| Autor |
Zpráva |
jablunka
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2010 21:25
- Nahlásit
Ada
Prd se v tom orientuju,fakt výstavám vůbec nehovím,ale pocopila sem dobře,že CHS od Ivety byli úspěšní? dík za vysvětlení.
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2010 22:02
- Nahlásit
jablunka
Ano byli úspěšní Ale zase znevím jestli si to myslí majitel CHS.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2010 22:26
- Nahlásit
Ada
Díky moc. Já jen,že odtud máme teď štěňuli,sice bílou,ale i tak to člověka zajímá.
|
mistr
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 08:54
- Nahlásit
Ada
díky alespoň za toto .......i když zmatečné
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 09:14
- Nahlásit
jablunka
No to chápu. Nejste náhodou z Vilémova??Nevím jestli se nepletu.Jezdím tam za sestrou.
|
hopkirk
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 09:36
- Nahlásit
Tommy Gun
Nepruď
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 09:41 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit
Ada
Nejste náhodou z Vilémova??Nevím jestli se nepletu.Jezdím tam za sestrou.
Jo,jsme to my,máme bílého psa,měli jsme žíhanou holku,ale ta v lednu odešla,tak jsme pořídili bílou parťačku.
Jestli se nepletu já,tak vy máte chs od Kamenného stávku?
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 14:21
- Nahlásit
jablunka
Jj. od Kamenného stávku.
|
Tommy Gun
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 18:49
- Nahlásit
To Randall:
Na to se ale opravdu nešlo dívat ani skrz prsty.
|
Artroza
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 12:42
- Nahlásit
hola hola, tady je to pekne mrkef....
tak pro oziveni se muzete juknout na vysledky Justicaku, fotografie snad vecer, az me zase mali draci pusti ze sparu....
http://zringu.cz/praha/index.html
|
Bubulík
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2010 10:43
- Nahlásit
Dobrý den všichni,
rádi bychom si pořídili boxera,pěkného,na cvičák bychom rádi chodili,možná občas i výstavy.
Doporučíte nám chovatelskou stanici,kde mají aspoň nějak podchycené zdraví?
Jak je to k uchovnění a zdravotními podmínkami u boxera a na co si dávat pozor?
|
agáta12
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 14:01
- Nahlásit
Bubulík
můj poslední hodně dobrý dojem ze zdravých, krásných psů a pracovitých byl na bonitaci v Otěšicích. Tam si najít chovku , neuděláte chybu. Koukněte na stránky.
http://www.boxerstankov.cz/uvod.htm
|
Lulu
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 17:40 - Změnil/a: Lulu
- Nahlásit
Bubulík
Přehled CHS nalezneš tady a tady jsou aktuální narozený štěňátka v CHS.
Je těžké zeptat se na doporučení CHS, to si raději rozhodni sama, každý Ti poradí nějakou jinou a stejně budeš mít zamotanou hlavu. Prohlídni si weby a odchovy a uvidíš, přeji šťastnou ruku
Uchovňují se nejdříve v 15 měsíci na zkoušce chovnosti, předchází tomu svod dorostu, pěkně to mají popsáno zde najdeš to v Aktualitách ze dne 26.2.2010. Musíš být členem některé z územních poboček boxerklubu ČR. Co se týká zdraví, do chovu musí býr RTG spondylózy, ale doporučuje se i vyšetření srdce a kyčlí.
|
Bubulík
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 19:58 - Změnil/a: Bubulík
- Nahlásit
jéé,díky moc
A to je právě to,jak zjistím výsledky srdce i u rodičů a sourozenců a DKK?? Jen to jen u někoho,u jiných ne.A spondyloza,jaký stupeň je omezující do chovu? A jaký stupěň u DKK kýčlí?
Byli jsme na toto docela upozorněni....
|
Dobby
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2010 08:34
- Nahlásit
Bubulík
Výsledky všech RTG spondylosy najdete na stránkách Dr.Deckera, odkaz jde najít na webu boxerklubu.
Tam jsou také uvedeny výsledky jedinců, kteří si spolu s RTG spodylozy nechali udělat a vyhodnotit i snímek DKK (což je ale nepovinné).
Nevím, že by někde na internetu byla databáze výsledků vyšetření srde, tato vyšetření nejsou příliš rozšířená (víc u psů, u fen podstatně méně často).
Zjistit výsledky sourozenců, tet a strýčků štěněte je detektivní práce.
Stupeň spondylozy do chovu nehraje roli (ale nad 3 nesmí do výběrového chovu), u DKK nesmí do chovu se čtyřkou (klidně i jen na jedné noze, jde o mezinárodní směrnici platnou pro všechna plemena), jinak toto onemocnění není BKČR sledováno.
|
Bubulík
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2010 10:08
- Nahlásit
Hmmm,tak to mne pracovní plemeno docela zklamalo . Stupeň spondylozy nehraje roli? Takže, když na webu Dr Decra čtu o popisu stupně 3 a 4 tak je to VELEMASAKR!! Takže,když budu laik,koupím si štěně s p.p. po spondylozní feně třeba 3,4.....a o DKK nemluvě,to raději někteří nemají zveřejněno,jen ty 0 a max 1,minimálně 2(protože proč to zveřejňovat...)
Upozorňovala mne právě veřejnost,na DKK,na problematiku kulhajících boxerů,na operace a luxace apod.
Není teď plemeno boxer jediné,a mezi pracovními 100% ,které je takto volné a tím se opravdu chová na NEMOCNÝCH psech?
Není to k zamyšlení,než k mlčení a přihlížení??
|
agáta12
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2010 14:47
- Nahlásit
Bubulík
Ale vy už asi tak moc laik nebudete,když se zajímáte .
A tak si určitě nepořídíte štěně po předcích - nejen rodičích, kteří nemají RTG s oblíbeným číslem 0 nebo 1.
Vyšetření srdce v ČR není až tak obvyklé, ale tady by šlo, zajímat se o sportovní nebo pracovní kariéru a pokud mají za sebou takovou minulost, je naděje, že vše klapne. Sportovní minulostí nemyslím upatlanou zkoušku ZM nebo ZVV1, ale několikaletý důkaz - vše je zapsáno v PP a výkonnostní knížce.
A všichni chovatelé, kteří mají jakékoli důkazy o skvělém zdravotním stavu svých zvířat se s nimi rádi a nadšeně chlubí.
Jen ještě co by zajímalo mě při výběru, čím jsou potencionální rodiče krmeni. Určitě bych zpozorněla u jakékoli senzitivky
A poslední otázka boxer jako pracovní plemeno - pomůžete něco s tím udělat - když nás budou milióny.....proti větru....
|
Bubulík
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2010 15:44
- Nahlásit
No přece se zajímám,abych byla v obraze,jezdíme s mužem a ptáme se.
Ptáme se i lidí od jiných plemen,co na to říkají,veterinářů a tak.
Byla jsem na webu toho MVDr Decra,tak z toho taky odhaduji.
No a pak výše,jak je,že 4 DKK nesmí do chovu,tak jak se vyselektuje,když není veřejná?!
Jo a Agáto,na trávicí ústrojí to jsme byli taky upozorněni,že je spoustu jedinců,co mají zažívací problémy,nebo nejsou schopni přibrat a tak
Nechápu zcela Agátinu poslední otázku. Ale k zamyšlení a asi hlavně vedení klubu a chovatelů by to mělo být,ne?
|
agáta12
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2010 16:42
- Nahlásit
Bubulík
Dyť to říkám - píšu, tam kde je vše OK, se chovatelé chlubí !
Tam kde ne, je třeba se optat
A my tady v klubu máme tu demokracii a tak je to tak, jak se zamýšlí většina ,
ideální by byl osvícený absolutismus, ale to bychom my demokrati zase řvali a chtěli revoluci a defenestraci, a to už jsme někde jinde
|
Dobby
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2010 19:51
- Nahlásit
Bubulík
Jestliže má boxer vyhodnocení DKK, mělo by mu být na zkoušce chovnosti zapsáno do průkazu původu.
ALE - je poměrně hodně lidí, kteří si nechají psa zrentgenovat a pakliže snímek nevypadá dle prvotního hodnocení veterináře hezky (0 nebo 1) tak ho prostě nepošlou.
Tímhle se do chovu dostanou zvířata i s horším stupněm, u feny alespoň chovatel ví, na co si má dát při výběru psa pozor, u psa je to větší průšvih (zvlášť když je po něm pak kupa štěňat).
Druhá věc je, že veterináři mají zakázáno říct majiteli psa po zrentgenování jak "to vypadá" právě kvůli tomu, aby si to majitelé nemohli rozmyslet, stejně to všichni dělají.
Není to tak dlouho, co se Boxerklub poměrně hodně o DKK zajímal, uvažovalo se o povinném rtg všech jedinců (aby se alespoň vědělo, jak na tom ti čeští boxeři vlastně jsou), ale pak přišel ten oběžník FCI, že čtyřkaři nesmí do chovu, takže z obavy, aby jsme si nezlikvidovali chovnou základnu, se od toho upustilo. Ještě nějakou dobu se uvažovalo, že by BK požádal FCI o vyjímku, třeba na dva roky, aby byl čas zjistit jak na tom jsme a určit nějaký selekční postup, ale nikdo to ani nezkusil.
Ano, boxer byl pracovní plemeno, z mého pohledu je to teď plemeno spíše společenské a pár lidí se snaží se svými zvířaty pracovat a udržet si v chovu povahu i zdraví.
Nakonec, vždy jde o konkrétního jedince. Znám fenu DKK 4/4, která v životě nezakulhala a byla pracovně zatížená (a tím nemyslím upatlanou ZM nebo ZVV1), psa, který měl DKK 0/0 a SA 1 a, ne že by kulhal, ale ten pohyb nebyl to pravé ořechové.
Pokud si chcete pořídit štěně, u jehož předků bylo po několik generací sledováno zdraví (SA, DKK, popř. srdce) máte v ČR poměrně omezený výběr a je jednodušší poohlédnout se u našich západních sousedů.
Další otázkou je, že existuje i DKK loktů, problémy s rameny a koleny, některá onemocnění srdce objeví poměrně drahý genetický test dělaný pouze v Americe, nemoci ledvin, epilepsie, rakovina, nemoci kůže a mimo jiné i záněty uší (protože řezat se to už nesmí).
Pokud Vás to neodradilo, přidejte se k tomu málu a zkuste to změnit.
Hodně štěstí.
A teď mě fakt bolí ruce.
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 09:38
- Nahlásit
To je diskuze!!!! KONEČNĚ
Konečně zase po čase toto slyším od boxerkáře.
Mám docela obavu,sem napsat(už mi bylo i vyhrožováno )
jak nemocné boxery znám osobně,nebo-li,že se příchodem každého boxera na cvičák v sobě bojím,co zase z něho vyleze.
Přitom jsou to tak úžasná zvířata!!!
Udělejte už si s tím něco,lidi, je to o vás. Jasně,že chovatelé,co jooo chovají se obávají,že selekcí půjdou trochu ke dnu,ale jinak to neuděláte. Podle mně jste fakt jediní,co aspoň ty DKK,RTG obcházejí a rozhodně to nespěje k ničemu lepšímu,ba naopak.
Chovat na spondylozách 3,4 a to samé-ještě horší! s RTG)výborně to popsala Dobby) je snad - nenacházím slovo....
Bubulíkovi přeji ŠŤASTNÝ A ZDRAVÝ výběr!
|
Dobby
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 20:41
- Nahlásit
Baileys
No, vzhledem k tomu, čím se klub zabývá prioritně (takové ty formální blbůstky, jak vyplyne ze zápisu z posledního plenarního zasedání) a jakým problémům teď čelí (např. nedodržování chovatelského řádu poradci chovu), pochybuji, že by se někdo z výboru (kdo tam chce ještě chvíli být) pouštěl do diskuse na tohle téma.
Ten oběžník FCI hrozně zkomlikoval situaci, už to totiž začínalo vypadat, že by se DKK mohli začít povinně rentgenovat (tak jak to již bylo v minulosti, prá tenkrát nějakému členovi výboru u psa nevyšly rtg, tak se to zrušilo), ale ten strach, že vlastně nevíme, co tam máme a že bysme si mohli ten chov zničit, to prostě převážilo.
Částečně to chápu, osobně nejsem přívržencem vyřazování z chovu na základě vyšetření, jak jsem napsala, znám jedince DKK 4/4 a nemá zdravotní problémy. Spíš bych to viděla na zjištění situace (povinné RTG alespoň jedné generace) a vymyšlení plánu jak to dostat pod kontrolu, např. cíleným výběrem partnera, který sám ani v rodině tímto onemocněním netrpí. Řekla bych, že v téhle úrovni to dělá každý zodpovědný chovatel, bohužel i tech druhých je dost.
Problémem taky je, že když si pošleme RTG DKK na ohodnocení k Dr. Deckerovi, může nám klidně přijít 2/2, ale při zaslání do Německa nám je ofic. posuzovatel jejich Boxerklubu vyhodnotí jako čisté. Potom si někdo nakryje Německým psem s nulama a u štěňat vyhodnocených v ČR mu zas tak super vyjít nemusejí.
Bohužel, nic není černobílé.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 10:28
- Nahlásit
Dobby
znám jedince DKK 4/4 a nemá zdravotní problémy
Zdravím Kolikže takových jedinců znáš?
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 15:09
- Nahlásit
No,ale prostě nemáte selekci,není povinnost-není tím pádem opět selekce.
Např já znám boxery,žijící podotýkám s DKK 3 a horším ,cca 3.
A problémy? No majííí,občas je můžete vidět a když je vidíte,příjde Vám,že nemají,no ale,pak příjde zátěž ,šup a je TO.
Pak znám2letou a 5letou fenu po operaci luxace zadního kloubu,taky síla ,na jedné se SNAD chovat nebude,druhá už štěňata měla! Třetí fena půjde na RTG tak snad bude v normě,modlím se,docela. Pak pán co taky má 2letého psa,tak ten má chronické vrozené(přesně nevím již název) zažívací problémy,a když má jít na RTG,řekne:udělám jen tu spondylozu,nohy ne,co kdyby tam něco bylo?!(s tím přišel,když se zúčastnil výstavy...)
Nemohu si přece vybrat psa,která má aspon vše negativní,když např uvede jen spondylozu,protože ,když mu nevyjde DKK,tak to prostě strčí do šuplíku.
Jéé,já vám tak držím palce,aby jste s tím něco udělali.I když nejsem vyloženě boxerkář
Ad Německo,tak u VK můžete taky RTG dělat v Německu-země původu nebo v ČR,kdo chce,má možnost.Nevidím v tom zásadní a velký problém.NAOPAK MVDr Decker,mi a nejen mi, příjde v posuzování VELMI solidní!!!!
|
Dobby
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 20:34
- Nahlásit
Baileys
Bůh chraň abych znevažovala Dr. Deckera!!! Zaručeně je odborník na slovo vzatý a vždy když mi od něj přijdou nuly (naštěstí často) jsem neskonale šťastná a mám 100% jistotu, že je zvířátko v pořádku! Spíš vidím jako problém nevyrovnanost hodnocení v rámci Evropy, aby měl člověk jistotu čím kryje, musí si vyžádat snímky od psa, číslo prostě nestačí. A taky podívat se na psa, jeho předky několik generací dozadu, sourozence, potomky - ne není to jednoduché.
V minulosti bylo v Boxerklubu několikrát diskutováno, jestli nepovolit volný chov. Z jedné strany máme tak benevolentní podmínky chovu, že je to v zásadě jedno, z druhé strany by ten chov už šel do kytek úplně. Řekla jsem to už několikrát a stojím si za tím - čeští boxerkáři nejsou na volný chov připravení. Byla bych spíš pro zpřísňování podmínek, protože za těch stávajících se dá uchovnit prakticky všechno. Bohužel, a už to tu někdo zmínil, taková je demokracie a nemyslím si, že by se situace v nejbliší době změnila.
Je prostě na chovateli, jestli provádí cílevědomou plemenitbu a zlepšuje vlastnosti plemene, nebo jen chová (nedejbože jen množí). Je to chovatel, kdo má zodpověnost za zdraví odchovů, za to, že použije do chovu jen zdravou fenu a nakryje ji jen zdravým psem (a zjistí, jestli má v pořádku VŠECHNA vyšetření).
A zároveň bude hlídat povahu, exteriér a plemennou hodnotu - takových psů je ale tak málo, že kdyby se chovalo jen na nich, tak během pár generací skončíme kvůli příbuznosti.
Lucie Kratochvílová
4, z jednoho vrhu, DKK 4/4 nebo 4/3, po jedné mám fenu (3 roky aktivně závodila), všichni bez klinických příznaků DKK
|
joze
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 15:37
- Nahlásit
A kdepak je v tuto chvíli náš dobrý ICEMAN???????
|
Bubulík
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2011 14:28
- Nahlásit
Tak jsem tu
Nějak se nám výběr juniora oddálil,díky zdravotním našim komplikacím.
Velmi nás zaujala chovka Star Box,takže uvidíme...
Ovšem,nevím,co je to za CHS,ale fena,která je u MVDr Deckra posouzena Spod 4 a huráá budou štěňátka....,no,tak to fakt "hurá"...,ale na webu o zdravotním stavu nemaj zcela nic
|
mistr
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2011 15:59
- Nahlásit
Bubulík
já tedy co vím, tak CHS StarBox SA 4 nemá ?!?!
|
Dobby
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2011 18:00
- Nahlásit
mistr
Překoukl jste se mistře, myslím-li si to zprávně, práve Starbox je zaujal jako chovateslká satnice, odkud by si štěňátko klidně vzali.
Bubulík
Volbu chválím, momentálně mají volnou fenku - neváhejte dlouho.
|
mistr
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2011 20:12
- Nahlásit
Dobby
aha.....blbě napsáno
|