| Autor |
Zpráva |
Denisa
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 11:36
- Nahlásit
Markét
...no já jsem s ní právě vyloženě metrovky netrénovala, protože jsem si říkala kvůli kloubům atd. budeme nacvičovat na menší (60, 80cm) a teď jak mi tam zůstala viset a pak kulhala trošku při blbým dopadu, tak se prostě bojím, abych se to nezopáklo...
articek Markét
jak byste teď postupovali s nácvikem? mám ji teď nějak pomoct, vodítkem nadzvednout nebo jak?
hlavně aby si nezranila paprče...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 11:40
- Nahlásit
ola
tak to já už ani leckdy nepřepínám, já vypínám (mozek)! ale tahle se mi líbila... taky teď zrovna sleduju v kolikati reklamách se objeví pes!!! to mě baví! a teď reklam, kde se objeví pes a přitom to se psy vůbec nesouvisí, je hodně! vždycky to hlásím Martinovi, neb ten mi furt nadává do kynologů a já mu chci ukázat to, že psi prostě hýbou světem, sluneční soustavou, vesmírem, nekonečnem...!
|
alli
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 12:26
- Nahlásit
Esterka
Nejlepší bude, když se půjdeš nejprve na nějakou podívat, očíhnout, jak to chodí. Je třeba nacvičit klus v kruhu, my s ním měli problémy, že mi Allis skákala na vodítko a to nesmí (teď naposled už neskákala ), dále je třeba naučit ukazovat zuby a aby pěkně stáli, tak tam má většinou každý "pomocníka", co na psa volá a upoutává různě jeho pozornost.
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 12:32
- Nahlásit
articek
Ještě jsem stopu s vlečkou nevyzkoušela - bohužel mi tu pořád leje jako z konve... Tak se ještě na něco zeptám.... Mám jít s Bonnie po stopě a ukazovat jí? Já jsem ji teď měla vodit mezi svýma nohama, aby mi neutíkala a nevybočovala ze stopy... Takže jsem šla v podstatě nad ní... A teď nevím.... Jestli jít za ní nebo jí ještě po stopě vést.... Jsem na stopy asi hloupá,ale raději se zeptám než bych to potom dělala špatně.....
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 12:36
- Nahlásit
articek
jojo to budu ráda, nerada bych tam jela zbytečně. Jitka ze cvičáku tam chtěla psa přihlásit, ale taky neni členkou boxerklubu, tak aby jsme věděli jak to bude.
Mně tahle diskuse co jsem kde koukala příde asi nejlepší, hlavně i to jak je přehledná a tak jsme se tu pěkně sešli že tu kecáme o všem a uplně v pohodě. Hlavně se tu člověk věci neznalí, dozví hodně zajímavých a užitečných rad.
Tak to jste si na stopičku dneska vybrali zrovna ten slejváček co byl od rána. Tady už se to ale krásně vybírá a vypadá to že odpoledne už bude krásně. Už se docela těšim až si dáme stopičku.
|
alli
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 12:45
- Nahlásit
Esterka
Má se běžet tak rychle, aby byl pes v klusu. Při ukazování zubů zatím vždy chtěli vidět jen zkus.
Vcelka
U nás zatím pořád lije jak z konve .
|
zzizalka
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 14:27
- Nahlásit
ahojky, díky za gratulace k výstavnímu neúspěchu v Olšanech
Včera jsem myslela že Bety přerazim. Doma jí necháváme úplně na volno poněvač už dlouho nic nezničila a ejhle. Otevírám dveře, jdu do obýváku, rozhlídnu se a nevidím žádnou katastrofu ale ani jí. Takže volám Betynko ty si byla hodná, kde seš. No a ta hodná milá Betynka si leží v kleci (ted jí máme v obýváku pro parádu otevřenou )s mojí nádhernou novou botou a kouše a vrtí se u toho. Můra jedna mi rozkousala celý předek boty (asi 3 cm!)a okousala podpatek a ještě z toho měla hroznou radost protože jak jsem vlezla do bytu a neviděla jí tak jsem na ní začala volat a chválit že nic nezničila.
Jsem zvědavá co mě čeká dnes. Boty jsem uklidila všechny tak doufám že neokouše třeba gauč.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 14:44
- Nahlásit
zzizalka
já sem včera taky chválila jak Viky už dlouho nic nezničil a když sem přijela domu, tak sem měla na zahradě komplet u země ukousaný celý takový zelený keř a taky si vzal z kuchyně tácek a ten taky rozkousal.
Nevíte někdo jestli když je pes po očkování, tak musí být v klidu nebo je to jedno? Dneska je totiž změna plánu pojedem se podivat na jedno auto, takže se na očkování nedostanu, tak sem myslela že bych tam zajela zítra před cvičákem, ale nevim jestli to pro něj třeba nebude zátěž. Jedná se o každoroční očkování proti vzteklině a nevim čemu ještě.
|
articek
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 16:55 - Změnil/a: articek
- Nahlásit
Denisa
já bych ubrala na výšku, kde nemá doteky a pak bych pomalu přidávala.Kolik jí je ?
|
articek
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 17:07
- Nahlásit
Dannie
je lepší se zeptat, nevím v jaké jste fázi, ale je lepší pomoct než aby pes lítal po stopě zleva doprava. Tak od úplného začátku.Našlapu si stopu, dám pamlsky blízko k sobě, vemu psa, udělám mu spodní úvaz ( pod přední nohou) a jdu vedle něho a ukazuju mu ve stopě popřípadě ukazuju i pamlsky a říkám hledej stopa.Později, když vidíte, že spíš psovi už překážíte a je schopen jít sám aspoň kousek tak jděte kousek za ním, když uhne ze stopy tak znova ukázat a zase dokola. Tohle je opravdu dlohodobé a důležité, musí pochopit o co jde, někdy ukážu i mé 6 leté feně třeba když jde od předmětu, aby opravdu načuchala kde má. Prostě v jedné ruce držet nakrátko vodítko a druhou rukou ukazovat.To ukazování je opravdu na hodně stop.Potom můžete omalu ubírat pamlsky. Když uvidíte, že se stopy horší, udělejte krok nazpátek nebo rovnou na začátek.Jo stopy, to je věda
|
articek
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 17:08
- Nahlásit
Dannie
Jo taková stopa v dešti na poli plného bahna, to je ono
|
articek
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 17:14
- Nahlásit
Vcelka
tady je jedna bouřka za druhou, hrůza
Vím, že pokud se chce nečlen přihlásit na výstavu, tak platí dvojnásobek, to ostatní zjistím
Po očkování by se extrémně neměl hodit a neměl by prochladnout a nastydnout, může být taky trochu utahaný
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 17:16
- Nahlásit
articek
Moc moc děkuju za vysvětlení od úplného začátku. U nás přestalo pršet a sluníčko svítilo, tak tráva vyschla, tak jsem vyrazila zkusit stopu. Táhla jsem za sebou balonek, občas jsem na stopu hodila kousek masa (jen ve smeru chuze, ne do zadne slapoty). Bonnie zase na koliku silela.. Tak jsem chvili pockala a sla na stopu. Fazi ukazovani pamlsku uz mame za sebou, ale pro jistotu jsem sla kousek stopy vedle ni...Videla jsem ze cucha, tak jsem ji nechala jit samotnou.... A sla krasne sama!!! Ani jednou nezvedla hlavu!!! Na to jsem koukala jako vyvorana mys!!! Jen kousek pred predmetem mi uhla tak 5,7 cm vedle stopy (mozna vliv vetru)....Ale jinak jsem maximalne spokojena...Takze uz cvicime pomoci vlecky!!! Zadne ukazovani pamlsku u kazde slapoty!!!! Jen mozna jeste jeden dotaz - co s tim ze mi uhnula? mam ted radeji chodit jeste vedle ni nebo tak maly kousek nevadi? Jinak vam strasne moc dekuji!!! Jsem rada, ze jste zavitala na tohle forum, aspon mam komu klast ty svoje prihlouply dotazy
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 17:17
- Nahlásit
articek
Odkud jste? Tady u nás (Moravský kras, okolí Brna) krásně svítí sluníčko!!!
|
articek
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 17:48
- Nahlásit
Dannie
vůbec otázky nejsou hloupý, jsem ráda, že se dá cvičit i pomocí internetu. Mám strašnou radost. Nebojte se vrátit o krok dozadu, jestli uvidíte, že začne uhybat, hodně rychle se vraťte. To není ostuda, je to trénink, horší by bylo, kdyby se to prohlubovalo, pak by to bylo horší odbourat.Možná to byl vítr, možná už se nudila nebo to bylo dlouhý, ale furt jí musíte radit. Mám tříleteho boxera, dělám tuhle metodu, ale třeba jednou za 5 stop jí propamskuju celou a pak zase ne při tom tahám něco za sebou.Pak jednou za 10 stop udělám jak na závodě a pak zase pamlskuju. Musejí jít na tu stopu, jako že tam něco najdou. Zadarmo dělat nebudou Jde o to nad nima vyzrát
Ani jsem nepsala odkud jsem, když jste mi napsala Brno. Já jsem z Prahy. Stále prší.
|
articek
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 17:51
- Nahlásit
Dannie
mám opravdu velkou radost, že to dopadlo dobře, ale to neznamená, že to bude dobrý furt. Jednou jsme dole jednou nahoře. Na stopě je spousta vlivů pro špatnou stopu. Tak hurá dotoho
|
ola
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 18:02
- Nahlásit
articek
Dannie
Tak jsem právě přišla z parku. Je po dešti. Tráva mokrá-nízká. Udělala jsem si svých 15 kroků ( ) s kouskem vařeného vepřového srdce v každé šlápotě. Fee mezitím téměř vytáhla zabetonovanou lavičku. Děsně se těšila (aspoň, že tak),ale díky tomu šla dost rychle. Mno, dneska teda nic moc! Už nevím, jak to vylepšit. Snad ještě tu vlečku k tomu?! Ale jakou nejlíp zvolit?
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 18:03
- Nahlásit
articek
U nás pořád krásně svítí sluníčko
Jsem moc ráda za vaše rady... Vy tu asi máte nejvíc zkušeností co se týče výcviku (snad se nikdo nezlobí, že jsem to napsala)...
Vím, jednou se to podaří,podruhé nemusí.... Ale hlavní je, že vím jak na to.... Začnu teď nejdřív krátké stopy, budu ukazovat.... Nechci nic uspěchat.... Sice jde pořád o stopu,ale zkoušela jsem na Bonnie tolik různých metod, tak nechci aby měla zamotanou palici
Jinak už snad poslední otázka - nevěděla jsem kam s tím balonkem, co jsem táhla za sebou, tak jsem ho nechala u předmětu... Mám ho dát až kus za předmět nebo ho nechat u něj?
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 18:10
- Nahlásit
ola
Co máš z toho, taky dělám 15 kroků.... Snad se někdy dopracujeme i dál.... A pak budeme stopovat jako o život....
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 18:15
- Nahlásit
articek
ani nevím,jestli jsem vám posílala adresu na naše stránky... Pro jistotu -tady je www.bonnie-arwin.wz.cz
|
articek
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 18:24
- Nahlásit
ola
ze začátku je lepší syrečková třeba v ponožce a na provázku, pro začátek je výraznější, je lepší udělat jí den před stopou, aby byla výrazná a k tomu ty pamsky. Jestli běhá po stopě vemte si jí nakrátko a ukazujte jí ty pamsky nebude tak běhat a je to lepší do budoucnosti pro starší stopy aby šla volněji, aby zbytečně svojí rychlostí nedělala chyby
|
articek
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 18:27
- Nahlásit
Dannie
Je lepší ještě za předmět dát tam lehni a potom si pořádně pohrát. Vím, že není čas chodit často na stopy, ale chtělo by to teď aspoň několikrát v týdnu na chvíli, aby se to v těch hlavičkách dobře urovnalo
|
articek
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 18:30
- Nahlásit
Teď jsem manželovi navrhovala, že by jsme se mohli vrátit k organizování psích táborů. Tak uvidíme. Musí to projít rodinou radou.Manžel je dělal před lety,ještě když byl výcvikářem v Boxerklubu, ale pak se na ně najednou vykašlal
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 18:30
- Nahlásit
articek
Já mám čas každý den(sice bych se měla učit na přijímačky na vejšku,ale to snad zvládnu i při tom ), tak jsem moc ráda, že "snad už vím jak na to".... Takže teď začnu pořádně stopičkovat.... Už se na to moc těším....
|
ola
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 18:31
- Nahlásit
articek
A sakra. Chodím dělat stopu do parku před letohrádek, kde je většinou několikero turistů - čumilů. Nevím, nevím, ale mám obavy, až tam budu pobíhat s přivázanou fuseklí naditou syrečkama, aby mě nevezla ambulance zabalenou do kazajky?! Nééé, co bych pro tu moji blůmu nevydržela. Ale udělat to den předem? To je docela problém. Chodí tam pejskaři, děti atd. Už minule jsem měla strach, aby mi tam někdo nesežral tu sekanou?!
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 18:33
- Nahlásit
articek
To by bylo super!!!! Hned bych k vám na tábor zajela... Já letos jedu na Bedeu do Kroměříže, a jede tam i Denisa.... Ono je totiž lepší, když radí lidi co mají boxíka... Nepodceňuju rady lidí okolo mě, jen je pravdou že všichni mají BOM nebo NO a ti to mají v hlavě trošku jinak poskládaný....
Nebo aspoň nějaký ten víkend, to by taky nebylo špatný!!! Je to mooooc dobrý nápad... Na rodinné radě připište jeden kladný hlas za mě a za Bonnie
|
articek
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 18:34
- Nahlásit
Dannie ola
Ještě by jste mohli udělat dvě takhle krátké stopy.Tam a nazpátek.Mohlo by vám taky pomoct šourání nohou, aby jste to viděli a netahali je někam jinam. Zvýrazníte tím stopu a na začátku to vůbec nevadí.Občas dělám sranda stopu všem našim psům, šourám nohy dávám hodně pamsků. To by nemělo vadit a vždycky na konci něco nechat
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 18:37
- Nahlásit
articek
Ano ano, nohama šourám o sto šest.... To já umím.... A snad to ze začátku pomůže i Bonnie, když tam bude zesílený pach...
|
articek
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 18:38
- Nahlásit
ola
Myslela jsem tu vlečku si připravit den předemdát jí za okno a další den jít na stopu. Fakt je, že stopa by neměla být přešlapaná od turistů. Dneska jsem si na stopě právě připada, jako kdybych utekla s nějakého ústavu. Největší slejvák a já se brodím bahnem. Je tonormální?
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 18:40
- Nahlásit
articek
Já myslím že u nás pejskařů jsou takovýhle věco normální... Jednou pršelo pár dní v tahu a já jsem vesele lítala se psem po poli, cvičila jsem, hráli jsme si.. Takže mě to nepřekvapuje....
|