| Autor |
Zpráva |
corleona
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 09:18
- Nahlásit
ola
Dokud neštěkne, nedostane kousnout a to ona ráda..
Musí si aspoň grknout.. to jen v těch horších případech, kdy má neštěkací den
Znám fenu, která nikdy neštěkla. ZVV1 udělala hluchoněmá. Její majitelka a chovatelka to jednou řekla na cvičáku, že ta fena neštěká a hrdý figurant řekl "Jááááák, neštěká!?" a jal se ji rozštěkat. Vsadili se o flašku, že ji během několika výcviků naučí štěkat. Prohrál.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 09:24
- Nahlásit
corleona
Mi připadá, že když je Fee před kousáním klidnější, tak štěká. Pokud je fest nadržatá kousat, tak jen čumí.
Když ji výcvikář pleskal přes hubu (ó jak jsem trpěla! ), tak pak bufla a dostala kousnout. Pokud neštěkne, tak nedostane! Určitě to pochopí. Ale nikdy to nebude uštěkanec jako maliny nebo ovčouni.
|
alli
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 09:25
- Nahlásit
Allis také patří k těm "neštěkajícím", také ji teď učím povel štěkej a zatím nic moc, kolikrát na mě čučí jak na debila, jakože co po ní vlastně chci a ani nepípne.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 09:27
- Nahlásit
corleona
ola
no já viděla na videu jak rozštěkávali jednu moc dobrou fenu, byl to takový úvaz - na slabinách... no myslím, že nic pro Fee... to byla zas jiná sorta - psice i psovod - a na závody...
já už mám jinačí "problém" - chci po ní takovýto nepřetržitý vyštěkávání monotónní (přes 20 vteřin), řídí si to figurant, tu dobu a tak... a ona ho někdy přeruší, aby se nadechla... hm, no ale tak to nevím, to jí zakázat asi nepůjde...
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 09:28
- Nahlásit
Na výcvik Vikiny jsme v pátek vzali i Nundu. Jen aby se projel v autě a "dostal mezi lidi" , kousat nesmí. Celou tu dobu hystericky proštěkal a prokňučel. Viděl figuranta. Takže já jsem dávala opačné povely "Lehni" "Drž hubu" "Něreu" "Sklapni" "Drž už ten pysk, hňupe.." A to furt dokola. Už ho nikdy nevezmu. Zpátky přijel víc vyflusnutý, než Vikina z kousání..
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 09:30
- Nahlásit
Denisa
To mi připadá uvalené.. Někdy mi ti psi připadají jak pajtášci na baterky, přirozenost v prdeli..
|
ola
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 09:33
- Nahlásit
Denisa
(přes 20 vteřin) ???? To bych jí musela stát na ocase! Kdyby ho měla... To snad není u boxera ani možný?!?
corleona
Pročpak Nunýnek nemůže zakousnout toho škaredýho figuranta?
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 09:34
- Nahlásit
corleona
ale to není o přirozenosti! to je o IPO přece! ano, taky mi to tak přijde, ale pokud chci někdy na zkoušky, příp. závody (ha ha), tak nic jinýho nezbývá, v řádu je to přesně popsané a dost wo to gou při hodnocení...
jenže pak takovýmu boxíkovi zaskočí slint a je po bedně!
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 09:36
- Nahlásit
ola
To snad není u boxera ani možný?!?
je, ale právě se mi u toho,mezitím občas nadýchne, chudáček...
až budu mít ty stránky (bože kdy), tak to mám i natočený...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 09:40
- Nahlásit
Denisa
Jak jsi dosáhla toho "násobnýho" štěkání? Fee na jednotlivé "ty" štěkne jednou, pokud znovu "ty" tak znovu bufne. Ale JEDNOU! Pokud budu dělat opakovaně "ty" "ty" "ty", tak bufne několikrát, ale vytrvalým štěkáním se to nazvat nedá!
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 09:53 - Změnil/a: corleona
- Nahlásit
Denisa
Já vím.. IPO je IPO Ale při pohledu na to mi to fakt tak připadá.. Nějak k tomu mám averzi.. Já samozřejmě obdivuju všechny, co se psy něco dokáží, já sama na to nemám, ale někdy mi to už připadá víc jako krasobruslení. Ta přesnost, která je vyžadována, časové prodlevy.. přesnost figur No ale nejvíc mi vždycky připadala směšná ta "přirozená chůze" psovoda.. To tedy opravdu nikdy dělat nebudu.. mám nízký tlak a a si by se mi odkrvily ruce Já zas můžu někomu připadat jako totální idiot na výstavě v kruhu..
ola
Nunýk má těžkou spondylózu. Oficiálně má nulu, ale teď je to tak čtyřka, podle loňského snímku. Nesmí ani na dlouhé procházky. Má dny kdy špatně chodí (ztuhlé záda) a některé dny i nonstop čurá Něco se mu tam skřípne a neudrží to. Někdy ho to bolí tak, že se nemůže ani vykadit.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 10:37
- Nahlásit
corleona
Chudáček! To je mi líto. Asi se s tím nic dělat nedá, co? Leda být v klidu...
Co matka čekatelka? Už něco víte? A co ostatní holky, už hárají? Já myslela, že budete krýt dvě? Ještě Virginii ne?
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 11:01
- Nahlásit
ola
Fee na jednotlivé "ty" štěkne jednou, pokud znovu "ty" tak znovu bufne. Ale JEDNOU! Pokud budu dělat opakovaně "ty" "ty" "ty", tak bufne několikrát, ale vytrvalým štěkáním se to nazvat nedá!
takhle jsem ji to taky učila a pak mi řekli, že to je úplně blbě! tak jsem to musela pracně přecvičovat. Prý nemá (zkoušky nároďák) štěkat na kývání prstem jakože co kýv to štěk, ale na 1 "kýv" několik (nejmíň 4?! fakt nevím, v nácviku víc) štěků! a přeučovala jsem to tak, že jsem měla natažený ukazováček (to taky může být prý, buď kývnout nebo nataženej) a udělala baf! jednou a čekala na odměnu a já nic a štěkej! štěkej! no nějak jsem to z ní vydolovala...
corleona
IPO... no přesně to samý já, akorát že u mě to má vývoj... to nikdy dělat nebudu! cirkusáci! ne ne ne!... no a pak jsem začala jezdit na víc figurantů, jiný lidi a tak, cvičáky... a zjistila, že v dnešní době bohužel nároďák... však víš a všichni se specializují na IPO... figuranti atd. takže jsem do toho spadla ani nevím jak, ale pořád pro mě platí to, že v IPO některý věci jsou mi velmi nesympatický, ale našla jsem i věci velmi sympatický! Např. taková přivolávačka ke mně, kdy mě G. málem zbourá a ono je to žádaný - no to je přesně pro mého magorka! Narozdíl od třeba mnou nesnášeného volno! na ZM, ZVV1...
Mně by se líbil nejvíc nároďák s prvky IPO!
Nunýk chůdě, brrrr, ať je mu co nejlíp...
Oficiálně má nulu, ale teď je to tak čtyřka, podle loňského snímku. na co se to dělá - to vyhodnocení?! když je to pak i takhle! a to není sám... achjo!!! nemoci škaredý
|
ola
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 11:14
- Nahlásit
Denisa
mnou nesnášeného volno Taky ho bytostně nenávidím. Fee se moc odběhnout nechce. Asi budu dělat přivolání za pochodu k noze! Ach jo!
Hele, kde najdu nějaký megainfo, kde se konají psí zkoušky? Hlavně teda tady u nás v kraji Královehradeckém?
|
Heva
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 11:15
- Nahlásit
Denisa
na co se to dělá - to vyhodnocení?! když je to pak i takhle! no já sama mám trable se zády a můžu říct, že se to věkem zhoršuje, myslím, že se tomu říká degenerativní změny.
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 11:30
- Nahlásit
ola
A to s tím štěkáním: Na jedno kývnutí musí štěknout víckrát, to ji musíš předělat. Fee teď z toho bude trošku mimo..
My jsme si taky mysleli, že budem krýt dvě. Heduš už natekla pipina a pak nějak splaskla a nic.. Ženich čeká a Heduš si na zahradě vesele ohlodává klacíky..
No a Unita je tlustá jako prase. Na sono půjdem později, tento týden stejně nestíháme, Tom stěhoval komplet firmu, tak je kolem toho skákání a v pátek už fičíme do toho Portugalska.
Denisa
To snímkování spondylózy je vždy jen orientační. Některý pes může mí celý život trojku a žádné problémy. Je to případ od případu. Taky už od té doby neberu to hodnocení spondylózy příliš vážně.
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 11:32 - Změnil/a: corleona
- Nahlásit
ola
http://www.kynologie.cz/cks/src/str7_2006.htm
a taky na stránkách MSKS : www.msks.cz
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 12:03
- Nahlásit
To snímkování spondylózy je vždy jen orientační... Některý pes může mí celý život trojku a žádné problémy
no vím, ale pak člověk hledá psa, kterej teda má pokud možno 0 a tím pak kryje... nebo po něm bere štěně... a ono je to víceméně naprd... ale to už jsme tu probírali vícekrát...
ty klinický příznaky jsou teda strašný!
jo, taky bych sem hodila tyto odkazy, jiný nevím... prostě čks nebo msks...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 13:39
- Nahlásit
corleona
Díky za odkazy! Tak to pokud Unitka tloustne v pase, tak to je dobrý znamení, ne? Vidíš, někdo tu sháněl štěníky...
Zrovna jsem dorazila z masny. Tašku jsem sotva vlekla a už vidím jak bude bobule radostí metat kozelce až k tomu čmuchne. Koupila jsem jí samou dobrotu. Pokud nezačne pršet (a prý má), tak vyrazíme na stopičku.
Denis, co používáš za předměty na stopu? Já si ustřihla obdélníček z koberce. Ty´s tu psala o nějakých Gappay dřívkách? Nebo to byl někdo jiný?
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 13:58
- Nahlásit
ola
já taky z koberce - obdélníčky, z takovýho tmavě modrýho, to se neliší příliš od žádnýho terénu... a ještě mám spešl koupený předměty od Gappay na stopu (myslím za 38,- nekup to ) a to je taky obdélníček z filcu, pak z kůže takovej bytelnej a dřívko-obdélníček. Mám tuto sadu 2x. Mně se to líbilo. A používám jen takovéto "obdélníčky", žádný jiný věci... někteří používají různý, např. ponožky s pamlskama a tak... je to různý, na ten nácvik myslím.
já jdu dnes na tu metrovku, tak mi držte pěsti, ať to přežiju!
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 14:22
- Nahlásit
My jsme si minulý týden na můj popud nainstalovali metrovku na zahradě. Ať ten výcvik odsejpá.. I áčko by se vlezlo.. Sousedi nás už beztak pomluvili za tu metrovku.
|
Krista
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 14:39 - Změnil/a: Krista
- Nahlásit
Zdravím všechny nově příchozí..
ola
No,my třeba v neděli opět šaškovali na výstavě a opět jsme vyšaškovali V2-tu už máme čtyřikrát!My se jí snad nikdy nezbavíme.. Tak tu výstavu zkuste...To byste nemohli jet nikam,vždycky by se našlo něco,proč nevyrazit...A Fee je pěkná,s čumesem něco uděláte,nebo se jí třeba ještě dobarví...
Lenda
Tak jsme zas odjížděli mírně řečeno v rozpacích...Nejdřív tam vychvaloval,jak je M. kvadratická,že vůbec neni dlouhá a asi po 5 větách řekl,že má dlouhý hřbet...Co na to říct?V posudku máme napsaný taky oboje...
Denisa
Metrovku zvládnete,neboj...My už jí taky zkoušeli a poprvé si brnkla packama a pak si na ty svoje tlapičky dala pozor...
corleona
Chudáček Nunýk...
Tak to s maminou zatim vypadá docela nadějně
M. taky když štěká revír,tak spíš blbě čumí.Třeba když obíhá a štěká revíry v rámci poslušnosti,tak štěká perfektně,jak na nás,tak na figuranta...Ale při obraně před figurantem stojí,čumí na něj a čeká,kdy už jí dá blbec konečně kousnout... Vydolovat z ní nějakej štěk je umění...Taky netušíme co s ní..Jí výcvikář nemůže moc nasírat,páč pak jde spíš do agresivity a na klín nebo rukáv by se mu vykašlala a kousla by do živýho...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 14:43
- Nahlásit
corleona
Tak já minulý týden dosela na zahradě některé z těch větších plešatých fleků a teď se zálibou chodím pozorovat zeleného ježečka nově rašící trávy. Jsem zvědavá jak dlouho. Minule Mates pustil Fee domů a nějak si nevšiml, že má tlapy jako kdyby jednotila řepu. Bohužel v místě vybraném pod zámkovku se po deštích drží voda a Fee veškeré blátíčko nosí domů... U nás nějaký úklid absolutně nemá smysl!
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 15:38
- Nahlásit
ola
Když je mokro a bahno, tak taky šílím.. Křičím, že chci bišonka a ne bandu zamatlaných uchrchlaných boxerů!! Kdyby měli od bláta jen nohy a břicha! Oni mají bláto i na hubě!!!
Ad vyplešatělé fleky: hodlám udělat po Bobři útočí I. seriál Chcací komando I. a nafotit tu zkázu na zahradě.. Chcete?
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 15:45
- Nahlásit
Krista
Nám do posudku napsal tolik vad,který jsme neměli ani u Sucháče.Třeba velký předkus,ten tři rozhodčí před ním označili jako střední.Vrásek si taky nikdo před ním nevšíml a volná lopatka????:
Gratuluju k obvyklému druhému místu.r.CAC vám asi nedal?ola
Dnes mi přišla pozvánka na tu Skalici.Už o tom asi neuvažuješ,co?
Na výstavu bych být tebou zkusila v září národku v Brně.Tam by měl být ten Fiala a ten se mi zdá docela dobrej.Kdybych neměla stopku,tak bych to tam možná taky zkusila.
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 16:51
- Nahlásit
Tak jsem si pro zajímavost spočítala všechny výstavy mého psa, kolikrát dostal jakou známku.. V1 - 31x, V2 - 10x, V3 - 5x, V4 - 3x, V bez pořadí - 3x, VD bez pořadí - 2x a D jsme naštěstí nikdy nedostali..
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 17:00
- Nahlásit
corleona
Tak to jsme začali z druhého konce.Ale máme 2xVD3!Těch 31xV už mít asi nebudeme.
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 17:25
- Nahlásit
Lenda
Nikdo není prorokem.. Třeba si dáte chvilku pauzu a pak zase najdete chuť.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 17:56
- Nahlásit
corleona
Jááááá hlasuju pro Chcací komando I.
Lenda
To vás teda pohaněl! Kdo to soudcoval? A co myslel tou volnou lopatkou???
Právě jsme přijeli ze cvikoše. Stopička byla dost dobrá. Taky aby ne, když kladu hovězí srdce... Poslušnost fakt začíná nabírat na kvalitě. Taky jsem s Martinem trénovala revír a štěkání. Musel Fee držet za obojek, zatímco já jsem mazala za maketu s uzlem v ruce. Poprvé s ním zorala půl hřiště. Štěkala jak divá. Jen dělá mezi štěkama pauzy! A musím kývat prstíkem! Docílím tím několika poměrně kvalitních štěků. Jak udělat, aby pochopila i bez "ty,ty,ty", že musí tou hubou kváknout vícekrát...???
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 19:00
- Nahlásit
ola
Karban.Když se ho manžel ptal proč VD,tak mu řekl,že je přece VD moc hezká známka a proč se nám nelíbí.Prostě jak s pitomcema.
|