Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Německý boxer II.
<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . 61 . 62 . 63 . 64 ... 1837 . 1838 . >>
Autor Zpráva
Pajus
# Zasláno: 25 Led 2006 12:05
- Nahlásit

Denis my jsme pardubicke brigade. Aha takze to kdybych potkala toho pana ja, tak se me taky stopro bude ptat jak mam stary stenatko...to bych asi pekne valila oci
Ty tam fakt jedes Market? No ja o to uvazovala, ale asi ne, protoze mam pocit ze to Tinu bavit nebude a ja dam minimalne litr za ubytovani a vsechno. Ty jo Strouhla piska jo...to bude asi hodne zajimavy. Ty jo ze bych tam jela uz kvuli tobe (je to od 3.-5.2.???)
No z nasi brigady tam nejaci urcite jedou.
Ja taky nemam pocit ze by Tina smrdela (teda kdyz neprdi), mozna je to tim ze je doma, fakt nevim, ale basetaci krapek citit jsou vzdy...

Vcelka
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 12:05
- Nahlásit

Markét
tady je adresa na sezimák
http://www.zkosezimak.wz.cz/

Tak jsem přeci jenom zavolala cvičitelovi v BN, no a už je 14 dní rozjetý kurz, takže bych se měla co nejdřív rozhodnout jestli budu chodit. Šla bych asi opět do začátečníků na tři měsíce a pak bych postoupila do pokročilých. V týhle zimě se mi teda moc nechce, je to každou neděli na tři hodiny.

Na fóru srst smrdí jsem psala že mně muj pes voní, prostě má svojí vůni kterou mám ráda a taky k němu hrozně ráda čuchám, vždycky do něj zabořim nos a čuchám. Možná kdyby byl ale víc venku že by tak hezky nevoněl, takhle je z těch peřin čisťounkej a voňavoučkej.

Pajus
# Zasláno: 25 Led 2006 12:10
- Nahlásit

Kdyz z te kratke srsti to suprove odpadne, takze se z vetsiny prochazek vratime cisti...a Tina nema zaddnou podsadu jak je doma, takze je to treba i trochu tim...
Ale ja se taky vetsinou vracim jako cunatko...je to zvlastni co

alli
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 12:16
- Nahlásit

Markét
Mě taky teda nepřijde,že by ta naše boxerka smrděla (ale jak píše Pajus,když neprdí, to pak smrdí strašně).

ola
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 12:21
- Nahlásit

Mně FeeBee taky voní, ale když u nás byla tetka, který umřela loni kokřice, tak říkala, že už si na ten psí pach odvykla! Říkala jsem "Jakej pach?!"
Jinak jediný co u FeeBee pozoruju, že když jí teče z očí, tak to je tak zvláštně cítit. Pozorujete to taky?!

Před chvilkou mi přišla MMS, jak sedí bobule na židličce v garáži a pozoruje Zdeňka, jak maká. Mohla jsem se smíchy potrhat, když jsem si všimla, že si z cca pěti židlí vybrala POLSTROVANOU. Zdeněk pravil, že prý proto, aby jí nezebala prcka...

Pajus
# Zasláno: 25 Led 2006 12:30
- Nahlásit

Tak pach z oci jsem asi nikdy nijak nezaregistrovala. A FeeBee neni zadnej truhlik, proc by taky sedela na obycejny zidli ze

Denisa
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 12:43
- Nahlásit

ola
asi vím co myslíš! To je takovýto jakoby zapařený v těch záhybkách pod očima ne?! To je trošku smráďulínek, ale ne nijak hroznej. Občas se to stane, když víc někdy zaslzí. G. má svůj "bryndák" a tím jí to otřu a dobrý.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 12:45
- Nahlásit

To víš že jo nejsou to žádný hloupý máčka, Viky si venku taky vždycky sednul na plyšáka a kochal se krajinou.

corleona
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 12:46
- Nahlásit

Tak k tomu pachu:
Bytoví jsou voňaví a kotcoví smrdí děsně (ale jen mě, Tom říkal, že to není vůbec pravda ), ale furt je to hadra proti třeba kotcovému ovčákovi..
Zrovna jsem dnes uvažovala, jak je teď máme v baráku, jestli je neokoupat, ale když jsou ty mrazy, tak by to byla blbost.
Nunda je sice bytový, ale taky trošku smradlínek. On si furt žere nohy a dře hubu, trošku zkrátka v těch záhybech plesniví - už od štěněte.

Vcelka
Zuzka ode mě měla Abraxase z mé původní chovatelské stanice (z Bronxu), zemřel na rakovinu a Zuzka mi nešťastná a ubrečená volala, jestli nevím o štěněti. Tak jsem sedla k internetu a našla na stránce Optima grata malinkatého Baronka. Jsem hrozně šťastná, že jsem jí dobře vybrala a že s ním mají takové úspěchy.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 13:00
- Nahlásit

corleona
to mi připomnělo že tuhle se Viky několik dní furt drbal na hubě, tak tuhle když seděl se mnou na sedačce sem mu vzala tu volnou kůži a podivala sem se mu pod ní a on tam měl kousek žmolku z deky, asi ho to tam furt svědilo a moch se udrbat.

Dneska sem koukala i na stránky Optima grata, tak tam maji novýho plemeníka Vlada dovezenýho z Francie, taky pěkný. Když u něj maji napsáno že potlačuje bílá štěňata tak co to znamená? Jako že je u něj malá pravděpodobnost že by se mu narodili bílá štěňata?

ola
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 13:02
- Nahlásit

corleona
FeeBee měla jednu dobu taky tendence si vylizovat mezi prstíkama u ťapek, tak jsem jí to namazala Tea-tree oilem a bylo to. Rychle ji to žužlání přešlo.

Jinak, když vezmu můj odličovací tampón a otřu bobulici ty oční záhyby, tak je ten tampón "hnědotmavej", je to normál? Problémy s očima nemá, slzí tak normálně.
Říká se, že pes hodně slzí, když usilovně hryže např. kost, což je asi pravda.
Včera jsem jí rozmrazila jednu vepřovou lopatku, a to hryzala jak divá. Nemyslím si ale, že kdybych jí vysvětlila, že jí budou z okusování kosti slzet oči, že by ji to rozhodilo...

Libka
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 13:09
- Nahlásit

Chodka
Jsem z Prahy, ale už několik let bydlím na Kladně

Eliška taky krásně voní, ale když jsme na cvičáku a ona se tam prohání s nějakým ovčounem, tak to je pak taky pěknej smrádek, jak to od něj natáhne. Teď jsme byly hodinu venku, já přišla totálně promrzlá a Elina na to, že celou dobu lítala, tak se jí absolutně nechtělo domů a je plná energie.....Takže jdu vymyslet nějakou činnost, ale ven mě tak dvě hodiny nedostane

Vcelka
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 13:09
- Nahlásit

ola
já myslim že teď v tomhle období je to slzení normál. Na těch tmavých psech to neni vidět, ale jak si zjistila při čištění tak jim taky slzí. Na tom našem to je přímo vidět, že má po očima tmavý cestičky. Snažim se to taky vyčistit ale moc to nejde.

corleona
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 13:33
- Nahlásit

Vcelka
To ani moc vyčistit nepůjde. Prodávají se i takové spešl přípravky - používají to hlavně na výstavní maltézáky, bišonky, ale nevím jestli to úplně zabírá.

Ten Vlad du Val d´Europe má minimální bílé znaky, tj. je malá pravděpodobnost, že se narodí bílé. Majitelé fen, které mají větší bílé znaky, by měli krýt takovým typem psa. Jsou např. i psi, kteří nedali NIKDY bílé štěně - třeba Ugolino v.d. Hazenberg, co je v Polsku.

Mě se tenkrát v druhém vrhu narodily jenom štěňata s rozštěpem a nebo bílé (moje Adéla i otec štěňat Nestor Hevelius měli bílých znaků středně). Tenkrát se bílí nesměli nachávat, ale já jsem jí alespoň jedno nechala kvůli mléka a aby mi nezešílela. A ta malá měla ty fleky pod očima už hned od mala a to jsem se jí to snažila pucovat. Navíc měla jedno oko modré a jedno hnědé, byla úplně čistě bílá, bez znaků - takže se vyplnilo to pravidlo, že byla i hluchá Můj B vrh se mi zkrátka vůbec nepovedl, tak jsem zapškla a koupila si Nundu. Abych měla krycího psa. Ten nekryje No a teď trnu, co mě čeká s těma našima třema holkama

ola
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 13:36
- Nahlásit

Libka
Ze cvičáku taky bobule někdy zasmrádá. Hlavně, když si hraje s výcvikářovou ovčandou, která je kotcová. On to o ní sám říká, že děsně smrdí. Minule vyskočila a oblízla figurantovi nos a ten řval jak tur, že ho líbá zrovna takový prase smrdutý.
A když jedeme ze cvikoše domů a FeeBee je celá oslintaná, navlhlá a zablácená, tak to je taky smrádek. Manžel vždycky říká.. "jak zmoklej cirkus!"

corleona
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 13:44
- Nahlásit

ola
přesně: Zmoklý cirkus!
To mi připomíná, když jezdíme na výstavy do zahraničí a než otevřem okýnko celníkovi na hranici, tak předem chvilku luftujem - buď z důvodu, že feny zmokly, nebo mají zaprdíno, aby si celník nemyslel, že jsme jen nějací čuňasi v kombíku

Chodka
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 13:45
- Nahlásit

Kamarádka říká že tu smrdí mokrej boxer

Vcelka
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 13:45
- Nahlásit

corleona
tý jo, tak to musela být asi soda co, když se to takhle špatně narodilo. Co se s nima dělá s tim roštěpem, a co jsi udělala s tou bílou pejsinou, to jsi je musela nechat utratit?
Stejně to byla kravina utracovat ty bílý boxery, chápu že krýt bílym boxerem by byla asi blbost, ale když se narodí uplně zdraví štěně a jen proto že má bílou nestandartní barvu ho zabít to mi příde škoda.

corleona
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 13:54
- Nahlásit

Vcelka
Mi se narodilo 7 štěňat. Z toho 4 byly bílé a 4 měly rozštěp. Z toho je jasné, že z matematického pohledu to byl průnik dvou množin. To jedno bílé mělo totiž i rozštěp. Štěňata se musela utratit. Adélka rodila na veterině, takže to zařídil veterinář. A tu bílou jsem darovala jedněm lidem, ale ti když zjistili, že je hluchá, tak jí dali pak dalším známým na zahradu, protože oni bydleli v centru Ostravy. Je to lepší, když se teď nechávají a mají i rodokmen, ale úplně čistě bílé štěně bych už kvůli té hluchoty nenechala a určitě utratila..

Vcelka
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 13:59
- Nahlásit

corleona
což to uplně čistě bílé to asi jo. Viky má na sobě naštěstí takových pih a vlastně už od mala má hnědý ušiska, takže slyší asi velmi dobře. Je to teda smůla když se narodí 7 miminek a takhle špatných. No ale teď vás čekaji určitě zdraví přírůstky.

corleona
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 14:00
- Nahlásit

Vcelka
No kéž by..

ola
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 14:01
- Nahlásit

corleona
Mám dotaz : líbí se mi, když má boxer pořádnou hlavu, pysky atd. asi jako váš Nunda... Jak se to dá u štěněte poznat, že bude mít takovou držtici? A myslíš, že i fena může mít takovou hlavu - jakože typově podobnou?

Denisa
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 14:04
- Nahlásit

No, není to žádná sranda, vše okolo chovatelství a pak ten samotný porod a ještě ani tím není vyhráno... já už znám tolik případů, kdy to kvůli něčemu špatně dopadlo s vrhem nebo fenou...
uf, uf

Denisa
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 14:07
- Nahlásit

ola
corleona
a neměla by mít fena spíš hlavu "feneččí". Samozřejmě, že širokou mordu atd. vše podle standardu, ale typově a výrazově jako fenka, tzn. rozdíl oproti hlavě psa-boxera, fenka hlavu jemnější?!

corleona
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 14:09
- Nahlásit

Vcelka
No a to neznáte celou anabázi.. to jsem bývalého manžela ukecala a jeli nevím už kolik stovek km za krycím psem přes celé Polsko až k Baltickému moři - do Gdaňska. A tam jsme se nabourali, když jsme jeli z výletu od moře. Auto nepojízdné - totální vrak. Tady v Česku byly zrovna povodně (1997) a hranice byly uzavřené. V Polsku jsme museli zůstat ještě týden a vraceli jsme se dodávkou, kterou jsme si tam najali i s řidičem a s vozíkem, na kterém jsme si domů vezli vrak našeho Favorita. No a ty štěňata, to byla závěrečná třešnička..

corleona
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 14:11
- Nahlásit

Fena musí být jemnější. Říká se tomu typický pohlavní výraz. Tj. pes musí být na první pohled poznat, že je pes a fena, že je fena..

Denisa
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 14:12
- Nahlásit

corleona
hmmmm, dobrý!

corleona
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 14:13
- Nahlásit

ola
No a poznat se to dá. Chce to několik let čumět na štěňata. Tak asi deset let No.. někomu třeba stačí i míň.. Já jsem byla dlouhou dobu jako doma ve stanici Moravia Box a Alena Žarská mě několik let "školila". Co poznám, vděčím jí.

Denisa
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 14:16
- Nahlásit

corleona
no třeba ta fena jak jsem ji potkala včera, na první pohled pes a na druhý pohled už fena!

Denisa
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 14:18
- Nahlásit

corleona
G. měla hlavu když byla malá jako E.T. mimozemšťan! Viděla jsem ji na fotce a každej hned taky - to je E.T.!

<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . 61 . 62 . 63 . 64 ... 1837 . 1838 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání