Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Německý boxer II.
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 1837 . 1838 . >>
Autor Zpráva
Lenda
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 14:03
- Nahlásit

Denisa
Já se ji snažím dobře vychovat,proto na sedačku a do postele nesmí.Jinak by se mi to asi líbilo,kdyby jsme se k sobě tulily v postýlce.A navíc jsme doma všichni alergici,kluk astmatik-sice ne na psa,ale na prach a to pes na sobě má.Ona teda v pohodě vezme polštář nebo deku do tlamy a donese si ji kam chce když chce.Takže spát může kdekoli.

Denisa
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 14:03
- Nahlásit

Lenda,
ano tak to já zkušenost s klecí nemám a mít nebudu.

S agility teda taky nemám, ale tomu se do budoucna nebráním. Jen jsem slyšela od jednoho rozhodčího agilit, že jeden boxer, i když to není typický agiliťácký plemeno, tak že měl super výsledky v agility, i závodil. Ale prý už neběhá.

Libka
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 14:10
- Nahlásit

Lenda
Byl to jen můj názor, nemyslím si, že by si Brauny týrala, jen mě by to bylo proti srsti

Vcelka
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 14:51
- Nahlásit

To jste se tu zase rozjeli, zrovna sem měla moc práce a za chvíli už jdu zase domu, takže dneska už nic moc nenapíšu. No jinak muj názor na psa v kleci je tak nějak totožný jako Denisy. Prostě než ho mít v kleci tak bych ho radši zavřela třeba do ložnice, když už by to teda bylo nevyhnutelný. Zatim jsem tak měkká že mu dovoluji přístup všude. No a jinak Viky může na sedačku do postele, prostě všude a za večer taky vystřídá všechno možný, prostě podle toho kde zrovna jsme my. Mám to strašně ráda když si ke mně lehne na sedačce a dá my hlavu do klína a nebo když se ke mně přitiskne v posteli. A třeba náš rituál když přídu z práce, napřed skáče jako koza, pak se jdu do ložnice převlíct, on si vleze na postel a asistuje, pak si k němu lehnu a děláme kraviny, on je rád, já sem ráda, takže spokojenost na všech stranách.
S agility zkušenost taky nemám, ale docela s tím koketuju když jsem teď ve fázi v čem dál pokračovat a Vikymu jdou překážky docela dobře, tak si myslim že by mu to i šlo a že by ho to mohlo i bavit. Akorát je tu zas ten problém dojíždění na cvičák.

ola
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 14:58
- Nahlásit

Vcelka
Včera při čtení tvého popisu "rycí tchýně" jsem se málem počůrala...
Šéf mne opustil teprve teď! Teda vy jste toho nadiskutovaly! Nějak nestíhám. Jinak můj názor na klec je taky spíš negativní. Nevlastním ji! No, ale při přepravě, výstavách, táborech atd. ji u ostatních beru jako docela fain přechodnou možnost "ustájení"!
Jinak se teď fakt brzy stmívá, takže to stojí pěkně za prdlajs. Já jsem utahaná - z práce, dojíždění, dětí... A bobule je naštěstí ráda doma v teplíčku, takže většinou rychlá procházka, stopička a rvačka s klukama a hurá k radiátorům! A bude ještě hůř! No, ale zase na druhou stranu se těším až vyzkouším FeeBee zapřáhnout klukům do saní...

Anonymní
# Zasláno: 14 Lis 2005 15:04
- Nahlásit

Denisa
Souhlasím s tím, co jste ohledně klece napsala. Jen dodám, že naši boxeři zásadně chrápali na zádech, rozpětí natažených nohou bylo snad 3 m - berte s rezervou. Při změně místa následovalo důkladně oklepání, protažení a skácení (=jako by jim upadlo tělo).
Když něco provedli jako štěňata, brali jsme to jako naši chybu (např. rada přítelovi - příště ten koláč pro návštěvu musíš dát víc dozadu). Čím víc rostli, tím víc měli pohybu a cvičení, že byli přes den rádi, že mají klid a nic "nepodnikali".
Mě se to takto osvědčuje nejen u boxerů, za klec bych to nevyměnila. Můj názor.

Agility - v ČR to byla myslím A3 Bára, před lety v Portugalsku dokonce team na MS. Stavbou těla mají oproti borderkám a malinoisům menší šanci na umístění v závodech. Např. v létě se s nimi hůř trénuje, lehce se zadýchají, zatímco šeltička jde na rovinku potřetí, boxer ještě po prvním běhu nechytil dech (ve stínu, okolo 24 stupňů). Jsou snadno motivovatelní, agility je baví (jako všechny aktivity). Moje zkušenost.

Denisa
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 15:23
- Nahlásit

... s tím "upadením těla" je to přesný!Moje zase často večer sleze nebo spíš sjede rozespale z křesla, pak následují asi 3 kroky a pad mohutná rána kdy se jí podseknou nohy a spadne na bok jak podťatá... jedna nepejskařská návštěva se úplně zhrozila, že je po psovi... ale ona si pak mlaskne, zachrochtá a spí se dál!

Olo,
já myslím, že na sněhu si kluci s FeeBee užijí spoustu srandy! My se s pejskařkama ve svém věku těšíme jak si to zase rozdáme na "podprdelnících" a s náma se z kopce budou řítit naši psi! Minulý rok se mi přes hlavu přeřítila nejednou celá smečka! Ale přežila jsem!Schválně jsme nejezdily na saních, abychom pejskům nepolámaly nožičky, ale že pejsci nás pěkně pocuchali, to nevadilo že jo...

Lenda
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 15:55
- Nahlásit

Anonymní
U nás se to trénuje dvakrát v týdnu,tak jsem přemýšlela jen tak pro zábavu.Nevím,jestli na to není boxer moc prdlej.

alli
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 07:54
- Nahlásit

Olo
Už se také těším, až napadne sníh a budeme blbnout na sněhu. Martinovi jsem také říkala, že mu Allis zapřáhnu do saní. A také mě to brzské stmívání nevyhovuje .

Anonymní
# Zasláno: 15 Lis 2005 07:56
- Nahlásit

Lenda
Naopak, je to jejich výhoda, je lepší temperament krotit, než naopak. Pro psa je to práce (a pracuje rád), zlepší váš vztah, tím jeho ovladatelnost, atd.
Poznámka: zkoušky agility se u boxera neuznávají do chovnosti.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 08:10
- Nahlásit

Abych se přiznala tak už se na sníh taky těšim, hlavně s toho důvodu že to bude Vikoušova první zima a taky na to bobování, že on určitě bude pěkně bláznit až nás uvidí jak se řítíme z kopce. Řikali sme že ho zapřahneme do saní když je to takový tahoun, ale naše váha by na něj byla asi moc.
Včera jsem mu na netu na tagisky objednala ježíška, obojek, postroj a známku a ještě dostane tenisák zdarma. Nakonec bude mít nejvíc dárků, protože je jasný že tohle ještě neni všechno. Na ty vánoce s nim se taky hrozně těšim bude to uplně něco jinýho než když sme byli loni samy.

Anonymní
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:21
- Nahlásit

Čauky. Potřebuji poradit s výcvikem, mám boxera s PP. Budem chodit na výstavy a skládat zkoušky. Zatím je to štěně. Učíme me se povel "k noze" a nevím, jestli mě má spravně obejít a posadit se nebo si rovnou sednout k noze a za druhý, když se otáčím (čelem vzad) jestli mě má obejít a já si přehodim za zády vodítko a nebo jestli jen bude poposedat. Tak nevím, který typ ji mám naučit nebo je to jedno? Dík. Kristýna

Lenda
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:25
- Nahlásit

Denisa
Tak jsem si to se svým názorem pohnojila a budu bohužel končit i na těchto bezvadnejch stránkách.Máte to tu super.Boxerské forum je nejlepší,jaké tu je.At' se vám daří.
Deniso hodně úspěchů s tvou boxerkou./Dej ji pozor na srdíčko.S moji,co mi umřela v pěti,jsem chodila skoro každý den běhat,A ze dne na den ji selhalo srdce.Boxeři na to trpí.
Mějte se Pá,pá

Vcelka
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:38
- Nahlásit

Proč se s námi loučíš, přeci kvůli tomu že nesouhlasíme s tim dávat psa do klece se už spolu nemůžeme bavit. Vždyť tady na boxeřim foru probíráme i jiný věci co ty naši šikulové provedli a tak.

Denisa
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 11:07
- Nahlásit

Lendo
opravdu jsem z diskuze s tebou nabyla dojmu, že máme asi hodně rozdílný názory, nejen na klec, a nevím, zda bych si s tebou měla o čem zde povídat, ale to neznamená, že bys měla diskuzi opouštět, jsou tu ještě jiní přece a i když třeba taky vyjádřili negativní názor na klec, tak to byl jen jejich názor na jednu věc... Třeba bys s ostatníma našla společnou řeč...?! To se na diskuzích stává každý den, že se lidi přou o tu svoji pravdu.
Děkuji za přání, já ti taky přeju ať se vám s boxerkou daří!

Libka
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 13:10
- Nahlásit

Denisa
Bože, vrtalo mi hlavou, proč tak jedovatý rozloučení Lendy a teprve teď jsem si všimla toho založenýho fóra..................Nečetla jsem to celý, ale pár příspěvků ano, a když jsem četla ty tvý - pár, no už se nedivím, i když je to závažný téma, tak jsem se fakt posmála

Denisa
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 20:47
- Nahlásit

Zdar Pajus
Tak co?! Zdravím taky tady!

Denisa
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 21:00
- Nahlásit

Tak už jsi asi v peřinách...Dobrou!

Pajus
# Zasláno: 15 Lis 2005 21:07
- Nahlásit

Jo denis jsem tu, nějak jsem se nestihla mrknout asi včas na forum V peřinách ještě nejsem, ale asi mi to dlouho trvat nebude
Jo taky čekám kdy mi Tina něco poví...no ikdyž občas stačí vidět jen její oči a vím co si o mě myslí

Pajus
# Zasláno: 16 Lis 2005 08:21
- Nahlásit

Tak vstáváme, vstáváme...dobré ráno
Ikdyž musím se teda přiznat že bych taky ještě nejradši zalezla pod peřinu a měla tvrdě půlnoc. Na mě asi jde zimní spánek a o Tině ani nemluvě, ta má teď jistě ještě půlnoc potvůrka jedna...no nemají se ti naši pesani přeci jenom nejlíp?

alli
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 08:30
- Nahlásit

Pajus - Mají, já vždy říkám Allis, ať si pěkně lehně a chrní, místo toho "vaření" Dnes se nemusí namáhat s otvíráním trouby, protože ji včera manžel rozdělal, protože již nešla pořádně zavřít a tak je nyní bez dvířek. Při pokusu o narovnání jisté špatně funkční části, praskla taková tyčka, takže ji musí manžel nechat někde udělat novou , takže máme troubu bez dvířek

Denisa
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 08:38
- Nahlásit

Dobré ránko,
Pajus,
no dnes jsem taky pěkně vyšťavená, vytuhla jsem u TV a probudila se v 1h, závidím všem psům co si můžou chrnět! My jdeme dnes s kamarádkou boxerkou odpoledne, tak aspoň můžu jen vypustit a nestarat se. Ještě, že je zítra to volno! Budeme na chaloupce.
Dnes ráno se G. kamošila s jedním malým voříškem a já s majitelkou, oni prý dřív mívali boxery, tak je vychvalovala... jo a přesně odhadla Giordinin věk, to jsem čučela!
Alli,
tak aspoň si Allis může do té trouby lehnout a pěkně ji prozkoumat zevnitř!

Pajus
# Zasláno: 16 Lis 2005 08:46
- Nahlásit

Alli a kdy už začne Allis vařit a péct...jo takovej pomocník před vánočními svátky by se šiknul
My jsme byly na prochajdě včera, ale na kratší, neměla jsem s sebou ten stopovák a tyk když už byly všude jenom pole, už jsem na Tině viděla jak se rozhlíží...pak najdenou začala běhat ty její kolečka dál a dál a já si jen říkala ať tam nic nevyběhne (jak takhle začne lítat tak už prostě neslyší).
Jo ještě že je zítra svátek, jdu se konečně nechat ostříhat a už se na to neskutečně těším. A na sobotu jsme si s lidma z okolí Pardubic domluvili po obědě psí výlet, tak doufám že se tam Tina vyběhá s nimi...a až se vrátíme tak určitě budem vypadat jak ty největší prasátka
Jo když se mi taky občas podaří že někoho potkáma kdo měl nebo má třeba boxera tak je to vždy super...no ale já na to takový štěstí nemám...

Denisa
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 08:58
- Nahlásit

Jo to je fakts tou pomocnicí v domácnosti v podobě Allis!
Já jsem minulej rok pekla cukroví ve tvaru kosti!Když jsem to v obchodě viděla, tu formičku, tak jsem zajásala, kostičkové linecké!Přítel si myslel, že je to něco spešl pro psy, ale pak pochopil a chutnalo nám všem.
Pajus já mám fakt na boxery a boxeří majitelé štěstí, normálně nás i zastavují, ovšem není to někdy příjemný, např. min. týden jeden pán boxerkář-byl trošku pod vlivem a zbavit se ho bylo docela dílo, no G. se samozřejmě moc líbil, takže o to horší bylo se od něj odpoutat...
Jůůů, ten výlet s pejsky nafoť a pak ukaž fotky!

Pajus
# Zasláno: 16 Lis 2005 09:16
- Nahlásit

No ono nás Denis asi moc nebude, ale pokusím se něco nafotit!
Vím že si už kolikrát psala jak je u vás hodně boxerů...to musí být fakt super. Mě přijde že když už tady někoho já potkám, tak z toho prostě nejsou tak vyplácaní jako já a zrovna to nejsou extra pejskaři, takže nějaká mluva o psem prostě není. Ale v sobotu jak jsme pořádali výstavku veteránů v našem Pard. Globusu, tak se tam stavil táta i s Tinou, takže jsem šla ven jí pohlídat a šla nějaká paní s dcerkou. Tina samozdž´řejmě měla svojí oblíbenou pózu na zádech a ona hned no jo placatá tlama, takhle by se to válelo...tak já jen tak jako že je to ještě mladice, a ona že mají placatku taky doma...no ale bohužel asi spěchala na nákup a bylo to z celéjo rozhovoru vše...Ale je fakt že mi jí taky docela dost lidí chválí...no a já z toho mám samozdřejmě velkou radost

alli
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 09:48
- Nahlásit

To teda je pomocník , už by mohla začít péct nějaké cukroví...nebylo by to špatné, protože nevím, kdy to budu stíhat. O svátku s ní asi půjdu sama ven, protože syn začíná pěkně kašlat, tak ho raději nechám doma. Snad nebude nemocný . Také teď nemáme štěstí na psí kamarády, moc jich nepotkáváme, kteří by si chtěli hrát.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 09:50
- Nahlásit

Ahoj holky,
mně se taky moc nedaří potkat někoho s boxíkem a přitom bych byla tak šťastná kdybych někoho potkala. Sme ale asi moc malý město. Ono taky bydlíme skoro na kraji města, takže když jdu se psem ven, tak jdu tam za nás do polí, takže nikde nikdo, to by asi chtělo chodit přes město a nebo jinym směrem třeba bych zjistila že tam někdo boxerka má.
Teda Deniso tak ty už pečeš i cukroví se psí tematikou, ty si teda kousek To se musim někde po tý formičce ve tvaru kosti podivat. Za čtvrt roku nás čekají první narozeniny, tak tu budu škemrat o recept na psí dort.
Allis to je taky potvůrka, s toho věčnýho vyvařování strhla dvířka u trouby.
Dneska se mi Viky vecpal do postele a roztahoval se teda děsně, spal jak člověk, hlavu na polštáři, pěkně nataženej a že panička musí spát na prostředku mezi postelema to mu nevadilo. Zdeněk už nadával že ho na to nemám zvykat, tak asi bude mít utrum.

Pajus
# Zasláno: 16 Lis 2005 09:52
- Nahlásit

Alli no já se ani tak moc na ty vánoce netěším...zase to budou samý úklidy a pečení a kdo to má všechno stíhat. Já se taky tak trochu léčím, včera jsem do sebe ládovala aspirin C a prokládala jsem to léčbou pod peřinou (dneska bych si asi taky dala říct). Asi teď zase něco řádí...

Pajus
# Zasláno: 16 Lis 2005 09:54
- Nahlásit

Jo tak to Tina zítra bude mít už rok a půl...je hrůza jak to rychle utíká

Vcelka
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 10:07
- Nahlásit

Pájo nebo Libko chtěla sem se vás zeptat vy taky máte ty stránky na estranky, jestli jste si je nechali jako web zdarma nebo jestli jste si dali za těch 480,- za rok? Za ty peníze je tam pak větší prostor na víc fotek a tak, tak nějak nevim.
Jinak Tinušce přeji všechno nej.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 1837 . 1838 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání