Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Německý boxer II.
<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . 61 . 62 . 63 . 64 ... 1837 . 1838 . >>
Autor Zpráva
corleona
Člen
# Zasláno: 19 Led 2006 19:36
- Nahlásit

ola
Náš Phill má ty oči extrémně jako E.T. někteří jsou i "normální"

Vcelka
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 07:25
- Nahlásit

Když manžel furt otravoval s francouzskym buldočkem tak sem řikala že bych radši než buldočka brala bostonka, nějak se mi líbí víc. Kdyby jsme ale pořizovali druhýho psa k Vikymu, tak by to asi bylo něco menšího co míň sežere, takže něco na tenhle způsob. Nejradši bych ale stejně brala dalšího boxiše.

alli
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 08:26
- Nahlásit

Bostonek by se mi také líbil. Když je řeč o francouzském buldočkovi, tak to mi připomělo, když jsme byli na výstavě a syn ho uviděl, tak na něho chvíli koukal a pak mi říká, to je nějaký divný boxer .

corleona
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 08:31
- Nahlásit

Vcelka
Na jaře kryjem všechny tři čubiny, tak si pak pro jedno přijeď ..
A druhé zdarma, jako bonus
Tom už se hroutí z toho, že si na ty štěňata zvykne a nebude je chtít dát. Tak nevím.. To abychom už začli přistavovat.
Je pravda, že když jsem kdysi prodávala štěňata já, tak jsem to strašně odřvala..

Denisa
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 08:37
- Nahlásit

Ahojte,

Markét
aha, tak Aida si dává na čas to neva, až bude připravena, tak to přijde. Pozdravuj Míšu, já se teď z práce na mujpes nedostanu.

Boxíkářky,
taky hodně lidí boxerkářů má k boxíkům franc. buldočka! Já znám pár franc. buldočků, ale ne těch výstavních špekounů zadýchavacích, ale fakt skvělé temperamentní pejsky a např. i takové co běhají coursing a postavičky mají jak svalovci, samý svalík! Pravda na výstavě by si asi neškrtli, ale jinak to je fakt jak boxík, akorát pidi a má víc vypoulený vočiska...
Bostonek i "Verdel" se mi taky líbí, jsou to taky roztomilý držky! Ale u Bostonka mě odrazuje, že je to teriér a já teriéry nemusím... A grifonci by byli pro tu moji kozu moc malincí. Franc. buldoček je takovej festovní, tak se dá i celkem poplácat Jo a dokonce i běhají agility, to jsem byla úplně paf!
Chro chro, jenže příteli se absolutně nelíbí. No tak to má smůlu. Já vím, že až budu babka a nebudu stačit na boxe, tak si franc.buldočka pořídím, jsou to podobní komici jako boxišové.

My jsme včera zase běžkovali, všude byla spousta srnek a Giordinu jsem neměla v postroji na tahání, lítala si na volno a cestičky nám křižovali srnky i zajíci, byla to romantika, srnky nás pozorovali a vždycky se někde vynořilo celý stádo a když jsem se za chvíli podívala, tak už tam nebyly a najednou se zjevily zase před náma, málem si přihopsaly až k nám, fakt chodily za nama, musí mít asi velký hlad...

corleona
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 08:51
- Nahlásit

Denisa
Verdel byl bomba. Já teriéry taky moc nemusím, jsou to tak trochu magoři. Ale ten boston, to je šupa. Náš Fifin je teriér asi pět minut denně. Já jsem to tedy ještě neviděla, ale mamka říkala, že se jednou zabije, jak nevybere v bytě zatáčku a narve to do futer.. Jinak je to kliďas a pohodář. Usíná v sedě a chrochtá víc než náš Nunda. A to už je co říct, protože Nunda je "rypouš sloní". Akorá Fifin odmítá chodit ven. Tlačí se do tepla a nejradši sedí někomu na klíně nebo se hřeje na sluníčku.

corleona
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 08:54
- Nahlásit

Taky chci s Fifinem zkusit ten coursing..

Chodka
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 09:04
- Nahlásit

Zdravím všechny,
mám v práci kolegu a jeho přítelkyně měla fr.buldočka, říkal že když se s ní seznámil tak hrozně žárlil když chtěl na ni šahnout.Jinak už ho nemá a říká, že se nemůže koukat na pořad s Halinou Pavlovskou ta tam má buldočka a je prý stejný co měla ona, tak to prý vždy obrečí.Jinak mě osobně se nelíbí,jak hrozně chrčí.To ta naše trumpeta frká,prská a chrápe.
Včera na vycházce jsme potkali baseta jsou mu 3 roky a váží 30 kg.To byl kusanec ale moc pěkný.

Chodka
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 09:19
- Nahlásit

Ještě co se týče teriérů, k nám už žádný do baráku asi nepřijde,před Megginou jsme vlastnili jednoho (jagteriéra), to byl výběr z naší strany zcela neuvážený,vybírali jsme podle vzhledu,mužovi se líbí dobrman toho já nechtěla, kvůli povaze.Tak jsme zvolili jagu je to takový malý dobrman,ale hrozný magor!!!.nejdřív kousnul Ivana(manžel) a potom babičku a to už šel z baráku na práci k mislivci.
Boxera jsem si přála moc já už od mala, ale zdál se nám velký a až po té zkušenosti s jagou a když jsme se seznámili s větším psem(jiným boxerem a Tosou) tak jsme si ho pořídili.A litovat nikdy nebudu,je to vynikající povaha a mazel.Malý psi jsou hrozný štěkny!!!

Denisa
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 09:30
- Nahlásit

Chodka
no jagteriéři jsou prý dost nároční na výchovu atd.
na mě jsou teriéři právě moc nervní a hysteričtí, nesedí mi vůbec.
pro mě jsou ideální plemena typu bull a molosoidní (ale ne ti flegmouši až moc velcí). No docela dost plemen z II. skupiny FCI by mně povahou asi sedělo.
pak ještě snad ta ovčácká plemena, to by taky šlo, ale už to není moje krevní skupina...

No ale jednoznačně BOXEŘI !!! Ti nemají konkurenci!

Lenda
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 09:36
- Nahlásit

corleona
To se mi na tom zdá nejtěžší.Za tu dobu přirostou ty malý k srdci a pak jdou k někomu,koho neznáš.Nevíš,jak se budou mít.Já o štěndech taky přemýšlím,ale tohle si nejsem jistá,že bych zvládla.Na druhou stranu,když s nimi zůstane nějakej kontakt a můžeš je sledovat,jak rostou a co zvládli???Chodka
Já taky chtěla boxera od mládí.Můj první manžel o něm nechtěl ani slyšet.Prý slintají a jsou škaredí.Tak jsem si sehnala kokra a když jsem ho přivezla domů,tak mi řekl,že boxer by byl lepší.Obrečela jsem to a časem manžílka vyměnila za jiného,který má k boxišům tolerantnější vztah.Naše první boxina ho okouzlila a tak pokračujem.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 09:55
- Nahlásit

corleona
hmm nabídka zní lákavě 1+1 zdarma, ale na to by jsme už vážně neměli. Vidim to až jednou až budou děti a budou už odrostlí, to už budeme mít splacenou hypotéku, tak pak teprv si budeme moct dovolit mít na zahradě dva boxerky. Boxer je jediný plemeno na kterym jsme se s manželem shodli oba dva, on furt prosazoval toho buldočka, protože měli asi třináct let fenku buldočka a měl jí hrozně rád tak proto. Ale díky tomu že má kámoš boxerku která je správná a zlatá povaha, tak to pak už byla jasná volba, protože já buldočka moc nechtěla. A pro bělouše jsme se rozhodli asi potom, co jsem v jednom časáku četla rozhovor s nějakou spisovatelkou a ona tam měla fotku svý bílý boxerky Báry. Seděla tam tak vznešeně na židli byla krásná, okouzlila mně na první pohled.

Pajus
# Zasláno: 20 Led 2006 10:21
- Nahlásit

Tak to ja uz taky chci jit jen do boxeta, ale to uz jsem psala. Maximalne jeste basetaka.
Corli, urcite budes kryt i v jinych letech vid? Ja ze bych treba jendou tvou nabidku uvitala, treba i tu 1+1zdarma
Ale to jeste bude chvili trvat.
Tak my jsme se ze vcerejsi prochajdy zase vratily mokry jako blazni...Tina musela ozkouset ten nove napadly snih a voditko se pak taky susit muselo, ona s nim lita, ma ho v tlame a nakonec se s nim vzdycky vyvali. Akorat kdyz jsem v pritmi zahledla par zajuchu, tak jsem to pro jistotu otocila k domovu, aby je mo to moje zviratko nezblejsklo...jinak bych ji asi brzy ztratila z dohledu

Chodka
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 10:25
- Nahlásit

Lenda
S tím slintáním nevím co kdo má,na nás hned taky, že jsme si pořídili slintavku, ale ono to tak není.Podle mě slintá každý pes!!!
Když bude žebrat jídlo tak to z něho přímo poteče!!!!
Viděla jsem jednu dogu,ta měla u huby slinu jako švihadlo a to byla po malé procházce.
Já jenom co teď utírám Meggině jsou nudle u nosu.

Chodka
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 10:45
- Nahlásit

Teď jsem si početla na diskusi výstavy psů bez PP. Docela se to tam dohaduje.

Lenda
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 10:49
- Nahlásit

Chodka
Já vždycky,když pronesu větu:"Ona moc neslintá",tak má bobule pustí na oděv dotyčného ohromný slintanec.Ale určitě je takových plemen hodně,tak proč to házet hlavně na boxera?

Vcelka
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 10:52
- Nahlásit

Pajus
tak to je přesně Viky, tak si chytne vodítko do tlamy a lítá. Taky je pak mokrý jak hnuj, když ho pak vezmu do ruky tak mám za chvíli uplně mokrý rukavice. Vždycky utíká, někde na mně počká, přikrčí se a jak popoběhnu nebo zavolám utíkej utíkej tak letí. Docela už se teď drží zase u mně, zatim teda tahá za sebou tu stopovačku, ale je to čim dál lepší, akorát si na ní tak zvyknul, že když ho pustim bez ní a mám jí smotanou v ruce, tak mi po ní skáče a chce si jí nést.
Chodka
taky si myslim že boxeři nijak extremně neslintaji, akorát prostě když maji na něco chuť a nebo jsou uhonění, ale jinak ne. Viky si akorát zásadně chodí do někoho utřít hubu když se nažere nebo napije.

Chodka
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 11:04
- Nahlásit

Vcelka
Meggina se u mě poslední dobou taky dost drží,asi je to ale jiné u feny jak u psa, ten když natáhne tak prchá, to jsme poznali u té jaggy, tam nebyla moc šance, nadrženě stál u vrat a jak se otevřely tak byl v pr.....Naštěstí venku nikoho nepokousal.Už nikdy víc takového psa!!!
Ale... včera Meggina se dostala přes dvoje dveře na ulici.Byli jsme nakoupit, ona jako správný závislák na pány chtěla taky.Když jsme přijeli za půl hoďky domů byla na ulici naštěstí nikam nepláchla jenom naskočila do auta a 200m se svezla k baráku.To na těch jednich dveřích je takové závaží aby se samy zavíraly!!Nevím jak se jí to podařilo otevřít.A u druhých skočila na kliku a to už bylo jednoduché.VRATA BYLA DOKOŘÁN.
Lenda
Ta naše trumpeta když se napije tak než někam dojde tak to pěkně z ni odkape.

Pajus
# Zasláno: 20 Led 2006 11:07
- Nahlásit

Hele je to zvlastni, ale Tina vcelku neslinta zase vubec. Maximlane trochu na nejake jidlo, ale po procazce vubec, jenom ji taky tecou ty nudle z nosu. A kdzy je napije, to je teda narez nez ji to vsechno stece...to baseti jsou proti ni strasny uslintanci
Ale ten byvaly boxer co s nami obcas chodil ven, ten teda zase slintal extremne!!!
Vcelko Tina, taky strasne rada taha voditko. Jakmile mam jakekoliv v ruce, tak mi na nej skace. Ted kdyz chodime na prochazky bez voditka, tak vyjdem pred branku uz mi na nem visi...pak jde v poho okolo plotu a smiruje zdali neni neco noveho u tamtech a tamhlectech sousedu a co jejich pesani a pak jak prijdem na louku, zacne litat a najednou to v ni chytne a uz se zase pretahujem. Clouma se mnou z jedny strany na druhou az ji to voditko vysilenim pak uz radsi pustim a ona si hraje s nim...komedie jedna

Markét
# Zasláno: 20 Led 2006 18:58
- Nahlásit

ola
K boxerům je grifonek super. Já jsem si Cillu pořídila kvůli canisterapii, protože boxeři jsou pro některé děti až příliš temperamentní a grifonek je naprosto skvostná povaha (a sežere cca 25 granulí denně )). To je prostě tím placatým čumákem, o tom není pochyb. Ačkoli je to drobek, nejeví ani náznaky nervozity, je to sebevědomý vyrovnaný pes. Jejich filozofii bych vyjádřila asi takto: Světe, tady mě máš, miluj mě!
A s boxerama? Když jsme si Cillu přivezli, měli jsme kromě Anči ještě starou Dejzku, tak trošku slona. Během dvou dnů drobek pochopil, že musí rychle kličkovat mezi velkýma nohama, aby nedošla úhony a zanedlouho si začala obě velké placatky pěkně srovnávat. Nikdy si k ní nic nedovolily. I všechny následné změny ve smečce nesla suprově. Jediný "problém" soužití s placatkami je ten, že když potkáme malé psy, Cilla je naprosto znechucena, to pro ni zkrátka nejsou rovnocenní partneři. Když pak třeba na výstavě zabrousíme ke kruhu boxerů, rázem ožívá a jde se přátelit ))
PS: Cillinka (a její/naše nová mimča) je ve fotogalerii GRIFONCI Canis Ludens na www.mujpes.cz

Denisa
Bostonek je sice teriér, ale placatá držka mu dává skvěle přítulnou povahu. Z teriéra je pak velkou předností temperament a tělesná stavba. Taky jsme po něm se Standou pokukovali, ale nakonec nás borďas vyšel na třetinu a to rozhodlo. Plus bezproblémové porody, už jsme nechtěli další čubu, která nerodí...
Frencouzští buldočci jsou obecně trošku nerudní a morousovití, někdy mají sklony k agresivitě, to u bostonků není.

alli
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 20:24
- Nahlásit

Tak dnes Allis pokračovala ve své demoliční činnosti plnou parou . Onehdy tu někdo v nějaké diskuzi psal, jak jim pes vylil friťák...no tak Allis si z toho vzala příklad..všechen olej z friťáku, který vytáhla ze skříňky, byl vylitý na koberci, pak se ho musela nalízat a vyzvracela dvě hromady a jelikož granule nebyly ztrávené, tak to musela provést brzy ráno po našem odchodu, připadne mi to jako protest, že musela zůstat doma. A samozřejmě opět tvrdé rohlíky všude, některé další spotřebiče také vytahané (naštěstí nerozkousané) a samozřejmě vše od oleje

ola
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 21:09
- Nahlásit

Markét
Tak to je super. Nevím, jestli se můžu zeptat, ale kolik tak řádově stojí takové grifončí miminko?

corleona
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 21:34
- Nahlásit

Zdravím všechny!
alli
Ten friťák, to je teda věc..
Boxer mého známeho vypil všechen olej z friťáku,pak jim blil po zahradě a oni pak měli všude mastnou trávu

Ad slintání: Naši tři psi slintají hrozně moc (vede Nunda - viz galerie) a ty feny skoro vůbec. Ale moje první boxerka měla věčně kšandu u huby.. Asi jak kdo. No a ten náš bostonek slintá pekelně. Až jsem z toho překvapená.. Dnes jsem byla u rodičů a boston Fifin už je v typu fr. buldočka, mamka ho pekelně překrmuje.. U ní stloustnou úplně všichni, jsem jim radši měla koupit vipeta

A vidím, že 1 + bonus zabralo

ola
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 09:22
- Nahlásit

corleona
Nevím, nevím, ale vykrmenej vipet, to by byla extra hrůza.

Naše FeeBee slintá tak normálně, někdy víc a někdy míň. Nesnáším, když někdo na moji odpověď, co mám za psa, odpoví : "jo, to je ten, co tak strašně slintá..." Já vždycky říkám : "ne, to je jinej, ten co slitná, to je bernardýn!"

Markét

Koukala jsem tady do galerie na ty vaše grifončí kluky - jsou nádherný. Někde jsem četla, že cena je tak 2x jako za boxera s PP? Taky je to asi tím, že to není moc obvyklé plemeno. Fůra lidí ho ani nezná. Možná ještě brabantík, ale grifonek moc lidem neříká... Jak jste přišli zrovna na tohle plemeno?

ola
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 09:23
- Nahlásit

corleona
Jo, ještě ... Kdyby tady z diskuse všechny dámy využily tvoji nabídku 1 + bonus, tak byste "přišli na buben"...

Mata&Jerry
# Zasláno: 21 Led 2006 09:24
- Nahlásit

Ahojte!
Na zaciatok pozdravujem vsetky placatky,teda hlavne od Jerryho....Jerrymu sa doteraz darilo dobre,ale vcera som zistila ze sa mu zase v tlame urobil novy tumor.My snad nikdy nebudeme zdravi...ak mu do konca tyzdna nezmizne musi ist zase pod noz...nevjete co to moze mat?ja uz som z toho zufala,ze je furt chory...Ako sa maju vase cubiny?dufam ze lepsie ako my...
Ja uz nemozem uverit ze ma 6 rokov a tiahne mu na 7
Tak pozdravujte a Jerry posiela cmuk na cumacek vsetkym...
M&J

corleona
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 09:56
- Nahlásit

ola
No, já pevně věřím, že toho všechny nevyužijete..

Denisa
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 10:56
- Nahlásit

alli
teda ta vaše kuchařka se zdokonaluje, měli byste jí zaplatit nějaký kuchařský kurz! Se těším až ji poznám, je mi sympatická, rozhodně jí nechybí smysl pro humor!
Mata&Jerry
jejda, to je mi fešáka boxeřího, líto, ale to bude dobrý, taky už má věk, u boxerů je to časté bohužel... Tak přeju brzké uzdravení!!!
Markét
takovou charakteristiku franc. buldočků neznám a moje zkušenosti s nimi (pravda jen psi od kamarádek, známých a náhodně potkaných buldočků) jsou jen pozitivní a i různé diskuze a knížky je popisují jen jako klauny atd. A smečka fr.b. co má kámoška, no tak ti jsou maximálně kouzelní.
Bostonci ale mají nepochybně lepší stavbu těla na pohyb a různé psí aktivity, to je teda fakt.

Jo a lidičky, se budetesmát ale já mám ještě výborný reference na jednu chlupatou tlamu placatou a to ši-tzu! Absolutně bezproblémová výchova a např. na coursingu taky parádně makají!

Včera jsme byli se psi (2x RR a jeden kříženec) do půl deváté v lese. Jedna z RR měla na sobě blikátko a když lítali po lese, tak to vypadalo jak když tam tančí bludička!

Za chvíli valíme běžkovat, těším se, že občas využiju Giordinina tahu! Škoda, že nemáme větší smečku, hned bych udělala psí spřežení...!

ola
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 12:45
- Nahlásit

corleona
No, když to sečteme : Ola, Včelka, Denisa, Libka, Pajus, Alli, Markét, Lenda, Chodka, Dannie a určitě i na Slovensko Mata, jo a taky Ala (snad jsem na nikoho nezapomněla - nevím...), tak to je... 24 štěňat. Takže to radši naplánuj tak, aby holky měly každá tak 7-8 štěňat, aby bylo z čeho vybírat!

Denisa
Shi-tzu???? Taky pěkný pejsek, zrovna tuhle jsem viděla krásný štěně! Ale ta péče o srst?? Nevím, nevím...

Jo, ještě k těm francouzským buldočkům... Když jsem byla naposledy u veta, tak tam byl pán s buldočkem a ten děsně chrochtal, chrčel a funěl. Než šli s pánem do ordinace, tak mu páneček pořád otíral nos, a když přišli na řadu, tak si buldoček pšíknul a veškerá pánečkova snaha byla v ...

Mata&Jerry
# Zasláno: 21 Led 2006 14:20
- Nahlásit

podla mna su dost dobre placate male plemena bostonci,ale hlavne griffonici,ti su proste bomba!jak miniaturne boxuliatka...hlavne brusel,ale aj brabantik a belgicak ;)

<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . 61 . 62 . 63 . 64 ... 1837 . 1838 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání