| Autor |
Zpráva |
ola
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 19:01
- Nahlásit
Koukám,že ta stránka nejde otevřít, tak zkusím jinak : http://www.volny.cz/westikfido/ !?
|
alli
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 08:03
- Nahlásit
Tak my máme všežravku. Baští samotné granule s velkou chutí, krmíme Purinou ProPlan. První měsíc, jak jsme si ji přivezli, jsme krmili Eukanobou, ale nebylo to ono, sice je vždy sežrala, ale až po chvíli. V říjnu se chystáme na chovný svod dorostu, nevíte jak přesně probíhá? Je to něco jako na výstavě?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 08:23
- Nahlásit
alli
Já mám sice lovečáky, ale myslím že svody probíhají podobně - prostě psa prohlédnou, jestli nemá nějaké hrubé vady, zkontrolují zuby, změří výšku, posoudí jestli typově odpovídá, stavbu těla, srst, povahu... Samozřejmě jsou to mladí psi, tak se nedá koukat jestli už mají korektní úhlení atd., ale něco už na nich vidět je. myslím že to má význam hlavně pro začátečníky, kteří sami ještě nic nepoznají, a když jim třeba na svodu řeknou že je pes pěkný a nadějný, tak mají větší motivaci zkusit výstavu, když jinak by třeba nešli.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2005 08:40
- Nahlásit
Včelka
Tak co byli jste s Vikoušem na cvičáku? Mi jsme byli a moooc se nám tam líbilo. Bylo tam málo lidí, takže cvičili začátečníci spolu s pokročilýma. Cvičili jsme jen tak půl hodinky, dokud to Rockyho bavilo, pak jsme se šli bavit za štěníkama. Byli tam 4 nový, s přibližně stejně starýma pesanama jako je Rocky. No to jste měli vidět to řádění.
Včera už jsem se naštvala a začala jsem pořádně trénovat chůzi u nohy. A světe div se, ono to docela šlo. To má hned člověk lepší náladu.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2005 08:55
- Nahlásit
Ahoj,
byli jsme na cvičáku a moje pocity jsou tak nějak smíšený, byli sme tam dvě hodiny a s toho byli psi přes hodinu zavřený v kotcích. Už si řikám že by klidně stačilo tam jezdit sama. Napřed nám tam řikala něco o krmení, což mně jako docela nezajímá protože furt někde brouzdám po internet a tyhle věci mám už dost nastudovaný, seděli sme v klubovně a pak nám po hodině ukázala přivolání když ti někdo drží psa a ty utíkáš pryč. No tak to sme pak jeden po druhym zkoušeli s tim že vždycky byli ostatní psi zavřený. Nakonec sme je všechny pustili a vyblbli se spolu. Viky tam má oblíbenou kamarádku stejně starou jako je on a s tou se vyblbnul s tim že sem se mohla uřvat když sem zkoušela jestli přiběhne na zavolání a on absolutně nereagoval. No takže ti nevim, příde mi to blbý když jsou tam většinu času psi zavřený v kotcích, Viky s toho byl docela vykulenej, třikrát sem ho tam musela zavřít s tim že tam absolutně nechtěl a musela sem ho tam tlačit. Timhle stylem se mu tam nebude chtít za chvíli vůbec chodit. Jinak oproti minule nás tam bylo o půlku míň lidí, vlastně tak 5 psů jestli si dobře vzpomínám. No sem na to zvědavá, ukáže nám jeden cvik a zbytek prokecá. Ty dva měsíce to vydržíme a pak už tam nemá cenu chodit, protože to podle mně stejně nenavazuje.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2005 09:01
- Nahlásit
To je nějaký divný. Ale třeba se to zlepší. Já jsem taky byla celá zděšená když jsem byla poprvé. Teď jak jsme pustili ty štěňata si pohrát, tak tam přišla jedna cvičitelka co má taky 4 měsíční štěně. Celou dobu si tam s náma povídala a bylo to fajn.
Teď v sobotu tam jdu dělat tu zapisovatelku na výstavu. Snad to bude v pohodě. Alespoň se tam pořádně se všema seznámim.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2005 09:15 - Změnil/a: Vcelka
- Nahlásit
A jak to u vás probíhá když přídete na cvičák? Jakym stylem tam cvičíte?
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2005 09:16
- Nahlásit
Ahojte,
tak náš první závod na Mistrovství Moravy a Slezska se vydařil, Giordi má zlatou medaili, pohárek a pár cen, mlsů, granulí atd. Popasovala se s příkopem, no makala, nožičky se jí jen kmitaly. Bylo to tam žůžo, i ty doprovodné programy, i burčák Akorát teda počasí děsný, pršelo, pak už jen foukal vítr fučák, ale jinak to bylo bezva! Jo, cenu nám předávala poslankyně Šojdrová.:spy "zákony o psech") a Giordi ji chtěla samo oblíznout a pozdravit, ale pí. poslankyně v poho a prý že doma měli boxíka, tak ví co to je.
Jsem hlavně ráda, že se to Giordi na tom mokru zvládla (jeden pejsek se tam zramoval:sad a že byla jako vždy velmi akční a že se jí dařilo!
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2005 09:20
- Nahlásit
No probíhá to tak že když se všichni sejdou, tak se udělá nástup. Tam se řekne co je důležitého. Např. teď se mluvilo o tý výstavě. Pak většinou ty co už jsou hodně pokročilí jsou na stopy. To se chodí na letiště vedle cvičáku. Zbytek se rozdělí na začátečníky a na pokročilé. Každé si vezme jeden intruktor. No a cvičí se . Akorát zatím nás bylo buď hodně, že měl instruktor na starosti třeba 15 začátečníků nebo málo a to jsme cvičili dohromady začátečníci+pokročilí.
Ale včera jak jsme se bavili s tou paní tak ta říkala že musíme hlavně sami na procházkách, když psa nic neruší. Že ty štěňata jsou celý diví z tolika psů a pak se těžko přivolávají.
Já tam mívám Rockyho na stopovačce když si hraje se štěňatama, protože už se vidim jak ho honim po cvičáku
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2005 09:23
- Nahlásit
Denisa
tak to gratulujeme ke zlatu. Giordi je šikulka
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2005 09:28
- Nahlásit
Denisa
taky se přidávám se gratulaci, Giordi je prostě jednička, určitě jsi na ní jako maminka hrdá viď.
Ala
nám taky řikala že musíme cvičit hlavně doma a na prochajdách, což to mi je jasný jen nevim proč musíme mít ty psi tak dlouho zavřený, chci si tam hlavně s Vikym zacvičit aby s toho taky něco měl, ale takhle musí mít spíš pocity že to má za trest.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2005 09:37
- Nahlásit
:tongue ěkujeme! No to víte, že jsem hrdá matka! Ale spíš celá rodina, psala jsem sms jen mojí mámě a hnedle přicházely gratulace na mobil od různých příbuzných, to byla fakt legrace!
Jinak ke cvičákům, každej si to řídí po svým, to je jasný, je mi líto, že se na těch vašich zatím moc necítíte, jen vám můžu říct, že u mě to bylo to samý, ty pocity tenkrát, ale časem se to prostě nějak tak utřepalo a pokud to nevzdáte, tak není nad vlastní zkušenosti a zkušenosti na cvičákách... já si myslím, zkoušejte a uvidíte časem, teď by bylo ještě brzo hodnotit, podle mě teda.
|
alli
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2005 10:05
- Nahlásit
Denisa
[b][/b]
Také gratuji ke zlatu.
My zatím na cvičák nechodíme, neměli jsme to v plánu, chtěli jsme akorát zkusit pár výstav. Ale vzhledem k tomu, že bychom ji chtěli nechat uchovnit, tak nám asi nic jiného nezbyde než se poohlédnout po cvičáku, protože na zkoušku chovnosti to bude asi chtít nějakou přípravu. Základní povely ji učíme sami. V sobotu se chceme jít podívat na nácvik zkoušky chovnosti, i když na ni máme ještě čas, ale abychom věděli z čeho se skládá a jak probíhá.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2005 10:10
- Nahlásit
Denisa
Já si taky myslim že se to časem nějak upraví a bude to v pohodě. Každý týden se to lepší a lepší. Včera mi ta paní říkala že to potrvá nejméně dva měsíce než se trošku otrkáme.
Jinak teď jsem koukala do kalendáře 8 a 9. 10. je v Č. Budějovicích MVP. Nechystáte se tam někdo v neděli na boxíky?
|
alli
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2005 10:20
- Nahlásit
Ala
My se chystáme tuto neděli do Brna na NVP, pokud ovšem nezačne náš mazlík hárat, zatím se ještě nehárala a zákon schválnosti u nás dost funguje. Do Č.Budějovic se nechystáme.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2005 10:27
- Nahlásit
alli
Brno je pro nás moc daleko. To se ani nebudu pokoušet přítelovi říkat. Asi by si myslel že jsem se zbláznila.
|
alli
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2005 10:52
- Nahlásit
Ala
Pro nás jsou daleko zase ty Budějovice , bydlíme kousek od Brna.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2005 11:00
- Nahlásit
Alli - odkud přímo jste? My jsme z Brna. Jo, ale na NVP nejdeme, jsme zrovna na 3denním soustředku obranářským. Škoda, že se to kryje. Ale to je tak vždycky.
|
alli
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2005 12:53
- Nahlásit
Denisa
Jsme z Kuřimi, cca 15 km od Brna. Bude to první Allisina výstava - třída dorostu - to abychom si to vyzkoušeli.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2005 13:45
- Nahlásit
Jo, z Kuřimi! No znám samozřejmě. Já su z Brna-Krpola Tam máte myslím i dobrej cvičák. A kolem pěkný terény na stopy! Jsem si tam byla zastopovat.
Tak držíme pěsti-štěstí ať Allis uspěje na své první výstavě! My jsme s G. byli minulý rok na té samé a taky poprvé! Od té doby jsme na žádné nebyli, nějak to nevycházelo a dávala jsem pořád přednost jiným akcím. Ale možná třeba v únoru se v Brně ukážeme. Já na ty výstavy tak moc nejsem totiž. Ale jinak se chodím ráda dívat! Škoda, tak třeba se uvidíme na jiné výstavě. Do Brna chodím okukovat všechny, když můžu.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2005 14:59
- Nahlásit
Ahojda,
Denisa
Teda,tak to je super,super a ještě jednou super. Giordi je druhej Šebrle! Musí to být teda pokoukání,jak jí ta hubice vlaje...
Jinak u nás cvičák probíhá tak,že hned ráno stopy,pak cvičení,pak vypuštění psů... Od 8.00 do cca 11.00! Práce a práce. Ale taky legrace. Já už s FeeBee cvičím bez šňůry,protože při cvičení máme přivolání super. Když lítá se psy,tak se o to ani moc nesnažím,jakože bych si kazila autoritu. Při lítačce nevidí,neslyší... Výcvikáře máme skvělýho a jelikož jsem jediná s boxerem-prdloušem,tak jsem tam občas cílem fórků atd. Ale zase je to oddychovka od dětí,rodiny,práce...
Teď nechodíme,protože bobule hárá. Koupila jsem hárací kalhotky v designu "leopard", takže vypadá jak barová tanečnice v tangách! Dost sranda. Je chudák zvadlá,chodí jak robot. Doufám,že nás zase nečeká faleška. Aspoň, že dobře žere. To jsou starosti,horší jak s dětma!
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2005 19:45
- Nahlásit
Pro Včelku:
Dnes jsem dostala zprávu, že stránky ZKO Sezimovo Ústí už byly spuštěny.
http://www.zkosezimak.wz.cz/
Měj se, Gábina.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2005 08:40
- Nahlásit
Ola - jo, děkujeme, huba vlála značně a to jsi neviděla ty žgryndy a pěnu u huby nebo spíš po celé hlavě když jsem ji vedla z dráhy, to se vždy např. majitelé chrtů nevěřícně a s jistým odporem dívali a uskakovali, protože si asi mysleli, že to zvíře má slintavku!
Jinak máte super, že máte na cvikoši i stopičky, to u nás nehro, navíc je to hodně blízko centra Brna, takže na stopy daleko a ani není snaha nám to někde předvést, no naštěstí jsem si lidi co ukázali něco málo, našla, např. včera jsme byli zase s kámoškou, synkem a jejich placaticí na stopičkách a vyblbnout se... Někdy zauvažuju, že bych si pořídila ještě jednu placatku, ale vždy když vidím 2 placatky v akci, tak na to rychle zapomenu
|
ola
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2005 09:33
- Nahlásit
Musím vám říct zážitek ze cvičáku. Chodí tam chlápek se psem-kříženec asi labradora-černýho s bílou náprsenkou. Už dřív se mi zdál agresivní,vyjížděl na psy,ale i na feny. A na posledním cvikoši byl s pánečkem na odložení a když se chlap sehnul a chtěl před psem něco sebrat ze země,tak se na něj JEHO pes vrhnul a začal ho hryzat. Vrčel a kousal a jel po něm. Chlápek se ho snažil chytit za krkem za obojek,ale on ho pořád kousal. Kopal do psa,mlátil proti němu rukama a řval. No zážitek. Všichni stáli vytuhnutý. Pak psa zalehl a za chvíli byl klid. Když se zvedl,tak mu palec krvácel a měl ho napůl urvanej. No, děsný. Navíc ten chlap toho psa vodí na tak tenkým zauzlovaným vodítku,že to je o nervy. Výcvikář pak s ním měl pohovor. Bylo nám z toho všelijak. Já bych teda už takovýmu psu nikdy nevěřila. Naše FeeBee seděla a zírala na to. Snad i pochopila,že se děje něco, co se dít nemá!?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2005 10:24
- Nahlásit
ola
Ola zde v tuto dobu-hurá! Už ti šéf nestojí pořád za zadkem?
Jinak to co píšeš je teda hrůza. Zkřížej labradora s kdovíčím a takhle to mršej. To se pak nedivím už ničemu. Ach jo. I když tady na výsledku asi zapracoval i páníček, jak to tak popisuješ, ale PRAVÝ LABRADOR by tohle nikdy neudělal.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2005 10:46
- Nahlásit
Zdravím také,
no je to blbý, když pes napadne pána, otázka je, zda si to ten páník náhodou nezaslouží
Jinak Ketrin, minulou neděli napadla Giordinu fena labradora, ovšem teď se podrž s canisterapeutickýma zkouškama, která pracuje... ještě jsme se s majitelkou předtím bavili jak tito pejskové musí procházet zkouškama ne jen k lidem ale ke všem zvířatům a taky ke psům atd. atd. a pak se stalo to, že G. která měla náhubek a nemohla se ani bránit, měla 4 zuby otisklý v hlavě + roztržený ucho (krve jak...) a na boku velkej šrám... G. není žádný vořezávátko, ale náhodou je to celý natočený, protože psů tam bylo víc a natáčelo se jak si spolu hrají, labradorka vystartovala jak největší trhač a vrhla se na okošovanou fenu... Dívali se na to video ostatní, aby mi řekli jak to vyhodnocují, no jasně ta labradorka měla totál nepřiměřenou reakci a když si představíš, že je jakože ještě canisterapeutická, no tak to jako už vůbec hlava nebere... závěr z toho je, že ať je to plemeno jaký chce, se zkouškama třeba pozlacenýma, nevěřím že nikdy nenapadne. Každej se bojí pitů, rotvíků, argent. dog, ale např. my s nima máme samý pozitivní zkušenosti, a s "bezproblémovýma" retrívrama nebo teriérama máme i ty špatný... Dost mě to naštvalo, ale aspoň o zkušenost víc a beru si z toho ponaučení!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2005 10:53
- Nahlásit
Denisa
No to snad není možný?! To by mě docela zajímalo, co to bylo za fenu. A co za majitele. Jasně že jakékoli zkoušky nejsou 100% zárukou ničeho. Pořád jsou to psi a jako s takovými je nutno s nimi zacházet. Pořád to říkám, že LR atd. si BOHUŽEL pořizují mraky lidí, kteří jsou líní něco se psem dělat a počítají, že tito psi sami od sebe budou skvělí, poslušní, budou všechno umět atd. Ono dá větší "práci" je zkazit, ale jak je vidět jde to taky.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2005 11:07
- Nahlásit
Ketrin, to je jasný, labroušům tak jako jiným módním plemenům neprospěl módní boom, ale to je pochopitelný, např. v sobotu jsme taky měli čest vidět mordu plnou zubů jedné labroušky co se výhružně chová pokud je na vodítku ale toto je canister. pes a jsem moc ráda, že je to natočený, protože jinak bych i já podezřívala tu svou že to vyprovokovala atd. No i když sama navíc s košem by si ty díry do hlavy a ucho atd. neudělala vlastně. Jinak s tou fenou a majiteli už nikdy nepůjdu, nemám zájem a viděla jsem je kdysi a až teď, jedna holka pořádá vždy výlety, tak zrovna šli, ovšem já jsem té organizátorce kámošce říkala, že ať mě vždy upozorní, pokud by chtěli zas někdy jít... My chodíme často, takže abychom na ně na nějakým výletě nenarazili Jo a G. když potkala den po tom neznámou ale hodnou přátelskou labradorku též žluté barvy, tak si lehla na zem, naježená až na řiti a vůbec si s ní nešla hrát, bála se... doufám, že ji to pustí, protože žlutých labroušů je všude plno... ale ona je hrdinka a navíc splachovací, takže si myslím, že dnes, po týdnu a něco už na to zapomněla...
JO a včera jsem musela posílat jednoho neposluchu kníra paničce, která ho nemohla přivolat a jednoho malamuta jsem musela paničce doslava přivést, protože se jí vytrhl i s vodítkem a vůbec nereagoval, to si pak říkám jakou mám hodnou psici vlastně
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2005 11:08
- Nahlásit
Denisa
Vůbec mi to nejde do hlavy s tou labradorkou...to musí být fakt problém v povaze... moje stará čuba třeba absolutně nesnese na svém teritoriu cizí fenu, vím o tom a chovám se podle toho, ale v minulosti se párkrát stalo že se to neuhlídalo a ona cizí fenu ořvala, oslintala a oválela, ale nikdy jí nezkřivila ani vlas, natož aby tekla krev... a v cizím prostředí je z ní vůči psům i fenám spíš submisivka. Ale rvačka natvrdo
|
ola
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2005 11:27
- Nahlásit
Ahojda Ketrin
Máš recht,šéf je pryč-na chvíli. Znám taky pár labroušů pěkně zkažených. Je to právě tím,že si je pořídí každej maňas.
Jinak teď jsem volala manželovi,co dělá doma FeeBeenka háravka a on mi do telefonu praví : "Teď jsem ji pustil ven,no kouknu na ni, jé ona si tam hraje na zahradě s jezevčíkem. A jéje už na ni ten malej hafínek naskakuje...!" To má můj choť smysl pro humor, co?
|