Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Německý boxer II.
<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 1837 . 1838 . >>
Autor Zpráva
Lenda
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 20:37
- Nahlásit

Díky za rany.Doufám,že je nebudu potřebovat a hárání zvládnem v mezidobí.Ty klubovky jdou,protože se stačí přihlásit týden předem,ale horší jsou ty mezinárodky.
corleona
Jak z hororu.Tak asi od těch pěti v 2+1 upouštím!!

alli
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 20:41
- Nahlásit

corleona - Tak to musel být opravdu mazec!

ola - Pěkné fotečky.

Také teď nad námi visí hárání a čekám, zda bude či nikoliv a jestli se zůčastní výstavy nebo ji na konec budeme muset nechat doma , ale podívat bych se jela určitě i bez ní. Já myslela, že si to hárání do roka určitě odbude a ono nic .

corleona
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 21:04
- Nahlásit

ola
Naše feny se rvou učitě tvrději, než naši psi. Unity se ale taky rve poměrně normálně. Ale ty dvě mezi sebou - to je fakt hrůza! Jsou jak pitbulky. Já už nemám strach o ně, ale hlavně už o sebe. Když se perou kluci, tak se moc nebojím do nich sáhnout. Jen jednou to bylo hustější, jak se mi tenkrát Max v tom zatmění mozku zakousl do zadku - jindy to bývá poměrně v klidu. Teď to např. slízl Max. Ležel prý už na zemi a Nunda nad ním stál zakouslý do jeho boltce a rval ho. Ale příště může do budky dostat Nunyk. Koko nemůže naštěstí na ty zadní, tak je to s ním jednodušší. Ale Tom se pak smál, Kokimu se prý rozjely na dlažbě nohy, ležel tam rozpláclý a rval se furt, nevzdával to.
Ale ty čuby nejde od sebe odtrhnout. Prostě nepustí. Třeba i tři minuty. Díváme se na sebe, každý drží jednu, jsme zoufalí, tlučeme je po hlavě, štípeme za slabiny, páčíme huby, zacpáváme nos, řveme FŮŮŮJ!!!, škrtíme, a ty svině když to tak hnusně řeknu, drží a ještě třesou hlavou. Nebo pustí a kousnou doruky, nohy jednoho z nás, zkrátka co je nejblíž. Uvažujem o pepřovém spreji, nebo paralyzátoru. A to jen kvůli těm dvěma mrchám. A přitom se obě tváří jak ovečky. Mrchy jsou to. Mrchy, mrchy, mrchy

ola
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 21:13
- Nahlásit

corleona
Když už jsme u těch povah... nevíš náhodou, jakou asi povahu má ten Yéké (taťulda naší bobušky)? Jakože jestli se na výsavách projevoval jako rváč nebo ne? Mě by totiž zajímalo, po kom je ta naše Feebule taková kliďaska. Jestli po mamině (Vanessa Moravia Box) nebo po něm? Viděla jsem FeeBeenčinu sestru z předchozího vrhu (taky otec Yéké) a ta byla taky velký zlato,mazel a kliďas...

corleona
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 21:26
- Nahlásit

To nevím, jaký je Juki. Na výstavách jsme ho moc neviděla rvát se. V kruhu mě jednou v Mladé Boleslavi Novotný seřval, že ho vytlačuju z kruhu. Byli oba v šampionech a Nunda šel do něj, jako vždycky do všech no a Juki ustupoval a ustupoval.. Tenkrát taky vyhrál (nad Jukim Nunda vyhrával málokdy). A rozhodčí to zdůvodnil, že druhý pes se vůbec nepředvedl, zato ten první skvěle. Novotný byl nasraný jak brigáda. Jenže znáte to, na mezinárodkách bývají kruhy malinkaté, stačí, že jeden pes na druhého houkne a ten už skoro ven z kruhu.
A z véčkového vrhu znám dobře jen Valentinu a to je ovečka. Strašně hodná fena. Ale na obraně je skvělá - pětková, výborně kouše. A její dcera, kterou si její majitelka nechala je taky moc hodný, kamarádský pes.
Buď ráda, že je FeeBee hodná. Je to nepříjemné mít zlé psy. Je to o nervy a odnaučit to nejde. Jediná možnost je stahovák hned za hlavou, těsně za ušima. Jedině tak jsem byla schopná s Nunýnem přejít veterinární přejímkou na výstavě. A teď tak chodím s Unitou.

ola
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 21:38
- Nahlásit

corleona
Vidíš, a já nevěřila jednomu známému mojí maminy, že má dvě čuby boxeřice, které jsou zabijácké bestie. Teda vůči ostatním psům. Prý už kolikrát platil veta (naposledy porvala ta jedna malýho Papillona )
To já když jdu s bobou a začne na ni řvát vořech jezevčíkového typu, tak musím být za hrdinu a vyřídit si to s ním sama. Ona by snad fakt nekousla. Možná, kdyby dostala ťafku, tak pak by se nakrkla, nevím... A přitom obrana jí jde taky moc dobře a kouše děsně ráda! Spíš mám pocit, že nemá ráda konflikty.

Chodka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 06:39
- Nahlásit

Uff, to bylo počteníčko,zabralo to sice nějakou část pracovní doby, ale ta musela počkat.corleona
Heduš a Ludánek to fak pobavilo,ale jinak to když bude číst někdo neznalý boxerů tak řekne, že jsou to zabijáci, jěště, že to Ola zjemnila povahou bobule
Meggina se zatím ještě tolik neprojevila, zatím si chce s každým hrát, včetně pouličních koček.

ola
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 07:59
- Nahlásit

Chodka
Tak to je přesný. Naše FeeBee kočku žene, ale když kočka zastaví, tak ona zastaví taky a vrtí ocasem. Kdybychom měli "normální" kočku, tak by si spolu určitě ty dvě hrály. Jenže naše kočka se bojí a řve... Manžel by tak rád měl lovce koček (už jsem psala o našem kočičím sousedství - cca 25 koček), ale bohužel naše Fee je nepoužitelná.

alli
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 08:08
- Nahlásit

ola
Tak naše Allis je na tom podobně jak FeeBee, kočku žene, ale když kočka stojí, tak na ni sice štěká a vrčí a je naježená, ale moc se k ní nepřibližuje, protože už na ni jedna kočka prskala a oháněla se tlapou.

Dala jsem nějaké nové fotky na její stránky.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 08:19
- Nahlásit

co je to za kreténa ten predátor??

Vcelka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 08:24
- Nahlásit

To jsem teď vyzkoušela jestli to teda funguje nebo ne. Zase nějaký ulítlí pako se nám sem asi lifruje nebo co.

No nic, musim zkouknout nové fotky Olo a alli, taky sem dneska přidala asi pět fotek na Vikyho stránky. Včera jsem trapně chtěla nafotit Vikyho umělecké foto, vyhlídla jsem si pěkný strom a jako že se mi tam posadí a já ho vyfotim. No jenže to bylo nad jeho chápání vydržet chvíli sedět před tim stromem, takže výsledek nic moc.
Teda corleono u vás to jsou horory, mně to teda docela pobavilo, ale vás asi do smíchu v těch chvílích neni. A já si myslela že boxeři jsou kliďasové. Ten náš troubelín zatim taky nevypadá na nějakýho rváče. Spíš každýmu psovi leze furt do huby, že to pak už těm psum leze na nervy. No ani sem jim nedivim. Hele a nepomohlo by když jsou zrovna v sobě na ně chrstnout kýbl vody? To sem slyšela že to pomáhá.

alli
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 08:26
- Nahlásit

Á jé, tak už i na této diskusi začíná někdo prudit. Proč se vždy musí objevit nějaký kretén - predátor.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 08:44
- Nahlásit

No nevim vypadá to že se pokouší zničit celý forum, nevim o co mu jde. Takový klídeček tu byl.

Jinak jsem zkouknula fotky a moc hezký, Olo taky se nech vyfotit jednou z bobulkou ty. Děti a manžela už známe a tebe jsem na fotce ještě neviděla. Alli ten nepořádek v kuchyni je parádní, fakt by stálo za to tam nainstalovat kameru, myslim že by to byla sranda.

corleona
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 08:51
- Nahlásit

Vcelka
No já jsem je vlastně tahala do té koupelny, že je hodím do vany a pustím na ně sprchu. Ale nešlo mi je, jak se rvaly, přehodit je tam - porafaly mě, tak jsme skončili na té zemi, ve dveřích. Já blbec jsem si vůbec neuvědomila, že blíž než vanu, mám sprchovací kout, kde by to bylo jednodušší!!! Mi to v té chvíli vůbec nemyslelo V létě to je pohoda, to je chytím za ocas a mrsknu je do bazénu. Jen se vždycky jedna musí udžovat v plavání, protože se mi už stalo, že vyšly po schůdcích ven a pustily se do sebe znova! Normálně: Ring volný, druhé kolo!

Denisa
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 08:56
- Nahlásit

ola
já v létě jsem na stopě už v 6.30h Psala jsem vám sem historku jak jsem si vymyslela, že mě přítel před prací hodí za Brno na louky... chtěla jsem pak být brzo v práci, ale nazpátek to vemu pěšo a MHD, jiná možnost nebyla. No tak mě hodil v 6h za Brno, jenže to bylo už na podzim, změnil se čas a ouha ona byla tma a za Brnem v polích ještě větší, no tma jak v řiti a k tomu mlha, první mrazík rozpačitě jsem vylezla z auta a neviděla jsem na krok! Martin mě vyhodil batoh a říká "Nazdar, ty magore!" a nechal mě tam svému osudu. Tak jsme s Giordi ještě půl hodiny chodili po polích než se aspoň trošku rozednilo a pak si šli do blatíčka našlápnout!

Jo jo a k boxerům bojovníků - znám docela bojovné boxíky, myslím, že trošku bojechtivosti v sobě to plemeno má (samozřejmě je to i individuální), ale taky si myslím, že to jde výchovou ovlivnit, Giordina sama je toho důkazem.
Buď ráda, že je FeeBee hodná. Je to nepříjemné mít zlé psy. Je to o nervy a odnaučit to nejde.
Myslím, že i vzhledem k vrozeným vlastnostem psa jdou určité věci potlači... Něco jiného je, když má člověk psa jedináčka a může se s ním piplat samostatně a taky záleží na podmínkách, ve kterých žije a co se po něm chce - např. ve městě bych si pak s takovým psem moc neškrtla... proto jsme to museli zvládnout, jinak to nešlo
A něco jinýho je domácí smečka psů... vím, že k Giordině bych musela vybrat nějakou hodně submisivní fenečku Lidi co mají takový smečky a řezalo se jim to doma, tak buď je mají oddělený napořád a někteří to zmákli, ale musí dodržovat přísnou hierarchii ve smečce a sami být drsní - říkali, že je to ale už úplně jiný, že je nemají jako mazlíky, ale musí to brát pořád jen z pozice - my dvojnozí šéfové, vy naši podřízení a žádný ťuťu ňuňu, jen výhody tomu, přerozdělování, žádná lítost nad outsiderama, atd. jsou taková téměř "vlčí rodina"!

Vcelka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 09:13
- Nahlásit

b]corleona[/b]
no každopádně se doma rozhodně nenudíte. Šest psů to už je asi fakt moc ještě když jsou tři na tři. Stačí když se sejdou ty naši tři klucí v rodině tak je to taky rodeo a ty se zatim nervou jako na vážno, ty si jenom hrajou a i tak to všechno lítá.
Právě že jsem slyšela že když se rvou tak do nich nešahat ale chrstnout na ně kýbl vody, že by pak měli pustit. Zatim sem to teda nezkoušela. No kdyby se to stalo někde mimo barák tak stejně člověk tohle nemá po ruce. Na to je možná aspoň trochu výhoda ten ocas že je má člověk za co chytit, když teda ten ocas maji.
Normálně by jste si mohli založit firmu Krotitelé divé zvěře.

Lenda
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 09:18
- Nahlásit

Pořád vám tu vychvaluju ten ocas a teď je jasné na co je dobrý!
Taky za něj občas chytnu,jako za brzdu.

Lenda
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 09:23
- Nahlásit

Já vám tu stále vychvaluju ocas a teď je alespoň jasné na co je dobrý!Taky ho občas používám jako záchranou brzdu.

Lenda
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 09:25
- Nahlásit

Lenda
Nějak mi to blbe.Nejdřív nic a pak obě verze.

corleona
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 09:34
- Nahlásit

Všichni ze smečky, kromě Nundy a Unity, jsou celkem k cizím psům v klidu. Když jdu s Nundou nebo Unit na vodítku, tak chtějí zavraždit všechny psy, co míjíme, sápají se po nich a pouští hrůzu. Ostatní ne. Gina třeba vůbec, ta vrtí ocáskem a chce si hrát, tu můžu mít na volno a na výstavách i mívám, je poslušná a nekonfliktní. Viktora až tak moc ne, ale vyloženě se rvát nechce. Jen když je v páru s Unitou, to chce vraždit taky a je to pak hrůza je udržet. No a Max s Kokoušem nejsou až tak útoční, můžou psa klidně minout a být i na volno, ale musí se jim dávat najevo, že "nesmí". A s cizíma fenama se snesou úplně v poho. Jiné ale zase je, když jsou Max a Koko spolu na vodítku. Už je to jiné. Dva jsou už zkrátka smečka a ve smečce se každý pes chová jinak, snaží se machrovat před druhým a zároveň cítí i sílu a podporu.

Denisa
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 09:34
- Nahlásit

Vcelka
no ale představ si doma např. v obyváku na ně chrstat kýble vody!? Ta potopa a ještě by to ani třeba nemělo ten efekt, to bych se pěkně nas...la, pak by lítali oknama ven...
Lenda
jo, na to je ocas príma!
Chytneš, roztočíš a vrhneš boxerem v dál!
Ale jo, už jsem viděla spoustu majitelů tahat psy ze rvačky za ocas.
To já když už se stalo, tak jsem musela za zadní haxničky, vyzvednout do vzduchu, mrsknout na zem, zalehnout...

Chodka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 09:52
- Nahlásit

Ten kýbl v tom obýváku to mě taky napadlo jak by tam všechno plavalo,no a rady jak odtrhnout psy od sebe jsou užitečné ale já bych se asi pos.... kdyby jsem u něčeho takového byla.Asi bych se zmohla akorát na to křičet i když ...,kdo ví kdyby jsem u toho opravdu byla.Radši ne.

corleona
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 09:57
- Nahlásit

Je to fakt, že už mám čím dál tím větší strach na ně sahat. Bolí to pak jak sfiňa Jenže co chceš dělat. Ony mě třeba kousnou i když jsou už od sebe dva metry a jednu držím. Jsou v afektu.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 10:01
- Nahlásit

Hmm což to jo kýbl vody v obýváku to by nebylo zrovna příjemný.
Křičet na ně ale taky nepomáhá. My když chceme odtrhnout Vikyho a Fíka tak Vikyho taky chytám za zadní část A Fík má ocas tak aspoň na něco je to dobrý, protože jinak by nás s nim umlátil. Asi by jsme měli Vikyho nějak odnaučit to lezení psum do držky, furt je líže na hubě a v hubě. Je uplně otravnej. Jenže jak ho to odnaučit, asi by potřeboval od nějakýho hafa lekcičku.

Lenda
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 10:04
- Nahlásit

Denisa
Já teda boxerem nevrhnu!Jsem ráda,když ji trošku přidržím.Teď co vynechávám tu posilovnu.
Možná to chce spíš dělat judo/v případě Corleony/.

corleona
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 10:05
- Nahlásit

ola
Jsem si všimla na fotkách, že Tvůj Fíbouš má hnědý nos. V létě se to pak většinou spraví. Ale na výstavě za to můžeš lajznout VD. Např. Auterský mi ho tenkrát napařil. Chce to začít přidávat karoten nebo nějaký jiný přípravek na zlepšení pigmentu - něco s mořskou řasou nebo čistou mořskou řasu přímo. Ve vybavenějších specializovaných prodejnách to určitě budou mít. Tuhle špatnou pigmentaci jsem měla u těch svých prvních dvou boxerek. Začala jsem to pak podávat už raděj v prosinci, aby např. do Brna v únoru, byly OK. To je jen rada, pokud tedy počítáš s výstavama, jinak to samozřejme vůbec neva..

corleona
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 10:06
- Nahlásit

Lenda
Tom dělal judo a má černý pásek
Já mám pásek akorát tak z Kenvela

corleona
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 10:11
- Nahlásit

Vcelka
To dělal Nunda, když byl dorostenec. Jednou jsem jela s kámošem a jeho fenou do Brna a Nunýn jí lízal hubu celou cestu až na výstaviště. Jindy totálně klidná fena byla na pokraji šílenství a před Brnem u Vyškova už to nevydržela a už na něj hrčela

Denisa
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 10:11
- Nahlásit

Chodka
většina lidí je naštěstí schopna zasáhnout a v tu chvíli na sebe nemyslet, buď ochránit svýho psa anebo ochránit druhýho psa před napadením vlastním psem.
No, ale když vlastně tak vzpomínám, tak ne vždy všichni bohužel... právě nejhorší je, když na to zůstaneš sama a druhý (třetí) majitel jen nečinně přihlíží a ty se tam válíš mezi psiskama...

Denisa
Člen
# Zasláno: 31 Led 2006 10:16
- Nahlásit

Možná by na ty boxery platil BOX!!! Třeba by tomuhle rozuměli. Takže rada všem - jednu dobře mířenou do placaté tlamy a knock out!

Jé, včera říkal pán, že ta jeho RR se srazila na cvičáku s boxerkou a boxerku vezli na veterinu, tekla jí krev z čumáku a měla asi otřes mozku!
Jsem si vzpoměla na G., která pravidelně někde narazí hlavou a nikdy naštěstí nic. Ale asi to taková sranda není.

<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 1837 . 1838 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání