| Autor |
Zpráva |
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 09:47
- Nahlásit
Paja s Tinou
mně to právě v létě přišlo v pohodě a takhle začal blbnout až když občas někde vyběhla srnka nebo zajíc, tak nějak až koncem podzimu a teď v zimě mi to příde nejhorší. Ono je to asi taky tim že byl v létě ještě štěndo že se víc držel u mně a teď už si mně tak nehlídá.
Viky si teď dost zvyknul jak je na stopovačce, že si jí chytí do huby a běhá s ní, takže já mu třeba ten druhý konec hodim on ho chytí a běží a já na něj křičim utíkej a honim ho a on skáče jak koza a tak různě. Nebo si chytí ten druhý konec do huby a já držim ten prostředek a mám ho jak spřežení. No jinak nějaký míčky nebo klacíky to ho baví taky jen chvíli, to vždycky za tim běží a pak to tam nechá ležet.
|
Paja s Tinou
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 10:25
- Nahlásit
Jo to si taky takhle hrajem s voditkem, hazim ji ho a ona s nim lita jak blazen, pak se vyvali ve snehu a m blazenej vyraz...kdyz uz si nechce hrat s mickem, klacikem a podobnyma vecma, tak se za nima rozbehne a necha je lezet (asi jako Viky).
Ona uz si zvykla na pach zvere, ze ji bavi spis rejdit po zemi a hledat a to pak kolikrat muzu delat co chci a tohle je pro ni proste zajimavejsi...
No v lete si myslim ze ty pachy jsou Vcelko mnohem intenzivnejsi jak v zime...to si Tina kolikrat jen stoupla na poli a uz nasala....
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 10:27
- Nahlásit
Vcelka
Takhle přesně chodí Brauny.Neustále si hlídá druhej konec,takže taky držím prostředek.Nebo ji táhne za sebou a je o hodně poslušnější a moc se nevzdaluje.Myslela jsem,že se se stopovačkou chodit nenaučíme,ale zatím to je pohoda.Horší to bude,až místo sněhu bude blátíčko.
|
Paja s Tinou
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 10:40
- Nahlásit
Holky, kdy ze je ta vystava v Brne? A ktery den ze to tam vy budete? Ja jen ze z Pardubek tam nekdo pojede, tak ze bych se na vas pripadne take prijela mrknout, sice bet Tiny, ale alespon sebe bych dovezla!!!
|
Paja s Tinou
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 10:41
- Nahlásit
Jo a nebo kdyz probehne Tina se stopovackou nejakym bodlacim, to je pak taky sranda...no a blato, to je taky libustka...to to pak dam nekam na dlazbu a necham oschnout a opadat
|
Chodka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 10:44
- Nahlásit
Ahoj,
No naše trumpetra je zatím taky rozumná snad to nezakřiknu,stále si hlídá kde jsema kdybych se jí ztrácela z dohledu tak přiběhne.Když je zabraná do čuchání a hrabání tak ji zkouším zavolat a i když se jí moc nechce tak přesto přiběhne.V sobotu jsme potkaly kočku je fakt , že byla od nás 15-20 m,Meggina jí zahlídla ale říkala jsem, že nesmí tak za ní neběžela tak dostala pochvalu a mňamku.Je pravda když jsme potkaly kočku která vystartovala těsne u nás tak Meggina za ní běžela, byla to na poli, tak jsem jí viděla a kočka ji bajchla na strom tak to potom vzdala, já nevěděla jestli jí chválit,když se vrátila, nebo ji vynadat , že utekla.Spíš jsem ji chválila, že se vrátila, protože jsem měla strach, že kdybych ji vynadala, tak by příště nepřibehla ke mě.
A s tím házením ( u mě metáním )je to slabší za chvilku mě z toho bolí ruka
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 10:47
- Nahlásit
Paja s Tinou
to by bylo dobrý! je to tuto neděli! tak přijeď!
hele, tak co Tinu utahat na pořádných stopičkách! Když má tak dobrej frňáček? Udělat z ní super čuchače! Taková těžká stopa psa taky hodně zabaví a psychicky je to dost náročný.
No a to šmejdění po pachu zvěře jí tvrdě zakazovat... na stopovajdě...
Rady do zahrady co?! Ale tak já bych to zkusila.
Přijeďte všichni do Brna! Už se těším jak se to u placatek bude hemžit novými tvářemi a jak nikoho podle těch fotek nepoznám... a budu chodit a vyptávat se těch nesprávných lidí! Ale ne, to se poznáme
|
ola
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 10:55
- Nahlásit
Denisa
Tak dle tvýho popisu mám "ideálního" psa! Naše bobu, když je vypouštěna (a to je na každý procházce), tak si chodí, čuchá, šmejdí, ale tak, aby mě měla na očích. Nikdy se mi nestalo, aby na zavolání nepřišla. Občas maličko hůř slyší , ale aby zdrhla, to neexistuje! Já se jí schovávám, děti taky atd. Máte vidět ten zoufalý výraz, když ji z úkrytu pozoruju a ona zjistí, že panička je v pr.. Čirý zoufalství. Ale pak ta radost a hned kráčí spořádanějc než normálně. V tomhle je fakt dobrá. A ikdyž lítá s pesanama (s RR), tak přestože je při tom úplně v transu,tak když hvízdnu na prsty, tak valí směr panička!!!
Vcelka
Viky tě táhne tak, že musíš pustit vodítko, protože už ho neudržíš?!? Tak to by FeeBee zkusila jen jednou...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 11:12
- Nahlásit
ola
ano, takhle my to máme taky , ale ne odjakživa, resp. do 1 roku mi byla schopná zdrhnout se podívat támhle... pak až se vrátila...
ale "ideálním" psem já myslela psy flegmouše, který si všímají jen svých zálib např. čmuchání a od pána se sice nevzdálí, ale ani si s ním nepohrají, nevyblbnou... to zas pro mě jakožto člověka co je totálně zblblej do výcviku, není "ideální" pes, ale pro např. mého přítele by to byl ideál... takový ten pes co se ti sám vyvenčí a tebe k tomu ani nepotřebuje a nechce!
Tak to jsem myslela trochu jinak.
Tvoje bobule je dle tvých popisů narozdíl od některých zdejších šílenců víc hodná v tom směru, že se např. vůbec nepere se psy, že je více závislá, že se občas spokojí i s lenošením doma, a přesto je v pohodě... není to prostě "magor" boxeřice...
Já holkám tady věřím, že i když se snaží, že to ještě tak nejde. Jen je třeba najít ten správný způsob, aby to fungovalo.
|
Paja s Tinou
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 11:15
- Nahlásit
No kdyz stopy jsou ted na nic, musim vydrzet az to sleze a ze uz se na to fakt tesim...ta zima uz me zacina stvat a zase budeme jezdit na cvicak a delat poradny vylety...jo to bude parada
Denisjeste nevim, jen jsem na jedno nase forum zkusila napsat jestli nema nekdo misto v kare, tak uvidim jestli se nekdo vubec ozve, ale bylo by to super. A poznala bych vase placatky a vy moji ne, ale to by nevadilo...tak ja bych si spesl kvuli tobe udelala nejakou vizitku, kterou bych si sichrhajskou pripichla a hazela na tebe ocka...a nebo taky na nekoho jinyho...ikdyz boxeri jsou super poznavaci znameni!!! Jee vytiskla bych foto Tiny a dala na provazek a tahala ji za sebou
Vcera si ze me u pritele delali vsichni srandu. Z okna jsem zahledla jak jde pan s boxerem s dalsim panem asi s LR na louku a od te doby jsem je vyhlizela a zacala plasit, ze by jsme mohli s jejich pesanama taky skocit ven a ja bych si mohla domluvit treba nejakou vencici schuzku s prima boxikem. Tak mi byl porazen presn tenhle trik..."prej vem si Tininu fotku na provazek at vidi ze mas taky boxera"...tak to jsem se fakt bavila
Ale je fakt ze uz si na moji posedlost vsichni zvykaji, dokonce uz i v praci...to jsme takhle jednou z obeda taky potkali boxerku a ja z toho byla cela K.O....
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 11:19
- Nahlásit
Ono je to asi taky povahou psa.Moje první fena mohla stoupnout na zajíce nebo jí přeběhla srnka přes cestu a ona udělala pár kroků za nima,ohlídla se za mnou a sama se vrátila.Měla jsem za to,že boxéři prostě neloví.Brauny mě překvapila svými loveckými sklony.
|
Paja s Tinou
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 11:20
- Nahlásit
Jo pro nas je nejlepsi chodit na mista neznama, treba jak jsme byli na tech horach, tak se drzela kolem nas a litala a uzivala si to, jenze ty nase trasy jsou uz pro ni asi stereotyp ci co a je si tam jista a vic si dovoli, ne ze bych ji to povolila ja, ale bohuzel nekdy tak dlouhou ruku nemam a na stopovacce ted nechodim...Denis asi se budes muset ty nebo ja prestehovat nekam blize aby jsme meli dobrou partacku na vychazky, to by pak treba bylo jine a lepsi a Giordi by to jen tak neomrzelo a Tinu pak treba taky ne
Ale doufam ze od jara to bude lepsi a proste s ni budu (doufam) podnikat vylety do cizich mist a treba si ji na sebe zase vic nafixuju...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 11:21
- Nahlásit
Paja s Tinou
jo, tak tu fotku beru! Ale tebe bych právě asi poznala!
My jsme včera potkali jednu žíhanou boxerku a žíhanýho boxera jak jsme venčili s psiskama, ale žádná řeč a přátelství z toho nebylo neb to byli Němčouři a já německy neumím a taky asi tu byli jen na výletě...
|
Paja s Tinou
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 11:23
- Nahlásit
Lenko, to Tina me taky...jakmile mi za nic zdrhla jednou, tak od ty doby je jak utrzena. Tenkrat jsem ji bezela do cesty, ona proti me, rvala jsem fuj... a stejne nic, proste me v tom svym transu ani neregistrovala...nastesti se zajda ztratil z dohledu a ja ji odchytla. A to byla jen chvilka co jsem ji vypustila, nez jsem ji prepla na stopovak natahla a nebyla odvolatelna...
Praveze ja ikdyz se ji schovam na znamych mistech kam chodime, tak nevim jak dlouho by jsem tam byla, protoze ji je to vcelku nekde. Jakmile to prostredi zna, tak je desne samostatna. Kolikrat nema snahu me ani moc hledat. No holt budeme stridat prostredi!!!
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 11:26
- Nahlásit
Paja s Tinou
no to je pravda, já ty místa s G. pořád střídám, ale ne všude a každej má ty možnosti, přesně jak s těma psíma bandama...
no myslím, že ty naše dvě by se neomrzely, neb by se škádlily až by si zabojovaly, to by je určitě bavilo
Lenda
jo jo, taky jsem si myslela, že je to vyloženě "nelovící" pes...
každopádně i ti lovci mají smůlu, neb "lovit" se smí pouze to co dovolí páník, takže u nás třeba je to figurantův rukáv a střapeček na coursingu a jinak nic. No jenže 100% za ni ruku do ohně nedám ještě.
|
Paja s Tinou
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 11:28
- Nahlásit
Denis to by na me asi koukali co, kdybych u kruhu stala s papirovym boxlikem ...by si rikali asi neco o retardovi
Nejakyho kamose by jsme ale potrebovali potkat, hlavne takovyho aby ho snesla...kdyz nekdy je to silena neknuba. Ja ted jeste tak kolem jedenacty chodim vencit zbytek smecky, aby to ve sklipku vydrzeli do rana a Tina je u toho desne dulezita...vyzvedne je a pak jim jakoby ukazuje cestu kam jdeme a lita ke me a k nim a vyhazuje nohy do vzduchu jak ta srnka...kolikrat by si ji clovek i snad spletl...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 11:31
- Nahlásit
Paja s Tinou
se mi stalo na chalupě, kde to zná jak svý boty, že se vydala směr domov... já za bukem pěkně schovaná a ona si šla domů... asi si říkala, že jsem šla napřed!
Ale časem - G. jako mimino a jako mladá byla víc nezávislá než je teď! Teď jsem z ní udělala trochu závisláka, ale předtím jak každej říkal, že štěňátko se od vás nehne a bla bla, tak ona šla s každým anebo když jsem se jí schovala, tak jí to bylo fuk. Kdežto čím byla starší, tím na mě byla víc zafixovaná. Takže u nás štěněčí období horor a teď dobrý.
|
Paja s Tinou
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 11:35
- Nahlásit
Denis no nevim jestli by si ty nase placatky kaply do noty...ikdzy ona se asi taky tvari na psa jinak kdyz je na volno a na voditku...myslim ze by se otukala na volno lepe. Na voditku je to desna herecka
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 11:36
- Nahlásit
ola
Občas maličko hůř slyší , ale aby zdrhla, to neexistuje! Já se jí schovávám, děti taky atd. Máte vidět ten zoufalý výraz, když ji z úkrytu pozoruju a ona zjistí, že panička je v pr.. Čirý zoufalství
Tak to je pro boxery ten nejlepší trik jak jim nenásilně naznačit, že si páníčky musí hlídat a ne naopak. Já akorát narážím na problém, že velmi záhy mi začnou číst myšlenky, takže jakmile pomyslím na schování se, rázem se motají na dva metry kolem mně... při vycházkách totiž kromě sebe "ztrácím" vodítko, rukavici, kapesník... a pak je vysílám to najít a přinést. Ovšem obzvlášť na zkušenou Anču si nepřijdu, ta přesně vystihne okamžik, kdy chci něco nenápadně utrousit a nejradši by mi to vzala rovnou z ruky.... zatracený šestý psí smysl!
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 11:37
- Nahlásit
Paja s Tinou
jo, to já mám zase kozu horskou! Kolikrát jsme se v lese báli o ty naše zrzavce (+RR), aby si je myslivci nespletli se srnama...
náhodou by se jistě na výstavě zajímali cože to máš za zajímavýho psa - papírovýho a papírovýho!!!
Dnes se mi nechce nic dělat, odpoledne se z toho zcvoknu, ale nemůžu si pomoct...
|
Paja s Tinou
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 11:38
- Nahlásit
Tak treba to jednou budu moct rict i ja...ikdyz v tom nasem prostredi to uz asi moc nezmenim...takze za vyletama budeme dojizdet
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 11:41
- Nahlásit
Markét
no to je další dobrá hra! to vyzkoušíme!
já si vystačím ale bohatě s aportíky, zvlášť v zimě sněhový kouličky...
mně se nejvíc vyplatilo si na sebe G. natáhnout a blbnout s ní a když by mi nevyšlo tohle, tak bych zkusila to schovávání anebo stačí i změna směru...
párkrát se udělá čelem vzad anebo skok tam a tam a pes to nepředpokládá a je vyjevenej jak jo-jo a hned zbystří!
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 11:52
- Nahlásit
Ještě ke grifonkům:
hádanka s fousy nebyla žádný chyták, myslela jsem otázku vážně. Jsem čím dál víc přesvědčena, že holčička bude brabantička (hladkosrstá) - viz. včerejší fotky v denním světle:
Bolek: a Barka:
To jsou záhady, co? Ale ty malé hračky jsou k zulíbání...
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 11:53
- Nahlásit
Viky tě táhne tak, že musíš pustit vodítko, protože už ho neudržíš?!? Tak to by FeeBee zkusila jen jednou...
No a co by jsi jí udělala že by to už víckrát nezkusila? Já už jsem ho za to zprdla kolikrát ale stejně když vidí něco zajímavýho tak se napruží a já mám co dělat ho udržet. On má taky Viky už 32 kilo, takže je to trochu rozdíl oproti FeeBee a hlavně tohle jak byl na stopovačce tak si čuchal za náma a najednou se rozeběhnul a letěl kolem nás a jak se stopovačka napružila tak sem pustila protože bych jinak letěla po hubě na zem.
S tim schovávánim to taky dělám když je kde, spíš když chodim ty kratší prochajdy v týdnu, tady sme šli ale po poli kde bylo volný prostranství, takže stromy keře daleko na nějaký schovky.
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 11:54
- Nahlásit
Denisa
To je ono.Brauny je strašně samostatná.Ta moje první byla všude se mnou.Máme velkou terasu,kam sama nechtěla vůbec chodit.Když jsem ji tam vyslala,tak si sedla za dveře a žádala si jít za mnou.Brauny si tam klidně vegetuje třeba hodinu,aniž bych jí chyběla.To samé venku.Podívá se kam potřebuje a pak teprve schání paničku.Se stopovačkou má ale smůlu.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 11:55
- Nahlásit
Markét
jsou k zulíbání, jsou správňácký. Víš že jsem donedávna ani nevěděla že takový plemeno existuje?
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 12:07
- Nahlásit
Markét
to jsou plyšáci! a ta Barka má na fotce dobře umíněnej kukuč!
Vcelka
chi chi, taky vím co udělá 10m stopovačka když to nečekáš a trhne s tebou váha 25kilo (natož 32), na hubě jsem byla víckrát
Lenda
zase k něčemu je to dobrý! většinou se zase tady tito ničeho nebojí a jsou pohodáři, z ničeho se nestresují... však časem se určitě stane víc "závislá" když to budete podporovat...
|
Paja s Tinou
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 12:38
- Nahlásit
Ja mam 15m a kdyz se mi jednou vysmekla ac nechte z ruky, tak jsem ji mela pekne spalenou, ale Tine kus vlajici nury za sebou vubec nevadil...
Market, jsou rozkosny a jak pekne pozuji!
Lenda, tak to Tina je v tomhle v poho, kdyz chce mit klid, zaleze si kam chce a je tam, ale doma ji nekdy za zadkem mam...
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 12:41
- Nahlásit
Já mám taky 15 metrů a tohle se mi vysmekla ještě jsem na ní dvakrát dupnula i Zdeněk na ní dupnul, jenže jak je sníh tak nám to jen projelo pod botou a už byl v čudu a šňůra za nim vlála jak šála.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 12:57
- Nahlásit
Vcelka
Hmmm, tak to jsem asi blbě koukla. Já myslela, že tě tak rval za vodítko. Když FeeBee začne tahat na vodítku, tak ji vytepu, že se cvrne na čivavu. Už proto, že ji občas chtějí vést i kluci. Ovšem na stopovačce to je jiná. To se nedivím, že jsi to radši pustila. Já byla debil a nepustila jsem a pak jsem si doma 14 dní léčila puchýře... Takže tak. Divila jsem se tak hlavně proto, že je děsný si představit jak tebe (takovou subtilní blondýnečku) vláčí Viky sněhem na vodítku.
Markét
Jsou krásní, kouzelní, k zulíbání... Ten Boleček je super. Já bych ale radši tu světlejší variantu a nebo tu black and tan. Hoď sem prosím ještě ty světlý štěníky, ať se pokocháme...
|