| Autor |
Zpráva |
ola
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2005 15:33
- Nahlásit
Ahoj Tanaki,vítám tě mezi placatkáři! Moje FeeBee se taky nedávno hárala poprvé (v osmi měsících) a trvalo to delší dobu než je asi obvyklé. Potom měla výtok a brala antibiotika (radši,aby neměla zánět dělohy)! Jinak já teď dokrmuju Nutram a zkouším Chickopee a právě manžel přivezl na vyzkoušení Purinu Pro Plan,takže uvidím. Začínala jsem na Acaně,ale ta jí přestala chutnat,pak měla FirstMate,ale na to,jaký za to chtějí peníze bylo moc "odpadu". Bohužel naše čuba je nejradši,když jí do toho něco přidám-např. masíčko,vajíčko,tvaroh.... Jinak na cvičák chodím tady u nás(Opočno),ale na to,že jsme maličký pidiměstečko bych řekla,že to má slušnou úroveň. Cvičí nás p. Kubeš,který dělá s psiskama i závody a je prý dost dobrej. Já si nestěžuju,on bere ohled na to,že vlastním prdlou fenu bláznivého plemene,takže v pohodě! A co tvoje čubina a výcvik? Jak jste na tom? Je jí rok,takže asi začíná jít slušně do puberty ne?
|
Tanaki
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2005 16:00
- Nahlásit
Ahoj Olo, chodíme do Kunratic v Praze na záchranářský cvičák již od jejích 4 měsíců, v létě na soustředění chci dělat první zkoušky ZZZ (zkoušky záchranářské způsobilosti), puberta je krutá, jednou udělá všechny překážky naprosto ukázkově a bez vodítka a příště se tváří že neumí přeskočit překážku jedním směrem oběhne jí a blbě čučí, to by mě treflo, budu přeborník v pevných nervech, taky od puberty trpí selektivní hluchotou, najednou zničeho nic ohluchne chudera a vůbec neslyší žádný příkaz ani volání, hrozná nemoc
před Proplanem jsem zkoušela u mé předchozí boxerky ještě Chickopee, Eucanubu a Hills, Hills nám vůbec nechutnal a po Eucanubě měla průjem, Chickopee bylo celkem dobrý, ale nakonec jsem skončila u proplanu a Balrog jsem už krmila jen tím, pravda většinou jí to zalévám vývarem, protože jinak se tváří že nemá hlad, nechala bych jí klidně vyhladovět, jenže ona od malička blbě žere a hodně lítá, takže je furt samý žebro, no tak holt dělám vývary, kvůli koubům a tak jí ještě dávám Alavis
|
ola
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2005 16:24
- Nahlásit
Takže koukám,že nemám sama psisko,který,když mu dám suchý granule,tak se tváří jakože klidně zůstane půl roku o hladu! A jen přispěchám s hrníčkem vývaru nebo vaničkou s tvarohem,tak začne typické boxeří natřásání (říkám "vrtěti psem") a miska je ve vteřině prázdná. Jinak mlsoty by loudila během dne pořád! Vy se věnujete záchranařině? Tak to je super!! Já jsem ve výcviku omezená dvěma dětmi,jež vlastním! Manžel jezdí po montážích,tudíž je mám neustále na krku a to pak výcvik není jednoduchý. Přesto se snažím a mám štěstí,že jsem si psici už od štěněte na sebe docela dobře navázala,takže to s ní celkem jde. Jo chtěla jsem se zeptat,jak jsi přišla na tak zvláštní jméno "Balrog"??
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2005 14:09
- Nahlásit
Ahoj lidi, tak na stránkách CHS z Ungeltu jsou nový fotky štěňulí. Tak se tam kdyžtak podívejte. Je tam i ten náš Mireček. Je úplně boží. Už aby bylo 3. 6.!!!
|
Denisa
|
# Zasláno: 23 Kvě 2005 14:20
- Nahlásit
Ahojte,
jó to jsou boží fotos, jak si hezky hrajou , psala jsem si s chovatelkou a ptala se i na Mirdu, říkala, že jsou pěkní draci, ty štěňátka! Achich ach, taky bych se tak chtěla těšit.
Ale moje příšera mi dělala radost teď o tom soustředění, byla to bomba, ty obrany, je šikulka, ještě panička kdyby byla šikulka...
Jo a všimněte si u Ungelťáků, v aktualitách je pak vedle štěňátek taky fotka (2) Giordiny jak běžela coursing... Sranda že jo, ten urputný výraz v placaté tlamě!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2005 16:00
- Nahlásit
Alo,teda ten váš je božskej! Líbí se mi ze všech nejvíc!!! Je mi jasný,že kalendář už postrkuješ očima-nedivím se ti! Na společných fotkách už jsou to pěkní cvaldové-hned bych si nějakýho táhla domů! FeeBee by určitě byla nadšená! Manžel už méně ! Neboj už jen jedenáct dní!!!
Denis-teda Giordi je pěkná svalovka! Hele,že ty jí dáváš nějakej doping?! Ta vlající huba a uši letící za ní-u jinýho psa nemáš šanci tohle nafotit! Super! Naší Fee zase teď furt plandá jazyčisko-z toho tepla! Psala jsem tady na diskuzi o tom,jak se FeeBee udělalo blbě-asi právě z vedra a částečně z falešný březosti! Doufám,že to byl jedinej důvod! Pořád ji sleduju,pořád se mi zdá,že rychle dejchá,že se v teple brzy unaví atd. Už z toho mám fóbii. Vet říká,že je v pořádku,že mám zkrátka plemeno s krátkou lebkou,tak ať se nedivím,že ji vedro odrovnává! A jak reaguje na teplo Giordiska? Jo a jak jí šla kousačka?
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2005 07:51
- Nahlásit
Ahojky, 19. 6. se koná v Hluboké nad Vltavou "Den boxera." Můžete mi někdo říct co si pod tím mám představit, jestli se tam můžeme jet podívat, i když nejsme členy klubu, případně jestli se tam někdo z vás chystá? To je otázek po ránu co??
|
Denisa
|
# Zasláno: 24 Kvě 2005 08:55
- Nahlásit
Olo: jo s tím vedrem je to na draka, ale musí si na to taky zvyknout ten hafan, i když je s placatým čumákem. Já dělám kompromis, prostě ji ve vedru v poledne nepoženu při kolu třeba (jednou jsem to udělala, na krátkou vzdálenost sice, ale nejradši bych se pak neviděla:down , ale zase ji nějak moc nešetřím, ať si lítá jak sama uzná za vhodný, jenže u ní je to vlastně skoro o život, protože ona sama nezvolní, jí je to jedno, že už nepopadne dech... takže je to těžký, ale já si říkám, že když je zdravá, srdce a tak, a trénovaná, tak to s ní snad nešvihne. A voda je důležitááááá! Já jí beru sebou furt vodu (jak děcku, hrůza:shame . Teď právě třeba na těch kousačkách, normálně se jelo přes poledne, to víš, že G. měla co dělat, aby to udejchala, ale figurant taky říkal, že ať si zvyká... a v pohodě. Mám zkušenost, že nejhorší jsou ty začátky kdy začíná léto, vedro, pak už si zvyknou na to, asi jako lidi. Já bych řekla, že je to i od povahy, někdo (G.) je takovej blázen, že i přes vedro mu to nedá a pak padne doma a dýchá hodinu jak lokomotiva a někdo je prostě rozumější a síly si šetří a ví, že nemůže lítat jak magor.
JO a kousačky super, to víš taky na figuranta, kterej patří k nej v republice, to se to dělá...
Ala: Nevím jak v Hluboké, ale v brněnské pobočce jsou Dny boxera pojatý jako výcvik, tzn.že se jde s výcvikáři na stopu, pak poslušnost, pak obrany, no a kdo co potřebuje si procvičí a hlavně se tam kecá, no o boxerech samozřejmě Ale tak to je u nás. Asi to bude podobně, prostě setkání boxerkářů... Jestli tam můžou i nečlenové nevím, ale nemělo by to vadit. Kdyžtak přece řekneš, že členy nejste, ale máte zájem se jimi stát a právě proto se jdete podívat ne?!
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2005 09:40
- Nahlásit
ola
Pořád ji sleduju,pořád se mi zdá,že rychle dejchá,že se v teple brzy unaví atd. Už z toho mám fóbii.
Řekla bych, že jak se začíná oteplovat, tak se každému pejsovi hůř dýchá a brzy se unaví. Všichni teď mají jazyk na vestě
Takže buď vklidu, určitě to bude jen teplem.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2005 09:46
- Nahlásit
Denis,já ji právě ve vedru moc nechci honit,ale ona lítá,jak pošuk. Když už má dost,tak zalehne do stínu a nic s ní nehne (to je málokdy). Naši sousedi totiž měli taky boxiše a pán s ním šel běhat do parku,pes běžel vedle něj a najednou sebou praštil a byl mrtvej!!! Prostě ho kleplo! Je fakt,že mají hospodu a co vím,tak pes si dával pěkně do trumpety! Možná,že pes alkoholik,vedro,běh atd. udělá své... Teda musím přiznat,že naše FeeBee taky pivo neodmítne..
Alo,už jsem zase mrkla "do Ungeltu"! Když vidím tu Mircovo sametovou hubinu,tak se musím hned pomuchlit s FeeBee. Ježíš to snad ani není pravda,že byla taky takovýhle mrně... Už jen 10 dní!!!
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2005 10:03
- Nahlásit
Olo, já tam koukam snad každou hodinu. Docela je sranda, že se mi na jejich stránkách každou chvíli seká počítač a už počtvrtý jsem musela volat informatika a pokaždý když přišel tak na obrazovce jsou seknutý obrázky boxišů. Už nic neříká a jenom se směje. Kolegové už jenom kroutí hlavou. Mam tu jen jendu spojenkyni, ty 6. 6. očekávají narození výmaráků, tak se těšíme spolu.
Díky za odpočítávání
|
ola
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2005 10:12
- Nahlásit
Alo: Už jen týden!!!! Napětí vrcholí... Zase jsem se na něj musela juknout-když jsem se ptala mého tříletého syna,kterého by si z těch pejsků vybral,tak neomylně ukázal na toho vašeho! Asi je to dědičné! Sedmiletý se nejdřív (inteligentně) dotázal,co jsou fenky a co pejsové a pak si vybral žíhanou fenečku! Tíhne spíš k holkám! Naštěstí! Takže krásný slunečný víkend plný očekávání...
Denis : Jaký používáš obojek? Manžel teď aktivně koupil řetízkáč-takovej ten silnější(líbil se mu),ale bohužel koupil 50cm,takže jí je krapet malej! Používáš kšíry? U obrany asi je to lepší,že jo?
|
Tanaki
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2005 14:59
- Nahlásit
Ola: Balrog je z knihy Pán Prstenů od Tolkiena, byl to jeden z démonů z hlubin - kouř a oheň no a když se podíváš na nějaké obrázky ja vypadá, popřípadě jestlis viděla ten film jak tam kráčí Morii tak když jsem to viděla poprve, říkám to je celej boxer, moje příští fenka se bude jmenovat Balrog no a zdrobněle jí říkám Barunko či Bařenko
all: ha už jsme byli 2x plavat, můj pes má jedničku za nadšení a pětku za styl, dvoufám že se to vylepší, jinak je to fakt ostuda, spíš než aby za tím balónkem doplavala, rozběhne se a strašlivě skočí co nejdál, pak strašlivým stylem alá vodní tornádo dokodrcá ten zbytek, bafne míč, přičemž se třikrát potopí, frká a vrtí, dočachtá se na břeh, kde se začne brutálně kroutit a frkat a chce ještě
|
ola
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2005 15:24
- Nahlásit
Tanaki: zrovna před chvilkou jsem přemýšlela,jestli by ta moje bobule byla schopná plavat!? Hodila jsem totiž její balonek do dětského bazénku a ona stála jak bulík u kraje a čekala až se balonek přihoupe ke kraji a pak ho decentně papulou vytáhla. Když byl dál,tak oťapovala,nohu vystrčila,ale do vody nedala... Jak jsi tu svou donutila do vody skočit? Možná kdybych vlezla do větší vody já,tak by ji to donutilo,ale nevím,nevím..
|
Tanaki
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2005 15:55
- Nahlásit
ola: ano ano, všechno co jsem svého psa naučila probíhalo tak, že jsem to musela udělat první a ona pak šla za mnou, první plavání jsem naivně sundala boty a vyhrnula šortky a vešla do vody, poměrně nečistý rybník, ale říkám si psovi to neublíží a já do toho humusu dám jen nohy, velázala jsem komplet mokrá, ověšená chaluhama a nohy zdrápaný jak po nějakých sadomasohrátkách, doporučuji ti tedy najít pěkný čistý rybník, kam bys vlezla i sama a ráda a hlavně si nechej dlouhé kalhoty ať taky nevypadáš že tě manžel doma bije
|
Denisa
|
# Zasláno: 30 Kvě 2005 09:49
- Nahlásit
Ahojte boxíkáři!
Olo: obojek na normální nošení mám řetízkáč, jednořadej, silnej, asi ten co koupil tvůj manžel, no a mám ho zaplej bu´d na nestahovák anebo na stahovák, podle situace. A na obranách jsem se mořila s postrojem, teď už mám postroj jen na stopy a na obrany hodně silnej obojek To chce vyzkoušet co vám sedne. Ale moje je magorka a na postroji byla absolutně neovladatelná při obraně...
S tím plaváním se musím smát ještě dnes, G. byla 10 měs. asi když jsme šli se psy na procházku a v lese se blížili k rybníku, psi to tam znali tak letěli dopředu a Giordina za nima, já se řítila tedy taky dopředu, no a pak jen viděla jak psi udělali hop a skok a byli v rybníku a Giordina bez rozmyslu jako vždy udělala taky hop a skok a byla pod vodou najednou, potopila se samozřejmě, já v šoku co teď, ale děcka říkaly, klíííd, v pohodě, ona se ti vynoří... no a vynořila, chvíli zděšeně "kraulovala", ale pak ji hned začal zajímat klacek ve vodě se kterým si hrála jiná fenka a už pádlovala k ní, aby jí ho sebrala... takže u nás to bylo fakt "hození do vody"... Jo a to jsem si říkala jak ji musím poprvé opatrně s vodou seznámit, aby se jí pak nebála, no plánovala jsem si to co a jak, a ona mě předběhla Vodu miluje, škoda že za ní musíme jezdit dál, že ji nemáme u čumáku... Ale taky miluje řeky, ve kterých se jen řáchá a taky hadici na zahradě a taky už se i ráda koupe doma ve vaně, je to vodomilka. Možná příští rok pojedeme se psy na Sardínii, ale to se zatím jen plánuje. Ale byla by to paráda!
Dnes bych se v práci taky docela namočila...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2005 10:22
- Nahlásit
Alo : Už jen třiiii dny!!! Určitě se v noci převaluješ a ve snech se ti prohání žíhaný krasavec... Co jméno,už nějaké vyhrálo??
Denis : V neděli jsem radši vypustila cvičák-bylo takový vedro,že jsem měla obavy,aby Fee nekleplo. Kámoška, co chodí s malou RR říkala,že to hned zabalili,protože psi chcípali za pochodu... Ještěže už se trochu ochladilo. My teď předěláváme zahrádku a chystáme se budovat garáž,takže se čuba aktivně podílí na roztahování kůry,okusování nově vysazených stromků atd. Manžel s ní má svatou trpělivost,protože mu leze i pod lopatu a čumí co to tam ďoube... Zvědavka!!!
Tanaki : Nevím,jestli jsem se už neptala,ale kolik je Balrog? A měla už štěnata nebo se chystáte mít? S tím koupáním máš pravdu-naše FeeBee by se mě určitě snažila držet jako klíště a podle toho bych taky vypadala. Jsem od ní furt tak špinavá,že si ze mě každej dělá srandu... Stačí,aby prošla kolem a utřela si do mého původně čistého oblečení hubu...
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2005 07:24
- Nahlásit
ola
Tak už jen dva dny!! Jméno máme na 95% vybraný, měl by to být ROCKY, ale u nás nikdy nevíš jak to nakonec v pátek dopadne
Tak se v pondělí těště, dám vědět jaký byl první víkend.
|
Denisa
|
# Zasláno: 1 Čen 2005 08:12
- Nahlásit
Rocky Balboa jo?! Já myslím, že to na něj sedět bude! Tak pak poinformuj, nezapomeň pozdravovat paní chovatelku, všechny pejsky její a hlavně mamču Ívn, mamču mojí Giorďasky! V pondělí očekávám horké news! Tý jo, se máte. A užijte si to, tak rychle ten štěněcí věk uteče... Dívala jsem se nedávno na fotky té mojí když byla maličká, to už ani není pravda...
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2005 09:20
- Nahlásit
Deniso, neboj se tentokrát snad pozdravovat nezapomenu. Budu pozdravovat uplně všechny psi i paní chovatelku.
Nemůžu věřit jak rychle to uteklo. Ještě nedávno to byl měsíc a pozítří už si pro bobíka jedeme.
V pondělí asi budu mít dovolenou, ale do práce se zajedu podívat abych vám mohla napsat.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2005 08:06
- Nahlásit
Alo : Tramtadadadááááá - tak už zítra! To nám to ale uteklo co? Když jste se tam byli dívat,tak sis myslela,že se nedočkáš ,no a vidíš,zítra si už Rockyho Balbíka budeš držet v autě na klíně!!! Fantastickej pocit,až mě mrazí v zádech!! Určitě dej vědět,nebo by mě taky mohlo klepnout....
Denis : Co Giordi a klíšťata?? Já jsem totál zoufalá. FeeBee je sice natřená Advantixem,ale ty mrchy po ní jedou jak racek po flusu... Minule v parku jsem z ní obrala 19 kousků! Předevčírem jsem jí jedno vytáhla z podpaží-hnusně hluboko kousnutý-to jsem ještě neviděla. Měl by to někdo celoplošně popráškovat,aby vychcípali-hnusáci...
|
Denisa
|
# Zasláno: 2 Čen 2005 09:12
- Nahlásit
Alo: tak taky budu vzpomínat na vás zítra, já ještě jak to tam znám, tak se do toho umím úplně vžít, vzpomínám jak jsem si přijela až z Brna pro Giordinu, no boží to bylo... byly tam ještě mladší prcci z 2.vrhu, ááááchjóóó
Ola: na G. nějak naštěstí nelezou, min. rok při všech těch táborech v zamořených územích (klíšťatama) (spaní ve stanech) a výletech u Brna a na chalupě atd., tak jen 2 klíšťata za sezónu, letos zatím jedno v uchu. Měli jsme min. rok frontline, tento rok měsíc advantix a teď jsem jí nasadila obojek od Beapharu za 60,- kč, prej má vydržet 4 měs. , tak jsem zvědavá, ha ha. Ale nechtělo se mi nějak ji už každej měsíc patlat tou chemií po celé kůži:confused řijde mi to dost sajrajt, nevím no. Předtím jsem zas nechtěla žádnej obojek, no ale jsem zatím mile překvapena, nesmrdí nijak, ani já na něj nemám žádnou alerg. reakci a klíšťáci zatím dobrý. Jo, ale zkus jí dávat pangamin, já jí ho občas dávám kvůli papu, kvůli srsti (ten s pupalkou) a je to prý i odpuzovač klíš´táků...
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2005 09:26
- Nahlásit
Nechte toho, nebo se nedočkam. Včera večer už jsem nemohla usnout, pořád jsem na to myslela. Odpoledne mi to nedalo a ještě jsem zavolala chovatelce, jestli se náhodou něco nezměnilo (i když vim že kdyby se něco změnilo tak mi zavolá, ale jistota je jistota) Prý jsou to pěkný ďáblíci. Já už se tak těšim!!!!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2005 09:53
- Nahlásit
Denis,Pangamin dávám. Zhltne ho jako bonbón! Teď ještě dávám B12 a kys.listovou a taky tu mořskou řasu kvůli čenichu! Manžel pravil,že kdyby on "žral" tolik vitamínů,tak bude nesmrtelnej ,jenže prý mu je NIKDO nekoupí! Na to jsem odvětila,že on má srst lekslou a šňupák dobrej,tak co furt závidí nebohýmu pejskoj!!! Jinak mně taky připadá děsný furt něco na ni patlat-obzvlášť za ty prachy,když to vydrží jen 4 týdny. Obojek nevím,můžou pak na ni šahat děti? Tomu by u nás nešlo zabránit!
Alo: Jasně,že jsou to ďáblíci,když jsou to boxíci! A ten tvůj bude pěknej čertík-určitě. Někde jsem četla,že tmavší pes má víc temperamentu než světlejší. Jestli to platí i u boxerů,tak naše FeeBee měla být původně určitě černá...
|
Denisa
|
# Zasláno: 2 Čen 2005 10:04
- Nahlásit
Olo: tý jo, tak ji ale nepředávkuj:biglol ělám si srandu. Hele, vyplodial jsem právě nějakej blábol na Bojový psy... tak mrkni.
|
Tanaki
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2005 09:39
- Nahlásit
Tak máma včera musela dát uspat Aidu, jejich boxerku, bylo jí 11, byl to pes s kterým jsem vyrůstala, náš první boxer a první pes s kterým jsem chodila na cvičák, přežila mojí Mailee jen o půl roku, Mailee jsem musela dát utratit před Vánocema, měla rakovinu, bylo jí 7 let. Měly se hrozně rády, spaly na pelíšku na sobě, chodily zlobit spolu na zahradu a dokonce jedly z jedné misky, tak už jsou zase spolu holčičky.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2005 09:52
- Nahlásit
Tanaki
Teda, uplně mě běhá mráz po zádech.... Před měsícem jsme museli nechat utratit pětiměsíční fenku. A neni den abych si na ní nevzpoměla.
11 let je u boxera krásný věk. Přeju ti aby to brzy přebolelo.
Já si dneska jedu pro štěně a už se nemůžu dočkat, i když na tu první nikdy nezapomenu
|
ola
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2005 10:34
- Nahlásit
Tanaki
To je mi moc líto! Člověk je bere jako rovnoprávnýho člena rodiny,a když odejde,tak to dlouho bolí! Ať si maminka pořídí novou placatku,aby měla tvoje Balrog s kým řádit!
Alo
Co ty tady ještě děláš??? Ty už má sedět v autě a valit pro hafína!!!
|
Denisa
|
# Zasláno: 3 Čen 2005 10:44
- Nahlásit
Ahojte,
Tanaki já jsem ti psala na mujpes do boxerů, to bylo určitě od tebe. Je to hrůza, moc smutný. Ale aspoň se dožily obě ještě relativně vysokýho věku, i když člověk by je tu chtěl mít napořád... Na mujpes jsi psala, že se rozhodujete pro zlatou fenečku, tak aspoň bude mít Balrog s kým zase řádit a zase budou správná dvojka!
Alo, tak ještě jednou, naposledy, pozdravuj Ungelt a pomuchluj svého nového štěníka i za mě, čumáka roztomilýho!
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2005 11:10
- Nahlásit
ola
Já ještě musim chvíli pracovat. A stejně jsme tam domluvený až na čtvrtou. Od nás je to tak dvě hodinky takže stačí vyjet ve dvě. To přítel si bral už dneska dovolenou a už mi volal jestli bych přece jen nechtěla skončit v práci dřív že bysme mohli už jet. Nedočkavec jeden
Denisa
Neboj tentokrát pozdravovat nezapomenu. snad
Nevim jestli se hned v pondělí dostanu k PC tak kdyžtak napíšu během týdne.
Jo jinak krásný slunečný víkend....
|