| Autor |
Zpráva |
Ala
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2005 15:00
- Nahlásit
Denisa
Je to ZKO ve Vodňanech. Nevim jestli v pokročilých cvičí víc boxerů. Co jsem slyšela tak tam cvičili 3, ale nevim jak je to teď. Přesně já si taky takhle představuju že to má být. No než se k nějaké zkoušce dohrabeme to mě bude stát ještě hodně nervíků. Jestli se tam vůbec dohrabeme.
Paní z boxerkou je mi trochu líto. Ona z ní byla fakt docela nešťastná. Byl to temperamentní pošuk. Ale možná že by jí pomohlo prostě se někde víc vybít....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 31 Říj 2005 15:33
- Nahlásit
Máte někdo boxera poblíž Prahy? Kvůli radám, společnému běhání atd. Mirka
|
ola
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2005 19:17
- Nahlásit
Lenka2
Kluci se hned radovali,protože jsem hned od začátku říkala, že když bude mít FeeBee špatný kyčle,tak štěňátka nebudou. Takže teď by je samozřejmě chtěli štěňátka HNED! Ještěže je bobulka zatím mladinká,takže to nehrozí. Taky nás ještě čeká zkouška chovnosti,čehož už se děsím dopředu...
Ala
Jsem ráda,že se ti na cvikoši líbí. Nedovedu si představit,že bych chodila cvičit s nechutí. Já se teda vždycky těším,ikdyž tam jsem občas s FeeBee za maňase. Jsem tam s boxerem jediná,takže placatá uslintaná "výjimka".
Denisa
Tak můj oblíbený figurant spadl z lešení a šourá se o berlích... Hrůza! Kousala jsem na úplně novýho-taky to nebylo špatný (ale ten můj je stejně lepší ) a nakonec si vzal bobulku do parády sám "pan výcvikář" a jelikož se nám ji opět nedařilo rozštěkat,tak si ji přivázal ke kolíku a nedal jí kousnout, dokud nebufla! Slinty lítaly až do nebe... Zákus má celkem dobrej,pouští na povel,zvuk bičíku jí nevadí,ale když "se jde na věc" tak je tolik nadržená,že štěkání ji prostě zdržuje...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2005 08:32
- Nahlásit
Alo,
tak to není ten cvikoš co jsem myslela, ale vypadá stejně dobře, dívala jsem se i na jejich stránky. Hlvaně se mi líbil 26.12. ten Vodňanský kapr, to musí být legranda 2. svátek vánoční blbnout na cvikoši
Jo, ta paní s boxerkou by ji měla před cvičením poslušnosti trošku unavit, já to tak taky dělám, někdy mi to nevyjde, ale už to zvládáme i tak, ale dřív to bez vylítání a vyblbnutí před cvikošem nešlo... Ostatní s ovčounama vždy rovnou šup na plac, a i tak měli problém udržet je akční, hned se unavili, tak šup s nima do odkládačky aby si odpočali... vždycky říkali jak mi závidí ten její temperament , já ovšem vždy na pokraji sil fyzických i duševních jsem to jaksi nedokázala nejdřív ocenit
Olo,
chudák figurant, snad brzo odhodí berle! S tím štěkáním... G. taky není štěkavá, kdysi taky neměla potřebu štěkat, vypadalo to jako, že číhá a soustředí se... ale pak hned pochopila, že teda bez vyštěkávání to nepůjde, tak hnedle začala, ale nebylo to od začátku jakože přirozeně, jako u jiných štěklounů... A slinty taky vždy lítají, mám natočený video a onehdá jsem se tomu velmi chlámala, protože jsem viděla jak slinty lítají až na figuranta a kolem dokola... no a ty rukávy vždy figuranti po Giordině pečlivě utírají, vždy tedy s výrazem hnusu a jeden figurant si mě dobírá - aha, to je ta fena co má tu slintavku...
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2005 10:38
- Nahlásit
vždycky říkali jak mi závidí ten její temperament, já ovšem vždy na pokraji sil fyzických i duševních jsem to jaksi nedokázala nejdřív ocenit
Tak na tohle ti tu teď jen přitakávám, poněvadž si takhle zrovna připadám. Po včerejší procházce, kdy mi málem přerazil nos a přišla jsem se škrábancem na tváři, jsem si opět řikala jestli na tu jeho výchovu mám. Jak kdyby musel mít furt poslední slovo.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2005 12:05
- Nahlásit
Já taky Rockyho musim před cvičákem pořádně prohnat, jinak by tam dělal psí kusy. Ale spíš mi nevydrží celou dobu být soustředěný. Prostě ho to za nějakou dobu přestane bavit a začně dělat kraviny, válet se na zádech, rvát se s vodítkem a tak. Ale snad se to časem zlepší
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2005 12:33
- Nahlásit
taky doufám že se časem něco zlepší, jestli do tý doby ovšem nezešedivim. Já sem si ho blbka naučila sedni když mi asistuje v kuchyni, a stojí proti mně, tak že si sedal proti mně, no a teď na cvičáku když sme měli ukazovat sedni u nohy, tak se mi furt cpal přede mně. A když sem ho chtěla srovnat k noze tak mi uskakoval. Prostě komedie. Pak když sme měli předvést chůzi u nohy tak mi furt skákal před nohy, takže sem se s nim točila do kolečka. Nemám v tý levý ruce sílu abych si ho držela u nohy když se mi cpe před nohy. No a včera když sem to zkoušela na prochajdě, tak mně nechtěl vnímat protože ho víc zajímali myší díry kterejch na tom poli bylo zrovna snad milion.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2005 19:06
- Nahlásit
Tak jsem dnes opět za tu moji potvoru dostala vyhubováno! Včera jsem totiž po příjezdu z práce objevila na zahradě decentně ožužlané a "řízkovitě" obalené manželovo bačkory. Při velikosti nohy č. 48 jsou takové bačkorky velká vzácnost!!! Nic netuše jsem je odložila v garáži s tím,že než se choť navrátí domů, budu se je snažit uvést jakože do původního stavu. Bohužel, drahý se nečekaně objevil již dnes a jelikož za přístupovou cestu zvolil garáž, hned se tázal, cože tam dělají jeho nové bačkorky?! Teprve když na ožižlané pantofle padlo jasné světlo žárovky, vygradoval mužův srdeční záchvat do správné podoby. No, vyslechla jsem si to... A co mě na tom sejří nejvíc je to,že s pachatelem (FeeBeenkou) se manžel přivítal a opusinkoval atd. Fakt, jako kdybych si tam celý den přežvykovala ty papuče já... ?!?!?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 07:00
- Nahlásit
ola
Ty nezklameš. Hned je mi veselejc (páč se o mě pokouší obvyklá listopadová depka-furt tma atd.) Díky!
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 07:17
- Nahlásit
To jo Oli příspěvky, mně po ránu taky vždycky povzbudí. Jsou to taková veselá rodinka s FeeBeenkou v čele.
My včera měli zase den, po obědě volá manžel že prý nám opět zdrhnul pes, jelikož mu to volala holka z ulice která má zrovna sádru na noze, tak se ani nepokoušela ho zastavit. Zavolali sme tchýni jestli by se tam nezašla podivat a já sem nasedla na auto a jela sem tam taky. Trošku sem tam objela okolí a nikde nic, pak že pojedu k baráku a už šla tchýně s Vikym, pohyboval se naštěstí kousek od baráku a nechal se hned chytit.Nechala sem ho u nich než sem přijela z práce a pak mi bylo oznámeno že Viky zvrací. Zvracel až do večera. Musel někde něco sníst, protože v tý první hromádce jsem viděla jakože brambory a snad i kus masa což u nás ani u rodičů sníst nemohl. Pak zvracel už jen šťávy, večer sem mu zkusila dát rýži s troškou masa a to už udržel, tak je to asi už dobrý. Dneska sme ho nechali doma a tchýně si ho dopoledne vyzvedne a vezme k nim a manžel opět musí zakoupit další kari sítě a zabezpečit pořádně i tu další stranu.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 07:29
- Nahlásit
Já jen zírám. Za sedmadvacet let svého života jsem v celém jihomoravském kraji viděla 3 boxery a na tomto fóru to vypadá, že je to jediné vyskytující se plemeno psa ve střední Evropě...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 07:32
- Nahlásit
Vcelka
Tak to určitě něco sežral, to bude dobrý. Můžu tě "potěšit", že nejsi sama-naše veteránka měla kdysi období, že chodila k sousedům (statek) bufetit na hnojiště. A jednou tam sežrala ztuhlej použitej tuk vylitej z friťáku. Pak to na dvorku vyblila (naštěstí jsem jí stihla otevřít dveře ven) a docela mi trvalo, než jsem tu mastnotu uklidila. Taky tam chodívala žrát se slepicema brambory se šrotem. A jejich babička se jednou přišla zeptat, jestli "Salince není špatně, že prej ty brambory už jsou nějaký špatný a už ani slepice to nechtěj žrát, ale ona to sežrala a nic jí nebylo.
Člověk kupuje drahý žrádlo a pořád řeší, co jim může dát, aby jim to neuškodilo, ale oni na to mají jiný názor. Naštěstí už ji toto období přešlo... teď se jen cpe jabkama na zahradě.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 07:33
- Nahlásit
Ketrin
Jsi to Ty z toho útulku?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 07:34
- Nahlásit
Garfield
Neee, já nejsem z útulku.... myslím že z útulku tu je Kery.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 07:35
- Nahlásit
Ketrin
Aha jo promiň, já věděla, že to bylo na "Ke" a bylo tam "r"
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 07:42
- Nahlásit
Garfield
|
Pajus
|
# Zasláno: 2 Lis 2005 08:25
- Nahlásit
Dobré ráno, tak musím uznat že jsem se teď přečtením všech příspěvků taky docela pobavila...ty naše tlamičky jsou fakt úžasný
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 08:30
- Nahlásit
Garfielde,
tak to jsi toho ještě moc neviděla Jen u nás v pár ulicích Krpole je jich jak mrakůůůů! A to mě včera zastavil pán, že jsou boxerkářská rodinka a přitom bydlí taky jen ob pár ulic, nevím teda kdy kde venčí... no prostě je jich hafo!
Olo! FeeBee papučářka!
Vcelko,
on určitě někam za někým lozí bufetit nebo ho nějaká dobrá duše z okolí krmí! Nejspíš nějakej důchodce jako naše babi! Teda ale už bych na to taky neměla nervy, asi bych mu postavila kotec anebo to fakt okolo zazdila... aby z něj za chvíli nebyl tulák. Ale stejně máte dobrý sousedy, že ti to hlásí! Jo a bacha, jsou podzimní hony!
Já jsem včera blbla s Giordi s klínovým peškem na obrany (taková ta jutová "kabelka" s ušima:biglol a ejhle... figurant ze mě nebude, chtěla jsem aby si Giordi pěkně vyskočila, no ona to trošku přepálila a mám rozbitej ret a trochu mě bolí sanice, ale mám všechny zuby! Poslední dobou mám nějaký sebedestrukční nápady!
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 08:36
- Nahlásit
Jé holky vy mě bavíte po ránu
Včelko, já bych byla celý den v práci strachy bez sebe jestli nezdrhne. Nebylo by lepší ho nechávat přes den doma?
Včera mi tchýně povídá že jí Rocky sežral dva syrový brambory co měla připravený do polívky. Kdyby byly uvařený tak neřeknu, ale syrový
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 08:47
- Nahlásit
Denis, tak to musíš taky vypadat, z nás asi holt načinčaný panenky nebudou. spíš vypadáme jak kdyby sme doma zažívali fyzický teror. Ty naše tlamičky jsou prostě takový telátka.
Viky jak zdrhnul tak měl příležitostí k tomu někde něco sežrat asi dost, páč jsou lidi děsný prasátka a dělaji nám za pozemkama bordel. Přitom v době kdy maji všichni popelnici to nechápu. A taky co má vedle nás ten chlap pozemek, tak mu tam teď jezdí auta plný hlíny a bordelu, takže je tam celý den ruch a Vikyho to děsně dráždí, takže chtěl ven. Mám fakt sto chutí postavit tam zeď. No a ty hony to je pěkný, včera jak sem tam trochu objela to okolí jestli někde neni, tak sem viděla na poli ležet něco bílýho, normálně už sem ho viděla že tam leží mrtvej. Jenže jak to bylo z dálky tak sem musela dojít až k tomu a on to byl igelit.
|
Pajus
|
# Zasláno: 2 Lis 2005 09:18
- Nahlásit
Tak to já mám od Tiny taky vždycky nějakou tu ránu. Nejčastěji asi poškrábanej krk a nebo trochu obličej (kolikrát jsem se taky už divila že mi kupovivu čelist drží tam kde má)...když my se vždy doma přivítáme že jí nechám radostně na mě skočit a ona se vždy vyšvihne do takové výšky že to je něco...ale stejně je to můj miláček a na ty různý modřiny a podobné jsem si už zvykla, a bez nich bych to vlastně už nebyla ani já
No jo oni vlastně zase budou (nebo jsou) hony. Tak to si na toho svýho lovce budu muset taky dát pozor...to za to oprvadu nestojí Vcelko na to fakt bacha...jsme na tom dost podobně...naštěstí Tina ale samovolně z domu nezdrhá.
Tak venku už se nám začíná pěkně ochlazovat co...jsem se už naštvala a vytáhla zimní bundu
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 10:00
- Nahlásit
Ještě jsem zapomněla... dnes kámoška pustila stránky nového coursingového klubu http://www.coursingbrno.cz/ , tak kdo chcete mrkněte, v galerii závodníků je zatím na prvním místě Giordinka... stránky jsou puštěné teprve chvíli dnes, ale časem se u nás v Brně budou dít véééélkééééé coursingové věci! Budu do toho časem taky trochu zapojena, a přítel ještě dříve konečně se bude taky na něco hodit, strojař jeden!
No hlavně, že Giordinka si bude moct s kamarády zaběhat vpodstatě vedle baráku a tudíž se ušetří čas, penízky a budou se moct zase víc strkat do figurantů a ježděním na stopičky atd.
Jo, samo že je kdokoli vítán!!! Tréninky budou co nevidět!
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 10:21
- Nahlásit
Tý jo Denis tak to máte fakt supr, škoda že je od nás Brno tak strašně daleko.
|
Pajus
|
# Zasláno: 2 Lis 2005 10:44
- Nahlásit
Tak ty stránky musím pochválit, myslím že jsou moc povedený, hlavně ta titulka a krásně přehledný. Teď se k vám jistě zájemci jen pohrnou
Myslím že Tinu s jejíma loveckýma pudama by to možná i mohlo bavit, ale to už bych ji pak asi na louce už nemohla vypustit ani omylem
Vcelko, i pro mě by to byl kus cesty
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 10:59
- Nahlásit
To je pravda že ty stránky jsou povedený a přehledný, třeba oproti coursing info jsou daleko lepší, protože tam se něco dozvědět to je umění. A myslim že je ani moc nedoplňují, když si tam najdu třeba Giordi tak tam ani neni že by už měla nějaký závod za sebou. Takže Brněnský coursing
Pajo a ty jsi z Pardubic? Teď nemám před očima mapu, ale jak daleko jsou od vás Neratovice? Tam se myslim někde běhaji tréninky na coursing. Myslim že by to Tinu jako lovkyni bavilo, myslim že by to i Vikouše mohlo bavit.
|
Pajus
|
# Zasláno: 2 Lis 2005 11:19
- Nahlásit
Jo, jo, jsem z jedný vesničky u Pardubek...a jak jsou daleko Neratovice? Hmm to jaksi netuším...se mi to ještě plete s Neratovem
Jo jo naše lovce by to asi opravdu bavilo
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 11:20
- Nahlásit
Ahojte,
mně se ty stránky taky líbí!
No ty stránky ccc jsou nejsou totiž nějak pravidelně aktualizovaný
pak je ještě okolopražský coursing, odkaz je na stránkách ccc
a moravskoslezský http://www.mscoursing.com
za ten taky běháme...
no ale teď bude pro nás nejdostupnější ten za bukem
v našem štatlu!
Pájus,
o tom coursingu versus lovení zvěře v reálu se už mockrát debatilo... ono to s tím ale mnoho společnýho nemá... Giordi má neskutečný lovecký drive a kořistnický, ale srny ani zajochy neprohání, jako pubescentka ano, ale to vždy když ji k tomu strhli i ostatní psi v bandě, takže o to to bylo horší ji odvolat. To je ale o poslušnosti. Giordi má povolen teda vlastně poručen lov na rukáv figurantů + lov na umělou návnadu = střapec! Nic víc. Ani ptáček, ani podzimní lísteček... A právě i tady to, že ví co smí lovit a co ne, vždy jí to důrazně připomenu a to, že si může vybít lovecký pudy na povolených kořistech, tak přispívá určitě k tomu, že nic jinýho neloví. Lovila by samozřejmě kdybych jí to dovolila, ale takhle nee. Ono na stopičkách by se mi to pěkně vymstilo... Takže já jsem tady v tomto stopro klidná co se týče našeho coursingování...
PS. Když máte mlaďochy je jasný, že loví co se pohne ale nesmí se to nechat dojít moc daleko...
|
Pajus
|
# Zasláno: 2 Lis 2005 11:28
- Nahlásit
No tak nevím jestli jí to lovení zrovna přejde...vím je to o výchově, ale nám to bohužel odbourat prostě jaksi nejde...je na to dost chytrá a když už vyrazí tak se uřvat prostě nenechá a nevidí a neslyší...nám už by v tomlo pomohl asi maximálně ten el. obojek a třeba by si pak dala už navždy pokoj...potvůrka jedna
Jinak jsem jí v tom nikdy nepodporovala, prostě jak jednou vyběhla a zjistila jaká je to sranda, tak žádný vytahání za kůži a podobné na ní prostě v tomhle případě nepomáhá
|
ola
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 11:39
- Nahlásit
Ahojda,
tak mám chviličku čas napsat. Šéf odkráčel k soudu... Jinak doplním variantu zmodřených těl o variantu "špinavá jako prase". Včera jsem v práci měla na sobě světlebéžové (pouze do kanclu) kalhoty. Šokující zjištění u mne nastalo v okamžiku, kdy jsem si chtěla něco zastrčit do kapsy a nešla mi tam vrazit ruka... Kapsa atd. až pomalu ke kolenům byla mírně strupovitě polepena čímsi... Uvědomila jsem si,že jsem si FeeBee nechala tulit při snídani u nohy, no a jelikož před tím papala,tak... Možná to byl tavený sýr, možná kašovitá hmota vývaru+granule-nevím. Každopádně si šéf musí myslet,že mám střevní problémy,protože jsem to chodila pořád na WC upravovat do přijatelného vzhledu! Ach jo! S boxerem se fakt člověk nenudí!
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 11:41
- Nahlásit
Jenže jak mu ukázat že tohle nesmí, že se nesmí po tý stopě zajíce nebo čeho rozeběhnout. Když mi zdrhne daleko a přiběhne nakonec až na x tý zavolání, tak ho přeci nemůžu potrestat že to jako nesmí, to by si pak myslel že sem ho potrestala za to že přišel ne? Když ho mám na volno, tak ho nejde hned chytit po té co se rozeběhnul a hned potrestat. To je pak vždycky záležitost několika minut než se zadaří a on se ke mně vydá zpátky. Asi to chce napřed natrénovat pořádně tu přivolačku jestli to ovšem pomůže.
Dneska už bych konečně chtěla zkusit tu stopu, akorát furt přemýšim kam se vydat, místeček je u nás dost, pole s malym travnatym porostem, jenže to jsou pole že široko daleko žádný strom kde bych ho mohla na chvíli přivázat.
|