Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Německý boxer II.
<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 1837 . 1838 . >>
Autor Zpráva
corleona
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 10:16
- Nahlásit

Denisa
To si vzpomínám, jak se stavěly kotce, tak jsme tam měli tři zedníky. Porvali se nám tenkrát 4 psi a my se tam váleli po zemi, špinaví jak prasata a nemohli je odervat, protože když jsme někoho odtrhli, tak nás oběhl a zakousl se jinde. A oni tam stáli u míchačky a zírali na nás. Chlapi jak hory a pak s očima jak tenisáky říkali, že se hrozně ale hrozně báli..
Přitom jsme přesvědčení, že to zapříčinili oni a že jim hodili něco ze sváči.. i když se dušovali, že nééé.

Denisa
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 10:21
- Nahlásit

corleona
no to zas já jsem takový tele, že jsem kolikrát už i pomáhala odtrhávat cizí psy! Právě asi proto, že vím jaká je to makačka
No a u majitelů, kteří "nejsou schopni" a já na to zůstanu sama... stalo se mi, že to byli dvakrát chlapi! V maskáčích, bombru, machři jak sviňa, ale vůbec se k tomu neuměli postavit, tak jsem jednomu srovnala rotvíka a druhýmu boxera a odkráčela... naštěstí ti psi nebyli úplní magoři, to bych se tam válela ještě teďka!

Denisa
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 10:24
- Nahlásit

samozřejmě, že ne v jeden den - ten s boxerem - to bylo tak před rokem, s rotvíkem ještě dýl... tak dobrá zas nejsem!
A ten boxiš mě rafnul, ale nic moc a bolelo to víc než moc! Nedovedu si představit, když pes někoho potrhá!!! To musí být fakt hrozný!

Chodka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 10:25
- Nahlásit

corleona
S páskem si mi dostala ,nejsem v kanclu sama a chlapi na mě čučej co se se mnou děje , že se tak tlemím.Nemůžu chytit toho skákacího smajlíka.

corleona
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 10:37
- Nahlásit

Denisa
To musí bolet jak čert. Já mám zkušenost jen se zákusem, po kterém zůstanou hluboké díry a pak jen takové menší tržné rány,které sice kvácí, ale nic to vlastně není. Většinou zůstavjí jen obří modřiny. Já mám momentálně tu levou ruku, jak by mi ji přejel traktor
A Tom měl jednou obří modřinu přes celou paži. To se jednou rvala Viktora s Ginou (zase ty dvě mrchy) a on Viktoru zvedl nad hlavu, aby k sobě nemohly a Gina vyskočila a zakousla se mu do té ruky a visela tam jak pitbul. Moc pěkný pohled. Tom tenkrát mluvil móóóć sprostě..

Vcelka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 10:41
- Nahlásit

Teda Denis ty jsi taky pěkně akční. Já zatim neměla naštěstí tu příležitost se k něčemu nachomítnout. Mám docela štěstí že kam chodím na prochajdy moc lidí nechodí a když někoho vidim tak se většinou šikovně obejdeme.
corleona
vsadim se že ty zedníci tenhle zážitek rádi dávaji někde k dobru, jako veselou historku.
No a to s tim přilepšovánim kouskem dlabance od lidí, docela bojuju. Jsou lidi kterym se to prostě nevysvětlí že mu nemaji nic dávat. Taky proto nechci Vikyho moc brát na akce na který chodíme, protože naposled sem se tam zhádala s klukem který mu dával klobásu a pak se do mně dali další že snad tim jako nechci říct že ty klobásy jsou špatný atd. To jsem tam furt hlídala jak ostříž a napomínala každýho kdo už natahoval ruku že mu něco dá a nakonec sem to stejně neuhlídala. Tak sem se po tý hádce sebrala a jela sem s nim domu. Viky pak doma ležel a tahlo mu to děsně z huby. Byli docela dost kořeněný.
Teď sme byli v sobotu zase na akci a my ho nechali doma, ale byl tam Bárt a ještě jedna fenka bandoga a zase některý lidi je tam cpali uzenym masem, ten kluk tý fenky taky každou chvíli někomu řiká nedávej jí nic, no jenže to taky neuhlídal. Je to jak z blbcema.

Markét
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 10:44
- Nahlásit

ola
Moje boxiny jsou: Catty ze Zámeckého Žerotínu alias Aninka a její vnučka Charley Canis Ludens - to už je moje CHS a znamená to latinsky pes hravý. Hodí se to nejen na boxery, ale i bordíky a grifonky. A tady je pár nových fotek. Doufám, že mi prominete, že to je trošku jiné plemeno, ale placaté držtičky to jsou taky, i když mini.

Bordík Laka s Bertičkou:

Boleček

alli
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 10:49
- Nahlásit

Tak Allis dělá hrdinu hlavně, když je na vodítku a potkáme psa a ten si dovolí na ni zavrčet (jinak je to pohoda a hrála by si), tak to vypadá, že kdybych ji nedržela, tak ho sežere a ještě nemá ráda jorkšíráky. Ale jak je na volno, tak se do žádné rvačky nežene. Když už se pustila to tchánova bígla, který si dovolil na ni zavrčet, tak ji stačilo okřiknout a byli zase kamoši.

Markét
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 10:51
- Nahlásit

ola
ad Yéké:
Moje kamarádka má po mojí Anče čubinu z prvního vrhu. Předloni ji kryli právě Yukinem (na moji CHS) a nechávali si z vrhu zlatou fenku (já sama bych vybírala jiného krycího psa i jiné štěně). Musím přiznat, že tak typickou "osmičku" jsem u boxera snad ještě neviděla.
Kdž kolem ní figurant dlouho kašpaří, tak se někdy nechá zlákat a milostivě si kousne. Ačkoli na soužití v rušné praze je to zase moc pohodové zvířátko

ola
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 10:55
- Nahlásit

corleona
Zvláštní, že nám ten frňák tak světlá... Řasu mám už koupenou od loňské zimy, jenže bych řekla, že jí ten pigment jde všude jinde než do čenichu?! Proč to některý boxer má a některý ne? Mi to teda nevadí, ale vím, že na svodu mi Dolejš šeptnul, že má světlejší houbu po zimě, tak ať na výstavu dám bacha...

Co se rvaček týče, tak já se pořád "v duchu" připravuju, jak bych reagovala a pak ta reakce je úplně jiná. Když mi na cvikoši bobulku napadla beaglice a šla jí po nohách, tak jsem Fee schovala za sebe a na rozzuřenou beaglici hulákala (taky ne zrovna slušně ) a pomohlo to. Jenže takovej nakrknutej rotwík, to je jiný kafe... Stačil mi ten rádobyjezevčík - chudák dostal jmen! Nejvíc mě vytočí, když majitel NIKDE, nebo se DÍVÁ jak to dopadne.
Když jdeme se Zdeňkem, tak to strach nemám, vím, že v případě krajní nouze by Zdenek psího útočníka i zahlušil. Přece jen má metrák a 2m, tak snad...

Denisa
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 10:56
- Nahlásit

Vcelka
já akčňák moc nejsem... ale to je tím, že se denně setkávám se spoustou psů a vymetám různý psí akce, takže bohužel jsem příležitostí už měla dost...
corleona
jo, to chce taky vztah k těm psům a pak nejlíp nějakej grif - tvůj už se vyzná, ten můj sice byl u rvačky jen jednou, ale zase jsem zasahovala já, protože než se nadál co že se to jako děje, tak jsem já měla odchycenu svou sviňku a kamoška svou sviňku a on jen, jejda...
Markét
moc pěkní ňuňánci, mně se líbí nejvíc ten černý - Bolek!
Jinak už vím, jak jsem sem psala, že jsem potkala toho Brabantskýho grifonka - ten black a tan - ti se mi líbí asi nejvíc tady z těch grifonských příšerek, prohlížela jsem stránky jakési - tak možná jednou na stará kolena... ale tato varianta jsou prý nejmíň k sehnání... chlubila se paní majitelka toho Brabuši.

ola
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 11:01
- Nahlásit

Markét
Naše bobule kouše ráda a jen vidí figunta už by ho rdousila. Ikdyž třeba na výstřel reaguje jak kdy. Někdy štěkne, jindy se snaží urpchnout, jindy nehne brvou...
Jinak k Yékému - štve mě jeho dysplazka, když je takový nadsamec, ale už jsme tu probíraly, že se to může odrazit u štěňat a nemusí...
A nemá ta kámoška u té čubinky taky asymetrii dolní čelisti? Že by to bylo po Yukinoj?

Denisa
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 11:04
- Nahlásit

Markét
tak takovýho bambulu boxera, to pro mě není ani boxer
Je to škoda. Pro plemeno.
Ale s tou Prahou a třeba do rodinky s mimčama, to je zase pravda.

Markét
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 11:06
- Nahlásit

Denisa
Ale neboj, než půjdeš do důchodu, tak už budou black and tani běžně k dostání. V poslední době se začínají dost množit. Jenže - kdo by chtěl malý rotvíčky (když se povede brabantík black and tan, opravdu to připomíná minirotvíka)?

K těm rvačkám - já naším holkám od malička vysvětluju, že takové věci v naší smečce prostě netolerujeme. Zrovna minulý týden si stará Anča (zatím šéfka smečky) chtěla něco vyřizovat s Cillou (grifonkou). Anča lítla na záda, že ani nevěděla jak a hodně zblízka z očí do očí jsem jí jasně sdělila, že smečku budu rovnat já a na ona. A je klid.
Nedovedu si totiž představit, že by se nám čuby rvaly, když jsou dvě velké a dvě malé, to by asi byl horor. Máme je totiž všechny pohoromadě (kromě období štěňat). Myslím, že pokud je smečka, musí se pečlivě vyvažovat vztahy v ní a vůdcem by měl být vždy a pro psy nepochybně člověk. Ale zdá se mi, že toto se velmi těžko dodržuje u kotcových psů.

Denisa
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 11:10
- Nahlásit

Markét
no docela se mi fakt líbí! Ovšem bez toho ocasu by to nešlo?! No jo no.
Když už bych chtěla pidipsa (což už není ani franc.buld.), tak bych asi šla do tohohle pidi-rotvo-placatce.

Markét
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 11:20
- Nahlásit

Denisa
Bez ocasu by to samozřejmě šlo (moje štěnda jsou všechny bez), ale chtěla jsem ukázat minirotvíka a u rotvíků je přeci už změněn standard, tak aby jsi měla přesnou představu (a navíc jsem neměla jiný obrázek po ruce)

Denisa
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 11:26
- Nahlásit

Markét
jo jo, vím, že roťásci - ocásci
hm, jenže jestli si ho pořídím fakt až do důchodu, tak stejně už budou asi všechna psiska na světě "přirozeně přirození" neb trend a vývoj v tomto směru je jasný... takže už si můžu začít zvykat na vzhled pidiroťase a díky za obrázek!

ola
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 11:28
- Nahlásit

Markét
Mi se moc brabantík ani nelíbí. Já spíš toho grifonka. Vaše Cilla je nádherná. Asi mi to taky evokuje dětství, když naši měli knírače... tak ty fousatý papulky! Jsou fakt kouzelný. Ale black and tan jsou i grifonci ne?

Denisa
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 11:33
- Nahlásit

Oni jsou myslím všichni grifonci - brabantský, belgický, bruselský.
No však Markét osvětlí.
Mně by zajímalo jak je to s těma vrhama, jestli se může ve vrhu objevit třeba mamině bruselačce brabantík, nebo jak je to s chovem vlastně? Myslela jsem, že může jen bruselák s bruselicí atd. a ta paní s brabantínem říkala, že i tyto rázy můžou mezi sebou... ?!
Mám klioše, tak se pak napojím.

ola
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 11:39
- Nahlásit

Denisa
No, na stránkách chov. stanic grifonků mají u jedný fenky různy "druhy"
Markét
Na co člověk má dát bacha u štěněte grifonka? Co třeba zuby, oči atd.? Teda ne, že bych si nějakýho už kupovala, ale kdyby jednou... Až se rozvedu...

Markét
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 11:49
- Nahlásit

ola
Denisa
Myslela jsem, že může jen bruselák s bruselicí atd. a ta paní s brabantínem říkala, že i tyto rázy můžou mezi sebou... ?!
V tom je právě kouzlo chovu grifonků. Ačkoli dle FCI jsou to plemena tři (AKC je uznává jako jedno plemeno), vzhledem k velmi malému počtu jedinců se normálně povoluje křížení všech barevných rázů i druhů srsti. Takže pak se něco vylíhne a vlasně se ani neví, jaké to bude plemeno . Na Cillu jsem čekala až do jejího 6. týdne, zda jí vyraší fousy, protože brabantíka jsem nechtěla. A teď jen doufám, že když "prodávám" vousáčky, tak že nakonec ještě nebudu hledat nové majitele pro brabantíky, ale snad vidím dobře, že vousy rostou

corleona
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 11:57
- Nahlásit

Markét
To sou vjecy, to sou vjecy ..

Vcelka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 12:18
- Nahlásit

corleona
to jo to jo taky čumim jako puk co se tady všechno dozvim.

Chodka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 12:44
- Nahlásit

Když píšete o fousech tak naše trumpeta má taky dost fousů, ze začátku jsem ji dělali frizura a teď na to prdíme.Moc se jí to nelíbilo.

ola
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 16:58
- Nahlásit

Vcelka
Tak speciál pro tebe jsem nechala dnes Matesa, aby mě vyfotil s FeeBee. Z cca 12ti fotek byla použitelná snad jen jedna (je v galerii).

Hele, nenechte se vy všechny ostatní prosit a hoďte sem taky vaše fotky. Aspoň se pak na té výstavě v Brně poznáte... A taky ať tu nejsem jediná za blba...

ola
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 17:11
- Nahlásit

Tak jsem do galérky naflákala celou naši "takovou normální rodinku"... Takže : bavte se...

Markét
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 17:40
- Nahlásit

ola
Mně sem do galerie moje fotka nejde vložit, asi to cenzuruje můj ksicht Ale aby bylo v Brně jasněji, tak tady jsem s Cillou:

corleona
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 18:03
- Nahlásit

Jééééé.. samí hezcí mladí lidé..
To my s Tomem.. oba nás souží naše nadváha a stáří..
V dubnu mi bude.... FUY, ani to nemůžu napsat..

ola
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 18:32
- Nahlásit

Markét
Jsi pěkná ženská a červená ti sluší. Já mám červenou taky moc ráda! Jo, a Cilla je fakt super.

corleona
Hele, nepruď a hoď sem foto. Neboj, už jsme tě stejně omrkly na tvých www.

corleona
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 18:38
- Nahlásit

Nemám foto!
Né, fakt.. všechny fotky co mám, jsou na webu. Ostatní neprošly cenzurou a byly nemilosrdně vymazány z digitálu nebo zmizely v propadlišti dějin.
Takže musíte na web a přidat si ke každé fotce tak cca 10kg, protože byl výkrmový podzim a i ty vánoce byly hojné a štědré a zkrátka dodnes se těch špeků nemůžu zbavit..

<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 1837 . 1838 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání