| Autor |
Zpráva |
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2005 09:05
- Nahlásit
ola
Zešílela jsem a přihlásila Ramba na všestranné zkoušky, což jsou vrcholné zk., na které psi chodí třeba až ve 3 letech, kdy už mají za sebou vícero nižších zk. a jsou vychození a zkušení.
Rambovi je 17 měs. a má zatím troje zk.- dvoje vlohovky a vodní zk. (ty jsou docela těžké).
On je šikovný, vlohový a práce ho baví, má výborný nos a něco umí. Věřím mu a zatím mě nikdy nezklamal. Samozřejmě to nebude perfektní a určitě spoustu bodů ztratíme. Beru to jako cennou zkušenost pro něj (i pro mě). Na bezchybný výkon bychom potřebovali víc času na cvičení. Ten ale nemáme, protože zkoušky jsou příští víkend a já jsem se prostě rozhodla to zkusit. Přihlásila jsem ho před 3 týdny, protože jsem se dověděla, že mají ještě místo. Normálně to bývá plné už po Novém roce. No každopádně se těším.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2005 09:29
- Nahlásit
Olo, to je normoš, Giordi je taky někdy geniální a někdy byla tak rozjívená, že soustředění naprd a tím pádem práce taky
S těma maketama, to moc nejde popsat po netu , snad ti to ale na cvikoši předvedou ne? No ale pokusím se částečně, např. dáš si ji k jedné straně makety (ze které strany chceš aby vždy obíhala), dáš jí povel a s balonkem nebo jinou motivační pomůckou rychle přeběhneš na druhou stranu makety,zepředu a nalákáš ji na něho... postupně se prodlužuje vzdálenost... nebo dáš balonek těsně k maketě, k té straně ze které bude obíhat a vysíláš ji z blízka, pak balonek posunuješ dozadu kolem makety a vysíláš až nakonec je balonek na druhé straně makety, pak ve finále tam už není, ale máš ho v ruce a ten jí až doběhne k tobě hodíš... no sama bych to asi nepochopila jak to tak čtu po sobě ale prostě tak nějak a hlavně to chce vidět, ať ti to někdo ukáže! Jo, existujou asi i jiný postupy, já jsem dělala tyto?!
Jo jo, tento týden jsme teda skoro nic nenatrénovali, nevím nevím s tou ZVV1...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2005 09:52
- Nahlásit
Ketrin
Tak to bedeme moc držet palečky! Určitě to bude v pohodě!
Denisa
Díky za popis. Já to ještě na cvikoši nedělala. Viděla jsem to dělat výcvikáře,jenže to nic nevysvětloval-cvičil svýho psa. Tudíž jsem viděla výsledek,ale postup bohužel ne! Včera jsem to zkoušela s FeeBee tak,že jsem za maketu postavila synátora a stála s Fee o kus dál. Pak jsem mu dala pokyn,aby ji zavolal,zahulákala jsem "revír" a nechala ji letět k maketě,případně běžela s ní... No,pobavila jsem se u toho,ale zatím napoprvé nepochopila samozřejmě nic! Tak to zkusím podle tebe s tím balonkem. Taky to zkonzultuju na cvičáku. Je to teda věda! Jo,co nám ještě dělá problém je povel "vstaň!" Beru jí u toho za slabinu,opatrně s povelem zvedám atd.,ale sama to prostě neudělá. Ach jo! Doufám,že věk psa ani psovoda není pro ZZO omezen,protože s FeeBee se k tomu dokopu možná tak až jí bude 8-9 let...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2005 10:01
- Nahlásit
Ola, to chce fakt, aby ti to někdo schopnej předvedl, abyste si to zbytečně nepokazili. To pochopí pak hnedle. Vstaň je obecně takovej blbej povel, oni si raději sednou nebo lehnou , to vstaň taky dělám jako ty a ještě jsem jí v začátku dávala před čumesem koko, koko jelo nahoru, tak G. taky...
ZZO je náhodou těžká zkouška, pro nás, jelikož odvolání od balónu každá zkouška je těžká, resp. není lehká! Všechny jsou pracný a musí se cenit! Však se s tím nějak poperem, hlavně aby to bylo o zábavě, ne o povinnosti zkoušku udělat!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2005 10:02
- Nahlásit
ola
Díky, asi nebude, ale neva, beru to sportovně, zkouška je od slova zkusit...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2005 08:34
- Nahlásit
Zdar boxíkáři, kde jste? Boxujete?
Já byla od pátku bez Giordinky, "vnoučátko" pobývalo u "bab. a děd." a když jsem v neděli dojela, tak jsem Giordinku vítala víc já než ona mě, je to pěknej zaprodanec! Já jsem byla s holkama pařit na jedné chatě a bylo velmi zvláštní, že jsem nemusela 5x denně venčit!? a furt mi něco chybělo...
A co vy?
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2005 08:55
- Nahlásit
Zdravíím, tak máme opět krásně že? Denis, docela tě chápu že ti "dcerka" chyběla, já když už taky někam jdu, tak sem myšlenkama stejně u Vikouše. Viky včera prohnal u našich jednu slípku v tu chvíli absolutně neslyšel a nevnímal. Tak dostal sprdunk. Zase se vyřádil s našich a bráchy psama, je to vždycky smečka, máme to jak kino. Včera sme se zajeli podivat na jeden cvičák bylo tam ale všude zamčeno a jen cedule bez kontaktu, takže opět nic. ten by jsme měli nejblíž. Zadala jsem si tu forum, tak se mi ozvali dvě holky který mi dali docela dobrý informace o dvou cvičácích, tak asi začneme taky se cvičenim. Blbý je že budeme muset dojíždět 30 km tam a 30 zpátky. Jiná možnost ale neni.
V sobotu se mi líbilo když manžel pustil Vikyho ráno k nám do postele, tak on si lehl za mně, dal mi čumák na rameno a packu položil taky přes mně. No nádhera, prostě miláček
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2005 09:41
- Nahlásit
Ahojky, to je počasí, hrůza. U nás lilo od sobotního rána a nevypadá to že by mělo přestat. Včera nás s Rokoušem zastihla na procházce taková bouřka že jsem se vrátila domů promočená na kůži. A Rocky taky Příští víkend se chceme jít poprvé podívat na cvičák. Nakonec jsme se rozhodli pro ten u nás ve městě, protože dojíždět takovou dálku se nám nechce. Jsem na to zvědavá. Nejdřív se tam půjdeme párkrát jen podívat, aby se Rocky rozkoukal. Mam takový pocit že až uvidí tolik lidí tak nebude celou dobu dělat nic jinýho než se vrtět.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2005 10:18
- Nahlásit
Tak to vypadá že od 11.září začneme cvičit, podařilo se mi zjistit ještě číslo na ten cvičák co máme nejblíž cca 15 km, právě jsem domluvila s tou pani takže asi nejdřív začneme tady na tom cvičáku a pak uvidíme jak to bude vypadat. Tenhle víkend se tam konaji zkoušky dle NZŘ, tak se asi zajedeme podivat. Docela už se na to cvičení těšim.
Pak si Alo budeme psát zážitky
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2005 10:24
- Nahlásit
Vcelka
Já teda nevim, jestli se zrovna těším, když si představim Rokouše tak se spíš děsím. To zase bude ostudy. V sobotu jsem s nim byli na houbách a potkali jsme pána s paní kteří sbírali houby do kýble od primalexu. No Rocky neváhal rozběhl se k nim a byl hrozně zvědavý co v tom kýbli mají. Pán byl docela rozčílený.
Právě mi volali z domova že mi zase přišli nějaký "smrady" pro psa. Zase mi to nedalo a ve čtvrtek sem mu objednala od barona něco na žvýkání. Zdůvodňuju to tím že teď potřebuje žvýkat když se mu mění zuby.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2005 10:41
- Nahlásit
Ala
Houbaři mě taky docela štvou. Když jdu se psy lesem, tak jednu fenu mám na vodítku, druhá se drží pár metrů okolo mne a pes běhá a slídí. No a protože teď je v lesích houbařů skoro víc než stromů, tak někdy běží jakože směrem k někomu, ale neštěká ani si těch lidí nevšímá, ani nejde až k nim, prostě shodou okolností běží tím směrem. A když si ho přivolám, hned přijde. Ale některý lidi se můžou pos..t a hned začnou ječet a jsou úplně nepříčetný.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2005 10:49
- Nahlásit
Ketrin
Přesně ten chlap v sobotu taky dělal jako blázen. Já teda Rockyho ještě nepřivolam, zvlášť když ho něco strašně zajímá. Ale každý normální člověk pochopí že je to ještě zvědaví štěně...
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2005 10:52
- Nahlásit
Ala
což to já mám taky strach, protože teď když vidí jinýho pejsu, tak se nedá pomalu ani udržet, takže až jich tam bude několik tak to bude zajímavý. Ale zároveň se i těšim, to víš už se vidim jak mám pěkně vycvičenýho pejska. Do toho ale ještě cesta daleká...
Já kupuju Vikymu furt něco na žvejkání, dáváme mu každý ráno něco když ho vystrkujem ven a jdeme do práce, už si na to zvyknul a čeká na to jinak by nešel. Vychcánek. MInulý týden jsem zase koukala na granule, tak možná udělám zase změnu. Přemýšlím o Happy dogu. Teď mu do nich přidávám masíčko tak baští. Včera sem mu koupila vepřový jazyky, tak i manžel chodil mlsně kolem.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2005 19:42
- Nahlásit
Ahojda všici,tak zdravím po prvním pracovním dni... Uffff! Je to teda nezvyk-ne,že by na mateřský nebylo dost práce,ale dojíždění,čučení do počítače atd. mě zničí! Představa,že to je ještě na dlouho než půjdu do důchodu je hrozná. FeeBee byla doma s manželem-zrovna to vyšlo,že je doma. Prý byla celý den divná,krkala a vypadalo to,že bude blindit. Když jsem přijela,tak to bylo lepší,dokonce se nažrala... Možná fakt nevolnost steskem po paničce?! No,nevím,spíš někde něco shltla. Než se v práci rozkoukám,tak moje příspěvky během dopoledne budou sporé,ale jen co šéf zmizí z dohledu,tak napíšu novinky. Počasí je příšerný! Přesto cvičte,cvičte,cvičte...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2005 07:04
- Nahlásit
ola
Pěkně si pořiď třetí mimčo, buď doma a piš nám sem básničky
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2005 07:30
- Nahlásit
Ketrin
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2005 07:39
- Nahlásit
Ketrin
souhlasim. Zrovna sem si včera řikala cože Ola nepíše, nedošlo mi že už nastoupila do práce. Ta představa že teď už budeš muset makat do důchodu je fakt asi děsná, občas na to taky myslim že až přídu po mateřský tak se s toho scvoknu. Teď ještě vim že mně ta mateřská čeká, takže nějaká změna bude, ale co pak.
Včera když sem přijížděla z práce, tak Viky skákal za plotem a už z auta sem viděla jak zase vypadá, byl jak horník, celou hlavu a hubu od hlíny.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2005 07:51
- Nahlásit
Vcelka
Jak často krmíš Vikyho? 2x nebo ještě 3x denně. Já totiž nevim kdy bych měla začít dávat Rockymu jen 2x denně.
Včera mi přišli ty žvýkadla pro Rockyho. Mimo jiné tam byl i takový váleček z buvolí kůže plnění masem. Prý vydrží dlouho. No masíčko odtud vysál asi během minuty a během dalších pěti rozžvýkal tu bůvolí kůži na slizké cosi a to celé si nacpal do krku, hnus
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2005 07:58
- Nahlásit
Taky vždycky koukám jako blázen, když tu někdo píše, že jeho psovi žužlací kost vydrží třeba dvě hodiny U nás vydrží asi tak minutu. A samozřejmě musí být každý v jiné místnosti, protože jinak by alfa-veteránka měla 3 kosti a druzí dva nic.
Ale zvláštní, když třeba někdy z nějakého důvodu ji musím nechat chvíli samotnou v autě a dám jí žužlačku, abych jí to osladila, tak se jí ani nedotkne a sežere ji, až když se vrátím.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2005 08:05
- Nahlásit
Ala
Já zatim krmim třikrát denně, teď ani nevim kdy se má začít dvakrát, podivám se doma do knížky. Dávám mu najíst ráno, pak když přídu z práce a pak večer. Musim říct že teď jak mu do granulí nakrájim vždycky masíčko tak žere perfektně. Akorát že suchý granule už nevezme do huby.
Nechtěla by jsi mi poslat nějaký fotky Rockáčka na mejla m.dusinka@seznam.cz ? Prosím, prosím, jsem na kluka zvědavá jak už je velký.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2005 08:22
- Nahlásit
Ahojte,
Olo já taky nevěděla, že už seš v tom pracovním procesu , tak se tam co nejdřív zabydli ať můžeš psát i v pracovní době!
Ostatní pozdravujte své miláčky!
Jo, včera jsem zapomněla napsat ffftipnou story co se odehrála v neděli, no zkrátím to, prostě jsem zahučela do rybníka i když původně jsem koupání neměla v úmyslu a k tomu Giordi našla na břehu chcíplou dlouhou rybu kterou si nasoukala postupně do huby než k ní přítel stačil doběhnout... Smrdí ještě dnes!!!
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2005 08:31
- Nahlásit
Vcelka
Tak jsem ti je poslala, doufám že zdárně. Já právě dávám Rockymu taky třikrát denně. Ale to prostřední jídlo mu dávám kolem jedný hodiny. Takže ho musí zajít nakrmit buď tchýně neto tam musíme sjet buď já nebo přítel z práce. Možná že by mu to stačilo taky dávat až přijdeme z práce.
Denisa
Chcíplá ryba, to znam. Parádní smrádek. Mi jsme dneska ráno narazili zase na chcíplího krtka. Zaváněl na dálku. A ten muj blbec se po něm samozřejmě začal hned válet
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2005 08:47
- Nahlásit
Ala
No ten je boží, vyrostl teda krásně, takhle mi příde skoro jako kdyby byl větší než ten náš. Packy má taky pěkně velký, bude to kousek. Je krásnej ostatně jako každý boxík. Díky moc.
Já mu to prostřední jídlo dávám až tak ve čtyři. Jak mu dávám ráno jídlo, tak mu tu misku dávám ven takže on jí asi postupně během dne, nebo sežere většinu ráno a zbytek dojí během dne.
Deniso
tak to musela být parádička když jsi se v tomhle počasí nedobrovolně vymáchala v rybníku a ještě do toho G. s chcíplou rybou v hubě, to musela být situejšn.
My tuhle šli po poli a Viky tam něco taky ládoval, pak přiběhnul a celou hubu žlutou a smrdělo mu zní příšerně, snad tam vypil močku nebo já nevim ani sem to nechtěla vidět. Pak hned našel už vysušenou srnku, tak z ní si kousek ukousnul a dovršil to chcíplou žábou ve který se vyválel. Neskutečný kolik toho při jedný procházce najde.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2005 10:06
- Nahlásit
Jo jo, jsou to naše roztomilá čuňátka! Ale ještěže to tak pěkně stráví, já myslela jak nebude tlama zvracet, případně průjem a tak, ale pohoda. Dávno jsem třeba vzdala pití vody z bahnitých kaluží, to je taky ňamka, vždy do toho hupsne a je jak divočák zabahněná, no ale hlavně když jí z toho nic není a chutná jí! A pak ty hubičky když se přítel vrátí domů až večer, já si jen tak při tom když ho G. oblizuje vybavím co za ten den kde očuchala a sežrala... ale aspoň budeme odolní!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2005 15:48
- Nahlásit
Zdar lidi,tak jsem doma ze šichty! Padám na hubu! Ovšem zase ne z takový výšky,abych si řídila třetí robátko (to Ketrin) Dětičky jsou u babičky a hle-já včera měla depku z toho jaký je doma ticho!? Teď vyrážím s FeeBee do lesa na houby,aby se vyřádila,vyčuchala a měla pocit,že se jí taky panička věnuje. Jinak z veselých příhod - včera jsem sousedce nesla padaný jablka a páníček si jaksi nevšiml,že Fee kráčí za mnou. Jelikož je o barák dál hospoda,tak našel našeho miláčka,jak sedí u stolu v modrém salónku.... Když to viděl jeden dědula, co bydlí naproti,tak povídá : "sousede-běž si zaplatit za psa útratu... " a chechtal se div nepřepadl přes plot.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 06:20
- Nahlásit
ola
Jakýpak placení útraty. Takový krásný čubě určitě celá hospoda platila panáky.
Já když jsem se včera vracela s Rambem z pole z nácviku vlečky, nesouc obrovského králíka (skoro 5 kg!) kterého na to používáme, potkali jsme sousedku chalupářku s vnoučaty a dětičky, domnívajíce se zřejmě že jdeme z úspěšného lovu, volaly na mne líbeznými hlásky: A jak jste ho zabila?
|
bord
|
# Zasláno: 24 Srp 2005 07:03
- Nahlásit
Ketrin
stačilo jen dodat- pes ho nadehnal a já ho zakousla..
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 08:06
- Nahlásit
Ola
tak co našli jste houbičky? Teď mi tu chlapi v práci řikaji jak moc rostou, mně to včera ale nepřipadalo, vzala sem Vikouše taky do lesa a sice hub bylo dost, ale samý prašivky. Tak sme asi byli na špatnym místě. Protože sme byli v mym oblíbenym lese od nás cca 5 km, tak sme museli autem, začala sem Vikymu v autě zpívat Já sem malý mysliveček, tak se začalo ozívat funění a začal mi olizovat ucho. Asi se mu to nelíbilo nebo co?
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 08:38
- Nahlásit
Vcelka
z toho si nic nedělej že si nic nenašla. Mi jsme včera vyrazili taky na procházku do lesa. A to kapsy jsem si dala takšku (kdybych náhodou něco našla.) No samozřejmě že nic. Nevim kam všichni ty lidi na houby chodí. Nebo jsem slepá.
Teď jeden dotaz. Co Rockymu narostli nový zuby tak mu občas přední dva koukají, ale jen někdy když se "blbě zatváří", nevím jestli je to vada nebo ne?
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 09:19
- Nahlásit
Ala
teď sem si vzpomněla že sem se chtěla doma podivat do tý knížky od kdy by měli žrát jen dvakrát denně. No tak sem na to samozřejmě zapomněla. Tak snad dneska.
S těma zubama to nevim, Vikymu nic nekouká, snad ti tu poradí někdo ze zkušenějších.
|