufám,že ještě nesbíráš kousky z peřin?!
A všichni ostatní-jaký byl víkend? Houbařili jste? (nikdy nevím jestli mám psát měkký i nebo tvrdý y-když někdy jsme tu samý holky,sem tam i kluk a když beru i hafany jako kluky.... ?!? )
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 08:38
- Nahlásit
Olo, mi jsme houbařili. V sobotu v šest hodin ráno už jsme lítali po lese. A docela úspěšně. Našli jsme plný vetší košíček. Rocky byl hodnej, lítal od jednoho k druhýmu, ale poslouchal. Bylo vidět že to tam nezná tak se nevdaloval. Byli jsme i v neděli ale to nic moc. Nejdřív jsem měla strach aby jsme ho moc nepřetížili, přece jen jsme nachodili dost km. Ale vyřízený jsme z toho byli spíš mi. Rocky měl ještě při cestě domů energie na rozdávání.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 08:39
- Nahlásit
Vcelka, Ala
Já se vám přidám k těm kolegům a šéfům. (Chodím si sem číst o placatkách, protože se mi taky líbí a máte tu veselo) Sedím v kanclu jen s jedním kolegou, ale to je fakt opravdovej suchoprd, i když je to mladej kluk. Ráno řekne Dobrý den a odpoledne Nashledanou a to je všecko. Myslela jsem, že trochu rozváže, když si pořídil jorkšíra, že se budeme mít trochu o čem bavit, ale nic. Jen občas nějakej úplně mimoňskej dotaz, jako třeba jestli už moji psi někdy měli klíště
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 08:40
- Nahlásit
Tak víkend byl dobrý, ale ta pondělní rána
Byli jsme si u tchýně pro dětičky. Bohužel tchýně i tchán těžce ignorují naší psí slečinku. Když se na zahradě cpala třešněma, tak jsem ji pořád okřikovala, jako "fuj je to" apod., tak děda pořád "tak jí nech ať si dá". Já říkám: "to jo ať si dá, ale taky by se vám pohla posrat do peřin". Tak to už mu pak spadla čelist a okřikoval ji se mnou.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 08:43
- Nahlásit
Ahojte boxíkářky!
tak jsme zpátky z tábora, byl suprovej, úplně smutním, že už je to za náma. Giordi zvládla všechno v pohodě, tlapka vpořádku, vyobranařily jsme se teda obě co to šlo, no paráda! Už jsem si předplatila i víkend v září s tou stejnou bandou a figurantem a za druhým figurantem si občas zajedem do Kroměříže. Na táboře byl jeden placatohubec z Itálie, s paničkou z Polska a byl to největší frajer na obrany co jsem kdy viděla, no úplnej magor, ale skvělej! V práci jsem jen 2 dny a valím na chajdalupu na dovču a taky na stopičky samozřejmě.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 09:03
- Nahlásit
Ala,u nás to je tak většinou,že dávám pozor,aby Fee nebyla přetažená a zatímco pak padám na ústa,tak ona je plná energie.
Ketrin,tak to musíš mít v práci "veselo" Doufám,že jsi kolegáčkoj dopověděla "Klíště? A co to je?"
Martina,koukám,že tvoje čubina je taky labužník. Doufám,že se tvé proroctví nepotvrdilo a děda nepřevlíkal cejchy?!
Nazdáááár Denis,koukám,že sis pěkně užívala?! To je skvělý! A ty si zase odjedeš a nás tady necháš jo? No teda! Hele co to máš za zaměstnání,že máš tolik dovolený?! Jo,včera jsem dělala s Fee stopičku,ale bez kladení pamlsků,ale jen na "krvavou vodu"-šlo jí to líp. Příště udělám ještě vylepšení a budu dělat vlečku s Nivou! Tu miluje,tak to bude určitě šlapat jako hodinky! Jo,Denis,kdy se posílají ty Rtg snímky na spondy-v kolika věku?
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 09:13
- Nahlásit
Olo, sice se nepo...., ale věřím tomu, že když jsme odjeli, tak se postele stejně převlíkali, protože v nich přece spal pes ne.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 09:18
- Nahlásit
Martino, to znam. U naší babičky nesměl nikdy pes ani do domu. A když jsme jí ukázali fotky jak spala naše předchozí čubina s přítelem v posteli a tulili se k sobě tak jí málem trefilo. Ale zase máme jednu výsadu. Rokouš je první pes který může dovnitř, alespoň do kuchyně. Ale to babička neví, že jí tam když byl prťavej udělal dvě loužičky, to by asi dezinfikovala ještě dnes
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 09:52
- Nahlásit
Olo, v práci mám 5 nebo 6?, já ani nevím týdnů, normálka ne? Já si moc nenechávám na zimu víš. Ty rtg jsou možný myslím v roce, to pokud to chceš co nejlepší (výsledek) kvůli uchovnění atd. a pokud to chceš vědět jen kvůli sobě a zátěži jakou ji můžeš dát, prostě jen vědět jak je na tom zdravotně, tak se to dělává spíš ke 2. roku věku... nebo pak můžeš kdykoli a kdykoli ti to zapíšou... já to dělala po roce a půl když měla Uf, na táboře to bylo teda lepší než tu v hokně neboli faše = brněnsky práce, už abych se zase zdejchla...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 10:00
- Nahlásit
Ještě se s váma musím podělit o jednu zkušenost-včera na cvičáku jedna paní líčila,jak odnaučili svoji labradorku žebrat u stolu. Když přijde a somruje,tak jí ze stolu podají kousek cibule nebo česneku-prý to udělali 4x a byl pokoj. No a tak včera,když jsme na zahradě grilovali,tak FeeBee (jako vždy) bloumala okolo stolu a vyčkávala... A dokčkala se. Manžel jí dal do papule kousek česneku. Nejdřív byla překvapená,ale pak to spolkla. Když přišla znova,tak jí dal můj muž celý stroužek a představte si,že ona ho schroupala jako nic. No, má tohle cenu? Na naši FeeBee prostě selžou jakékoliv metody! Mimochodem ona "neloudí" ,ona si jen opře hubu o moje stehno a navlhčuje mi kalhoty!
|