| Autor |
Zpráva |
articek
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 16:09
- Nahlásit
Denisa
trošku jsi to s tima psovodama trefila, Míša nějaké zkušenosti už má, jít k určitému rozhodčímu, na domácím place s domácím figurantem dělá divy
|
articek
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 16:10
- Nahlásit
Denisa
Kde bydlíš?
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 16:14
- Nahlásit
articek
jít k určitému rozhodčímu, na domácím place s domácím figurantem ahá, takže taky taktika...
no nic, musím jít zmoknout, už nemůžu čekat...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 16:15
- Nahlásit
articek
Brno!
napojím se večer...
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 17:20
- Nahlásit
Ahojky všem!!
Vy se vždycky s tím psaním rozjedete zrovínka když tu nejsem... Ale už mám všecinko přečtený!!! Tak nejdřív blahopřeji k výstavním úspěchům.... Jen jsem zjistila, že vystavovat byla i zzizalka a taky docela uspěly ale ta se tu ještě nepochlubila, takže pssst
Jinak my jsme v neděli byly po delší době kousat.... Bonnie zase řádila jako ďas. A bohužel tohle její šílenství se jí stalo osudným.... Při jednom kousání naprala do klíňáku až se jí z nosu spustila krev... Tak jsme ji nechali...Krev přestala týct... Tak jsme ji vzali zase...Ale krev se opět spustila... Pak jsem sla na autobus a bonnie se pěkně motala.... Pořád si lehala, tak jsem se snažila ji ochlazovat vodou... Naštěstí jsme došly domů...Bonnie si lehla do stínu, já ji ochladila vodou... Vyspinkala se a všechno je v pohodě...Ale bála jsem se strašně moc.... S maminkou jsme přemýšlely nad tím,jestli to třeba nemohl být slabej otřes mozku... Už je ale v pohodě....
No a málem bych zaopmněla, že v sobotu jsme se vypravily na výlet do Brna do ZOO... To bylo taky moc fajn!! Bonnie byla moc hodnoučká... Až dám na stránky fotečky, dám vám vědět a můžete kouknout...
|
Krista
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 17:22
- Nahlásit
Vcelka
Baskervill má skoro by se dalo říct horší poslušnost,než M...Míša na něj volá a on si v klidu běží na druhou stranu a nezájem....
ola
Ona má VŽDY nějaký blbý kecy...Ať na páníčky nebo na psy.Kdo to vidí poprvé,většinou to blbě rozdýchává...Třeba jedný paní,co chodí k nám na cvičák s pejskem asi 14 měsíčnim,řekla,že zadní nohy má úplně nahovno,že má kravák a já nevim co všechno...A pani,která se s nim chystala na výstavu,málem na žádnou ani nevyrazila,kdybych jí nepřemluvila.A dostala výbornou...Takže to s nim asi tak hrozný nebude....A co všechno se snažila najít na naší čubině...Jenže nenašla skoro nic,protože stát umí teda fakt pěkně...Pak jí chtěla mazlit a M. jako by tušila,že koho může,toho pomluví,tak po ní vyjela a hned se dočkala oslovení svině a tak různě a pak jsme se dozvěděli,že všichni Suchýho psi maj takhle blbou povahu...No prostě na bombu..
corleona
A krejt bude jakou fenu?To asi nevíš,co?Protože mě minule vyprávěla,že nemá co krejt,že Wappině je skoro 10,Yartičce 8...Pak má čtyřletou,ale ta ještě nemá chovnost-naposled jí na ZCH odešla z obrany a pak jedna její fena chodí k nám na cvičák-ta sice chovná je,ale majitelé štěnda zatim nechtěj,tak pro jistotu nebyli ještě na výstavě,aby na ně netlačila....
A Maruška chce Kverdu pro ty mladý feny nebo pro tu starší,co má?
|
Krista
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 17:25
- Nahlásit
Dannie
Nevim,třeba se nějak blbě uhodila,ale nám se spustila krev už dvakrát...Bylo teda celkem chladno,tak figurant říkal,že jak byla vychladlá a rychle se vytočila,tak jí praskla žilka v nose..Ale já se taky bála a nebylo mi z toho zrovna nejlíp...
|
articek
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 17:39 - Změnil/a: articek
- Nahlásit
corleona
třeba přijede s tou co byla u nás, potřebuje si prý nechat štěně, protože má doma nějakou fenu ochrnutou
Ta co byla u nás byla bez spojivky, hlavu do trojúhelníka a dvacet kilo nadváhy, ale prý hezká fena
Jo a jinak než znásilnit nepůjde, docela jsem se Bučovi divila, že jí chtěl
|
articek
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 17:46
- Nahlásit
DannieKrista
manžel mi teď říkal, že tu krev z nosu spíš vídí v práci figuranta
Pokud jim to nějak vrazí do huby a oni ještě jsou razantní tak se to může stát
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 17:52
- Nahlásit
articek
Ne,figurantem bych řekla že to nebylo, my máme dobrýho figuranta - to spíš byla bonnie... no museli byste ji vidět na obranách..ona do toho pere hlava nehlava.... ani nevíme jestli to bylo tím...možná že horkem...opravdu nevíme...ale stalo se nam to prvně.....
Když jste tu psala Včelce, že Viky by toho měl umět víc...Co všechno bych měla s Bonnie už cvičit? Ona je jen o měsíc mladší než vaše Bessy....
|
articek
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 18:07
- Nahlásit
Dannie
záleží ,jak s ní často cvičíte
U nás to už asi měsíc stojí na místě, tak aspoň chodíme na vycházky, ale tam se sní taky nedá, protože hned se přidají ostatní, a takový cvik k noze, když jdou 4 boxeři vedle sebe je sice hezký, ale malou většinou vystrčí nakonec. Umí sedni, lehni
přivolání, vysílačku, metrovku, ačko, kladinu, aport, dlouhodobé odložení. Všechno je to v nácviku. Ve stopách dělají 2 nebo 3 lomy a v obranách revir, podsedačka s hlídáním, nějaké prohazování na 10 m na tvrdý rukáv
To když mi píše paní z Ameriky, co má bráchu, tak ten je připravený na IPO1 a nějaké mondioring zkoušky, ale ještě nemá věk. Vím, že dělají cizí 2hodinové stopy, klasické poslušnosti a obrany jako s 3letým psem. Sice tomu rozumí, ale jestli to neuspíšila, to ale ukáže čas
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 18:08
- Nahlásit
Denisa
Jestli nemáš na koho a kde kousat, můžeš se přidat k nám.. Koušeme v 10 v neděli v Blansku... (Možná za čas budeme kousat i v Jedovnicích)... Jezdí za nama kousat i BinLadin (ty ho znas ne?) tak by ti mohl ukázat cestu...
|
articek
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 18:11
- Nahlásit
Dannie
při tom horku se to taky stává, jestli je Bonie rapl, tak bacha na krční páteř, tam jsou hrozný nárazy
My máme taky dobrýho figuranta je svazový, ale občas to nevědomky sekne do tlamy, tak hned řveme, nevěřil tomu, tak jsme to natočili a hned věděl o co gou
|
articek
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 18:12
- Nahlásit
Denisa
tady je prostě převaha Moravy
|
Krista
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 18:14
- Nahlásit
articek
já nejsem z Moravy
Chceme M. koupit na obranu postroj a nevíme,jestli stačí ten nylonovej,nebo je lepší koženej s kovovejma přezkama...
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 18:16
- Nahlásit
articek
No, snažím se cvičit každý den... Když to nevyjde, tak aspoň obden.... Děláme sedni, lehni, vstaň... Chůzi u nohy, odložení za pochodu vleže, vsedě, vestoje... Dlouhodobý odložení...Štěkání....Aport ...Ještě by zvládla kladinu a ačko (to jsme teď dlouho nedělaly,ale zná to z agility). Jinak stopy -tam jsme opravdu na začátku , stejně jako u obran.... Třeba vůbec neděláme vysílačku (já ani nevím jak pořádně na to)....
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 18:18
- Nahlásit
articek
ano,ano převaha moravy!!!
|
articek
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 18:32
- Nahlásit
Krista
nevím, já mám u všech psů nylonovej, jsou hezky barevný a ne tak drahý. Taky se dá prát v pračce, což když se kožený ušpiní nebo namočí tak je za párkrát navyhození
A odkaď jsi. Mám v tom nějaký chaos
|
Krista
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 18:40
- Nahlásit
articek
Já jsem kousek od Prahy,od Roudnice...
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 18:41
- Nahlásit
ola
Na Žernově.Rozhodčí prý bude z Lanškrouna,jméno si nepamatuju.
|
articek
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 18:42
- Nahlásit
Dannie
jo vysílačka to je věda. jdi sní po ose nakonec cvičáku kam jí budeš vysílat tam jí něco nech( ať je to ze začátku vidět), odtáhni jí na 2m, drž si jí mezi nohama a párkrát jí ukaž rukou a říkej vpřed, pak jí vypust a když tam doběhne ať ti ti přinese ( bez lehni ) pak tu vzdálenost pomalu!!!! prodlužuješ a pomalu zmenšuješ to něco nakonci. ˇUplně nakonci cviku, až budeš vědět, že ti běží přes celý cvičák ( tak půl roku ) tak ti to tam někdo odnese, nebo to tam odneseš a uděláš to třebe za půl hodiny, jednou to uvidí jednou ne. Fakt je to hodně dlouhodobý, nic nuceného, to lehni se učí fakt úplně nakonci
|
articek
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 18:43
- Nahlásit
Krista
aspoň někdo
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 18:46
- Nahlásit
articek
vím že je to věda.... proto jsem z toho měla strach... občas to s ní udělám (přesně jak píšete),ale ne moc často... a když tam doběhne ať ti ti přinese ( bez lehni) to moc nechápu....
|
articek
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 18:54
- Nahlásit
Dannie
jenom tam doběhne a přinese to, to lehni se učí až nakonci, když už ví co je vpřed. Ta vysílačka vlastně na zkouškách vypadá tak že jdeš se psem 10 kroku pak řekneš vpřed a po chvíli zařveš lehni.Ale to je finále, ty to zatím dělej bez toho lehni a bez tý chuze jenom vyslat. Musí jí to bavit, aby běžela rychle, pak přijde ta buzerace
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 18:59
- Nahlásit
articek
Mě na tom jen zaraží to že vlastně by to mělo být tak, že ji někam pošlu a pak položím... A teď ji mám přivolávat zpět... No i když je zase pravda, že se naučí pořádně valit tam a nebude z toho nakonec vysílačka krokem.... to by mě nenapadlo... já jsem ji totiž nechala doběhnout,ona si chytila míček a hrála si s ním.... ale teď už vím líp jak na to, tak s chutí do toho a jsem ráda, že se dá cvičit i přes net..ona každá rada dobrá....
|
ola
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 20:00
- Nahlásit
Tááák a máme to za sebou! Říká vám něco mezi figuranty jméno Josef Kubec????
|
ola
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 20:06
- Nahlásit
|
alli
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 20:42
- Nahlásit
Denisa
Nám dnes také odpadlo kousání , teď už vím tedy proč. Doufám, že to nebude na dlouho .
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 20:56
- Nahlásit
tak jsme právě dorazili ze cvikoše a ještě než vytuhnu, tak mrkám
Dannie
to se neboj, Giordi se taky spustila krev ale ze srážky se psem!!! a pak jako tolikrát jako štěně narazila do zdi, do futer... ta musela mít otřes mozku víckrát no taky možná se to na ní podepsalo...
jo, já vím, že koušete v Blansku, psala jsem si s Luckou, ale já bych spíš na toho Šestáka pak někdy anebo prostě vyloženě na plac s maketama a tak víš... protože potřebuju teď spíš trénovat poslušnost u obran... vy se učíte spíš kousat jak jsem to pochopila a na hřišti nebo kde... ale určo někdy přijedu nechat ji kousnout, to jo! ale neřeší to teď můj problém.
Tomáše znám, zrovna zítra asi půjdeme venčit i s ním, tak se ho kdyžtak můžu vyptat jak gřafete
alli
no, taky doufám, že bude brzo fit!
articek
no já bych řekla, že Morava a Čechy jsou tu ve vyrovnaném počtu ale ty Otěšice či co, to je fakt dálka...
ola
já jsem to určitě někde četla na nějakých listinách na závodech...myslím.?!
a co? bylo to dobrý?
|
ola
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 21:07
- Nahlásit
Denisa
Jóó dost dobrý! Fee na něho řvala, Jirka ji prudil atd. Kousala na klín (viz. fotky v galérce), vrčela a oči měla vzteky zelený! Na to jaká to je měkkota, tak to prý bylo dobrý! Jo, a Jirka zná Glisníka. Na toho jsi kousala, ne? Jo a tenhle figurant prý naučí kousat i kozu... tak to jsme v dobrých rukách!
|