| Autor |
Zpráva |
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 10:33
- Nahlásit
Tak v Ungeltu se před týdnem narodilo devět štěňátek, 4 psi a 5 fenek zlatý a žíhaný. Už se těšim na fotky, zatim tam žádný nejsou.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 10:41
- Nahlásit
Vcelka
Já jsem koukala už včera, hned jsem hledala jestli tam někde nejsou fotky, že bych se pokochala štěníkama, ale zatím nic.Tak snad brzy.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 10:46
- Nahlásit
Ala
to víš teď jsou ještě mrňavý ošklivky, až budou krapet větší tak už to budou ty krásný boxíci. Občas mně zamrzí že Viky tak rychle vyrostl, že toho malýho ňufíka kdy měl 5,5 kilo sme si užili snad jen týden. Teď už má skoro o dvacet víc už je to velkej kluk.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 10:53
- Nahlásit
Vcelka
Ani mi o tom nemluv. Když jsme se byli na Rockyho poprvé podívat tak mu byly 3 týdny. A vešel se mi do dlaně. Pak když jsme si ho vezli domů tak se ztrácel na zadní sedačce v autě. Teď když se natahle tak jí zabere celou, a bude hůř. Když třeba přijedeme ke známým kde jsme nebyli třeba jen týden tak jsou v šoku jak už je veliký.¨
Jedině až vyroste pořídit ještě jednoho
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 10:58
- Nahlásit
No jo jenže to by se opakovalo, týden by to byl mrňousek a co pak se dvouma obříkama. Místa by sme na ně sice měli dost, ale zvládat to finančně a výchovně na to už bych se asi necítila. Už spíš začínám přemýšlet o jinym přírustku do rodiny.
Ty pejsani fakt rostou týden od týdne, naši maji taky šťěně a taky vždycky po týdnu koukám jak už zase vyrostl. U Vikyho to bylo vždycky kilo za týden.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 11:00
- Nahlásit
Vcelka
No vídíš, tak si pořiď dvounohý přírůstek, ten tak rychle nevyroste
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 11:21
- Nahlásit
Ahojtes! Já se byla na Giordinku podívat když měla 1 měsíc, hlavně její sourozenci, kteří měly velký bílý čumáky, vypadali jak morčata a velikostí byly snad i menší! Pak i v těch 7 týdnech vypadala pořád haťapidi, to její brácha jakožto chlapák byl už tenkrát o dost větší. Taky děsně rychle vyrostla Ale pořád je to naše mimi to oslovení jí už zůstalo! Přítel se mě nedávno ptal, do kdy jí tak chci říkat?! Hlavně, že jí tak říká sám...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 16:28
- Nahlásit
Ahojda,tak jsem dnes opět neměla šanci zabrouzdat sem dopoledne,takže si mne zařaďte do rubriky -ranní čtení,protože se na net dohrabu až doma. Snad to bude časem lepší.
Ala
Naší FeeBee kouká jeden zub. Už jsem to tu někdy psala. Ona má asi maličko křivou čelist,protože jí čučí vyloženě jen jeden (občas). Vada fyzická to asi není,ale bohužel pro exteriér to není zrovna OK. Boxer nesmí ukazovat zuby a jazyk při zavřené tlamě. Tak je to ve výstavním řádu atd. Prostě pokud mu přeroste předkus,má míň masitý pysky nebo sešikmenou čelist,tak mu jsou zuby vidět. Některýmu ne vždycky,některýmu pořád. Toť k dotazu. Většina lidí se FeeBee chechtá,když ji vidí s tím jedním vytrčeným zubiskem. My ji máme naučenou,že řekem " FeeBee schovej zuby..." ona se olízne a je to.
Jinak počasí je fakt nechutný-přesto jsme včera našli košík hub,tudíž jsem večer po práci věnovala obalování hřibových klobouků. Pak žehlení,úklid... Jsem grogy,a to děti nejsou doma. Ach jo! Chci dovolenou!
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 16:34
- Nahlásit
ola
Já tě uklidnim, budu tvrdnout v práci ještě nejméně hodinu. Já jsem si myslela že ty zuby budou vadit. No třeba se to ještě spraví. Nebo taky ne. Hlavně zdraví ne? Zatím mu koukají jen někdy, tak doufam že se to nezhorší. A nebude je mít vycenění pořád. Vypadá fakt směšně
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 16:41
- Nahlásit
ola
No jo, už jsem si to tam s těma zubiskama a jazykem našla
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 10:30
- Nahlásit
Ala
tak jsem se ti opět zapomněla podivat do tý knížky, já si na to snad nevzpomenu, ach jo.
Teď jsem si tu četla nějaký starý dizkuze a docela jsem se pobavila. Taky jsem našla téma kolik vám je let, tak jsem koukala že Ola a Denisa jsou stejně starý jako já. Alo ty se máš že ti je ještě tak málo, taky bych to brala.
Snad se vám to s těma zubiskama ještě nějak spraví, zatim furt roste tak šance ještě je. Ten náš má zase dost prověšený spodní víčka a veterinář nám řikal že by mu to nejradši až vyroste operoval, protože jinak s tim bude mít problémy. Je fakt že mu s těch očí docela teče. No a tu kulku má stále červenou, už nevim co s tim, asi zkusíme zajet k jinýmu vetovi jestli by ho něco nenapadlo.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 10:43
- Nahlásit
Vcelka
To je pořád starostí s těma našema "dětma"!
Jsou vaši boxíci taky takový spáči? Já jsem dneska ráno rvala Rockyho ven z pelechu asi čtvrt hodiny. Nezabíraly ani pamlsky. Jinak přes den je to dobrý, ale ráno se mu fakt nechce. Jenže musí, když je pak doma sám, to by to tam vypadalo, kdyby nebyl vyběhaný.
Nevim jestli se ty zuby spraví, spíš se mi zdá že je to vidět ještě víc. Ale co se dá dělat...
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 10:50
- Nahlásit
Ráno je to docela krušný, jak ho pouštíme na necelou hodinu k nám do postele, tak pak ho z ní nemůžem dostat. Připomíná mi to jako když sem chodila do školy a máma mi několikrát řikala vstávej. To samý je teď u nás Viky vstávej, Viky pojď, Viky vypadni s tý postele, no honem honem. A on se tam protahuje a užívá si to do poslední chvíle.Tim že ho necháváme přes den venku, tak ho nebudim na venčení ale aby se najedl a šel ven. Odjíždíme v půl sedmý, takže to je ještě docela hnusně, tak se mu ani nedivim že se mu nechce. A pamlsek na cestu musí dostat vždycky.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 10:58
- Nahlásit
Vcelka
to mi ho právě necháváme přes den vevnitř. Většinou je jeden s přítelovo rodičů doma tak ho potom vypustí na zahradu. Když nejsme doma zůstává zevřený uvnitř (soused je magor). Takže s nim každý ráno jdu tak na 3/4 hodinky na procházku aby se trochu proběhnul. Když už ho dostanu ven, tak je to dobrý to má radost. Ale dostat ho ven je fakt umění.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 11:12
- Nahlásit
Ala
To máte blbý když máte souseda magora, lepší by asi měl kdyby mohl běhat venku i přes den. Vidim to na našem, jak je šťastnej že má prostor a může si lítat. Sousedi řikali že tam někdy dělá psí kusy, že se u toho docela bavěj.
Jsem docela ráda že sem těch raních procházek ušetřená, vstávat o další hodinu dřív to už by mně asi zabilo.Hlavně jak píšeš dostat ho z pelechu to by asi fakt bylo umění. On radši vydrží dalších kolik hodin bez čurání jen asi nemusel do tý zimy. O víkendu vždycky otevřem brzo ráno dveře do zahrady a on se stejně vyčurat nejde, leží s námi klidně až do desíti.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 12:08
- Nahlásit
To on to taky o víkendu vydrží dokud to jen jde. Klidně chrní i do devíti. Pak stojí 2 minuty a vkuse čůrá. Přitom bych ho klidně pustila i dřív, protože já vstávám i o víkednu kolem sedmý, ale on prostě nechce.
Večer je většinou v osm hodin tuhej. Teď jsme byli o víkendu na grilování u známých a tam řádil s jejich psem asi do půlnoci, a pak to naspával celý druhý den. byl na tom chudák hůř než mi
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 12:15
- Nahlásit
Já si vždycky říkám, jak je fantastický jak se ti psi přizpůsobí rytmu rodiny a když jsou sami a my v práci tak to prospí. Občas se nečekaně zastavím během pracovní doby na skok doma a oni mě jen přijdou pozdravit a hnd zase zalehnou a chrápou. Ale jak přijdu odpoledne v obvyklou hodinu, tak to hned vyluzují různé nedočkavé zvuky a skáčou mi až na hlavu, že už teda konečně konec flákání a už by se zase mohlo něco začít dít
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 12:19
- Nahlásit
Ketrin
to más pravdu. Jak jsem psala u nás většinou někdo je kdo se mu přes den alespoň chvíli věnuje. Ale když měl být poprvé sám, tak jsem slyšela takový ty řeči, že to tam bude vypadat, že nám rozkouše nábytek nebo koberec (ne že by to zas až tak vadilo) atd. A pak se všichni hrozně divili že když jsme přišli domů pes slezl z gauče, oči ospalý, zíval že by si hubu roztrhnul a protahoval se jak kočka
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 12:58
- Nahlásit
to ten náš bohužel celý den když byl zavřený doma neprospal, takže máme okousaný zdi, žaluzie, sem tam nějakou kytku prostě co našel na dosah rozházel nebo rozkousal, tak jsme ho docela rádi vypakovali ven. Přitom hraček tam měl spoustu, ale furt si hledal něco jinýho.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 13:13
- Nahlásit
Vcelka
To našeho to doma naštěstí moc nebere. Jediný co dělal že olizoval zdi. Tak máme na zdech v obýváku místy oslintaný fleky. Ale to už ho taky přešlo´.
|
mip
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 18:31 - Změnil/a: mip
- Nahlásit
omlouvám se sem tu poprvé a vůbec to tu neznám takže co mam dělat když si chci pokecat a zjistit nějaké skušenosti máme mastifku (nejsem blbec ale fakt sem nikdy nebyla na žádném,asi četu) moc dík za rady
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 07:32
- Nahlásit
Ala
tak sem se včera už konečně podivala do tý knížky. Je to knížka o boxerech a je vydaná už v roce 1987 a tam píšou od 3.měs.-do 6.měs krmit 4x denně, od 6. měs. 3x denně a pak podle individuálního vývoje psa postupně vypustit polední jídlo takže ve stáří 1,5 - 2 roky bude jíst 2x denně a od 2 let 1x denně.
Včera sem vzala Vikyho zase do lesa, byli sme tam jen chvilku a vyřítil se na nás ze křoví vlčák, nikde nikdo tak sem Vikouše chytla a za chvíli vyšel starej chlap a volal na něj. Pes absolutně nereagoval na žádný zavolání, tak k němu musel dojít, než se k němu došochtal, neměl ani vodítko tak ho jen chytil a já šla rychle odtud, jen sem se zeptala kolik je psovi, tak 6 let. Snažila jsem se jít daleko od nich jenže on asi jak psa pustil tak on letěl znova za náma, to už sem začínala pěnit a hlavně už sem měla strach aby se nezačali rvát. Vikymu už se to taky přestávalo líbil a ten pes ho chtěl hlavně ojíždět. Znova přišel ten dědek, pes neposlouchal, tak ho chytil a dal mu ránu klackem a pak druhou až pes zakňučel, to už sem táhla Vikyho pryč z lesa. Takže chudák pes má asi dobrou výchovu, tyhle lidi bych střílela. Vychovává ho klackem, že pes vůbec neposlouchá a ještě s nim chodí do lesa na volno že to vodítko nemá ani sebou. Docela mi s toho bylo srdce, nechci si ani představit kdyby se začal rvát.
Naložila sem psa do auta a jeli sme radši pryč, šli sme se projít jinam ne už do lesa takže houby jsme opět nepřinesli.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 08:33
- Nahlásit
Vcelka
Já jsem doma taky včera vyštrachala knížku o boxerech, tam bylo dokocne že do 6 měsíců se má krmit 6x denně. To abych si na něj vzala mateřskou. Zatím mu dávám třikrát denně, takže u toho zatím zůstanu ještě nějaký měsíc. Jinak moc díky.
S tim psem je to síla. Já se taky vždycky děsím aby jsme nepotkali nějakýho takovýho psa. Rocky se s každym chce hned kamarádit, to by to taky mohlo dopadnout všelijak.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 09:23
- Nahlásit
mip - ahoj, tady kecáme o boxerech, ale jsou tu i lidi co mají jinou rasu, tak určitě můžeš splknout i tady anebo si otevři fórum chov psů, chovatelství a tam pak dole je přidej nové téma, tak tam napíšeš třeba mastifové... Nebo zadáš konkrétní dotaz, co tě zajímá...
ahojky všem,
já se zase na týden rozloučím, část dovči budu se psicí, část bez ní, bude na hlídání u našich, ta se bude mít! Mně bude zas smutno...ale přežiju to.
Tak se tu mějte všichni hezky a zdravím vaše hafy!
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 09:25
- Nahlásit
Denisa
Teda kde ty tu dovolenou pořád bereš Moc ti to závidim. Pěkdně si to užij
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 13:47 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit
Ala
Tak přesně to mě napadlo, když jsem přečetla příspěvek.
Řekla bych, že horníci nemaj tolik dovolený co Denisa. [b]
Ola
Dlouho jsem tu nebyla a jak si tady tak čtu, tak ty už ses zapojila mezi nás pracující občany? To Tě chválím. Práce šlechtíííííí. Chápu, že máš z toho hlavu v pejru a to ještě nezačala škola co? Už teď mi naskakujou pupínky, když si vzpomenu na ten kolotoč co zase ve čtvrtek začne. Ale hurááá na to.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 17:09
- Nahlásit
Zdar,tak opět hlásím,že moje šéfstvo se mi drží u zadku jako klíště,takže smůla. No,ale abych vás nenechala stranou mimo dění,tak vám musím říct,co jsem dnes zaslechla při obědě. U stolu seděly dvě babky a jedly. Nevím,co,ale z útržku rozhovoru vyplynulo,že : "....takže to dopadne tak,že pes sní zelí a já sežeru to maso...." Slyšíte tam tu pointu? Pes-sní, já-sežeru. Hned mi ta babka byla sympatičtější. Jinak FeeBee včera dostala do granulí půl konzervy tuňáka ve vlastní šťávě. To byl teda mazec. Už při přípravě předváděla tanec hula-hula a kdybych chytala slinty do odměrky,tak to bylo určitě hodně přes půl litru!
Užívejte víkend-já za chvíli pálím na Anetu Langerovou! Těším se! Poslední tři dny bez dětiček-to bude pařbaaaaaaa!
|
Klara a Sara
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 19:08 - Změnil/a: Klara a Sara
- Nahlásit
pro všechny co mi dokážou poradit
Ahojky všem, mám takovej problém, Sáře je přibližně rok a půl a já ji za živého boha nedokážu naučit aport, nechápe to .Pokaždé když jí aport (uzlík) hodim běží pro něj, vezme ho do tlamy a zdrhá, nikdy ke mně nepřijde, a když zavolám "ke mně aport" tak hned přiběhne, jenže bez aportu .Už jsem z toho vážně na nervy snažim se jí to už naučit asi rok .Povel "drž", umí "pusť" taky, ale jakmile řeknu jiný povel než "drž" třeba "přines" tak aport pustí a přijde ke mně bez aportu.
Zkoušela jsem i to, že jsem aport přivázala na šňůru a hodila, jenže jakmile ona viděla že je na aportu něco přivázanýho tak úplně rezignovala a ani se proto nenamáhala běžet.Potom jsem ještě zkoušela, že jsem jí měla na vodítku, aport hodila a ona se proněj rozběhla, pak jsem si jí pomalu začala přitahovat k sobě, jenže když byla u mně asi tak na metr tak ho pustila i když jsem jí řikala stále drrržž , koukala na mě a asi si řikala proč si jí k sobě přitahuju ,nebo co.
Už z toho vážně nemůžu, chtěli jsme skládat ZZO v říjnu jenže kvůli tomu aportu budeme muset asi na ZOPku.
No nic kdyby jste někdo měl radu jak naučit moji boxerku aportovat tak mi prosím poraďte, budemem vám obě dvě moc vděčné.
Ahoj K+S
to je aportér
|
ola
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2005 09:36
- Nahlásit
Ahoj Kláro a Sáro,zase konečně nový boxerkář! Super!
K tomu aportu-nejsem sice odborník a s mojí bobulí jsem se ještě taky nedohrabala ani k ZOP,ale aport nám jde poměrně dobře. Myslím,že hodně důležitá věc je, čubu pořádně nažhavit,hrát si s ní,tahat se o uzel (taky ho používám) atd. Jak píšeš,že ho donese na metr před tebe,tak to už je velká část úspěchu,protože jakmile k tobě přibíhá,tak si klidně k ní nakroč,bafni aport-dokud ho má v papule a přejdi v tahání,přetahování,hru... Blbě se to vysvětluje,ale jakmile čubina pochopí,že když s tím uzlem přijde k tobě,tak že bude následovat tahanice,tak bude chodit ochotněji a nebude mít tendence uzel pouštět,protože pak by jasně přišla o tu hru na závěr. Nevím,no, nám to tak fungovalo.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2005 07:58
- Nahlásit
Ahoj boxeráři!
Včera jsme se skamarádili s Obr boxerem. Docela jsem zírala. Pán říkal že má 48 kilo. Teda doufam že mi z Rockyho nevyroste taky takovýhle tele. Přitom nebyl tlustý, jenon svalnatý. Když jsem se zepatala čím ho krmí tak mi pán řekl že kupuje k Kauflandu asi za 200,- 15 kg. Prý velice výhodný.
Já opět vybírám nový krmivo. A asi se vrátim opět k Acaně a víc už to řešit nebudu!
|