| Autor |
Zpráva |
Ala
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2005 12:39
- Nahlásit
Markét
to máš pravdu, boxíci jsou hrozný třeštidla. Už se těšim až dneska vypadnu z práce a někam vyrazíme s tim mym šílencem.
Jinak vám všem krásný víkend a bez deště!!!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2005 13:08
- Nahlásit
Ahojda všichni,
tak FeeBee je v pohodě. Absolutně by nikdo neřekl,že včera měla nějaký problém. Jsem moc ráda-teď už zase lítá,skáče a řádí a je to prostě ONA.
Vítám Markét,kolik je Vikymu? Naše FeeBee měla taky dva brášky v bílé barvě, a když jsme si pro ni byli,tak mi přišlo,že jsou ti bělouši proti těm ostatním velcí a mohutní. Jelikož barva nemá na povahu boxíků vliv,tak předpokládám,že je to taky pěkný čertisko. Mrkla jsem do galérky a kouká mu to z oček.
Alo,to mě moc mrzí,že zůstanete doma! Fotky v Ungeltu jsou super a ten váš Rokoušek je fakt krasavec. Má krásně znatelný žíhání-prostě budoucí vítěz výstav!
Přeji všem co nejlíp prožitý víkend a hodně veselých zážitků s boxínkama!
|
Markét
|
# Zasláno: 1 Čec 2005 13:56
- Nahlásit
Vikymu jsou 4,5 měsíce máme ho z chovatelské stanice Bosim, nejsou asi ještě tak známí ale byli jsme s nima spokojeni, narodilo sem jim pět boxíků a byli mezi nima dva bílí jeden pejsek a jedna fenka. Ten náš má docela mohutný packy, takže to vypadá že bude docela narostlej. A barva fakt nemá vliv na povahu, protože tohle je uplně stejnej blázen jak tady popisujete ty svý miláčky.
Taky všem boxíkářum a jejich pejsanum hezký víkend
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2005 22:43
- Nahlásit
Ahojte, jsem tu naskok!
Jé, Markét, tak to jsme příbuzní! co to je za příbuzenský vztah? nejsou to vlastníci? Taky znám jednoho bílýho boxiša s hnědýma ouškama...
Tak pěkný zbytek víkendu a ahojte, zítra se těším na Intercanis na okukování boxerků v kruhu a tak vůbec na tu psovksou sešlost!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2005 19:44
- Nahlásit
Ahojda boxíkáři,
tak jak to jde? Počasí stojí za prdlajs... Denis,jak bylo na Intercanis? Škoda,že jsem nebyla! FeeBee už je naštěstí celkem v pohodě-jen jsem jí dnes zase musela vymačknout a vyčistit pupenec na papule (vet říká akné?!). JO,jinak dnes má Feebee své první narozeniny. Jelikož měli teď dva dny v masně zavřeno,tak zítra tam vlítnu,koupím vepř.nožičky a udělám dort! A bude oslava! Děti se těší,jak bude FeeBee sfoukávat svíčku... Přemýšlím,co jí koupit za dárek?! Má toho nějak moc ! Vlastně... dnes jsem viděla tři nádherný štěňátka smetanových labradorků-to by byla přešťastná!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 07:58
- Nahlásit
Nazdárek holky,
teda buď jste tak unavený z dovolených nebo vás ty vaše placatky moc a moc zaměstnávají?! Co s nima děláte,když venku prší? Já musela koupit pár vepř. ušisek,aby měla FeeBee nějakou zábavu na doma.
Denis,jak bylo na chatě? Giordinka odpočívala?
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 08:47
- Nahlásit
Ahojky Olo,
tak jsme se v pátek vrátili s naší neplacatkou z dovolený.
Dneska už jsem v práci a mám "syndrom návratu z dovolené"
Ještě bych tak týden brala. Slíbila jsem, že napíšu kolikrát jsme grilovali rybu, takže ani jednou. Grilovali jsme všelicos, ale ryba se nějak nezadařila.
Jo a hned první den co jsme přijeli naši fenku štípla včela. Naštěstí jen do packy, hned jsem vyndala žihadlo, ale jelikož nemá ani 3 kg, tak to s ní pěkně zamávalo, šla úplně do klimbu, zvracela, no pěkně nás vyděsila. Ještě, že jsem měla s sebou ten Dithiaden. Pak po tom skoro celý den prospala.
A navíc moc nežere. Granule nechce vůbec, psí koncezrvy a paštičky taky ne. Ale vařené kuřecí maso s mrkvičkou to může.
Veterinář říkal, že to má takový rozhašený po tom prvním hárání, že se upravujou hormony, že nevadí, že moc nežere, hlavně když prej pije. Nevíš jak bych ji zpátky převexlovala na granule? Už jsem zkoušela všechno, zalila jsem je vývarem, ale to taky nechtěla. Teď mi připadá, že už je taky rozmlsaná. Ale denně vařit nechci, jen nevím jak ji donutit opět žrát granulky. Nevíš?
|
ola
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 09:06
- Nahlásit
Martina :
U nás ten samý problém. Jak jsem jednou dala čuchnout k masíčku,tak suchý granule ani náhodou. Buď je musím něčím přelít (vývar,taveňák s teplou vodou atd.) nebo do nich něco přidat (žloutek,masko). A navíc teď jsem zkoušela granule Chicopee a nějak jí nejedou. Chystám se vyzkoušet zase něco jinýho,co by jí chutnalo,protože vyvářet se mi taky nechce. Jaký krmíš granule? Jo,a nebyli jste náhodou v sobotu v ZOO ve Dvoře?
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 09:14
- Nahlásit
ola
Krmím od začátku K9 a nebyl problém, i když jsem ji jako štěndu někdy dala maso, tak normálně druhý den granule žrala. Ale teď k nim čichne a odchází. Koupila jsem sáček Acany, že se ji třeba přejedla ta K9, ale taky je nežere. A navíc jsem si myslela, že do nějaký tý konzervy s masíčkem padne a slupne to a taky nic. A hlavně mám strach, že nemá všechny vitamíny a minerály co jsou v granulích. Ty něco přidáváš, když zrovna moc nežere?
Jo a vZOO jsme byli, ale v úterý. Proč se ptáš, byl tam někdo podezřelý?
|
ola
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 09:26
- Nahlásit
No,já přidávám mořskou řasu,pangamin,občas B12 s kys.listovou a málokdy Vitacal. Většinou se nechám ukecat a něco jí do těch granülí šoupnu,takže nikdy nehladoví. Asi bych to u tvojí feňulky považovala za stav po hárání! Chuť se jí pak zlepší(pokud nebude mít falešku)-FeeBee to měla taky tak. V ZOO jsem viděla rodinku s chlupatou bílou kuličkou,ale naštěstí jsem se neodvážila je oslovit. To by byl zase trapas!
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 09:42
- Nahlásit
Zadala jsem ještě fórum jak vrátit chuť na granule. Třeba někdo poradí, jak se jim to podařilo. Ten pangamin koupím, už jsem to od někoho slyšela. Díky za radu.
To ses v tý ZOO měla zeptat, byla by sranda. V kempu byla zase jedna ženská s malým dítětem, které běhalo pořád k naší chatě. Tak si pro něj párkrát přiběhla a říkala, že má doma taky pejsky, tak jsem vyzvídala jakýho, tak prej boxerku a dva voříšky. Tak jsem si říkala, že to nebudeš Ty, že jsi o voříškách nic neříkala a navíc to dítě bylo asi tak roční, tak jsem si vzpomněla, že už půjdeš brzy do práce, že to teda určitě nebudeš. Ale bylo tam pejsanů fůra, měla jsem z toho strach, protože naše feňule nemůže být na volno, protože pořád někam zdrhá a neposlechne, ale tam to bylo vpohodě. Byla na volno, nevzdalovala se víc než 10 m od chaty, občas teda někoho vyštěkala kdo šel okolo, ale jinak pohoda.
|
včelka
|
# Zasláno: 11 Čec 2005 09:47
- Nahlásit
Já jsem krmila Vikouše Eukanubou a taky mi to nechtěl moc žrát, teď přecházim na Nutrience a tak uvidim. Ten pán co mi vozí granule, mi teď dal vzorky Dánského kmiva Kronch to je vyrobeno z mořského lososa a také lososový olej a musim říct že po zakápnutí granulí timhle olejem je baštil v pohodě. Ten olej docela hnusně smrdí, rybinou trochu mi to příde jako chcíplotina a tak možná proto to psovi tak chutnalo. Uvidim jak mi bude žrát tyhle granule a když taky moc ne, tak si ten olej asi objednám a vždycky mu tam trochu kápnu. Podivej se na www.propejsky.com. Myslim že to je docela dobrá věc, sice je to docela drahý, ale zase by to mohlo chvíli a stačí fakt zakápnout jen trochu.
Jinak jsem se teď zaregistrovala jako včelka, ale před tim jsem sem psala jako Markét to aby jste věděli o koho jde.
|
včelka
|
# Zasláno: 11 Čec 2005 09:50
- Nahlásit
tak ten odkaz co jsem napsala nejde otevřít tak zkus tenhle http://www.propejsky.com/store/
|
ola
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 11:12
- Nahlásit
Já přemýšlím,jestli nezkusím granule TROLL! Nemáte s nima někdo zkušenost? Jsou taky s větším podílem ryb a to by mohlo tý mojí nežravce dobře "smrdět" do nosu,že by je konečně jedla bez přídavků. Jinak co mi dal vet vzorek Eukanuby,tak ta jí docela chutnala,takže možná zkusím někdy příště ještě Eukanubu. Člověk se našpekuluje nad tím,co jim dát lepšího,aby jim to chutnalo a pak ta potvora sežere s gustem venku slimáka...
Martina,pangamin je dobrá věc,jen pozor,v lékárně mají s různou "příchutí" např. s pupalk.olejem a vím,že sousedovic pesan po tom měl dost průjem?! Já dávám radši bez ničeho. Jako bonbónek!
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 11:49
- Nahlásit
Ola
přesně tak já taky dva měsíce projela na netu všechny možný granule abych se teda rozhodla pro nějaký který pro něj budou dobrý. Sama sežeru všechno možný a pro pejsana prostě jen to nejlepší a on pak taky vyjde ven a sežere klidně kus hnoje. Ten pangamin možná taky zkusim. Teď jsem mu koupila další ucha ať má chvíli co dělat, jenže on si s nima chvíli pohraje a pak ho vždycky někde zahrabe na zahradě, nechá si ho pár dní uzrát a pak ho vyndá uplně gumový. Jsou to takový prasátka
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 12:09
- Nahlásit
Achóóój lidičky! Zdravíme po delší době. Tak to já mam s Rokoušem uplně opačný problém. Dávám mu nejméně jednou tolik než má dostávat. A po sežrání na mě ještě hladově kouká jestli náhodou ještě něco nepřilítne. Tak já mam spíš strach z toho jestli mu nedávam moc a nemůže mu to uškodit. Ale on je divoch, celý den lítá a neni tlustej, tak doufam že to bude OK. Jinak krmim ACANOU, ale jemu jede všechno.Nejdřív jsme zkoušeli Calibru,ale po tý se mi pos... s Acanou jsme spokojený. Ale taky mu to občas ochutim, ne že byto samotný nechtěl, ale ale chci mu přilepšit
|
ola
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 12:20
- Nahlásit
Ala, já začínala taky na Acaně (u chovatelky měl Fitmin,jenže ten tak smrděl,že manžel řekl,že tohle teda nesmí do baráku ) Calibru jsem zkoušela jen vzorek,ale to vůbec nechtěla,jen čuchla a pryč od toho. Kolik už Rockýnek váží?
Včelka,přesně jak říkáš-já sežeru všechno a čubě vybírám z nejlepšího-i u masa. Bohužel,brzy ten náš vyčůránek zjistil,že to co mají ti dvounožci nahoře na stole,je mnohem lákavější papáníčko než pár "bobků" v misce.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 12:24
- Nahlásit
Alo, byla jsi s Rockym pod tím stanem na Lipně?
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 12:47
- Nahlásit
Olo, Rocky má necelých 11 kg. A už mam co dělat když ho nesu ze schodů. A to nejsem žádná slabota. U chovatelky měl Bosch, ale ten u nás neni k sehnání, a ta Calibra fakt nic moc, alespoň pro nás. On jí teda zdlábnul (od zdlábne všechno) ale potom to byl děs běs.
Martino, to víš že se Lipno nekonalo. Tady lilo jako z konve v pátek i v sobotu. Ale jsem nakonec ráda, protože jsme místo toho rozbourali koupelnu a začali s přestavbou která byla plánavaná až na srpen. No a už máme skoro hotovo. Tak lipno odložíme až bude hezky. (jestli vůbec bude tohle léto hezky )
Rocky soustavně týral pana instalatéra. Kousal mu trubky, tahal mu nářadí, no sranda. Ještě že měl pochopení
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 14:01
- Nahlásit
Ahojte všichni, zdravím po dovolené, spešl pozdrav a přání všeho nej nej nej pro FeeBee! A taky pro Olu k dnešnímu svátku!
My se měly s G. skvěle, počasí teda nic moc, ale mokrý terén se výborně hodil na stopičky, Giordince pěkně šly a moc nás to obě bavilo! Společnost nám dělali srnky a zajíci a na půdě kuní rodinka, to byla Giordi hotová, a v noci se proměnila ve vesnickýho psa a vyla s místníma vořechama na měsíc...! Kulhání není, tak to nechci zakřiknout, ale vypadá to o.k.!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 14:13
- Nahlásit
Ahojda Denis, už jsem myslela,že se vyhýbáš zapojení do pracovního procesu!? Díky moc za přání! FeeBee nakonec dostala k narozkám mimo jiné i gumovýho ježka-stal se okamžitě nejoblíbenější hračkou,neboť vydává příšerný zvuk a ona se naučila tlačit v pravidelném intervalu (cca 5 vteřin) čumákem na jeho záda! Takže pokud chceš s někým v klidu mluvit,nebo sledovat a POSLOUCHAT televizi,tak jí musí být ježeček odebrán... Kdybych to bývala věděla... Jinak je naprosto v pohodě,ale taky to nechci zakřiknout.
Alo,koukám,že boxíci jsou velcí pomocníci ! FeeBee,když vidí,že si manžel chystá pracovní rukavice atd. tak už sedí v pozoru a jen čeká na příležitost,kdy bude moct něco čmajznout! Děsná sranda byla,když z kolečka ukradla zednickou lžíci a tahala ji po zahradě! No,manžel se ani moc nesmál...
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 14:27
- Nahlásit
Olo, mi jsme ho nakonec museli vyhanat na zahradu, protože to by jsme předělávali ještě měsíc. Já si tak hlídala aby alespoň obývák zůstal bez prachu jenže náš rošťák bral kusy otlučený omítky a nosil si je kousat do obýváku. Když jsem se nedejbože pokusila mu to vzít tak zalezl pod gauč a bylo to.
Jinak už začínáme docela zvládat to jeho vztekání. Občas sice ještě vyjede, ale zařvu že je to fůůůj, a už leží na zádech a kouká jak neviňátko. Tak snad se to podá.
Jen kdyby to počasí už bylo trochu lepší. Včera jsme se vrátili z večerní procházky jako dva vodníci. Já ke všemu ještě od bláta snad i na hlavě
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 14:45
- Nahlásit
ola
Taky dodatečně všechno nej nej oběma. Hlavně že od rána čumím do kalendáře. Prostě stárnu no.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 14:52
- Nahlásit
Alo, co myslíš tim jeho vztekánim? Ten náš totiž má ve zvyku vždycky když vyjdu na zahradu jít mi po nohách a vrčí u toho a vůbec nic na něj nezabírá někdy už na mně skáče a kouše docela dost. S touhle věcí si docela nevim rady. Je zajímavý že na manžela si tohle nedovolí, nebo jen malinko. Někdy je jak blázen, když jdeme na procházku tak to ale nedělá.
Jinak nám taky rád se všim pomáhá, při zalejvání rád tahá za hadici, když chci vytřít tak musim čekat než usne a nebo ho vyhodit ven. Když nám dělal soused okapy na baráku a mi byli zrovna v práci, tak mu prý taky dost pomáhal.
Taky už bych brala lepší počasí, na Vikoušovi je to děsně vidět jak se doma nudí, vždycky obchází kolem a neví co by provedl.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 14:56
- Nahlásit
Jo jinak mi taky přejeme Ole a Feebee všechno nejlepší a samý hezký a veselý zážitky. Za chvíli už padla, tak si všichni užijte hezký zbytek dne, už se těšim na toho prdlouše jak mně zase zmaže.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 15:15
- Nahlásit
OLO mi se taky připojujeme k přáníčku!!!
Vcelka
Přesně to dělal (a občas ještě dělá) Rocky taky. Vyšli jsme ven a on začal rvát za nohavici. Já vim že si asi jen chtěl hrát. Ale když jsem ho chtěla odtahnout a říkala jsem mu že je to fuj, tak se hrozně naštval a vztekle na mě vyjel. To nebylo ze hry. to bylo prostě že ho štvalo že něco nesmí. Nebo když lezt tchýni po skalce, ona ho odtud vyndala tak se po ní taky ohnal, to samý dělal když jsme ho nesli třeba domů do schodů a jemu se zrovna nikam jít nechtělo. A když jsem ho za to chtěla potrestat (samozřejmě jenom vytaháním za kůži a vynadáním)tak se vztekal ještě víc a šel mi po rukou. Ono se to strašně špatně popisuje. Ale teď už docela chápe že to nesmí, občas jsem mu totiž trošku třepla přes čumák když už byl hodně vzteklej. To byl pak hróóózně uraženej a nebavil se se mnou. Ale teď už je to lepší. Občas to sice ještě zkouší ale pomalu začíná chápat že si to nemůže dovolit.
No doufam že si z toho něco pochopila
|
ola
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 16:13
- Nahlásit
Všem moc a moc díky za přání-moje srdce zahřálo a čubině to vyřídím!
Jinak : FeeBee šla dětem taky po nohách,když byla menší. Teď nesnáší hlavně malou motorku (odstrkovadlo),na kterým brázdí zahradu můj mladší syn. Jakmile nasedne,tak se FeeBee připraví a vyrazí-buď kouše přední kolečko nebo malýmu do holinek! Musí se včas okřiknout a buzerovat a buzerovat a neslevit! Když se moc rozdováděla,tak jsem jí jednoduše chytla za kůži na stranách krku a zvedla do výšky a chvilku nechala volně viset! Zní to možná drasticky,ale zabírá to! Fakt je,že ode mne nikdy nedostala! Pokud něco vyvede,tak to řeším "domluvou". A pokud jde hodně do tuhýho a ona mne neposlechne (třeba na cvičáku,když uteče za hafanama bez mojeho dovolení), tak to jsem jedno velký BUBUBU a opět praktikuju jak já říkám "vyvěšení za ksicht"! Nedá se nic dělat,ale přece jen je to větší pes a krotit ho musím já a ne on mne! Pokud se nechci jednou dočkat nějakýho prů..ru pes versus dítě,tak musí mít jasně daný mantinely! Ale faktem je,že naše FeeBee je zlatíčko a submisivka a po škaredým pohledu si dává bacha. Její slabost jsou snad jen boty-jejich vynášení a okusování na zahradě...
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 18:12
- Nahlásit
Alo a Olo díky za příspěvek, určitě jsem s toho něco pochopila. Viky dělá přesně taky to že když ho vytahám za kůži, a pak ho pustím, tak mi jde znova po rukách. Právě mám pocit že na něj nic neplatí ani to vytahání, vždycky sebou háže jako blázen že ho nejde kolikrát ani chytit a nebo počká až ho pustim a jede znova. Chce to asi velkou trpělivost a snad se taky trochu uklidní a uvědomí si že si tohle nemůže dovolit. A jak kouše malýmu kolečko od motorky a nebo do holinek to mi připomíná když sekáme ze sekačkou, tak taky kouše do koleček a dělá nálety že mám strach že ho jednou přejedu.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 18:24
- Nahlásit
Včelka
Naše FeeBee taky nenávidí sekačku! Ať už tu na kolečkách nebo tu "ruční"- to ji potom zavírám,aby nepřišla o hubu!
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2005 08:05
- Nahlásit
Vcelka
To jsem ráda že to nemáme doma jenom mi. Já totiž jenom posloucham od lidí z okolí, že je zlej a agresivní. Ale já si myslum, že prostě jenom neví že to nesmí. No musim říct že se to fakt docela lepší, asi to chce čas, nebude to za týden ani za měsíc. Prostě to chce trvat na tom že nesmí a on to snad pochopí.
|