Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Německý boxer II.
<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 1837 . 1838 . >>
Autor Zpráva
Dannie
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 18:50
- Nahlásit

articek
Nemáte nějaké video se stopou?Dívala jsem se k vám na stránky a tam máte jen fotky a ty mi moc neporadí....

ola
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 19:14
- Nahlásit

Dannie
articek

Já chci taky vidět video ze stopičkování!

articek
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 19:42
- Nahlásit

Dannie
Je jedno co táhnete za sebou, ale myslím si, že by pro začátek bylo lepší něco voňavého, fenku přivázat ke stromu nebo jí někdo podrží, aby se na to dívala a nechat jí to za předmětem jako to poslední co najde, k tomu můžete dát ty pamlsky na stopu, jde o to, že ta vlečka tan oblak pachu z pamlsku spojí a bude to jeden souvislí pach, otázky nejsou hloupé, když jsme tak daleko od sebe a jestli chcete, tak to dáme dohromady po internetu

articek
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 19:45
- Nahlásit

Dannie
Video se stopou zatím nemáme, ale zauvažujeme
Když to shrnu, tak děláte to co doteď a přidáte to tažení vlečky, kterou dáte ještě za předmět

articek
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 19:46
- Nahlásit

ola
zamyslím se, možná něco budeme mít na kazetě, dám vědět

Denisa
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 19:51
- Nahlásit

Dannie
ty ses dala ale na stopy ála IPO šlápota od šlápoty že jo... já ti nevím. Giordi je třeba nakombinovaná - chodí i po rozrušeným, ale pokud je třeba vítr, tak jde i vedle stopy... učila jsem se taky "postaru", ne ty IPO vyloženě. no nevím nevím. na to jsou tak různý názory... je nevýhoda, že třeba jde mírně vedle když je fakt vítr a tím pádem zalehne předmět zešikma, stane se. ale zase takhle dělaní psi, kteří se nenutí jen podle rozrušenýho /oni vlastně nečuchají samostatně/ se na stopě umí samostatně rozhodovat, jakože si umí sami poradit... fakt nevím co je lepší... je jasný, že na IPO se nosí ta přesnost což se neshoduje příliš s čucháním jako takovým... někdo říká nechat taky psu vybrat jeho styl práce na stopě... víš jak se dělí psí čuchači...! někdo říká, že je to jedno, že podle toho jak to psa naučíš. podle mě když psa tlačíš do něčeho co mu není přirozený. každej pes ti bude čuchat trochu jinak. ovšem Ipaři se na toto víš co...
jinak neboj, na Bedei se jistě bude šlápotovat

Taky by mě zajímalo co o tom víte... já už jsem slyšela tolik diskusí... Ovšem furt jaksi taky 100% nevím co bych učila třeba štěně... G. už nechám tak...

Denisa
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 19:54 - Změnil/a: Denisa
- Nahlásit

articek
no vidíte, mě třeba říkali, že vlečku rozhodně nee !? Že jestli tak leda ťukat třeba masíkem do každé šlápoty... měla jsem takovej "udělátor" - v síťce masiko, to celý přivázaný na šňůrce a tím jsem ťukala do každé šlápoty... ať žije pakárna!

Denisa
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 19:57
- Nahlásit

jo a byla jsem u diskuze, kdy se dokázali lidi přít, zda ty odměnky do každé šlápoty dávat do paty nebo do špičky boty!
já jsem byla vždy hotová, když jsem to zkoušela, byla jsem ráda, že jsem se trefila do šlápoty a byla z takové stopy umordovaná a vůbec mě to nebavilo... uf, byla to hokna! (brněn. práce)

articek
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 20:05
- Nahlásit

Denisa
Já tuhle metodu zdědila z výcvikového střediska MV, tam jim projde rukama dost psů a jsou opravdu zkušený( dělají drogaře i frekvence a vybušniny) Vyzkoušela jsem to na 5 psech ( boxeři i NO ) a dobrý. Manžel pořádal tábory pro boxerkáře a tam to fungovalo taky. Znám pána z Liberce, který přijel na tábor a šel poprvé na stopu a za 14 dní šel na zkoušky. Ale asi je to věc názoru. Metod je spoustu

articek
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 20:11
- Nahlásit

Denisa
Já do šlápoty nikdy nedávám, když mě to napadne tak ho pod sebe hodím ve směru stopy a je to, žádná špička nebo pata, ze začátku odhazuju častěji, za pár měsíců jich dávám o něco míň, za pár stop zas o něco víc, aby je to nepřestalo bavit a nakonec vlečku a je to

articek
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 20:12
- Nahlásit

Denisa
Nejde o ťukání vlečky do šlápoty, ale tažení vlečky na provázku za Vámi

Dannie
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 20:14
- Nahlásit

articek
Vyzkouším to a uvidím. Pak vám dám vědět.... A moc děkuju za každou radu!!! Jen možná ještě něco - mám začít na trávě nebo někde na poli? Já teď mám šlapat "na hlíně" aby se naučila sbírat ty pamlsky...
Denisa
Nedala jsem se na IPO, jen mi přijde, že podle nároďáku už se moc nejezdí.... Mě je to jedno, hlavně že bude čuchat....

Denisa
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 20:36
- Nahlásit

articek
Nejde o ťukání vlečky do šlápoty, ale tažení vlečky na provázku za Vámi to vím... já jen psala co radili mě, místo vlečky! Že když už chci psovi pomáhat, tak takhle.

articek
já věřím! sama jsem zezačátku dělala chvilku vlečku... ano, co člověk, to názor! Pak se v tom máme, my začátečníci vyznat!
asi je důležitý, aby pes vůbec čuchal, rozčuchal se a za tímto účelem bych použila vše co by mu pomohlo...
jinak já jsem zpozorovala jednu věc! názory se liší hodně podle toho, zda jsou lidi pro IPO, nebo TART, nebo nároďák a lidi od PČR a jiných složek - to už je zas úplně jiná kapitola...
takže asi taky koukat co se psem chci...
vím, že co stačí na nároďák (zobecňuju) to nestačí na IPO, v přesnosti...
bohužel mně IPO stopy nejsou sympatický...
articek
Já do šlápoty nikdy nedávám, když mě to napadne tak ho pod sebe hodím ve směru stopy a je to, žádná špička nebo pata, ze začátku odhazuju častěji, za pár měsíců jich dávám o něco míň, za pár stop zas o něco víc, aby je to nepřestalo bavit a nakonec vlečku a je to tak jsem to dělala taky! Jenže právě podle Ipáků jsem to dělala blbě.

To jsou prostě ty rozdíly co se furt řeší...!

Dannie
já to chápu! jen mi přijde, že podle nároďáku už se moc nejezdí a vo tom to je...
já IPO vůbec nechtěla dělat... no a kde teď jsem, nacvičuju na IPO! Ale i nároďák...

alli
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 21:17
- Nahlásit

Tak jsem tu do galerie hodila fotečky z Olšan.

Libka
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 22:51
- Nahlásit

alli
Moc hezký fotky, díky.

articek
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 07:31
- Nahlásit

Dannie.Denisa

já nevidím rozdíl v nácviku stop podle IPO a nároďáku, se psem jsem dělala stopy podle IPO3 a další den jsem šla na zkoušky ZVV2 a ZPS1. Stopa jako stopa. Ještě jsem neslyšela, že by se takhle stopy rozdělovali.Hodnotí se sledování stopy, to je všechno

Dannie
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 07:36
- Nahlásit

articek
Já se v tom zatím moc nevyznám....Neříkám, že nácvik je jiný. Jde potom jen o to hodnocení (sledování stopy) - nebo se pletu?

Denisa
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 09:03
- Nahlásit

articek
Dannie
no jsou holt různé metody... stačí si vybrat!
mně prostě různí Ipáci říkali, že pokud chci přesné IPO stopy musím dělat "šlápoty", že jinak to nejde.
Hodnotí se sledování stopy, to je všechno
no právě. tak třeba rozdíl v tom, že např. pokud nechám psa jít po pachu vedle stopy (vítr), tak je to u IPO špatně. Pes se nemá vychýlit ze stopy-šlápoty (rozrušený terén).
a co teď?! nebo pokud takhle pes jde a nám se to stává, protože jsem neučila šlápotu od šlápoty, tak zalehne předmět zešikma - taky body dolů... ?!

Denisa
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 09:07
- Nahlásit

alli
pěkný fotečky!!! to jste se tam zase pěkně sešly!

ola
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 09:26
- Nahlásit

Denisa
Jak přesně má pes předmět zalehnout? Myslela jsem, že stačí, když lehnutím označí předmět a je jedno jak se položí?

Denisa
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 09:51
- Nahlásit

ola
teď přesně nevím jak to myslíš? Ideálně by to mělo vypadat tak, že ti pes jde ve směru stopy (to je právě asi jakože v té šlápotě) a na ní najde předmět - čichne, sesune se k zemi a předmět má mezi tlapkama a leží rovně po směru té stopy... ale to je už pak směrodatný hlavně na ty závody... jak psala Dannie, že třeba ji to na cvičáku učili tak, že nevadilo, že pes jde třeba 20cm vedle stopy... jde dobře, protože tam spadl třeba pach... ale pak se k předmětu zákonitě musí dostat zešikma... a záleží jak moc zešikma... ?! to je pro nás asi jedno když bychom šli na zkoušku jen... ale pro ty co závodí a sbírají bodíky to asi jedno nebude! tak nevím jak to mají ošetřený, aby se toto nestávalo?! to by mě zajímalo.
articek
ty už máš nazávoděno... jak to je, ty neděláš "šlápoty", takže ti pes může skrz vítr třeba jít mírně "vedle" stopy, tzn. ne přesně po šlápotách od bot...?! nebo tak nechodí? a pokud jo, tak se dostane k předmětu zešikma nebo ne? nebo jak to řešíš/neřešíš? na závodech... je to mínus ne? myslím teď ty IPO závody...

Markét
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 10:14
- Nahlásit

Stopičky
V neděli jsem s Charley úspěšně zdolala zkoušku ZZZ (vstupní záchranářská). Tam je stopa 300 kroků, do L, na nášlapu sáček s předmětem k nasumování, předmět (ponožka, rukavice) na prvním úseku a na konci figurant, kterého má pes označit. Psovod může být přítomen našlapání, stopa je zvedaná vzápětí po položení.
Dělali jsme to na nízkém řídkém obilí, zem pod tím jako troud a fičelo "jak sviňa". Kdo stopuje, dokáže si asi představit, jak se tam ten črstvý pach musel motat. Charley mě potěšila, naprosto přirozeně šla s vyšším nosem cca 50-100 cm od stopy po větru, pak na výbornou označila předmět (naštěstí už se nemusí rozhodčímu hlásit poloha, protože místo naučeného zalehávání prostě zůstala stát), ověřovala lom a stejným způsobem dodělala i druhý úsek a dobře označila figuranta. Podle mě makala v těch obtížných podmínkách skvěle (tato zkouška je určena mladým psům a ověřuje jejich vlohy pro budoucí využití v záchranařině).
Ovšem rozhodčí jsem byla zpražena, že ta fena asi vůbec neví, co je to stopa, že vůbec nemá noc při zemi.... já bych oceňovala zájem psa o pachovou práci, ochotu k práci a dozvím se tohle. Proč to píšu - rozhodčí se věnuje mimo jiné IPO výcviku. Já si však myslím, že pachová práce je hlavně o samostatnosti psa, jeho vytříbenosti, chuti dělat.... ono totiž udělat hodinovou cizí stopu s předem určeným tvarem (IPO3) asi není vrcholem stopařiny a myslím, že špičkoví stopaři na prošlapávání vůbec nehrají. Toť můj názor.

Denisa
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 10:32
- Nahlásit

Markét
Já si však myslím, že pachová práce je hlavně o samostatnosti psa, jeho vytříbenosti, chuti dělat.... ono totiž udělat hodinovou cizí stopu s předem určeným tvarem (IPO3) asi není vrcholem stopařiny a myslím, že špičkoví stopaři na prošlapávání vůbec nehrají.

jo jo! ano, to jsou ty diskuze a věčné rozpory co furt slýchám... já se učila "po staru" podle Eise a právě ta samostatnost při hledání atd. a třeba v IPO při nácviku to ukazují a běda jak mírně vybočí nebo dá nos trochu víc nahoru...
to je v nácviku i provedení dost rozdíl... teď jak se v tom smotat se psem?!
a záchranáři, ti asi preferují opravdu jiné věci než IPO přesnost co?
Ale přesto asi je nejdůležitější že pes čuchá, jinak by nemohli být psi s vrcholovýma zkouškama v IPO, nároďáku a ještě třeba i záchranařině... tak to jsem se uklidnila, asi to nějak skloubit jde...

Vcelka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 11:11
- Nahlásit

Andruša
já bych boxera asi venku v zimě nenechávala, my máme taky domek se zahradou a stejně je s náma doma. Udělali jsme mu prolejzací dvířka ven, takže si chodí podle potřeby domu nebo ven. A večer je s náma doma. Tak nějak ho mám jako kámoše, takže bych ani nechtěla aby byl přes noc venku a jsem ráda za jeho společnost, většinou když něco dělám tak mi pomáhá a je se mnou.
Jinak s tim ničenim my teď máme už období je mu rok a čvrt kdy je uplně v pohodě a nic neničí, když jsem v práci tak má přístup i do baráku a je v pohodě. No ale taky sme si s nim užili svý, zničenýho toho máme až dost a je třeba je nepodceňovat, protože oni se dostanou všude a dokážou fakt udělat paseku a ten štěněcí věk je hodně o ničení, tomu se asi ale moc zabránit nedá. Časem to pak odezní a teď už občas jen okouše něco venku jako třeba stromek, keřík a tak.
articek
Já Vikyho nikam na převýchovu nedám, v tomhle mám docela jasno, hlavně asi taky s toho důvodu že bych to sama nevydržela, strašně by mi chyběl.
Včera jsem si ho vzala na zahradu, na vodítko, jen na stahováku a cvičili sme a bylo to docela v pohodě. Při vstaň jsem ho jemně chytla za slabiny a kupodivu se mi několikrát pěkně postavil a neuskočil. Fakt asi jak řiká Denisa, chce to být sama v klidu a hlavně to chce trpělivost. Michal mi řikal že když s nim budu dělat, tak že by mohl být lepší než boxer co tam s námy taky chodí na cvičák, že je chytrej, jen ho umět usměrnit. Bodejť by nebyl chytrej když má tak úspěšný rodiče co. Jen kdyby měl taky tak dobrýho psovoda jako maji jeho rodiče.

articek
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 11:53
- Nahlásit

Dannie
možná je tam malý rozdíl v bodech za nepřesnost, nevím nejsem rozhodčí, ale zhruba je to stejný, já spíš upřednostňuju zájem na stopě a středně rychlou stopu, než abych si u té stopy přečetla celou knížku, než jí pes dojde a myslím, že učit živého boxera pomalým stopám je špatně

articek
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 11:58
- Nahlásit

Denisa
ale to je u bojí jak při IPO nebo ZVV stejný, holt když jde pes po větru nebo zalehne křivě předmět jsou tam ztráty, je to prostě smůla, ale jde to taky naučit

articek
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 12:04
- Nahlásit

Denisa
snažím se, aby i při větru nechodili, k tomu my právě pomohla ta vlečka, pokuď jde vedle stopy tak je upozorním stopa nebo na začátkách jim i ukážu, pokuď zalehne křivě tak to opravím a pak pochválím, při závodech jsou ztráty za všechno, musí rychle a přesně lehnout

articek
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 12:07
- Nahlásit

Dannie
a je lepší určitě začínat na loukách, kde se ta stopa délé udrží a pak osení a hlína, ale tu bych nechala až budou vystopovaný já sama jí dělám minimálně jen když vím, že bude závod na hlíně. Pes si tam hodně načuchá na sliznici a to není dobře.

articek
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 12:13
- Nahlásit

Markét
brát stopu seshora fakt není dobré pro žádnou stopu u žádného zkušebního řádu,u starých stop, kde zůstává minimálně pachu a při větru většinou psi nedojdou, určený tvary nejsou v žádné zkoušce, šlapači si tvar stopy vybírají většinou podle prostoru, kde šlapou

articek
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 12:19 - Změnil/a: articek
- Nahlásit

Vcelka
Chce to klid a trpělivost, jsem ráda, že je právě u Vás
Nevím, ale při vstaň se bere spíš za břicho než za slabiny, to u nás by se asi taky žádnému psovi nelíbilo.Když si ho vemete každý den na chvíli, uvidíte ty pokroky. Každý se učí, i já po 15 letech pejskařiny

<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 1837 . 1838 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání