Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Německý boxer
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 51 . 52 . >>
Autor Zpráva
Ketrin
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 08:53
- Nahlásit

ola
Oni se opravdu rvali? Ty psí hry někdy vypadají divoce, ale jestli šlo fakt do tuhého, proč nezasáhl jejich pán-výcvikář
Jinak já mám z vlčáků taky celkem respekt. jednou mě asi před 5 lety pokousal sousedovic pes, ale mohla jsem si za to taky trochu sama.

ola
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 09:01
- Nahlásit

Ta fena šla po Fee fakt natvrdo! A to byla vlastně mladší! Jednoho z těch psů měl výcvikář půjčenýho na výcvik. No,oni ho na zařvání poslechli a ten jeden vlčák,který je jeho (s ním jezdí i závody),tak ten po ní ani nešel-jen s nima běhal. Spíš ta čuba a ten cizí pes. Čubina je taky jeho,ale jak on sám řekl, je dost akční a už při výcviku jsem si všimla,že to bude spíš dominantní fena (útočila i na jiné psy)! Asi mi majitelé vlčáků budou oponovat,ale já mám pocit,že vlčák nemá dost dobře čitelnou mimiku. Narozdíl od boxišů a vlastně i labíků!

Vcelka
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 20:05
- Nahlásit

Jé Olo víš že máš tři fotky feebee na těhle stránkách? Jsou to stránky asi jejího kámoše.
http://danteedgardo.unas.cz/

ola
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2005 20:15
- Nahlásit

Vcelka
Vím,vím. Seznámila jsem se s majitelem přes net a dokonce jsme se už osobně viděli na výstavě boxerů na farmě Bolka Polívky v Olšanech. On tam Dantíka vystavoval. Dante je teda kus boxera. Daří se jim i ve výcviku-na rozdíl ode mne a prdlé bobule Feebule. Pozor-dnes v noci se vrací můj choť. Už vychladl,ale hodlá dělat bojové rozdílení,jakože v tom,co FeeBee může a co ne. Např. prý přestane okusovat vysazené stromky atd. No,jsem zvědavá,jakou kouzelnou metodu hodlá můj manžel použít. To zas bude srandy. Nejlíp,když ji sprdne na tři doby a za pět minut se jí omlouvá.

Ala
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 10:58
- Nahlásit

Ahoj lidičky, zdravím po dovolené. Blbý co v pátek do práce Minulý pátek jsem se konečně dočkala a přišli nám ty granule. Rockymu moc chutnají, hrozně je hltá, až se z toho dvakrát poblil. Ale časem se to lešpí a jí pomaleji.
Koukam že jste se tady pěkně rozjeli a dalo mi to fušku než jsem přečetla všechny vaše příspěvky.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 11:21
- Nahlásit

Ala
tak tě taky zdravíme. Závidim tu Rockyho chuť k jídlu, zrovna dneska ráno sme se s jídlem teda zase potrápili. Nandám mu jídlo a on u tý misky začne dělat pohyby jako kačer hlavu nahoru dolu nahoru dolu a začne strkat čumákem do misky a tlačit jí pryč. Tak nějak nechápu co mi tim jako chce říct. Jídla se přitom ani nedotkne. Až když pak mu to jídlo vysypu na zem tak to sežere. Myslíte že mu vadí ta miska nebo co? Fakt nevim.

Ola
koukám že Ola nepíše, tak jestli jí manžel nepřizabil za Feebee.
Stromky to naše trdlo okusuje taky, jablůňka ta to možná uplně odnese. A s tim sprdnutim to je jak já, já ho sprdnu on pak odejde na to svoje křeslo tam dělá bublinu a já za nim za chvíli přádu a ptám se ho jestli je jako na mně naštvanej a tak. No takže to sprdnutí má fakt význam.

ola
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 11:59
- Nahlásit

Ola žije! Zatíim!
Ala
Vítám po dovolené! Fakt ti závidím tu Rockyho žravost. Taky bych se toho chtěla jednou dožít!
Vcelka
Přesně jak píšeš o tom,že Viky dělá ty pohyby u misky a strká ji pryč,tak to přesně dělá FeeBee taky! A nejlepší je,když já s veselýma výkřikama hrabu v granulích a ona se otočí a odejde ven. Fakt super výsledek!
Jinak dámy, právě odjíždím do Prahy pro příbuzenstvo na letiště,takže se tu zatím bavte...

Vcelka
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 13:17
- Nahlásit

Tak teď jsem honila Vikyho po zahradě že ho jako potrestám. Sundal mi totiž vypraný prádlo ze šňůry a roškubal manžela šátek na motorku. Výsledek byl že on lítal kolem mně jako blázen a ještě se mu to snad líbilo. Někdy bych se fakt neudržela.....

Ala
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 13:20
- Nahlásit

Jak jsem teď byla doma taky byla docela sradna. Rockyho jsem ráno vypustila na zahradu, za chvíli kytky lítali vzduchem, a než jsem seběhla dolů po schodech tak psisko ležele a provinile na mě koukal. Když jsem se k němu blížila tak si myslel že se s nim budu honit a hrozně ho to bavilo.
Jinak jak jsem tu psala že máme to nový jezírko, tak se odtud teď pokouší vyrvat lekníny. Jenže ty jsou ještě pod vodou. No docela sranda (pro mě, ne pro tchýni.) a ani nevim jak, ale už se mu to i povedlo.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2005 13:58
- Nahlásit

Docela se divim tchýni že už to se zahrádkou nevzdala, musí jí už být jasný že jí tam asi moc dlouho nic nevydrží.
Pro dnešek už končim, jdu vyvést psisko za město protože jinak by nám postupně vytahal všechno z baráku ven. Teď momentálně obsadil postel v ložnici, ale to je jen chvilka než zase vymyslí nějaký kulišárnu. Tak hezký víkend s tlamičkama.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2005 08:10
- Nahlásit

Ahoj holky. Já měla včera strachu-"ztratila" se mi čuba.
Totiž, vrátil se nám po roce prostřední syn (byl rok v Indonésii). Psi ho milujou, protože s nima ukrutně blbne.
No a kvečeru jsem šla se psy na delší procházku a Bresta mi zmizela. Pískala jsem, přivolávala a nic. To nikdy nedělá! Tak jsem šla zpátky domů, že ty dva nechám doma a půjdu ji hledat. Ale ona už byla doma-prostě se sebrala a šla zpátky domů za Štěpánem, kterého dlouho neviděla

ola
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2005 08:32
- Nahlásit

Ketrin
Hlavně,že to dobře dopadlo. Určitě se tvýmu vylekanýmu pohledu děsně divila,že jo?
Jinak manžela pochopitelně vztek kvůli "poupravenýmu" odpadu přešel a když jsem se ho ptala,jestli nemám FeeBee zase přidávat maso,tak pravil,že klidně můžu. Vážila jsem ji a zhubla už 3kg. Tak co myslíte? Za celou dobu,co žere suchý,tak ani jednou nešla k misce s radostí. Většinou (jak už jsem psala),když nasypu granule,tak ona odejde. Tak jsem fakt na rozpacích,jestli to vydržet nebo se vrátit k přidávání... ???

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2005 08:48
- Nahlásit

ola
Já bych přidávala. Pes, který nežere s radostí, to je smutný. Jednou jsem někde četla, že pes NIKDY nevrtí ocasem na nic neživého - např. na hračku. Ale naše Salina vrtí na plnou misku každý večer!

Denisa
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2005 08:53
- Nahlásit

Ahojte boxíkáři,
jen jsem prolítla co jste tu psali, čekám na klienty, tak jen v rychlosti, že jsme zase zpátky v Brně, na chaloupce a tak vůbec bylo bezva, hodně jsme stopičkovali, lítali po loukách, áchjóóó... úplně se mi stýská po tom free čase! Giordina teda na zahradě žrala každý den minimálně 15 jablek+meruně co zbyly+ringle a švestky, normálně furt žrala a žrala a kadila a kadila, no ale děsně jí to chutnalo a na stopičky, aby měla jo motivaci, tak dostávala ryby, kuře, tvargle, špekáčky no a stejně byla zas hubená jak chrt, ale to z toho lítání asi. Olo, já teď přidávám, teda ne do granulí, zvlášť ale dávám jí prostě mezi dnem jídlo + na naší pidizahradě v Brně si zas dává do čumáku ovoce, ale je prostě furt takovej hubeňour, že jí asi k těm všem granulím, má i zátěžovku! začnu taky přidávat aspoň tu rýžu denně a to ovoce, no a ty stopy co teď děláme docela dost, tak tam má vždy maso nebo rybu... granule jsou to super, svědčí jí, ale jinak fakt nemá ani zbla tuku, což je bezva, ale někdy jí lezou málem všechny kosti a z toho se mi osobně dělá špatně...

ola
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2005 09:03 - Změnil/a: ola
- Nahlásit

Ketrin
Naprostý souhlas! Když jsem FeeBee přidávala,tak už když viděla,že dávám misku na linku a "něco" do ní matlám,tak se vrtěla celá-jak ona to umí. A těšila se a pak s radostným otáčením na mne-jakože-koukej začla baštit. To mi už fakt chybí. Teď se sice od misky taky otočí,ale je to-ach jo,zase ty hnusný suchý kuličky... Lepší něco přidat a mít šťastnýho psa než se držet striktně návodu výrobce (což považuju za jejich obchodní tah) nedat k tomu nic a koukat na ty smutný psí oči.
Denisa
Vítej zpátky! Jsem ráda,že jste si to všichni užili.... Určitě jsi s Giordi makala na výcviku-takže kdy bude ZZO nebo ZOP?!? Naše Fee taky miluje všechno ovoce. S klukama jsem byli na mirabelkách (špendlíky nebo jak je to u vás?) a to baštila až měla boule za ušima-a jablka,švestky,rajčata atd. taky.
Jinak co se toho krmení týče- tak víte,já si uvědomila,že mě to ani nebaví-hodit suchý do misky... Já vlastně ráda vařím pytlík rýže,kus flákoty,strouhám mrkev atd. Hlavně,když vidím šťastnýho spokojenýho psa. Stejně od výrobců je to jen obchodní tah,aby se nic nepřidávalo. A mě tuhle napadlo,že ten psí život je proti tomu našemu o tolik kratší,že jí ho přece nebudu vědomě ochuzovat o tolik dobrot,který miluje a který ji 100% vůbec neubližují....

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2005 09:08
- Nahlásit

ola
Přesně tak. Nechci se nikoho dotknout, ale takový to že pokud granule, tak vůbec nic jinýho a že to psovi škodí, já myslím že to razej výrobci a prodejci granulí. Jak jsem psala asi před týdnem někde tady, přidávám malinko jen na ochucení a aby jim to vonělo, dělám to tak deset let a žádné problémy nemáme, zažívací ani jiné.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2005 09:14
- Nahlásit

Taky vás tak štve to počasí? Neustále leje a zima. Já snad dneska doma zatopím. Nemusím mít celý léto 30 st. ve stínu, ale co je moc, to je moc. Příští pátek jedu na dvoudenní zkoušky a pak hned navazuje tábor se psy. Tohle je sice "pravý labradoří" počasí, ale aspoň by nemuselo pořád pršet!!!!

ola
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2005 09:15
- Nahlásit

Ketrin
Trošku to máš právě na svědomí... Když jsem viděla tvoje nádherný,spokojený psiska,který krmíš v pohodě tímhle způsobem,tak je jasný,že na tom není nic špatnýho.

Martina
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2005 09:24 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit

ola
Výrobci to na granulích uvádí, aby měli jistý odběr ne? Přeci když nebudeš krmit jenom granule, nebude takový odbyt.
Já měla debatu z chovatelkou od které máme fenu. Popisovala jsem jí jak moc nežere, v misce se nípe apod. Tak mě ujistila, že to dělají všechny její feny. Že jim miska granulí vydrží 3 dny a to jsou na to 3 feny. Konzervy jim taky nejedou, většinou vaří kuřecí a přidává zeleninu, někdy během dne ovoce. Takže zřejmě je ta moje taková mlsná koza po mamince. A navíc taky hubne. Prostě jsi to zkusila, jestli si na suchý granule zvykne. Navíc jestli chodí k misce tak jako ta moje, úplně bez života, tak ji něco přidej. Já už jsem to taky vzdala. Fenka mi vážila 3 kg, teď má tak 2 a kousek. Za chvilku by se mi ztratila. Takže se na suchý vykašli.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2005 09:28
- Nahlásit

ola
To víš že jo, přestaň se tím trápit a něco navíc jí dopřej, určitě to budeš dělat v rozumné míře a bude to v pohodě. Stejně už se ti nacpala ovocem
Ovšem s tím ovocem to někdy přehánějí. Když na podzim padají jabka a my přijdeme z procházky - psi zalehnou pod jabloň a začnou do sebe soukat jedno jabko za druhým. Hlavně Salina, když ji včas neodexpeduju domů, je schopná jich sežrat tolik, že pak má břicho jak buben!

Denisa
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2005 09:37
- Nahlásit

Tak klioši se odhlásili, tak ještě skecnu chvíli... k tomu žrádlu, já kdybych uměla udělat psí žrádlo tak, aby nic nechybělo a zároveň na to měla čas, tak na nějaký granule prdím zvysokaJenže... S tím přidáváním to bohužel razí i vetové a to i ti, ke kterým má velkou důvěruno ale jak jsem taky psala už, hlavní je období růstu z hlediska těch všech minerálů atd., to si nelajsnu krmit ničím jiným než granulema, ale dospělákovi vyvinutýmu klidně občas něco přihodím, sice nevím jak se s tím popere zažívací trakt, ale hodlám se teď na to zas poptat a hlavně si myslím, že např. ovoce a zeleninu čerstvou a ne nějakou nevhodnou můžu rozhodně přidávat, stačilo mi jak to ten pes úplně hltal, vitamíny v ovoci se předávkovat nemůže a pokud mu to nedělá problémy ve stolici, tak co. A taky rýže je super a rybička nějaká... Akorát u nežravců bacha aby to nevytahali a granule pak nejedli vůbec...
Olo, jo u nás se tomu nadává špendlíky a zkoušky jsem velmi rozmýšlela, že nějakou dáme a nakonec to "vyhrála"ZVV1! Takže zatím trénujeme stopy a ten zbytek se doladí... nějak na začátku října snad by měly probíhat nějaký ty zkoušky dle NZŘ. Ty "malý" já dělat nechci ani, zbytečnej stres pro mě a když už tak zkusíme něco většího, když se nepovede, tak pak třeba slevím... No ono hlavně abychom prošli těma stopama!Poslušnost už nějak dáme a obrana je pro nás bonbónek (teda pokud se Giordi nerozhodne, že nepustí!:mad, ale ty stopy jsou věda veliká...
Počasí je teda debilní, v Brně bylo až do včera večer hezky, ale v noci začalo lít a nepřestalo zatím.
Jo, kdo se chcete podívat na Giordinu jak obranaří, tak na stránkách Ungeltu má ve svých fotkách pár fotek z obran! Pod Isabella z Ungeltu...

Vcelka
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2005 09:38
- Nahlásit

Už jsem taky pro to těm našim pejsánkum ke granulim něco přidat. Už několik dní taky přidávám, protože přesně jak Ola píše pes příde čuchne k misce a zhnuseně odchází. O víkendu jsem mu přidávala rýži a kuřecí masíčko a po jídlu se hned zaprášilo. A je to i pro mně lepší pocit když vidim že mu chutná, jinak sem furt řešila proč nepapá a že bude mít hlad a když už mu kručelo v břiše, tak to sem nemohla poslouchat. A je to přesně jak Olo píšeš, že ten psí život je dost krátký na to aby jsme je ochuzovali o dobroty, vždyť to jsou naši psí miláčkové tak jim musíme něco dopřát aby měli radost ze života

ola
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2005 09:41
- Nahlásit

Takže holky dneska zajedu do masny na nákup! To bude FeeBee čučet!
S těma jablkama- moje spolužačka měla dlouhosrstýho ovčouna a ten děsně žral jablka. Pořád! Byl venkovní,takže se tomu nedalo moc zabránit. No a jelikož občas sežral i shnilý,tak měl pořád průjem. Když už to bylo k nevydržení,tak jim vet poradil,ať mu dají na papulu koš,aby to nemohl pořád žrát. Jenže ten neřád se naučit rozdrtit měkký jablka košem a tu drť labužnicky vyžíral... Jeho průjem se změnil ve vodnatý průjem,který vypouštěl bez upozornění a máváváním ocasu to rozmetal okolo sebe-něco jako hroch. Strašná záležitost!Nakonec na to umřel-na chronický zánět ve střevech,odvodnění....

Denisa
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2005 09:45
- Nahlásit

to je teda blbý s tím ovčounem, ale asi měl něco s tím zažíváním i jinak ne? to je zajímavý, že já si vždy myslela jak bude mít G. po tom kvantu meruněk průjem a ono právě nic, pohoda vždy, i ostatní ovoce v pohodě, takže to je známka toho že jí to nejspíš prospívá. teda ale chudák ovčoun pokud by měl problémy jen kvůli jabkám, tak mu radši postavím kotec! některým lidem je ale osud jejich miláčka asi trošku volnější...

Vcelka
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2005 09:50
- Nahlásit

Denisa
Na Giorginku jsem koukala minulý týden, je to teda sportovkyně, je to pěkně nafocený jak lítá vzduchem. Myslim že u ní je ta hubenost asi prostě vylítaná. Kolik má teď kilo? Vikymu je dneska půl roku a má 24 kilo, což myslim že je tak akorát v normě.
Slintala jsem uplně nad fotkama Boxerky Mirelli jak tam jsou přidaný v Ungeltu nový, ta je teda nádherná.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2005 09:54
- Nahlásit

ola
Chudák ovčoun, ale to určitě nebylo jen jabkama.
To u nás to zas tak dramatický není. Taky se divím, že po těch jabkách nemají průjem. Konzistence bobků zůstává tuhá, pouze množství se radikálně zvyšuje Dobrý téma, zrovna jsem si udělala kafe a snídani.
Olo, ještě jeden typ. Zkus koupit vepřový nožky, rozvařit v papiňáku a BEZ KOSTÍ vše ostatní - chrupavky, kůže, maso... přidávat. Jeden vet mi říkal že to je na klouby lepší než všecky Alavisy, Canivitony atd. dohromady. Asi trochu přeháněl, ale možná i díky vepřovým nožičkám dysplastická Salina nikdy nekulhala a nic ji nebolí

Denisa
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2005 09:56
- Nahlásit

Vcelko, G. má taky 24 kilo, někdy i 23, ale když zrovna někdy celej den nelítá, tak i 25 už měla! Ale u boxerů samců jsou váhy samo vyšší, ani nevím kolik by správně měli vážit, ale co známe boxery, tak mají klidně kolem 40 kil! To už je něco s takovýma se přetahovat! No mě všichni říkají, že mám být ráda, že s jejím temperamentem má tak málo, protože jinak bych ji asi neukočírovala...

Martina
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2005 10:00
- Nahlásit

Vcelka
Máš pravdu, Mirelli je fakt úžasná. Moc tomu nerozumím, možná blbej dotaz, ale to zůstane takhle tmavá, skoro černá se žíháním??

Vcelka
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2005 10:06
- Nahlásit

Denisa
Zrovna sme si řikali že by nebylo vůbec špatný kdyby Viky už zustal na týhle váze co je. Jestli bude míž až 40 kilo tak teda potěš. Už teď když se s nim přetahuju tak má pěknou sílu a nebo když se rozhodne letět na vodítku jako blázen, tak to mám skoro jak posilovnu a jak vidět bude to ještě horší.
Dneska taky navštívím řeznictví ať má Viky radost. Byli jsme s nim zase u veta jak měl červenou tu kulku, tak ta mastička nezabrala, teď nám nechal udělat nějakou speciální borovou vodu, tak uvidíme. Nějak ani neví co by to mohlo být, řikal že možná nějaká plíseň.

Denisa
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2005 10:15
- Nahlásit

Mirelli je velmi zajímavá! Já jsem viděla fenku strašně tmavou a k tomu s bílýma znakama, vypadalo to velice efektně! Naproti tomu znám hodně světlej podklad s tmavým žíháním a to je zas jako tygřík! No prostě jsou to krasavci ti boxíci! Já jsem sice nejvíc na ty tmavě zlatý a bez bílých znaků (však to co mám doma:biglol, ale jinak se mi líbí každá placatá tlama, jo málem bych zapomněla na bílý anebo bílý puntíkatý boxíky, to jsou zas roztomilouši a připadají mi furt štěněčí, asi proto, že nevidíte bílý stařecký vousky!

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 51 . 52 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání