| Autor |
Zpráva |
ola
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:49
- Nahlásit
Lenka2
Tak jsme omrkla toho fešáka u paní Kosařové-je fakt krasavec! Ta fenka - Domina se mi taky líbí. Dokonce jsem koukala,že jejich vrh B je s tatínkem od naší FeeBee. (Yéké) To je teda nadsamec,ale jak říkám, mrzí mne,že se s ním tolik množí,když má kyčle 3/2! Ještěže kyčle ta naše bobule nemá po tatínkovi.
|
Pajus
|
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:50
- Nahlásit
No nic, tak já se tu s vámi zase pomalu ale jistě rozloučím a jdu konečně domů...ještě tedy nezapomenu navštívit chovatelské potřeby a nakoupit těm mým zvířátků nějaké pochoutky aby se moc nenudily a pak hurá na bus a rychle domů za nima
A kdo ještě bude pracovat, tak ať vám to uteče a pak pochlaďtě svoje tlamičky a že všechny s Tíňákem zdravíme
|
Lenka2
|
# Zasláno: 2 Lis 2005 14:01
- Nahlásit
ola
Feebee má na netu stránky?Z jaké je chovatelské stanice?
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 16:06
- Nahlásit
Ćau ještě v rychlosti...
Včelko,
právě kdybys mu efektně podrazila nohy tou stopovajdou, tak možná úspěch zaručen!
Pajus,
elektriku používali u tohoto 2 lidi co znám a s úspěchem... Nevím. Je to trochu ošemetná věc Těžko říct co by ti to se psem udělalo. Rozhodně jen tak někdo to ale neumí, moc bych se rozhodovala kdo mi to zmáčkne... Ne každej kdo to má s tím taky umí. Ovšem taky bohužel to není samospásný, resp. buď to nefunguje jak chceš anebo ti na to pes reaguje blbě... Ale v tvým případě bych do toho klidně šla a odzkoušela to. Ale až po vyčerpání cvičení se stopovačkou... Zkoušela jsi to na sobě? Já jo...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 20:12
- Nahlásit
Lenka2
FeeBee na netu stránky nemá. Má fotky tady v galerii pod jménem FeeBee. Taky bys mohla nějaký fotečky Brauny do galerie nacpat?! Ať zvýšíme počet placatohubých na těchto kynologických stránkách! Jo, a bobulka je z chovatelské stanice Apeiron čili FeeBee Apeiron. Hledali jsme s manželem čubinku s tmavou maskou a u nás v okolí zrovna žádná taková nebyla,takže jsme si pro ni jeli až do Rynholce u Lán. Dálka, ale vyplatilo se to!
|
Lenka2
|
# Zasláno: 3 Lis 2005 08:20
- Nahlásit
ola
Do té galerie se pokouším dostat.Pořád to po mě chce přihlášení a přidat mi to nejde.Nevím jak na to?
|
ola
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 08:24
- Nahlásit
Lenka2
Já jsem taky počítačovej analfabet,ale asi to po tobě chce jméno tj. Lenka2 a heslo,pod kterým se přihlašuješ do diskuse?! Neívm, možná ostatní poradí. Řekla bych ale, že dřív to žádný přihlašování nechtělo?!
|
Libka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 08:31
- Nahlásit
Lenka2
A funguje ti to přihlášení?
|
Libka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 08:48
- Nahlásit
Teda řeknu Vám, že tady to opravdu frčí! Takových příspěvků!!!
Denisa
Taky jsem koukala na stránky a jsou opravdu moc povedený a hlavně jak už psaly holky, je to tam všechno úplně srozumitelný!!! Jinak ti musím říct, že tě moc obdivuju, za to co už jsi z Giordi dokázala Vždycky, když čtu nějaký tvůj příspěvek, nebo radu, tak si říkám, ta je fakt dobrá
Jinak naše problémy s průjmem jsou vyřešený změnou granulí, teď dávám proplan a naprostá spokojenost moje i Elišky.
|
alli
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 09:09
- Nahlásit
Včera byla Allis s manželem v práci, když se vrátili, tak si manžel stěžoval, že si z něho klidně dělala srandu. Prý ji přivolal, ona přišla, ale když se k ní sehnul, tak před ním utekla, když šel k ní, tak počkala až příjde a pak zase zdrhla. Prý se tak honili kolem auta a jeho kolega měl z nich srandu. Pak odešel kousek dál a přivolal ji a to už se nechala přivázat. Dnes Allis opět určitě vaří, je doma.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 09:29
- Nahlásit
Lenka2
tak co už se ti podařilo dostat se do tý galerie? Měla by jsi se napřed asi zaregistrovat a pak tě to tam na jméno a heslo pustí. Mám dojem že se musí do diskuse a galerie registrovat zvlášť.
Včera jsem zkusila trochu tu stopičku, u nás zrovna někde močůvkovali pole takže byl všude děsný smrad, tak ideální podmínky. No ale byla jsem na poprvý docela spokojená, sice to bylo jen takovýz zkušební ale Viky docela čuchal a ani nevybočil mimo trasu. Koupila jsem na to kabanos, jenže jak sem byla sama hladová tak se ty kolečka po cestě užírala, takže mi to stačilo akorát na tu jednu trasu že jsem to nemohla vyzkoušet třeba ještě jednou. Dneska mi to asi nevyjde, ale už se těšim až pudeme znova, docela mně to bavilo.
Dneska nám ho musí ještě tchýně pohlídat, protože manžel přijel až pozdě takže plot nestihnul víc zabezpečit. Včera mně pobavila, řiká že přišla k nám domu, Viky jí přišel na proti, pak došel do ložnice a přinesl odtud vodítko a podal jí ho. Přitom já ho nechávala ráno na lince, tak si ho asi odtud vzal do ložnice aby byl připravený až si pro něj příde. Člověk jen čumí jak je chytrej když chce.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 09:33
- Nahlásit
Libko,
díky, ale trochu jsi mě rozesmála, já s Giordi zatím dokázala velký prd! Z hlediska běžných pejskařů mám pošuka, protože se vzhledem k jejich psům až moc akčně a bláznivě projevuje... a z hlediska zkušených cvičákovských mám super psa, ale zase nejsem dostatečně šikovná, takže jí to trošku kazím... No ale učený z nebe nespadl že?!
V prvním roce Giordinky jsem si myslela, že jsem totálně neschopná+k tomu mám divnýho psa, po druhém roce Giordinky si myslím, že jsme obě docela nadějné, ona jako psice, já jako psovodka, uvidíme co budu říkat po 3. roce, ten bude pro nás asi zlomový!
Pozdravuj Elišku!
Alli a co bude dobrého k večeři??? Nebo stihne Allis i obídek? Mňam, to bude jistě mouka s rýží a čočkou a kávou a solí a fazolemi + brambory, česnek a cibule... anebo jiná obměna, tak jednou vařila Giordinka, akorát jsme podle ní měli jíst na koberci a do toho všeho jako zákusek měl být asi ten vysypaný koš smradlavých dobrot...!
|
Lenka2
|
# Zasláno: 3 Lis 2005 09:43
- Nahlásit
Po registraci klikám na galerii-přidat obrázek a ono mi to znova píše-přihlásit se.Tak nevím,něco dělám špatně.
|
Libka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 10:08
- Nahlásit
Lenka2
Taky se mi to stalo a prostě jsem to zkoušela každý den, a po týdnu mě to najednou pustilo, tak nevím.
|
alli
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 10:10
- Nahlásit
Denisa
Tak naštěstí spíž se ještě nenaučila odemykat , ale jednou jsme již měli kafé s tvrdými rohlíky a skořápkami od vajec naservírované na koberci a lavici .Koš s odpadky každé ráno přemísťuji z kuchyně do předsíně - mimo její dosah
|
Libka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 10:17
- Nahlásit
Denisa
Jen to nepřeháněj s tou skromností Já když jsem pozdravovala paní chovatelku v Ungeltu, tak na tebe chválou fakt nešetřila!! Já to beru z pohledu mýho, kdy ještě před rokem mě ani nenapadlo, že bych si pesana pořídila, a teď je tady s náma, a já si už nedovedu představit, že by jsme jí neměli. No a když vždycky čtu, co všechno děláte, tak mě to maximálně motivuje k tomu, abych z Elišky neudělala nějakýho neposlušnýho gaučáka. I když gaučák to už vlastně je No prostě motivace k tomu s ní něco dělat.................
|
Pajus
|
# Zasláno: 3 Lis 2005 10:23
- Nahlásit
To je fakt super si každé ráno přečíst nové dění ze světa boxerů ....prostě s nimi se ani nejde nudit
My jsme tady s Tíňákem před chvílí řádily jak blázni...já si z toho odnesla škrábanec na krku, ale co by jsme pro hru neudělaly že
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 10:58
- Nahlásit
Mně tahle diskuse taky docela motivuje k tomu s tim psem něco dělat. Napřed sme mysleli že to bude prostě jen náš kámoš domu a na prochajdy, ale teď když slyšim jaký tu měl kdo úspěch, tak mám chuť se taky k něčemu dopracovat. Sice nevim jestli to vyjde, plánujeme už taky nějaký ty děti atd, takže kdo ví co bude za rok, ale zatim když sme samy tak s nim chci cvičit a když prostě složíme nějakou zkoušku tam budu ráda a když ne tak se s toho nezbláznim, tak to prostě bude jen náš mazel, kterej doufejme bude aspoň dobře poslouchat.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 11:26
- Nahlásit
Libko,
jó, tak já se snažím, protože nás to baví, ale jinak když kolem sebe vidím ty co fakt se psem už něco víc dokázali, tak to my se tam asi jen tak nedohrabeme, možná já až s pátým psem, no a to už budu těsně před smrtí, takže vlastně nee
Libko, Vcelko,
já taky procházela nějakým vývojem, sice psa jsem chtěla odjakživa, ale šlo to až teď a tak jsem aspoň měla načteno a myslela jsem si, že my určitě budeme "ti vyvolení", co zmáknou i závody levou zadní...! No jenže realita byla dost jinde, takže jsem si dala za cíl, abych se vůbec s příšerou sžila a mohla ji někde vypustit... No a pak se to nějak zvrtlo v úspěšné sžití se a najednou nás to vcuclo a už jsem ochotná připravovat se i na další zkoušky a prostě to zkoušet kam až se to povede. Ale vše je o reálných možnostech...
Jo a právě tím cvičením a děláním různých aktivit se to stalo, že jsme si porozuměli, že už to pak šlo schůdněji... tak pomaloučku, polehoučku... ovšem není dne kdy by na mě Giordinka něco nevymyslela, to zas jako si nedělám iluze, že vím ve všem jak na ni... Např. v předsednutí mi překusuje aport, od makety mi couvá místo obíhá... někdy nepouští rukáv, někdy se chce poměřovat s psiskama... No ale to jsou "problémy", který přežiju když vím co s tím anebo některý nejsou životně důležitý Kdežto předtím to bylo: nepřijde na zavolání, na všechny skáče, nevydrží chvilku sedět, dělá díry do zdi, okusuje všechno, strhává lino a koberce, honí běžkaře, kluky na skejtech, tahá jak magor na vodítku... no radši si to nepřipomínat... Tak asi tak.
Včelko,
tak začínáte úspěšně stopovat! Jen to Vikouškovi ty odměny nesněz. Já taky kradla salámek Jo, to se jde se psem na stopu brzo ráno, takže jsem se nestihla nasnídat, takže hladový psovod! Ono se má chodit s hladovým psem a já solidárně chodila taky o hladu. Teď už to mám vychytaný a nesu si sváču a zatímco čekáme až se stopička usadí a zestárne, tak si pochutnávám a dělám Giordině chutě, no a ta pak o to víc si jde pro stopičkovou odměnu...
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 11:51
- Nahlásit
Denisa
no úspěšně stopovat to se asi až tak říct nedá, to se ještě uvidí, ale včera sme to jen vyzkoušeli, byla to taková rychlá akce a asi to nebylo uplně našláplý jak se má, musim to ještě víc nastudovat, ale prostě jsem chtěla vyzkoušet jestli bude vůbec schopný se soustředit a dělat to co po něm chci. A potěšil mně to jo. Jak jde o kus buřta tak udělá cokoliv. Když sme pak šli tak furt koukal jestli dostane ještě a já měla v kapse poslední tři kolečka, tak on dostal jedno a já snědla dvě. Spravedlivý dělení ne?
Když tady popisuješ ty vaše začátky, tak mi to dodává sílu mít s nim trpělivost, protože to co dělala Giordi tak to on dělá přesně teď, takže si řikám že to je prostě jeho dětský období a že se zklidní aspoň částečně a bude víc spolupracovat. A já taky snad časem získám nějakou zkušenost a budu ho líp vést.
|
alli
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 12:00
- Nahlásit
Ano, Libka s Vcelkou mají pravdu v té motivaci, dělat se psem něco více. Já měla představu ji naučit alespoň základní povely, aby poslouchala a případně nějakou tu výstavu...Ale teď mám chuť zkusit i více, i když bych potřebovala více volného času . Zvláště teď je to blbé, než příjdu z práce, tak se začne smívat a než napíši se synem úlohu, tak už je úplná tma
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 12:21
- Nahlásit
Vcelko a ostatní,
no právě proto, že jsem to zažila a to možná někteří vaši pejsci na rozohněnou Giordinku ani nemají, resp. nedělají tak šílené věci co dělala ona, tak právě proto to píšu abyste věděli, že se to dá docela slušně zmáknout, ke spokojenosti všech, psa i lidí kolem něj. Někdo třeba takový problémy vůbec nemá, nezná... no a někdo jo, že jo?
Alli,
už jsem to tu psala jak mě taky štve ta tma, málem jsem z toho měla depku v pondělí... a to ani nemusím s nikým ještě psát úkoly... ale jinak nějakýho malýho akčního klučíka co by mi dováděl s Giordinou bych brala, vydováděli by se, zašpinili a večer by mi ještě skákali oba po hlavě... Hm, časem se dočkám! A už ze synka vychováváš správnýho psovoda? Návyky se musí pěstovat odmala!
|
alli
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 13:12
- Nahlásit
Denisa
No přesně takového akčního synka mám...vydováděli, zašpinili a večer toho nemají ještě dost. Nejoblíbenější jejich hra doma, je prohazování Allisiních hraček okýnkem, co máme z kuchyně do obyváku, to se předhánějí, kdo tu hračku uloví dřív (běhají přes předsíň), to je pak hukot Psovoda se z něj snažím vychovávat. Když má nějaký pamlsek, tak ho Allis poslouchá, ale jak zjistí, že už nic nedostane, tak na něho kašle. Jinak se už syn umí perfektně stočit do klubíčka a krýt se, aby nepřišel k úrazu, když si ho Allis "podá" a sruluje do klubíčka pod sebe To ale jen v rámci hry. Takové děti jsou opravdu radost .
|
Lenka2
|
# Zasláno: 3 Lis 2005 13:45
- Nahlásit
alli
U nás je to podobné.Rachot,běžecké závody a zakončení malou bitkou.Taky bych chtěla z kluka mít psovoda.Pokud bude mít Brauny štěnata,tak má slíbené svoje.Ale do té doby!?
|
Lenka2
|
# Zasláno: 3 Lis 2005 13:46
- Nahlásit
alli
U nás je to podobné.Rachot,běžecké závody a zakončení malou bitkou.Taky bych chtěla z kluka mít psovoda.Pokud bude mít Brauny štěnata,tak má slíbené svoje.Ale do té doby!?
|
Pajus
|
# Zasláno: 4 Lis 2005 08:09
- Nahlásit
No teda, teda tady to ještě spí
Tak dobré ráno!!!
Tak co zase provedli vaši placatí miláčkové?
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 08:21
- Nahlásit
Náš drahouš nic neprovedl, ale to mě u něj ani nepřekvapuje. Teď jsem byla dva dny v práci do 7 do 19 takže jsem ho pěkně zanedbávala. Taky máte potom špatný svědomí? Tak mu to musim o víkendu vynahradit. Doufám že se vybere počasí. A v sobotu už se moc těšíme na cvičák. Tak snad nebude pršet
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 09:22
- Nahlásit
Viky včera kupodivu taky ani nic neprovedl, přes den byl u tchýně a navečer byl doma docela v pohodě. Včera sem procházku vynechala, takže ani žádný zážitky. Udělali sme něco s tim plotem, ještě za tmy sme tam trapčili, tak doufám že to k něčemu bude, dneska je tam už sám tak mám trochu nerva aby si zase nenašel jinou cestu na zdrhnutí. Jinak svědomí mám taky špatný když neni moc času se mu víc věnovat. Vždycky mám pocit že když chodíme přes týden do práce, že o víkendu musim být celý dni s nim, že pak ani nejsem schopná vytáhnout paty z baráku bez něj. Snažim se v týdnu každý den s nim jít na prochajdu, ale někdy se mi fakt nechce, naštěstí sem doma každý den už v půl čtvrtý takže to neni tak hrozný, že se dá prochajda do tý doby než bude tma stihnout.
|
alli
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 09:43
- Nahlásit
Allis také celkem nic neprovedla, až na pár vytahaných hrnců, když byla sama. To já dorazím domů až o půl páté , ale včera s ní byl na prochajdě páníček. Bývá doma dříve než já. Asi budu muset začít chodit ráno do práce na šestou , abych byla dřív doma. Chlapi se holt budou vypravovat sami
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 11:04
- Nahlásit
Ahojte,
já včera stihla s Giordi cvičák ještě za světla, no pak už tedy se šeřilo, ale neva, i tak se s figurantem našli. Akorát včera zas nechtěla pouštět, tak jsem ji pěkně pucovali... A pak, protože tam nikdo nebyl jsme si mohli krásně zkoušet vysílačku přes celej cvikoš a makety všechny, takže paráda... No kdybych to tak mohla stíhat vždycky, to by bylo... Dneska jdem s pesama na prochajdu, tak budu mít pohov a Giordi taky...
Užijte si víkendu a samozřejmě jak jinak než s placatkama!!!
|