Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Německý boxer II.
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 1837 . 1838 . >>
Autor Zpráva
ami
# Zasláno: 14 Lis 2005 09:40
- Nahlásit

Zdravím všechny,zrovna jsem četla,že u přezubování může dojít k velkému úbytku vápníku a u velkých plemen se to musí řešit vápnikovými preparáty.Taky jste to nějak řešili_

alli
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 09:43
- Nahlásit

ami
My jsme to nijak neřešili.

Denisa
Koukám, že jste si ten boxeři den užily, snad nám to někdy příště také vyjde.

Denisa
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 09:46
- Nahlásit

Lenda - výborná jak pro koho. Pro člověka je to výborný, pro psa pochybuju. U nás boxerka do roka a něco dělala díry ve zdi na cihlu, zdemolovala dveře a spoustu dalších nesmyslů, ale i tak bych ji na 8-9 hodin do klece nezavřela. Po tomhle divokým období je klid a neničí vůbec.Já jsem s tím počítala, že mladej pes může ničit, takže jsme jí nenechali celej byt k demolici, ale část ano. Klec mám, ale používám ji pouze na táborech a soustředěních. Jo a ještě máme jednu klec, ale na papouška.

Lenda
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 09:47
- Nahlásit

ami [b]ami
Jestli krmíš nějakým kvalitním krmivem,tak určitě nic nepřidávej.Veterinář mi doporučil spíš nějakou kloubní výživu,tak dávám Proenzi.

Pajus
# Zasláno: 14 Lis 2005 09:51
- Nahlásit

Ami, ani my jsme to nijak neřešili...spoléhala jsem na kvalitní krmení a žádné vápníkové preparáty jsem nepřidávala a myslím že v pohodě
Denis u nás se snad kupodivu ani nic nedělo. Tina se teď už začíná hodně stahovat domů, protože se jí venku moc být nechce a navíc jí zbytek smečky nějak moc nechce pouštět do boudy...takže ani nic neprovedla. Doma je totiž moc hodná a poslušná. Ještě k tomu jak se natruc vyčůrala té kámoščiné fence do pelechu, tak se mi její přítel smál a žačal jí říkat "houba"...no a včera jsem se pro změnu zasmála já, protože jeho kokřík jim u kámoška počůral kus skříně a koberec..takže teď si nemáme co vyčítat
Jinak ten de boxera musel být super a kolik tam bylo boxerů?
Já jsem tu dneska nějaká rozlámaná...Tina se nějak moc roztahovala a za chvíli jedu na výběrové řízení na pohovor, tak jsem zvědavá co a jak...nejhorší je že tady v práci zatím absolutně nic netuší

alli
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 09:56
- Nahlásit

Vzhledem k tomu, že jednu klec také máme - na papoušky, tak na druhou klec se u nás již místo nešlo - pro psa. Ale také jsem si neuměla představit, že by v ní měla být zavřená 9 hodin. Vzhledem k tomu, že naše kuchyň již stejně spěla k rekonstrukci, tak to není zas až taková pohroma. Teď jen aby tu demoliční činnost Allis přestala v dospělosti provozovat, abychom mohli přistoupit k rekonstrukci kuchyně .Ale když to přešlo i G., tak snad to přejde i A.

Lenda
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 09:58
- Nahlásit

Denisa
Je zbytečný nechávat byt na demolici!Já bych Brauny NIKDY netrápila.V dostatečně velké kleci je v pohodě.Má ji jako doupě,chodí do ni spát sama i když jsme doma.Stráví v ní hodně času i když ji má otevřenou.Když jdu do práce,jde si tam a při příchodu nevypadá vůbec frustrovaně-ani nic v kleci neničí/polštáře,deky/.Moje první boxerka ná zdemolovala celý byt-vyrabala zásuvky,pustila vodu z radiátorů,vytrhala lino,nakadila všude a načůrala.Při příchodu domů jsem na ní nemohla být přívětivá a celý den v práci se klepat,aby se jí nic nestalo.Ted' je vše v pohodě.

Denisa
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 09:59
- Nahlásit

Pajus,
boxišů bylo... tak do 15 kousků. Byla zima a pršelo, takže přijeli asi jen ti nejotrlejší No a jak se postupně dovídám, tak kámoška o tom nevěděla, druhá taky ne, takže asi i kvůli tomu, že ne všichni to věděli (viz. tady např. Allisovi).
Takže tam u vás máte pěkný počůránky!Nebo teda spíš značkovače!
Doufám, že v té nové práci budeš taky moct na fórum - to je nejdůležitější podmínka ne?! Nezapomeň na to!

Vcelka
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 10:03
- Nahlásit

Já bych ho do tý klece taky nedala, když vidim jak je od mala živej, tak klec by pro něj byla utrpení. Taky nám někde okousal zdi, zničil žaluzie na dveřích a i pár věcí, ale s tim se musí počítat. To už je lepší ho teda zavřít do jedný mísnosti. Já teď začínám mít divný svědomí i s toho že ho dáváme ráno do tý dílny aby si mohl chodit i ven, ale prostě jak je zima tak bych ho nejradši nechala ráno ležet v posteli když vidim jak je mu tam dobře. Mám cuky nechat mu otevřeno z dílny domu, jenže to pak hrozí že by nám vynášel věci na zahradu, takže bych to zkusila asi jednou a pak bych zjistila že je to blbost.
ami
já sem při přezubování nic nepřidávala, prostě krmim jen lepšíma granulema, myslim že v tom je všechno potřebný.

Pajus
# Zasláno: 14 Lis 2005 10:04
- Nahlásit

No no to Denis samozřejmě myslím...ikdyž co jsem se tak dozvěděla tak je to docela frmol, věčné telefonáty a podobně. Je to totiž na nějakou pozici dispečera do jedné pojišťovny. Volali by mi tam různé škody a někteří nejsou asi moc přívětivý, což nevím jestli bych jim také neoplatila , no uvidím, třeba mě ani nevyberou. Ale snad bych alespoň na chvíle net stihla a nebo bych případně musela až bych přišla domů, ale ujít bych si vás určitě nenechala
Tak to je slušnej počet i tak...musí to být moc fajn a doufám že se alespoň jednou dostanu do té Žirovnice
Jo spíš značkovači na naštvánci...akorát příště k nim už asi radši půjdu bez Tiny

Vcelka
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 10:09
- Nahlásit

Pajus
tak to ti držim pěsti ať ti pohovor dopadne dobře a jak píše Denisa první podmínka je abys mohla na net a na tohle fórum, takže na to mysli.
Koukám že Tinuška s tebou spí v posteli? My sme tam dneska Vikouše taky měli, když sme s nim o víkendu moc nebyli tak to měl povolený, manžel sice napřed nadával, ale pak tam Viky zustal. A ani se tak neroztahoval, možná už se naučil že musí ležet mezi náma a ne na nás.

Pajus
# Zasláno: 14 Lis 2005 10:11
- Nahlásit

Vcelko u nás když není nikdo doma, tak Tina je taky venku s ostatníma pesanama...jinak většinou když vstávám do práce tak je doma ještě táta, takže ji zanechám ještě v posteli a pak je to ukecávání aby šla ven na něm , ikdyž zase tak se tomu nebrání. Nemůžu ale taky říct že by doma napáchala nějaký velký škody, když ji třeba večer nechám doma a nikdo doma není, tak ji zavřu k sobě do pokoje a nidky tam nic neprovedla, věčně jí spíš najdu spící a nebo jak už čeká u dvěří až se s ní přivítáme

Pajus
# Zasláno: 14 Lis 2005 10:13
- Nahlásit

No nic tak já vyrážím a pak dám ještě vědět!!!

Denisa
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 10:20
- Nahlásit

Lenda - no já jsem vždy při příchodu domů naopak propukla v záchvat smíchu co zas vyvedla... pes stejně nepochopí wo co gou, takže moc nechápu to [/i]nemohla být přívětivá[i]jako že jsi byla nepřívětivá?!Takže to vlastně děláš pro její ochranu?Ale jo, každý má na to svůj názor. U mě prostě pes do klece nepůjde, navíc máme i zahradu, takže bych ji radši strčila na zahradu a udělala jí tam boudu. S tím vším jsem ale počítala když jsem si boxerku pořizovala.
Pro mě je zase zbytečný dávat psa do klece. Nemusíš tu argumentovat jak se jí tam líbí i když jste doma a má ji otevřenou... Já jen reagovala na to když jsi psala jak je to výborný, já si to prostě nemyslím.

Lenda
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 10:33
- Nahlásit

Denisa
Ve všech moderních knihách o psech se klec doporučuje.Myslím,že je píšou taky pejskaři!Doporučuji ti nahlédnout do nového vydání knihy Německý boxer nebo Boxer.Ted' například jsem doma-Brany spí od osmi hodin v otevřené kleci.Jestli by jsi byla na psa přívětivá,když máš doma v pokoji po kotníky vody,protože ukousne kohout u radiátoru,tak před tebou opravdu smekám!Taky počítám s nějakými ztrátami,ale můžu říct,že Brauny je vyrovnaná boxeří holčička a zatím okusuje své psí hračky.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 10:37
- Nahlásit

Pajus
to mi když necháme Vikyho samotnýho večer doma, tak to taky nic neprovede, protože prostě chrní v posteli a když slyší že jdem domu, tak vyleze a jde nás přivítat.
Jsem zvědavá v tom lednu až pojedem na hory, to bude u rodičů pět dní, tak kolik členů jejich rodiny bude tentokrát zmrzačeno. A já se asi ustýskám.

ami
# Zasláno: 14 Lis 2005 10:39
- Nahlásit

A kolik je vašim malým ničitelům měsíců?A kdy přestali demolovat?Jina já mám štěndo v ohrátce dlouhé 1,2 a široké 2metry.Ale jenom v noci,aby nelezla do schodů a nespadla,přes den je volně.

Lenda
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 10:46
- Nahlásit

Vcelka
Mě to čeká ted' ve čtvrtek.Brauny bude u babičky čtyři dny,taky nevím,jak to přežiju.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 10:47
- Nahlásit

Mýmu ničiteli bude zítra 9 měsíců a demolovat ještě nepřestal.
Podivej se na www.viky.estranky.cz to je on ten malý kriminálník.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 10:53
- Nahlásit

Lenda
no to já sem bez něj byla teď v sobotu prvně po těch sedmi měsících co ho máme doma. A stýskalo se mi teda hrozně a představa že ho neuvidim tak dlouho je hrozná. Prostě už to jeho pomazlení potřebuju každý den. Prdelka muj malej chlupatej, šmrdolínek zlobivej.

Denisa
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 11:10
- Nahlásit

Lenda,
jó, tak moderní knihy o psech... prosímtě to myslíš vážně?! Já čtu trochu jiný knihy o psech víš?
Však já nic proti klecím jako doupátkům nemám, ale OTEVŘENÝM, max. na noc zavřeným. Mně nepřijde normální když má pes strávit 8h v kleci v noci když se spí, pak 8-9h ve dne když je pán v práci, pak jde teda na 2-3 hoďky ven ve všední den, někdo zvládne víc času, hodin, někdo míň, no a pak si zas spokojeně leží v kleci, otevřené teda... podle moderních knih. K tomu je taky zapotřebí "moderní pes", tzn. ten který převážně spí a neotravuje. Dříve byly moderní boudy a pes u nich na řetěze, dnes jsou moderní klece a pes v nich zavřenej.
Nedávno se celá pejskařská veřejnost semknula proti rodince co chovala labradorku v kleci, ti ji měli zavřenou celou dobu i když byli doma a vyvolalo to takovou nevoli. To nechci ani náhodou spodobňovat s tebou Lendo, ale ti lidi taky četli tyto moderní knihy a ještě jim to radil chovatel. Mně kdyby to vtloukali do hlavy všichni a byl to světonázor, tak klec ne.
A s tím radiátorem je to síla, to bych se jistě za břicho nepopadala, ale to už je trošku extrém ne?!
Ale byli jsme vytopeni od expanzní nádrže na půdě a to celej byt odshora dolů a v tom byla tehdy půlroční Giordinka... bylo to před vánoci, už jsem měla naklizeno... no takový věci se prostě stanou raz dva. Expanzku už teda máme ve sklepě, to byl taky debilní nápad někoho, dávat ji na půdu!

Jo a dodržuješ taky takový ty moderní rady jakože pes nesmí do postele a na vyvýšená místa do křesel atd. atd. a když to budeš takto praktikovat, tak že nebudeš mít dominantního psa? Anebo že má pes jíst vždy až po tobě atd. a když to budeš dodržovat, tak no problem ve vztahu se psem? Já se vždy u těchto moderních knih velmi pobavím.

Lenda
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 12:36
- Nahlásit

Denisa
Normální pes většinu dne prospí.24-9-8=7!Labradorka v kleci byla extrém!Já jsem se chtěla s ostatnima podělit o velice dobrou zkušenost s klecí.V mém případě nejde o týrání!A Brauny opravdu do postele nesmí,na sedačce neleží/pouze nenápadně předníma tlapkama/.Ale jinak v naši rodině zastupuje miminko a všichni li milujeme!

Lenda
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 12:40
- Nahlásit

Vcelka
To odloučení je strašné.Doufám,že od příště ji budeme brát sebou.Tu první jsme brali všude sebou-na hory,k moři a myslím,že to bylo lepší pro nás i pro ní.

Libka
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 12:48
- Nahlásit

Eliška je můj první pes, takže první co bylo ještě než jsem si jí pořídila, tak jsem taky přečetla několik modernich knížek, a snad ve všech bylo doporučeno pes v kleci po dobu co pán není doma. Jelikož je sama doma tak 6-7 hodin denně - ve všední den, když nemám zrovna volno, tak mi to přišlo totálně proti zdravímu rozumu. Prostě jsme se rozhodli, že budeme mít psa, že si pořídíme štěně, a že štěňata jsou dost často nevyspitastelná a počítali jsme s tím, že když bude sama doma, tak prostě něco nebo všechno zničí. Já bych psa do klece nikdy nezavřela, max. jak píše Denisa - jako otevřený pelíšek. Taky se trochu ztrácim v tom, co je správně a co ne, ale spoustu věcí dělám tak jak to cítim.....

Pajus
# Zasláno: 14 Lis 2005 13:15
- Nahlásit

Tak já už jsem zpátky a odpolko se dozvím zdali jsem prošla. vtipně jsem na to nebyla připravená že už dnes půjdu na nějaký pohovor, takže jsem tam přiběhla zmrzlá a v džínách. Všichni ostatní samodzřejmě ve společenském
Tady v pojišťovně mám super šéfíky a ty mě do žádného spol. oblečení neutí a já si pěkně chodím sportovně jak mi je nejlíp...
Jinak si doma taky nedovedu představit že bych měla klec, stejně by mi zabrala spoustu místa a zrovna nejlíp by to určitě nevypadalo. Takže pod oknem mám prostě pelíšek, kterejteda moc využívanej není Venku je voliera, kteroá je ale po většinu času otevřená. Pouze zavíráme pesany když mají hárací období. A to spíš nejvíc jen kvůli jezevčici, protože ta neskutečně přitahuje pesany a bassetka zase skoro vůbec ne. A Tina už má takový privilegia že ikdyž hárá, tak je doma a nosí "své kalhotky". Teď už bych ji ani venku na pořád nemohla nechat, udělala jsem si to svojé výchovou a navíc je to prostě naše kámoška a fakt členka rodiny, takže by to asi ani nešlo. Knížku o boxerech mám doma jednu, ale soustředila jsem se v jejím obsahu spíš na povahové vlastnosti, učenlivost a tak a takové ty rady chovatelů ohledně toho kde ten pesan má být a podobně jsem nechala na nás...
Klece ale neodsuzuju, věřím že asi k něčemu jsou, ale já byhc si jí taky nepořídila. To bych asi pesanivi v době nepřítomnosti člověčích pánů, vymezila nějaký pokoj a pejsovi bych dala třeba nějakou velkou kost na hryzání aby se jí zabavil...
Navíc když jsem viděla tu Auru tak mi jí bylo líto taky a navíc když se třeba dívala jak si ty holky před ní hrají...no nevím, ale pro ní to musel být fakt stres

Lenda
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 13:23
- Nahlásit

Libka
Včera jsem byla na cvičáku.Většina psů byla zavřená v malých kotcích!!To mi příjde proti mému cítění.Lituju všechny venkovské pejsky ve svých kotcích-někteří se ven téměř nepodívají!To je podle mě hrůza.Ne pes ležící doma v teple,na polštářcích sice v kleci.Už toho nechám,asi vás nepřesvědčím-což je škoda.Jen tak mimochodem hádejte,kde ted' Brauny spí???

Denisa
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 13:44
- Nahlásit

Lendo,
ale však já psala, že tě neztotožňuju s tou rodinkou s labradorkou... ale s tím, že se taky oháněli moderníma knížkama. To byl fakt extrém, to máš pravdu.
S tou postelí a sedačkou u vás jsem si to jen tak tipla... Tak jsi mi to potvrdila. Hele, nám pes naopak miminko nezastupuje, ale na sedačce se s náma každý večer rozvaluje a někdy dokonce my ležíme natažení na zemi na peřině a ona nad náma na sedačce.Anebo si lehne na nás, to je úplně nejlepší...
A nepíšu, že bys psa týrala, naopak věřím, že ho máš moc ráda, ale asi se v některých věcech ohledně výchovy a ustájení psa neshodujeme.
Taky je pravda, že pes většinu dne prospí. Ano, ale do určité míry je to taky proto, že nemá jinou volbu. Většina psů-mazlíčků nemá denně tak tvrdej a vyčerpávající trénink (čehokoli), že by musela téměř celej den a noc prochrápat. Taky je to kus od kusu samozřejmě...
V kleci se pes maximálně otočí, možná protáhne přední nohy a hřbet, postaví se. Nemá možnost se projít, proběhnout, podívat se tam, čuchnout si k tomu,... je to nefyziologický a navíc psycho podle mě. Navíc štěně do 1 roku klidně může mít problém udržet moč (fyziologická záležitost), občas se může stát, že má kadivou příhodu, nebo se potřebuje vyzvracet a do svýho pelechu to nikdy nechce dělat, je to pro něj hrozný v tom pak být, nemít jinou možnost než to udělat tam...anebo zadržovat moč a mít z toho zdravotní problémy. Pes má mít svoje místo a čas a klid na odpočinek, ale to nemusí být jen v kleci (častý argument proč klec ano). Vymysleli se kvůli pohodlí majitelů a jejich bytů, ne kvůli pohodlí psů, jak se to mnohde snaží zakuklit tak, že vlastně pro psa činíte dobro...
Lendo, to je vše co jsem chtěla ke klecím. Píšu tady elaborát, ale mě to vážně nějak nesedí. Už se nebudu dál vyjadřovat, ty jsi to vzala trošku tak, že napadám tvou lásku ke tvé psici. To ne. Já jsem se zase jen chtěla s ostatníma podělit o svůj dojem z klecí pro psy. A taky jako Libka dělám tak jak to cítím... Tak myslím, že jsem si to vyjasnily, ne?!

Denisa
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 13:50
- Nahlásit

Lendo,
asi spí v kleci ne?!
No psi si zvyknou na všechno. Taky kde jinde má spát, když na postel nesmí a na gauč taky ne. Na zemi se jí spát asi nebude chtít, když v kleci má polštářky a deku ne?! Ale i tak se může jít podívat z klece ven, tj. má tu možnost, když není zavřená, takže proč ne. I když teda moje psice za den a večer vystřídá všechny křesla a sedačky, asi ji to baví nebo co, do pelechu jde jen večer spát.
Už jsem potichu, nerýpám.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 13:52
- Nahlásit

Denisa
Deniso tys to napsala moc hezky a velice výstižně.

Lenda
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 13:55
- Nahlásit

Denisa
Taky bych to tak cítila,kdybych neměla velice dobrou zkušenost.Dovolím si říct na rozdíl od vás ostatních.Nakonec to tady je diskuse.A UŽ DÁM POKOJ!
Nemáte někdo zkušenost s agility?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 1837 . 1838 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání