Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Německý boxer II.
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 1837 . 1838 . >>
Autor Zpráva
alli
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 11:51
- Nahlásit

Denisa
Tak jsem také koukla na stránky a jsou moc pěkné, to by mohlo Allis bavit. No a když to teď bude v Brně, tak bychom to také mohli zkusit. Nevíš, prosím tě, kde přesně to v tom Brně bude?

Pajus
Allis má slabost pro slepice a také zatím veškerá výchova selhává

Denisa
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 11:56
- Nahlásit

No chytří nebo spíš vychcaníjsou na to všichni... Ale to je strašně těžký nějak poradit... je to o tom jakýho máš psa, jakýho povahově, jak seš na tom ty... nemysli si, že Giordinka a já, že to je lehký... chce to mít u psa takovej respekt, že si to prostě nedovolí a zároveň ho ale na prochajdách tak zabavit, že si všímá jen tebe! Proto raději chodím ve skupince kde psi dovádí spolu než sama s Giordi neb to je velmi unavující, ona si nejde, že by si čuchala... ona na mě furt čumí co jí hodím, co vymyslím, kam se jí schovám... no jak jsem si ji naučila, tak to mám... jo a nejoblíbenější je když mě může honit a já někde zakopnu o větev a spadnu (zas se prezentuju jako nemehlo, no asi budu nemehlo), no nejsou to prostě procházky typu bezstarostně si kráčím přírodou a pejsek si támhle běhá... to bohužel nee, mám oči furt na stopkách, co kdyby že!? No ale z tohoto důvodu v 80% chodíme ještě s někým... to si fakt odpočinu psychicky... konečně po mně můj pes nic nechce. Jo a taky z 80% vždy zahlídnu zvíře dřív než ona, už mám úplný radary... on taky boxer není žádnej loveckej pes, takže se spíš orientuje zrakem než čichem u zvěře, aspoň pokud to srovnám s ridgebaky se kterýma často chodíme, tak ti to mají v nose hned, kdežto Giordinka si ještě vesele hopsá nic netuše... naštěstí... Jéžiš, nikdy jsem nechtěla psa loveckýho plemene, tak ještě aby se mi boxer pasoval na nějaký slídiče, vystavovače a jak se to všechno jmenuje...

Pajus
# Zasláno: 2 Lis 2005 11:56
- Nahlásit

Vcelko a v odložení ti třeba nezůstane? Že by jsi nemusela hledat vůbec žádný strom
Ani já netuším jak jí vykárat aby se na lovení vykašlala, ale po zkušenostech že i když běžím proti ní a řvu fuj se ani nezastaví a stále honí zajíce, si myslím že mi moc nepomůže. A zase abych jí kvalitně vybouchala, no nevím, nevím, to spíš mám pocit že by nade mnou pak nadobro ztratila důvěru a byl by asi konec...navíc je to doceka cíťa a taky už by ke mě nemusela přijít nikdy...asi máme tento problém vcelko jenom my

Lenka2
# Zasláno: 2 Lis 2005 12:05
- Nahlásit

Koukám,že jste dost z východních Čech.Nebyl jste někdo na boxerské výstavě na Žernově?

alli
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 12:14
- Nahlásit

Denisa
Tak naše procházky mají podobný průběh, ale my většinou, bohužel, chodíme sami bez psích kamarádů, takže neustále vymýšlím čím ji zabavit a utahat. A také neustále pozoruji co se kde hned, abych mohla dřív reagovat než Allis. Mezi její oblíbené činnosti patří hledání syna ve vysoké trávě, strašně ráda v ní běhá, to se vždy pořádně vyřádí -oba

Jinak vaření ji zatím neomrzelo, když je sama doma. Asi budeme muset pořídit zámky na skřínky v kuchyni . Dokonce měla vytažený spodek od robota (starší typ a pěkně těžký). Sousedi pod námi si musí užít

Denisa
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 12:14
- Nahlásit

Alli
- zatím Brno-Medlánky, ale je možný že pak i někde jinde... Ale to bude vždy na stránkách.

Vcelko,
tak ho uvaž na takovej ten šroubovací kolík co se zavrtá do země - uvazovej, prodává se ve zverimexech... ale musíš pořádně! Giordi mi s ním na táboře jednou odešla... No odložení před stopičkama by G. nezvládla, ta je vždycky tak natepaná, skoro jak před obranama... moc se těší a musím ji před stopou zklidnit.

Pajus
# Zasláno: 2 Lis 2005 12:19
- Nahlásit

Denis, já myslím že u Tiny mám respekt dost velkej a když prostě řeknu na něco ne, tak prostě ne, ale ten loveckej pud je bohužle daleko silnější...
Je fakt že když jsme venku někde kde je to vcelku cizí, tak nezdrhne a nebo jí včas zastavím, když chce jít do pole a se skupinou psů se taky zabaví, ale naše louky asi má už tak ohraný že si třeba s nějakým psím kámošem hraje chvíli omrzí jí to a jde si po svém. Tuhle jsem šlapala stopu a do posledního okamžiku jsem netušila že je vedle mě zajíc, než se vydal k útěku...ty se zrovna moc vychytat nedají. Srnku vidíš ale zajíce docela těžko.
No nevím, ale Tina asi na půl nějaký lovecký vlohy má. Zvěř docela vystavuje a taky při prohánění neskutečně hlásí a jakmile přijdem na pole už natahuje pachy a když cítí volno, tak natáhne a jde a hnedle něco najde, takže nevím, ale je křížená s nějakým lovcem
Nevím čím to, ale dřív jsme měli lovecký plemena (jezevčík basset a tam vím že ta touha je taky hóóódně veliká) a tak jsem si říkala že konečně nebudeme mít lovce a hle i z Tiny je. Si snad budu myslet že je to nějaký prokletí

Pajus
# Zasláno: 2 Lis 2005 12:20
- Nahlásit

Aha tak to my se v klidu odložíme i před těma stopičkama

Vcelka
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 12:21
- Nahlásit

Teď sem si tě Deniso zase živě představila jak se snažíš před Giordi utíkat a zakopneš o větev a padáš na hubu. Tyhle příspěvky mně fakt baví.
Jsem na tom ale trochu opačně než ty, protože mně Viky zase vůbec nesleduje a furt čumí co kde lítá a nebo má furt čumák u země a jde po stopách. Takže když se zrovna nerozhodne že mně bude rvát za rukáv, tak si jde sám jak se mu zamane a čuchá a čuchá. Naposled už jsem ho ale měla radši na stopovačce po té co mi v pátek zdrhnul. Taky bych ale radši kdyby sme chodili ještě s jinym pejsou aby blbnuli spolu. Je fakt že já taky často vidim zvěř dřív než on, takže se ho pak snažim zabavit aby si jí nevšimnul. Někdy ale vypálí nikde nic a on jde prostě jen po stopě a kličkuje přesně jak kličkují zajíci.

Pájo, v odložení mi nezustane, protože jsem ho to ještě nenaučila, takže mi fakt zbývá jen najít nějaký strom a přivázat ho. Než se někam dohrabem tak už bude stejně zase tma.

Lenko2 já sem ze Středních Čech skoro už na hranici s Jižníma Čechama, na výstavě v Žernově jsme nebyli.

ola
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 12:24
- Nahlásit

Lenka2
Od nás je sice Žernov z boxeřích výstav vlastně nejblíž,ale taky jsem nebyla. Zrovna do toho něco vlezlo? Tys byla? Jaký to bylo? A odkud jsi vlastně?

Pajus
# Zasláno: 2 Lis 2005 12:34
- Nahlásit

Ani já v Žernově nebyla (kde to vůbec je?). Ráda bych se někdy vypravila třeba alespoň mrknout do Mladé Boleslavi na nějakou tu výstavu a hlavně na placatky
Vcelko, ty uvazový kolíky jsou ale taky moc fakt, stojí do 200Kč a na táboře se mi opravdu osvědčil!!!

Lenka2
# Zasláno: 2 Lis 2005 12:34
- Nahlásit

ola
Z Náchoda.Brauny byla na své první výstavě.Bylo to super,tolik tlamiček pohromadě.Taky tam měla své starší sestry,tak jsme viděli,jaká asi bude.Už se těším na nějakou další výstavu.

Denisa
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 12:37
- Nahlásit

Pajus,
s těma zajochama máš pravdu, takhle se poprvé g. seznámila se zajochem když šla VEDLE mě a najednou před náma skrčenej zajoch a už byla honička! Nebo se takhle umí pěkně krčit kočky! Někdy vidím jak zajíc peláší, někdy ho nevidím.
Ale já si myslím, že prostě Tína už to má zafixovaný, že jde na louku s tím, že tam zase něco bude, už natahuje, to je špatný... Asi by to chtělo hodně měnit místa! Nevím kde bydlíš a jestli se to dá. My třeba chodíme každej den jinam, prostě to hodně měníme, i podle kamarádů za kterýma dojíždíme... Tak asi by to chtělo jí k honění nedat příležitost!!! A na stopovačku a nepouštět ji z ní. Já jednu dobu chodila jen do výběhů, protože tady bylo tolik zvěře, i u paneláků, že to se prostě nedalo... kámošce tentkrát vyběhla fena, G. letěla s ní, jenže G. to pak otočila a ta fena zdrhla a pak to bohužel vzala kdesi přes výpadovku a už tady není Tak od té doby jsem to začala brát vážně. Chodila bych s ní teď na stopovačce a určitě nějakýho tvora potkáte, tak budeš mít příležitost ji vydusit... Vím, že na stopovačce ti bude poslouchat, bez ní ne, ale nenosila jsi ji tak dlouho, aby ji přestala vnímat že ne?! Ono to trochu pomůže, rozhodně si víc upevní co se po ní chce a co ne... Někomu to pomohlo napůl, někomu prý ne, někomu prý úplně... Mně to dočasně pomohlo, ale jinak to pak bylo u nás o něčem jiným... A taky to chce čas. Jo a boxer byl kdysi lovec přece... to jo, ale já jsem myslela, že jako nemá lovecký uplatnění jako ohaři atd. Hele, tak se s Tínou přihlaš na nějaký lovecký zkouškyBlbej vtip, já vím, ale tak co, třeba by jí to šlo a naučili byste se down a klid před zvěří! Anebo přijeďte na ten coursing, tam budete za hvězdy a ještě ti budou všichni závidět jak máš príma lovícího psa!

ola
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 12:42
- Nahlásit

Lenka2
Ty jsi z Náchoda? Já jsem z Opočna! V Náchodě je tuším nějaká paní Kosařová-co chová boxiše? Nebo si to pletu? Kam chodíte nebo budete chodit na cvikoš?

Lenka2
# Zasláno: 2 Lis 2005 12:49
- Nahlásit

ola
To jsme skoro sousedky!Paní Kosařová bydlí u nás na sídlišti.Pomohla mi Brauny sehnat.Na cvičák se chystám na Žernov nebo popřípadě do České Skalice.Kam chodíte vy?

Vcelka
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 12:55
- Nahlásit

No vidíte holky nakonec zjistíte že bydlíte kousek od sebe a budete chodit na stejný cvičák. Já chcíííí takýýý mít tu někoho stejně naladěnýho.

ola
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 12:58
- Nahlásit

Lenka2
Já chodím s FeeBee u nás v Opočně. Je to pohodová záležitost,příjemný lidi (cvičí nás J. Kubeš-dost dobrej-hodnotí i při závodech). V Náchodě není cvičák? To je mi divný,vždyť tam musí být hromada psů? Tuším, že od p. Kosařové má jedna paní vedle z vesnice boxera (nádhernýho), jmenuje se Igor. Má ale jednu velkou vadu - nemá sestouplý varle. Jinak je fakt krásnej-obr hlava,krásný tělo (jo a má ocas). Jo, a vlastně ve Skalici jsme byli na Svodu dorostu.

Anonymní
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:07
- Nahlásit

Ahoj holky. Když si tu povídáte odkud jste. Tak nebydlíte někdo poblíž Prahy, směrem na Příbram? Potřebovaly bysme nějakou kamarádku/da na procházky a blbnutí. Věrka a Esterka

Pajus
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:09
- Nahlásit

Já chci taky někoho z Pardubek
Jinak já byla u Náchoda na tom táboře v hronově, takže to Lenka nejspíš bude znát

Denis: říkám si kdyby se nám tohle stalo se zvěří když byla Tina ještě docela mrně že by jsme na tom byly asi líp...jenže tohle bylo někdy v tom jejím pubertálním věku a fakt se jí to zalíbilo. Určitě ty louky má zafixovaný s tím že tam jsou prostě zvířátka...když ona je shopná se rozběhnout i za ptáky. Jo kdybych tu měla taky nějakou partu lidí s kterýma by se vyrazilo na nějakou prochajdu bylo by to super. Když mě přijde kolikrát že jsem snad na ty pesany ulítlá jenom já...nebo už fakt nevím. Jako ona vcelku stopovačku nějak prostě nevnímá, ale hold není blbá a ví přesně kdy jí z ní odepnu. Kolikrát jsem s ní dělala "buzeraci" zajíců abych s ní mohla pořádně cuknout. Bohužel škubla jsems ní zatím jen jednou, protože jak se to vodítko a ještě v tý rychlosti napne, tak mi většinou spálilo celou ruku a ještě se mi nakonec z tý ruky vylítlo, takže to moc jednoduchý není. Ale že by jsme díky ní přestaly zvěř úplně ignorovat tomu prostě moc nevěřím. Ona by potřebovala něco velkýho aby si to opravdu zapamatovala. Jakej máš třeba ty názor na ten električák? Znáš někoho kdo ho použil? Vím že by mi ho na cvičáků jeden týpek zapůjčil, protože si taky myslí že po dobrým se to už taky neodnaučí...ale já nevím. Na nic jinýho bych ho v žádným případě nepoužila ale na tohle mi to občas přijde jako už jediná metoda.
Jo radši bych snad "loveckýho" psa nechtěla, ale jo, třeba by jsme někde excelovaly

Lenka2
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:12
- Nahlásit

ola
Igora jsem viděla.Paní Kosařová o tom mluvila.V Náchodě jsou asi dva cvičáky,ale při té první fence jsme se tam byli podívat a to nás odradilo od cvičáků úplně.Štěkající vlčáci v kotcích,páničci popíjeli v hospodě a my měli takového bytového pejska.Tak mi paní K.doporučila tyhle cvikoše,tak snad už to nevzdáme!
Od toho Igora sestra je taky moc hezká a s ocasem.Na té výstavě taky tuším vyhrála.Brauny je podobný typ a taky má ocas.

Lenka2
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:14
- Nahlásit

Pajus
Hronov znám,ale jaký tábor?

Ala
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:18
- Nahlásit

Když to tady čtu tak si říkam že mam asi nějakýho zvláštního psa. Doma skoro nic nezničil. Na procházkách neodbíhá nikam deleko, když tak na mě po určitý vzdálenosti čeká. Snad to teprv všechno nezačne.
Deniso,
to se máte že máte možnost chodit ven se psíma kámošema. U nás nic takovýho nehrozí. Jen jednou týdně jedu k babče kde si vezmu k Rockymu ještě jejich pesana a to je pak rodeo. Kdyby to tak šlo každý den taky bych možná nepadala v devět hodin do postele únavou.

ola
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:20
- Nahlásit

Lenka2
Ten Igor chodil vloni k nám na cvikoš,ale to bylo na podzim (naše čubina byla ještě mimi) a pak najednou přes zimu přestali chodit a letos už nepřišli. Ta jeho majitelka říkala, že má doma ještě fenu, a že Igor je děsně hyperaktivní. Byla z něj celá urvaná. Byla jsem ráda,že je tam ještě jeden boxeří maňas. Fakt se mi moc líbil,říkala jsem,že bych ho brala FeeBee za ženicha a právě pak mi paní říkala o té nesestouplé kuličce... Škoda! Má Brauny někde na netu fotky?

Vcelka
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:22
- Nahlásit

Pajus,mně se hlavně u stopovačky stává, že se mu furt plete mezi nohy takže když bych zrovna chtěla rychle škubnout, tak bych mu pěkně podrazila nohy. S tim elektrickym obojkem ti nevim, asi bych to nezkoušela v rukou někoho kdo to nezná by to možná mohlo napáchat víc škody než užitku.
Koukala jsem ještě na ty stránky okolopražského coursingu, tak se běhaji tréninky ještě ve Svitavách a ty Neratovice jsou jako kdybys jela na Starou Boleslav a směrem na Mělník. Pro nás je to ale všechno hrozně daleko. Koukala sem že se běhaji závody i v Pecínově, kdyby tam byli i tréninky tak to už by byla jiná, to už je přeci jenom o dost blíž.

Věra a Esterka
a kde přesně bydlíte?

Pajus
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:23
- Nahlásit

Lenko, špatně jsem to spíš napsala, nemyslela jsem že musíš znát ten tábor. Ale v létě jsem byla na LV táboře v Hronově, kousek od letiště...je to normální cvičák, ale asi tam poblíž bydlet určitě bych si ho jako na cvičení nevybrala...Jeden den, co jsme tam byli členové co tam normálně cvičí a přišlo mi taky že tam jezděj pokecat a nebo teda byli nějací divný...
Určitě se nenech odradit a myslím že ti ta známá lepší poradí(la)!!!

Anonymní
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:27
- Nahlásit

Vcelka
Bydlíme kousek od Dobříše. Je tam dost psů, ale žádnej, kterej by si s náma chtěl hrát. Věra

Pajus
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:31
- Nahlásit

Vcelko, pokud bych si ten električák vypůjčila, tak ale asi i s tím týpkem ze cvikoše...sama bych si na to fakt netroufla a on s tím už nějaký zkušenosti má!!!

Lenka2
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:34
- Nahlásit

ola
Brauny ještě nemá fotky na netu.Snad to časem kluk udělá.Paní Kosařová má krásného psa na krytí.Má taky internetové stránky-www.fortunaviva.wz.cz ,Tak tam koukni,určitě by se FeeBee líbil!Pajus
Ten cvičák teda znám asi taky.Jak jsi napsala u letiště,tak mi blesklo.Já totiž o nějakém LVtáboře či víkendu taky uvažuju.

Pajus
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:38
- Nahlásit

Lenko: My jsme tam byli přes jeden cvičák tady...on to tam ten týpek asi zná, tak to zařídil tam a přijeli se mrknout i nějaký lidičky z Polska...
Jinak ti Denis určitě vychválí Žirovnici, tak se dělají výcvikové víkendy i letní tábory s boxíkama!!!
Já tam ještě bohužel nebyla, ale snad příští rok nám to už vyjde

Vcelka
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 13:48
- Nahlásit

Věra
Sice od nás bydlíš asi nejblíž tady ze všech, ale i tak dost daleko. Na prochajdy to by chtělo asi někoho tam od vás. Jsme na tom stejně, já když chci aby se Viky vyblbnul se psama tak zajedem buď k bráchovi ten má dvouletýho psa a nebo k našim ty maji půl ročního psa, takže to je pak cvrkot a o to větší když se sejdou všichni tří.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 1837 . 1838 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání