Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Německý boxer II.
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 1837 . 1838 . >>
Autor Zpráva
ola
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 12:18
- Nahlásit

Nazdárek,
včera jsem byla s bobulkou na procházce a když jsme se vracely,tak na náměstí přistával vrtulník (policie-záchranka) a několik lidí tam očumovalo. FeeBee nechápala odkud jde ten děsnej hluk a točila se jak vrtule. Pak uzřela klesající monstrum a začla na celý kolo řvát, bublat výhružně vrčet,že jsem dostala záchvat smíchu. Chválila jsem ji, že hlídá. Když vrtulník sedl,tak bedlivě sledovala, co asi ta potvora plechová ještě udělá... A jak začal startovat a vrtule svištěla,tak FeeBee znova řev...

Vcelka
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:03
- Nahlásit

Ola
to je asi jako když k sousedovi na pozemek jezdí celý den vejtřasky s hlínou, když chce sklápět musí hodně přidat takže začne řvát jako kráva a vyvalí se hustý černý dým. Takže pak se ani nedivim že Viky za plotem šílí jako blázen a nakonec vyrve kus plotu, protože už to nemůže poslouchat a chce odtud pryč.

Přeji vám všem krásný víkendík a vašim miláčkům dvounohým a hlavně těm čtyřnohým též.

ola
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 08:28
- Nahlásit

Denisa a ostatní
potřebuju radu?!? Na cvikoši mi bylo doporučeno používat ostnáč!? Co si o tom myslíte? Prý to není teror,ale že mi to pomůže při ovládání psa a taky, že je pes vůči psovodu ostražitější a víc ho sleduje atd. Nevím, nevím, jsem z toho volajaká zmetěná... Hodně psů tam ostnáč má, ale to jsou vlčáci, howawarti atd. jo a taky jeden golden retriver...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 08:44
- Nahlásit

A je k tomu ostnáči u goldena důvod ????
Můj laický názor je, že ostnáč je namístě u problematických a ostrých psů, kde selhaly jiné metody. Pochybuju, že Tvoje placatice je taková.
Myslím, že hodně lidí si tím z pohodlnosti chce usnadnit práci a spíš si měkkého psa tím mohou zradit.
Asi bude hodně lidí nesouhlasit.

Anonymní
# Zasláno: 7 Lis 2005 08:56
- Nahlásit

ola
Kdysi někdo kopíroval vyjádření St. vet. správy, že užití ostnáče a el. obojku při výcviku lze klasifikovat jako týrání, jejich použitím se tedy vystavujete nebezpečí postihu.
Ostnáč při výcviku - aby byl pes ostražitější a sledoval psovoda - daleko účinější je autorita psovoda a správně zvolená motivace, hlavně funguje i v případě, kdy pes nemá ost.obojek.
Zkuste omrknout i jiné cvičáky ...

ola
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 09:09
- Nahlásit

O ostnáčích jsem si toho na netu dost načetla. I to vyjádření veter. správy. Já s použitím ostnáče nemám problém,ale jak píše Ketrin pouze u problematických či agresivních nebo jinak neusměrnitelných psů! Ta fena goldena vyjíždí na psy,tak možná z toho důvodu. Jinak majitelka je nadšená z toho,jak je čuba pozornější a tvárnější vůči jejím povelům! Cvičák měnit nehodlám-vyhovuje mi a výcvikář je machr,který má zkušenosti a výsledky... Nejsem blb, který by si nechal něco vnutit,proto to tu konzultuju s váma a musím se přiznat, že jsem s výcvikářem hóóódně diskutovala... Rozhodně si nehodlám udělat z čubiny stresáka jen proto, že na mne nábožně nekouká...

Libka
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 09:22
- Nahlásit

Ahoj holky, potřebovala bych radu, když jdeme s Eliškou na delší procházku, tak se jí nechce moc chodit, neustále se vzpírá, nebo si sedne a mě to stojí hodně úsilí a pamlsků, abych s ní vůbec někam došla...............Snažím se ji vždycky lákat na hračku, nebo na nějaký pamlsek, vždycky, když se rozejde, tak jí strašně moc chválim, ale přijde mi, že se to moc nezlepšuje. Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost??? Jinak přeju příjemný start do nového týdne))

Ala
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 09:27
- Nahlásit

Libka
Neboj, to se časem zlepší. Rocky ze začátku taky nikam moc nechtěl chodit. Už jsem si začínala myslet že budu mít nějakýho divnýho psa, který nechce chodit na procházky. Teď stačí že vezmu vodítko do ruky a pes už skáče metr radostí.
Jinak v sobotu jsme si na cvičáku zkoušeli stopu a byli jsme moc chválený jak Rocky čuchá.
S aportem to bylo horší, ten nám vůbec nejde. Jak správně podotkl výcvikář, že když z toho nebude nic k sežrání tak to Rockyho nebere.
Pak jsme taky uplně poprvé zkoušeli obrany. No nevim, Rocky byl z figuranta nadšenej, chtěl si s ním hrát, vlnil se jako blázen.

Lenka2
# Zasláno: 7 Lis 2005 09:51
- Nahlásit

Libka
Já mám zkušenost stejnou.Ze začátku taky nechtěla Brauny nikam chodit,pořád si sedala,rozhlížela.Ven jsem ji lákala jak to šlo a spěchala domů.Myslím si,že se Eli bojí.Tak po 14-ti dnech se to začalo zlepšovat a tedˇje to bez problému.Někde jsem četla,že máš psa poponést a hlavně netahat.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 11:01
- Nahlásit

Libka
tak s tim já zkušenost nemám, protože Viky naopak letí jak blázen a taky když vidí že už se oblíkám tak začne být nervozní abych náhodou neodešla bez něj a pak když vezmu vodítko tak se začne vrtit a vezme si ho do tlamy a chce už jít a když mi trvá než se vypravim tak nervozně přešlapuje u dveří.
Ola
a s ostnáčem to taky nevim, osobně bych to asi taky používala jen u psa který po někom vyjíždí nebo je jinak agresivní. Na Vikyho by to možná bylo jediný co by na něj platilo, aby mně vnímal, ale asi bych to na něm nezkoušela. Myslim že u boxerů tohle používat neni nutný.

Alo, tak to vypadá že ten cvičák kam teď chodíš je fakt supr a že toho hodně proberete. U nás to včera bylo nějaký krátký jen hodinu a Viky byl zase mimo. Nevydrží mi sedět chvilku u nohy, prostě furt táhne za fenama, fakt mně štval. Příští neděli budu pryč, takže nepudeme a tu další už je závěrečná hodina a to na nás maji připravenou soutěž, takže se můžu těšit na poslední místo.

Ala
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 11:36
- Nahlásit

Vcelka
nevěš hlavu, třeba se Viky předvede v lepším světle a vyhrajete.
Je fakt že jsem ze cvičáku uplně nadšená. Jakmile nám něco nejde, tak to hned vysvětlí. (takže nám vysvětlujou něco skoro pořád).
A musim Rockyho pochválit. Už ho bez problémů odvolám od psů, když jsme na procházce. Dřív se k nim vrhal a neviděl, neslyšel. Teď ho v pohodě zavolam ke mě a na psi už si ani nevzpomene.

Denisa
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 12:17
- Nahlásit

Čaute!

Olo,
můj laický názor a pár zkušeností co jsem očíhla, diskutovala s profi výcvikáři a lidma co dělají vrcholovky... nebudu sem vše psát, protože to nebudu dávat na veřejný web... no zkrátím to, já si myslím, že v případě tvé hodné, submisivní fenky, pokud navíc nemáš ambice na vrcholový výcvik, ale cvičíte si jen pro radost, případně složit nějakou tu ZM, ZVV1,...?!, tak ostnáče netřeba... já ostnáče neodsuzuju, ale vždy záleží na jakýho psa, KDO a za jakým účelem... hm, a taky to není nějaký samospásný, na ostnáček si pejsek zvykne jak nic (myslím teda na normální, nenabroušenej...)...

Co víkoš? U nás bezva, Giordi se vykoupala v říčce, potvora! A v neděli jsme měli v baráku 15 lidí, tak byla ve svým živlu, furt na sebe strhávala pozornost, předváděla se, byla všemi vykrmována a mazlena, no užila si to, příšerka!

ola
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 14:41
- Nahlásit

Denisa
Díky-měla jsem trochu obavy se zeptat,aby to nevypadalo,jakože chci svoji bobulku škrtit na ostnáči atd. To určitě ne. Já jen chtěla vědět názor víc lidí,zkušenosti,poznatky... S výcvikářem jsem debatila dost dlouho-byla jsem i hubatá! Z těch, kterým to navrhl, jsem byla kupodivu jediná,kdo se tomu vehementně bránil! Asi taky proto, že jsem neviděla důvod, proč ho nasazovat zrovna svojí blůmině! Respektuju ho jako chlapa se zkušenostma atd.,ale nebudu slepě poslouchat něco,co je mi u mého psa proti srsti! To určitě ne! Zvládnu to i bez ostnáče-možná později, možná s větší makačkou, ale snad to půjde! Doufám!

Ala
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 15:59
- Nahlásit

Olo, tak jsem ráda že jsi dospěla k tomuhle závěru. Já si vzpomínám jak jsem poprvé přišla na ten cvikoš co jsem chodila dřív tak tam na mě taky vychrlili že pokud to se psem nepůjde budeme muset pořídit ostnáč. A to psisko ani neznali. Ještě že už tam nejsem

Pajus
# Zasláno: 8 Lis 2005 08:41
- Nahlásit

Dobré ráno,
tak jak se vám tu daří? Jsem to nějak nestíhala se sem dostat
S tím ostnáčem (u nás se tomu říká "korálky"). U nás na cvikoši ho má taky spousta lidí...samozřejmě ho neodsuzuju, ale je potřeba si uvědomit jestli ten dotyčnej pesan ho opravdu potřebuje. Zažila jsem i takový lidi u kterých jsem to opravdu nechápala, pes chodil jak hodinky a stejně zkusili korálky. My ho nevyzkoušely nikdy a myslím že ani nevyzkoušíme...nemám důvod...stejně pochybuju že by zrovna v našem případě pomohl k tomu aby mě Tina víc sledovala a podpbně...to spíš by se jí to cvičení neskutečně zhnusilo...

Teď z trochu jinýho soudku: nedíval jste se někdo včera na výměnu manželek? Já jen že jsem na to mrkla a když tam byla scéna jak šli na návštěvu k té babičce, tak se mi zdálo že tam byl záběr na štěniska a dokonce že to byli malí boxíškové...nevím to jistě, ale začala jsem tam hned šílet

Vcelka
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 09:42
- Nahlásit

Víš že já sem ten první pocit měla taky že to byli malý boxiši, ale byli vidět dost málo tak si nejsem jistá jestli to fakt byli oni.
No jinak včera to byla zase síla co?

Pajus
# Zasláno: 8 Lis 2005 10:06
- Nahlásit

Vcelka: no právě, že ten záběr byl fakt kraťoučkej...maximálně by to mohli být ještě ty buldočkové, ale spíš bych to tipla na ty boxišky...jo škoda že je neměli doma, to bych na to pak koukala jako blázen
No ale i na tom krátkým záběru byli moc krásný
No jinak teda péče o ty čtyřčata, to je fakt síla...by mě kleplo

Pajus
# Zasláno: 8 Lis 2005 12:35
- Nahlásit

No tady to dneska ale vůbec nežije

ola
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 13:11
- Nahlásit

Určitě to byla boxerčátka! Paní pak měla na ruce štěníka fr. buldočka. A ta rodina s 4 - měli doma angl. buldoky! Asi taky milují ty placatý hubice!

Pajus
# Zasláno: 8 Lis 2005 13:37
- Nahlásit

Však už jsem reagovala doma i na ty buldočky
Škoda že je tam nebylo vidět víc
No nic, tak já za chvíli končím a jdu za svojí placatkou

Vcelka
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 14:33
- Nahlásit

Nám se dneska dával do kanclu nový nábytek, tak jsem byla mimo provoz a teď koukám a tady fakt mrtvo. Teď už konečně budu sedět proti dveřim, takže už mi nebude vidět do počítače, takže co to znamená, no že budu moct trávit víc času tady na tý diskusi.
Dneska je venku docela hezky, tak už se těšim za Vikoušem, včera sem přijela z práce a ve čtyři hodiny už byla skoro tma, bylo hnusně, tak sme na prochajdu ani nešli. Tak se mějte.

alli
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 07:12
- Nahlásit

Vcelka
Tak to mi v pondělí vyrazili s Allis na procházku, i když bylo hnusně. Včera byla s páníčkem v práci a domů dorazili až za tmy, ale to byli i na procházce .

Včera mě Allis rozesmála, teď dost líná, tak má zakázáno spávat v pokoji v křesle a na gauči. Přišla jsem do pokoje a manžel hned, abych se podívala, jak chudák Allis spí, aby dodržela paničtin zákaz. "Ležela" v křesle, ale zadní nohy měla na zemi. Její výklad zákazu je, že když má zadní nohy na zemi, tak tam vlastně neleží Musela jsem ji vyfotit, fotku má na svých stránkách, zde do galerie se mi ji nepodařilo vložit, neustále to chce přihlášení, už si tu někdo na to stěžoval a mě to dělá to samé

Vcelka
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 07:28
- Nahlásit

Alli mohla by jsi prosim tě sem napsat ještě jednou ty tvoje stránky? Mám je uložený doma, ale tady ne a chtěla bych se podivat na tu fotku a hledala sem je zpátky v diskusi, ale nemůžu je najít, je toho moc. Díky, Allis musí být v tý poloze kouzelná.

alli
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 07:31
- Nahlásit

Vcelka
Stránky jsou [url=]www.volny.cz/marketahr[/url] .

Vcelka
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 09:03
- Nahlásit

Tak to je hustý, je skvělá. Hned jí budu doma ukazovat manželovi ať se taky zasměje Kolik váží? Takhle jak je natažená vypadá velikostí skoro jako doga.

Denisa
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 09:17
- Nahlásit

Jéžiš, chůůůdinka Allis! Jinak krásná tygřice pruhovaná!

Já teda jsem měla docela depku z toho přechodu ze slunečných dní do té hnusné tmy, ale jinak nám vyhovuje i škaredý počasí, protože to má své výhody... to jsou venku jen ti skalní psékaři a kolikrát jsme venku jen my a nebo kamarádi, takže máme lesy, louky, pole, lányjen pro sebe... Pak když přijde jaro, tak si z minulých 2 let pamatuju jak jsme z toho rozčarovaní, že všichni zas vylezou z děra najednou jsou všude kolisti, běžci, rodinky, sváteční pejskaři co venčí jednou za čas,... no prostě jsme z toho byli úplně vykulení kde se ti lidi berou a že tady a támhle a vůbec, to je našééé! No tak si to v té slotě teď musíme náležitě užít! Včera jsem docela vykosila, protože Giordina ztratila balonek a odmítala se hnout ze psího výběhu dokud ho nenajde, protože to ona by ho tam ostatním nemohla nechat přece! Uf, ale dala si na čas! Ovšem ten vítězoslavný chrocht, když ho našla! No jistě to stálo za to!

Pajus
# Zasláno: 9 Lis 2005 09:25
- Nahlásit

No tak ta fotka Allis je fakt super ...no jo jsou to chytrolíni. To Tina se teď ještě stále válí na posteli a vypadá to že jen tak ven nepůjde. Včera jsme poprvé vyzkoušeli jízdu u kola a myslím že dobrý...tak dnes se ještě před cvičkem vydáme do nějakéjo zveráče koupit nějakej nestahovací obojek na zvláštní účely No ale teď jí ještě teda nechám hrupat lenocha jednoho

alli
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 10:06
- Nahlásit

Vcelka
No tak před měsícem měla 27kg, budu ji muset zase zvážit.

Denisa
No tak Allis se do to škaredého počasí také moc nechtělo, jak jsme vyšli tak se zastavovala a chtěla jít nazpátek domů, ale pak si dala říct, ale když jsme se pak blížili k domovu, tak přidala do kroku. Cestou jsme potkali akorát nějakou zvěř, která se přiblížila ke kraji lesa, Allis je sledovala přes takovou menší louku, ono je tedy nebylo moc vidět, už bylo šero a hnusně, ale byli slyšet. Raději jsem ji přivázala, aby ji nenapadlo se za nimi rozběhnout. Na tom škaredém počasí je fakt akorát ta výhoda, že nikdo nikde moc není, ale musím přiznat, že se mi také moc nechtělo.

Denisa
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 10:28
- Nahlásit

Alli
27 kilčo, to Giordi má furt těch 25 jen. Asi už je to její strop. No vlastně měla už i 25,5!
No já před 3 letama když jsem psa neměla, tak by mě ani nenapadlo někam jít v hnusným počasí, když byla G. mimi na podzim, tak jsem chodila, ale ještě mi to vadilo, před rokem jsem si to už užívala a teď si někdy připadám jak lesní žíňka venku za každýho počasí, zabahněná, mokrá a vůbec mi to neva, naopak! A pryč jsou podzimní a zimní depky (já měla ráda jen jaro a léto), pryč jsou nachlazení a třeba jarní únava, no fakt vidím jen samá pozitivajsem asi cáklá, ale já vidím krásu i na těch zablátěných botech a kalhotách a jsem u vytržení když G. lítá jak drak v rozmáčeným poli a směju se když vlítne do louže... no prostě asi časem dozraju do stadia kdy se tam vyválím spokojeně s ní...No vlastně v poli už lítám... no kaluže mě zatím nepřitahují, tak je to dobrý. Ne, tak ještě trochu vnímám i jako homo sapiens, ale někdy už trochu splývám se psem, vždy přítel mě na to upozorní a to on si nebere servítky, asi je to potřeba v mým případě

Vcelka
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 10:41
- Nahlásit

Tak to Viky má teď 28 kilo, docela se poslední dobou s váhou zastavil, ale je jasný že nás ještě pár kilo čeká.
Vikymu špatný počasí zatim ani nevadí, zatim když vidí že se pudeme projít tak je rád a šlape z vesela ku předu. Včera sme šli a je fakt že sme byli široko daleko jen my dva. No já tohle počasí zatim tak dobře jako ty Denis neprožívám, ale možná že další rok to už bude lepší. Zatim teda mám radši jaro a léto. Teď jsem ještě docela nachcípaná, takže bych se nejradši zavrtala do peřin je ale fakt že ten pes člověka nenechá jen tak zahálet a válet se doma, takže je pak víc v pohybu a víc na vzduchu a časem to i ocení protože to bude určitě k něčemu dobrý.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 1837 . 1838 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání