Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Německý boxer II.
<< 1 ... 1836 . 1837 . 1838 . >>
Autor Zpráva
mistr
Člen
# Zasláno: 6 Led 2011 20:21
- Nahlásit

Bubulík
a co je to vlastně za CHS s SA 4 ??

hopkirk
Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 18:00
- Nahlásit

mistr
Těch je....

mistr
Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 20:09
- Nahlásit

hopkirk
já se ptal na tu konkrétní, co o něm píše Bubulík a o konkrétní web stránkách........škoda jen že se "bojí" to prozradit

iceman
Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 21:40
- Nahlásit

tak tady je něco konkrétního:
2) Zápis z 23.08.2010 bod 13)
Žádost Ivety Kunclové o opětovné projednání jejího případu, I. Kunclová zaslala
vysvětlení celé situace.
VK obdrţela informace, že vystavovatelka dluží/dlužila výstavní poplatky také za
klubové výstavy boxerů ve Staňkově a Plzni, výroční speciální a středoevropskou
výstavu v Brně, kde ona sama platbu osobně dokladovala nevěrohodným ústřižkem
složenky.
Jmenovaná celý problém svaluje na dceru své kamarádky. VK jí v této věci odkazuje
na občanskoprávní spor a vzhledem k výše uvedeným skutečnostem trvá na
původním doporučení.

carolinaduo
Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 22:03
- Nahlásit

Nechápu co a koho tady řešíte.Tak za prvé každý dlouholetý chovatel vám potvrdí,že při několika desítek a stovek štěnat se vždy v selekci vyskytne u odchovů spon.3 i 4 a kdo to neříká-lže.Za druhé v současné době je výskyt těžších spondyloz nižší,než úhyn mladých zvířat na selhání ledvin,nebo srdce(viz. klubová výstava ,kdy se psovi zastavilo srdíčko přímo v kruhu a to krátce předtím kryl a majitelé o tom věděli)nad tím se nepozastavuje nikdo a to si myslím,že raději budu mít psa se spondylkou,se kterou může žít plnohodnotný život,než psa,který mi ve dvou letech pojde na ledviny,nebo na srdce.Za třetí je povoleno krytí a je jen na majiteli zvířete,zda nakryje-či nikoli.Není nikde psáno,že fena s těžkou dysplazkou nemůže dát nulové štěňata a naopak.
mistr
Jen malý dotaz :kolik máte odchovaných vrhů?
Bubulík
Vás tak troch nechápu co vlastně chcete-zdravého boxera jistě to bychom chtěli všichni,ale musíte si uvědomit,že je to živý tvor a atˇse snažíme sebevíc ta příroda nás občas sekne v přes prsty.řešíte hlavně spondylku a DKK ,cvičit ale nebudete řešíte zde věci (nevím kdo vám poskytuje informace-boxerkář to ale nebude),které když si někdo z neboxerkářů přečte tak si řekne.jak jsou na tom ti chudáci špatně!ProsímVás kupte si štěně ze Starboxu nebo odněkud pokud vám nevyhovuje boxer jako služební plemeno a jste tím zděšena,že tam vůbec patří -kupte si třeba knírače-to nezapláčete.Anebo mám doma plyšového klidně daruji.
Baileys
Vůbec se nedivím,že vám zde bylo vyhrožováno,jste stejně čvachlá,možná i čvachlejší,než bubulík.Doporučuji zamést si nejdřív před svým prahem a pak se obrátit na jiné plemeno.

hopkirk
Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 22:14
- Nahlásit

iceman
Kdes byl?
carolinaduo

Dobby
Člen
# Zasláno: 9 Led 2011 11:20 - Změnil/a: Dobby
- Nahlásit

carolinaduo
Z toho, co jste napsal/a mistrovi předpokládám, že sám/sama jste dloholetý chovatel/chovatelka boxerů a máte mnoho úspěšných odchovů, zejména po zdravotní stránce, dále tedy pro vás jen takové shrnutí známých fakt.
Spondyloza i DKK jsou onemocnění, která jsou určitým způsobem dědičná. Při extrémě těžkých případech těchto onemocnění dochází k problémům s pohybem (kulhání, ochrnutí), bolesti a snížení kvality života psa, často nezávisle na věku.
Metody zjišťující onemocnění SA a DKK jsou jednodušší a levnější než většina metod odhalující dědičná onemocnění srdce a ledvin (což samozřejmě není důvod je neprovádět).
Ano, fena s těžkou dysplazií může dát nulová štěňata, otázka je, jakou genetickou zátěž a vlohy pro toto onemocnění si ponesou a jak na tom bude zase ta další generace, proto je na chovateli, aby uvážil krytí takové feny a vybral odpovídajícího psa.
Druhá věc je u fen s vyšším stupněm SA, kde je statisticky vyšší pravděpodobnost obtížných porodů - domnívám se že kvůli menší flexibilitě ve vstupu do pánve.

Nemyslím si, že by Bubulík dělala špatně, že si zjišťuje situaci u plemene, které si chce pořídit. Pokud jste pozorně četl/a toto fórum, víte, že se ptala i na vyšetření srdce a ostatní zdravotní problémy boxerů, pouze byla upozorněna výslovně na SA a DKK a taky se dále pouze jím zabývá, protože vyšetření srdce a ledvin (na které zase konkrétně narážíte vy, i když existují i problémy se štítnou žlázou, epilepsie popř. větší indispozice pro rakovinu u kterých se také předpokládá určitá dědičnost) se u českých psů vyskytuje spíše sporadicky.
Baileys si před svým prahem intenzivně zametá (abych použila vaše slova) a i ostatním plemenům, než jen tomu svému, dělá službu, protože se nebojí otevřeně mluvit o problémech. Je to o dost víc, než dělají někteří boxerkáři, kteří si hrají jen na vlastním písečku.

iceman
Něco podivného - jak mohli v zápisu z 23.8.2010 vedět že neuhradila peníze na výročce a středoevropské výstavě, když ta byla až v září a ten nevěrohodný ústřižek jsem našla až cca tři týdny po výstavě?

joze
Člen
# Zasláno: 9 Led 2011 20:13
- Nahlásit

iceman
A kde najdu ten zápis?

joze
Člen
# Zasláno: 9 Led 2011 21:51
- Nahlásit

Dobby
iceman
Jen tak detail- schůze výboru nebyla 23.8., ale 27.8. Že by informace ze stínového výboru BKČR???????????????

joze
Člen
# Zasláno: 9 Led 2011 22:00
- Nahlásit

iceman
Tak to asi není zápis z výboru BKČR, že? A kde se je možno dostat k zápisům z VK/asi výcviková komise/? U členů této komise? Z jakého titulu je k dispozici icemanovï? Napadá mě jen jedno .... vloudila se chybička?????
Dost se divím /po přečtení několika předešlých stránek/, že náš šiřitel spravedlnosti, pořádku ICEMAN se nevyjadřuje tentokrát k zápisu z plenárního zasedání, ani nekomentuje jeho pozdní zveřejnění /vzhledem k tomu, co za hrůzy tam jsou, dobře, že spatřil světlo světa až tak pozdě/. Nebo se nechce vyjadřovat k projednávaným problémům?????????????

iceman
Člen
# Zasláno: 9 Led 2011 23:04
- Nahlásit

hele chozé,
VK může být třeba výstavní komise

z 21.12.2010

http://cmku.cz/soubory/dokumenty/534_priloha_c._4_ k_zapisu_z_p_cmku_ze_dne_21.12.2010_%28vystavni_ko mise%29.pdf

Dobby

toto je bod 13) z 23.8.2010, vás ošidila až později!!!!

13) Podnět NVP Klatovy ve věci hrubého porušení výstavního řádu vystavovatelky Ivety Kunclové. Vystavovatelka na uvedenou výstavu zaslala jako doklad o platbě opis stvrzenky, který je dle reklamace u české pošty falzifikát
VK uvádí, že se jedná o hrubé porušení Výstavního řádu (článek 14 povinnosti vystavovatele, písmeno a,b,) proto v souladu se zněním článku 18p, odstavec 2 navrhuje VK P ČMKU pozastavení účasti (vystavování psů vlastních i pro jiné) na všech výstavách konaných v ČR pod záštitou ČMKU po dobu jednoho roku s platností od 01.01.2011.

a nebo taky zde zajímavé čtení , to už mě připomíná zápis z plenárka jen s jiným výsledkem, krytí štěňátky je ale asi v BK legální.

8) Stížnost na chovatelku plemene thajský ridgeback I. Sobolíkovou a na
poradkyni chovu H. Jeníkovou
Psovi plemene thajský ridgeback Dimitry Thaikru byla povolena bonitace o 5
dní dříve než dosáhl požadovaného věku 15 měsíců. Tímto psem byla nakryta fena,
v době krytí bylo psovi 15 měsíců a 2 dny. Dle zákona je věková hranice stanovena na
17. měsíců.
Řešení tohoto případu nepřísluší komisi pro chov a zdraví, potažmo ani ČMKU, protože
jde o porušení zákona č.246/1992 Sb. na ochranu zvířat proti týrání, ve znění pozdějších
předpisů. Protože jde o porušení tohoto zákona, musí tuto věc řešit kompetentní orgán, což je v
tomto případě Státní veterinární správa. Oznámení o porušení tohoto zákona by měl podat
příslušný chovatelský klub a nebo v tomto případě, kdy tak klub neučinil a na ČMKU bylo
doručeno oznámení o porušení tohoto zákona, by tak mělo učinit P ČMKU. Obdobný případ
porušení zákona byl již komisí pro chov a zdraví řešen, a stejně jako minule KCHZ nedoporučuje
vystavení průkazů původu jedincům z tohoto spojení.

jo chozé , naše plenárko je fakt hustý!!!!!

joze
Člen
# Zasláno: 9 Led 2011 23:14
- Nahlásit

iceman
"naše plenárko" asi moc ne, tam nepatřím.Ploskolebci se mi prostě jen líbí a trochu znám několik lidí, co to chovají, buď ze sympatií k plemeni nebo jako zdroj obživy, proto možná tady řeší takové problémy.

iceman
Člen
# Zasláno: 9 Led 2011 23:32
- Nahlásit

choze

nezlob se na mě, ale lidi co nemaj ploskolebce ani nevědí, že nějaký plenárko bylo, takový je jen jeden jediný-Gandalf šedý

Dobby
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 09:30
- Nahlásit

iceman
Děkuji za objasnění. Ano, jest strašné, že jsme nebyli informováni o této věci už před výstavou (vlastní vinou), jistě bychom si dali pozor, bohužel jsme tenkrát měli úplně jiné starosti, a že jich bylo.

joze
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 10:33
- Nahlásit

iceman
Ty asi máš některé lidi neskutečně nerad. To máš ale blbý život, s nenávistí se špatně žije. Kolem boxerů znám spoustu lidí, některé až tak dobře, že se mi stali osudem. Takže moc dobře vím, co se kolem boxerů děje a konkrétně z plenárka jsme měli po telefonu rychlé informace, protože nad některýma věcma člověk žasne, odborník se diví. Ale ty jsi to měl z první ruky, osobní účast je vždy nejlepší. Kde máš Fandu? A TOmmyho? Snad jste se neškrábli....

carolinaduo
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 11:11
- Nahlásit

Dobby
Ano jsme dlouholetí chovatelé boxerů a uvádím jen zkušenosti ze své praxe .Odborných článků o SA a DKK bylo napsáno hodně a známé fakta podle vás nejsou pro mě neznámou a souhlasím s vašim příspěvkem.Já jen nechápu to zděšení jak si někdo dovolí krýt 4kové zvíře.Bubulík není žádný zájemce o štěně,ale dle mého takticky zahraný slovní fotbal s Bayleis!Nevím,proč se jí zrovna vy zastáváte-nešahá vám ani po kotníky a že si zametá před svýn prahem?Asi špatným koštětem.

Dobby
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 11:35
- Nahlásit

carolinaduo
Prostě nemám ráda, když se někdo - tím spíše dlouholetý boxerkář - takhle ohradí vůči potencionálnímu zájemci o plemeno (byť by to byl jen slovní fotbalista).
Co si budeme říkat, nemoci u boxerů problém jsou, to že je SA a DKK nejprofláknutějí i mezi veřejností, to tak prostě je.
Ani to zděšení mě neudivuje, protože BK ČR opravdu je jediný klub pracovního plemene v ČR, který sleduje jen jeden zdravotní problém v chovu a ještě na něj neuplatňuje žádnou selekci (vyjma součtu 3 u výběrového chovu a pana PCH Dolejše, který v pobočce HK nedoporučuje ani v kontrolovaném chovu součet větší než 4).
Navíc, vezmu-li to z jiného pohledu, štěňat je nadprodukce, tak proč rozšiřovat populaci o jedince s potenciální genetickou zátěží, když chovných fen s dobrým zdravím(alespoň v tom jediném zdrav. aspektu, který klub sleduje) je dostatek.
Těším se na dobu, kdy všichni chovní jedinci budou mít jak rtg, tak vyšetření srdce, ledvin, štítné žlázy, ... , k tomu zkoušku z výkonu a navíc výstavní výsledky. Jen mám pocit, že se nedočkám.

Bubulík
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 14:44
- Nahlásit

Dobrý den,no já tedy nestačím zírat
Většinou se zde dostanu občas z pracovního počítače,takže nejsem tady tak často.
A nebo sem zabrousím,pro radu.Ale nyní mi to příjde jako spiklenecký boj o něco,čemu nerozumím.
Paní Šabacká už psíky nemá,tam volal muž.
Fenka co má spondylozu 4 je asi dohledatelná u toho MVDr Decra a zveřejňovat jí nebudu vzhledem k tomu co tady čtu a docela mě to překvapuje,že je mezi psíma lidma takové rivality.
A taky nechápu,proč bychom měli chtít knírače,když k tomuto plemenu nemáme asi ani sympatie nebo nás to ani nenapadlo ,teda :-O
A právě,že bychom rádi,za našimi známými na cvičák a někdy s pěkným psem na výstavu,tak si prosím přečtěte co píši,než mě a to si tak tedy beru,docela osočíte. A v neposlední řadě mě přiřazujete k jakési paní Baileys.
Asi paní carolinaduo má něco k Baileys a tak si tady vylívá zlost nebo co vlastně.
Popř mi paní caroli. pošlete odkaz na Vaše psy a chov,ráda na Váš vymetený prach kouknu

Ada
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 15:36
- Nahlásit

Dobrý den,
ano paní Kunclová na výstavě ústřižek o zaplacení měla.Ovšem peníze nikde.Tak jsem paní Kunclovou kontaktovala.Peníze už máme.Volala nám aj její známá která se nám situaci snažila vysvětlit.Prvně výstavy zaplatila ale pak se dověděla že paní Kunclová na výstavy nedorazí a platby stopla na poště.Tam jí ale řekli že to nelze.Ale že asi platbu nakonec neodeslali.A proto došlo k neuhrazení výstav.Ale to už paní Kunclová přerušila dovolenou a na výstavy tedy dorazila.S ústřižkem o zaplacení obou výstav.Takto nám to bylo vysvětleno.Ale bohužel ústřižek byl s nesmyslným datumem a neplatným razítkem.

agáta12
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 15:45
- Nahlásit

Bubulík
Zachovejte klid, tady to tak občas chodí, ale jinak je u boxerů fajn.
Pokud chcete a myslím, že jste se zmińovali, občas i zajít na cvičák nebo se věnovat nějakému sportu zkuste se poptat lidí, co s boxerem cvičí.
A zase myslím ty, v případě sportovní kynologie, co mají víc než zkoušku 1.
Není jednoduché najít štěně, aby splňovalo všechny požadavky, ale přávě lidi, co se psy opravdu pracují, Vám mohou poradit kam na ně.
Pak už je jen na Vás, jak se rozhodnete.
A jako obvykle držím palce.
Boxer je dobrá volba.

hopkirk
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 18:12
- Nahlásit

Dobby
Bubulík
agáta12
Ano boxerkáři jsou fajn -černé vrány se najdou všude.To ,co se tady předešlou stranu napsalo je smutné a pohoršující.ráno mi volala paní,co má ode mě štěně a celá zděšená kdyby věděla,co ten boxer má za nemoci,tak by si jej snad ani nekupovala.tedˇ lituji,že jsem dával odkaz na tuto diskuzi.stačí jedna baileys,kterou zná celý pokrokový kynologický svět tak prokázala opravdu dobrou službu -dle DOBBY děkuji

mistr
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 18:34
- Nahlásit

carolinaduo
Odchovaných vrhů nula, jelikož moje chovná fena i s bonitací a několika zkouškami měla SA 3 a DKK 2/2, tak jsem ji nikdy nenakryl. Vím, že je spousta chov. stanic chovajících na takových fenách, ale já nevím, proč bych se i já měl k takovým lidem řadit. Nad tím by se měl každý chovatel zamyslet a začít nejdřív u sebe. A můj názor je, že pokud má fena třeba i alergie, epilepsie, onemocnění ledvin .....atd., proč ji budu krýt a rozšiřovat vědomě takto tyto nemoci? Vždyť bych se musel propadnout prodávat tyto štěňata a usmívat se na budoucí majitele, jaké úžasné zvířátko po tak úžasné matce jim prodávám ?!? Chovatel má v rukou spoustu věcí a je snad jen na něm, jak je vyhodnotí a kterým směrem se bude ubírat chov BX. Nebo to jsou fakt jen množitelé, kterým jde o peníze??

joze
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 19:31
- Nahlásit

mistr
Ať žije volný chov a tito chovatelé...

joze
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 19:35
- Nahlásit

iceman
Člověče, Tebe je škoda tady mezi baby. Vždy víš, kdo má nezaplaceno, nebo zaplaceno a špatně. Takové lidi je třeba nominovat k finanční policii nebo protikorupčnímu komandu.

Ad paní Kunclová - myslím, že ji již potrestali /a to lidé k tomu kompetentní/, tak jí dejte na těchto stránkách pokoj. V prvé řadě je to věc pořadatelů, jestli tyto poplatky vymáhají nebo ne. A pokud je nevymáhají, tak je to jejich problém a rána v jejich kase.

Dobby
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 19:49
- Nahlásit

hopkirk
Promiňte, ale to, že se někdo zeptá, jaké nemoci se vyskytují u boxerů a že mu někdo odpoví, mi nepřipadá smutné ani pohoršující, spíš naopak.
Jedině v tomhle vidím cestu k tomu, aby se s tím začalo něco dělat.
Pokud budou zájemci o plemeno vědět, jaké nemoci mívá, o to víc se budou ptát chovatelů na vyšetření, o to víc je chovatelé budou dělat, o to zdravější bude populace. I bez změny chovatelského řádu.

mistr
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 19:56
- Nahlásit

Ale musím uznat, že vyhodnocení SA a DKK v excelu má konečně nějakou vypovídací schopnost !!!!!

hopkirk
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 20:04
- Nahlásit

Dobby
Máme chov.řád a s přehledem si ho dovolí porušit i poradce chovu co potom chceme od obyčejných chovatelů?Jestli vidíte cestu k tomu psát na diskuzích o problémů plemene ke změně k lepšímu-no nevím myslím,že ve výboru máme dost hlav pomazaných,dlouholetých chovatelů i několik veterinářů a beze změn v chov.řádu to nepůjde.Buďto změny,anebo volný chov atˇsi každý chovatel odpovídá za své odchovy sám.

Dobby
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 20:19
- Nahlásit

hopkirk
Ale vždyť my skoro volný chov máme, uchovnit se dá každé zvíře, které vypadá trochu jako boxer a alespoň naznačí zákus do rukávu na ZCH.
Problémy existují a předstírat, že ne, mi nepřipadá v pořádku.
Pokud lidé budou vedět, na co se mají ptát, dojde to tak daleko (alespoň doufám), že zavolá zájemce o štěňě, zeptá se na vyšetření a pokud nebudou, tak si to štěně prostě nekoupí. A chovatelé si dobře rozmyslí, na čem a jestli vůbec budou chovat. Píšete, že buď změny v chovatelském řádu nebo volný chov, ať si každý chovatel odpovídá za svoje odchovy - ale vždyť to tak snad je i teď. Alespoň se něco takového píše v chovatelském řádu (teď jen nevím jestli FCI nebo ČMKU).
Mimochodem, ve výboru Boxerklubu není jediný veterinář.

hopkirk
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 20:42
- Nahlásit

Dobby
Pardon chtěl jsem napsat byli veterináři a dlouhou dobu.A zájemci na štěně, První otázka je za kolik a druhá kolik je to k Vám kilometrů.

mistr
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 20:49
- Nahlásit

hopkirk
možná ještě třetí......zda nebude nějaká sleva.......nebo že PP ani tak nepotřebují..... každopádně

<< 1 ... 1836 . 1837 . 1838 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání