| Autor |
Zpráva |
Martina
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2005 12:27
- Nahlásit
Ketrin
O tom ani nepochybuji, že to měla být holčička. Tak je to vždycky. Mého manžela strýc měl tři holky, postavili barák, tak prej do novýho toho kluka. A co myslíš? Samozřejmě holka Ale hlavně zdraví ne.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2005 12:36
- Nahlásit
Martina
No vždyť
Často jsem si pak říkala, že bych tu holku už snad ani neuměla vychovávat... tak jsem to začala doma vyrovnávat těma fenama. Ale teď mi zase učarovala povaha psa-samce.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2005 13:01
- Nahlásit
Ketrin
Už jsem to tu jednou psala, ale nevím jestli jsi to četla. Máme dvě holky, fenu a měli jsme 2 křečky, taky holky a ještě máme rybičky (tam pohlaví opravdu nepoznám, až na nějaké výjimky).
Ale proč to píšu. Byl u nás bratránek, když jsme si pořídili fenku a říká mýmu manželovi. "Ty vole, to sis ani toho psa neprosadil?". Tak jsem se musela tlemit, protože od něj to fakt sedělo - má 3 dcery.
Nejvíc se mi líbí, jak si tady pěkně diskutujem na boxíkářském fóru a ani jedna z nás nemá boxera. Ale holky jsou hodně tolerantní a už několikrát mi psaly, že jim to nevadí.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2005 13:07
- Nahlásit
Taky jsem si říkala, že sem nepatřím.
Tak založme fórum "Vliv pohlaví potomků na pohlaví psů"-kam nám to momentálně ujelo
Ona ta debata vůbec často ujede úplně jinam-tedy pokud zrovna není taková okurková sezóna jako teď. Já si ten klid dneska užívám, protože večer nám přijedou na týdení náštěvu přátelé se 6 dětmi. A ty mně mé psy pěkně vydivočí
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2005 13:12
- Nahlásit
Ketrin
Tý jo, 6 dětí. Nechceš ještě moje 2, od pondělka je nemám kam udat. To už by se tam ztratily ne? To nebudeš vědět jestli dřív krotit děti nebo pejsánky.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2005 13:16
- Nahlásit
Tak koukám,jak si tady keckáte a já musela těm mým chlapům vařit oběd! Mimochodem Ketrin,oba naši kluci měli být holčička! Manžel si byl 100% jistý,co dělá! Jo a prdlajsky-obě robátka mají "koncovku" ! A u našich zvířat je to taky jako u vás-kočka,fena,křečková... Prosadila jsem si aspoň pár samic do rodiny! Jinak vůbec s Martinou nemusíte mít obavy,že jste tady "bezplacatkovky",protože mi si s váma vždycky rádi potlacháme. Jo a Denis,nechci tě děsit,ale vždycky,když dám svoje děti mojí mamině,která je děsná pečlivka-hlídačka,tak se něco nenadálého přihodí. Tak jen abys za pár týdnů nenabízela třeba placatohubatý jezevčíky...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2005 13:28
- Nahlásit
Jen se smějte, to se klidně může stát. Já jsem před 5 lety neuhlídala tu nynější veteránku (naštěstí není chovná), prostě mi zdrhla a spustila se s tím nejhnusnějším vořechem z širého okolí. Jenže on je proti ní tak čtvrtinový, tak jsem myslela že se nic nemohlo stát, ale vetka povídala Jen si nemyslete, to ona se ta fena třeba zahrabe do země, aby na ni pes dosáh... Tak dostala pro jistotu injekci - menší zlo než ju nechat jako čtyřletou poprvé rodit.
Od té doby vím, že háravka je bezpečná jen mezi 4 stěnami a pod stropem a za zamčenými dveřmi (to vše současně).
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2005 13:37
- Nahlásit
Jó, no to by byla bžunda! Chm, ona si to teda umí fakt načasovat. Vždyť já bez ní vlastně nikdy ještě nebyla, jen 2 dny pryč a to ji hlídal přítel normoš doma. Tccc, a teď aby se člověk fakt obával si na pár dní vyjet! Ona totiž sama v ty nej dny vyhledávala psiska, ale ne ty velký rasy, těch se bála naopak, ale s malýma byla velkej kámoš a nastavovala se furt a byla schopná za nima sama lézt... no a na vesnici se ti malí právě vyskytují v hojným počtu Tak to bude príma No ale přítel na malé dovolené s kamarády motorkáři trvá a má účast je bohužel nutná! Prý mám taky někdy pobýt s normálníma lidma a ne jen pořdá s pejskařema! No motorkáři a tunningáři a jim podobní jsou úplněš normální No pravda ještě mám jet s kamoškama kousek za Brno na dva dny a taky bez psů, ovšem to mi je ohlídá přítel, to 2 dny zvládne. No i tak to bude zajímavé, třeba se vrátím a Giordi už bude umět drandit na motorce, to je tak jediný co by ji byl ochoten naučit.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2005 13:41
- Nahlásit
Ketrin - no vzpomněla jsem si, když Giordi poprvé hárala, tak jsem hlídala taky jak blázen, ale ve výběhu jsem ji nechala polítat trochu s jezevčíkem, pod dohledem kousek od nás, a najednou čumíme a hned jsme valili a lapli je, protože Giordi se JAKSI rozjely nožičky zadní a už měla zadek až u země a jezevčík byl taky připraven, takže oni si fakt umí poradit... no pomalu začínám mít obavy.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2005 13:42
- Nahlásit
Jo a nechala jsem ji s ním polítat, protože jsme si mysleli já i jeho majitel, že přece k ničemu dojít nemůže, že on nemá jak... no hodně naivní!
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2005 13:44
- Nahlásit
Denisa
Můj otec na to vždycky reaguje se slovy: "Chuť je sviňa"
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2005 13:48
- Nahlásit
Malej nebo velkej, všichni chtěj jen oš..at naše líbezný čubinky, věřtě tomu. Nám přeskočil vlčák 2-metrovou zeď (vyskočil, nahoře se chytil, přitáhl a přelezl-viděla jsem to) na dvorek, kde byla háravka jen na rychlý vyčurání. Naštěstí jsem tam byla i já i starší čuba, která je děsně žárlivá, takže ta hned začala řvát a šla po něm a já honem uklidila domů blondýnu. Hrůza! Do tý doby jsem si myslela, že dvorek je bezpečnej.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2005 13:52
- Nahlásit
Martina
|
ola
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2005 13:55
- Nahlásit
Ketrin
Proto jsem tu na netu nadhazovala taky otázku,kdybych si jednou k FeeBee fakt pořídila toho yorka,jestli psa nebo fenu?! Nejsem si jistá,že by v době hárání k něčemu nemohlo dojít,ačkoli ta představa je dost groteskní!?!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2005 13:59
- Nahlásit
ola
Groteskní to je, ale já bych to určitě hlídala jako ostříž. Vždyť jde o nějakých 2x5 dní ročně. Takže jinak to zas není důvod nepořídit si pro změnu psa, pokud ho chcete.
Jinak kříženec boxer x york - jak by to asi vypadalo???
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2005 14:01
- Nahlásit
Ketrin
Tak to vidím úplně přesně, placatá tlamička a na ofince červená mašlička.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2005 14:03
- Nahlásit
No podle nejhorší možné varianty by zůstala dlouhá srst,tvor by byl zhruba poloviční než boxer,dlouhý ocas,uši dolů,placatá tlamice,barva tříslová a pálením... Kdybyste pak měl někdo zájem o štěně,tak jdu do toho!
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2005 09:06
- Nahlásit
Ahojky,
tak jsem to tuhle zakřikla, že ta naše prďolka už docela žere. Teď tak 2 dny se v tom nípe a sežere jen minimum. Dneska ráno sežrala tak čtvrtku z připravené dávky a pak se začala jakoby dávit a pokašlávat. Pořád jsem si myslela, že to je po tom hárání. Ale už jsou to 2 měsíce. Už začínám mít strach, že to není jen tak.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Srp 2005 09:10
- Nahlásit
aa
|
ola
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2005 09:19
- Nahlásit
Martina
Myslíš,jakože to pokašlávání trvá dva měsíce nebo jakože od hárání to jsou dva měsíce?
Jinak musím konstatovat,že jsme stále na suchých granulích!
Když jsem líčila moje trampoty s krmením známé,tak pravila,že kdybych koupila obyč.granule,tak je určitě Fee secpe najednou. Tak jsem včera z hecu koupila pytlík Chappi. Teď ráno jsem jí přihodila pár těch granulí k Hill´su a představte si,že ta potvora sice užrala trochu z celýho,ale pečlivě vybrala všechny ty hnusácký Chappi (jsou větší)! Fakt mě z ní klepne pepka!
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2005 10:07
- Nahlásit
ola
Zase jsem to blbě napsala. Od hárání jsou to dva měsíce. Pokašlávala jen dneska. Jinak je veselá, hravá. Asi to moc šlukuju. Jo a Chappi jsem taky zkoušela, stejný výsledek jak u ostatních. Nežere ani tyhle sračky.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2005 11:16
- Nahlásit
Mě třeba strašně překvapil můj bratránek,který má fenu ridgebacka s PP, a když jsem se ptala,čím krmí,tak mě šokoval sdělením,že Darlingem?!? Fena je nádherná,lesklá srst,prý uhledný bobky atd. Nechápu!?! Strašně jí to prý chutná. Přitom moc dobře vím,že zrovna on to nedělá z finančních důvodů (když byla fenka štěně,tak krmil Royal Canin)! Asi to fakt moc prožíváme !
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2005 11:22
- Nahlásit
ola
Ono se to taky neprojeví okamžitě a hned.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2005 11:23
- Nahlásit
Před chvílí jsem volala dcerušce domů a ptala se co dělá prdelka? Teda ta psí, protože já říkám prdelky holkám i feně.
Tak prej: "Jako normálně, od rána co jste odešli, chrní".
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2005 11:26
- Nahlásit
Martina
A co by měla dělat? Já mám dnes mlaďocha v práci, šli jsme pěšky (4 km), krásně si polítal a sázím boty, že prospí celou pracovní dobu.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2005 11:39
- Nahlásit
Ketrin
Myslela jsem jako, jestli třeba neblije a tak, když ji rano nějak nechutnalo.
prospí celou pracovní dobu.
Taky bych spala.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2005 11:45
- Nahlásit
Martina
My tam máme těch 6 dětí (viz včera), tak mu chci dopřát trochu odpočinku. Až přijdem domů, tak už to bude až do večera samé pištění: Rambíčku, přines, pocem, sedni, lehni, dej mi to, na piškot, pac! atd. a on chudák dobrák pořád za nima běhá, ale myslím že za celý den a ještě bez mého dozoru by toho moh mít plný zuby. Když doma mrňata nemáme a není na ně až tak moc zvyklej (kromě neteří, a ty jsou jen dvě a klidnější a ode mne poučené co a jak).
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2005 11:59
- Nahlásit
Ketrin
To jsi udělala dobře, že jsi vzala broučínka s sebou. To je u nás taky. Když někde jsme na celý den, tak to pak fena dospává 2 dny. Třeba po dovolený byla úplně vyřízená.
Ještě mám dotaz. Můj brácha má desetiměsíčního kluka, kterej teď leze po zemi, všechno zkoumá atd. Znáte to. Nějak jsme nauhlídali, aby se k sobě nedostali, protože je po všem jak drak. Nebáli jsme se, že by mu něco fenka zákeřně provedla, ale že by "sežral" ji. Jednou se k ní dostal, byl to mžik, chytl ji za chlupy a držel dokud jsem nedoběhla. Měl ručku plnou chlupů. Fena jen kvičela. Myslíte, že by ho mohla kousnout? Asi víc hlídat co?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2005 12:05
- Nahlásit
Martina
Na to bych byla opatrná. A jsem opatrná, kdykoli přijede někdo s mrnětem. To dítě v tomhle věku snadno nechtěně sevře, štípne... Pes nemusí zrovna kousnout, ale může si odnést zkušenost, že malé děti jsou nepříjemní a nevyzpytatelní tvorové, kterým je lépe se vyhnout (v horším případě je trochu přikousnout). Bacha!
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2005 12:17
- Nahlásit
Taky mám strach. Jenom jednou jsme neuhlídali, hlavně, že nás tam bylo tolik, ale tak to je vždycky. Hlavně že se nic nestalo. Teď budu víc hlídat. Až klouček odroste, to bude jiný, až se mu bude dát něco vysvětlit. Byla by škoda, aby si spojila, že děti jsou nepříjemní tvorové, jak píšeš, protože zatím má dětičky ráda.
|