| Autor |
Zpráva |
Lenda
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 16:49
- Nahlásit
Ilky
Pro mě je to vždy a asi navždy BOXER.
Teď mám zrovna tu nejúžasnější boxerku na světě!No holky tady asi taky.
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 16:57
- Nahlásit
Díky všem za přání.Doufám,že si to B. dnes užije!
Jinak jsem šla dopoledne venčit a hned u venkovních dveří k nám přiběhl přerostlej labrador,co s ním choděj zásadně navolno,i když vůbec neposlouchá a začal šílet.Zahlídla jsem paničku a jdu směrem k ní/labrador za B.zadkem/ a ona se podívala a šla jiným směrem. Tak jsem zacouvala zase domů,došla si pro klíče od auta a venčit jsme popojely.Už aby to bylo za námi.
|
articek
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 19:59
- Nahlásit
Libka
Mezi polštářkama to má zarudlý
na tyhle zarudlí packy funguje mycodecidin. Je to vodička na plíseň, kterou mají boxeři docela často. Koupí se v lékárně, lije se mezi prsty několikrát za den a za chvíli je po tom
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 20:42
- Nahlásit
Krista
Ojej. Tak já mám poradit.. No to je pěkné..
A co říkal Sucháč? To je spíše a hlavně otázka pro něj..
Už jsem taky psala, že polovina úspěchu je předvedení psa. Když pes neumí svoji krásu prodat, tak jej může v pořadí předběhnout i pes, který třeba ani nedosahuje jeho kvalit. Dále pak i vkus rozhodčího. U jednoho můžete vyhrát a u druhý dá VD. Je to komplikovanější a tím pádem těžké, takhle na dálku radit. Špičkových jedinců, o kterých by se dalo říct, že kam přijedou, tam (téměř všude) vyhrajou, je jako máku.
A všechno je o osobní odvaze Jak jsem psala. Kdo nehraje, nevyhraje.
Takže je to opět na Tobě.
No a co se týče toho Polska, tak oni tam klubovky nemají. Jen jednu, tu výroční, ta je v září a pak jednu, která bývá spojena s výcvikovým dnem a ta byla teď o víkendu: http://forum.boksery.pl/album_cat.htm?cat_id=20
Mají tam spoustu Národních výstav (Wystawa krajowa), každý víkend je nějaká. Stačí se podívat do mapy, které to městečko máš blízko. Tam bývá obyčejně méně psů. No ale teď v neděli třeba jedeme na jednu takovou malou hned za hranicema a je tam po čtyřech psech ve třídě, což je teda nezvykle dost. Naopak mezinárodky v Polsku bývají obsazené slušně a konkurence tam taky bývá silnější. Alespoň tam, kde jsem byla já (Opole, Lódž, Wroclaw, Katowice).
|
Libka
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 21:32
- Nahlásit
articek
Tak to určitě zkusím, moc děkuju za radu, na veterině právě mi zatím poradlila zkusit změnit ty granule, vypustit kuřecí maso, ale to bylo spojený i s tím, že se nám projevily i další kožní problémy a taky máme docela často problémy s ušima.
|
Krista
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 22:42
- Nahlásit
corleona
Já právě přemejšlela,co to je ta krajowa wystawa...Že jich je právě hodně.
No,Sucháč říkal,že je pěkná,že pokud budem hlídat v hale na kluzkym povrchu lokty,tak pohoda.Ono totiž jak se na klouzavym zapře,tak občas vyhodí loket,prý ho má volnější.A na poslední výstavě byla i pochvala za předvedení,že prej se už předvádí i sama...Tak nevim.Říkal,že je úplně perfektně předvedená v pohybu.
Právě když jsme u něj byli naposled na návštěvě,tak říkalať zkusíme třeba výstavy v Polsku a na Slovensku,že hlavně to Polsko neni ani daleko.Chtěl nám dát i nějakou přihlášku,ale my ještě nevěděli...Tak snad M. neni tak hrozná,to by si s ní nikde ostudu dělat nechtěl ne
Asi to teda zkusíme,musíme být odvážní,že Kdyby jsme dostali VD,tak to přežijem,ale je jasný,že V je lepší.No,snad ten náš plackoun neni na úplnou ostudu.Tak to prozkoumam ještě zítra a naplánuju.
A musíme umět polsky nebo na tý výstavě se domluvíš i jinak(AJ,NJ)?Když něco nebudu vědět,můžu se optat?A ta elektronická přihláška na netu se jako posílá rovnou,nebo si ji musíš vytisknout?Ptám se jak analfabet,ale jsem z toho celá hotová...
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2006 22:52
- Nahlásit
Krista
Já myslím, že se domluvíš, ta řeč je dost podobná. Vždyť jsme hergot Slovani, ne
A anglicky nebo německy určitě.
Já přihlášky posílám vždycky mejlem - přímo píšu plemeno, jméno psa, datum nar., otce, matku, do které chci třídy, .... atd. Potvrzení o přijetí mi přijde většinou mailem a pak mi ještě poštou pošlou vstupní listy. Poplatek platím až na místě.
Klidně se mě ptej, když nebudeš něco vědět..
|
articek
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 00:52
- Nahlásit
Libka
Nevím jestli je tohle krmením. U nás se to projevovalo i pajdáním a pak jsem se podívala mezi prsty a zhrozila jsem se
jinak se to přenáší i trávou. Já jim to teď už občas naliju na tlapy a mám klid. Uši bych léčila chronicinem a pokud se jí dělají strupy na kuži tak na to je dobrý neostomason. Jednou vykoupat a je to.Občas mi připadá, že když nevědí na veterině diagnozu, tak to svedou na krmení. Já teď jezdím z Prahy až do Bíliny za veterinářkou taky boxerkářkou a super. Prostě normální přístup a žádné výmluvy
|
articek
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 00:53
- Nahlásit
Libka
a čím krmíte?
|
articek
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 00:58
- Nahlásit
Krista
Já nechci zrazovat, ale prý i výstavy tam nestojí za nic. Nevím sama jsem to nezažila, ale když se lidi ptali na Atibox tak tvrdili, že neumějí udělat ani výstavu natož Atibox.A s řečí se tam člověk fakt líp domluví česky, zkoušela jsem to německy a francouzky ale bez úspěchu.
|
alli
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 06:28
- Nahlásit
Denisa
Kuřimský cvičák stránky bohužel nemá (také jsem je kdysi marně hledala). V pondělí se cvičí poslušnost a v úterý tam bývá figurant (to jsem domluvená, že bude chodit kousat), jak je to v ostatní dny nevím, buď se ti mohu v pondělí zeptat nebo bych ti mohla poslat na mail tel.číslo na výcvikářku.
Libka
Allis má také dost často problémy s ušima, červené břicho a mezi polštářky a také nám bylo doporučeno přejít na jiné granule (ne kuřecí). Je fakt, že po granulích s lossosem je to lepší. Na tlapy nám vet doporučila použít stejné kapky, jak do uší.
|
alli
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 07:24
- Nahlásit
Ilky
Boxera k dětem můžu jen doporučit, naše boxerka si toho nechá líbit opravdu hodně od syna (7). Boxeři jsou opravdu úžasní. No ale pokud se má o psa starat desetiletá dcera, tak by to asi chtělo menší plemeno, naše fenka má 29kg a psi mívají ještě více.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 07:41 - Změnil/a: ola
- Nahlásit
Lenda
Tak jaká byla oslava?
Ilky
Z těch plemen, která jste vybrali je boxer vlastně největší. Taky nejtemperamentnější. Dobře to zvažte, protože bostona, buldočka i španěla díky váhové kategorii zvládne i vaše dcerka. U boxera je to o divokosti, síle, prudkosti... Na druhou stranu si troufám říct, že žádné z jiných plemen vám nevnese do rodiny tolik radosti a nedá tolik lásky jako právě boxer!!!
|
Libka
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 08:02
- Nahlásit
articek
Krmíme Proplanem, a teď zkouším Trainer, zatím pomalu přecházíme, je to hypoalergenní řada, ale spíš je to složení jen upravený pro pesany s kožními problémy. Je ale pravda, že ty packy má tak o padesát procent lepší. Na uši mám mastičku, nedělá se jí klasický zánět, ale jen strupy na povrchu, a taky mi bylo doporučeno jí použít i na ty packy. Ona se Eliška celkově dost drbala, taky v podpaždí se nám udělala vyrážka, tak proto jsme se domluvily na změně toho krmení.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 08:03
- Nahlásit
Ilky
já bych se taky přikláněla k boxerovi, protože si myslim že jsou prostě úžasný, ale pro desetiletou dceru nevim no. Právě díky tý váze, já mám psa a ten teď váží 33 kilo a to ještě asi nějaký to kilčo nabere, takže když se rozhodně táhnout a nebo dělat nějaký vylomeniny, tak sama mám co dělat ho udržet. Tuhle když mi vyrazil za dobrmanem, tak sem si pěkně spálila ruce od vodítka. Má sílu docela ohromnou. Fenky mívaji míň, ale i tak budou mít sílu.
Manželova mamka měla fenku buldočka a ta taky nebyla špatná, manžel dokonce napřed chtěl aby sme si pořídili právě buldočka, jak si jí zamiloval, mně osobně jsou boxeři ale nějak srdci blíž.
Tak pak dejte vědět jak jste se rozhodli.
Libka
Ty jsi z Kladna viď? A z jaký přímo části? Kámoška z Kladna si bude pořizovat štěndo, tak sem jí řikala že znám někoho z Kladna kdo má boxera, že se třeba budete potkávat jestli nebydlíte daleko od sebe. Ona je z Rozdělova. Taky se ptala na cvičák, je tam nějaký? Nebo kam chodíš ty?
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 08:21
- Nahlásit
ola
Brauny dostala od kluka ještě hromadu hraček,takže do desíti pobíhala po bytě a pískala.Pelíšek má zatím v obýváku a právě si ho užívá.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 08:24
- Nahlásit
jejda, tady toho zase je
alli tak mi prosím pošli číslo na tu výcvikářku na mejlík, díky moc! giopi@seznam.cz
číslo na figuranta už mám, tak to nějak zkusím dohoukat... ať je nějaká změna zase
Ilky jako rodinného psa boxera doporučuju velice, ovšem pokud by to měl být pes přímo dcerce - aby s ním mohla sama chodit ven, cvičit ho atd., tak bych byla moc opatrná nebo spíš bych nedoporučovala. pokud se k vám dostane nějaký hyperaktivní šílenec, což boxeři ve většině případů jsou, tak budete mít vy dospělí v začátcích co dělat ho ukočírovat ale záleží dost i na jedinci jakého vyberete, jako rodinného psa obecně u všech plemen vybírejte spíš klidnější štěně...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 08:26
- Nahlásit
jo, včera jsme pěkně cvičákovali a Giordina byla zase jako magorka, ze všeho unešená a nadšená až to milé nebylo, tak jsem ji včera "trápila" na žebříku, myslela jsem, že ji přejde humor, ale nepřešel...
|
Libka
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 08:31
- Nahlásit
Vcelka
Já jsem z Kročehlav a na cvičák jezdím zatím za Kladno. Chtěla jsem zkusit právě nějaký přímo na Kladně, ale teď to vypadá, že se mi tam bude věnovat sám hlavní výcvikář, tak uvidím. Ale Rozdělov daleko není. A kdy si ho bude pořizovat? Tady jsou odkazy na kladenský cvičákyURLURL
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 09:02 - Změnil/a: corleona
- Nahlásit
Ad polské výstavy:
Já jezdím na výstavy do Polska častěji než kamkoliv jinam a a jsem přesvědčena, že úroveň mají daleko vyšší, než ty naše. Ať už národní nebo mezinárodní. Neposuzují tam boxery 3 rozhodčí pořád dokola jako u nás, ale je naprosto běžné, že jsou delegování rozhodčí ze zahraničí (Teď bude např. Raciborzi Ital Danillo Giorgio - posuzoval v roce 2002 ATIBOX). Navíc tam posuzují rozhodčí pro více plemen, to znamená, že nejsou stiženi nějakým zájmem, neznají vazby mezi boxerkáři a posuzují, jak to vidí. Bez kamárdčoftů. Samo, že se stane, že některý rozhodčí ujede a preferuje bezchybnou stavbu těla a krásnou hlavu u boxera třeba až tak nepozná. Ulítne občas každý rozhodčí, bez rozdílu aprobace a třeba i s tou jednou, jen pro boxery. I u nás.
Je toho dost, co je na polských výstavách dobré. Ať už ti rozhodčí, nebo zázemí, kdy nabídka ve stáncích zámává každému s chuťovými buňkami - kdežto u nás se obyčejně obávám problémů se zažíváním . Nebo nabídka firem s potřebami pro psy, ta je tam vždycky široká a daleko větší než u nás a např. pelechy jsem za posledních 6 let nekupovala jinde než v Polsku (výborné - obal je na zip, takže se to dá každý týden vyprat). Každý vystavovatel od 1. do 3. místa v každé třídě obdrží vždy bez rozdílu zadané známky na každé výstavě medaili. I taková blbost potěší. A co se mi na polských výstavách ještě líbí, je to, že Poláci si ten den opravdu užívají. Není to jak u nás - odvystavovat a rychle domů. U nás na Best in Show bývá vždy už jen pár lidí (naposledy v Brně mě fakt překvapilo, jak málo je tam diváků. Rozhodčích bylo skoro víc, než jich. Tyhle dobré zkušenosti mám z mezinárodek po celém Polsku a z národních výstav, cca do 200km severně od Moravou a Slovenskem za posledních zhruba 10 let. Možná byl někdo někde jinde a byl zklamaný. Je to možné.
articek
Jo a v Polsku je KWIECIEŃ - duben. Květen je MAJ. To jen ať upřesním tu kritiku o popleteném datu na plakátech zvoucích na Atibox.
|
Chodka
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 09:08
- Nahlásit
Vcelka
Libka
Já na Kladně v Rozdělově bydlela přes 20 let a vím, že jeden cvičák je v Rozdělově na "zvonečku" teda bejvával.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 09:25
- Nahlásit
Libka
moc díky za ty odkazy na cvičáky, už jsem jí to poslala. A ty chodíš kam na cvičák? Ona si ho chce pořídit co nejdřív, teď má něco rozjednanýho, tak snad jí to vyjde. Neni to ale boxer, ale chce dlouhosrstýho trpasličího jezevčíka. To neni zrovna moje parketa, ale to je fuk hlavně když jí bude dělat radost.
Chodka
na cvičák na zvonečku je ten druhý odkaz jak sem dala Libka.
Ještě k tý sobotě, kdo tam jdete jen na čumendu , na kolikátou hodinu se tam tak chystáte? Nevim jestli tam máme jet hned na tu osmou.
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 09:29
- Nahlásit
Vcelka
To je asi zbytečně brzo, kdo nevystavuje, tak stačí když tam bude zhruba na začátek posuzování. To je v kolik, v deset?
|
Chodka
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 09:47
- Nahlásit
Vcelka
Jé to by měla Eliška dobrou hračku dlouhosrstýho trpasličího jezevčíka. To když si vezmu Megginu ta by ho snad i zašlápla nebo by stačilo říct myška...
Já myslela, že to začíná v devět ,koukejte to někdo prosím zjistit ať hlavně nepropásneme Fee. To by nám Ola dala.
|
Chodka
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 09:50
- Nahlásit
Jó už vidím na přihlášce začátek posuzování v 10,00. Tak to je jako začátek?
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 09:52
- Nahlásit
Tak asi na tu desátou by to mělo stačit, aspoň nebudeme muset brzo vstávat. Včera už jsme koukali na cestu, za hoďku jsme tam.
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 09:58
- Nahlásit
My jedeme už v pátek.. Syn si nám stěžoval, že ještě v Praze nikdy nebyl. Tudíž nás čeká orloj, Karlův most, atd. atd. a prý taky ZOO. To nechápu. Doma jedno má
To mi připomíná, když byl syn malý, já měla ty dvě feny, Bačinu a Adélu a k tomu malého Nunýka a on mi říká:
"Maminko, já by šem chtěl pejška.. "
A já na to? "Ják, pejska? Vždyť máme TŘI pejsky?!!"
A on: "Jo? To šou pejšci? Já myšlel, že to je Bača, Adela a Nunyk.."
|
Chodka
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 10:20
- Nahlásit
corleona
To vyrazíte i s Kverdou na orloj? Bacha není to jako JEDNOTA u vás, a cizinců mraky a mezi něma skákající Kverda a řvoucí Corli Leda vzít první ZOO nechat tam psy a pokračovat dál na prohlídku matičky Prahy.
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 10:28
- Nahlásit
Chodka
O nikoliv.. Kverdu s Viktorou necháme raděj v klecích na hotelu. To bych taky mohla druhý den na výstavu dorazit s tikem v oku..
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2006 10:34
- Nahlásit
corleona
zase dobrá story
Já bych chtěla vzít Vikyho někdy do zoo, včera jsem to řikala Zdeňkovi, tak řikal že psi do zoo asi nejsměji, tak sem mu hned ukázala Elišku jak byla s páníčkama v zoo. No tak sme si tak hned představovali tu hrůzu kdyby nám tam zdrhnul a lítal by tam mezi těma zvířata. Ty vole to byla komedie.
|