| Autor |
Zpráva |
Ala
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2005 12:39
- Nahlásit
Takže lidičky, já pádim domů. Přeji všem krásný víkend s placaticema
A Deniso vy si to na LVT pořádně užijte!!!
|
Tanaki
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2005 12:06
- Nahlásit
Ahoj, tak jsme z5 z tábor a máme zkoušky ZZZ
|
ola
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2005 13:08
- Nahlásit
Tanaki
Tak to velká gratulace a zároveň tichá závist! Doufám,že se tábor vydařil-to byl tábor jen boxíků?
|
Tanaki
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2005 14:12
- Nahlásit
ola: ne byl to tábor záchranářských psů, ZZZ jsou zkoušky záchranářské způsobilosti, je to tu v dtb, kdybys chtěla mrknout co tam všechno je, je to jenom takovej začátek
|
ola
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2005 09:51
- Nahlásit
Tanaki
stejně vás obě obdivuju. Já se s FeeBee nedokopu ani k ZZO. Jednak jsem nedůsledná a pak mi ji taky kazí děti! Zkouší jí dávat povely,honí ji s aportem atd. Takže smůla! Pro mne je hlavní,že poslouchá,ale aby povely prováděla přesně dle řádu nebo tak něco,tak to bohužel zatím nezvládáme.
Mimochodem včera jsem byla u veta na kontrole a musím vám říct,co jsem viděla. Byla tam paní,která měla cca 150kg a s sebou měla fenu labradora,a ta čuba mohla mít tak 80-90kg!!! Něco příšernýho! Břicho až na zem,hřbet tak metr na šířku... Myslela jsem si,že to je už stará fena a nedalo mi to,abych se nezeptala. Byly jí 4 roky!!! Hrůza! Babka pak koukla na FeeBee a povídá : "Taky jsme měli boxera,ale vždycky se utrhl ze řetězu a běžel za mnou do práce... " Víc už nemělo smysl se s ní vybavovat!
Jo,abych nezapomněla,tak na milackove.net je ve Zlínským útulku žíhaný boxer k osvojení-myslím má 6let. Vypadá dobře,takže kdyby měl někdo zájem...
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2005 10:04
- Nahlásit
Tanaki, tak to moooc blahopřeji.
Olo, na toho boxera jsem koukala na nalezenci.cz Tam je i roční žíhaná fenka. Ale fotka tam není.
Jinak už druhý den hledam na internetu nějaký nový granulky pro Rockyho. A už z toho mam hlavu jak balon. Zatim krmíme Acanou, ale chci něco lepšího. Čím krmíte vy ty svoje placatky?
|
ola
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2005 10:17
- Nahlásit
Alo
Právě jsem objednala pytel granulí Hill´s. Dostala jsem od veta vzorek a FeeBee to snědla suchý,bez přilepšení,což znamená,že by jí to mohlo chutnat. Nejsou to teda zrovna nejlevnější granule,ale slyšela jsem samá pozitiva. Jinak už jsem vyzkoušela Acanu,Nutram,FirstMate,Chicopee. Teď dojídá to Chicopee-což je myslím spíš střední kvalita,ale srst má nádherně lesklou. Pravdou je,že je musím něčím vylepšit. Ráda bych se dožila toho,že FeeBee čeká až jí nasypu suchý granule,které s chutí sežere. Je to vybíravá potvora! No,jak jsem si ji zhýčkala,tak ji mám! Jinak jsem uvažovala ještě o granulích Troll-protože je v nich větší podíl rybiny,což by mohlo tu naši nežíru potěšit. Ovšem ty myslím s nechutí u Rockynka problém nemáš,že ne?
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2005 10:25
- Nahlásit
Nechuť? a co to jako je? Jenom se do misky sypou granule a on letí že by se přerazil. S nechutí problém teda opravdu nemam a jsem za to strašně ráda. Až do včera jsme krmili 4 x denně a včera jsme začali jen 3x a zdá se že to ani nepostřehl. Já teď právě krmim Acanou. Rozhoduji se mezi Mastery, Nutramem a Eagle Packem. I když ono nakonec je to jedno mu chutná všechno.
JInak z Rockyho se stal zahradník. Už zlikvidoval několik skalniček, hroznovýmu vínu orval listy, a včera lítal po zahradě se sazenicema jahod v hubě.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2005 12:53
- Nahlásit
Alo
tak to závidim že Rocky papá v pohodě. My navázali po jeho chovatelích na Eukanubu, ale to mu moc nejelo, musela sem mu to furt něčim ochucovat, tak jsem asi dva měsíce vybírala a vybírala a teď máme Nutrience a zatim teda nevim. Nemáme to ještě měsíc a suchý mi to taky nechce moc žrát. Stejně jako ty mám s toho vybírání hlavu jak pátrací balón, nevim co vybrat. Jak už jsem tu psala, tak ten pán co mi granule vozí mi dal typ na krmivo Kronch, je v tom podíl z mořského lososa a řikal že jsou skvělý. Dal mi i nějaký vzorky a tim že to smrdí trochu rybinou by to mohlo bejt pro psi víc zajímavý. Dal mi ještě vzorek lososového oleje kterym stačí do granulí kápnout a to mi teda Viky žral pak i tu Eukanubu. Akorát já ten smrad s toho oleje pak cítila i v práci.
Tak Rocky vám takhle likviduje zahrádku, tak to máte asi doma veselo. Ten náš se o víkendu taky vyznamenal, napřed mi shodil z linky pekáč s koláčem a půlku sežral a večer když sme ho nechali asi tři hodiny doma samotnýho s tim že měl otevřeno dveře do zahrady, tak nám stačil na zahradu vynosit pár věcí z baráku, foťák atd. a třeba manželovi prášky jsme hledali v noci z baterkou a našli sme je nakonec až ráno v trávě. Opět došahnul na místa kam jsme nedoufali že už došahne.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2005 13:21
- Nahlásit
Včelka
tak koukám,že máte taky malýho likvidátora ! No,u nás dnes ráno byla na zahradě sněhová nadílka... Ne,že by v Královehradeckém kraji chumelilo,to jen naše FeeBee "načala" prošívanou deku,kterou jsem jí dala na ležení na lavičku. Než jsem to posbírala,tak mne vztek přešel... Ona dobře věděla,že provedla něco,co se nemá,protože celou dobu ležela doma na chodbě a hrála vzornýho psa! A člověk ji ani nemůže sprdnout,když ji u toho nechytil!
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2005 13:43
- Nahlásit
Vcelka, Ola
To mi taky každý ráno než odcházíme z domova dáváme všechny věci nahoru, protože když něco zapomeneme tak to najdeme roztrhaný na malinký kousíčky. Třeba noviny minulý týden. Ale Já jsem takovej flegmouš že měto zas až tak nebere. Ta zahrádka mě ale štve. Ne že bych byla takovej pěstitel to spíš naopak, ale ona je přítelovo mamky a ta si na ní dost zakládá. No uvidíme jak bude vypadat za rok.
Teda Olo já se tady řechtam jako blázen jak u vás ráno chumelilo
|
ola
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2005 13:53
- Nahlásit
Alo,víš jak bude vypadat zahrádka? Asi jako můj okrasný truhlíček... Do starého dřevěného oválného džberu jsem si nasadila dvě thújky,kytičky,dala valounky atd. Nejdřív se FeeBee nějak nezdálo,že ten džber má dvě dřevěný uši,tak to krapet zarovnala (čti ožrala ),pak vyhrabala ty okrasný valounky,kytičky v domění,že jde o plevel vytrhala, no a když zkoukla ty dvě krčící se thújky,tak převislou vzala na milost (protože má trny) a u té druhé vyholila kmínek a na vršku nechala decentní kuličku (protože tam nedošáhla)... Tudíž,každý kdo vidí můj (dříve) okrasný truhlík se ptá,proč ty stromky nevyhodím rovnou... Ale to tě samozřejmě nechci strašit........
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2005 13:57
- Nahlásit
Alo myslim že zahrádka za rok už asi nebude, že si s ní Rokouš ještě rád poradí. Já to letos uplně vzdala něco pěstovat a šlechtit, jeidiný co mám jsou tři záhonky se zeleninou a v těch mám díry dvacet na dvacet jak tam Vikouš furt něco čuchá asi myšky. Zasadili sme si borůvku, tak tu okousal, no ještě by se bývala možná vzpamatovala kdybych jí nepřejela sekačkou. Takže u nás se letos nic nevyplatí.
A Olo ten snížek u vás dneska ráno taky neměl chybu. Zrovna o víkendu jsem řikala mamce jestli nemá nějakou starší peřinku že bych jí dala Vikoušovi na ležení, tak mi hned řekla ať mu jí nedávám že pak budu mít peří všude a hle u vás dneska sněží, ještě že jsem poslechla.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2005 14:03
- Nahlásit
Díky, to jsi mě uklidnila Nejhorší je že já se kolikrát musim smát co všechno nevymyslí. Teď o víkendu jsem ho třeba pustila ještě večer před spaním na zahradu. Když jsem pro něj šla vidim jak se před verandou válí mistička pod květináč, o kus dál ležel květináč a ještě dál Rokoun rval malou palmičku i s obalem země nějak kde by jí mohl v klidu kousat.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2005 14:11
- Nahlásit
Tak na plastový květináče je naše čuba taky expert! Jo a ještě jedno upozornění-nikdy nenechte volně v dosahu placatek ležet pytel s kupovanou zeminou (na pokojovky,balkónovky atd.-to je jim fuk),neboť už se mi podruhé (jasně-moje blbost) stalo,že to FeeBee otevřela,vyhrabala,pytel roztrhala a když si řádně obalila nohy,tak nakráčela domů... Asi jim v tom něco příjemně smrdí nebo co?!
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2005 08:07 - Změnil/a: Vcelka
- Nahlásit
Včera jsem se zase zasmála, Viky vytahnul z koše na prádlo manželovi slipy a běhal s nima kolečka po zahradě. Jak lítal tak se mu připlácli na ksicht a na oči, já byla mrtvá smíchy....
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2005 08:16
- Nahlásit
To má Rokouš nejradši, když třídim špinavý prádlo na kopičky na praní. Mě to pak trvá třeba i hodinu, protože mi to z kopiček krade. A uplně nejradši v tom pak chrní. To se kouká uraženě když mu to beru a chci to dát do pračky.
Teď jsem mu objednala granule Mastery, to až přijde tak přítele asi trefí až uvidí cenu. Ale co bysme pro miláčka neudělali že?
|
ola
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2005 08:20
- Nahlásit
Včelka
Co boulička? Už zmizela? Nebo ještě mažete?
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2005 08:39
- Nahlásit
Olo
Ještě mažeme, ale je to už lepší jen trochu červený, snad to zmizí uplně.
Tak dej pak Alo vědět jak granule chutnaji. Viky se včera vyblbnul s bráchy psem a pak přilítnul a v momentě vyžral obě misky co tam měl, v jedný měl suchý a v druhý navlhčený granule, tak sem byla docela překvapená. Myslíte že vadí když mu je navlhčim mlíkem? Řiká se že po mlíku moc rychle rostou, tak nevim. Když ho ale dávám, tak jen malinko aby se v tom prostě jen obalili, tak to by snad nemuselo vadit.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2005 08:48
- Nahlásit
Některý psi mají po mlíku průjem,což asi není Vikyho případ ,takže si myslím,že trošička na vůni nevadí. Koukám,že se taky snažíš vylepšovat a dochucovat... Já s FeeBee včera řádila na cvičišti a ona taky pak zhltala zbytek,kterej si v misce sušila od rána! Jinak jsem pevně rozhodnutá,že až přijdou ty nový granule,tak se budu snažit vydržet a dávat jí to jen suchý. Myslím,že je to lepší i pro zuby atd. Ale jak se znám,tak stačí 2x nesežraná porce a už vařím masíčko... Alo,závidím ti,že Rockynek je žravec!!! Ono pak je jaksi i to cvičení lepší-má motivaci! Kdežto u našich vybíravek je to k prdu!
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2005 09:04
- Nahlásit
Včera jsme byli u veta na poslendím odčkování. Tak se mu Rocky moc líbil. Docela nás ale zradil od cvičáku který je u nás ve městě. Že prý nic moc ale že to poznáme sami až tam budem chodit. Prý je ale nemam moc poslouchat. to je potom fakt platný tam chodit. Nakonec nám nezbyde nic jinýho než chodit na cvičák do města kam jezdíme k vetovi. Ale to ještě uvidíme časem.
Já jsem taky moc ráda že mu chutná. Včera jsem si na vás vzpoměla když jsme se vrátili z večerní procházky a Rokouš letěl jako blázen na místo kde mu dávam jídlo a už tam přešlapoval a čekal až mu sundam misku. Ale granule mu taky většinou namáčim, alespoň trochu. I když teda žere i nemáčený, ale dvakrát se mi po nich pozvracel, asi jak to rychle nahltal, tak radši máčim.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2005 09:18
- Nahlásit
Ahoj holky, je mi to sice kolikrát trapný, že se sem mezi vás boxíkáře vetřu, ale musím napsat jak to vypadá s tím naším žraním. Nechala jsem ji jeden a půl dne hlady, dýl jsem to opravdu nevydržela. Řeknu vám, že to nebyl moc dobrý nápad.
Pak něco zbaštila, třeba jen kousek tyčinky z buvolí kůže a hned zvracela. Vet říkal, že jak má prázdný žaludek, že ho může mít trochu podrážděný, tak ať začnu krmit malé dávky. Takže jsem uvařila kuřecí masíčko a slupla to jak malinu. Takže hladovku už nikdy více. A hlavně mi to rvalo srdce, když na mě valila ty svoje korálky Takže granule nežere v žádné podobě. Když ji je namočím a s něčím smíchám, tak to prostě přebere a granule nechá. Už si myslím, že to s tím háráním nemá souvislost, že je jen prostě rozmlsaná. Asi mě z ní klepne.
Potvora jedna.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2005 09:41
- Nahlásit
Martino, my jsme rádi, že jsem mezi nás přijdeš. To tě řeknu že když si to čtu tak jsem fakt ráda co mám doma. Tohle přesně byla ta moje první psice. A to je pak člověk uplně nešťastnej.
A zkoušela si třeba smíchat granule s Pribiňákem nebo něčím takovým?
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2005 09:47
- Nahlásit
Martino
naposled jsem ti tady psala na tvuj problém s nežravostí typ, ale nevim jestli jsi to četla. Bylo to o tom lososovém oleji, nechtěla by jsi to zkusit? Přemýšlim o tom taky vyzkoušela jsem to na vzorku že fakt když jsem tim ty granule zakápla tak mi je sežral v pohodě. Nejradši bych teda taky aby měl granule který v pohodě seřere suchý, ale to bych jich taky mohla vyzkoušet nespočetně. Zatim ještě uvidim, ale srdce na to taky nemám abych ho nechala hladovět. Když vidim že mu to nejede tak mu do toho vždycky něco přidám. I když musim říct že s Nutriencí je to teď trochu lepší než s Eukanubou ta mu nejela vůbec.
Alo tak s tim cvičákem uvidíte, máš pravdu že když bys je pak neměla poslouchat že to by nemělo cenu tak vlastně chodit. U nás asi vůbec žádný cvičák neni, nemůžu prostě nic objevit. A abych jezdila někam 50 kiláků to fakt nejde.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2005 09:48
- Nahlásit
Ala
To jsem ještě nezkoušela, ale třeba s apetitem jo. V tom případě to jednom olíže a končí. Byla taky hroznej žravec, jenom suchý granule od začátku a pohodička až do prvního hárání. Buď ráda, že ten Tvůj mazílek nebude hárat Ještě zkusím ten pribiňák. Díky
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2005 09:50
- Nahlásit
Vcelka
Četla jsem Tvůj typ, postupně vyzkouším všechno. Díky moc
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2005 09:56
- Nahlásit
Jo pribiňák, lipánek, bobík taky občas přidám a to se teda po granulích jen zapráší.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2005 10:03
- Nahlásit
Vcelka
Ala
Když přidáváte ten pribiňák, tak opatláte suchý granule nebo je namáčíte?
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2005 10:03
- Nahlásit
Martina
Já bych to do toho zkusila zakudlat a nechat to nějakou dobu. Oni by se ty granule měli do sebe ten pribiňák jako natahnout a změknou. Třeba by to pak zbaštila. Ale vyzkoušený to nemam. Jen tak přemýšlim.
Nebo co třeba to kuřecí masíčko semlít a to pak do těch granulí zamýchat, to by se jí hůř vybíralo.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2005 10:06
- Nahlásit
Ala
Nebo co třeba to kuřecí masíčko semlít a to pak do těch granulí zamýchat, to by se jí hůř vybíralo
Když nemá co vybírat, tak to prostě nežere vůbec.
|