| Autor |
Zpráva |
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2005 12:26
- Nahlásit
Martina
Právě. Děti a psi určitě k sobě patří,ale musí se naučit vzájemnému respektu. Děti bez vztahu ke psům jsou podle mě ochuzené o něco hodně důležitého.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2005 12:40
- Nahlásit
Jo a broučínek má 38 kg
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2005 12:44
- Nahlásit
Ketrin
To nevadí, ale určitě je to broučínek.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2005 12:47
- Nahlásit
Taky když k nám přijdou děti,tak dávám bacha. Sice čuba je zvyklá,že ty naši dva paviáni pořád řvou,rvou se mezi sebou atd.,ale jak jsou mezi nima i cizí,tak musí člověk mít oči na šťopkách ještě o to víc. Já musím dávat pozor i na toho mladšího syna (3,5),protože to je divoch a malej záškodník.... A fakt je,že to vždycky toho psa nadchnout nemusí,že mu děcko kouká do uší,zkouší zda se hýbou zuby,kam vede ta dírka pod ocáskem atd. Lidi si často myslí,že pes si všechno nechá líbit a pak když cvakne,tak hned do útulku s ním! Nesnesla bych doma agresivního psa,ale pokud by některý z kluků FeeBee trápil až by ňafla,tak by ještě dostal na zadek on a ne pes. U nás se to naštěstí doufám stát nemůže,protože děti fenku milují a já je s ní nikdy nenechávám bez dozoru!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2005 12:47
- Nahlásit
To jóóó. Dala bych sem nějakou fotku, jenže to neumím!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2005 13:01
- Nahlásit
ola
Děláš to správně a myslím že nám co máme psy a zároveň máme nebo měli jsme děti tak je nám to jasný. Ale nejhorší je taková ta parková univerzita, jako že to a to plemeno je nebo není vhodné k dětem apod. Oni taky ty děti musí být vhodné ke psům
Já bych za své psy dala ruku do ohně, feny jsou canisterapeutické a jsou zvyklé od postižených dětí na ledacos, ale stejně bych je NIKDY ani na vteřinu nenechala s žádným malým dítětem samotné.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2005 13:02
- Nahlásit
Ketrin
Založ si galerii tady na vebu. Je to tam dobře popsaný jak na to. Když jsem to zvládla já tak to zvládneš taky.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2005 08:41
- Nahlásit
Ahojda všichni,tak musím říct,že jsem ještě nepolevila (ikdyž už jsem byla hodně nalomená) a včera FeeBee sežrala obě denní dávky. Sice jsem teda přišla na to,že jí tu ranní tam musím nechat,protože ji ve většině případů vyžere během dopoledne,ale po večerní se jen zaprášilo. Je to lepší a lepší. Už se ani netváří tak kysele,takže se s tím nejspíš smiřuje. Taky ovšem musím konstatovat,že 500g doporučených výrobcem by nesežrala ani náhodou. Ale ona vždycky jedla menší dávky,tak mě to neudivuje. A co vy a vaši miláčci? U nás je právě Porcinkule (velká pouť),takže už z mých chlapečků-paviánů přicházím o poslední zbytky mozku!
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2005 10:02
- Nahlásit
ola
Ahojky, tak u vás je takhle veselo. Tak FeeBee asi zjistila, že ji nic jiného nezbyde co? Představ si, že ta naše koza mlsná včera stála u kbelíku, kde mám granule. A tak jako pořád ňufala směrem k němu. Já ji říkám, tak ty už máš chuť na granulky jo? Pár jsem ji jich dala suchých jen tak z ruky a ona je normálně schroupla, sice jen málo, ale už i to je úspěch, že je vůbec dala do čuňky. A to jak píšeš, že raní dávku ji tam musíš nechat, tak na tom něco bude. Naše se v tom ráno nípe, ale večer ji to jede víc. Tak si pěkně užívejte pouť, myslím, že už se budeš těšit na pondělí až se to zase všechno vrátí do starých kolejí co?
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2005 10:58
- Nahlásit
Ahojte,
Olo, tak vidíš, nakonec budeš mít z FeeBee pažravku! Já myslím, že se ti to oplatí, tvůj přístup. Už jen jak budeš chodit do práce, aspoň pak nestrávíš zbytek dne vařením ještě pro psího člena. Navíc dostává vše potřebný. A jestli měla 30kg, tak to je stejně dost na fenku, ještě bych jí ubrala! No já jsem psí herodes, co? Ne ale já to beru tak, že radši chudší kvůli kloubům. To mám teď jako naučenou větu, když mi lidi říkají, že mám chrtoboxera.
Jinak příští týden mám dovču, tak budeme tak různě, ale taky na chaloupce zase, a s kámošama psíma, teda jen fenkama, že, na další tábor už nejedu, i když ho mám předplacený, tak nee. Ale už máme zaplacený soustředko 3denní v září, tak si to vynahradíme.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2005 11:14
- Nahlásit
Denisa
Tak to je tichá závist-taky bych někam vypadla. Tak si to hlavně užijte,pořádně se zrekreujte-ať je Giordi s páníčkama spokojená!
Martina
Právě-ráno ji granule nijak nezajímají (asi má ještě plnej žaludek od večera),ale během dopoledne tak do těch 13.00 to většinou semele. Maličko mám podezření,že tyhle granule jsou na její hubu moc malý. Jednak jsou taky spíš kulatý,takže jí to tak nějak furt padá od papule ! Ty hnusácký Chappi jsou velký obdélníčky a ty chroupe v pohodě. Ty Hill´sácký nabere do pysků a třeba jí i pár vypadne?! Asi bude potřebovat granule,který budou jako pin-pongáč! Jinak z pouti už mám depku-děti o ničem jiným nemelou (Mates vyklepal kasičku svých Klauso-úspor)! Bohužel atrakce odjíždí většinou až ve středu...
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 11:15
- Nahlásit
Ahoj Olo,
tak co, jak jste přežili invazi komediantů? Kdo z toho byl nejvíc mimo? Ty, děti nebo fena?
|
ola
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 12:55
- Nahlásit
Martina
Ahojda,naštěstí se to už chýlí ke konci a kolotočáři snad během dvou dní odjedou. Kluci probendili pokladničky,nacpali se cukrové vaty (hnusná obarvená vata v sáčku 35,- ) a zatoužili po starý vypelichaný oslici... Já si užila sobotní večer,neboť jsem odložila "fakany" k babče a dělala dozor (coby pořádající Kynologická organizace) na Benátský noci. Snad po sto letech jsme s manželem vyrazili mezi lidi a dokonce spali SAMI jednu noc doma! FeeBee nám hlídal soused,takže se taky měla fain. Jinak jsme pořád na suchých granulích-a pořád tak nastejno-ranní dávka se stává celodenní a večer to secpe celkem v pohodě. Co u vás novýho?
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 13:13
- Nahlásit
Koukám, že jste si víkend užili. Hlavně ta noc s manželem SAMI doma co?
U nás kromě toho, že si dítko přivezlo z tábora nějakou střevní virózu a prozvracela celou noc na sobotu nic nového. (Dala jsem foto do galerie, jak se spolu léčí, tak můžeš juknout).
Byla jsem v sobotu na prochajdě s tím naším strašpytlem a říkám si, že bysme mohli potkat nějakýho většího hodnýho psa, aby se ta naše trochu otrkala. A ejhle, kde se vzal tu se vzal leonbergr. Tak velkýho jsem zrovna nemyslela. Byla to fena, měl ji navolno. Naše samozřejmě spustila hroznej štěkot. Po chvilce jsem pána poprosila, jestli by ji mohl položit, aby se ta naše nebála. Tak ji položil, štěkala pořád stejně. Pak jsem tu naši pustila navolno a pořád štěkala a vzdalovala se. Hrůza. Ale popošli jsme dál a tam na nás spustil hroznej řev nějakej voříšek a to ani neblafla. Tak nevím, co se jí v tý makovičce honí. Chce to asi čas a pořád opakovat ty samý povely, jak mi radila Evička. Tak uvidíme.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 13:27
- Nahlásit
Naše FeeBee bublá na psy typu vlčák,dalmatin,novofunladn,asiat... prostě velikostně spíš od střeďáka nahoru. Ale pouze,když je doma za plotem ! To stačí říct-hele pejsek jde, a ona už maže ke plotu a řve. Když jde hafík menší velikosti,tak si Fee lehne na břicho a schovává se za podezdívku u plotu. Pak vykoukne a když si jí pes všímá,tak lítá okolo plotu jak maňas.
Psala jsem tu do jiný otázky o štěkání-učím ji štěkat na povel. Zase jsem to zkoušela a myslím,že to půjde. Je trochu zblblá z toho,že jindy když např. řve na psa jí hubuju ať je ticho a teď najednou zase chci,aby štěkala. Jinak si myslím,že menší hafíci často štěkají spíš právě ze strachu před větší rasou-jedna p.učitelka u nás má ratlíka a ten vždycky děsně řve na naši FeeBee v parku. Poskakuje a ječí,div ho to nerozthne a ta paní mu vždycky říká-nech toho ty prťavej zakomplexovanče...!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 14:06
- Nahlásit
Martina
Holky hezky odpočívají-koukám,že mladší dcera bude taky fešanda !
Jo,kdo chcete,mrkněte do mojí galérky-namrskala jsem tam taky pár nových foto. Jsou stažený z telefonu,takže kvalita sice nic moc,ale jsou to momentky ze života !
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 14:10
- Nahlásit
Ahoj holky, tak se dneska taky na chvíli přidám. Měla jsem týden dovolenou, dneska jsem v práci a pak mám ještě do konce týdne volno. Manžel byl týden s kámošema pryč na motorkách, tak sme si s Vikoušem užívali pohodičky sami dva. No musim říct že to nakonec nebylo ani tak špatný. Hádejte kde spal Vikouš, no přece s paničkou v postýlce. Vždycky jsem ho odsunula na místo páníčka, ale on se postupně přibližoval ke mně že nakonec ležel uplně natisknutej u mně, tim jeho stylem na zádech a packy ve vzduchu s občasnym protahovánim a mym odsouvánim na zem. Bohužel se na to rychle zvyká, dneska se mu ráno ven teda vůbec nechtělo.
Jak jste psali o těch granulkách, tak na tom asi něco fakt bude, protože Viky taky ráno od jídla odchází a trvá mu až do oběda než tu porcičku zpracuje a naopak navečer kolikrát přiběhne a luxuje až je miska prázdná. Jinak taky žere stylem že mu padaji s držky a jsou rozházený všude okolo.
A u toho štěkání si taky myslím že ty malý pejsci spustí na jiný psi z důvodu strachu. Už se nám to taky párkrát stalo právě u těch mrňousů že jsem nějakýho potkali a on pěkně spustil.
Naši teď maji štěně křížence boxera, rotvajlera a vlčáka, tak sem na to docela zvědavá co s toho vyroste, vypadá to na pěknýho vzteklouna. Když se k nim sjedeme s Vikoušem, brácha s dvouletym křížencem boxera a rotvajlera a to jejich štěně, tak je to pěkný chaoz a docela i pěkná sranda. Jsou to takový psí blázni.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 14:43
- Nahlásit
Olo, móóc pěkný fotečky. Momentky jsou nejlepší.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 14:57
- Nahlásit
Ola
Obludka je krásná
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 14:59
- Nahlásit
ola
FeeBee je super!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 15:05
- Nahlásit
Díky za kladné hodnocení! Pro pobavení vám tam ještě přidám fotku,na který je FeeBee děsně uražená,neboť vyžrala zbytek sádry z pytle,který si nechal manžel omylem venku... Když jsem jí nadávala,že jí huba ztvrdne,tak udělala ksicht,kterej se nedal nevyfotit...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 15:08
- Nahlásit
PS - ještě jsem přidala mladšího syna Jakuba,když ho při ježdění na kole chytla náhlá potřeba....
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 17:40
- Nahlásit
Ola
teda ta uražená sádrová huba nemá chybu, teď se tady řežu smíchy.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 07:19
- Nahlásit
ola
Cyklista, tak to je bomba.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 09:38
- Nahlásit
FeeBee je fakt moc pěkná.
Moc se mi líbí, že už se boxerům nekupírují uši. Ale jak je to s ocasy? Nedávno jsem na ulici viděla něco co si myslím, že byl normální boxer, ovšem s ocasem jako mají dogy. Vypadalo to dost divně. Taky si myslím, že s takovým ocasem ten pes nemůže provádět takové to typické boxeří radostné vrtění zadkem, popřípadě celým psem A FeeBee jak vidím, i když je mladá, tak ocásek nemá. Poučte mě, placatek neznalou!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 09:52
- Nahlásit
Ketrin
Jsem moc ráda,že se nekupírují uši,protože tak vypadá boxer mírumilovnějc. Fakt je,že spousta lidí milující boxery to špatně nese,protože to bere jako degradaci. Prostě vypadá boxík takhle bambulovatěji,což je např. u služebně využívaného boxiše nevýhoda. Jinak ocasy se kupírovat můžou,ale jelikož už se taky vyhrožovalo tím,že to bude zakázané,tak spousta chov.stanic prodává štěňata bez kupírovaných ocásků. Kvůli budoucí možnosti vystavovat atd. (psi s kupír.ušima se nesmí ani vystavovat) Já osobně bych si na boxera s ocasem asi nezvykla. Už jsem viděla pár nádherných boxerů s ocasem,ale ten ocas to tak nějak kazí... Prostě to není boxer. Už když jsme si FeeBee vybírali,tak jsem měla požadavek,že štěně musí být bez ocásku. Vždyť při tom svým "prdelkovým" tancování by nás s tím dlouhým prutem utloukla...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 09:58
- Nahlásit
ola
No přesně tak. Labrouši mají taky tohle vrtění, a s těma jejich mačetama to je někdy dílo. Vždycky když přijedeme ke švagrové, která má malý byt a v něm samé sušené kytičky a keramické kachničky apod., tak se všechno honem stěhuje do vyšších pater
|
ola
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 10:07
- Nahlásit
Rodiče manžela mají dalmatina a ten když má teda náladu (jinak je to hnusák nevrlej),tak vrtí ocasem až to bolí. Pochopitelně hlavně ty okolo stojící. Nevím,zda to bolí i psa,ale taková rána ocasem do rohu zdi není asi nic moc. Přece jen labroušci mají ocas chlupatější než dalmatin nebo právě boxer,takže to snad od nich ani tak nebolí. Jinak labíci se mi moc líbí,ale připadá mi poslední dobou,že jsou děsně vypasení. Teda aspoň tady u nás. Mají maličkou hlavu a tělo jak tank. Jedinej pes,kterej je u nás ve městě fakt pěknej, má chudinka epilepsii. Jo a ještě vlastně teď chodí na cvičák nový štěndo černýho labíka-fenka a ta je taky krásná. Je na první pohled vidět,že je s PP.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 10:14
- Nahlásit
ola
Vypasenci - to je dílo páníčků, bohužel k tomu LR mají sklony. Ale když mají dost pohybu - není problém. Moji psi jsou taky žravci, naštěstí to vyběhají. Ještě musím krmit zátěžovkou. Ale samozřejmě je to úplně jinak stavěný pes než boxer.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 10:39
- Nahlásit
Ketrin
Máš pravdu. Záleží,jak moc mají pohybu atd. Právě ten labrouš,co se mi líbí (epileptik),tak ten s paničkou lítá po parku jak ďas,plave,nosí klacky... Naproti tomu ve zdejším Ústavu soc. péče je labík,kterej celý dny leží,občas kousek popojde a ten je jako lokomotiva. Dokonce je i agresivní. Možná,že se k němu chovanky ústavu nechovají vždycky nejlíp?! Bohužel mi vyjel bezdůvodně i po Jakuboj,což u labradora je dost neobvyklá záležitost. Myslím,že nebude mít dlouhou životnost,protože ta obezita mu dává zabrat. Já než jsme si pořídili Fee,tak jsem si taky pohrávala s myšlenkou jít do labrouše,možná by to i dopadlo,protože známá má fenu a ta zrovna měla štěňata,jenže měla jen čokoládový a já chtěla v tý době světlý. Takže nakonec to stejně vyhrála placatá huba!
|